kapljica je napisao/la:
...Credo Mutwa:Da,gospodine.Nada uvijek postoji.BOG postoji,medjutim izmedju nas i Boga postavila se je jedna kreatura,
jedan entitet ,koji pokusava da nas obmane,tj.da mi povjerujemo da je on pravi Bog.
Interesantno!

Covjek koji za sebe tvrdi da ima toliko iskustva i da je proputovao pola svijeta,pa pitanja koja sebi postavlja o bolesti tipa side,o zemljotresima,o vjerovanjima u "bogove"...nakon 99%vremena u interviu koje je posvetio da bi nas ubijedio u "vanzemaljsku"manipulaciju, da na kraju izjavi tako nesto poput citata koji sam gore navela?
Jer, da je imalo upucen u postojanje Jednog Boga, onda se nebi cudio svemu tome cemu se cudi.
Zasto sam citirala bas gore navedeno?!?
Kapljice,
možda taj Bog o kome Kredo priča - ne piše, niti diktira Kurane, Biblije, Mormonske Knjige i sve ostale “svete knjige”…jer on nema potrebe za takvim nečim?!
On se možda manifestuje kroz nas, kao i sve ostalo (minerale, biljke, životinje itd.) i za njega nema potrebe da tu svoju manifestaciju nekome treba da dokazuje. On se raduje kad se mi radujemo, on pati kad mi patimo. Mi smo dio njega, on je dio nas. On od nas ne traži ništa, on svima daje dio sebe i mogućnost da – BUDU, da egzistiraju u Svemu Što Jeste. On pogotovo ne traži od nas - da mu se molimo, da mu se klanjamo određni broj puta dnevno, da se krstimo, da mu prinosimo žrtve, da sunetimo našu djecu, da podižemo crkve, džamije i druge objekte u njegovu slavu, jer sve što postoji, to je on i dio svega što postoji, to smo mi. Njemu lično ne trebaju ni popovi, ni hodže, niti sveštenici koji će ga zastupati. Sve je Jedno. Jedno je sve. Zašto bi jedan dio nečega morao da se moli drugom dijelu iste cjeline? Zašto bi jedan dio nečega trebao da prinosi žrtve drugom dijelu istog? Zašto bi u čast jednog dijela nečega drugi dio istog trebao da upražnjava bilo kakve rituale?
Druga je stvar to što on/ona, da bi se manifestovao/la i doživljavao/la sebe kroz sebe, morao/la je to da učini uz pomoć dvaju sila, koje se grubo mogu nazvati - pozitivnom i negativnom. Dakle, to je bilo potrebno da bi se mogli manifestovati svjetlost i mrak, dobro i zlo, prostor i vrijeme, toplo i hladno, lijevo i desno itd. Bez ovih polariteta on se ne bi mogao manifestovati odnosno doživjeti. (“Bog ima dva lica”). Ništa se ne može doživjeti ukoliko to isto nema svoju suprotnost na osnovu na čemu počivaju tačke na osnovu kojih dobijamo mogućnost poređenja. Kako bi znali šta je svjetlost, kad ne bi bilo mraka? Kako bi znali šta je dobro, kad ne bi bilo zla?
Mi kao dijelovi nje/njega imamo sve njene/njegove elemente. (Pogledaj tekst Hologram) Mi kao jedinke svijesti sa slobodnom voljom, možemo se usklađivati s pozitivnim (kreativnim) silama ili negativnim (destruktivnim ili entropičnim) silama koje su ravnopravno zastupljene u njemu/njoj/Svemu Što Jeste. (Mi obično kombinujemo i jedne i druge u skladu s nasim 3D razvojnim stepenom svijesti, kojeg smo do sada uspjeli ostvariti).
Kurane, Biblije, Mormonske Knjige pišu i diktiraju oni kojima je to neophodno da bi se igrali bogova, tj. da bi ustoličili svoju “božansku” diktaturu i kontrolu u našoj oblasti vremena-prostora i usput mentalno programirali svoje žrtve, kao bi im one koristile kao izvor energije/hrane. (Njima, naravno, trebaju popovi, hodže i sveštenici.)
Dakle, treba samo zamisliti da je određeni broj individua koji su na frekvenciji “negativnih” sila dospjelo do jednog višeg stepena svijesti od nas. Recimo da su se oni popeli za jedan ‘sprat’ više. Sada jos samo treba zamisliti da oni diktiraju nekome od nas - njihov ‘pravilnik ponašanja’ za nas. Oni će tu naravno predstaviti sebe Bogom a istovremeno će naglasiti da postoji tamo neki Dzedzal, koji je personifikacija zla. Mi ćemo onda one koji su bili prvi daunlodirani tim programom proglasiti prorocima i svecima. Ukoliko bi jedna personifikacija zla pisala ili diktirala Bibliju ili Kuran, pa neće valjda ona za sebe reći da je Dzedzal, Sotona ili naši “prijatelji” - OPS entiteti iz 4D, poznati i kao Konzorcijum.
Dzedzal i Sotona ce uvijek biti - “tamo neko drugi”. Naravno, ukoliko mi budemo poštovali i voljeli tog “Boga”, onda će nas on zaštititi od Dzedzala. Blago nama! Naravno, u toj ‘svetoj knjizi’ će biti upleteno i malo istine kako bi mamac bio ukusniji i probavljiviji.
*Pa, zar ovdje u 3D nismo u stanju da vidimo da čak i 3D OPS entiteti koriste tu istu strategiju?! Sebe predstavljaju ‘zaštitnicima’ i ‘dobrim momcima’, naravno, uz pomoć “svete knjige-medija”; onda sruše Svjetski Trgovinski Centar, pa uz pomoć svete-knjige-medija kažu da postoji tamo neki Dzedzal-bin-Laden koji je kriv za sve to i svo zlo na svijetu; mi ih onda molimo da nas zaštite od Dzedzala-bin-Ladena, oni to onda kobajagi čine ali pod određenim uslovima, gdje mi treba da im pružimo bezuslovnu podršku i da se odreknemo naše slobode u zamjenu za našu sigurnost itd. itd.!?!
To je ujedno i ono što jedan jači vijernik ne može nikad ni da vidi, niti da razumije!
Nakon upražnjavanja svih ritualnih radnji koje im je Dzedzal/Sotona/Alah/Jehova/Konzorcijum/Antihrist/Hrkljuš… propisao, predstavljajući se bogom, i svega što ide zajedno s tim, čovjek postaje mentalno programiran, podložan manipulaciji i slijep za - objektivnu realnost. On postaje sklon ne samo za manipulaciju iz 4D, nego i za manipulaciju od strane njihovih predstavnika iz 3D.
Kao takav, on tone sve dublje u iluziju i veoma teško se može deprogramirati. On vidi samo ono što mu program dozvoljava i za sta mu se čini da doprinosi utvrđivanju i opravdavanju mentalnog programa kojim je programiran. Ono što on može, to je samo da se ponaša kako mu taj program nalaže i da ga prenosi dalje, pokusavajući njime da inficira i druge. Na žalost, u većini slučajeva prva žrtva je njegovo vlastito dijete. Tako to onda ide s koljena na koljeno, iz generacije u generaciju.
I na kraju, ukoliko čovjek na osnovu jednog odgovornog raspolaganja svojom vlastitom sviješću misli da se treba nekoga na jedan ovakav način slijediti, nekome ili nečemu se klanjati i moliti, to je njegova slobodna volja i u skladu s tim, on nema pravo da se žali na konsekvence.
Da li bi sve ovo takođe moglo biti dio neke zavjere?
Pozdrav!
P.S. Ja bih ipak, još jednom, preporučio OPREZ kad se o bilo kakvom klanjanju radi, zbog nekih indikacija koje ukazuju na postojanje određenih entiteta koji, da izvinite na izrazu, jedva čekaju da im se neko naguzi. Zato, još jednom podsjećam na ono što je rekao mali Mujo: “Ne čudim se ja njima što su nam ga zavukli, nego nama, što smo im se naguzili.”
Tek toliko, - da ne bi bilo kasnije: “…nisam znala…ja sam mislila…”