Sada je: sri maj 07, 2025 11:17 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 406 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet sep 15, 2005 9:49 pm 
Administrator

Citat:
Neverovatno, ali moguce je videti ET brod, ali imbecilno je tvrditi da u njemu putovaju reptili koji lice na zmajeve.
Zamislite takvog Draco zmaja koji ulazi u labos gde se vrse obdukcije. Koprca se da prodje kroz vrata jer mu krila smetaju, ali nekako uspeva. Onda okrecuci se, slucajno obori cjelu policu sa epruvetama svojim ogromnim repom. Sagne se pokusavajuci da pokupi jos citave epruvete ali nekako pipavo jer mu ogromni zakrviljeni nokti jako smetaju. Pokusava da otera sve u pm, ali cuje se samo sistanje i odmah se izbalavi kroz svoje velike zube jer nema usne. Malo se umiri i pocne trapavo hodati prema stolu na kojem lezi neki jadnik, a oko njega grejsi. Pokusavajuci da se priblizi on udari krilom glavu jednog grejsa, pravo u oko, jer grejs ima neprakticno velike oci, kao da zivi u crnoj tamnici. Onda grejsi pocnu onako mentalno psovati, samo za sebe, da ih ne "cuje" zmaj, jer je on njihov sef i poslodavac...

Evo dobrog primjera kako ljudi sve drugo gledaju iz SVOJE percepcije!!! Analogno tome, recimo mačka gleda čovjeka i kaže: ma, da, vidjela sam te aute koji idu putevima i sigurno se ti ljudi unutra ne mogu voziti jer kako bi mogli toliko brzo koračati nogama?!? To je sigurno nešto drugo, kako bi se zadihao, kako bi uopće i pokrenuo tu masu vozila?! Da, zato čovjek nije unutra! ( Mačka nezna kako se radi npr. benzinski motor i principe rada i gleda iz svoje perspektive pješaka... )
Tako je i sa reptilima. NIJE u fizičkom obliku u našem 3. denzitetu da ga možemo gledati iz naše perspektive. Kad se "vozi" u brodu, boravi u 4. denzitetu i vrijede sasvim drugi fizikalni zakoni. Dajte ljudi shvatite da cijeli svijet gledati iz samo ljudske perspektive je OGRANIČENJE!!! Treba sve gledati iz SVIH mogućih perspektiva!

Citat:
Ako vise zelis da znas upravo to dublje cackanje me je vise odbilo. Sta vise citam to vise srecem gluposti, jedan prica jedno, drugi sasvim drugo, treci lupeta i tako do besvesti. Prava farsa koja me tera da se smejem.

Tako je! Ima puno dezinformacija pa sve izgleda smješno. Ali i ne mora biti... subjektivno je to. Treba između 100 tona smeća naći 2-3 zlatnika...

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 15, 2005 11:19 pm 
Član foruma

Da, tako je to kada neko pokušava da iz perspektive svoga postojanja i svoje logike da tumači nešto što je hiljadama svetlosnih godina veće i dalje od njega, i milionima godina starije.
Pa kada se još umeša strah od izvesnosti da je đavo stvaran a ne tek mit, onda se dobije jedan prosečan Ziggy.

A sada malo ozbiljno.
U kosmosu postoje ljudska i neljudska bića. Ljudska stvaraju život a neljudska su oličenje entropije, razaraju ga i koriste. To je valjda neka dijalektika prirodnih suprotnosti. Drako su primerci takvih bića. Oni su napravljeni za tu svrhu od 'više sile'. Uzeti su neki reptoidi sa sazvežđa Draco, i navrat-nanos genetski doterani da posluže svrsi. Uz to su još osposobljeni da žive na 4D kako bi efikasnije utiscali na bića iz 3D. Zato im se organi i udovi nisu razvijali sa svrhom rada i stvaranja kao kod ljudi, i zato nemaju pet prstiju sa fino obrezanim noktima, već su im ostale kandže koje služe za grabež plena. Oni i jesu grabljivci. Njihovim najstarijim i najoriginalnijim primercima ostala su i zakržljala krila. Tehnologiju koju koriste nisu sami stvorili nego su je dobili. U njihovom korišćenju pomažu Grejsi, klonovi, jer imaju nešto finije ruke. I Rigeli koji su nekada bili ljudska vrsta dok nisu pobeđeni i degenerisani od strane Dracoa da im služe.
Eto malo odgovora za našeg Ziggy-a jer ga buni njihov izgled. Nije mu logično da onako izgledaju a sve to rade. Valjda je sada malo logičnije. Jedino ako opet ne kaže: otkud znaš sve to, da nisi izmislio?
Nisam izmislio, Ziggy, saznao samo od onoga ko ih je video :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 16, 2005 1:12 am 
Član foruma

...Credo Mutwa:Da,gospodine.Nada uvijek postoji.BOG postoji,medjutim izmedju nas i Boga postavila se je jedna kreatura,jedan entitet ,koji pokusava da nas obmane,tj.da mi povjerujemo da je on pravi Bog.

Interesantno! :roll: Covjek koji za sebe tvrdi da ima toliko iskustva i da je proputovao pola svijeta,pa pitanja koja sebi postavlja o bolesti tipa side,o zemljotresima,o vjerovanjima u "bogove"...nakon 99%vremena u interviu koje je posvetio da bi nas ubijedio u "vanzemaljsku"manipulaciju, da na kraju izjavi tako nesto poput citata koji sam gore navela?

Jer, da je imalo upucen u postojanje Jednog Boga, onda se nebi cudio svemu tome cemu se cudi.

Zasto sam citirala bas gore navedeno?!

Kad covjek dopusti sebi vjerovanje u "bogove", onda ishod tog vjerovanja je stradanje tog covjeka, zajednice, naroda.To nam tako jasno porucuje onaj koji nas je stvorio. Onaj u kojeg se na kraju krajeva "oslanja" i Credo Mutwa.

Taj entitet koji zeli da nas uvjeri da je on pravi bog je niko drugi do onaj kojeg Muhammed a.s. spominje kao Dedzdzal. On je rekao, da za covjecanstvo nece biti veceg iskusenja od Dedzdzala! Covjek koji je iole upucen u to,nicemu se onda i ne cudi. Sve je to tako jasno.
Postavljanjem pitanja o mogucnosti veze Dedzdzala i svih ovih teorija koje kruze, htjela sam samo da vas navedem da malo razmislite o tome. Razmislite, nakon sto se bar malo informisete.Naprotiv, svi oni koji sebi daju pravo da odgovore na haman pa svaki post od bilo kojeg clana, niti malo svog(minimum)vremena nisu ulozili da pogledaju stvar i sa te strane. I onda se ovdje pise i misli da "pojedini"percepiraju sa nekog svog aspekta.
Koriscenje uporedbe macke i motora...
sta je sa psom koji gleda u TV? Mi vidimo jedno, on vidi drugo. Ko vidi bolje i realnije stanje-sliku?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 16, 2005 3:48 pm 
Član foruma

Jack
To je bila shala na racun zavjerasa.
Ipak ta uporedba coveka i macke ti nije neka analogija. Macke su zivotinje, a covek i reptili su inteligentna svjesna bica. I jedno i drugo koriste govor i pismo za komunikaciju, svjesno rezoniraju o sebi i okolini, poznaju jezik matematike i prave artefakte. Mozda su oni genijalci i imaju IQ deset puta veci od nas, ali mislim da kad se radi o "sentient beings" postoje neke univerzalne kodekse percepcije, rezoniranja i logike koje vaze za sve. Mi mozda nemozemo percepirati hiperdimenzionalnost i vreme kao oni, ali ipak imamo neku sliku o tome, svjesni smo i koristimo imaginaciju da bi se priblizili istini.
Macka se uopce ne zamara kako se auto krece, jer kod nje ne postoji zelja da sazna, a tek da zamisli sta ima ispod haube.

Jako potcjenjujes ljudske potencijale. Sveo si nas na macke. Ako si ti macak, neznaci da se svi tako osjecaju. Stvar percepcije zar ne...hehe :lol:

Panta
Ha...Ljudska i neljudska bica?? Kazes neljudska su stvorena za zlo. Malo si preterao. I mi ljudi maltretiramo zivotinje od kad postojimo, lovimo ih, deremo, koljemo, muzemo, jasemo...prava katastrofa. Ali ipak ne mislim da smo za to "stvoreni". Nismo ni mi neko cvece za mirisanje.
Delis civilizacije i rase na dobre i zle, pozitivne i negativne. Teske reci i tezak stav, da ne kazem crkovni.

A inace ta reptilska krila, repove, kandze i sl. su za njih velik uzaludan utrosak energije jer sluze samo radi sminkeraja. Zar ne? Uostalom to je 3d proekcija bica koji u 4d mozda lice na pomorandze.

Jel mogu sada ustati sa kauca, doktore? I koliko treba da platim?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 16, 2005 5:57 pm 
Administrator

Citat:
Ipak ta uporedba coveka i macke ti nije neka analogija. Macke su zivotinje, a covek i reptili su inteligentna svjesna bica. I jedno i drugo koriste govor i pismo za komunikaciju, svjesno rezoniraju o sebi i okolini, poznaju jezik matematike i prave artefakte.

Vidim da niste shvatili poantu.

Evo sad ću pokušati ponovo da shvatite misao:

Citat:
Mačke jesu životinje.

Slažem se. 2. denzitet svijesti, pa nisu neinteligentna svjesna bića. Imaju određenu svijest. Manju od ljudi, veću od kamenja. I kamenje ima određenu svijest. Doduše samo onu 1. denziteta svjesnosti. Ali ju imaju.

Citat:
Čovjek i Reptili su inteligentna svjesna bića

Relativno. I mačke su. Za Reptile mi smo možda životinje kao mačke za nas. Tu je i razlika u svjesnosti za 1 stupanj. Dakle, Reptili=4, Ljudi=3, Mačke=2... Ima i entiteta na 1., ali i na 5., 6. i jedan na 7. Ove više od 4. zasad ostavimo po strani jer to vjerojatno ni ne možemo shvatiti kako funkcionira, baš kako i mačka ne može shvatiti princip rada Otto ili Diesel motora ( ili drugih ).

Citat:
I jedno i drugo koriste govor i pismo za komunikaciju

Netočno. Komunikacija u 4. denzitetu je pretežno telepatska, nema potrebe za "običnim" govorom. Pa govor niti nije napredniji od telepatskog načina komuniciranja! A životinje telepatski komuniciraju! Svaka mačka zna što ona druga misli kad se susretnu. Ali čovjek ne, čak ni kad progovori nekoliko riječi jer jedan govori japanski, a drugi španjolski. Uopće se ne razumiju. A ista su vrsta. Žalosno. Zato govor nije napredniji nego telepatija. Opet gledanje po sebi. Nije ni čudo da ne možemo niti približno stvar sagledati iz drugačije perspektive!
Pismo je druga stvar. Ali i ono je banana ako se ne razumije smisao natpisa. Ne možemo dešifrirati niti natpise od drevnih ljudi ponekad... a iste smo vrste... katastrofa. Opet je bolje komunicirati telepatski, nema problema s jezicima. Niti prepoznavanja simbola.

Citat:
svjesno rezoniraju o sebi i okolini,

Haha, pa to svi rade. I mačke. Naravno, na malo drugačiji način od ljudi, ali sa malo manjom sviješću. Ali ipak većom od recimo, vode ili kamenja.

Citat:
poznaju jezik matematike i prave artefakte

Matematika isto ima više nivoa poznavanja. Tako da je to relativno. Niti ti, niti ja, niti OP, niti itko drugi, nezna svu matematiku. Zasigurno. Jer se možda naš najbolji matematičar na svijetu, može činiti kao mala beba koja zna brojiti samo do 10 nekom "najglupljem" reptilu koji nije "išao u školu". Znači, znanje matematike raste i sa svjesnošću. Veća svijest, veće znanje i obratno.

Ljudi, probajte shvatiti osnove postojanja univerzuma ( barem količinom za naš 3. denzitet, ne možemo još percipirati nešto iz recimo 6. denziteta, kad još tamo nismo ). Nivoe svjesnosti i odnose među njima. Koji nivo ima koju ulogu u svom razvoju. Pročitajte malo po forumu i stranici. Ovako vam ne mogu objasniti bez osnovnog znanja.
Prvo se uči hodanje, pa onda trčanje...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 16, 2005 6:09 pm 
Član foruma

A jeste li primjetili da veliki dio postova na ovoj temi fali? Gdje su nestali? Jack kaže da ih on nije obrisao. Velika zavjera zavjere velike zavjere ? :twisted:
Citat:

Jack987:

Nisam obrisao, "svečano" potvrđujem ovdje javno! Izgleda da je nešto drugo u pitanju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 17, 2005 3:18 pm 
Administrator

Mimi,

Pretpostavljam da prvo otkucaš svoje poruke u Ms Word formatu, pa onda uradiš „paste“. Ne bi bilo loše da ih onda i uštediš, pa ako neka poruka nestane da znamo koja. Možeš je slobodno opet poslati. To ujedno važi i za sve ostale.

Ja nisam do sada primjetio da je nešto nestalo, a koliko je meni poznato do sada ništa nije bilo ni obrisano.

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 19, 2005 8:16 am 
Član foruma

Interesanto, sad su se opet postovi vratili. A od kuda sad ovaj crveni citat u mom postu? Ja ga nisam napisala. Obožavam kad mi drkaju po postovima, bez da uopće napišu da su ih preuredili i tko ih je preuredio.

Na ovom forumu postoji i topik u kojempiše da sam ga ja otvorila a uopće nisam, niti bih ga otvorila. Nije baš ugodno kad ti netko bez upozorenja i pitanja po postovima prčka.

Danas sam ustala na lijevu nogu, čuvajte me se :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 19, 2005 10:01 am 
Administrator

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 19, 2005 10:33 am 
Član foruma

Pun pogodak galaksija, baš tako nešto :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 20, 2005 12:42 pm 
Administrator

kapljica je napisao/la:
...Credo Mutwa:Da,gospodine.Nada uvijek postoji.BOG postoji,medjutim izmedju nas i Boga postavila se je jedna kreatura,jedan entitet ,koji pokusava da nas obmane,tj.da mi povjerujemo da je on pravi Bog.

Interesantno! :roll: Covjek koji za sebe tvrdi da ima toliko iskustva i da je proputovao pola svijeta,pa pitanja koja sebi postavlja o bolesti tipa side,o zemljotresima,o vjerovanjima u "bogove"...nakon 99%vremena u interviu koje je posvetio da bi nas ubijedio u "vanzemaljsku"manipulaciju, da na kraju izjavi tako nesto poput citata koji sam gore navela?

Jer, da je imalo upucen u postojanje Jednog Boga, onda se nebi cudio svemu tome cemu se cudi.

Zasto sam citirala bas gore navedeno?!?

Kapljice,

možda taj Bog o kome Kredo priča - ne piše, niti diktira Kurane, Biblije, Mormonske Knjige i sve ostale “svete knjige”…jer on nema potrebe za takvim nečim?!

On se možda manifestuje kroz nas, kao i sve ostalo (minerale, biljke, životinje itd.) i za njega nema potrebe da tu svoju manifestaciju nekome treba da dokazuje. On se raduje kad se mi radujemo, on pati kad mi patimo. Mi smo dio njega, on je dio nas. On od nas ne traži ništa, on svima daje dio sebe i mogućnost da – BUDU, da egzistiraju u Svemu Što Jeste. On pogotovo ne traži od nas - da mu se molimo, da mu se klanjamo određni broj puta dnevno, da se krstimo, da mu prinosimo žrtve, da sunetimo našu djecu, da podižemo crkve, džamije i druge objekte u njegovu slavu, jer sve što postoji, to je on i dio svega što postoji, to smo mi. Njemu lično ne trebaju ni popovi, ni hodže, niti sveštenici koji će ga zastupati. Sve je Jedno. Jedno je sve. Zašto bi jedan dio nečega morao da se moli drugom dijelu iste cjeline? Zašto bi jedan dio nečega trebao da prinosi žrtve drugom dijelu istog? Zašto bi u čast jednog dijela nečega drugi dio istog trebao da upražnjava bilo kakve rituale?

Druga je stvar to što on/ona, da bi se manifestovao/la i doživljavao/la sebe kroz sebe, morao/la je to da učini uz pomoć dvaju sila, koje se grubo mogu nazvati - pozitivnom i negativnom. Dakle, to je bilo potrebno da bi se mogli manifestovati svjetlost i mrak, dobro i zlo, prostor i vrijeme, toplo i hladno, lijevo i desno itd. Bez ovih polariteta on se ne bi mogao manifestovati odnosno doživjeti. (“Bog ima dva lica”). Ništa se ne može doživjeti ukoliko to isto nema svoju suprotnost na osnovu na čemu počivaju tačke na osnovu kojih dobijamo mogućnost poređenja. Kako bi znali šta je svjetlost, kad ne bi bilo mraka? Kako bi znali šta je dobro, kad ne bi bilo zla?

Mi kao dijelovi nje/njega imamo sve njene/njegove elemente. (Pogledaj tekst Hologram) Mi kao jedinke svijesti sa slobodnom voljom, možemo se usklađivati s pozitivnim (kreativnim) silama ili negativnim (destruktivnim ili entropičnim) silama koje su ravnopravno zastupljene u njemu/njoj/Svemu Što Jeste. (Mi obično kombinujemo i jedne i druge u skladu s nasim 3D razvojnim stepenom svijesti, kojeg smo do sada uspjeli ostvariti).

Kurane, Biblije, Mormonske Knjige pišu i diktiraju oni kojima je to neophodno da bi se igrali bogova, tj. da bi ustoličili svoju “božansku” diktaturu i kontrolu u našoj oblasti vremena-prostora i usput mentalno programirali svoje žrtve, kao bi im one koristile kao izvor energije/hrane. (Njima, naravno, trebaju popovi, hodže i sveštenici.)
Dakle, treba samo zamisliti da je određeni broj individua koji su na frekvenciji “negativnih” sila dospjelo do jednog višeg stepena svijesti od nas. Recimo da su se oni popeli za jedan ‘sprat’ više. Sada jos samo treba zamisliti da oni diktiraju nekome od nas - njihov ‘pravilnik ponašanja’ za nas. Oni će tu naravno predstaviti sebe Bogom a istovremeno će naglasiti da postoji tamo neki Dzedzal, koji je personifikacija zla. Mi ćemo onda one koji su bili prvi daunlodirani tim programom proglasiti prorocima i svecima. Ukoliko bi jedna personifikacija zla pisala ili diktirala Bibliju ili Kuran, pa neće valjda ona za sebe reći da je Dzedzal, Sotona ili naši “prijatelji” - OPS entiteti iz 4D, poznati i kao Konzorcijum.

Dzedzal i Sotona ce uvijek biti - “tamo neko drugi”. Naravno, ukoliko mi budemo poštovali i voljeli tog “Boga”, onda će nas on zaštititi od Dzedzala. Blago nama! Naravno, u toj ‘svetoj knjizi’ će biti upleteno i malo istine kako bi mamac bio ukusniji i probavljiviji.

*Pa, zar ovdje u 3D nismo u stanju da vidimo da čak i 3D OPS entiteti koriste tu istu strategiju?! Sebe predstavljaju ‘zaštitnicima’ i ‘dobrim momcima’, naravno, uz pomoć “svete knjige-medija”; onda sruše Svjetski Trgovinski Centar, pa uz pomoć svete-knjige-medija kažu da postoji tamo neki Dzedzal-bin-Laden koji je kriv za sve to i svo zlo na svijetu; mi ih onda molimo da nas zaštite od Dzedzala-bin-Ladena, oni to onda kobajagi čine ali pod određenim uslovima, gdje mi treba da im pružimo bezuslovnu podršku i da se odreknemo naše slobode u zamjenu za našu sigurnost itd. itd.!?!

To je ujedno i ono što jedan jači vijernik ne može nikad ni da vidi, niti da razumije!

Nakon upražnjavanja svih ritualnih radnji koje im je Dzedzal/Sotona/Alah/Jehova/Konzorcijum/Antihrist/Hrkljuš… propisao, predstavljajući se bogom, i svega što ide zajedno s tim, čovjek postaje mentalno programiran, podložan manipulaciji i slijep za - objektivnu realnost. On postaje sklon ne samo za manipulaciju iz 4D, nego i za manipulaciju od strane njihovih predstavnika iz 3D.

Kao takav, on tone sve dublje u iluziju i veoma teško se može deprogramirati. On vidi samo ono što mu program dozvoljava i za sta mu se čini da doprinosi utvrđivanju i opravdavanju mentalnog programa kojim je programiran. Ono što on može, to je samo da se ponaša kako mu taj program nalaže i da ga prenosi dalje, pokusavajući njime da inficira i druge. Na žalost, u većini slučajeva prva žrtva je njegovo vlastito dijete. Tako to onda ide s koljena na koljeno, iz generacije u generaciju.

I na kraju, ukoliko čovjek na osnovu jednog odgovornog raspolaganja svojom vlastitom sviješću misli da se treba nekoga na jedan ovakav način slijediti, nekome ili nečemu se klanjati i moliti, to je njegova slobodna volja i u skladu s tim, on nema pravo da se žali na konsekvence.

Da li bi sve ovo takođe moglo biti dio neke zavjere?

Pozdrav!

P.S. Ja bih ipak, još jednom, preporučio OPREZ kad se o bilo kakvom klanjanju radi, zbog nekih indikacija koje ukazuju na postojanje određenih entiteta koji, da izvinite na izrazu, jedva čekaju da im se neko naguzi. Zato, još jednom podsjećam na ono što je rekao mali Mujo: “Ne čudim se ja njima što su nam ga zavukli, nego nama, što smo im se naguzili.”

Tek toliko, - da ne bi bilo kasnije: “…nisam znala…ja sam mislila…”

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 20, 2005 4:33 pm 
postoji jedna prica koju sam davno negdje cula... Kaze se da je vrijeme izmislio "demon" koji nas je pokusao udaljiti od "Boga", tako da mislimo da je sve daleko i nedostizno, a zapravo se nalazimo u jos uvijek u trenutku kada nam je Bog pruzao ruku da mu se pridruzimo, da budemo jedno, a ono sto nam "vijeme" cini je nam oduzima taj trenutak iz MOZDA u DA ZELIM.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 20, 2005 10:01 pm 
Administrator

Citat:
Kaze se da je vrijeme izmislio "demon" koji nas je pokusao udaljiti od "Boga", tako da mislimo da je sve daleko i nedostizno, a zapravo se nalazimo u jos uvijek u trenutku kada nam je Bog pruzao ruku da mu se pridruzimo, da budemo jedno,

Pa "vrijeme" kao linearno smo "dobili" sa skraćivanjem lanaca naše DNA od "demona" zvanih Reptili... lijepo su nas "skratili". Kao razlomak !!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 21, 2005 1:06 pm 
Administrator

U prošloj poruci sam propustio da kažem da današnji Bušov režim u Americi uživa najveću podršku upravo među hrišćanskim fundamentalistima. U istoj poruci se nalazi i odgovor na pitanje zašto je to tako. Ukratko, oni koji su skloni manipulaciji OPS entiteta iz 4D, takode su žrtve manipulacije njihovih predstavnika iz 3D. Mentalni sklop jednog klasičnog vijernika je veoma zahvalan za elitu na vlasti. On je kao glina i oni ga mogu oblikovati kako hoće. Elita na vlasti, kao direktni predstavnici Satane/Dzedzala/Alaha/Jehove/Hrkljusa/4D OPS entiteta predstavljaju se kao ‘božji izabranici’, ‘sile svjetlosti’, mahom uz pomoć ‘svetih-knjiga-medija’ a onda šalju zatupljene vijernike u borbu protiv onih drugih ‘bezbožnika’ koji predstavljaju ‘sile mraka’. Tako se sukobi između mentalno kontuzovanih ljudskih bića stalno režiraju i održavaju u korist onih ‘gore’.

~***~

Pored svega ovoga mi se sasvim ozbiljno pitamo ili raspravljamo na temu: Da li zavjere postoje?!

Kako će onda neko uopšte razumjeti sta je Dolan htio da kaže u svojoj knjizi s onim: jedina realnost koja postoji je realnost konspiracije? Normalnom čovjeku bi trebalo biti dovoljno da pročita tekst o piramidama u Kini, pa da mu pitanje - da li zavjere postoje ili ne, jednom zauvijek bude odgovoreno. Sada se postavlja pitanje, koliko je danas normalnih ljudi, jer bi jednom stvarno normalnom čovjeku tako nešto trebalo biti jasno prije nego što ga možemo uopšte svrstati među normalne. Ono što mi smatramo pod normalnim ljudima – to su u suštini - normalno mentalno programirani ljudi. Što je najtužnije, oni koji su koliko-toliko uspjeli da izbjegnu ove mentalne programe, i pokušavaju da razmišljaju svojom glavom, smatraju se od strane većine – nenormalnim!?

Nista neobično, doduše, u ovoj Zoni Demijurga je ionako sve naopako.

Ja sam u rubrici Znakovi čak postavio pitanje: da li nam one kineske piramide mogu poslužiti kao još jedan dokaz za postojanje jedne centralne uprave na ovoj planeti?! Sve bitne informacije se na jedan veoma dobro organizovan i koordiniran način sakrivaju od “normalnog” čovjeka. Ako se ne mogu sakriti, onda se izvitopere, kao što je npr. slučaj sa egipatskim piramidama. Onda “normalan” čovjek koji ne raspolaže bitnim informacijama, na osnovu onoga što “zna” - tvrdi da zavjere ne postoje a nije mu jasno da je njegovo stanje svijesti, kao takvo, oblikovano od strane nekog drugog!? Nije mu jasno da je njegov um programiran. Nije mu jasno da bi njegovo trenutno stanje svijesti upravo moglo biti rezultat jedne zavjere?!

Mi ne razmišljamo, nego samo racionalizujemo na osnovu spolja nam zadatih elemenata. Već sam nekoliko puta pisao o onom predavanju na temu hipnoze kada je predavač hipnotisao jednu osobu iz publike i dao joj tzv. post-hipnotičku sugestiju da kad god se on uhvati za uho, ona će ustati i kukuriknuti. Naravno, on joj je naložio da zaboravi tu sugestiju nakon što je probudi iz hipnotičkog transa. Tako kada se ta osoba vratila u publiku, ona je ustajala i kukurikala kad god se predavač hvatao za uho. Kada su je pitali – zašto to radi, ona je rekla kako je primjetila da je raspoloženje publike u sali prilično loše, pa je tim svojim gestom htjela da ga popravi. Dakle, njen um nije dozvoljavao takvu mogućnost da prizna sam sebi da je programiran, nego je racionalizovao svoje ponašanje na osnovu do tada mu poznatih elemenata. Tako – naša racionalizacija i objektivna realnost, često nemaju nikakve međusobne veze. Ono što mi mahom radimo, mi – kukuričemo, jer smo tako programirani. Mi to naše kukurikanje smatramo sasvim normalnim, pa čak i ugodnim za uho!?

U ovoj Zoni Demijurga/Alaha/Jehove/Hrkljuša… kao i svugdje širom Svega Što Jeste, takođe su zastupljene one dvije ‘božje struje’, o kojima sam pričao u prošloj poruci. Čovjek se može uskladiti sa jednom ili drugom i tako postati otjelotvorenje ‘božje svetlosti’ ili otjelotvorenje ‘božjeg mraka’. Dok entiteti OPS tipa sasvim slobodno izražavaju, odnosno, manifestuju onu ‘tamnu stranu božjeg lica’, dotle se svi oni koji imaju potencijal za manifestaciju ‘svijetle strane božjeg lica’ drže u jednom - mentalnom transu.

- njima je rečeno da postoji jedan entitet koji je izvan njih, tamo negdje ‘gore’
- da im on sudi
- da oni moraju da ga vole
- da oni trebaju da mu se mole
- da oni trebaju da slijede njegova uputstva
- da je ovaj život sve sto jeste i da će nakon njega završiti tamo gdje navedeni entitet to odredi, naravno, na osnovu toga kako su oni slijedili njegova upustva…

- i oni su povjerovali…

U momentu kad su povjerovali, oni su se odrekli svoje moći. Oni su svoj um stavili na raspolaganje drugima. Oni su se pretvorili u – sljedbenike. Izmedu sljedbenika i zombija nema puno razlike.

Tako, njima nikada ne pada na pamet da su oni kao ljudska bića vječni i da ukoliko to žele mogu sami da manifestuju onu ‘svijetlu stranu božjeg lica’. Da su oni ti koji mogu da budu oličenje tog dijela Boga. Da su oni ti koji mogu da budu njegova produžena ruka ili ‘manifestacija Svjetlosti’. Da su oni ti koji mogu da stvaraju. Da su oni ti koji imaju svoj vlastiti um i svoju vlastitu slobodnu volju koja im je stavljena na raspolaganje kako bi je oni, kao ravnopravne ‘božje iskre ili jedinke’ mogli da koriste u podizanju svog vlastitog bića i razvoju svoje svijesti, doživljavanju kreacije, odnosno, uzivanju u svom bivstvovanju u Svemu Što Jeste.
Umjesto svega toga, oni se mole za pomoć nekom fiktivnom entitetu slijedeći fiktivna uputstva kako se to radi.

- kao posljedica mentalnog stanja u kome se nalaze – oni pate
- oni pate jer su se odrekli svog uma i stavili ga na raspolaganje drugima
- oni će da pate, sve dok se ne ‘probude’

A sve je to i jedna - velika lekcija. Jednostavno, zar ne?!

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 22, 2005 1:48 am 
Član foruma

galaksija,

tvoje poimanje Boga i Bozijeg znamenja je cisto ljudski.Eh ovaj je ovaki ili onaki, takav sigurno mora biti i njegov bog.
Na samom startu zamolila bih te da Allaha ne stavljas medju "kreatore i manipulatore"pored kojekakvih hrkljusa,jer nemas pravo na to. E sad ces ti da se isprsis pa da kazes:vidi bogati ona meni govori da nemam pravo.Nemas! Nisi se potrudio da ga upoznas i samim tim je za tebe velika nepoznanica. A o onom sto ne poznajemo,nemamo pravo govoriti!
Nije mi cilj da ti bilo sta "pametujem"ili da te vrijedjam, vec iz razloga sto te cijenim i postujem tvoj trud,molila bih te da meni za hator ucinis to. Naravno ako budes mogao pobijediti svoj ego po tom pitanju.
Posto meni oduzimas pravo na koriscenje mog slobodnog uma, jer eto vjerujem u jedan veliki i nama nepojmljivo snazan i inteligentan UM koji je stvorio kako mene, tako i sve ono iznad,ispod,iza i ispred mene.
Ja kao mentalno isprogramirana jedinka,nekog ili neceg,vjerujem da postoje mnogi svijetovi za koje mozda uistinu nikad necemo ni saznati. Osim pojedinih koji sebi privilegovano daju pravo na to da kazu da su spoznali malo vise. Ali moze li covjek IKAD spoznati SVE?Mislim da ne moze, jer samim tim bi prestao da egzistira kao covjek.
Sve sto i dokucimo sa nasim ogranicenim mozgom nije niti kap u oceanu.
Na zalost,razocarat cu te da ja itekako kuzim stvari koje se desavaju oko mene.Elitu, za koju kazes da je mentalni sklop vjernika jako zahvalan za njih, davno sam prokontala tako da mi nista novo rekao nisi. E sad, da ista ta elita ima veze i "ugovora raznih vrsta"sa nakim cudnim bicima, kojima smo eto mi potrebni radi prezivljavanja, ni to me ne cudi, jer sorta trazi sortu.
Cisto sumnjam da bi ti znao danas to sto znas, da davno nekad nisu postavljeni temelji svemu.Davno sam procitala, i u zivotu se uvjerila, da covjek koji puno sazna,nauci da postaje najveci neprijatelj samom sebi. Onda se toliko umisli, uzoholi da pocne da uvjerava druge da je maltene sve stvoreno bas radi njega.

Sto se tice tvoga navoda da je Bogu potrebno nesto od nas;kao eto klanjanje,sunecenje djece,zrtve...pogresna ti je teorija. Vidno je da si neznalica sto se tice tih stvari.
Ti nekom svojom analogijom kontas Boga.Tacno je da znamo sta je bijelo ako ga uporedimo sa crnim,...ali bas zato Bog nije nicemu slican i covjek koji je stvoren da zakljucuje analogno, ne moze spoznat nesto cemu nista slicno nije.Ali i za to imamo nekih primjera;recimo,otisci prstiju.Postoje li dva ista?Postoje li dva identicna covjeka?Primjera bi se moglo navesti bezbroj.

Da je kojim slucajem kreatora vise, davno bi nastao haos u kosmosu,prirodnim zakonima.To sto je haos medju nama,pa haos je i u nama. Ali MI smo ga sami proizveli. Ne Bog.

Tvoju "odvratnost"prema vjerovanju u jednog Boga, stvoritelja svih svjetova, i mogu nekako shvatiti ako si Ga trazio kroz Bibliju, koja je puna kontradiktornosti.Sveti oci su ucinili sve da Boziju rijec izvrnu,okrenu,izbrisu...a stavili su svoje gdje je ocita "ljudska ruka" a ne Bozija.
Ako tvrdis da je Kur`an djelo nekog manipulatora, pozovi ga pa da napravi nesto slicno i danas nakon 1524 godina.Tvrdis to kao da si i sam spoznao da Kur`an ne moze biti nicije djelo do nekog manipulatora.

Uistinu mi ponekad bude zao, koliko se trudis da dokazes kako vjerovati u Jednog Stvoritelja svega,najveca manipulacija za covjecanstvo.
Ali, kad u vrijeme poslanika ljudi nisu vjerovali, mada su imali ZIVI primjer, zasto bi bilo cudno da ljudi danas nevjeruju kad vec 1500 godina niti imamo primjer, niti ga zelimo.Zavjere smo stvorili mi;kakav narod,takvi i vladari!I ne zasluzujemo bolje.

Kazes:u momentu kad su povjerovali,oni su se odrekli svoje moci.Oni su svoj um stavili na raspolaganje drugima.Grijesis! Onaj koji spozna Stvorioca svega, onaj ce tek onda da koristi svoj um!
Isto bi to mogla da kazem za tebe.Povjerovao si u teoriju(koja nicim nije dokaziva,sem izgleda da je tako, kao i mnoge teorije dok se ne pojavi nova)i sad slijepo slijedis ono u sta si uvjeren.

Da postoje drugi svijetovi i da mogu da manipulisu nama, sasvim sam sigurna.Ali isto tako znam da si ti/ja taj koji pristaje na taj ugovor.Ali ako poznajes pravila, onda ces posljedicu vidjeti prije no sto se upustis u to.
Druzila sam se sa ljudima koji su mogli na razne nacine manipulisati(pa i putem hipnoze) na druge. Ali sam uvijek uspijevala da "ostanem izvan" jer sam poznavala zastitu.

Cijenim tvoj trud da pokusas da me uvjeris kako sam "zalutala totalno"i kako ne vidim ko to manipulise sa mnom, ali bi te zamolila da ubuduce tu energiju utrosis u nesto "pozitivnije".Uradi neko dobro dijelo.
Nisam klinka koja je procitala transparent nekog ludjaka i ostala u tom ludilu.Svoje rijeci potvrdjujem i djelom!Dokaza za ono u sta vjerujem imala sam i imam na milione i za info rijetko kad sam depri, tako da "oni gore"iz bilo kog tog denziteta/levela, nemaju nista od mene.Vesela sam osoba i ljudima ako ne mogu pomoci necu sigurno ni odmoci.Testirala sam se x puta i nepronalazim se medju OPS.Znaci,iako "vjerujem"manipulatorima,kako mi se namece,neponasam se po njihovom standardu. Gdje li sam onda to ja?! :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 22, 2005 9:54 am 
Administrator

Kapljice,

sjećaš li se kad smo ono jednom sjedili u 5D i pili kafu? Kad si mi rekla gdje si se odlučila inkarnirati, ja sam ti odmah rekao: “Auuu Kapljice, đe ćeš tamo bolan, zakačićeš Hrkija dž.š.”, a ti kažeš: “ma ništa se ti ne brini, ne može se meni to opet desiti”. Eto ti sada…a ja sam ti lijepo rekao.

Znam, znam da se ne sjećaš ali ja se sjećam.

Prije toga si bila stigla u 5D kao časna sestra Mara, i trebalo ti je podosta vremena da dođeš sebi, nakon što si shvatila da tamo nema nikakvog Hrkija, tj. da je sve to samo bio fol kojeg si ti previše ozbiljno shvatila.

Zamisli sad ako se u idućem životu budeš morala roditi kao neka Leposava ili Žika Krstić, kao što se to desilo ajatolahu Homeiniju?! Uostalom, ako ne vjeruješ meni da mu se to desilo, onda pročitaj najnovije ‘Vijesti s Druge Strane’, u rubrici Znakovi Pored Puta, pa ćeš vidjeti da to tamo lijepo piše! Crno na bijelo! Onda ćeš nas uvjeravati kako su Jehova i Biblija posljednja riječ nauke i tehnike…savjetovaćeš nas da ne pominjemo Jehovu kao Hrkljuša, jer ti njega mnogo voliš…tj. on je nešto posebno…itd.itd… i sve tako dok ne “izbalansiraš” stvar.

Možda se najbolje bilo inkarnirati u onoj Atlantidi?! Tamo se vjerovatno lakše disalo jer nije bilo ove dvojice i njihove literature a Atlantiđani su bili i tehnički daleko napredniji?! Međutim, neki tvrde da su tamo imali još zešće načine za kontrolu čovjekove svijesti i mentalno programiranje. Navodno, radili su to uz pomoć kristala. Znači, njima svete knjige i Hrkljuši nisu ni bili potrebni. “Kako god da okrenemo – dupe nam dođe otpozada”, što bi reko mali Mujo.

S druge strane, da budemo jasni, - ja nisam nikada tvrdio da nema razlike između Hrkija i Hrkija dž.š. Naravno, na ovim slikama dole lijepo se može vidjeti da je razlika između njih dvojice - drastična:

slika

Ne moram ni napominjati da je ovaj s lijeve strane – Hrkljuš, a s desne strane se savim jasno može prepoznati – Hrkljuš dž.š.

Pozdrav!

P.S. Naravno, sve ovo je bila samo jedna šala, što se moglo primjetiti po onoj mojoj prvoj rečenici kad sam pomenuo kafu, a dobro znamo da u 5D - nema kafe.

Ehh, kad bi tamo bilo bar pive, ne bih ni dolazio ovamo…

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 22, 2005 1:48 pm 
Član foruma

Necu komentarisati gore navedeno,jer nema svrhe.Inace ne volim debatisanja gdje nije svrha da se vidici prosire,vec da se ubijedi druga strana da njen/njegov stav nije ok.
Danas svako moze da pise sta hoce.Danas oni sto uistinu imaju pravo znanje, najmanje pisu jer ionako ko bude zelio saznat vise,zna se gdje ce to trazit.
Danas se knjige pisu za mase,za zaradu.Prije su se prave knjige pisale za one koji su znali sta se nalazi u tim knjigama i koji su mogli da razumiju.Danas se knjige pisu da ih moze razumijeti i onaj bez pameti.
Stanje svijesti vrlo je nisko, pa samim tim i ponude su takve.Vrlo je tesko doci do knjiga koje recimo imaj tiraz 100 ili cak manje. Ali se moze doci ako znas citati znakove na putu.
U svakom slucaju slijediti upute koje su zapisane prije 1524 god. i koje imaju historijsku i naucnu potvrdu, za mene je puno razumnije nego dobivati uputstva od nevidljivih duhova koji nisu u stanju da ni sami sebe ucine neovisnim o ovom svijetu.
Cudi me da ako sam vec dospijela u 5D da bih se odlucila da se ponovo rodim u nekom nizem stadijumu.Nema logike, a mi ljudi hocemo da nam je sve logicki jasno.Pogresno, ali tako je.

Ako ces u 7D(zar nije to nivo kojem ti tezis?!) imati puno bolja i ukusnija pica, zasto bi zalio za pivom?! :wink:
Zar ces se zadovoljiti sa 5D?

Nemoj biti siguran toliko da znas kako ja razmisljam,sta radim i da sam automatizovana.Moj niti jedan pokret nije "bez veze".
Helem,onaj ko se pozabavi sobom, nece imati potrebe da se bavi drugima.

P.S. Pitam se kako li ces ti reagovati kad ti dodje cas pa duh tvoj napusti svoj zatvor/tijelo i kad skonta da je zaveden bio?A nazad se vise ne moze!
Cisto oanko malo provokativno pitanje, koje sam ti ja mozda upitala kad smo bili u 7D pa me ti uvjeravao da hrkljus nije pravi izbor.Jesi li siguran u svoj izbor? :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 22, 2005 2:20 pm 
Administrator

Hehe, nismo još bili 7. nivo. Barem ne u ovom velikom cilkusu.

Citat:
Danas oni sto uistinu imaju pravo znanje, najmanje pisu jer ionako ko bude zelio saznat vise,zna se gdje ce to trazit.

Po ovome gore navedenom, ja sam napisao najviše postova, pa po gornjoj logici znam najmanje. Pa ako je tako - sretan sam radi drugih jer su onda SVI svjesniji. I to je OK kombinacija. Ja nisam najpametniji, niti najsvjesniji. Ima drugih koji su "kilometre" ispred mene. Ali težim k svom usavršavanju, a usput pomognem i nekom drugom ako to zatraži ili upita za pomoć. Koliko mogu, pomognem. Tako da baš ovo gore... i nije percepcija koja je univerzalna - u biti takva ni ne postoji !!! Svatko ima svoj način gledanja na stvar.

To što se čudiš sama sebi što si odlučila inkarnirati se ovdje - samo znači da neznaš sebe. Istraži to, ako te zanima, pođi na regresiju i saznaj što si sve već prošla. Vjerojatno će ti pomoći. Što da ti drugo kažem... na tebi je.

Citat:
Ali se moze doci ako znas citati znakove na putu.
U svakom slucaju slijediti upute koje su zapisane prije 1524 god. i koje imaju historijsku i naucnu potvrdu, za mene je puno razumnije nego dobivati uputstva od nevidljivih duhova koji nisu u stanju da ni sami sebe ucine neovisnim o ovom svijetu.

NE SLIJEDITI IŠTA !!! Saznajte to sami "iz sebe" !!! Ako slijediš, sinhroniziraš se s time. Postaješ to ili takav. Opet, tvoj izbor.
Inače duhove ne treba slušati u smislu da radiš što ti kažu. Niti ikoga drugoga, bilo to bio duh ili entitet iz nekog višegnivoa postojanja ( tu ima razlike, no sad to nije bitno ). Samo saslušajte što kaže, odvojite to sve na stranu i poslije proanalizirajte to sve i usporedite sa onim što je u vama!!! I onda ćete osjetiti da li je to sinhronizirano sa vašom percepcijom i vašim unutrašnjim "ja".

Nemojte biti naivni. Razmišljajte svojom glavom ( ne onime što netko uturi vam u nju kao programiranje )! Da li je vaša misao u stvari, vaša? To trebate prepoznati. Uostalom, već sam otvorio to pitanje na forumu u posebnoj temi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 22, 2005 8:41 pm 
Član foruma

Pogresno je misljenje da neko ko izabere da zivi po Bozijim zakonima, ne koristi svoj um, nego da eto sve se svodi na slijepo slijedjenje. Naprotiv, Bog upravo to od nas i trazi: spoznaj, da bi znao!
Tek kad covjek se dublje upozna sa necim, onda se tome moze i predati.Tako je sa svim stvarima u zivotu.Pa i ti Jack kad si se zenio, dobrano si upoznao svoju buducu suprugu prije no sto si se slobodnom voljom upustio u zivot sa njom.Ili pustio je u "svoj eter".Zar ne?

Isto tako,svaku informaciju koja dolazi sa bilo kakvog drugog izvora pokusavam shvatiti i onda je negdje smjestiti. Obicno sve se to samo slozi,ako uistinu zelis odgovor i red u svojim mislima. Ja samo jedno znam, da odkad sam pocela ozbiljnije da se bavim vjerom, moj zivot je puno jednostavniji mada skoro sve radim sto sam radila i prije sto se tice interesovanja u mom zivotu.Sad mi je puno manje vremena potrebno da bih donijela neki zakljucak, ili pak misli su puno sabranije i odgovori dolaze skoro na svako pitanje koje si postavim. Nervoze nema u mom zivotu.Stvari su uistinu potpuno jasne. Ako u odredjenom momentu ne znam odgovor na nesto sto me interesuje,odlozim to jer znam da cu odgovor dobiti vrlo skoro. Prije sam kopala i nogama i rukama da bih na silu i prije vremena saznala ono sto me je interesovalo.Sad samo pitanje ispustim u eter. Malo sabura i odgovor je tu. :wink:

Radi neke male usporedbe:ako neko poznaje pravni sistem svoje drzave,znat ce onda kako da se ponasa ako zeli nesto da uradi ili pak pocne neki biznis...On nece puno lutati, niti ce mu biti potrebni savjetnici. Onaj pak ko ne poznaje, on ce se osloniti na advokate ili elitu koja se vec bavi tim poslovima. On ce slijepo da prihvati/odbije ono sto mu oni budu savjetovali.Posto sam ne poznaje zakon, nece ni znati da li oni govore "potpunu" istinu, ili pokusavaju da izvuku tu i nesto vise za sebe.

Sad mi reci Jack, ko ce bolje proci od njih dvoje?

U svakom slucaju za mene je osoba koja poznaje kako Bozije tako i "ljudske"zakone u balansu i harmoniji sa samim sobom.A samim tim bit ce i bolji insan,bolji komsija,bolji direktor...

Ja samo zelim jedno, da se prestane implicirati da vjernik nema mozga i da je nista drugo do robot koji izvrsava nekakve naredbe.
Mislim da sam jasna! :P

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 22, 2005 11:17 pm 
Administrator

Citat:
Pa i ti Jack kad si se zenio, dobrano si upoznao svoju buducu suprugu prije no sto si se slobodnom voljom upustio u zivot sa njom.Ili pustio je u "svoj eter".Zar ne?

Ne, nisi tu u pravu. Vidiš... ovo je tvoja percepcija. Baš me zanima što si tu sve pretpostavila... vidim da se ovdje dobro odražava stara poslovica "Pretpostavka je majka zajeba". Mogu ti i dokazati da ti ova tvrdnja nije točna. Pitaj, i odgovorit ću ti zašto.

Odgovor na pitanje tko će proći bolje od one dvojice biznismena: pošto sam i sam to već preko 10 godina, upoznao sam mnoge... ima savjeta koji vrijede zlata, a ima i onih koji se samo čine dobrim. Uostalom, što je "dobro"? Uloži tu i tu, i zaradit ćeš milione?! Ono što za jednog vrijedi, ne mora i za drugoga. Jednom bi to moglo donijeti milione, a drugom stečaj. Ovisi o njihovim okolnostima i percepcijama.
Nadalje, zakoni države ne moraju imati veze s ekonomijom. Više se usredotoči na ekonomske zakone, ali ako imalo znaš ekonomiju, vidiš da i tu nema zakona i pravila: svaka firma je zaseban slučaj.

Ovo sve je OK ako si orijentiran na materijalno. A gdje je tu duhovnost? Svaki dobar biznis uzima energiju od onih ispod i zasniva se na njihovoj muci ili prevari ( ne doslovno ). Tako da je ekonomija - neprirodna pojava i usmjerava ljude u materijalnu stranu iz koje se ne mogu/žele izvući. Ne kažem da materijalno nije dobro i potrebno. Treba sve proći i probati. Ali tako i treba izbalansirati sa duhovnošću. A na žalost, to ekonomija ne podučava.

Jedini zakon kojeg priznam je onaj o slobodnoj volji. Ostali su doneseni umjetno da bi služili vladi i moćnicima. Jer umjetni zakoni unose kaos, a ne balans. Kako je to ironično!!! A ljudi VJERUJU da su zakoni napravljeni da ih štite... hahaha! Koje budale...

Vjernik ima mozga. Ne kažem nikada da nema. Ali njegovo je pravo koliki će postotak svoga mozga upotrebiti za svjesno razmišljanje.

Slobodna vam volja!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 406 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.