Sada je: čet maj 08, 2025 12:26 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pojacana kradja energije
PostPostano: sub jul 07, 2012 9:13 am 
Član foruma

--Krađa energije ide na sve te načine ali ima toga još. Izgleda bezazleno ali u ovom kontekstu nije ni malo naivno.
Bezazlena riječ tipa PRIJATNO nije smišljena da ti bude prijatno nego baš naprotiv. I ljudi je bezrezervno upotrebljavaju svakodnevno. Jer efekat toga PRIJATNO je da ti prekida tok misli u pola zalogaja i izvlači te iz stanja smirenosti i posvećenosti nečemu. Skretanje sa kolosjeka. Isti slučaj sa kako ste, živjeli, dobar dan, šta radiš?
Druga stvar je bezbjedna neugrožavajuća udaljenost od druge osobe. Za ljude je minimalno metar. A gdje god se okreneš nemaš taj metar aure smirenja oko sebe jer je sve napravljeno da se to naruši. I kako onda da budeš smiren i siguran u sebe i svoju odbranu? Dekoncentracija svuda.

Vrh

PostPostano: sub jul 07, 2012 10:14 am 
Član foruma

Lampa je napisao/la:
Moje mišljenje je da je ključni sastojak uspješne zaštite od otmica i napada svih vrsta visok sadržaj osobne energije.

Radije je stvar u upotrebi te energije, zar ne? Pun akumulator sam ne znači ama baš ništa bez prateće mašinerije koja će tu energiju optimalno iskoristiti. Inače, to je potpuno tačno, makar što se tiče napada sa ovog domaćeg terena. Po mom mišljenju. I sam sam primetio da sa nekih ljudi takvi napadi jednostavno otpadnu, nemaju za šta da se nakače. Tako da opet ostaje rad na sebi kao zaštita u tom pravcu.

Lampa je napisao/la:
No, neke ljude se ipak ne otima ili im se to događa vrlo rijetko.

Svi mi spavamo, zaspemo i na nekoliko momenata izgubimo svest potpuno. Tokom sna, percepcija nam je izmenjena i "smanjen fokus" do te mere da najbizarnije izmene u "svetu" oko nas,a protiv čega bi se u budnom stanju pobunili - nama promaknu nezapaženo. Zar to nije perfektan momenat za uvaljivanje koječega, bez obzira na nivo energije pojedinca? I ako nema izgrađen "program" koji ga uzbunjuje kad se nešto čudno dešava - oni dođu, odrade to što imaju, a mi i dalje pojma nemamo. Možda ima izuzetaka, možda je neko zaista zaštićen ali u to čisto sumnjam. Bar ne u ovom slučaju gore. Onoliko koliko smo osvešćeni toliko imamo i potencijal za zaštitu, tako mi trenutno deluje. Kako se odbraniti od nečega ako ni ne znaš da treba da se braniš?!

Osim toga, možda i ona priča sa "dušama drugog kreatora" ima smisla.

Lampa je napisao/la:
Zagrijavanjem se gube plinovi, pa tako i kisik sadržan u hrani. Da li tako nestaje energija iz hrane? Možda.

Hehe, pa nije čiča toliko vremena posvećivao pripremi hrane striktno zarad hedonizma :)

Da je stvar u kiseoniku, onda bi proste vežbe disanja činila čuda, što nije slučaj. Svi mi jedemo slično, dišemo, primamo i energiju utisaka, no razlika je u samom procesuiranju te hrane od čoveka do čoveka, gde je kako i zašto prilično složeno. Naravno da je bolje jesti neprocesuiranu hranu, ali nije to baš odgovor na naše nevolje. Sigurno može pomoći, doduše, ako ništa drugo - manje se osećamo otrovano. Dakle, nije stvar samo u kiseoniku već više u drugim elementima koje nalazimo u hrani, svako ko je eksperimentisao sa ishranom ciljano zna to. Isto tako imamo hranu koja pospešuje mentalnu jasnoću, pa čak i ono što bi smo nazvali "svest"

Lampa je napisao/la:
Ako su oba centra u ravnoteži i ako su oba napunjena energijom nema straha da će osoba biti oteta ili napadnuta. Pod pretpostavkom da je prethodno uklonila priljepke ili sisaljke koje su bile priključene i da je postavila zaštitu.

Ovde se slažem, ali ponovo, energija je tu samo "posledica" drugih stvari i sama po sebi ništa ne vredi bez svesnog čoveka koji bi nju umeo koristiti. Lično smatram da sam još daleko od tih briga, kao i većina ljudi koji ovo čitaju, no ... valja požuriti pa polako hahah. Moguće da je i moja "samosvest kao zaštita" samo posledica balansa centara, tako da možemo o tome od jutra do sutra. Suštinski hoću da kažem da je pitanje previše složeno, energija je tu jedan od faktora (jer pre energije imamo kako i zašto i sve ostalo) jer da bi smo uopšte imali energiju moramo te druge faktore dovesti u red. Al možemo tako u krug do prekosutra.

ghost je napisao/la:
--Krađa energije ide na sve te načine ali ima toga još. Izgleda bezazleno ali u ovom kontekstu nije ni malo naivno.
Bezazlena riječ tipa PRIJATNO nije smišljena da ti bude prijatno nego baš naprotiv. I ljudi je bezrezervno upotrebljavaju svakodnevno. Jer efekat toga PRIJATNO je da ti prekida tok misli u pola zalogaja i izvlači te iz stanja smirenosti i posvećenosti nečemu. Skretanje sa kolosjeka. Isti slučaj sa kako ste, živjeli, dobar dan, šta radiš?
Druga stvar je bezbjedna neugrožavajuća udaljenost od druge osobe. Za ljude je minimalno metar. A gdje god se okreneš nemaš taj metar aure smirenja oko sebe jer je sve napravljeno da se to naruši. I kako onda da budeš smiren i siguran u sebe i svoju odbranu? Dekoncentracija svuda.

Hahaha, pa sama činjenica da te je neko kurtoazno upitao "kako si" bez stvarne želje da sazna nešto o tome, a ti primoran da zastaneš i razglabaš pola sata i to na takav način da mu pričaš o tome kako si bez da kažeš kako si(inače smaraš) ... kratak spoj u nižim centrima zagarantovan . Isto važi za sve drugo, bukvalno deliš energiju na tanjirčetu, i to za posluženje bog te pita kakvoj crnoj rupi. Tačno neki miniritual, trošak energije bez svrhe, bez poente, i još pride moraš to da radiš zarad "društvene prihvatljivosti" ahahha.

Meni je difult da izbegavam te formalnosti. Nije mi uopšte palo na pamet ovo dok nisi pomenuo :mrgreen: ali su me nekako smarale, pogotovo ovo kad ljudi pokazuju lažno interesovanje za zdravlje, ili kad me neko random propituje u "sve što kažete biće iskorišteno protiv vas" stilu.

Inače ... zaista se ne valja upuštati u direktnu tuču sa energetskom žgadijom. Tako nas samo navlače na njihov teren, a na njemu su nepobedivi. No, lako je to smetnuti sa uma i lako je pasti nazad dole u njihovu kaljugu ... a to je obično živo blato, što se više koprcaš dublje toneš. Nažalost, dešava se i najboljima, verujem.

:love3: :occasion5:

Vrh

PostPostano: sub jul 07, 2012 11:33 am 
Član foruma

Nije mi uopšte palo na pamet ovo dok nisi pomenuo :mrgreen: ali su me nekako smarale

Da nisi svjestan opasnosti sa te strane ne bi ti ni stvarale neugodu. Neko se-ma šta neko većina- u tim praznim razgovorima natankuje do besvijesti.
A vrlo bitan momenat u upijanju energije iz hrane je upravo smirenost i usklađivanje frekvencije. Inače ti hrana, bilo koja, pada teško sa propratnim nadimanjem podrigivanjem etc.. Čak do mučnine ujutro. Ali pravi uzrok ne vidimo. I nije mi jasno kad neko kaže ne mogu jesti sam . Ja baš naprotiv.

San je pravo stanje svijesti i povezanosti sa univerzumom. Radno stanje i povezivanje sa uzvišenim znanjem. Kaže razmisli, pusti da prenoći. Java je samo nužno zlo za zadovoljavanje potreba dvonožnog vozila. Čisto materijalno sipanje goriva. Prizemnost i eventualna upotreba znanja i saznanja iz sna.

Vrh

PostPostano: sub jul 07, 2012 12:12 pm 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:
Lampa je napisao/la:
Moje mišljenje je da je ključni sastojak uspješne zaštite od otmica i napada svih vrsta visok sadržaj osobne energije.

Radije je stvar u upotrebi te energije, zar ne? Pun akumulator sam ne znači ama baš ništa bez prateće mašinerije koja će tu energiju optimalno iskoristiti. Inače, to je potpuno tačno, makar što se tiče napada sa ovog domaćeg terena. Po mom mišljenju. I sam sam primetio da sa nekih ljudi takvi napadi jednostavno otpadnu, nemaju za šta da se nakače. Tako da opet ostaje rad na sebi kao zaštita u tom pravcu.
.

Osoba koja nema dovoljno energije rad na sebi ne može realizirati. Kao što ni mobitel ne može ostvariti poziv ako je baterija prazna, koliko god pravilno stiskao tipke. A jednako tako, puna baterija ne garantira da će poziv biti uspostavljen ako se ne pritisnu odgovarajuće tipke, kako si pravilno primjetio. Tako da nije samo jedan faktor važan nego kombinacija više njih. Rad na sebi uključuje i spoznaju da je energija jedan od zaštitnih elemenata. Ne treba vjerovati nego provjeriti.

Valjda? je napisao/la:
Lampa je napisao/la:
No, neke ljude se ipak ne otima ili im se to događa vrlo rijetko.

...bez obzira na nivo energije pojedinca? .
Stvari tako ne funkcioniraju. Kako možeš tvrditi da se uvaljivanje može događati bez obzira na nivo energije pojedinca? Da li si to provjerio na vlastitoj koži ili si razgovarao s drugim ljudima koji imaju takva iskustva. Ova tvoja tvrdnja može biti točna samo ukoliko je iskustveno dokazana, inače predstavlja zamazivanje očiju sebi i drugima.

Valjda? je napisao/la:
Kako se odbraniti od nečega ako ni ne znaš da treba da se braniš?!
Zato je neprijatelj nama nevidljiv, ljudi se ne brane jer niti ne znaju da ih se napada.

Valjda? je napisao/la:
Da je stvar u kiseoniku, onda bi proste vežbe disanja činila čuda, što nije slučaj.

Brzopleto misliš i pišeš. Vježbe disanja čine čuda za tvoju informaciju, primjenjene na odgovarajući način.

Valjda? je napisao/la:
Svi mi jedemo slično, dišemo, primamo i energiju utisaka, no razlika je u samom procesuiranju te hrane od čoveka do čoveka, gde je kako i zašto prilično složeno. Naravno da je bolje jesti neprocesuiranu hranu...

Zašto je bolje jesti neprocesiranu hranu, imaš li neki argument ili samo sipaš mudrosti bez pokrića?
Valjda? je napisao/la:
Dakle, nije stvar samo u kiseoniku već više u drugim elementima koje nalazimo u hrani, svako ko je eksperimentisao sa ishranom ciljano zna to. Isto tako imamo hranu koja pospešuje mentalnu jasnoću, pa čak i ono što bi smo nazvali "svest".

Istina je nije stvar samo u kisiku nego u njegovom stanju u vodi. Ostali elementi u hrani služe kao gradivni blokovi za nesvjesne ljude i djecu, a svjesnima hrana ne bi uopće bila potrebna, što naravno znaju oni koji su radili eksperimente s hranom i apstinencijom od hrane.

Valjda? je napisao/la:
Ovde se slažem, ali ponovo, energija je tu samo "posledica" drugih stvari i sama po sebi ništa ne vredi bez svesnog čoveka koji bi nju umeo koristiti. Lično smatram da sam još daleko od tih briga, kao i većina ljudi koji ovo čitaju, no ... valja požuriti pa polako hahah. Moguće da je i moja "samosvest kao zaštita" samo posledica balansa centara, tako da možemo o tome od jutra do sutra. Suštinski hoću da kažem da je pitanje previše složeno, energija je tu jedan od faktora (jer pre energije imamo kako i zašto i sve ostalo) jer da bi smo uopšte imali energiju moramo te druge faktore dovesti u red. Al možemo tako u krug do prekosutra. .

Koliko god da si dobronamjeran, ovaj dio pokazuje da si totalno u zabludi. ENERGIJA NIJE POSLJEDICA, ONA JE TKIVO UNIVERZUMA. Mi smo jedna od posljedica energije. Kako možeš reći da ništa ne vrijedi? Ne vrijedi neznalici.

Valjda? je napisao/la:
Inače ... zaista se ne valja upuštati u direktnu tuču sa energetskom žgadijom. Tako nas samo navlače na njihov teren, a na njemu su nepobedivi. No, lako je to smetnuti sa uma i lako je pasti nazad dole u njihovu kaljugu ... a to je obično živo blato, što se više koprcaš dublje toneš. Nažalost, dešava se i najboljima, verujem.

Hoćeš reći da se ti ne želiš, ili ne voliš upuštati u tuču s njima jer su jači i jer te strah. Pa to je pravilno, ali možeš govoriti samo o sebi. Bitke nisu da se izbjegavaju nego da se naučimo. Ako se može naučiti bez bitke to je super, međutim ako nema saznanja, uvida ili drugog načina, tada treba „zasukati rukave” i potamaniti gamad ili dobiti batine. Kod mene je bilo i jednog i drugog.

Vrh

PostPostano: sub jul 07, 2012 1:09 pm 
Član foruma

alo?
gdje je moj post...malo prije je bio tu?

Vrh

PostPostano: sub jul 07, 2012 1:24 pm 
Član foruma

arwen dor je napisao/la:
alo?
gdje je moj post...malo prije je bio tu?

napiši ponovo

Vrh

PostPostano: sub jul 07, 2012 5:15 pm 
Administrator

Citat:
Potrebno je SVAKODNEVNO punjenje energijom da bi osoba zadržala svoje zaštitno polje.

Da, no ta energija mora biti POZITIVNA. ( pozitivna za to biće koje se puni tom energijom )

Recimo, ako si klasičan uobičajen čovjek - punjenje energijom radijacije ili groma i nebi baš pojačavalo zaštitno polje tog čovjeka, već suprotno - slabilo bi ga. Dakle, vrlo je važno puniti se pozitivnom ( prirodnom ) i odgovarajućom energijom... sad, da li to bila hrana, sunce, voda, struja određene frekvencije, itd... - to sve ovisi što odgovara tom pojedincu.

Tek toliko, samo mala nadopuna radi preciznijeg saznanja.

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: sub jul 07, 2012 6:17 pm 
Član foruma

@arwen dor Čitavi dan čekam da ponoviš tekst. I jedan moj je juče nestao pa ako ga sretneš....

Da nije tu rješenje? --Bitno je očima nevidljivo

Vrh

PostPostano: sub jul 07, 2012 6:37 pm 
Moderator

Neki postovi završe u prijavama jer se pritisne krivi gumb umjesto replay, i to se ne događa samo sa postovima nego i sa privatnim porukama.
@arwen dor, tražio sam eventualne tragove brisanja tvog posta, ali nema ništa, ne znam što se desilo.

Vrh

PostPostano: sub jul 07, 2012 10:19 pm 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Citat:
Potrebno je SVAKODNEVNO punjenje energijom da bi osoba zadržala svoje zaštitno polje.

Da, no ta energija mora biti POZITIVNA. ( pozitivna za to biće koje se puni tom energijom )

Recimo, ako si klasičan uobičajen čovjek - punjenje energijom radijacije ili groma i nebi baš pojačavalo zaštitno polje tog čovjeka, već suprotno - slabilo bi ga. Dakle, vrlo je važno puniti se pozitivnom ( prirodnom ) i odgovarajućom energijom... sad, da li to bila hrana, sunce, voda, struja određene frekvencije, itd... - to sve ovisi što odgovara tom pojedincu.

Tek toliko, samo mala nadopuna radi preciznijeg saznanja.

:thumbup:

Vrh

PostPostano: sub jul 07, 2012 11:21 pm 
Član foruma

ispričavam se ..nije post nestao nego je bio na drugoj temi...ah..onaj entitet s njemačkim imenom se opet šali sa mnom...onaj, Altz..kako ono?
ne znam kako staviti link pa ću kopirati...dio ...

....
Obično, čovjek koji ima posla s tim silama u snovima ili na javi, misli da ih je nečim privukao. Da u njemu mora da ima nešto mračno ili trulo što privlači takve entitete. Da je nečim skrivio ili zaslužio da mu se to događa. To nam govore, tako se obično misli.
Ovo je samo uvjetno istina, jednim dijelom, ali nije glavni razlog zašto su se entiteti zakačili.
Taj stav ima u sebi zamku, programiranu zamku.
Zamka takvog stava je poticanje osjećaja krivnje koja se javi u žrtvi napada, a taj osjećaj krivnje odvlači na sporedne puteve. Umjesto da se naljuti i uzvrati osoba se bavi krivnjom, kajanjem, negativnim stavovima prema sebi, nebitnim stvarima i ne rješava svoj problem . Time se entiteti još jače povezuju za žrtvu i to im daje dodatnu snagu, i tako zatvaraju petlju: upravo je na osjećaju krivnje temeljena prva spona, prvo zakačivanje, i upravo to omogućava njihovo postojanje i daje im snagu: krivnja, sram, strah...osjećaji koji definiraju žrtvu..to ne znači da je u svakom pogledu i svakom slučaju osjećaj srama loš. Da skratim pričo o tome kad bi sram mogao biti pozitivan osjećaj navest ću samo poslovicu: tko nema srama nema ni poštenja. Dakle, ovdje se misli na neracionalan i nepotreban, nekoristan strah, krivnju i sram

Zašto te entitete neki vide a neki ne vide, neki nemaju pojma da postoje? Neki su uvjereni da uopće ne postoje i odlučno će odbijati bilo koju ideju o postojanju duhovnih sila, entiteta, ateisti do kraja, agnsotici do daske?
Kad se pogleda s druge strane tu pojavu, nije da su ljudi koji sanjaju to što zovu demonima nečim privukli te demone ili druge negativno orijentirane entitete, ili pak da su privukli zločeste ljude u svoj život jer su u sebi imali "ono nešto jednako zločesto", nego to znači su u trenutku kad ih počinju uočavati došli do stupnja kad ih mogu osjetiti, razlikovati, prepoznati..to znači da su pojačali svoju osjetljivost i zato ih sada vide. a ne da su ih sada privukli.

Zašto su u prednosti ljudi koji negiraju, ne vjeruju? Jer im time uskraćuju energiju.
Čim priznaš njihovo postojanje ti im daješ energiju, kad ih se plašiš, daješ im energiju, kad se ljutiš na njih, daješ im energiju.
Ispada da je ignoriranje i nepriznavanje bolje nego biti svjestan a ne razriješiti problem.

Prema toj logici je bolje ne vjerovati da postoji svijet izvan fizičkoga , nikakve energije, orgoni, nikave nevidljive sile i bića, nego biti uvjeren da postoje, pa ući u taj svijet i ne napraviti posao do kraja. To znači da si za sebe napravio više štete nego koristi.
ako već vidiš, onda odradi do kraja. poništi.

Vrh

PostPostano: sub jul 07, 2012 11:39 pm 
Član foruma

Citat:

a gle..i za biće koje se puni energijom koju usisava od drugih, to je za njega pozitivna energija..za nasilnika je pozitivno kad se žrtva njega plaši i njemu je frekvencija straha koju žrtva daje svojoj energiji baš pozitivna. a za žrtvu je energija straha negativna energija.

što zapravo znači pozitivna energija? U vezi tog pitanja ponekad se dogode zbunjole..i što znači biti pozitivan ...to isto nije baš uvijek jasno..
koliko ja znam, pozitivno je ono što podržava život (svih ne samo svoj vlastiti) i ono što je u skladu sa slobodnom voljom..i pozitivna energija se vrti u smjeru kazaljke na satu..pozitivna energija nas puni vitalitetom.

i sad..za entitete koji kradu energiju, njima vitalitet daje ona energija koju su ukrali. njima je to pozitivno a nama je to negativno.
ti pojmovi pozitivno-negativno su malo nespretni, ne znaš kud bi s njima..

a što se tiče punjenja zaštitnog polja, slažem se..treba stalno održavati potrebnu razinu energije da bi se odražli zaštitni plaštevi. tih plašteva ima više, jedan vidljiv je koža, ispod kože ima također još jedan, na rubovima pojedinih dijelova tijela također, emocionalnog, eteričnog, astralnog, kauzalnog..bez stalnog dotoka energije ti plaštevi budu kao ispuhani balon a trebali bi biti napeti i bez rupa i rascjepa

Vrh

PostPostano: sub jul 07, 2012 11:59 pm 
Član foruma

Super. Sad idem spavat. Pozdravka :hello2:

Vrh

PostPostano: ned jul 08, 2012 12:44 pm 
Član foruma

- POKLONU SE NE GLEDA U ZUBE - :wink:

Vrh

PostPostano: ned jul 08, 2012 1:51 pm 
Član foruma

Pokloni su cool :thumbup: :thumbup:
A to bi značilo?
Uvlačiš me u konflikt bez potrebe. I namjere.

Vrh

PostPostano: ned jul 08, 2012 5:39 pm 
Član foruma

ghost, jesi li pronašao svoj post? baš me zanima..i meni se događalo da je nestajalo, odlazilo u nepovrat ali..ovaj put nije nego sam ja zaboravila da sam pisala na drugoj temi a ne na ovoj...
kad se desi da nestane, onda si ja to protumačim da je to tako trebalo biti i da je to dobro, ida je sve u redu.
eto..važno da si ja to protumačim na pozitivno

:love8: :love9: :love11: :love12:

Vrh

PostPostano: ned jul 08, 2012 6:11 pm 
Član foruma

:thumbup: ne znam gdje je . Doći će kad ogladni.

Vrh

PostPostano: ned jul 08, 2012 10:50 pm 
Član foruma

Lampa je napisao/la:
Zašto je bolje jesti neprocesiranu hranu, imaš li neki argument ili samo sipaš mudrosti bez pokrića?

Imam zapravo, no postoji mogućnost da smo mislili na isto pa se nismo razumeli.

Pod neprocesuirano mislim prvenstveno na hranu koja nije industrijskog porekla. Pored deset na enti istraživanja na tu temu, imam sopstveno iskustvo u tome da mi se mentalna jasnoća povećala bar za 100% od kako sam se potpuno skinuo sa bilo čega industrijskog, sada to koristim samo kad baš baš moram, u ime socijalne kamuflaže :) No to nije ništa novo, naravno. Ipak, način na koji si ono napisala me je naveo da potvrdim to. Isto, u ishrani imam velik procenat skroz sirovog.

Lampa je napisao/la:
Stvari tako ne funkcioniraju. Kako možeš tvrditi da se uvaljivanje može događati bez obzira na nivo energije pojedinca? Da li si to provjerio na vlastitoj koži ili si razgovarao s drugim ljudima koji imaju takva iskustva. Ova tvoja tvrdnja može biti točna samo ukoliko je iskustveno dokazana, inače predstavlja zamazivanje očiju sebi i drugima.

Ok, to što sam rekao se trebalo čitati u kontekstu rečenog za 3D manipulaciju i san, jer ljudi na kojima sam bazirao posmatranje iako nemaju problem sa 3D napadima, putem sna ih itekako isisaju. Isto kao i mene, uostalom, kao što rekoh, kad god se snizi taj nivo svesti (koji istini za volju jeste uslovljen energijom) u snu, otvoreni smo za napade, ne vidim šta je tu sporno?! Tako da ako neko odbija napade bez problema budan, kad zaspe to je obično sasvim druga priča, ili misliš na ekstremne slučajeve čiji je energetski minimum konstantno iznad onoga u kojem se dešavaju napadi? Da li je tvoj? Shvataš šta pokušavam da kažem, da li je tako nešto uopšte izvodljivo u praksi? Ako jeste onda ok, zaleteo sam se - priznajem.

Lampa je napisao/la:
Koliko god da si dobronamjeran, ovaj dio pokazuje da si totalno u zabludi. ENERGIJA NIJE POSLJEDICA, ONA JE TKIVO UNIVERZUMA. Mi smo jedna od posljedica energije. Kako možeš reći da ništa ne vrijedi? Ne vrijedi neznalici.

Opet - PRAKSA. Evo, odgovorom na ovo bi smo upali upravo u tu cirkularnu raspravu koju sam gore naglasio da želim da izbegnem. Ovo "ne vredi neznalici" je upravo ono što sam napisao. Energija jeste tkivo univerzuma, ali se to tkivo nalazi u različitim formama, i reći energija je u praksi toliko uopšteno da dok se primer ne konkretizuje dosta slabo vredi. Bar tako ja vidim. Evo, recimo ovako. Energija koja je vezivno tkivo univerzuma u praksi za vezivno tkivo univerzuma u formi mog fizičkog bića znači da moram imati energiju u formi znanja, energiju u formi fizičkog tela, energiju u formi svesti, energiju u formi energetskog tela, energiju u formi razumevanja, električnu energiju, energiju u formi računara i informacije da tebi ovo pišem ... shvataš li sad šta sam hteo da kažem? Sama apstraktna energija nama ne vredi previše (bar ne dok ne naučimo da je koristimo direktno, al to je ... bar od mene u pm, a ako si ti naučila šta tražiš u 3D?!), pošto mi ovde imamo formu koja u našoj percepciji nije previše apstraktna, tako da je za konkretni učinak potrebna konkretna forma energije, u zavisnosti od slučaja do slučaja - nekom fali u akumulatoru nekom u znanju, nekom nigde i jbg sad. Gde je ko ... bog te pita. Meni lično fali pomalo svugde, priznajem :D . U glavnom, iza te rečenice nije stojalo toliko naivno razmišljanje koliko si pomislila da jeste. Ako hoćeš, možemo nastaviti, al mislim da smo se sad razumeli. Nemoj da shvatiš ovo kao nešto na ličnom nivou. Jednostavno: izlažem svoje iskustvo i stav, možda nekome pomogne. Isto kao i ti. Pritom, pišući ovde i čitajući vas razjašnjavam stvari samom sebi, u to ime:

Lampa je napisao/la:
Brzopleto misliš i pišeš. Vježbe disanja čine čuda za tvoju informaciju, primjenjene na odgovarajući način.

U pravu si, imam propusta u razmišljanju.

Moje iskustvo sa vežbama disanja (konkretno pranajamom) nije to potvrdilo. Naravno, kada sam rekao "čine čuda" sam mislio na neke drastične promene, poboljšanje je vidljivo i u mom slučaju, ali ništa sa holivudskim specijalnim efektima. Eto, još se pritom i netačno izražavam, sram da me bude :) (bez teranja maka na konac, molim)

Lampa je napisao/la:
Hoćeš reći da se ti ne želiš, ili ne voliš upuštati u tuču s njima jer su jači i jer te strah. Pa to je pravilno, ali možeš govoriti samo o sebi. Bitke nisu da se izbjegavaju nego da se naučimo. Ako se može naučiti bez bitke to je super, međutim ako nema saznanja, uvida ili drugog načina, tada treba „zasukati rukave” i potamaniti gamad ili dobiti batine. Kod mene je bilo i jednog i drugog.

U kontekstu analogije "živog blata" mi se činilo jasnim da sam rekao kako se treba taktički vaditi napolje, što podrazumeva borbu, a ne netaktičko udaranje koje nam u svakom slučaju šteti jer dublje tonemo (podrazumeva se da nam je namera izlazak iz živog blata!). Sa obzirom na to da se forumaši generalno trude da budu OPD orijentisani, to bi značilo da se jako lako može izgubiti ta svoja "frekvencija" ako krenemo da se bijemo i kad treba i kad ne treba, i ponovo utonuti u začarani krug negativnosti i žrtva/predator paradigmu bez treće opcije. Dakle - ništa bez taktike. I čovek kad upadne u živo blato ne pokušava da ga rukama izbaci napolje van rupe pa da se onda spašava, već ili mlatara kako ne treba i udavi se, ili pronađe način da se smireno izvuče napolje. To je sve. Naravno, postoje oni koji žele da "zarone" i da se baškare na dnu, postoje i oni koji sasvim lepo plivaju u tume, to je naravno njihova stvar i izbor - al realno, dal je moguće sve to pokriti u jednom postu a da se ne izgubi fokus diskusije? I većina ljudi spada u koju grupu?

Iskreno se nadam da smo se sada bolje razumeli.

Vrh

PostPostano: ned jul 08, 2012 11:24 pm 
Administrator

Možda su postovi u sličnoj temi... o kačenju entiteta... malo vamo, malo tamo... Alzheimer i ekipa odozgo znaju "popravljati" i "ispravljati" stvari kako njima više odgovara.

Citat:
pojmovi pozitivno-negativno su malo nespretni, ne znaš kud bi s njima..

Recimo, da se razumijemo onda ovako:

Pozitivno = kretanje BILO KAKVE energije prema BALANSU ( energija ) na nekom području, planeti, galaksiji ili univerzuma, ili unutar nekog entiteta

Negativno = kretanje BILO KAKVE energije prema DEBALANSU ( energije ) na nekom području, planeti, galaksiji ili univerzuma, ili unutar nekog entiteta

Citat:

Ok, uglavnom, zato sam i napisao ono u zagradi da se to odnosi na entitet koji se puni ( iz njegove perspektive )... i mi jedemo druge, pa u tom pogledu nismo ništa različitiji od ovih astralnih i inih "vampira" koji naše niske vibracije jedu kao specijalitet kuće u njihovim restoranima, a pošto takve hrane ima napretek - vjerojatno im ekonomija ide dobro... ali bi se i kod njih mogla uskoro dogoditi "kriza" jer je sve više i više svjesnijih ljudi, pa im više nisu hranjive baterije. ( poskupljuje i njima hrana, hehe, zašto bi samo nama ?! )

:twisted: :twisted: :twisted:

Vrh

PostPostano: pon jul 09, 2012 11:03 am 
Član foruma

Čini mi se da što si svjesniji, to si uskusniji. Neko vlastito iskustvo mi govori da usprkos radu na sebi i na "pozitivnim" aspektima, jača i ona druga strana. Takoreći, običnog mesa ima svugdje, no ono fino prokrvljeno kako svjesnošću, tako i pojačanom negativom da parira toj novonastaloj svjesnosti, je poseban specijalitet. Ono više košta, ali je za njim i veća potražnja.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.