Jedna zanimljivost: Ako obratimo pažnju na svoj unutrašnji dijalog i unutrašnja prepucavanja, pogotovo kada smo u stanju tzv "meteža donjih centara" - iliti, nešto nas oplete po prstima pa se nadurimo, i krene preispitivanje "šta smo zeznuli, gde smo pogrešili, što baš meni da se to dešava" - redovno najtoksičniji odgovori i misli - koji nas naravno guraju dublje u stanje unutrašnjeg haosa, pritom često nas navodeći da batalimo ono što smo do tad radili - stižu u formi obraćanja nama!
To zlo što nam inficira - a u glavnom i pokreće unutrašnji dijalog sam primetio još poodavno. Evo random primer sa neta:
Citat:
Though a positive, successful, and engaging person, Pam avoided prolonged looks into her mirror. When she was brushing her hair or applying make-up, she stayed focused on the activity – but would intentionally not make eye contact with herself. Except sometimes. On those occasions a tirade of negative judgments erupted in her thoughts.
If she didn’t avoid the negative assessment machine in her mind by distraction or busyness, the stream of thoughts that flooded into Pam’s awareness would chide her,
“Your nose is too crooked. Your skin is a mess. You’re getting wrinkles under your eyes. You’re too fat. Nobody would give you a second look. You need surgery to look better.”
In these moments, Pam would cringe and feel the familiar black pit in her stomach suck the positive energy right out of her. And she would begin to doubt herself and her ability to create a rewarding life.
Zbilja interesantno, zar ne? Ovde imamo primer snižavanog samopouzdanja i sumnje u sopstveni fizički izgled - ali nije bitno to nego princip rada. Obratite pažnju na to da se
nešto unutar te osobe njoj non stop obraća sa TI! Normalno, način na koji ona to kontrira je verovatno "ja sam..." i tako dalje, sa pravdanjima, reaguje povređenošću i podsvesnim strahovima koji izlaze na površinu - pojačani dalje tim mislima, dok se osoba do te mere ne učekića na svoje mesto da postane inhibirana - da ne može ni da makne. Zar to nije borba sa nečim unutar nas - i mislima
nekog zlonamernog, svesnog entiteta koji nismo mi sami?
To nam se čak i obraća sa TI!!!
Naravno da nije to jedina stvar - istom gospon parazitu je sasvim svejedno hoće li misliti kroz naš um koristeći prvo ili drugi lice - "ja" ili "ti". Ovo sa "ti" je direktan red alert signal, očigledno da neko to instalira - a svi smo tu formu unutrašnjeg dijaloga uzeli kao nešto savršeno normalno i prirodno za ljudsko biće, i
to smo - usvojili za "sebe" i kraj priče! Mislimo da je
to naše, samo zato što je sa nama od rođenja! Ipak, ono što je bitno jeste prvo primetiti tu vrstu misli, zatim prekinuti saradnju sa njima - drugim rečima, ne slušati gada. Posle nekog perioda introspekcije i samoposmatranja, trebali bi smo biti sposobni razlikovati neke od stranih misli ne samo po gramatičkoj formi nego po generalnoj "energetskoj pozadini" na kojoj se takve misli manifestuju - koja često jednako nije naša. Obratiti pažnju na njihov sadržaj, kao i način na koji sadržaj može uticati na nas i našu okolinu - i biti na oprezu da nas mehanika ne preuzme, i podsvesno uvuče u nešto što je najčešće pažljivo isplanirana zamka. Pored energetske - tu je i emotivna pozadina, koja je jednako instalirana unutar čoveka putem raznih implantata. Drugim rečima - kao što imamo misli koje nisu naše, imamo i emocije koje uopšte nisu naše (ovo je daleko teže za primetiti i ukloniti), a kada nešto može kontrolisati nečije misli i emocije - u glavnom kontroliše i čoveka.
Neko bi rekao da je ovo čisto ludilo - da ga pitam: šta je bliže ludilu, biti svestan "suflera" koji nam šapuće misli, i biti svestan sebe - ili istovremeno u sebi imati "ja i on", pri čemu nam se "on" čak i obraća u drugom licu?!
Želje, čestitke, pozdravi ...