Sada je: pon maj 05, 2025 10:01 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 22.12.2012. - Kraj vremena i ovog ciklusa
PostPostano: sri jan 06, 2010 4:01 pm 
Član foruma

Zašto jedan od majanskih kalendara, zašto ne liliputski?

Pogledajte na MZČKVNM wikipedije na srpskom moj članak o Liliputu. Ne brinite, tranzicija je tek 2615.

:rofl

U koje sve gluposti ne ćete povjerovat?

Isaac Newton je dešifriranjem biblijskih kodova pred samu smrt (navodno se gotovo cijeli život bavio time) rekao da će "smak svijeta" biti 2060. - od uspostavljanja Svetog Rimskog Carstva Karla Velikog 800. treba proći 1 260 godina. Koliko ćete biti stari 2060?

Vrh

PostPostano: sri jan 06, 2010 6:27 pm 
Administrator

Citat:
Koliko ćete biti stari 2060?

Isto kao i sad.

Jedino ćemo možda imati starija fizička tijela, a možda, opet... i puno mlađa... ovisno o tome da li ćemo biti u ovim ili novim tijelima.

Ali čak i to nije bitno, već je bitan doživljaj i percepcija.

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 2:14 am 
Član foruma

Citat:
Isto kao i sad.

Jedino ćemo možda imati starija fizička tijela, a možda, opet... i puno mlađa... ovisno o tome da li ćemo biti u ovim ili novim tijelima.

Tako to misle Hinduisti istina. Neki ljudi nikako da sebe nadju izmisljaju religije i sta sve ne, topla voda.
Da ne govorim o zabludi koja vas odaljava od Boga i Isusa Krista bezpotrebno. On jedini nudi vječni život ostali nude nekakve cudne stvari koje su u svakom slucaju uvijek nepovezane i nejasne te nude koje kakve nebuloze koje neki misle da su im jasne. Hvala Bogu svima ce doc sudnji dan na dan D pa ce vidjet sto je istina.
Al što siješ to i žanješ, ako si posadio žito nemožes jabuke brati.

2012 kao i svaka druga. A ako znas i malo matematike onda ces lako znat koliko ces biti star 2060 (nevidim sto je to uopce bitno xD)

Hinduizam..

Osim što su mnogobošci vjeruju u sve i svašta, nadalje..

za hinduizam je karakteristična vjera u nizove utjelovljenja, seobe duša ili reinkarnacije i u tome je značajna razlika pored svih velikih bliskoistočnih jednobožačkih religija koje čovjekov život vide kao jednokratan, premda na neki način vječan, događaj u kojem je naglasak na moralnim odlukama u skladu s Božjim zapovijedima te na njihovoj konačnoj prosudbi nakon smrti. Hindus misli o toku života kroz mnoge egzistencije. To se skriva iza pojma samsara, koji označava tijek života od rođenja do smrti, zatim do ponovnog rođenja – životni ciklus.

....itd

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 4:46 am 
Član foruma

Zoky je napisao/la:
Neki ljudi nikako da sebe nadju izmisljaju religije i sta sve ne, topla voda.
Da ne govorim o zabludi koja vas odaljava od Boga i Isusa Krista bezpotrebno. On jedini nudi vječni život ostali nude nekakve cudne stvari koje su u svakom slucaju uvijek nepovezane i nejasne te nude koje kakve nebuloze koje neki misle da su im jasne.

Jedna moja poznanica, inace draga osoba, ima cvrst stav da ce vecni zivot, raj, priblizavanje Bogu ili tome slicno slediti samo hriscanima Pravoslavne vere, a svima ostalima, ukljucujuci Katolike i ostale ne-Pravoslavne hriscane, sledi pakao ili nesto slicno. Ona je religiozna vernica, posvecena je Pravoslavlju i trudi se da se ponasa prema "kanonu". Vecina njenih stavova su po meni u redu i manje-vise dobri, medjutim pored nekih drugih kontradiktornih stvari ona cvrsto i bez sumnje veruje da je jedino Pravoslavlje ispravno, a za ostale "zna se".

Citat:
za hinduizam je karakteristična vjera u nizove utjelovljenja, seobe duša ili reinkarnacije i u tome je značajna razlika pored svih velikih bliskoistočnih jednobožačkih religija koje čovjekov život vide kao jednokratan, premda na neki način vječan, događaj u kojem je naglasak na moralnim odlukama u skladu s Božjim zapovijedima te na njihovoj konačnoj prosudbi nakon smrti. Hindus misli o toku života kroz mnoge egzistencije. To se skriva iza pojma samsara, koji označava tijek života od rođenja do smrti, zatim do ponovnog rođenja – životni ciklus.

Postoji mogucnost da je i u ranom Hriscanstvu bila zastupljena ideja reinkarnacije, kao i puno toga drugog sto je kasnije uklonjeno, kada je "sveti car Konstantin 'sazidao temelje' crkve/vere" odnosno religije kakvu danas znamo, samo sa usputnim modifikacijama.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 9:17 am 
Član foruma

Zoky je napisao/la:
Citat:
Isto kao i sad.

Tako to misle Hinduisti istina. Neki ljudi nikako da sebe nadju izmisljaju religije i sta sve ne, topla voda.
Da ne govorim o zabludi koja vas odaljava od Boga i Isusa Krista bezpotrebno. On jedini nudi vječni život ostali nude nekakve cudne stvari koje su u svakom slucaju uvijek nepovezane i nejasne te nude koje kakve nebuloze koje neki misle da su im jasne. Hvala Bogu svima ce doc sudnji dan na dan D pa ce vidjet sto je istina.
Al što siješ to i žanješ, ako si posadio žito nemožes jabuke brati.

2012 kao i svaka druga. A ako znas i malo matematike onda ces lako znat koliko ces biti star 2060 (nevidim sto je to uopce bitno xD)

Hinduizam..

Osim što su mnogobošci vjeruju u sve i svašta, nadalje..

....itd

Razmišljaš vrlo ograničeno, nije ni čudo, gutaš stvari koje ti pričaju i ne razmišljaš o tome.
Tak sa i ja radio, čuo sam o Bibliji, nisam ju nikad prije čitao, išao sam u crkvu zato jer sam morao, vjerovao sam jer sam morao, plašili su me sa Bogom itd.

Ti očito misliš da je Bog stari deda koji sjedi na oblaku i maše štapom i prijeti ljudima da ak sagriješe, idu u pakao.

Daj molim te-ako si čitao Bibliju, a očito nisi kao i svi najveći vjernici, vidjet češ da je u njoj ostalo stvari koje nisu tijekom vemena cenzurirali.
Npr, Levitski zakonik, neme je doslovno šokirao ko i sama rečenica da su Božji sinovi općili sa ljudskim kćerima.

Kad sam te stvari pokazao največim vjernicima koji hodaju u crkvu 3 puta dnevno-ostali su bez riječi. A još kad sam im pokazao da još piše sa nesmiju jesti svinjetinu po Bibliji-tu je nastao pravi šok-a prije toga sam pitao čovjeka da kak on kao najveći vjernik koji živi po Bibliji jede svinjetinu?

Dijeljenje na pravoslavnu, hindu, katolike i razne druge-to opet nije u stilu tebe kao pobožnog čovjeka-piše ti u Bibliji da ljubi bližnjega svoga kao i samog sebe.

Sve su vjere iste, samo se drugačije nazivaju, likovi, događaji su isti.

Pa i mi katolici nemamo jednog Boga-objasni mi žto to znači Sveto Trojstvo.
Što značo da kad nas je JEDAN bog stvarao rekao je da NAČINIMO (znači bilo ih je više) na svoju sliku, sebi slična.

Znači mi izgledamo kao Bog, tj. njemu slični.

Da se razumijemo, ja vjerujem u Boga, ne u sijedog dedeka na oblaku, nego kao u jednu vrst energije koja prođima sve živo i neživo i omoguuje život, bez Boga tj. te energije koju si mi ne možemo predočiti, ništa ne može postojati.

Jednostavno ne mogu prihvatiti činjenicu da sam nastao od majmuna, tim više što danas ne postoji neka prelazna rasa polumajmuna-poluljudi koja bi to dokazivala.

Oduvijek smatram da smo svoreni ciljano, samo kao dečec u osnovnoj i srednjoj kad smo učuli o Darwinu i njegodoj apsurdnoj teoriji-naglasak na TEORIJI, nisam si mogao predočiti kako bi mi bili to stvoreni

Sorry za off topic.

2012 možda bude kraj nečega ili možda ne bude. Sumnjam da će biti fizički kraj svega ili nečega makar u svemiru se može dogoditi puno događaja koji nas mogu uništiti gorovo trenutno, od pada meteora, eksplozije neke bliže supernove, možda pojačanog zračenja poravnjavanjem ekliptike galaksije itd itd.

A možda će se dogoditi i nešto kao što je onaj rekao iz filma Dan kad je zemlja stala-da je došao spasiti Zemlju, al spasiti Zemlju od nas ljudi

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 9:38 am 
Član foruma

potpis =D>
mike uzeo si mi riječi iz usta :mrgreen:

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 10:29 am 
Član foruma

@ zoky:

prijatelju, daj pliz o religijama i ostalim smećima raspravljaj negdje drugdje!
hvala!

:love3:

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 12:14 pm 
Član foruma

Aragorn je napisao/la:
Postoji mogucnost da je i u ranom Hriscanstvu bila zastupljena ideja reinkarnacije, kao i puno toga drugog sto je kasnije uklonjeno, kada je "sveti car Konstantin 'sazidao temelje' crkve/vere" odnosno religije kakvu danas znamo, samo sa usputnim modifikacijama.

owo definitiwno stoji. uklonjeno zbog mogucnosti da se cowjek lakse odupre religiozno-mazohistickom ucenju od strane krscana, ako bi znali da postoji reinkarnacija. owako im je ostao samo (nametnut) strah da ako u owom ziwotu ne urade stwari po krsanskom ps-u, ne gine im wjecno probadanje u paklu.

kad se samo sjetim kako su propagirali ljudjima siromastwo u srednjem wijeku, kao jedinu opciju za raj, i tako osigurawali sebi i crkwi nebrojeno mnogo zemaljskih powrsina, blaga, imanja, itd, naustrb bolesnog i siromasnog vecinskog puka, dodje mi da se zapitam zasto je danas prostom cowjeku tesko ukljuciti swoj kriticki um. bar na tren... :-k

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 1:12 pm 
Član foruma

Mike20, odličan post!

Nego mene je oduvijek fascinirala činjenica da nekon tisuća i tisuća godina evolucije imamo pojavu pisma oko 3500 godina prije Krista. Prvi su naravno Sumerani sa svojim klinastim pismom, zatim Indija sa sanskrtom (mozda i ranije od Sumera prema nekim istrazivanjima!). Kina i njihovi hegsagrami oko 3000 godina prije Krista. I neizostavni Majanci (prije Tolteci i Olmeci) na području Centralne Amerike) - negdje oko 1000 godina prije Krista.

Moguće je da su ove civilizacije bile u kontaktu, međutim malo je vjerojatno. Posebice zbog toga što koriste različite pristupe razvoju vlastitog pisma, brojevnog sustava i matematike, kalendara, religijskog sustava. Jer prvo je bila riječ (kao što kaže Biblija), prvo su se priče prenosile s koljena na koljeno. Da bi zatim, sve civilizacije u vrlo kratkom vremenskom okviru, razvile potrebu te riječi i zapisati. Dakle u gotovo isto vrijeme!

Druga stvar je spaljivanje knjižnica nakon što je sve zapisano. U Kini je to napravio jedan car, u Aleksandriji tko zna tko, u Centralnoj Americi konkvistadori predvođeni krščanskim svećenicima. Sve civilizacije imaju slične mitove o stvaranju i imaju mitove o potopu. I naravno imaju mitove o kraju.

Mitovi o stvaranju su obično - bog stvori čovjeka na sliku svoju. Istraživanja DNA su pokazala da su svi ljudi nastali od vrlo male grupacije ljudi u Africi ili čak od jedne ženke - Eve. I svi ljudi bez obzira na rasu u svom DNA imaju gene koje nose od te pradavne ženke.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mitochondrial_Eve
http://www.actionbioscience.org/evolution/ingman.html

To znači da se čovjek razvijao iz jednog centra, sve ostale populacije viših primata (neandertalci i sl.) su propali ili na neki drugi način nestali.

Nadalje, mitove o potopu imaju prije svega Sumerani, od kojih su poslije Židovi i Kršćani preuzeli učenja i uvrstili ih u svoje religijske tekstove. Maye također imaju istu legendu, da je Zemlju pogodio veliki potop. To mogu dokazati potopljeni gradovi u Indiji, na Kubi. u blizini Japana. To mogu dokazati čak i Piri Reis-ove mape koje pokazuju Antarktiku bez leda još prije nego što je čovjek oplovio svijet. A istraživanja u Sjevernoj americi obuhvaćena knjigom Ciklus svemirskih katastrofa također pokazuje da se prije 13000 godina na Zemlji dogodilo veliko razaranje što može u određenim područjima rezultirati velikim potopima.

Te najzad, sve civilizacije imaju mitove o kraju svijeta. Tri dana tame, zvjezde će padati s neba, veliko znakovlje na nebu, opet će doći bogovi, doći će spasitelj, bit će mir na zemlji, ljudi će kreirati vlastiti svijet kako žele, sukreatori i sl.
Na ovom thredu se mnogo pisalo o tome, a moj poduži tekst prije svega želi dati određeni kredibilitet tim legendama koje mnogi ljudi zanemaruju. Povijest je prepisana u zadnjih 1500 godina, mnoge stvari su zaboravljenje ili namjerno izbačene, druge su uobličene u religijske tekstove, često infantilne i neshvatljive ali ipak nose povijesnu informaciju uz mnoštvo dezinformacija.

Bilo kako bilo, treba istraživati a ne vjerovati jednoj knjizi.

Lijep pozdrav!

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 3:33 pm 
Član foruma

Da, te stvari su baš zanimljive. Meni je npr. fascinantno kako to da su i azteci imali uroborosa.
Btw. Aleksandrijska knjižnica je gorjela 2 puta, prvi put oko 300.-te od strane rimljana a drugi put oko 650. zbog Arapa (tada je i totalno uništena).

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 4:03 pm 
Član foruma

Ne razumijem cemu sve te price o krvavoj povijesti prije Krista, koju su pisali pobjednici, kakva to veze ima sa vezom. Ja govorim o vremenima kad je dosao spasitelj a to je bilo u ovoj eri od kada se i broje godine. Isus Krist je bio tu posvjedočio i umro za nas da se mozemo spasiti i to je jedino bitno. Snaga toga se vidi u Bibliji najtiskanijoj knjizi svih vremena (stari i novi zavjet).

Sto se tice Pravoslavne ili Katoličke ili neke druge crkve jasno piše

Mk

"Tko nije protiv nas, za nas je" 0 9,49-50) 38 Reče mu Ivan: "Učitelju, vidjesmo jednoga kako u tvoje ime izgoni zloduhe. Mi smo mu branili jer ne ide s nama." 39 A Isus reče: "Ne branite mu! Jer nitko ne može učiniti nešto silno u moje ime pa me ubrzo zatim pogrditi. 40 Tko nije protiv nas, za nas je."

Citat:
@ zoky:

prijatelju, daj pliz o religijama i ostalim smećima raspravljaj negdje drugdje!
hvala!

Ti si malo sljep druže, nisam ja poceo pricu o religiji vec Jack.
ALi ocito ti niti neznas sta znaci rijec religija.
Nadalje puno je ljudi kao ti koji protestiraju kad se spomene Bog ili Isus Krist, a niti sam ne znas zasto tebi to jednostavno smeta, upitaj se zasto ?

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 4:22 pm 
Član foruma

Priča o 2012 il inekoj drugoj bližoj godini :-k pa može biti da se zaista krećemo jednom specifikumu u kojem će nastati jedna "nova" promjena, budući da ovaj svijet hbt grli majčicu propast. :blob:

Nadalje, da kažem. Očito dolazi do promjene svijesti, dosadašnji način života će morat biti uklonjen a samo će rijetki prijeći u višu svijest, jer je produhovljenje prilikom buduće "žetve" veoma .... Tumačenja od raznih pravaca i usmjerenja, rekao bih po svojoj slobodnoj misli, dvojako opisuju neke stadije a mislim i da postoji masa izmišljotina u kojima se ljudsko biće želi diskreditirati na posve bruutalan način.

Ako sad pogledam sa koliko žara pojedinci prihvaćaju ta nova pravila i te nove (radosne) vijesti iz visokom kontinuma (denziteta), isto tako moram reći da me brine kako to ljudi tek olako prihvačaju iako su podsvjesno razumni da bi i to moglo bit jedna vrsta povuci potegni, pa na svoj mlin u konačnosti. Ako bi se sad nadovezao na kolegu Zokey onda postoji opravdana bojazan da isključenje Isusa Krista iz procesa spajanja čovijeka i Božanskog izvora čovijek sam sebe dovodi do situacije iz priče o Adamu i prvobitnoj postojbini stvaranja ljudskog biča.

Previše mi je tu nekako lijepim i sladunjavih rečenica, no iako sam po prirodi dosta oprezan sa svime sa čime dolazim u doticaj, rado se upuštam u čitanja i takvih materijala, dal je to radoznalost ili nešto drugo ja neznam ali sigurno je da budi hbcku znatizelju. Raznovrsni spisi daju masu zbunjujućih metamorfoza a ne kakve istinske vrijednosti. Posebno me ljuti što oni koji kao žele pomoć zemljanima ipak daju takve informacije a koje njima pašu na kapaljku, dok u drugačijem kontekstu postupaju u različitih situacijama da se čovijeku otvore neka vrata. Ta vrata (koliko primjećujem) s jedne strane daju minimalni uvido o možebitnoj istini, dok s drugog stanovišta zbunjuju ili manipuliraju ljudskom svješću i nameću joj njihov način rada. Oprezno sa svim ovim konstatacijama da se kroz razni chanelling donosi nešto jakooo dobrooo!!! :evil3:

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 5:52 pm 
Član foruma

kršćanstvo je "ready for reincarnation". reinkarnacija se lako može uklopiti u kršćanstvo bez velikog narušavanja dogme. samo malo preurediti čistilište.
inače ima steinerova knjiga "prekretnice duhovnog života" u kojoj se osvrće na 6 povjesnih likova, između ostalog buddha i krist.
i budizam i kršćanstvo smatraju da je ovaj svijet iluzija.
osnovna je razlika što budist smatra da je bačen u ovaj svijet ili je u njega došao, i želi se iz njega izvući, pobjeći. želi što je moguće skratiti broj utjelovljenja i što prije završiti s ovim svijetom. to se odvija u ciklusima i zato je do sada bilo 5 osoba koje imaju naziv buddha. svaki je od tih 5 buddha ponovno vraćao i usmjeravao duhovne napore budista u tom pravcu.
kršćanin misli da je ovaj svijet iluzija, ali on je tu došao padom čovjeka, dakle vlastitim udjelom. kršćanin ne želi promjeniti svijet, tj. pobjeći odavde, več sebe. odnosno, želi probuditi višeg čovjeka u sebi (simbol krista).
dakle kršćanin osjeća sebe dijelom odgovornim za ovakvo stanje i promjenom samog sebe, buđenjem krista u sebi (višeg čovjeka) želi percipirati viši svijet. zato nije moguć ponovni silazak krista, što se uvijek povremeno najavljuje, jer je krist svoju zadaću ispunio.
glavna "perverzija" je u tome što svećenici uče kako je krist već "otkupio" svačiji grijeh i to ljude potiče da butu zatupljeni, da nemaju odgovornosti prema vlastitom ponašanju.

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 5:56 pm 
Član foruma

Zoky je napisao/la:
Nadalje puno je ljudi kao ti koji protestiraju kad se spomene Bog ili Isus Krist, a niti sam ne znas zasto tebi to jednostavno smeta, upitaj se zasto ?

Meni najviše smeta ta nelogična doktrina da te Isus spasio svojom smrću.
Zaista misliš da te spasio?
Ja opet mislim da nitko nikoga ne može spasiti i da takvo vjerovanje može samo stvoriti inerciju da se radi na sebi.
U najboljem ti je slučaju Isus, sa svim onim što je (navodno) rekao i radio, mogao pokazati put...

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 6:36 pm 
Administrator

Citat:

A, nenene... pročitaj moj post ponovo... gdje je tu religija!?! :evil3: :evil3: :evil3:

:offtopic:

Dakle, da ovdje ne OFF-TOPIČARIMO, postoji tema o religijama već na forumu, pa ako netko ima potrebe za diskusiju o religijama - molim sve uvažene članove da to tamo nastave. Link:
viewtopic.php?f=5&t=103

Ovdje se vraćamo na temu, a ona je 2012...
:ontopic:

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 7:57 pm 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Citat:

A, nenene... pročitaj moj post ponovo... gdje je tu religija!?! :evil3: :evil3: :evil3:

Dakle, da ovdje ne OFF-TOPIČARIMO, postoji tema o religijama već na forumu, pa ako netko ima potrebe za diskusiju o religijama - molim sve uvažene članove da to tamo nastave. Link:
http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?f=5&t=103

najbolje da obrises sve te gluposti o religiji. Postoje duhov(iti)ni forumi gdje se može pisati o tome. upravo sam potrošio 15 minuta na nebitne rasprave... uglavnom 2012. je tu, jako blizu pa ćemo vidjeti. Ako tko ima kakve nove informacije da čujemo a ostalo nek ostane potisnuto.

Vrh

PostPostano: ned jan 10, 2010 11:15 pm 
Član foruma

Pa svako slijepo vjerovanje je religija ili izbacivanje nekih bombasticnih teorija zasnovanih na podacima koje mi nemamo mogucnost da provjerimo, znaci mozemo samo vjerovati da je tako iako se ne zna sto se vjeruje. Sve sto se vrti danas oko 2012 je samo jos jedna religija , modernija...ali svakako ista laz samo drugo pakovanje.
Ja sad mogu vjerovati Formici na casnu Crnogorsku rijec da ce nas tsunami odnijeti ali zasto bih, ja imam svoj individualni put, svoja vlastita saznanja, svoje bice koje trebam izgraditi i spoznati svoju istinu tako da mene moze odnjeti njezni povjetarac a za njega ce biti tsunami.
Ljudi su skloni da sakupljaju tudje informacije i obradjuju ih logicki ,samo zemaljska logika je nesposobna da razlikuje istinu od lazi ,i u tome je cijela konfuzija.Isti koji su nas lagali u proslosti lazu nas i danas samo na drugi nacin.
Ako istina boli onda treba se zapitati sto boli.

Vrh

PostPostano: pon jan 11, 2010 12:17 am 
Član foruma

nogard je napisao/la:
Jack987 je napisao/la:
Citat:

http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?f=5&t=103

najbolje da obrises sve te gluposti o religiji. Postoje duhov(iti)ni forumi gdje se može pisati o tome. upravo sam potrošio 15 minuta na nebitne rasprave... uglavnom 2012. je tu, jako blizu pa ćemo vidjeti. Ako tko ima kakve nove informacije da čujemo a ostalo nek ostane potisnuto.

=D> =D> =D>

Vrh

PostPostano: pon jan 11, 2010 12:21 am 
Član foruma

Sophia je napisao/la:
Isti koji su nas lagali u proslosti lazu nas i danas samo na drugi nacin.
Ako istina boli onda treba se zapitati sto boli.

:love3: :love3: :love3:

Vrh

PostPostano: uto jan 12, 2010 4:37 pm 
Član foruma

Posle 2012. ce biti prica o velikoj supernovi koja ce se mozda desiti za koju godinu, uglavnom princip je isti, "mislite o tome i spavajte ovcice moje" ](*,)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.