Zoky je napisao/la:
Citat:
Isto kao i sad.
Jedino ćemo možda imati starija fizička tijela, a možda, opet... i puno mlađa... ovisno o tome da li ćemo biti u ovim ili novim tijelima.
Ali čak i to nije bitno, već je bitan doživljaj i percepcija.
Tako to misle Hinduisti istina. Neki ljudi nikako da sebe nadju izmisljaju religije i sta sve ne, topla voda.
Da ne govorim o zabludi koja vas odaljava od Boga i Isusa Krista bezpotrebno. On jedini nudi vječni život ostali nude nekakve cudne stvari koje su u svakom slucaju uvijek nepovezane i nejasne te nude koje kakve nebuloze koje neki misle da su im jasne. Hvala Bogu svima ce doc sudnji dan na dan D pa ce vidjet sto je istina.
Al što siješ to i žanješ, ako si posadio žito nemožes jabuke brati.
2012 kao i svaka druga. A ako znas i malo matematike onda ces lako znat koliko ces biti star 2060 (nevidim sto je to uopce bitno xD)
Hinduizam..
Osim što su mnogobošci vjeruju u sve i svašta, nadalje..
za hinduizam je karakteristična vjera u nizove utjelovljenja, seobe duša ili reinkarnacije i u tome je značajna razlika pored svih velikih bliskoistočnih jednobožačkih religija koje čovjekov život vide kao jednokratan, premda na neki način vječan, događaj u kojem je naglasak na moralnim odlukama u skladu s Božjim zapovijedima te na njihovoj konačnoj prosudbi nakon smrti. Hindus misli o toku života kroz mnoge egzistencije. To se skriva iza pojma samsara, koji označava tijek života od rođenja do smrti, zatim do ponovnog rođenja – životni ciklus.
....itd
Razmišljaš vrlo ograničeno, nije ni čudo, gutaš stvari koje ti pričaju i ne razmišljaš o tome.
Tak sa i ja radio, čuo sam o Bibliji, nisam ju nikad prije čitao, išao sam u crkvu zato jer sam morao, vjerovao sam jer sam morao, plašili su me sa Bogom itd.
Ti očito misliš da je Bog stari deda koji sjedi na oblaku i maše štapom i prijeti ljudima da ak sagriješe, idu u pakao.
Daj molim te-ako si čitao Bibliju, a očito nisi kao i svi najveći vjernici, vidjet češ da je u njoj ostalo stvari koje nisu tijekom vemena cenzurirali.
Npr, Levitski zakonik, neme je doslovno šokirao ko i sama rečenica da su Božji sinovi općili sa ljudskim kćerima.
Kad sam te stvari pokazao največim vjernicima koji hodaju u crkvu 3 puta dnevno-ostali su bez riječi. A još kad sam im pokazao da još piše sa nesmiju jesti svinjetinu po Bibliji-tu je nastao pravi šok-a prije toga sam pitao čovjeka da kak on kao najveći vjernik koji živi po Bibliji jede svinjetinu?
Dijeljenje na pravoslavnu, hindu, katolike i razne druge-to opet nije u stilu tebe kao pobožnog čovjeka-piše ti u Bibliji da ljubi bližnjega svoga kao i samog sebe.
Sve su vjere iste, samo se drugačije nazivaju, likovi, događaji su isti.
Pa i mi katolici nemamo jednog Boga-objasni mi žto to znači Sveto Trojstvo.
Što značo da kad nas je JEDAN bog stvarao rekao je da NAČINIMO (znači bilo ih je više) na svoju sliku, sebi slična.
Znači mi izgledamo kao Bog, tj. njemu slični.
Da se razumijemo, ja vjerujem u Boga, ne u sijedog dedeka na oblaku, nego kao u jednu vrst energije koja prođima sve živo i neživo i omoguuje život, bez Boga tj. te energije koju si mi ne možemo predočiti, ništa ne može postojati.
Jednostavno ne mogu prihvatiti činjenicu da sam nastao od majmuna, tim više što danas ne postoji neka prelazna rasa polumajmuna-poluljudi koja bi to dokazivala.
Oduvijek smatram da smo svoreni ciljano, samo kao dečec u osnovnoj i srednjoj kad smo učuli o Darwinu i njegodoj apsurdnoj teoriji-naglasak na TEORIJI, nisam si mogao predočiti kako bi mi bili to stvoreni
Sorry za off topic.
2012 možda bude kraj nečega ili možda ne bude. Sumnjam da će biti fizički kraj svega ili nečega makar u svemiru se može dogoditi puno događaja koji nas mogu uništiti gorovo trenutno, od pada meteora, eksplozije neke bliže supernove, možda pojačanog zračenja poravnjavanjem ekliptike galaksije itd itd.
A možda će se dogoditi i nešto kao što je onaj rekao iz filma Dan kad je zemlja stala-da je došao spasiti Zemlju, al spasiti Zemlju od nas ljudi