nioivo je napisao/la:
Da li ove puste kiše i potopi u Europi i Hrvatskoj imaju veze sa ovim chemtrailsima. Mislim znam da imaju ali to je nevjerovatno da to većini nije sumnjivo, nije jasno... U Splitu je malo kiše jer je ovdje specifična pozicija zbog Mosora, Kozjaka, Brača no da nas ne zasipaju nije, nego na dane se pres..avaju do besvijesti. Kako će ovo sve završiti, kada će naša majčica zemlja moći odahnuti od ovih agresora.
Vrlo je jasno da stvar ne ide u dobrom pravcu, pa se i ne moze ocekivati nesto dobro. Ali, ja uvijek u sebi kazem da se mozes boriti aktivno ili pasivno. Pod aktivnim ne podrazumijevam nikakve revolucije, ali zbilja u pogodnom trenutku i mjestu pokusavam zainteresirati ljude cinjenicama. Poslazes im argumente na jedno mjesto, pa onda upitas da li je to sve moguce iz puste slucajnosti da se desava sada, kad se vec desetljecima odvijalo nesto posve drugo? Bar govorim o nekoj bliskoj proslosti prije i za vrijeme nas. Vrlo je malo ljudi koji ce se zbilja pozabaviti sa tim cinjenicama i da im je odmah postalo sumnjivo. Vecini to udje na jedno i izadje na drugo uho.
Mi smo kao jedna gomila koja je vec prekoracila preko ivice ponora i sada dok propadamo ogromnom brzinom, ne da ne mozes ljudima dokazati kako vec propadamo, vec ih ne mozes ubijediti da smo presli preko ivice ponora.
Najvise boli to sto je Majcica zemlja u ozbiljnoj disharmoniji koju smo mi prouzrocili, mi -ljudi....ajd sad necemo o tome koji su sa, a koji bez duse. Mene interesira rezultat. Unistavamo nesto tako prelijepo...nestaje nam divno plavetnilo u koje gledamo kroz zelene prolistale grane(drveca koje je jos uvijek prezivjelo sjecu), sve manje cemo vidjeti sunce koje nam se toplo osmjehivalo, rijetkost je da nocu vidim bar 3-4 zvijezde u koje sam nekada mogla satima gledati i bilo ih je bezbroj. Sjecam se da samo legnem na travu i sutke to sve promatram. Sve manje ce nam pjevati ptice i pticice, ta divna malecka stvorenja koja su uvijek vesela i razigrana. Okovali smo se betonskim zgradama, nemamo vise vremena niti volje i zasta dok nam svakodnevno i odavno zagadjuju sve sto je u obliku vode, zraka, zemlje i vjetra. Da mogu i vatru bi zagadili, ali se tome jos nisu dosjetili. Ali, vazno je da jurimo za novcem, jer ne daj boze, sutra bez posla mozemo ostati.
A, mi smo bili toliko naivni i zavedeni, da sad kad zbilja vidis koliko smo daleko ogrezli, pitas se sta se jos moze uciniti...valjda je preostalo jos to da tragas i ucis sebe istinskom znanju i pomognes onima oko sebe koliko mozes u ovom preostalom vremenu koje nam nezaustavivo i brzo istice. Treba se osloboditi grca straha i prepustiti se onom sto nadolazi, pripremiti sebe koliko jos mozes.
Treba pratiti znakove, jer ce zasigurno priroda pokazati kada se priblizi kraj ovome ruznom vremenu.
Ako zelis da te utjesim, onda se prisjeti kako je ovo sve igra.
Htjela sam biti kratka, ali su navrle sve emocije i krenuvsi od kemtrejlsa...evo gdje zavrsih
Ali zato vam svima zelim svako dobro