Sada je: ned maj 11, 2025 10:03 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 281 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re:
PostPostano: uto aug 02, 2011 8:21 am 
Član foruma

Aragorn je napisao/la:
Hame je napisao/la:
Elem, upravo sam smako 3-4 paprike i bućkuriš od par kobasica, i kontam - eto odakle crpim energiju.

I sada me stid. Stid me biljaka, stid me krava... stid me na čemu sam i na čijoj patnji, a tako visoko mišljenje o sebi imam.

Nema potrebe da te bude stid zbog takvih stvari, u krajnjem slucaju nesto se mora jesti kako bi se odrzalo materijalno telo koje trenutno nastanjujemo. Stvar je u tome da smo svi mi OPS bica sve dok nastanjujemo ovu 3D realnost, a ishrana kao takva i nije bas neko merilo da li postajemo "OPD kandidati".

Mnogo znacajnije je voditi racuna da ne crpimo energiju na drugi nacin, u vidu "paznje" i energetskog isisavanja nasim emotivnim manipulativnim igricama sa kojima se svakodnevno susrecemo kod ogromne vecine ljudi. To sve izgleda kao jedan zacarani krug u kome se ljudi mehanicki ponasaju po tim "usisivackim" sablonima koji su nam instalirani u nasoj psihi jos kroz period odrastanja. Na primer, jedan otac/suprug dozivljava neku vrstu torture od svog sefa na poslu kome ne sme nista da kaze plaseci se za svoj posao ali kada dodje kuci, usled deficita isisane mu energije on to nadoknadjuje gruboscu i zahtevnoscu od svoje zene koja najcesce "cuti i trpi", ali zato ona svoj energetski deficit nadoknadjuje od svoje dece u vidu ostrijeg "vaspitavanja", a onda ta deca dobijaju komplekse i frustracije odnosno energetske disbalanse koje nadoknadjuju u skoli od svojih drugova pa tako u krug. To je jedan banalan primer ali sve se cini kao jedan dobro razradjen sistem za dreniranje energije, samo sto nazalost ta isisana energija ne ostaje medju ljudima nego se bespovratno penje ka vrhu OPS piramide verovatno 4. denziteta.

Upravo zbog toga i jeste znacajan rad na sebi, na shvatanju svojih mehanickih programa u odnosu na druge ljude, i svesnom iskljucivanju iz ovog energetskog hranidbenog lanca.

Pozdrav

odlicno napisano!!!

Vrh

Naslov: Re: Kako prepoznati vlastite misli
PostPostano: sri aug 03, 2011 10:21 pm 
Član foruma

Svi smo mi "demonizirani" do jedne granicei imamo u sebi masu, kako bi sajentolozi to rekli - engrama. Te forme (potisnute frustracije te opcenito bolni impulsi kroz zivot jos od najranije nesvjesne dobi) s vremenom toliko ojacavaju da poprimaju odredjeni obim nase svjesnosti (ili nesvjesnosti) te mogu utjecati na nase misli, top jest, pocinju "razmisljati" unutar te domene (ne) svjesnosti sto mi samo projiciramo na sebe (nasu svijest) nesvjesni granice izmedju nase svijesti i umjetno stvorene svijesti unutar nase svijesti (posto smo pretezno mehanicki, bolje je reci izmedju nase nesvijesti i umjetno stvorene nesvijesti unutar nase nesvijesti). Ovo se moze postici i cistim programiranjem na mentalnoj razini (MKUltra, MKDelta). Arhaicno gledano, te forme korespodentne su Archonima u starij gnozi, manifestacijama uma koje s vremenom jacaju i poprimaju demonske atribute.

http://vrlovrlinovisvijet.blog.hr/

Vrh

PostPostano: sri sep 21, 2011 8:21 am 
Član foruma

Ako se nema saznanje o starim i modernim ritualima, mogao bi vrlo lako postati žrtva istih. Kod nas objašnjenje za ta stanja su ,,kad staneš kod vrata i upitaš se, jesam li pošao ili došao,, :-k
Ne znam jeli ovaj video postan ovdje, a ako i jeste nije zgoreg da malo osvježi memoriju modernih ritualnih manipulacija.

Meni lično je ovaj video podosta pomogao da sklopim neke kockice u vezi namjernog i manipulativnog izazivanja teške fizičke bolesti kod jedne osobe,jer sam imala neke uvide u kojima mi je rečeno da će se to sve tako odvijati.
Čitavo vrijeme me je samo zbunjivalo pitanje zašto je to rađeno jer se radilo o osobi koja je totalno ,, nebitna,,
Primjer iz ovog priloga o momku koji svira harmoniku me je malo zaintrigirao.U tim uvidima sam i sama išla na neka mjesta gdje sam vidjela šta se radilo sa tom osobom (neki doktori u mantilima, ali im nisam vidjela facu). Prema toj osobi su se odnosili kao prema sad meni najlakše za objasniti, kao ,,prema limenoj igrački,,. Zalijepili su joj ,,kod,,(ono što ima na svakom artiklu, one crtice sa brojevima). Taj kod je bio šifra dijagnoze koju sam očitala i koju su poslije ustanovili i doktori. To je još u toku rada i djelovanja. Skinuto je nekoliko slojeva ,,luka,, i kao što rekoh meni je ovaj video došao nekako u pravo vrijeme. I opet idemo dalje :glasses7: ... nadam se do konačnog poništavanja posljedica ovakvih ritualnih igrokaza... :occasion5:
http://www.youtube.com/watch?v=JuDF3rmPJb0

Vrh

PostPostano: sri sep 21, 2011 8:51 am 
Član foruma

@Znak =D> =D> =D> =D> :notworthy:

Svaka čast za video!!! Automatski je jasna i prava uloga Death Towersa ... A i zašto je meni, a verujem i mnogim drugima značajno povećana količina misaone buke u poslednje vreme. Stvari se zahuktavaju, definitivno :)

Vrh

PostPostano: sri sep 21, 2011 12:38 pm 
Član foruma

Prejak filmić!
Rusi su mi carevi što se tiče dokumentaraca...

http://putnikova-pjesma.webnode.com/
http://balada-o-bezimenom.webnode.hr/
https://pleromabl.blogspot.com/

Vrh

PostPostano: sri sep 21, 2011 7:14 pm 
Član foruma

Branman, meni su svi carevi koji odluče da kažu nešto o stvarima koje se dešavaju iza zavjese.Sam portal Galaksija nam je pružio tu mogućnost, da osvijestimo mnoge tajne i ono što je iza zastora.Isto tako apsolutno znam i donekle sam se uvjerila da neki dokumentarci ili neki hajmo reći tajniji video zapisi koji takođe puno govore nikada neće biti objavljeni javno,pogotovo na youtube (mislim opet na stvari iza zavjese u kojima se uče razna energetska djelovanja, ali isto tako i kako se vrlo učinkovito poništavaju ta djelovanja raznih manipulacija). Takvi video zapisi idu samo u ruke odabranih i nekolicine, nažalost.Meni je isto bilo interesantno da kroz čitav video nema ništa o odbrani od takve vrste utjecaja, što je opet po meni smisleno izazivanje tihog straha i nesigurnosti...Zato uvijek kritički osvrt i pomno opažanje, pa kako god...

Mada mogu reći iz iskustva da suprotni tabori uvijek imaju jako izražen strah od manipulativnog znanja i djelovanja onih drugih i sad zasad se baziram još uvijek na naše balkanske prostore .Meni to zna biti jako smiješno, ali nemam namjeru detaljisati...

U ovom videu me je takođe privuklo znanje kojim se obučavaju elitni borci i jedinice koje je u ovom video prilogu podosta tačno. Jednom sam razgovarala sa jednim čovjekom koji je usavršio ,,znanje manipulacije,,U prvom momentu sam pomislila da je riječ o nekom duhovnjaku, međutim kroz razgovor mi je rekao da je to znanje dobio učeći borilačke vještine, i da ima crni pojas i tako to.
Meni je to tada bilo interesantno, a evo i ovaj video mi to opet potvrđuje da se ti ,,darovi,, kako kod nas ljudi znaju reći prvenstveno postiže učenjem tehnike, i da to nema veze ni sa kakvim prosvjetljenjima...Sad, drugi je par rukava zašto se ti ,,darovi,,koriste...

Vrh

PostPostano: sri sep 21, 2011 10:35 pm 
Administrator

Evo kako se to radi:

Russian Martial Art - Systema - Beyond The Physical

http://www.filestube.com/search.html?q= ... select=All

Praktično možete "uspavati" protivnika... :glasses7:

A sada bih napomenuo da se tema zove "Kako prepoznati vlastite misli"... :ontopic:

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: čet sep 22, 2011 9:27 am 
Član foruma

Možda nije trik prepoznati svoje vlastite misli,koliko prepoznati one koje to nisu.
I postoje li uopšte vlastite misli ili su uvijek u pitanju samo 2 izvora.
Izvor polja nulte tačke i izvor iluzije (fizičke realnosti).
:-k

Vrh

PostPostano: uto sep 27, 2011 1:06 pm 
Član foruma

Pozdrav

Tema glasi kako prepoznati vlastite misli
Pa sve misli su nase nisu tudje nemamo tu sta prepoznavati po pitanju cije su
One su nase produkt nas samih, naseg mentalnog sklopa u datom momentu
Kad upoznamo dvije nove osobe kakva je razlika izmedju njih osim fizickog izgleda
Razlikuju se po ponasanju
Ralika je u osobinama koje su dominantne kod osobe
Mi smo skup osobina koje se mjenjaju od situacije do situacije u kojoj se nalazimo, a nase misli ce se prilagoditi osobinama
Ako nam sve ide od ruke mi cemo biti sretni pa tako cemo imati lijepe misli
A ako nam neide mi cemo biti mrzovoljni tako ce i nase misli biti tamnije naravi

Osoba koja se bavi ovom tematikom shvata da te promjene nebi trebale da postoje da bi trebala da bude konstantno jedna osoba i umjesto da radi na sebi
Ona stvara sebi u glavi sliku osobe koja bi trebala da bude
Ova virtualna osoba nasim konstantnim naporima da se poboljsamo sve vise i vise dolazi do izrazaja
Mi mjenjamo sebe i trazimo kombinaciju savrsenih osobina po uzoru na virtualnu osobu
U odredjenim trenucima postajemo ta osoba ali samo iz razloga sto su se osobine nas samih poklopile sa osobinama osobe koje smo u svojjoj glavi zamislili

U tim trenucima imamo osjecaj da smo popili svu pamet ovog svijeta
A kad prodju ti momenti mislimo da smo sabotirani i vraceni opet da funkcionisemo u iluziji

Sama greska je bila u zacrtavanju odnosno stvaranju virtualne osobe
I vjerovatno najveca prepreka u razvoju na sebi
Vrtiti se u krug a nebiti svjestan toga stalno teziti da se opet bude ta osoba a sve ostale osobine smatrati stranima i ne posvecivati im dovoljno paznje
Ovo je najveca prepreka ka daljnjem razvoju svijesti

Ovo gore napisano je moje iskustvo dugo vremena sam proveo sa zacrtanom misli u glavi sta sam i ko sam sve dok nisam shvatio da moj put kojim sam tako stravstveno krocio ide u krug

Primjetio sam da vecina osoba koje se bave ovom tematikom se vrte u krug upravo zbog ovoga sto sam gore pisao

Do javljanja LiriX

Vrh

PostPostano: uto sep 27, 2011 3:26 pm 
Član foruma

LiriX je napisao/la:
Pozdrav

Tema glasi kako prepoznati vlastite misli
Pa sve misli su nase nisu tudje nemamo tu sta prepoznavati po pitanju cije su
One su nase produkt nas samih, naseg mentalnog sklopa u datom momentu
Kad upoznamo dvije nove osobe kakva je razlika izmedju njih osim fizickog izgleda
Razlikuju se po ponasanju
Ralika je u osobinama koje su dominantne kod osobe
Mi smo skup osobina koje se mjenjaju od situacije do situacije u kojoj se nalazimo, a nase misli ce se prilagoditi osobinama
Ako nam sve ide od ruke mi cemo biti sretni pa tako cemo imati lijepe misli
A ako nam neide mi cemo biti mrzovoljni tako ce i nase misli biti tamnije naravi

Osoba koja se bavi ovom tematikom shvata da te promjene nebi trebale da postoje da bi trebala da bude konstantno jedna osoba i umjesto da radi na sebi
Ona stvara sebi u glavi sliku osobe koja bi trebala da bude
Ova virtualna osoba nasim konstantnim naporima da se poboljsamo sve vise i vise dolazi do izrazaja
Mi mjenjamo sebe i trazimo kombinaciju savrsenih osobina po uzoru na virtualnu osobu
U odredjenim trenucima postajemo ta osoba ali samo iz razloga sto su se osobine nas samih poklopile sa osobinama osobe koje smo u svojjoj glavi zamislili

U tim trenucima imamo osjecaj da smo popili svu pamet ovog svijeta
A kad prodju ti momenti mislimo da smo sabotirani i vraceni opet da funkcionisemo u iluziji

Sama greska je bila u zacrtavanju odnosno stvaranju virtualne osobe
I vjerovatno najveca prepreka u razvoju na sebi
Vrtiti se u krug a nebiti svjestan toga stalno teziti da se opet bude ta osoba a sve ostale osobine smatrati stranima i ne posvecivati im dovoljno paznje
Ovo je najveca prepreka ka daljnjem razvoju svijesti

Ovo gore napisano je moje iskustvo dugo vremena sam proveo sa zacrtanom misli u glavi sta sam i ko sam sve dok nisam shvatio da moj put kojim sam tako stravstveno krocio ide u krug

Primjetio sam da vecina osoba koje se bave ovom tematikom se vrte u krug upravo zbog ovoga sto sam gore pisao

Do javljanja LiriX

Zanimljiv post,što je najgore što se dobrim dijelom prepoznajem između redova.
U glavi sam stvorio savršenstvo kako bi nešto trebalo biti,ali u praksi sam jako daleko od toga.
Otvorio si mi oči,hvala!
:thumbup:

Vrh

PostPostano: uto sep 27, 2011 4:19 pm 
Moderator

To sve vrijedi, to je ona zdrava doza prizemljenosti i zdravog razmišljanja, ali uvjeren sam da prave manipulacije koje lako mogu voditi i do ubojstava i samoubojstava postoje.
To nije čest slučaj, vezan je za mali postotak populacije i vjerovatno nije ni jeftin pošto za hitne potrebe od manipulatora nekad treba i 1:1, jedan psiholog/programer:jedna osoba.

A sad koliko je to egzotično i alternativno ili nije, tu isto postoje varijacije, od običnih tortura u zatvorima, vojsci, školama, sektama do ko zna kakvih stvari koje dolaze sa viših spratova.

To su opet naše misli pod utjecajem toga i toga.... ali recimo vizije koje nam dolaze pred "ekran" vrlo često nisu naše.
Vizije isto mogu biti manje ili više tuđe, mogu biti od neke naše alternativne osobnosti, a mogu biti plod tuđe torture putem promatranja naših slabosti i stvaranja filmova specijano za nas da nam se pokušala što efikasnije zacrtati neka putanja, ali ovo zadne treba zaslužiti, to je već velika čast. :twisted:
Te vizije uopće ne moraju biti ništa što bi naš razum prepoznao kao neki tijek događaja, to mogu biti i projekcije emocionalnih stanja ili nešto za što nemam ni ime.

Vrh

PostPostano: uto sep 27, 2011 4:35 pm 
Član foruma

``Mislim`` da se ne bih slozio sa time da su sve misli nase.Pre ``mislim`` da misli nisu uopste nase.Da su sve produkt percepcije okoline i ove iluzije.Kad se oslobodimo i blokiramo sve misli onda postajemo MI, oni koji u stvari treba da budemo.Meditativno stanje. SVE-JE-JEDNO .``Mislim`` da te misli stoje oko onog esencijalnog i nepromenljivog JA JESAM kao lisce kod kupusa ili luka.Sto vise slojeva treba skinuti i poceti prihvatati sve kao JEDAN JEDINI beskonacni trenutak.Da bi se neko uhvatio i prepustio odrzavanju iluzije neke misli,on-ona mora da izadje iz ``sebe``.Ustvari,celokupan sistem nasih gospodara se zasniva na tome da kupus i luk porastu sto veci,sa sto vise slojeva.

``Mislim,dakle postojim``- rece (lupnu) Dekart i ostade ziv.

Ovako ``misli`` poporitopopone, JA ne mislim nista ali ipak postojim .Bar tako ``misle`` ostali :occasion5:

Vrh

PostPostano: uto sep 27, 2011 9:08 pm 
Član foruma

poporitopopone je napisao/la:
``Mislim`` da se ne bih slozio sa time da su sve misli nase.Pre ``mislim`` da misli nisu uopste nase.Da su sve produkt percepcije okoline i ove iluzije.Kad se oslobodimo i blokiramo sve misli onda postajemo MI, oni koji u stvari treba da budemo.Meditativno stanje. SVE-JE-JEDNO .``Mislim`` da te misli stoje oko onog esencijalnog i nepromenljivog JA JESAM kao lisce kod kupusa ili luka.Sto vise slojeva treba skinuti i poceti prihvatati sve kao JEDAN JEDINI beskonacni trenutak.Da bi se neko uhvatio i prepustio odrzavanju iluzije neke misli,on-ona mora da izadje iz ``sebe``.Ustvari,celokupan sistem nasih gospodara se zasniva na tome da kupus i luk porastu sto veci,sa sto vise slojeva.

Ovako ``misli`` poporitopopone, JA ne mislim nista ali ipak postojim .Bar tako ``misle`` ostali :occasion5:

Pretpostavljam da naš um dolazi prazan kao i kompjuter (hardware) u kojeg još nisu ugrađeni programi (software). Tijekom odrastanja prve programe usvajamo od svojih roditelja, a kasnije također i od okoline.
Svi programi mogu biti promijenjeni/unaprijeđeni. Unaprijeđujemo ih sami kad ulažemo svjesne napore da bismo nešto novo naučili, usvojili ili se prilagodili. Unaprijeđuju ih i oni koji znaju kako se s njima manipulira. Unaprijeđujemo ih ponekad i nesvjesno, postajući pri tome bliže samome sebi. Sve misli su prozvod programa. Nema naših misli, barem ne kod velike većine ljudi (i sebe tu ubrajam). Tek "svjesnim" naporom koji vodi prema otkrivanju samog sebe možemo prilagoditi/unaprijediti programe tako da proizvode misli koje su odraz naših stvarnih potreba. Tada je um alat/pomagalo Biću da iznese Istinu i djeluje u skladu s njom.

Programe svi imamo, možemo ih nakratko isključiti primjenom različitih meditativnih tehnika transcendiranjem ovog realiteta, povlačenjem u Biće. No, u svakodnevnom životu ne možemo funkcionirati bez programa jer bi nam fizička egzistencija bila ugrožena. Stoga oni imaju svoju svrhu. Možda u nekom boljem društvenom ustroju stvari mogu funkcionirati i bez njih, ali ovdje kod nas,... nema šanse. Zar čovjek može bez misli raditi svoj posao, kad je cijeli ustroj tako postavljen da zahtijeva određenu razinu razmišljanja/misli? Ili voziti automobil, jesti, imati društveni život, podizati obitelj, ...?

Našim programima netko drugi gospodari i kako kaže G. u analogiji o kočiji i kočijašu, trebamo prestati biti kočija i postati kočijaš. To je umijeće življenja. Tada su misli koje nastaju proizvod programa kojima sami upravljamo. Možemo li tada reći da su to naše misli? Vjerojatno da.
:glasses7:

Vrh

PostPostano: sri sep 28, 2011 7:46 am 
Član foruma

Lampa je napisao/la:
poporitopopone je napisao/la:

Pretpostavljam da naš um dolazi prazan kao i kompjuter (hardware) u kojeg još nisu ugrađeni programi (software). Tijekom odrastanja prve programe usvajamo od svojih roditelja, a kasnije također i od okoline.
Svi programi mogu biti promijenjeni/unaprijeđeni. Unaprijeđujemo ih sami kad ulažemo svjesne napore da bismo nešto novo naučili, usvojili ili se prilagodili. Unaprijeđuju ih i oni koji znaju kako se s njima manipulira. Unaprijeđujemo ih ponekad i nesvjesno, postajući pri tome bliže samome sebi. Sve misli su prozvod programa. Nema naših misli, barem ne kod velike većine ljudi (i sebe tu ubrajam). Tek "svjesnim" naporom koji vodi prema otkrivanju samog sebe možemo prilagoditi/unaprijediti programe tako da proizvode misli koje su odraz naših stvarnih potreba. Tada je um alat/pomagalo Biću da iznese Istinu i djeluje u skladu s njom.

Programe svi imamo, možemo ih nakratko isključiti primjenom različitih meditativnih tehnika transcendiranjem ovog realiteta, povlačenjem u Biće. No, u svakodnevnom životu ne možemo funkcionirati bez programa jer bi nam fizička egzistencija bila ugrožena. Stoga oni imaju svoju svrhu. Možda u nekom boljem društvenom ustroju stvari mogu funkcionirati i bez njih, ali ovdje kod nas,... nema šanse. Zar čovjek može bez misli raditi svoj posao, kad je cijeli ustroj tako postavljen da zahtijeva određenu razinu razmišljanja/misli? Ili voziti automobil, jesti, imati društveni život, podizati obitelj, ...?

Našim programima netko drugi gospodari i kako kaže G. u analogiji o kočiji i kočijašu, trebamo prestati biti kočija i postati kočijaš. To je umijeće življenja. Tada su misli koje nastaju proizvod programa kojima sami upravljamo. Možemo li tada reći da su to naše misli? Vjerojatno da.
:glasses7:

Da, postoji mogućnost da naše misli nisu uvijek naše....to nije upitno....ali željela sam se osvrnuti na rečenicu u kojoj se pretpostavlja da naš um dolazi prazan - no što ako to nije tako?

Što ako programiranje kao bazu ima upravo naš um, a sve što svijesno vidimo i živimo podržavaju podprogrami? Tada bi izlazak iz programa bio nešto teži - ali ne nemoguć. No, ako prihvatimo tezu da je nemoguće opstati bez programa - onda ulazimo u novi.
Da li čovjek može raditi bez misli? Hm, moguće da može, ali tu sad dolazimo do onog pitanja odakle dolaze misli i da li upravo mjesto odakle stižu određuje kakve su i koje su, a shodno tome onda o njima ovisi i naš rad? U tom smislu - da nužno je prepoznati "svoje" misli.....

Kako to učiniti? Da li smo razumijeli G. kad je pričao o kočiji i kočijašu? Da li je rekao da kočijaša treba zauzdati, pomiriti se s njime, prepoznati ga? I što onda, živjeti proizvod našeg programa? Hm, a ako se sad samo malo poigramo - pa ako uzmemo mogućnost da je kočijaš i njegovo postojanje dio programa, te da radom na metamorfozi kočijaša u biti stvaramo svoj program - koji je opet program - nismo li u krugu? Programiranom? Ne bi li trebali biti bez programa? Što je uopće program? On ima jučer i danas i sutra....Nije li rješenje Sada? Ima li Sada program? Može li Sada imati čistu misao koju možemo prepoznati? Možemo li uopće unutar ikojeg programa imati sigurnost svojih misli, pa čak i ako mislimo da je riječ o našem - vlastitom programu?

Eto samo se pitam.....

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: sri sep 28, 2011 10:58 am 
Član foruma

Lampa je napisao/la:
...Zar čovjek može bez misli raditi svoj posao, kad je cijeli ustroj tako postavljen da zahtijeva određenu razinu razmišljanja/misli?...

Teoretski - da, naravno, čak je to i veoma poželjno stanje. Praktično - teško, upravo zbog tog magnetskog uticaja koji na nas ima ovaj način funkcionisanja koji je uslovljen programima.

Bazu za to nalazim u posmatranju misli tokom dubinske meditacije. Verovatno i sam znaš da je moguće posmatrati misao kako nastaje, kako se formira u tekstualni/logički sadržaj i dobija svoju formu, a isto tako i kako se ''rastapa'' ... međutim, sama informacija koju je nosila misao je i dalje tu. To me je navelo da zaključim da je autentična misao određena vrsta informacije koja je sa nekog drugog nivoa (u slučaju programa podsvesnog) prevedena u svestan um. E, na tom nivou i treba baratati sa njima, pre nego se manifestuju. Na našem trenutnom nivou funkcionisanja kvalitet naših misli (dal su naše il komšijine, stigoše li od programa ili kao reakcija intelekta na naše emocija, propuštena kroz ''filter'' od programa) je jedan od indikatora visine nivoa na kojem se trenutno nalazimo. I kao što misao ima svoju formu, postoji i nešto što je toj formi prethodilo. Kada kažemo misao, obično mislimo na tekstualni mentalni sadržaj, jer mislimo jezikom, međutim, pošto nemamo načina za dolazak do nečega novog putem ovog ''uobičajenog'' uma, znači da su naše misli samo odraz onoga što je već u nama. Samim tim - nisu nam ni potrebne. Uvidi, otkrovenja, ''bljeskovi'' su proizvod ulaska onog našeg višeg uma.

Odlutah malo od onoga što sam hteo da kažem - a to je da tokom dubinske meditacije, pre nego što se formira misao je jasno vidljivo da tačno znanje o sadržaju te misli već postoji, ali u drugom formatu, na drugom nivou (svejedno - svesnom!!!) - pa tako, sama misao takva kakva jeste nam i nije zaista potrebna. Potrebna je za ovaj, trenutni nivo na kojem smo - ali ne za naše ispravno funkcionisanje, već jedino za opstanak tog nivoa i trenutnog načina rada. Zapravo, da, za ''ispravno'' ...problem je što je naše celokupno, trenutno, ''ispravno'' prilično - pogrešno :)

Dokaz za to nalazim u tome da čak i u ovom uobičajenom stanju nekada mogu da odredim šta ću da mislim, kada, i kako - a bez da prethodno to ''mislim'' klasišnim putem.

Meni je uspostavljanje takvog načina ''mišljenja'' za stalno jedan od ciljeva.

Ne znam kako da taj način nazovem. Razmišljanje bez razmišljanja bi bio najbolji opis toga. Mnogo je direktnije, i daleko bolje od ''klasišnog'', protok informacija i ideja je daleko veći plus čovek nije ograničen bilo kakvom vrstom mentalne forme. Jebem li ga, ovo zvuči jako konfuzno, i jeste takvo, ali ne mogu drugačije da prenesem putem teksta i misli procese koji su za nivo iznad.

Nadam se da ako već nikome nisam pomogao, bar nisam nikoga ni dodatno zbunio, hehe :)

U zdravlje!!! :love3: :occasion5: :occasion5: :love3:

Vrh

PostPostano: sri sep 28, 2011 5:24 pm 
Član foruma

Hmm...
Teška pitanja ovdje padaju, kao i misli. Vjerojatno treba razlikovati dva stanja misli (a možda i još neko postoji ali mi ne pada na pamet):
1. stanje pod djelovanjem različitih programa
2. stanje izvan djelovanja različitih programa.

Programi postoje, to je činjenica. Izgradili smo ih sami uz pomoć obitelji, okoline i gospodara. Programi postoje na različitim razinama tjelesnim i duhovnim. Ima ih puno. Za svaki radni proces u organizmu postoji program. No najviše nas zabrinjavaju programi koji obuhvaćaju svesno razmišljanje. Uvjerenja sam da su ti programi pod najčešćim modifikacijima i vanjskim nadzorom. Proizvodi takvih programa - misli nas usmjeravaju u svakodnevnom životu prilikom donošenja odluka: odabira zanimanja, partnera, ulice kojom vozim ili hodam, što ću danas jesti, kako ću pozdraviti poznanika na ulici, kako ću reagirati na telefonski poziv i sl.

Misao sadrži određenu energiju na kojoj vibrira. Kad vibrira šalje takvu energiju u okolinu, na sva živa i neživa bića. U interakciji s drugim živim bićima (za nežive ne znam) ove frekvencije se prema poznatom zbrajanju vektora iz fizike, međusobno pojačavaju ili poništavaju. Pri tome se vraća promijenjena frekvencija natrag do misli i mi je opažamo kao reakciju na misli koje smo poslali. Ako je misao obojena emocijama ona nosi džokera, izaziva odmah emocionalnu reakciju s druge strane, a vektori se i dalje zbrajaju (međusobno djelovanje se pojačava ili poništava). To nam je poznato kad se edna osoba počne žaliti na probleme i tegbe s kojima se susreće u životu, druga se osoba najčešće odmah ubaci u taj program i emocionalno iznosi svoje probleme. To bi bio primjer negativnog pojačavanja. A primjer pozitivnog je kad se osjećamo ispunjeno i podržano u razgovoru s osobom koja se također isto tako osjeća.
Kod poništavanja energija obje strane ili više njih gube dio svoje frekvencije u međusobnoj interakciji. Takvih imamo situacija u životu najviše, jer smo svi različite razine energije na kojima vibriramo i stalno se događaju energetske interakcije.
Pod djelovanjem programa, misli su usmjerene na rušenje frekvencije pojedinca, a po mogućnosti i više njih ili skupine (primjer kad jedna osoba zlostavlja ili maltretira neku grupu ljudi). Programi su instalirani da nas ometu u postizanju dovoljno visoke frekvencije. Strah je po meni najjači rušitelj frekvencije. Imamo svakojakih strahova od napuštanja od strane voljenih osoba, od boli, od smrti, od siromaštva, od gladi, od sramote itd.

Kad se pojavi strah ili nelagoda ili ljenost, to je sigurno program koji poput diverzanta želi minirati moju sadašnju frekvenciju.
A kakvo je stanje bez mišljenja? :-k
Recimo: ako je čovjek žedan, ustane se i uzme nešto za piće. Da li o tome razmišlja, piše elaborate i slično? Ne, samo se ustane i uzme što treba. Kada to napravi? Kad se pojavi informacija u umu da tijelo treba vode. Kad um spozna informaciju koju tijelo odašilje tada se formira misao: "Žedan sam. Piti." Ovdje je misao u funkciji tijela. Da bi tijelo dobilo vodu, mora poslati informaciju preko uma, koji će pokrenuti misao i odaslati je u druge tjelese sustave da nabave nešto za piće. No to po meni nije stanje bez mišljenja. To je mišljenje izvan programa. No, ako netko tada treba nešto jače od vode, tu su već uključeni programi ovisnosti. Isto se odnosi i na hranu i drugo.

Stanje bez mišljenja je stanje ispod praga uma. Aali i tada nam se javljaju poneke misli, vizije, uvidi. Odakle sve to?
Mišljenja sam da su sve misli već izmišljene i raspršene u realitetu svakog čovjeka poput milijardi sitnih mjehurića od sapunice koji privučeni našim magnetnim poljem egzistiraju u našoj blizini. Kako onda k nama dolaze kad smo stanju ne-misli? Vjerojatno se privuku upravo one misli koje su usklađene s trenutačnom frekvencijom našeg uma. Pa kažemo: "Palo mi je na pamet...". Čak ni ne dajemo sebi zasluge za dotičnu misao već tom padanju na pamet. Otkud je palo, s koje visine, itd.?
Svjesnim uranjanjem u mjehuriće oko sebe odabiremo misli, a ne mislimo. Premda se nama čini da nam vizije i uvidi dolaze spontano, mi smo ih nesvesno prizvali i uronili u njih. Te su misli vjerojatno prikazane u simbolima i slikama (arhetipovima), a naš um bi trebao biti dovoljno istreniran da shvati poruku. Ako nije istreniran, tada nam preostaju čudni snovi, misli, uvidi i vizije.

Ima li Sada program? Vjerojatno nema. Ali um ima program koji se aktivira čim završi Sada. Jer kad um ne bi imao program, vjerojatno bi bio bezuman. Može li čovjek funkcionirati ako je privremeno ili povremeno bezuman, kad je u Sada? Može , ali na drugačiji način. I vjerojatno je "siguran" od negativne interakcije tek kad je u društvu sa sebi sličnima. Tada se frekvencije međusobno pojačavaju, u rezonanciji su, a trajanje Sada je duže. Pretpostavljam.

Naravno, ovo su moja razmišljanja proizašla iz tko zna kojeg programa, a dijelom iz sjećanja na Sada. :glasses7:

Vrh

PostPostano: sri sep 28, 2011 6:55 pm 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:
Odlutah malo od onoga što sam hteo da kažem - a to je da tokom dubinske meditacije, pre nego što se formira misao je jasno vidljivo da tačno znanje o sadržaju te misli već postoji, ali u drugom formatu, na drugom nivou (svejedno - svesnom!!!)

Ova rečenica mi se jako sviđa, ali mene je odvela u ,,DA UPRAVO TU I TREBA OBAVITI SELEKCIJU MISLI,,(tipa jesu li, ili nisu naše,pod uticajem nekog programa itd,itd) Meni, ali možda samo meni ,je svako filtiriranje poslije (nesigurno, izvitopereno, netačno)...

Vrh

PostPostano: čet sep 29, 2011 4:30 pm 
Član foruma

znak je napisao/la:
Valjda? je napisao/la:
Odlutah malo od onoga što sam hteo da kažem - a to je da tokom dubinske meditacije, pre nego što se formira misao je jasno vidljivo da tačno znanje o sadržaju te misli već postoji, ali u drugom formatu, na drugom nivou (svejedno - svesnom!!!)

Ova rečenica mi se jako sviđa, ali mene je odvela u ,,DA UPRAVO TU I TREBA OBAVITI SELEKCIJU MISLI,,(tipa jesu li, ili nisu naše,pod uticajem nekog programa itd,itd) Meni, ali možda samo meni ,je svako filtiriranje poslije (nesigurno, izvitopereno, netačno)...

Da, naravno. Ako uopšte postoji potreba za bilo kakvim mislima, najbolje je odatle baciti umu ''kosku'' da se zanima, radije nego da sam traži zanimacije kroz čula, programe i ostalo bez kontrole sa naše strane - jer je to siguran način za narušavanje mentalne tišine (a i ponovni pad u ''san''). Što se mene tiče, idealno bi bilo postići potpunu tišinu i aktivirati um po potrebi - a opet, ni nema potrebe za njime, osim da bi smo subjektivno iskusili neke stvari, naravno. Jedan od delova našeg problema ovde je upravo taj, što nismo u mogućnosti da iskusimo 3d postojanje na subjektivan način kakav želimo. Bar je za mene to tako. Ali, selekcija bi nam omogućila da neke stvari subjektivno iskusimo baš onako kako mi hoćemo,i one stvari koje hoćemo, a ne kako nam je nametnuto sa strane (programi...ELFovi ...i Vilenjaci ? :P ). Ne potpuno, doduše - ali bi nam ''ovo ovde'' bilo znatno olakšano, sigurno. Neki su to već i postigli - a za sebe znam da sam mnogo dalje od toga nego što mi se sviđa. No, napred- svim silama! :mrgreen:

Klasične misli su čist trošak energije (hah, eureka!). A pogotovo kada je unutrašnji dijalog (koji se stalno odvija ) nekoherentan ili cirkularan, to nikako ne valja - pa tako pored misli kojoj dajemo fokus imamo još i 116 drugih, koje nam uzurpiraju neiskorisceni deo paznje (njenu ''ivicu'') i siiiisaju li siiisaju energiju + ometaju jasnoću onoga što svojevoljno mislimo, da ne pominjemo to što kada skliznu u centar naše mentalne pažnje u ''trenutku slabosti'' - po inerciji idemo za njima, i zaboravljamo o čemu smo uopšte počeli da mislimo,šta radimo , iliti - ZASPIMO. A nemoš s'time prestati tako lako...haha.

Ko će ga znati šta mi je sve još tu promaklo ...

Aj' , Cheers :D :love3: :occasion5: :love5: :occasion5: :love3:

Vrh

PostPostano: čet okt 27, 2011 11:43 am 
Početnik

Vozdra svima
E'o nešt' malo i od mene...

Temelj za sve iskrenost,
Ispravna namjera, što čistija, i biti konstantno u toj namjeri...
Fokus na sebe, tj. svoju nutrinu... takodjer i misli... koje dolaze i odlaze... u jednom danu proleti preko 40000misli... neka smo ih svjesni a nekada i ne, zavisi od nase snage ili svjesnosti... neke nas zalijepe i odnesu... sve na zemlju spustati... pojednostaviti sve...
Nemamo mi pojma u sustini i nismo u stanju nikakvo dobro napraviti... i nikakvo dobro nije od nas.... jedini nas produkt je onaj izmet... ! :)
Sto vise oduzmemo od sebe i svog ega etikete i atribute koji nam ne pripadaju bicemo vise u stanju da napredujemo... ali i tada treba da budemo svjesni da su to pokloni... koje opet ne zasluzujemo... i opet rad na sebi i fokus na nase prljavstine...
Sto smo vise cistimo i klesemo, omogucavamo znanju da se i manifestuje preko nas kao i ostala znanja i atributi...
Fokus na sebe i rad na sebi... rad sa svojim egom... i odvajanje od njega...
Posmatranje srca i stvari koje idu iz njega... takodjer i ciscenje srca...
Jako bitno kontrolisati kako prosudjujemo i ne donositi brze zakljucke samo glavom, narucito ne negativne jer su kasnije samo jos jedna blokada od koje ne mozemo da vidimo.
Sve se moze razumjeti, jer za sve ima razlog i ono zbog cega je to dobro...
Kad odvojimo gluposti iz sebe i izbacimo i sto vise ocistimo od "emocija" dobicemo "osjecaj" koji vodi dalje... i preko kojeg od tada posmatramo okolinu i preko kojeg "prosudjujemo" "vidimo" "gledamo" ... i tada opet fokus na sebe i svoju nutrinu... i opet rad na sebi i opet ciscenje nutrine koju je opet nemoguce skroz ocistiti... i opet paznja da ne padnemo... konstantan rad... konstanta svjesnost.
Jako bitno da sve bude u balansu i razum i srce i ego...
Postoje cetiri kategorije misli... pravo stanje je stanje bez misli... djelovanje bez misli... ali...

izvinjavam se na maloj ne-povezanosti... :) i ako nisam bio bas konkretan... ali
eto za pocetak :)
Pozdrav

Vrh

PostPostano: uto nov 01, 2011 10:22 am 
Član foruma

B.i.G. je napisao/la:
Ispravna namjera, što čistija, i biti konstantno u toj namjeri...

Ja se doduse ne bi slozio sa ovim navodom.

Namjera, bila ona "ispravna, cista" ili "ne ispravna, zaprljana" nije isto sto i misao kao takva. No isto tako, bas u tome i je stvar. To je ta razlika zapravo kako prepoznat vlastite misli od ne vlastitih. Ne vlastite misli se pak mogu "prostirat" na jako puno kanala te je iz istog razloga jako tesko "odgonetnut" tko sam ja u svim tim mislima.

Um, mozak, to je storage. Dakle spremnik. Tako ga treba dozivljavat. Ako mozak smatras spremnikom stvari postanu lakse za "rasclanit" jer guess what, kad um stavis na drugo mjesto, nekako prestanes mislit. To se meni recimo desilo.

Od kad mi se desilo da ne mislim, uvidim kako druge osobe i druge energije ubacuju u mene razne "osjecaje", kako "demon" iz mene prica da radim neke pizdarije koje i sam znam da ne bi trebao radit.

Poanta je u tome da "svoje ja" vec zna sta treba napravit. On ne mora mislit kako bi dobio namjeru a sa time i realizirao istu stvar. "Svoje ja" to jednostavno napravi. Kao kad zjevas recimo. Ne mislis prvo kako bi bilo dobro da zjevnes vec jednostavno, zjevnes i tek onda, "mozak" prokuzi da si zjevnuo.

To je ta razlika.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 281 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.