Citat:
Bila 2012 stvarna ili nestvarna, svakako je dobar fokus. Fokus za odabiranje smjera
Dobar fokus za sirenje straha, a posao im je opet uspeo do jaja. Kao i uvek. S obzirom da postoje samo dve emocije, ljubav i strah, prica o 2012 nikako ne moze biti ljubav. Mozda, ali samo mozda, medju clanovima ovog i slicnih foruma ne postoji strah, ali medju masama postoji svakako, a oni cine bar 98% stanovnistva. I koji to smer mi biramo do 2012? Zasto se nekome cini da to sada treba raditi? Jer dolazi val? Pa smer treba birati svaki dan u svakoj situaciji, i bez 2012.
Citat:
Promocija pozitivnog razmišljanja, opredjeljenost prema drugima, dobrota, pomaganje.
Gde se to nalazi? Eno teme o ljubavi i niko nema sta da kaze. "Jebena tisina". Svi znaju samo o strahu i egu, a o ljubavi ni rec. Jer tamo nema filozofije i mesta za intelektualni snosaj, ako po gomili drugih tema.
Citat:
Rekao bih da si malo pobrkao lončiće ili nisi dovoljno shvatio bit, odnosno način razmišljanja ljudi na ovom forumu.
Ovde ima razmisljanja, koliko i clanova. Ne znam ko je shvatio bit. Ko odredjuje taj kriterijum?
Citat:
al hoću ti reći i da nismo baš ljudi koji sjede u nekoj sobici, dobričine i papci koji neće poduzeti ništa.
A sta cemo poduzeti?
Citat:
ne želim ti reći da će sve biti super.
Jer neće.
Ovo jeste sirenje straha.
Citat:
A s druge strane, već je sad sve super,
To svakako ne zavisi od 2012.
Ne znam uopste zasto je ova tema u metafizici, a ne u manipulaciji ljudskih bica. Ona je iskljucivo to. Toliko mogucnosti za menipulaciju i razlicito "vidjenje" daje.