Sada je: sub maj 10, 2025 11:51 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 22.12.2012. - Kraj vremena i ovog ciklusa
PostPostano: pet jul 24, 2009 11:28 pm 
Član foruma

Najgore što može biti je da se apsolutno ništa ne promjeni. Sve ostalo je dobro došla promjena.

Vrh

PostPostano: ned jul 26, 2009 12:29 pm 
Član foruma

en1di0n je napisao/la:
Najgore što može biti je da se apsolutno ništa ne promjeni. Sve ostalo je dobro došla promjena.

2012 godina će za neupućene i uvjek čudima obuzete ljude biti katastrofalna. Ako ste malo pratili medije u zadnje vrijeme bilo je riječi o pomračini sunca na dalekom istoku, čitave armije znatiželjnika pratilo je tak događaj kao da se radi o nečem Bog zna kako važnom, šta bi bilo da nam u susret dolazi neka kometa ili meteor.
Ljudskoj gluposti nema kraja, ta činjenica proizilazi usljed nedostatka znanja a takav čovjek je psihološki labilan i podložan iluziji.
Psihičke slabosti kod čovjeka: lijenost za razmišljanje, nesigurnost ega i njegova težnja za posebnošću; naivni optimizam koji može da navede dobre namjere na opasan put; ukazivanje većeg poštovanja kredibilitetima i autoritetima, nego ličnoj razboritosti i intuiciji; razmišljanje u skladu s težnjom ka ispunjavanjem vlastitih želja (“whishfull thinking”, prim. prev.); očajna potraga za odgovorima, pa odatle i smanjenje kriterijuma kod određivanja njihove istinosti; oduševljavanje kojekavim “čudima” sve do izrazite lakovijernosti ili želja za razbijanjem dosade.
Evo u kratkim riječima opisa modernog čovjeka današnjice. Uz sve te osobine koje su sveprisutne čovjek u skladu sa njima gradi društveni sistem, kakvo to društvo izgleda vidimo iz priloženog.
Krajnje je vrijeme za promjene, ovakav status ni vrit ni mimo je naprosto neodrživ na duge staze mada može dosta dugo potrajati. Al nikad nije smrklo a da nije svanulo.

Vrh

PostPostano: sri jul 29, 2009 6:14 pm 
Član foruma

kartikeya je napisao/la:
en1di0n je napisao/la:

2012 godina će za neupućene i uvjek čudima obuzete ljude biti katastrofalna. Ako ste malo pratili medije u zadnje vrijeme bilo je riječi o pomračini sunca na dalekom istoku, čitave armije znatiželjnika pratilo je tak događaj kao da se radi o nečem Bog zna kako važnom, šta bi bilo da nam u susret dolazi neka kometa ili meteor.
Ljudskoj gluposti nema kraja, ta činjenica proizilazi usljed nedostatka znanja a takav čovjek je psihološki labilan i podložan iluziji.
Psihičke slabosti kod čovjeka: lijenost za razmišljanje, nesigurnost ega i njegova težnja za posebnošću; naivni optimizam koji može da navede dobre namjere na opasan put; ukazivanje većeg poštovanja kredibilitetima i autoritetima, nego ličnoj razboritosti i intuiciji; razmišljanje u skladu s težnjom ka ispunjavanjem vlastitih želja (“whishfull thinking”, prim. prev.); očajna potraga za odgovorima, pa odatle i smanjenje kriterijuma kod određivanja njihove istinosti; oduševljavanje kojekavim “čudima” sve do izrazite lakovijernosti ili želja za razbijanjem dosade.
Evo u kratkim riječima opisa modernog čovjeka današnjice. Uz sve te osobine koje su sveprisutne čovjek u skladu sa njima gradi društveni sistem, kakvo to društvo izgleda vidimo iz priloženog.
Krajnje je vrijeme za promjene, ovakav status ni vrit ni mimo je naprosto neodrživ na duge staze mada može dosta dugo potrajati. Al nikad nije smrklo a da nije svanulo.

ma točno je sve to, ali zaboravljamo da naša DNA ima sposobnost "upgrade-a", kao i to da se baš to događa upravo SADA!
i to SVIMA, a ne samo "njima"!
:hello2:

Vrh

PostPostano: sri jul 29, 2009 8:59 pm 
Početnik

Nisto nema da se smeni za obicniot covek.Mozebi siromastijata ke se zgolemi,dodeka tie sto ja izmislija svetskata kriza ke profitiraat uste poveke.
(prostete sto pisuvam na Makedonski se nadevam me razbirate.)

Vrh

PostPostano: sri jul 29, 2009 9:06 pm 
Član foruma

Dobro došao - Ke te razbiramo - nekako...

U jednom si sigurno u pravu : siromastijata ke se zgolemi - i to će se mlogo zgolemi, čini mi se... I, kud će više???

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 3:54 pm 
Član foruma

Danja je napisao/la:
Nisto nema da se smeni za obicniot covek.Mozebi siromastijata ke se zgolemi,dodeka tie sto ja izmislija svetskata kriza ke profitiraat uste poveke.
(prostete sto pisuvam na Makedonski se nadevam me razbirate.)

:?: :?: :?:

:wink:

#-o

:hello2:

(danja, nadam se da si razumila smajlije ( :D :) :( :shock: :? 8) :lol: ))

Pozdrav i tebi i dobrodošla! :notworthy:

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 10:17 pm 
Početnik

FerdinandTheBull je napisao/la:
Dobro došao - Ke te razbiramo - nekako...

U jednom si sigurno u pravu : siromastijata ke se zgolemi - i to će se mlogo zgolemi, čini mi se... I, kud će više???

Pa zna se..onda ide drugi korak..ocistimo siromastiju sa neki neznam vec kakvi "grip"(posto ovaj nije upalio) i treci korak naslediti zemlju oni 10% koi manipulise sa celom planeti.(oprostite na moj srpski znam da je katastrofa :) neznam kako me je ocenjivala moja profesorica sa 5 mozda je gledala kroz prste :oops: )

Vrh

PostPostano: pet jul 31, 2009 10:21 am 
Član foruma

He, he, jel to bila profesorka na fakultetu? :wink:

Ma bolji je tvoj srpsko-hrvatski nego nas makedonski.... opusteno...

Nego, ima li u ta siromastijata, jos te uvek gravce na tavce sa suve papricice , mmmmmmm ... Davaj malko - protiv gripa :lol: ... pa onda skaru na zaru ... pa kupanje na Vardarot ... pa makedonsko devojce... lepa bre ova siromastijata... jos te uvek... ali dokle ce...? Nece dugo...

:occasion5:

Vrh

PostPostano: pet jul 31, 2009 5:59 pm 
Član foruma

FerdinandTheBull je napisao/la:

Nego, ima li u ta siromastijata, jos te uvek gravce na tavce sa suve papricice , mmmmmmm ... Davaj malko - protiv gripa :lol: ... pa onda skaru na zaru ... pa kupanje na Vardarot ... pa makedonsko devojce... lepa bre ova siromastijata... jos te uvek... ali dokle ce...? Nece dugo...

:occasion5:

E, ovo je brate ...!!!

Use, nase i podase!!!

Ma bravo!!! =D> =D> =D>

Ja sam oduševljen!!!

:love5: :love5: :love5: :love5: :love5: :love5:

Vrh

PostPostano: sub aug 01, 2009 1:47 am 
Početnik

He..he..ne nije to siromastija suhe paprike u zima,sveze u leto.Gravce svaki treci dan a da ne zaboravim besplatno kupanje na VARDAROT..he...he...Doklece? jos dugo,dugo... :D
:rofl

Vrh

PostPostano: sub aug 01, 2009 8:41 am 
Član foruma

Citat:
Potpisujem, od vjera i religija dobijem osip, nedaj BOže da oni zavladaju svijetom mislim da bi inkvizicija i križarski ratovi bili tek dječija igrica, sva sreća pa još ima pameti i otpora prema njima.

Odlično rečeno! Konačno da sam na razumnom mjestu, ovdje je nekak kao kod kuće :)
Na tu temu neznam ako ste gledali dokumentarac od billa mahera - religulos tu je prekrasno pokrio sve vjere i "oprao" sve velike vjernike.
2012. je kad se malo bolje spozna i prouči, prekretnica za nas, netko je dobro napisao neka vrst DNA upgrejda u smislu da spoznamo sami sebe i da probudimo svijest.
Naravno da se to mnogima nesviđa pogotovo onima u pozadini koji su započeli to masovno ludilo s vjerama i oni će napravit sve da nam odvrate pažnju i energiju u druge stvari nabijene strahom, krah financija, kraj svijeta, napad vanzemaljaca, raspad klime (dobro polovi zemlje se okreću no to je prirodan proces koji se događao u prošlosti) i ostale nebuloze. Ima onaj izraz iz zeitgeista - to keep the human mind entertained.

Vrh

PostPostano: sub aug 01, 2009 10:10 am 
Član foruma

Mene zanima kakav će biti skori ishod ove financijske krize? Evo Hrvatska je na rubu bankrota ljudi ostaju masovno bez posla, i sam sam već godinu dana nezaposlen, a i oni zaposleni odbrojavaju dane kad će dobiti otkaz, krešu im plaće iz mjeseca u mjesec, svi su u nekom strahu i depresiji, mislim da situacija nije ništa bolja niti van granica.

Vrh

PostPostano: sub aug 01, 2009 10:18 am 
Član foruma

kartikeya je napisao/la:
Mene zanima kakav će biti skori ishod ove financijske krize?

biti ce sta triba da bude...
:love3:

Vrh

Naslov: Istina o danu 21.12.2012
PostPostano: sri aug 05, 2009 3:27 am 
Početnik

Prvi put sam na ovom forumu i zelim da vas pozdravim sve od srca!Citao sam vasa tumacenja sta ce se desiti 22.12.2012 pa sam odlucio da se registrujem na ovaj forum da vam kazem istinu o tom danu.Sada pazljivo citajte ove rijeci i zapamtite!Tog nesretnog dana u Jerusalimu u Solomonovom hramu koji ce se obnoviti zacari ce se antihrist i tada ce objaviti da ukida sve vjere na svijetu i uspostavlja novu vjeru.Ko mu se usprotivi bice odmah ubijen!Njegova vladavina ce trajati sedam godina ali da bi iko opstao Gospod BOG ce skratiti vrijeme tako da ce dan biti sedmica a sedmica ce biti mjesec a mjesec godina samo sto mi to necemo primjetiti.Svako oko na zemlji ce ga vidjeti i ko ga bude gledao i slusao bice opcinjen sa njime,tako ce slatko pricati da ce mu skoro svi povjerovati.Davace obecanja ljudima na zemlji da od tog dana nema vise gladi,ratova,bolesti...itd.Ali ce Gospod svemoguci u te dane na zemlju baciti glad i zedj da se njegova obecanja slucajno ne ispune.Prezivjece samo onaj covijek koji bude postio najstroziji post i tako spasao dusu svoju i ostao uz Gospoda.Ako ste primili nove licne dokumente vratite ih i pokajte se za to sto ste ih i uzimali!Ove rijeci koje sam vam napisao nisu moje vec su meni poslate sa svetog mjesta da govorim ljudima istinu da bi se sto vise spasilo i ostalo uz Gospoda.Blago onom covijeku koji poslusa ove rijeci i njegovoj porodici jer je put spasenja trnovit ali ko pretrpi Gospod ce ga primiti u narucje svoje!

Vrh

PostPostano: sri aug 05, 2009 5:28 am 
Član foruma

Pozdrav Momo

Dobrodošao. Da li će tako biti ili ne iz tvog posta ili nekog drugog kako ti je šapnuto, preovladava psihopatološki profil religioznog fanatika, odsek hrišćanstvo. To je širenje straha, zato nema potrebe da iko bude pod strahom jer se ne može svesno shvatiti šta se u stvari dešava?
1. Baš se ISTINE tako šire, kroz strah, to što si napisao jel to program spasa nekog novog mesije?
Napomena, niko neće da završi posao u ime nas makar to bio i Isus, ili bilo ko drugi. Zato je pozivanje na to da će doći spasitelj i jednim potezom ruke sve srediti i tada će zavladati harmonija, to je potpuna glupost...
2. Antikrist, to je više grupa ljudi i tuđinaca koji vladaju Zemljom, to što opisuješ su psihopate i imaš ih dosta u raznim državama...
3. Predlog, ima dosta literature o deprogramiranju religioznih fanataka, kao i literature o buđenju ljudske svesti na ovom sajtu kao i sličnim, molim, predlažem ti iskreno da istinu nađeš u tvom srcu i DUŠI(ako je imaš) a ne da ti šapuću šta da pričaš ili da te vode za ruke... :read:
4.Ovo je ovde mesto za razmenu informacija bez provokacija... Zato pitaj...
5. Šta će da bude 2012, iskreno, uopšte me ne zanima niti se brinem za to... Lično, radim na sebi kao i mnogi drugi, što isto i tebi preporučujem...

Pozdrav

Vrh

Naslov: Re: Istina o danu 21.12.2012
PostPostano: sri aug 05, 2009 8:24 am 
Član foruma

Momo je napisao/la:
Prvi put sam na ovom forumu i zelim da vas pozdravim sve od srca!Citao sam vasa tumacenja sta ce se desiti 22.12.2012 pa sam odlucio da se registrujem na ovaj forum da vam kazem istinu o tom danu.Sada pazljivo citajte ove rijeci i zapamtite!Tog nesretnog dana u Jerusalimu u Solomonovom hramu koji ce se obnoviti zacari ce se antihrist i tada ce objaviti da ukida sve vjere na svijetu i uspostavlja novu vjeru.Ko mu se usprotivi bice odmah ubijen!Njegova vladavina ce trajati sedam godina ali da bi iko opstao Gospod BOG ce skratiti vrijeme tako da ce dan biti sedmica a sedmica ce biti mjesec a mjesec godina samo sto mi to necemo primjetiti.Svako oko na zemlji ce ga vidjeti i ko ga bude gledao i slusao bice opcinjen sa njime,tako ce slatko pricati da ce mu skoro svi povjerovati.Davace obecanja ljudima na zemlji da od tog dana nema vise gladi,ratova,bolesti...itd.Ali ce Gospod svemoguci u te dane na zemlju baciti glad i zedj da se njegova obecanja slucajno ne ispune.Prezivjece samo onaj covijek koji bude postio najstroziji post i tako spasao dusu svoju i ostao uz Gospoda.Ako ste primili nove licne dokumente vratite ih i pokajte se za to sto ste ih i uzimali!Ove rijeci koje sam vam napisao nisu moje vec su meni poslate sa svetog mjesta da govorim ljudima istinu da bi se sto vise spasilo i ostalo uz Gospoda.Blago onom covijeku koji poslusa ove rijeci i njegovoj porodici jer je put spasenja trnovit ali ko pretrpi Gospod ce ga primiti u narucje svoje!

owo mi lici na gowor onih proroka/mesija u monthy phytonowom filmu "life of brian" kada njih nekoliko prorice buducnost. neki gowore o jumbo jetu, neki od zmiji sa sedam glawa, a ewo nas momo gowori o obecanjima o smanjenju pdw-a...
:rofl

Vrh

PostPostano: sri aug 05, 2009 9:33 am 
Član foruma

Momo je napisao/la:

Evo momo dobrodošao na galaksiju.
Svaka čast na tekstu, koji by the way nije loš i da si mi ga ponudio prije godinu dana vjerovatno bih se zabrinuo, no danas se na to nasmijem. :rofl Sorry nije da te ismijavam ali jednostavno kad "preturaš" cijelu galaksiju i popiješ silne napisane tekstove "malo" drugačije gledaš na "neke" stvari i onda ti ovakve stvari postaju smiješne. Zato ti isto preporučam da odeš fino na galaksija.info i tamo imaš metafiziku i fino po redu pa ćeš se reprogramirati i progledati tko je uistinu tvoj čiko koji ti šalje poruke i koji baca glad po zemlji. :glasses7:

Vrh

PostPostano: sri aug 05, 2009 3:15 pm 
Član foruma

E moj Momo, crni sine!

Negdje naletih na to da neće ta 2012-ta biti za svakoga ista:

nekima će doletit Nubiru, nekima tzunami, drugima nešta skroz petnaesto!

ako je ovo što si ti nama tako lijepo "prenio" tvoj scenario - moram ti priznati da te iskreno žalim! :hug:

zato, dok još imaš vremena - mijenjaj te svoje slike u glavi, za ime gospoda!!!

:angel4:

Vrh

PostPostano: sri aug 05, 2009 7:34 pm 
isključen/a

Momo:
Citat:
Blago onom covijeku koji poslusa ove rijeci i njegovoj porodici jer je put spasenja trnovit ali ko pretrpi Gospod ce ga primiti u narucje svoje!

Momo sine, ja neću ove riječi vjerovatno poslušati, jer sam po svojoj suštini neposlušan, a šta će biti sa nama koji nećemo da slušamo? Ima li kakva lijeka za nas.

Vrh

PostPostano: sri aug 05, 2009 8:36 pm 
isključen/a

mikeš je napisao/la:
Momo je napisao/la:

Evo momo dobrodošao na galaksiju.
Svaka čast na tekstu, koji by the way nije loš i da si mi ga ponudio prije godinu dana vjerovatno bih se zabrinuo, no danas se na to nasmijem. :rofl Sorry nije da te ismijavam ali jednostavno kad "preturaš" cijelu galaksiju i popiješ silne napisane tekstove "malo" drugačije gledaš na "neke" stvari i onda ti ovakve stvari postaju smiješne. Zato ti isto preporučam da odeš fino na galaksija.info i tamo imaš metafiziku i fino po redu pa ćeš se reprogramirati i progledati tko je uistinu tvoj čiko koji ti šalje poruke i koji baca glad po zemlji. :glasses7:

A kako znas da si se ti pravilno reprogramirao, pa mozes drugima da se tako obracas?
Vidim da su mnogi odmah poleteli da kazu coveku da to nije tako, jer Galaksija to kaze. A kako znate da Galaksija zna? Mozda on i zna, ali to jos uvek ne znaci da vi znate, pa nemate ni pravo kritikovati drugoga, koji isto ne zna.

Naravno, ne znam ni ja. :thumbup:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.