Sada je: pet maj 02, 2025 10:28 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: The God Who Wasn't there
PostPostano: uto mar 21, 2006 4:11 pm 
Član foruma

Evo ovako, pošto iman 10 DVD-a punih dokumentacije, kad već nitko ne naručuje, pa ajd barem da ispričam šta se radi u nekom od dokumentaraca, bilo video ili audio.
Ovaj put je tema "the god who wasn't there", i o čemu se radi?, radi se o nelošem dokumentarcu koji pokazuje činjenične stvari da isus nije nikada postojao ili bio za ono što ga se tvrdi da je bio.
Iskreno, dokumentarac je mogao biti i žešće napravljen sa jačim činjenicama koje bi bile dovoljno jake da rasplaču sve kršćane, ali bolje da nije, jer ne želimo to nikome ali treba se suočiti sa stvarima.
Stoga ću ja ukratko navesti par stvari iz dokumentarca.

Dokumentarac počinje sa pričom autora koji kaže da ćemo se osloniti malo na te događaje oko isusovog života i vidjeti šta je tu bilo, uglavnom napravio je 6 minutni uvod za sve one koji neznaju kako priča ide, štoviše ovo je bilo i potrebno jer sam osobno upoznao ljude koji su kao veliki vjernici a ja bolje znam teoriju, priču i praksu od njih.

I tako kad završi taj uvod od 6 min, oslanjamo se na vremenska razdoblja događanja i saznajemo da je isus nestao od svoje 18 do 30 godine i nitko nema pojma gdje je bio i što je radio, stoga postavljamo par pitanje.
1. Dali su autori evanđelja ostali bez ideja?
2. Možda stvarno nisu znali gdje je otišao, ali nekim čudom ga nisu pitali kad se vratio.
3. Dali je moguće da je taj dio crkva izbacila jer upravo u tom razdoblju isus ima ženu a
kasnije i djecu.
4. Postoji li mogućnost da je istorija galaksije u tome točna, da je odveden sa zemlje i u
piramide da bude poučen kako će liječiti i raditi na odbijanju draco utjecaja na ljude.
O svemu ovome treba razmisliti, svoje mišljenje neću reći jer ne želim utjecati na vas koji ovo čitate već sami razmislite o tome.

Nadalje se razmatra pojavljivanje evanđelja, naime prva evanđelja su se pojavila oko 60 godina nakon navodne isusove smrti, da stvar bude gora jako malo se isusa tu spominje.
Ono šta je dalje bitno jest nikejski sabor 325 godine gdje je konstantin veliki naredio da se spalu originalni spisi i učenja te da se napišu nova, te svak tko nebi prihvatio novu religiju bi bio ubiven.
Štoviše, tada narod konstantina je bio „poganski“, bili su kult sunca...štovatelji sunca šta su danas illuminati.
Štovalo se sunce i druga božanstva, no crkva je bila toliko traljava u pisanju novih evanđelja da je čak dio poganskih običaja ubacila u kršćansku religiju, ili pak nije bila traljava već su to namjerno napravili?
Što su oni tu ubacili u kršćanstvo a da je iz kulta sunca i ostalih kultova?
1. Nedjelja je neradi dan za kršćane, no ako uzmete to ime dana na englenskom jeziku, dobivate SunDay, SUN-DAY, ili dan sunca koji su oni štovali.
2. Ako uzmete subotu, dan prije dana sunca dobivate SaturDay, no prije riječi Day dodajte slovo N i pogledajte što dobivate, možda je slučajnost...ili?
3. Ako uzmete ponedjeljak, na eng dobivate MonDay, no dodamo li još jedno O prije N vidi se što se dobiva, slučajnost ili...?
4. Ako odete u crkvu, često ćete vidjeti simbol sunca u crkvi, vidjeti ćete ga skoro svugdje, a u nekim crkvama možete naletjeti i na masonske simbole.
5. Papina kapa je kapa boga mitre, mitra je bio fish-god, njega je crkva slavila prije nego je uzela isusa za božanstvo i simbol je bila riba, no pitanje je zašto su uzeli isusa i križ.
Štoviše, križ uopće nije isusov simol, to je vrlo star drevni simbol.
Neki čak su spominjali da je na stražnjoj strani papinske kape ispisan broj 666 ali u to nemogu biti siguran.
6. Isusova priča koji propagira crkva je ništa drugo doli copy paste horusa, dioniza i
nimroda.
Nimrod i dioniz su se rodili 25.12, majka im je bila djevica začela po duhu svetom, otac im je bio Bog na nebu i oni su bili sinovi boga.
Liječili su, podučavali su, a na kraju su umrli i uskrsli treći dan.
Ako niste znali, prvi uskrs se slavio 2200 godina prije krista.

Indoktoriranje kršćanske religije je nešto najstrašnije što se dogodilo ovdje.
Vrlo dobro je poznato kako se postupalo s onima koji nisu prihvatili tu religiju, pa ako je ta religija tako dobra i točna onda se nikoga ne prisiljava na to.
U tome je najviše stradala afrika u kojoj su englenski kolonisti otimali zemlje, žene, materijalna dobra u slučaju ako se nebi prihvatilo kršćanstvo.
Crkva je totalno uništila afriku i uz pomoć moćnog zapada je uništila a ona sama može hraniti cijeli svijet.
Prijašnji papa je učinio jedan od najvećih genocida u africi a žele ga proglasiti svecem.

Autor ovog dokumentarca i sam priča da se školovao u nekom kršćanskom kampu ili kršćanskoj školi i da nemože niti sam vjerovati u što je vjerovao i kako su se provodila uvjerenja učenika u njihove priče.
Štoviše svratio je s kamerom do starog učitelja kojem je postavio par logičnih pitanja koji ovaj nije mogao odgovoriti te ga je izbacio vani iz ureda....
Na kraju mogu spomenuti da je upitao par ljudi s ulice o isusu, i tu se vidi velika psihoza kod vjernika, naime čim se spomene isus odmah su nasmješeni i sretni i jako uvjereno bez pitanja vjeruju u ono šta im se govori...,., nije loše biti veseo i nasmijan, ali uprogramiran i biti nesvjestan toga jest.
Činjenica je da niti jedan od ispitanika nije znao stvari o isusu i crkvi koje ukazuju na veliku prevaru.
Crkva je jako dobro napravila svoj prljavi posao, ljudi su toliko uprogramirani da u slučaju kažete nešto suprotno od njihovog uvjerenja....odmah ste prozvani bogohulnikom ili slugom sotone.

Ovo sam izvukao iz filma, detaljnije ćete saznati kada ga pogledate.
Sljedeće bi mogao prokomentirat neki 911 dokumentarac ako ima onih koji neznaju detalje tog događaja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 5:33 pm 
Član foruma

Laura ima jedan ogroman tekst o 9/11 i mogli bi da popricamo o tome.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 8:50 pm 
Član foruma

"the god who wasn't there"

gledao sam ga. ovo je visokobudzetni blockuster naspram onih dokumentaraca kakve snimaju alex jones, david icke, texe marrs, greg palast, juri lina i drugi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 8:59 pm 
Član foruma

Henry je napisao/la:

gledao sam ga. ovo je visokobudzetni blockuster naspram onih dokumentaraca kakve snimaju alex jones, david icke, texe marrs, greg palast, juri lina i drugi.

Nije bitno dali je visokobuđetni, david icke ima najjače dokumentarce bez obzira na buđet, informacije su odlične.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 22, 2006 12:23 am 
Član foruma

GameDeveloper je napisao/la:
Henry je napisao/la:

Nije bitno dali je visokobuđetni, david icke ima najjače dokumentarce bez obzira na buđet, informacije su odlične.

tocno.. no ipak, eto .. moje zapazanje.

nekako, koliko se sjecam jer sam filmic gledao prije vise mjeseci, dosta su se potrudili: bilo je raznih crtano igranih sekvenci, animacija, soundtrack je dobar, dosta lokacija.

Bez daljnjega, bio je prilicno "pristojan" i konzervativan iz perspektve nas hardocore konspirativaca, ali mogu misliti kakve je i ta sitnica zadavala muke vjernicima koji do tada u zivotu nisu culi niti jednu negacijsku tezu u vezi my man J.C.-a :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 22, 2006 12:31 am 
Član foruma

hehe, da u pravu si :)
A šta ću im ja, ja sam se isto s ovim morao suočiti jer sam do svoje 13 godine bio kršćanin.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 23, 2006 10:35 am 
Član foruma

GameDeveloper je napisao/la:
hehe, da u pravu si :)
A šta ću im ja, ja sam se isto s ovim morao suočiti jer sam do svoje 13 g
odine bio kršćanin.

Nikad 100% nečeš prestati biti .Kolektivno nesvjesno krščanske civilizacije je prejako.
A i svi smo uprogramirani na puno malih stvari i obrazaca ponašanja koje i ne primječujemo. :cry:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 23, 2006 11:21 am 
Član foruma

Citat:
A i svi smo uprogramirani na puno malih stvari i obrazaca ponašanja koje i ne primječujemo

Zato treba biti pokušati biti budan. Pokušavati uvijek iznova i iznova, ma koliko puta trebalo. Kako su nas uprogramirali, ispirali nam mozak, filali nas svojim teorijama?

Neprestanim ponavljanjem...xxx puta. I jesu li uspjeli? Uz sav taj trud još nas ima, evo, koji nismo baš potpuno slijepi i gluhi.

A gdje je to kolektivno nesvjesno kršćanske civilizacije?
Ja imam moje individualno svjesno i ma koliko sićušno (ali velikih potencijala) na meni je da raste mojom voljom i mojom borbom.

Treba pokazati jedan prst (srednji). Treba imati volju znanje hrabrost i.... sigurno još štogod ali sad mi ne pada na pamet.

Uglavnom, nitko nije jači od mene ako ja to ne dopustim. Nije lako probiti granice ali nije nemoguće. Da odustanemo zato jer je teško?

Treba se boriti, ali boriti pametno. Možda sam na početku početka, možda i na prilaznom putu do Puta, usprkos svemu još me nisu sredili.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 24, 2006 11:53 pm 
Član foruma

hmm...to ti sve ovisi kako na to gledas. naravno da nećeš svemu vjerovat ono što crkva kaže ili šta ja znam...i nemora značit ako je crkva koruptirana da je takva i vjera...nemožeš samo tako gazit po tim stvarima na osnovu dokumentaraca, koji naizgled pokazivaju sve tako nerealistično...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 26, 2006 2:42 pm 
Početnik

Pozdrav

ja sam nova, u biti tako se ne smatram jer vas vec dugo citam ;) a registrirala sam se u biti samo zbog jednog razloga a to su gamedeveloperu tvoji dvd-i ;)htjela bih ih kupit, pogotovo ove od ickea i god who wasn't there (vec dugo cekam ovaj)...ako se nekako mozemo dogovorit za to, bila bih ti jako zahvalna... :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 26, 2006 2:55 pm 
Administrator

Pozdrav, svemirska plesačice...

Nažalost, Game ti ne može odgovoriti jer više nije tu na forumu.

Ali, ako želiš, mogu ti snimiti ja sve materijale na dvd-e pa ti pošaljem poštom. Naravno - besplatno, kako sam već slao i drugim ljudima. Javi u privatne poruke ili na mail.

Ako što treba - samo pitaj! Istražuj, čitaj, slušaj, misli... samo hrabro naprijed!

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 25, 2006 4:57 pm 
Početnik

Gledao dokumentarac.

Taj dokumentarac više odmaže nego pomaže ideji.
Kraj je parodičan, dio gdje se očito isfrustrirani čovjek kao "odriče" boga te cijela poanta dokumentarca dobija neki osobni frustrirajući smisao autora.

Što se tiče samog biblijskog bozjeg sina, on je stvaran koliko i puž koji puzi 100 km/h.

Taj puz ce postati "stvaran" ako ga stavimo na vozilo koje se krece tom brzinom.

Taj kršćanski sin će postati stvaran ukoliko ga usadimo u dovoljan broj umova.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 06, 2006 8:43 pm 
Član foruma

Pogledao sam - narrator ima solidan, odmjeren smisao za humor - pravi ton glasa rekao bih... Zanimljivo - i da - ta najveća ikad ispričana priča - koja pušta vodu na sve strane... ts-ts-ts
Što bi rekao Nick Cave

I don't believe in an interventionalist God...

:)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 07, 2006 1:06 am 
Član foruma

bas vas malo citam..i imam par stvari za dodat.naime crkva je prolazila kroz proslost koja bas i nije slavna inkvizicija,krizari i slicno,e sad ta vremena su prosla to je proslost nase crkve,i mene sad zanima,zasto je toliko vama krscanstvo trn u oku?pa ako se itko danas zalaze za mir i ljubav to su vjernici i njihovi celnici,pogledajte pokojnog nam papu Ivana Pavla 2.koji se zalagao za mir i jednakost medu svima,i iskreno je ljubio malog covjeka.To je s globalnog stajalista.A sto je sa nasim zupama po hrvatskoj?pogledajte malo oko sebe,evo npr moja zupa redovito se daje novac beskucnicima osigurava im se mjesto za boravak,pokusava pronaci posao,ukoliko je doticni u mogucnosti za rad,sjetite se rata,karitas za nase izbjeglice tko im je davao hranu,odjecu?da odgovor je jasan,nase zupe po Hrvatskoj...Ja neznam sto vi zelite?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 07, 2006 4:02 pm 
Član foruma

@Churo

Pročitaj
http://www.galaksija.com/djecamatriksa.htm
A što mislim o katoličkoj crkvi slobodno možeš vidjeti na mojem blogu :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 07, 2006 4:56 pm 
Član foruma

mislim sto reci na takav blog,u jednom smijesno i zalosno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 07, 2006 7:46 pm 
Član foruma

Churo je napisao/la:
bas vas malo citam..i imam par stvari za dodat.naime crkva je prolazila kroz proslost koja bas i nije slavna inkvizicija,krizari i slicno,e sad ta vremena su prosla to je proslost nase crkve,i mene sad zanima,zasto je toliko vama krscanstvo trn u oku?pa ako se itko danas zalaze za mir i ljubav to su vjernici i njihovi celnici,pogledajte pokojnog nam papu Ivana Pavla 2.koji se zalagao za mir i jednakost medu svima,i iskreno je ljubio malog covjeka.To je s globalnog stajalista.A sto je sa nasim zupama po hrvatskoj?pogledajte malo oko sebe,evo npr moja zupa redovito se daje novac beskucnicima osigurava im se mjesto za boravak,pokusava pronaci posao,ukoliko je doticni u mogucnosti za rad,sjetite se rata,karitas za nase izbjeglice tko im je davao hranu,odjecu?da odgovor je jasan,nase zupe po Hrvatskoj...Ja neznam sto vi zelite?

Churo - po meni - svijet nije ni CRNO-BIJEL, ni SIV - svijet je BIJELO pomiješano sa CRNIM...
Ako si npr. čitao ili gledao IME RUŽE - imaš Benediktince koji se zalažu za siromaštvo u bespomoćnoj debati sa bogatim Dominikancima.
Lokalno - Crkva pomaže - ali to je na pojedinačnoj bazi - bio ti je teški skandal sa hrvatskim Caritasom ne tako davno - kojeg je Crkva podupirala. Ja osobno znam za jednog svećenika u Puli, na Stoji koji je otvoreno teški šovinist.
Da li si zaboravio one scene iz Domovinskog Rata kada svećenik ''blagoslovljuje'' TENK!?!?
Papa Ivan Pavao II je u suštini bio krajnje dobar čovjek - zato su ga i pokušali ukloniti. Ali ni papa Ivan Pavao II nije uspio ići preko nekih dogmi/direktiva katoličke korporacije - koja npr. ustrajno ostaje protiv kondoma - zabrane koja ubija milijune u striktno pobožnoj Africi i Latinskoj Americi putem AIDSA i drugih zaraznih bolesti.
Crkva daje siromašnima - istina - ali da li si ikada provjeravao koliko je ustvari bogatstvo i broj posjeda Crkve - samo u Hrvatskoj. Kada to provjeriš vidjet ćeš da je ono što daju siromašnima - KAP u MORU onoga što posjeduju.
Ovo su ČINJENICE - to nije pitanje VJERE i VJEROVANJA.
A ne može se a prirori reći za sve svećenike - kao što ne možeš za sve zaposlenike bilo kakve korporacije - da su svi zli ili svi dobri.
Ono što možeš vidjeti jest - kojim bogatstvom raspolaže Korporacija - i kako troši to svoje bogatstvo - gdje, u kojim količinama... ? Koliko se troši na dobrotvorstvo - a koliko na investicije, gradnju novih Crkava, prikupljanje novih fondova, preuzimanje struktura od civilnih vlasti ( pogledaj: Splitska Palača)...

Problem je, barem mi se čini, što ti indentificiraš VJERU sa CRKVOM - a to je jednostavno pogrešno.
Razmisli samo o bedastoći sljedećeg: Čovjek koji je čitavi život bio ništa drugo nego dobar i altruističan prema ljudima oko sebe, nikada nije učinio nikome ništa nažao - koji se svako večer prije spavanja molio svom Bogu - ali nije išao u Crkvu - i nijedan ga svećenik nije poškropio VODOM - IPAK NEĆE IĆI U RAJ!?

MOLIM!?!?

Vjerovati u takav rasplet isto je kao poistovjećivati Religiju/Crkvu sa tvojom osobnom Vjerom - koja je svetija od bilo kojeg zdanja na ovome svijetu i vrijedi više od svih zgradurina grada Vatikana...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 07, 2006 7:53 pm 
Član foruma

Predložio bih ti - da odeš na Youtube - i potražiš dokumentarno-istraživački serijal ANGELS AND DEMONS REVEALED...

U tih 13 epizoda vidiš koliko su ustvari u Vatikanu i korporacijskom aspektu Crkve - Pape bespomoćni... Tamo ti je sve - crno-na-bijelo sa dokazima... Illuminati su, NARAVNO, u điru...

Pozdrav i poštovanje...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 07, 2006 9:23 pm 
Član foruma

Ljudi, je li ovo forum pod napadom?

Mozda je bilo previse poljubaca ovih dana pa malo da se uspostavi balans. :lol: :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 07, 2006 9:25 pm 
Član foruma

Istina ce te osloboditi! :rece Isus i zaplace nad covjecanstvom.

i Vječnost u jednome Satu...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.