daco je napisao/la:
Profesionalni sport je nešta najgore,to nije više sport,sve je postalo NATJECANJE,onaj tko je prvi je najbolji,vježbaju svoj ego do visokih granica,oni vježbaju da budu bolji,ali za šta bolji?
...
za mene je sport propao čim se novac uvukao u sport,a bez njega nebi ni postojao ovakav sport kakav je danas,takva vrsta sporta bi propala kada bi propao novac,a ostao bi samo rekreativni sport,recite nekom profesionalcu šta bi bilo da ga ne plaćaju,odgovor bi bio jasan kod većine.
Rekreativno bavljenje sportom je najbolji način,a zdravlje,druženje i zabava bi trebala biti motivacija za sport onakav kakav bi on trebao da bude i kakav je bio na samom svom početku
@jolo_du šah nije sport već igra,to je mentalna aktivnost,sport je tjelesna ili fizička aktivnost,a šah to nije,ako ćeš tako onda je sport i igranje igrica,a to nema veze sa sportom.
iznenadio bi se kad bi saznao kako se sve profesionalni sahisti spremaju za svoje mečeve..od endurabilnih treninga pa nadalje...rad u teretani im isto nije stran pojam pripreme..
sto se tice profita iz sporta i sporta,sagledao bih to odvojeno,prvo naravno negativno isve sto uz to ide,pa se stoga nebigh htio ovdje zadrzavati...
a sto se tice kompetencije u sportu..ni tu ne vidim sta je lose..dizanje ega-kako ko..ima losih i ima dobrih pobjednika..kao i ljudi opcenito-ne vezano za sport..
postoje ljudi koji su brzi od jednih,i sta sad,nebi trebali trcat jer je to dizanje ega..naprotiv brzi su od nekog ko mozda bolje od njih svira neki instrument..zar taj nebi trebao svirat..sve to zajedno uveseljava druge,i tako dolazimo do neiscrpnog pozitivnog dijela..(naravno svaki taj primjer ima i svoj negativan dio koji ce potvrdit pravilo..)
a sad bih rijec samo o nogometu posto je tako to pocelo
u navijanju pod cime mislim one skupine robusnih navijaca besprizornih idiota-ne zelim komentirat-uzas..-ali-to nogomet nije..to je suludo navijanje..pod sta ne ubrajam navijanje recimo za reprezentaciju i okupljanje i krajnje pozitvna energija vezana za taj sport..
po meni nogomet je moja strast iz koje ja vadim jako puno pozitivne energije da se tako izrazim
P.S.
ovo sto sam boldao se slazem apsolutno, iako nebi rekao da je propao kad se placa-istina je da je izgubio mnogo s time jer se gleda kroz novac-kao i mnogo toga danas..

...