branman je napisao/la:
Statistika govori da se broj oboljelih od raka pluća povećao za 10 % od kad su počeli stavljati svakojake grozote na pakovanjima.Klasičan "Nocebo" efekat.
Inače pušim već 12 godina 3 kutije na dan(nekad i više ako idem van na kafu) kod doktora nikad ne idem,prošle godine sam tek otvorio karton,jer sam imao napuknuće mišića,pa je trebalo i to odradit.
Hoću reći da nema pravila,jednom sam smanjio dozu na jednu kutiju i odmah dobio grip.Kod mene kontra djeluje.
Zašto je tako,stvarno nemam pojma.Jedino što stvarno kašljem kao lud,naročito ujutro.
Inače,osjećam se savršeno...

Ja znam dvojicu ljudi koji su poslije prestanka dobili neku vrstu upale grla. Sto se tice mene, besposlicarenje me vazda kostalo mnogo popusenih cigara ali kada radim tada i ne moram zapaliti. Moj prosjek kutija i pol i nikako da smanjim.
Ne znam kako je kod vas,ali ja razmisljam bar da izbacim te neke rituale (tako bih ih nazvao) a to je da kada zapalim cigaru dok sjedim na wc skoljki, da moram zapaliti poslije obroka,da moram zapaliti cim ujutro otvorim oci...imam osjecaj da bi mi nesto bilo kada ne bih zapalio u ovim slucajevima. O kafi ne moram ni govoriti.