Moj prijatelj je usao u taj "biznis" sa etabliranom firmom koja prodaje maglu ljudima.
Meni je rekao da se radi o nevjerojatnom biznisu,ali da mi nemoze reci nista vise da mi oni moraju objasniti o cemu se radi.
Odmah mi je bilo sumnjivo cim se spominju velike zarade u kratkom roku ,ali isao sam na skupni sastanak da vidim za sebe o cemu je tu rijec.
Sastanak je zakazan u hotelu X, kad smo dosli docekali su nas u skupim odjelima "partneri",sa dobrim vokabularom i manirama.
Sastanak je poceo sa malo zakasnjenja,i tu je dosao jedan od glavnih "partnera",te rekao da vec ima nekoliko uspjesnih poslova (mozes mislit).
Tu je pocela prica kako su place u drzavi male,i da sa 8 sati rada covjek nemoze zaraditi za zivot,i onda pocinje prica o zivotnoj prilici.
Sve sto treba raditi je nalaziti ljude koji ce biti ispod nas mi cemo dobiti novac od njihove uplate,to je jedna od glavnih znacajki tzv. piramidalne sheme/prevare.
Piramida jedino tako moze funkcionirati,dok dolaze novi clanovi od kojih se isplacuju oni koji su na visoj poziciji u piramidi.
Tu su poceli spominjati da je firma registrirana u [imena dvije države] ali ne da je registrirana i u Hrvatskoj.
Radi se o staroj piramidalnoj shemi u kojoj placamo proizvod koji ne vrijedi skoro nista, plati se iznos cca 2000kn u gotovini,bez ikakve povrde svoju osobnu stranicu i cak nekoliko email adresa (oboje bi besplatno mogao otvoriti bilo tko za par minuta).
Zatim su htjeli sa svakim dogovoriti privatni sastanak u kavani X,gdje bi kao mogli postavljati pitanja njima,ja sam naravno odbio.
Zacudilo me je jer bilo je oko 60 ljudi na sastanku,i mislim da dobar dio se ne razumije u internet,ali znajte da to sto dobijete ne vrijedi skoro nista mozda 20 eura ali i to je pitanje tako da je to prevara.
Da bi zaradili nesto,morate uvuci svoju rodbinu,prijatelje,poznananike unutra ali na kraju uvijek netko gubi a zaraditi moze onih nekoliko u vrhu.
Tako ukoliko razmisljate o ulasku u ovaj "biznis",bjezite od toga kao vrag od tamjana jer cete na kraju sigurno ostati bez novca,i svi oni koje uvucete unutra.
Obecavaju se ogromne cifre i zarade,nakon samo nekoliko mjeseci ukoliko budemo dobro "radili",jasno ukoliko dovedete puno ljudi dobit cete mali dio njihovog novca,ali kad piramida bude trebala desetke ili stotine tisuca novih clanova sve ce se srusiti i 90% ljudi ostane kratkih rukava.
NE NASJEDAJTE NA OVO I UPOZORITE AKO ZNATE NEKOG DA GA UVLACE U SLICNE STVARI.
..
Zadnja izmjena: Ramayana; pon jul 21, 2014 1:39 pm; ukupno mijenjano 3 put/a.
|