Đavo i njegov prijatelj šetaju ulicom i ugledaju čovjeka kako se zaustavlja, podiže nešto sa tla, razgleda, a onda strpa u džep.
Prijatelj upita đavola:
"Što je onaj čovjek našao?"
"Našao je komad istine", reče đavo.
"Onda ti se loše piše", reče prijatelj.
"Ma kakvi", odgovori đavo, "Navest ću ga da je organizira."
Zadnjih godina pratim dio topika na galaksijskom forumu koji vode, manje-više, ka duhovnom sazrijevanju i ZNANJU. Pročitao sam bez komentiranja Gnostiku, Gurđijeva, Kasiopejce, Abdukcije, Paraziti i manipulacija svijesti i uz to još brdo raznih prevedenih i neprevedenih knjiga koje se tiču između ostaloga i prije navedenih tema i još bezbroj drugih stvari. Uočio sam jednu zanimljivu stvar. Naime, svi sudionici rasprava, osim časnih izuzetaka, bave se "organiziranjem". Nisam siguran da će jedan dio, možda čak veći dio sudionika svih tih rasprava, razumjeti svu neizmjernu dubinu gornje pričice. Hoću reći, svi smo mi u manjoj ili većoj mjeri skloni da stvari "organiziramo".
Tamo daleko na Istoku kažu "ne to, ne to". To znači da što god učinimo u pokušaju da opišemo "boga", nikad nećemo biti u stanju da ga opišemo, jer on nije "to". Naime, on je SVE. Dakle, na forumu se manje-više svi trse objasniti nešto nekome. Čast izuzecima.
Iako, i ja sad objašnjavam.

Radim to stoga što naprosto želim uprijeti prstom u nešto i doprinijeti rasvjetljavanju toga nečega što nas jako ograničava. Svatko će to uzeti "sa zrnom soli" i shvatiti onako kako može i želi. Što je izgleda jedini način na koji i možemo nešto razumjeti.
Ne mogu reći da sam se i sam riješio "sortiranja" u potpunosti. Čini mi se da je to nemoguće, naprosto zato što je to je jedan intuitivni postupak kojim se svi služimo da bi si nešto u 3D lakše prispodobili, razumjeli i stavili u neku ladicu u memoriji. U jednom trenu, pod utjecajem manipulacija sa najrazličitijih razina, nesvjesno počnemo polako kliziti u "opisivanje boga". Taj proces klizanja je neuhvatljiv ako ga barem djelomično nismo osvijestili. Uvijek u svijesti nosim gornju pričicu da bih bio što manje podložan "sortiranju".
A sada na sam topik - Karma.
Karma se najčešće opisuje kao princip "akcija-reakcija". Ako je sve što postoji energija, koja titra različitim frekvencijama, prožeta sviješću, onda je sve što god opažamo kao materijalnu pojavnost svijeta, pogotovo ovdje na 3D razini - zabluda, "maya". A s druge strane, ako smo duhovno dovoljno razvijena bića i znamo kako se to radi i zašto, možemo, poštujući zakone stvarnosti, stvarati svemire i stvoriti mnoge "realnosti". Zbog nerazvijenosti, mi zasad samo "podržavamo" danu nam sliku stvarnosti. Kreirati "realnosti" možemo kao OPS bića(okrenuti prema sebi) ili OPD bića(okrenuti prema drugome). OPS samo do jedne razine. Navodno do 4D(to je prelazna razina iz materijalnog u nematerijalno postojanje). Iznad te razine OPS navodno slabi, zapravo nestaje, sudeći prema našoj trenutnoj sposobnosti poimanja OPS i OPD. To sve skupa znači da svaka naša misao i naša akcija odašilje u svemir "val" energije koji je sama ta misao i akcija u svojem specifičnom frekvencijskom obrascu. Ako uzmemo u obzir da je ono što smo učili u školi o valovima, frekvencijama, interferencijama, rezonancijama i sl. točno, to onda znači da svaki naš "val" koji smo odaslali, stupa u nekakav rezonatni odnos sa cijelim svemirom, ukupno i pojedinačno(mislim na opće i specifične frekvencijske obrasce). Ako je naš "val" usmjeren prema, uvjetno i ograničeno rečeno, "dobru", dakle prema kreativnoj strani stvarnosti(izbjegavam riječ "svemir" jer je on ograničen za nas na 3D), povratni valovi koje je potaknuo naš "val" će biti povoljni(kao posljedica kreativnog principa) i za nas i za one s kojima smo u nesvjesnoj(bolje od toga zasad ne možemo, "intuicija" je nama običnima možda jedina povratna informacija) i vidljivoj ili nevidljivoj interakciji. Ako je naš "val" proizašao iz transformativnog principa stvarnosti, dakle, uvjetno rečeno, iz "zla"(ono što je kreativni princip stvorio, u jednom času, kad se potroši neka ideja u strukturi stvarnosti treba pretvoriti u nešto drugo-leš, u hranu za crve npr.), tada će i povratni "valovi" koji su stupali u rezonanciju sa drugim sličnim "valovima"(rezonancija! kada dvije iste frekvencije stupaju u rezonanciju i val se pojačava) biti sličnih karakteristika. Pošto nam "karma" uzrokovana našim ne baš najpozitivnijim namjerama i djelima(obično zbog nedostatka ZNANJA) dolazi u najrazličitijim formama i iz neočekivanih pravaca, često je tumačimo kao "kaznu". Čini mi se da ništa nije dalje od istine. Jer ako je loša karma "kazna", onda se opet vraćamo na ograničeno objašnjenje stvarnosti, a to je da postoji "dobro" i "zlo". Ono što mi zovemo "dobro i zlo" su samo ispoljavanja osnovna dva principa, kreativnog i transformativnog. Ta dva principa(zovu ih i jin i jang i kojekako) su temeljni motor stvarnosti. Oni u svojem dinamičkom preplitanju i u pokušaju da se uravnoteže ili neuravnoteže, pod utjecajem svega što zovemo slobodna volja svakog bića sa njegovom sviješću u ovoj stvarnosti(koju svi mi kreiramo-stvarnost je dogovorna), čine da stvarnost(svemir) se ne može zaustaviti. Do apsolutne ravnoteže dolazi samo u 7. denzitetu, kad smo jedno s "bogom". Tada se sve "zaustavi" i ostane samo beskrajna svijest, koja smo svi mi. "Bog".
Pošto sve proizlazi iz kreativnog i transformativnog principa i manifestira se na bezbroj bezbroja načina, mi se obično gubimo u proučavanju tih manifestacija i nismo svjesni da je puno jednostavnije privremeno prihvatiti jednu ideju, kao što je ova o dualnosti stvarnosti, i u njenom svjetlu promatrati manifestacije. Dakle, naš svakodnevni duševni, idejni i fizički život i interakciju sa svime i svačime. Vrlo brzo ćemo početi uočavati kako se sve u našoj realnosti odvija kroz ta dva principa i njihovu dinamičku igru. Ima jedna važna "neregularnost" koja je ugrađena u tu igru(nešto o tome možete saznati ovdje:
http://www.hrt.hr/enz/na-rubu-znanosti/). A to je činjenica da do apsolutne ravnoteže može doći samo na 7. denzitetu ili razini svjesnosti. Na nižim razinama, ta nemogućnost da se postigne apsolutna ravnoteža, temelj je beskrajnog i vječnog kretanja.
Podsjetimo se da je SVE energija koja titra različitim frekvencijama prožeta i upravljana sviješću. Denziteti su nekakva vrsta frekvencijskih pojaseva u kojima se stvarnost odigrava od ove do one frekvencije i ne izlazi iz tog okvira. Proširujući ZNANJE i SVJESNOST, ubrzavamo frekvenciju našeg bića i prelazimo na sljedeći denzitet. U tom kontekstu, KARMA je samo jedna "muzička" zakonitost(rezonancija) u našoj stvarnosti. Pridavati joj ovakva i onakva obilježja ili je izdvajati kao nešto posebno, kao nešto dobro ili loše, ili joj pridavati još mnoge druge osobine ili zakone njenog djelovanja, čini mi se da je bespredmetno. I spada u "organiziranje".

P.S. Očito je da i ja "organiziram". Dokle god komuniciramo pismom i govorom, tako će i biti. Ali već time što imamo svijest o tome da "organiziramo", djelomično umanjujemo ograničenja koja "organiziranje" nameće. Svatko tko je prepoznao o čemu pišem, već je zašao u područje gdje se razumijemo zato što imamo slična znanja i spoznaje, a ne zato što ja sjajno objašnjavam ono što mislim.
Sent from my iPad using Tapatalk