Istina je najveca laz.Kad nebi bilo istine , nebi bilo ni lazi.Oni cine jedno drugo i tako se upotpunjavaju.
Recimo , zavisi sta se istinom smatra i o posmatracu koji sudi.Zato kazem da istina/laz nije bitna jer je previse irelevantna dogadjaju i moze se drugacije razumeti.
Objektivno ako je N.N udario Bla.Bla , cinjenica je da je Bla.Bla udaren ali laz je ta koja na udarac navodi.
Zato , ja nebi istinu spustao toliko nisko jer i sama bol naneta udarom je laz.
Ako bi to uporedio na nivou ljudi , to je skroz nebitno da li je istina ili laz svejedno svako bi verovao u ono sto bi hteo.Svejedno da li bi pratili 'misljenje gomile' ili vec koji nacin.
Opet kod ljudi postoje oni koji su podeljenje licnosti / nestabilne , tako da kod njih postoji sve istovremeno samo zavisi od toga koliko ima sati i istina/laz se sklope sa prisutnom osobom.
Dok recimo oni koji su iznad obicnih ljudi razmisljaju na drugom nivou gde je istina puno cistija.
Eto opet , ako dve generacije ucenika uce iz iste knjige koja je svejedno popunjena dezinformacijama , uce ono sto im se predstavlja kao znanje inace sto je prepuno informacija koje sutradan ne moraju biti potvrdne bilo cemu.
-To se recimo laznim se ne moze izreci vec samo kao 'pogresne informacije' jer kada kazes da je nesto istina a nesto laz , tada koristis preveliku rec kako bi pojasnio neku sitnicu , to bi sve definitivno bila sve laz jer istina bi trebala biti 100% inace to nebi bila istina.
Tako da ostavio bih velike reci za velike ljude.
Ako zelis da znas sta je istina a sta laz , uzmi primer da istinu ne mozes naci medju obicnim ljudima , samo laz.
-
To je neka moja misao , ako neko moze da me ispravi ako je potrebno ... ?