sector57 je napisao/la:
arwen dor je napisao/la:
Koliko ja vidim i pratim ljude koje osobno poznajem ( a nisu ni bili na ovom forumu) i znam da su malo dublje zagrebli u proučavanje ovih ovdje tema i dostigli znanje malo višeg stupnja: vidim da su napredovali u svojim životima, da im dobro ide, da su izliječili bolesti, svi koje znam i dalje prakticiraju svoje tehnike, ali o tome ne pričaju i ne raspravljaju. Oni koji su prije par godina bili počeli poučavati druge, redom su odustali i povukli se ali nisu prestali raditi na sebi i sa sobom.
Kako su dostigli znanje višeg stupnja? I na koji nacin si skuzila da su na vecem stupnju i na koji nacin su napredovali u zivotu?
Kod nekih ljudi koji su poucavali druge ljude, sam bio na nekim predavanjima i shvatio da mi nisu rekli nista vise nego ono sto sam sam mogao procitati u nekim literaturama.
O sutnji razumijem sto hoces reci.
Kako su dostigli znanje višeg stupnja? Radom na sebi. Što su točno radili? Integrirali sve aspekte i kvalitete svoje osobnosti i-kako bi se to najjednostavniej reklo- odrasli su.
Odrasli su oni ljudi koji rade što hoće, a to što oni hoće ispadne dobro- nije im na štetu nego na korist.
Oni sami sebe uzdržavaju, nikome nisu na grbači, nikoga ne iskorištavaju , ne kradu energiju ni na koji način i ne dozvoljavaju drugima da je kradu od njih. Spojeni su sami sa som i sa svojom biti, imaju potpunu intiuisiciju to znači da im nitko im ne treba reći što je dobro jer oni to znaju , niti što je loše jer oni to ne čine.
Odrasli dobiju što im treba i mogu brinuti o drugima, o starcima i djeci, i nikome nisu na grbači, mudri su, hrabri, snažni. Ne lažu, poptuno su povezani s istinom.
.
.Kako se dođe do toga? Odustajenjem od svega što je djetinjasto . To ja pojednostavljeno, ali ustvari i je tako , vrlo je jednostavno...a opet i nije. To shvatiš na kraju kad sve obaviš pa kažeš "A joooj.... pa to sam mogao znati na početku.."
Kako ja znam da su oni dostigli viši stupanj? Tako što vidim kako žive, čujem što govore, čak i boja glasa govori o tome je li netko dostigao viši j zreliji stupanj razvoja. Vidi se i po očima.
Vidim kako žive, vidim da su radosni, osjeti se to. Ne kažu za sebe da su razvijeniji od drugih, oni to nikad ne bi ni rekli. Oni to naprosto jesu.
Napredovali su odustajanjem više nego trudom.
Ljudi koji drže predavanja ne mogu reći ništa više od onoga što već piše u knjigama. Sve je već otkriveno i sve već negdje piše.
Zašto drže predavanja ako sve već piše i ako se sve već zna? Pa, zna se, ali ne znaju svi, ustrvari, više je ljudi koji ne znaju od onih koji znaju. Zato je dobro govoriti. Jer ljudi koji znaju budu jači što ih je više. Zato je dobro da se znanje širi. Stotinu svijeća više svijetli od jedne same.
Drže predavanja i zato što nekim ljudima više odgovara predavanje od čitanja- Ali, neće svako predavanje dotaknuti svakoga, potreban je da se dogodi onaj neki "klik", a taj "klik" se dogodi onda kad je slušatelj spreman čuti, a ne kad je govornik dobro izrekao misao. Predavači možda na jednom predavanju uspiju stvarno duboko dotaknuti deset od dvjesto ljudi. Ako se to dogodi, to se smatra velikim uspjehom. Inače, zadovoljit će se i činjenicom da se ljudi iz publike za godinu dana, kad se negdje spomene ista ta tema, sjete da su negdje nešto čuli o toj temi i da im tema ne bude odbojna.