Prije svega pozdrav svima, nov sam na ovom forumu.
Prijavio sam se ovdje iz prostog razloga sto mi se svidjaju teme o kojima raspravljate i razmijenjujete misljanja i iskustva, ali prije svega tu sam da bi se posavjetovao i rijesio neke svoje nedoumice i probleme.
Poticem iz normalne porodice, koja zivi mirnim zivotom. Hriscanin sam, iako ni otac ni majka nisu pretjerani vjernici. Pitanje vjere i religije nikada nije bila tema nasih razgovora, pa ni danas. Posebno nije ni mene interesovalo, nisam osjecao nikakvu potrebu za tim. Prije 2-3 godine imao sam "normalan" zivot. Ludilo sa ortacima, imao sam svaku djevojku koju sam i htio..zivot kakav moze da pozeli jedan mladic. Medjutim, jedna noc je bila dovoljna da me izbaci sa tog mirnog puta. Vratio sam se kuci nakon setnje sa devojkom i legao sam u krevet i zaspao. Oko 2-3sata sam se probudio potpuno nepokretan, nisam mogao da pomjerim niti jedan dio svogs tijela. Uhvatila me panika i pokusao sam da dozovem majku koja je spavala u suprotnoj prostoriji. Sve to bilo je uzaludno. Mislim da se ne bih uplasio toliko da nisam osjetio koncentrisan i snazan pritisak u predjelu grudi. Sve to je trajalo nekih 10-ak sekundi. Sjutra ujutro sam na internetu googlao o tome, i naisao na pojam paralize sna. Sva ta teorija mi je djelovala lijepo spakovana; moj um se probudio, tjelo ne..ta neka fora. Nisam obracao vise paznju na to jer sam sve to shvatio kao prirodnu pojavu.
Nakon par dana, kada vise nisam ni razmisljao o tome, desava se isto ali ovoga puta mnogo ekstremnije. Isti fizicki osjecaj, ali uz mnogo veci osjecaj prisutnosti neceg drugog pored mene. Sta god to bilo, cuo sam da mi nesto prica na uho, duboki i zastasujuci glas. Par recenica na nekom nepoznatom jeziku, a onda osjecaj koji ne znam kako da opisem...i sada se jezim kada ga se sjetim, mozda vise jer ne postoje rijeci koje bi ga opisale. Mozda je najblizi opis; kao ds neko povraca unutar mene. Ne znam zasto i kako, uspio sam rukom da zgrabim krstic oko vrata i da u sebi recitujem "Oce nas..". Nakon toga sve je prestalo.
Kada sam o ovome pricao pojedinim ljudima rekli su mi da mi se prividjalo, da sam imao halucinacije... ali to je nemoguce. To moze samo da kaze onaj koji to nikada nije dozivio. Da sam osjetio samo fizicko...mozda bih i prihvatio..ali i danas cujem u glavi boju glasa koja mi je jasno pricala pored uha.
To je bio okidac da se zainteresujem za nesto drugo, za nesto novo, ali tu i pocinju neki problemi. Poceo sam da istrazujem taj svijet, "nevidljivog". Sto sam vise saznavao i sto sam vise bio blizi istini to je moj zivot van svega toga bio gori. Prije svega u odnosu sa drustvom. Poceo sam da osjecam da sam iznad njih, da se bave glupostima i nisu mi vise bili interesanti. Samo alkohol,alkohol,cure, alkohol... ja sam zelio da krenem u neki novi svijet, u neka nova saznanja.
I krenuo sam. Upisao sam faks u Beogradu. Gore...sam u stanu, zreliji... Jedne noci dosta premoren legnem, zaspem prilicno brzo...probudim se u stojecem polozaju u cosku sobe. Okrenem se, ja lezim na krevetu. I dalje mi nije jasno, kako se nisam uplasio, vec mi je reakcija samo bila wtf!? Jednostavno, bio sam u vremenu i prostoru ali ne i u svome tijelu...to je trajalo nekih 20 sekundi, a onda sam se probudio u svom fizickom tijelu.
To su neka moja iskustva. Zelim da napomenem da mi je tek 20 godina, i da su mi se sve ove stvari desile slucajno, nista nisam ucinio da bih ih prouzrokovao, ali su mi bile dovoljne da bih krenuo od nule.
Da li ima neko, ko bi mi objasnio sta se desilo prvog puta, kada sam cuo glas pored sebe, a sta drugog kada sam bio van svog tijela. Na koji nacim mogu svjesno da uradim astralnu proekciju, i kojoj literaturi da se posvetim.
Hvala, citamo se.