Bila sam danas na Božićnjem ručku u jednoj Nemačkoj familiji.. U Nemačkoj naravno... jer sam poslom ovde. Žena kod koje radim ima jednu knjigu sa rodoslovima koji idu do 16 veka unazad , i ima tragova o njenoj porodici ... U toj knjizi ima i SS oficira s porodicama .. ali oni bar imaju slike i znaju ko su i šta su ...
A nama su prodali priču da smo se doselili na Balkan iz neke vukojebine na Karpatima.
Ja o svojim precima ne znam dalje od pra-dede po ocu ... i pradede po majci ..
Sa očeve strane smo potomci iz drugog braka moje babe . Njen prvi muž je poginuo u prvom svetskom ratu pa se onda preudala za mog dedu. Posle sam čula da to nije tačno, nego da je taj njen prvi muž poginuo kao član kraljeve garde u Beogradu kad se propeo konj i ubio ga kopitama.
Babin otac zvao se Mina i imao je četvoricu sinova i ćerku - moju babu. Ni jednog od njih nikad nisam upoznala kao ni njihove potomke .
Da se konj iz priče nije uplašio - ja danas ne bi postojala, bukvalno. Taj čovek je mogo da zakasni tog dana na dužnost, konj je mogo da se spusti na drugu stranu , a ne preko njega , nesrećnika...
Po majci je priča još luđa. A isto ima veze s kraljem .. koji je nekim poslom bio u Kragujevcu .. Iz predostrožnosti , žandari pohapse neke ljude po pijaci i tako se u istoj ćeliji nađu moj pradeda po majci - Zdravko Ćurčić dedin otac i babin otac iz nekog drugog sela . U dugoj noći su svašta ispričali jedan drugome i tako saznali da jedan ima sina za ženidbu a drugi ćerku za udaju ... i tako dogovore da se uzmu moji baba i deda po majci . Da kralj nije tad bio tamo, sve to se ne bi desilo i ja opet ne bi postojala ..
Znači - kralj i kraljev konj - imali su ključnu ulogu u postrojavanju zvezda u mom horoskopu !!
hahahhaha ,, ne znam zašto mi je došlo ovo da napišem negde