Sada je: pon jun 16, 2025 6:30 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 73 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kafić na odmorištu pored puta
PostPostano: pon apr 13, 2020 6:14 pm 
Član foruma

Rad u grupi multiplicira energiju koju pojedinci u toj grupi provode. Ne da se zbrajaju nego se množe . Grupa je izuzetno važna . govorimo o grupnim energetskim tretmanima (energetskih tretmana tipa reiki,bioenergija, i slično). 123 vjerojatno govori o nečemu drugome.

Što se tiče pretvaranja negativne energije u pozitivnu, radi se o promjeni predznaka tj od vještine kojom se negativna tj. štetna energija može "očistiti" od te štetnosti i koristiti kao čista pogonska energija.
Npr. netko vas napadne ogromnom količinom ljutnje i agresivnosti. Energija koja se nalazi u napadu nije ni loša ni dobra, ona je pogonska energija ali ima tzv "negativni predznak" koju koju daje destruktivna namjera i emocija napadača. Vještina da se energiju koju je napadač uložio u napad okrene u našu korist je temeljena na istom principu prema kojemu džudo-borci energiju kojom ih napadač udara preumsmjere i sruše ga njegovom vlastitom energijom s time da je ne koristimo da bismo srušili napadača nego da bismo pokrenutli sebe .

Vrh

PostPostano: pon apr 13, 2020 6:17 pm 
Član foruma

Misli nije moguće prekinuti na način da sami sebi naredimo: hajde, nemoj sad misliti na to..Takvo nešto je neizvedivo.
Tu činjenicu potvrđuje poznati eksperiment-anegdota: nemojte misliti na malog plavog majmuna...nemoguće je da niste pomislili na malog plavog majmuna i zamislili njegovu sliku

Vrh

PostPostano: pon apr 13, 2020 7:10 pm 
Početnik

arwen dor je napisao/la:
Misli nije moguće prekinuti na način da sami sebi naredimo: hajde, nemoj sad misliti na to..Takvo nešto je neizvedivo.
Tu činjenicu potvrđuje poznati eksperiment-anegdota: nemojte misliti na malog plavog majmuna...nemoguće je da niste pomislili na malog plavog majmuna i zamislili njegovu sliku

jeste, itekako je moguće, uz relativno malo vježbe. ali to se ne radi umom nego svjesnošću. um to ne dozvoljava, jer bi morao privremeno "ubiti" sam sebe, što mu je u suprotnosti sa prirodom i namjenom.
u svjesnom stanju bez problema zaustavljaš ne samo bilo koju misao ili grupu misli, već i misao u nastajanju prije nego se formira.

svijest je ključ za sve. zahtjeva energiju, ali do dovoljne količine za razvoj se dođe tako da se spriječi rasipanje zbog samih misli, nagona i djela i preusmjeri u svijest kao što sam napisao u prethodnom postu.

Vrh

PostPostano: pon apr 13, 2020 7:16 pm 
Početnik

arwen dor je napisao/la:
Vještina da se energiju koju je napadač uložio u napad okrene u našu korist je temeljena na istom principu prema kojemu džudo-borci energiju kojom ih napadač udara preumsmjere i sruše ga njegovom vlastitom energijom s time da je ne koristimo da bismo srušili napadača nego da bismo pokrenutli sebe .

upravo to sam i ja napisao, samo se to nije odnosilo na "vanjskog" napadača, nego na vlastiti strah i agresiju.
mogućnost utjecanja na vanjske "faktore" je previsok cilj za većinu ljudi. prvo je potrebno ovladati sobom - svojom energijom i svijesti.
tuđu energiju usmjerenu na sebe ne možeš direktno koristiti, ali možeš je upotrijebiti kao okidač sa usmjeravanje vlastite energije. nečiji napad je prilika da razvijanje vlastite svijesti.

Vrh

PostPostano: pon apr 13, 2020 9:29 pm 
Početnik

-

Vrh

PostPostano: sub okt 02, 2021 11:59 pm 
Član foruma

Important info for all air travellers : Jet Fuel Hoax Nobody owns the air (Part 2)

https://www.youtube.com/watch?v=WFlAutyo-Q8

Vrh

PostPostano: čet dec 28, 2023 8:56 pm 
Član foruma

Evo meeeeee!!!!"

Gdje ste, ekipa?

Je l me netko tražio?

:love3:

Vrh

PostPostano: čet dec 28, 2023 8:58 pm 
Član foruma

Nemoj da nikog nema!

Vrh

PostPostano: čet jun 20, 2024 9:36 am 
Član foruma

evo ja te tražim,iako sam uljez u čitavoj priči...
imaju neke stvari koje me interesuju,a ti bi ih mogla znati...

Vrh

PostPostano: sri dec 25, 2024 8:51 pm 
Član foruma

Bila sam danas na Božićnjem ručku u jednoj Nemačkoj familiji.. U Nemačkoj naravno... jer sam poslom ovde. Žena kod koje radim ima jednu knjigu sa rodoslovima koji idu do 16 veka unazad , i ima tragova o njenoj porodici ... U toj knjizi ima i SS oficira s porodicama .. ali oni bar imaju slike i znaju ko su i šta su ...

A nama su prodali priču da smo se doselili na Balkan iz neke vukojebine na Karpatima.
Ja o svojim precima ne znam dalje od pra-dede po ocu ... i pradede po majci ..

Sa očeve strane smo potomci iz drugog braka moje babe . Njen prvi muž je poginuo u prvom svetskom ratu pa se onda preudala za mog dedu. Posle sam čula da to nije tačno, nego da je taj njen prvi muž poginuo kao član kraljeve garde u Beogradu kad se propeo konj i ubio ga kopitama.

Babin otac zvao se Mina i imao je četvoricu sinova i ćerku - moju babu. Ni jednog od njih nikad nisam upoznala kao ni njihove potomke .

Da se konj iz priče nije uplašio - ja danas ne bi postojala, bukvalno. Taj čovek je mogo da zakasni tog dana na dužnost, konj je mogo da se spusti na drugu stranu , a ne preko njega , nesrećnika...

Po majci je priča još luđa. A isto ima veze s kraljem .. koji je nekim poslom bio u Kragujevcu .. Iz predostrožnosti , žandari pohapse neke ljude po pijaci i tako se u istoj ćeliji nađu moj pradeda po majci - Zdravko Ćurčić dedin otac i babin otac iz nekog drugog sela . U dugoj noći su svašta ispričali jedan drugome i tako saznali da jedan ima sina za ženidbu a drugi ćerku za udaju ... i tako dogovore da se uzmu moji baba i deda po majci . Da kralj nije tad bio tamo, sve to se ne bi desilo i ja opet ne bi postojala ..

Znači - kralj i kraljev konj - imali su ključnu ulogu u postrojavanju zvezda u mom horoskopu !!

hahahhaha ,, ne znam zašto mi je došlo ovo da napišem negde :)

Vrh

PostPostano: ned dec 29, 2024 5:23 pm 
Član foruma

Poznavanje obiteljske povijesti ima smisla i logike ako je u toj povijesti skriveno rješenje nekog problema koji te muči u sadašnjem životu. O tome ima puno govora u knjigama Bera Helingera koji je opisuje tehniku obiteljske konstelacije.
I poznavanje obiteljske povijeti ima smisla i upotrebljiva je u metodama psihoterapije koje rješavanje problematike u sadašnjem životu provode kroz rješavanje problema u prošlim životima.
Znanje koje nema svrhu i koje ne možeš korisno upotrijebiti -je nepotrebno, samo zauzima prostor i ometa protok energije kao stare stvari koje čuvaš na tavanu a nećeš ih nikad upotrijebiti.

Vrh

PostPostano: ned dec 29, 2024 8:37 pm 
Član foruma

Hvala ti na ovome , posebno na preporuci za knjige .

Gledala sam serijju "Another self" - serija u kojoj se pojavljuje ova tehnika porodične konstelacije , a nisam znala gde da potražim nešto više na tu temu ..

Čula sam i na drugom mestu - o iskustvu sa konstelacija - kad neki ljudi ispred tebe bukvalno glume nekog tvog pretka ili srodnika .. Nije mi baš jasno kako se to odvija .

Pa imam probleme vezane za pretke .. da ..imam problem ljute sirotinje koje sam nasledila u genima od njih koji su živeli u kolibama od blata , više nisu imali šta da jedu nego što su imali , rintali su danonoćno ... decu im odnosila tuberkuloza, ratovi .. katastrofe na svakom koraku ... ali sam ipak osećala ljubav - onu pravu ljubav od mojih baba i dedova ..

Ostao mi je od njih onaj grč u stomaku - ( ne bacaj ništa - jer šta će biti ako dođu Bugari ponovo ? )

Moja porodica po ocu je do šezdesetih godina prošlog veka živela u planini u jednoj kućici od dve sobe - u jednoj je bilo otvoreno ognjište, a u drugoj slamarice .. Prosto mi je nezamislivo kako je njih desetak živelo tamo i još preguravali ratove ..

Svi moji preci više nisu živi . Na meni je da prekinem te njihove tradicije strepnje i nemaštine.
Pozovem ih ponekad da kroz moje polje osete nešto drugo .

Bar radost življenja .. i sitne pogodnosti modernog načina života ....

Vrh

PostPostano: sub mar 22, 2025 12:39 pm 
Član foruma

Meni bolje da u kafice ne idem. Gdje god dodem, pizdarija. Zato ih izbjegavam. Ili se nasikam pa bude kaos \:D/ \:D/ \:D/

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 73 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.