Sada je: sri mar 29, 2017 6:22 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00
Započni novu temu Odgovori  [ 212 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Moja duhovna potraga ako nekog zanima...
PostPostano: čet mar 09, 2017 9:32 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pet dec 02, 2011 7:28 am
Postovi: 442
BASHAR - REALNOST JE U VAŠOJ SVESTI
Fizička realnost, kako je vi zovete, kao što smo rekli mnogo puta, je refleksija vašeg stanja bića, vašeg stanja svesti. Nema realno ničeg van tebe. Ti se ne nalaziš u fizičkoj realnosti. Fizička realnost se nalazi u tebi. Ona je u tvojoj svesti. Ona je koncept u kojem doživljavaš sebe iz odredjene perspektive. Bilo kako bilo, mi razumemo da način na koji ste izabrali da doživite vašu dimenziju fizičkog iskustva je, da ste u ravni prostora i vremena, kako vi to nazivate, ali šta je to u stvari? Šta je prostor? Šta je vreme? Ponavljam, iako su iluzija vi i dalje stvarate efekat njih, iskustvo njih, u vašem životnom iskustvu kao fizičko biće, kao fizikalizovano biće da tako kažemo, gde ste uzeli svoju energiju, svoju visokofrekfentnu energiju vaše duhovne prirode, vaše nefizičke prirode, i na neki način snizili tu frekfenciju, kristalizovali tu frekfenciju dole u ono što zovete iskustvo, matriks, strukturu fizičke realnosti. Ponavljam, sve se ovo dešava u vašoj svesti, vi niste zapravo ni na kakvom mestu koje se zove fizička realnost. Sve je unutra. Ipak, mi shvatamo da način na koji ste odlučili da doživite ovo, čini kao da izgleda da je fizička realnost van vas. Stvar koju treba da zapamtite da bi ste sebi dali više prilika da izaberete i doživite vrstu fizičke realnosti koju želite, vrstu fizičke realnosti za koju kažete da je uskladjenija sa vašom istinskom vibracijom, je da počnete da vidite i doživljavate fizičku realnost kao refleksiju. Slično kao refleksija koja postoji u vašem ogledalu. Vi znate da kad pogledate u ogledalo, niste stvarno tamo. Znate da kad želite da promenite odraz u ogledalu ne idete tamo i ne terate odraz da se promeni. Moraš promeniti sebe da bi video promene u odrazu. Dakle fizička realnost je refleksija, ona je hala sa ogledalima i radi na prilično istim principima. Svaku promenu koju želite da vidite u takozvanoj spoljnoj realnosti, mora početi iznutra. Mora početi iz unutrašnje realnosti, koja ste vi sami, od vaše svesti, od vaše vibracije, od vašeg stanja bića.


Moj komentar:Primjer, postoji neka situacija ili neki ljudi nepovoljni za tebe. Ti se žališ, ogovaraš. Međutim, na taj način samo još situacija postaje nepovoljnija za tebe. Možeš učiniti dvije stvari: ili prihvatiti da je to tako kako jest ili učiniti nešto povodom loše situacije.Što i kako ćeš poduzeti ovisi od tvog nivoa svijesti. Jer, kako je rekao i Lazarev, pozvani smo da školujemo jedni druge, muž ženu, i obrnuto, roditelji djecu, i obrnuto, prijatelji međusobno.Primjer, uskratiš djetetu novac i učinio si nešto loše izvana, ali nešto korisno za djetetovu dušu.Ili roditelj omalovažava dijete, odraslo dijete i ono se odseli od roditelja. Može se raditi i o dubinskim promjenama karaktera. Ako se stalno identično ponašaš, iidentično će ti se vraćati. Moraš mijenjati svoje ponašanje, čak i karakter da bi dobio u povratku promjene.Ako si na pravom putu onda ćeš u sebi osjetiti Mir, i zbog toga Mira situacija za tebe će se popraviti i mijenjati.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Moja duhovna potraga ako nekog zanima...
PostPostano: čet mar 09, 2017 11:29 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pet dec 02, 2011 7:28 am
Postovi: 442
Nije molitva nešto što je lako, molitva je posao. Da li je lako otići svaki dan na posao? Nije lako. Ali zauzvrat dobiješ nešto fizičko, novac. A kad se moliš zauzvrat dobiješ nešto metafizičko.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Moja duhovna potraga ako nekog zanima...
PostPostano: čet mar 09, 2017 3:40 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pet dec 02, 2011 7:28 am
Postovi: 442
Kad ti hoćeš da se moliš, uđi u sobu svoju, zatvori vrata i moli se Ocu.... (Matej). Dakle, govorim o onima kojima je molitva ozbiljna stvar, a ne nacionalni ponos i slično, narodni običaj.
Kad čovjeka zadese nevolje on se moli Bogu da mu pomogne:
- Bolestan sam, djeca me ne slušaju, nemam posao....
Bog odgovara uvijek isto, ali ga ne čujemo:
-Bolestan si jer ti energija ne teče dobro, negdje imaš blokadu, odnosno nešto krivo radiš.
Isto odgovara i na sva druga pitanja:
-Imaš negdje blokadu, nešto krivo radiš. Moli krunicu (ili pravoslavci neku drugu molitvu) da se otopi energetska blokada kao santa leda, a onda ćeš "progledati" ili proširiti svoju svijest i shvatiti svoju pogrešku. I onda će se tvoja situacija promijeniti.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Moja duhovna potraga ako nekog zanima...
PostPostano: sri mar 15, 2017 12:26 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pet dec 02, 2011 7:28 am
Postovi: 442
Ponešto o ljubavi

Majka je godinama razdvojena od djeteta. I pitamo se gdje je pravda, čemu tolika patnja? A možda je majčina duša napravila ugovor s Bogom, u snu ili kako drukčije.
Bog- Umrijet će ti dijete.
Majka- Ti znaš da ja neću preživjeti ako umre.
Bog- Znam. Jesi li spremna na veliku patnju, a da preživi? Da budeš razdvojena od djeteta?
Majka- Spremna sam da budem razdvojena deset godina, dvadeset. Samo da negdje živi.
Priča podsjeća na kralja Salomona koji je sudio... Dvije žene su željele dijete i obje su tvrdile da su prave djetetove majke. Salomon je presudio da se dijete presiječe popola i da svaka dobije pola. Jedna žena je rekla da se presiječe. Druga žena je rekla Kralju da ne siječe dijete i da neka ga preda prvoj ženi. I kralj je shvatio tko je prava majka i dao joj dijete.
Želim reći da ne možemo znati putove Božje.

Prvo shvaćanje ljubavi

Ljubav zaslužuje onaj koji je lijep. Ako se udam za onog lijepog čovjeka bit ću sretna. Totalna zabluda.

Drugo shvaćanje ljubavi

Fizički je izgled bitan, ali bitnije je slagati se psihički. Primjer, ako imaš manjak samopoštovanja bit će ti lakše ako i partner ima manjak samopoštovanja. I slično.

Treće shvaćanje ljubavi

Ne želim ostati sam-sama. Moram pronaći partnera da imam obitelj, da se ostvarim kao čovjek i slično. Želim se davati partneru i biti pošten, ali isto želim za sebe. Zbog ovog su dogovoreni brakovi katkad uspješniji od velikih zaljubljenosti, jer je ovo shvaćanje ljubavi na višoj razini.

Četvrto shvaćanje ljubavi

Osoba zna da njen partner ima nedostataka, ali on je zraka sunca u njenoj svakodnevici i zbog te zrake sunca prihvaća i nedostatke. To nije zaljubljenost s početka priče, jer zaljubljena osoba idealizira partnera, ovo je prihvaćanje dobra i zla. " U dobru i zlu, u zdravlju i bolesti..."


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Moja duhovna potraga ako nekog zanima...
PostPostano: uto mar 21, 2017 4:48 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pet dec 02, 2011 7:28 am
Postovi: 442
Kršćanski život nije preinačavanje ili poboljšavanje staroga, već preobražaj naravi. To znači umiranje svome "ja" i grijehu i potpuno novi život. Ova se promjena može provesti samo uspješnim djelovanjem Svetoga Duha.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Moja duhovna potraga ako nekog zanima...
PostPostano: čet mar 23, 2017 9:47 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pet dec 02, 2011 7:28 am
Postovi: 442
"Ne sviđa ti se sudbina – menjaj je. Ne sviđa ti se neki čovek – vaspitavaj ga. Ne sviđaš se sebi – promeni se.
Da bi se promenili potrebno je, na neko vreme izgubiti sebe, svoje „ja“. To je kao smrt i uskrsnuće. Ako čovek nije spreman da gubi i da se žrtvuje, neće moći da se promeni. Samo kada prenese tačku oslonca u potpunosti na ljubav, čovek će moći da uništi svoje „ja“ i da stvori novo, kvalitativno drugačije.
Zbog toga su ljudi, stupajući na put vere, uzimali nova imena, svedočeći na taj način da su stekli novo „ja“. U indijskoj tradici zvali su ih „dvaput rođeni“; kao što gusenica postaje leptir, kao što se iz jajeta pojavljuje ptica. Forma se u potpunosti menja, a sadržina čuva i nastavlja svoj razvoj. Suština svakog čoveka je ljubav; da bi se sadržina razvijala mora se menjati forma. Naše ljudsko „ja“ takođe je forma. Jednostavno, potrebno je osetiti da smo ljubav." S. N. Lazarev


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Moja duhovna potraga ako nekog zanima...
PostPostano: sub mar 25, 2017 10:27 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pet dec 02, 2011 7:28 am
Postovi: 442
Opraštanje. Poznata je rečenica kako trebamo opraštati jedni drugima, ali nitko ne može definirati što to zapravo znači.
Kad vam netko priča o vašem djetetu, roditelju, bratu, sestri loše stvari.... Vi se slažete s tim što vam govori, ali ne možete ogovarati, ocrniti nekog svog, osobito svoje dijete. Klimate glavom, potvrđujete, ali ne ulažete energiju u to blaćenje. Zašto? Zato što ste u dubini sebe oprostili majci, ocu, svom djetetu.
Kad vas uvrijedi neko stran, ne tako blizak, vi se toliko ljutito i energično branite, divlje se branite. Dakle, stranoj osobi niste oprostili.
Iz ovoga vidimo da je pravi primjer opraštanja, opraštanje svom djetetu. Svoje dijete ne možemo ogovarati, pravdati se, mrziti, busati se u prsa, ne ulažemo energiju u to.
U svim duhovnim pričama čujemo da je dobro opraštati. To je dobro za nas koji opraštamo jer ne ulažemo svoju energiju u dokazivanje svoje pravice.
Ili, kad pričamo neku svoju "priču", uvjeravamo neku osobu istinitost priče, priču uvijek ponovno proživljavmo u svojoj glavi i sve to prouzrokuje da gubimo vlastitu energiju, predajemo ju nekom drugom, onome koji sluša itd.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Moja duhovna potraga ako nekog zanima...
PostPostano: ned mar 26, 2017 7:26 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sri okt 05, 2005 9:01 pm
Postovi: 873
-ne znam očekuješ li replike na svoje psotove jer mi se čini da ih pišeš kao dnevnik...ali...
Definiranje opraštanja možeš pronaći u raznim knjigama, nije da to nitko nije definirao....

Oprostiti nije isto što i ljutiti se na onoga tko ti radi nešto loše.

Oprostiti znači ne tražiti zadovoljštinu za ono što ti je netko loše učinio, ali to ne znači da treba prihvatiti ono što ti je taj učinio i ne znači da se ne treba braniti i ljititi kad ti netko nešto ružno radi.

_________________
Bitno je očima nevidljivo


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Moja duhovna potraga ako nekog zanima...
PostPostano: ned mar 26, 2017 8:10 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pet dec 02, 2011 7:28 am
Postovi: 442
Pišem kao dnevnik, ali očekujem replike.
Ne slažem se da je oproštaj ako zamjeraš i ljutiš se. Tvoja zadovoljština je ogovaranje onoga tko ti je nanio zlo i isticanje vlastite pravednosti.
Kao što sam rekla, definicija oproštaja se najbolje vidi kad te povrijedi vlastito dijete ili netko blizak.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Moja duhovna potraga ako nekog zanima...
PostPostano: ned mar 26, 2017 8:14 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pet dec 02, 2011 7:28 am
Postovi: 442
Naglasak u mom postu je na energiji, čuvanje ili predavanje vlastite energije onome tko te povrijedio.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Moja duhovna potraga ako nekog zanima...
PostPostano: ned mar 26, 2017 8:42 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pet dec 02, 2011 7:28 am
Postovi: 442
Još primjera o energiji.....Upoznaš novu osobu, u obitelji, na poslu. Pričaš, pričaš, predaješ se, predaješ vlastitu energiju, želiš se dopasti, želiš prihvaćanje. A kad puštaš da ona druga osoba priča, priča, a onda se ubaciš i kažeš nešto također, onda se događa razmjena energije. Događa se odnos kojeg ti kontroliraš, jer shvaćaš bit.
Ne želiš uzeti energiju druge osobe. I također se predaješ, ali vrlo dobro znaš kako stvari funkcioniraju.Tada možeš biti manipulator, ali to ne želiš. Postaješ svjesna osoba.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Moja duhovna potraga ako nekog zanima...
PostPostano: ned mar 26, 2017 8:54 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: sri okt 05, 2005 9:01 pm
Postovi: 873
Meni se čini da je taj problem dosta dobro opisala Serena Alba u svojim knjigama Geometrija božanske iskre, 1 i 2
Postoji i njezina stranica na kojoj je forum. U odnosima gdje ima zamjeranja i opraštanja, više se radi o međusobnoj krađi i otimanju energije više nego o razmjeni. Serena Alba tu krađu naziva energetskim vampirizmom.


http://mindpositive.bloger.index.hr/

_________________
Bitno je očima nevidljivo


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 212 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.


Powered by phpBB © 2010 phpBB Group
BH (BIH) by Šehić Nijaz