Sada je: čet maj 08, 2025 7:14 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 41  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kasiopejci - diskusije o materijalu
PostPostano: čet aug 25, 2011 12:55 am 
Član foruma

P: (L) Postoji li duh u našoj spavaćoj sobi?

O: Da.

P: [smijeh] (L) Koja vrsta duha?

O: Svećenik.

P: (L) Zašto se on muva ovuda?

O: Više je to otisak koji se aktivira za "ponovno pokretanje" kad su energije u skladu.

P: (L) Da li je to radi mojeg sna jučer? Sanjala sam u vezi realiteta koji se dogodio tom svećeniku? Da je njegov dom bio rastavljen ciglu po ciglu, da su mu uzeli sav namještaj i da nigdje nije imao za otići?

P: (Ark) Da li taj duh uzrokuje probleme kod spavanja ili neke druge probleme?

P: (L) Pa kako da se riješimo tog duha?

O: Promjena energije.

P: (L) Kako možemo promjeniti energiju?

O: Pomaknite ormar za garderobu.

P: [smijeh] (L) Zašto?!

O: Ogledalo je nasuprot prozoru.

P: (Bubbles) Dakle, kad je ogledalo nasuprot prozoru, što ono čini?

O: Vraća valove svjetlosne energije.

P: (Bubbles) Dakle, ako želimo imati opsjednutu kuću duhovima, mi samo trebamo hrpu ogledala koja su nasuprot prozorima. (L) Nije baš tako jednostavno! Dakle ti su problemi počeli kad sam razmjestila namješaj, zar ne? (Ark) Moguće je. (L) Nakon što sam ormar za garderobu stavila ovdje gdje je sada. (Ark) Što je sa anomalijama gravitacije?

O: Imaginacija!

Ovako pošto je moja djevojka vaga a ženske vage obožavaju ogledala,ona ima ogromno ogledalo nasuprot prozoru. Prije par mjeseci ona je ležala na mom ramenu i zaspala,pritom sam i ja zaspao. U jednom trenutku sam se probudio al ne u fizičkom smislu i postao svjestan da moje tijelo spava a ja sam budan u onom "nekom drugom dijelu" u momentu uspio vidjeti samo nečije noge kako odlaze iz sobe,gornji dio kao da mi nešto nije dalo ili sam se bojao pogledati i imao sam osjećaj da je to moja djevojka ali nisam znao,znam samo da sam se nasmješio kao uspio sam nešto vidjeti,nešto mi se dogodilo i onda sam se probudio fizički,savršeno svjestan onoga što mi se dogodilo.

Vrh

PostPostano: čet aug 25, 2011 1:50 am 
Član foruma

moram ić spavat al nemrem izdržat
prije nekih 3 tjedna moja djevojka je sanjala u snu kako sam je upozorio da se ne nabode nogom na nešto metalno,taj isti dan je išla šetat psa(popodne) i nabola se nogom na čavao.

Vrh

PostPostano: čet aug 25, 2011 9:48 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
20.08.2011.

P: (L) U redu. Iduće pitanje? (Psyche) Provjerili smo neke statistike i shvatili da je kod potomaka šizofreničara 9 puta vjerojatnije da postanu šizofrenici nego kod opće populacije, te 4 puta je vjerojatnije da imaju bipolarne poremećaje. Da li je ta genetska tendencija utjecala na {ime izbrisano}?

O: Oh, svakako! Pa ipak, ovo zahtjeva objašnjenje. Prvo, genetska struktura, koja je povezana sa šizofrenijom, može biti ili portal ili barijera. Drugo, manifestacija šizofrenije može imati i oblik neuobičajenih puteva. Treba reći i da dijeta može aktivirati put bez prateće korisnosti.

P: (Burma) Mislim da hoće reći da šizofrenija može biti u osnovi put otvorenosti kojom se mogu vidjeti druge aspekte realiteta, ali dijeta to može učiniti takvim da jednostavno poludite bez da vidite bilo što.

O: Primitivne zajednice koje su se prehranjivale normalnom ishranom za ljude, nisu imale "šizofreničare", ali su imale šamane koji su mogli "vidjeti".

P: (Perceval) Dakle, šizofreničar koji živi od životinjske masti je šaman. (L) Hm, pa čekajte malo. Tu je nešto jako tajanstveno. Mislim da ono što kažete je to da kada se ti genetski putevi aktiviraju pogrešnom dijetom, da to zezne šamanski kapacitet? ( sposobnost da se bude šaman )

P: (L) Dakle, šizofrenija, kao što je mi razumijemo ili joj svjedočimo, je nešto što smo zabrljali i što se može ili bi se moglo manifestirati na totalno drugačije načine ovisno o različitim dijetama ( prehrani )? Da li je to?

P: (L) I to je ono na što ste mislili kad ste rekli da to nije samo portal, već također i barijera radi toga što osoba koja je na nepravilnoj prehrani i ima šizofreniju - isključena je od mogućnosti spajanja dva različita svijeta. Ona se nekako izgubi u tome. Te osobe su blokirane od normalnog života, te im je onemogućen povratak iz tih njihovih iluzija ili štogod oni vidjeli, čak i ako to nisu iluzije. Možda oni to vide, ali nisu u mogućnosti pomoći ili išta učiniti oko toga. Dobro, sad, dali ste naznaku u vezi ishrane koja je normalna za ljudsko biće. I znam da {ime izbrisano} i mnogo drugih ljudi - ne samo {ime izbrisano}, već mnogo ljudi - imaju problem sa ishranom koja zahtjeva konzumiranje meso i druga bića. I znam što smo pročitali u knjizi Lierre Keith-a i što je on napisao o tome i to je vrlo potresna izjava u vezi života na Zemlji, itd. Ali željela bih znati ima li tu nečega više ezoterijskog značaja, što bi mi mogli razumjeti u vezi toga? Mislim, ne razumijem kako i zašto osoba može ostvariti spiritualni rast, koji bi izgleda trebao biti taj da se primjenjuju sve ove stvari koje smo naučili, jedeći meso? Koliko ostalih grupa je prihvatilo vegeterijanski put i reklo da je to... Mislim, uz činjenicu da mi znamo kako je poljoprivreda, povrtlarstvo i vlasništvo nad zemljom čisto OPS uništavanje... Što je sa voćem? Pa naravno, onda nisu uzgajali voće. Kao i svi, imam malo nejasnoća u vezi toga. Dakle, možete li mi pomoći da to shvatim?

O: Znate uzrečicu: Da li se opraštaju grijesi samo kroz odbacivanje krvi?

P: (L) Da.

O: I što je sa: Jedi, ovo je moje tijelo?

P: (L) Da.

O: I: Pij, to je moja krv?

P: (L) Da. (Burma) Dakle, to zvuči ako da kažu da je tu skriveno nešto u toj čitavoj stvari sa krvi, sa oživljavanjem ili oslobođenjem. Da je poljoprvreda zlo i da bi se mogli vratiti na ishranu mesom?

O: Ne, ne baš tako. Kad je čovječansktvo "palo" u tešku materiju, bio je potreban put za povratak. Taj put je jednostavna manifestacija prirodnih zakona. Svijest također mora "jesti". To je prirodna funkcija života u prirodnom okruženju koji je u balansu. Zemlja je Velika Majka koja daje svoje tijelo, doslovno, u oblicima bića sa izvjesnim nivoom svjesnosti, i hrani svoju djecu kozmosa. To je originalno značenje tih uzrečica.

P: (L) Dakle, ishrana mesom također znači konzumiranje svijesti koja se akumulira. Mislim, pretpostavljam da se na to implicira ovdje, ili to hrani našu svijest koja raste u skladu sa našim tijelima? Da li je to blizu?

O: Dovoljno blizu.

P: (Ailen) I kad ti jedeš bilje, ti jednostavno jedeš puno niži nivo svijesti. (L) Ne samo to, već u smislu da ti odbijaš poklon i ne hraniš svoju svijest. I to znači da bi ishrana mesom trebala biti zavjet.

P: (Burma) Sa poljoprivredom, ti ne samo da odbijaš poklon, već se okrećeš protiv Majke i uništavaš je. (L) Pa to definitivno stavlja drugačije svjetlo na čitavu stvar o Cain i Abel-u! {Interesantno je da je prvobitno “vegetarijanac” značilo također i "ubojica", također.}

Svijest treba hranu. Čime se ona hrani? Vjerojatno nižom sviješću koja se nalazi dostupna u različitim oblicima hrane. Dakle, da bi svijest mogla rasti i razvijati se, najoptimalnije bi bilo da se hrani najboljim izvorom svijesti-životinjskom. Ima logike. U gornjem postu Cs nema logike u stavu da je ishrana mesom korisna za rast svijesti. Pri tome mislim na način konzumiranja mesa uobičajen kod ljudi zapadne civilizacije. Svijest napušta tijelo u tenutku smrti organizma, možda se još neko vrijeme manji dio zadržava vezan za stanice, no glavnina svijesti odlazi. Kad životinja umre, svijest odlazi. Ostaje vjerojatno samo manji dio. Kako to može biti korisno/hranjivo za ljudsku svijest kad je životinjsko tijelo ispražnjeno od svijesti? Prema tome, trebalo bi jesti žive životinje da bi se postigao maksimalni učinak prijenosa svijesti iz životinje u čovjeka. Hmmm, nismo li već čitali tko se tako hrani? ](*,)

Kako je moguće da je preostali dio svijesti u životinjskom termički obrađenom tijelu je veći nego u bilo kojem biljnom organizmu, pogotovo onom koje nije procesirano?
:dontknow:

Neka svatko za sebe sam zaključi što je rečeno gornjim citatom. No ne zaboravljam da Cs pružaju konzultantske usluge svima koji to zatraže. Sviđali se nekome odgovori ili ne.
:glasses7:

Vrh

PostPostano: čet aug 25, 2011 10:36 am 
Član foruma

Citat:
Svijest treba hranu. Čime se ona hrani? Vjerojatno nižom sviješću koja se nalazi dostupna u različitim oblicima hrane. Dakle, da bi svijest mogla rasti i razvijati se, najoptimalnije bi bilo da se hrani najboljim izvorom svijesti-životinjskom. Ima logike. U gornjem postu Cs nema logike u stavu da je ishrana mesom korisna za rast svijesti. Pri tome mislim na način konzumiranja mesa uobičajen kod ljudi zapadne civilizacije. Svijest napušta tijelo u tenutku smrti organizma, možda se još neko vrijeme manji dio zadržava vezan za stanice, no glavnina svijesti odlazi. Kad životinja umre, svijest odlazi. Ostaje vjerojatno samo manji dio. Kako to može biti korisno/hranjivo za ljudsku svijest kad je životinjsko tijelo ispražnjeno od svijesti? Prema tome, trebalo bi jesti žive životinje da bi se postigao maksimalni učinak prijenosa svijesti iz životinje u čovjeka. Hmmm, nismo li već čitali tko se tako hrani? ](*,)

Kako je moguće da je preostali dio svijesti u životinjskom termički obrađenom tijelu je veći nego u bilo kojem biljnom organizmu, pogotovo onom koje nije procesirano?
:dontknow:

Neka svatko za sebe sam zaključi što je rečeno gornjim citatom. No ne zaboravljam da Cs pružaju konzultantske usluge svima koji to zatraže. Sviđali se nekome odgovori ili ne.

Dobro si ovo obrazložio,poenta ti je na mjestu i meni još jedna potvrda mojih crnih sumnji.

http://putnikova-pjesma.webnode.com/
http://balada-o-bezimenom.webnode.hr/
https://pleromabl.blogspot.com/

Vrh

PostPostano: čet aug 25, 2011 12:30 pm 
Član foruma

Sve je u percepciji.....

Primjerice da sam ja bila prisutna tom kanaliziranju - moja bi pitanja bila drugačija od ovih koja čitamo, što znači da postoji mogućnost da pitanja nisu dobro postavljena, a razlog tome je upravo percepcija. Ne možeš očekivati odgovor na pitanje koje nije postavljeno.

"Kad je čovječansktvo "palo" u tešku materiju, bio je potreban put za povratak. Taj put je jednostavna manifestacija prirodnih zakona. Svijest također mora "jesti". To je prirodna funkcija života u prirodnom okruženju koji je u balansu. Zemlja je Velika Majka koja daje svoje tijelo, doslovno, u oblicima bića sa izvjesnim nivoom svjesnosti, i hrani svoju djecu kozmosa. To je originalno značenje tih uzrečica."

Pitanje je što je naš izvorni balans?

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: čet aug 25, 2011 1:43 pm 
Član foruma

alf je napisao/la:
Sve je u percepciji.....

Primjerice da sam ja bila prisutna tom kanaliziranju - moja bi pitanja bila drugačija od ovih koja čitamo, što znači da postoji mogućnost da pitanja nisu dobro postavljena, a razlog tome je upravo percepcija. Ne možeš očekivati odgovor na pitanje koje nije postavljeno.

"Kad je čovječansktvo "palo" u tešku materiju, bio je potreban put za povratak. Taj put je jednostavna manifestacija prirodnih zakona. Svijest također mora "jesti". To je prirodna funkcija života u prirodnom okruženju koji je u balansu. Zemlja je Velika Majka koja daje svoje tijelo, doslovno, u oblicima bića sa izvjesnim nivoom svjesnosti, i hrani svoju djecu kozmosa. To je originalno značenje tih uzrečica."

Pitanje je što je naš izvorni balans?

Mislim da nije stvar u postavljenim pitanjima (premda, da ih je više imali bismo bolji uvid u tematiku), nego se radi o informacijama sadržanima u odgovoru. Moji zaključci se odnose na pružene odgovore. Naravno, ako nedostaju ključne informacije u vezi ove teme tada je moguće da se stvaraju krivi zaključci.

Kada bismo znali kako izmjeriti svijest sadržanu u organizmima (živim i/ili neživim) lako bi se ova dilema riješila. Ali, :dontknow:

Vrh

PostPostano: pet aug 26, 2011 7:34 am 
Član foruma

Pa o tome ti pričam, ključne informacije su stvar percepcije.

Primjerice, na neko su pitanje dali odgovor i Laura i ekipa su ga percipirali na određeni način, pa iz tog načina postavljali dalje pitanja. Postoji tisuću i jedna mogućnost novih pitanja i to ovisi o percepciji unutar koje nastaje pitanje!
Iz odgovora je ponekad moguće pročitati puno više informacija nego što su poželjeli Laura i ostali pitanjem.

Uzmi primjerice ovaj dio s šizofrenijom!

P: (L) U redu. Iduće pitanje? (Psyche) Provjerili smo neke statistike i shvatili da je kod potomaka šizofreničara 9 puta vjerojatnije da postanu šizofrenici nego kod opće populacije, te 4 puta je vjerojatnije da imaju bipolarne poremećaje. Da li je ta genetska tendencija utjecala na {ime izbrisano}?

O: Oh, svakako! Pa ipak, ovo zahtjeva objašnjenje. Prvo, genetska struktura, koja je povezana sa šizofrenijom, može biti ili portal ili barijera. Drugo, manifestacija šizofrenije može imati i oblik neuobičajenih puteva. Treba reći i da dijeta može aktivirati put bez prateće korisnosti.

P: (Burma) Mislim da hoće reći da šizofrenija može biti u osnovi put otvorenosti kojom se mogu vidjeti druge aspekte realiteta, ali dijeta to može učiniti takvim da jednostavno poludite bez da vidite bilo što.

Pitanje je postavljeno s polazišnom percepcijom kako je šizofrenija bolest i to još moguće i nasljedna! Dakle ovdje se radi o percepciji šizofrenije koja je uvjetovana znanjem/neznanjem o istoj i to je polazište za postavljanje pitanja.

Međutim odgovor je divan - ali što ekipa s njim radi? Ne ide dublje s podpitanjem da dobije nove informacije već cijelu stvar "zatuče" dodatkom o dijetama. Osnov onoga što nazivamo šizofrenija tako ostaje do daljnjega neobjašnjen.

Ono što je vidljivo to je usmjerenost na prehranu - opterećenost u nekom smislu istom - te na određeni način već nekoliko sesija oni raspredaju o tome, a nisu dotakli dubinu, isto se događa kad govore o jedenju mesa, što ih dovodi do toga da skližu po terenu ulaženja u ekstreme.

O tome kako su poljoprivredu shvatili zlom, neću niti pisati - jer to je ziasta percepcija i neshvaćanje onoga što im je ponuđeno. No i to samo pokazuje koliko usmjerenost na neki "problem" može biti zasljepljujuća - a to je to pitanje naše ishrane kojim se oni bave.

I po meni, sve je u pitanjima! Informacije ćeš dobiti ako postaviš pravo pitanje!
Ispada da je pitanje umijeće i ono dolazi iz percepcije, pa je i odgovor na pitanje samo odraz te dubine percepcije - jer sve ostalo bilo bi neshvaćeno, zar ne?

Dakle, svi oni koji imaju crne slutnje - njih imaju iz točke vlastite percepcije.

Osobno, kao i do sada - u svakoj njihovoj prevedenoj sesiji nađem nešto za sebe, ali to ne znači da nakon toga nemam još tisuću pitanja.

I u tome je bit, na neka odgovore mogu dobiti i bez njih, jer ispada na koncu da je jako važno što sam se uopće pitala!
I odgovori ne moraju nužno stizati kao ispisani redci Kasiopejaca ili nekog drugog materijala, oni stižu na razne načine, a ponekad i kroz pitanja i odgovore ovog materijala.

I u tome je ljepota, svakom onoliko koliko može pojesti i popiti - da ostanem u duhu Laure i ekipe, jer čitanje tog materijala nosi unutar sebe omeđenost/otvorenost njihove percepcije. Pa tko uspije unutar toga pronaći nešto za sebe – uspije.

Vrh

PostPostano: sub aug 27, 2011 10:39 am 
Član foruma

alf je napisao/la:
Pa o tome ti pričam, ključne informacije su stvar percepcije.

Primjerice, na neko su pitanje dali odgovor i Laura i ekipa su ga percipirali na određeni način, pa iz tog načina postavljali dalje pitanja. Postoji tisuću i jedna mogućnost novih pitanja i to ovisi o percepciji unutar koje nastaje pitanje!
Iz odgovora je ponekad moguće pročitati puno više informacija nego što su poželjeli Laura i ostali pitanjem.

Uzmi primjerice ovaj dio s šizofrenijom!

Pitanje je postavljeno s polazišnom percepcijom kako je šizofrenija bolest i to još moguće i nasljedna! Dakle ovdje se radi o percepciji šizofrenije koja je uvjetovana znanjem/neznanjem o istoj i to je polazište za postavljanje pitanja.

Međutim odgovor je divan - ali što ekipa s njim radi? Ne ide dublje s podpitanjem da dobije nove informacije već cijelu stvar "zatuče" dodatkom o dijetama. Osnov onoga što nazivamo šizofrenija tako ostaje do daljnjega neobjašnjen.

Ono što je vidljivo to je usmjerenost na prehranu - opterećenost u nekom smislu istom - te na određeni način već nekoliko sesija oni raspredaju o tome, a nisu dotakli dubinu, isto se događa kad govore o jedenju mesa, što ih dovodi do toga da skližu po terenu ulaženja u ekstreme.

O tome kako su poljoprivredu shvatili zlom, neću niti pisati - jer to je ziasta percepcija i neshvaćanje onoga što im je ponuđeno. No i to samo pokazuje koliko usmjerenost na neki "problem" može biti zasljepljujuća - a to je to pitanje naše ishrane kojim se oni bave.

I po meni, sve je u pitanjima! Informacije ćeš dobiti ako postaviš pravo pitanje!
Ispada da je pitanje umijeće i ono dolazi iz percepcije, pa je i odgovor na pitanje samo odraz te dubine percepcije - jer sve ostalo bilo bi neshvaćeno, zar ne?

Dakle, svi oni koji imaju crne slutnje - njih imaju iz točke vlastite percepcije.

Osobno, kao i do sada - u svakoj njihovoj prevedenoj sesiji nađem nešto za sebe, ali to ne znači da nakon toga nemam još tisuću pitanja.

I u tome je bit, na neka odgovore mogu dobiti i bez njih, jer ispada na koncu da je jako važno što sam se uopće pitala!
I odgovori ne moraju nužno stizati kao ispisani redci Kasiopejaca ili nekog drugog materijala, oni stižu na razne načine, a ponekad i kroz pitanja i odgovore ovog materijala.

I u tome je ljepota, svakom onoliko koliko može pojesti i popiti - da ostanem u duhu Laure i ekipe, jer čitanje tog materijala nosi unutar sebe omeđenost/otvorenost njihove percepcije. Pa tko uspije unutar toga pronaći nešto za sebe – uspije.

Već dva dana pokušavam postaviti post na forumu ali ne prolazi iz nekog meni nepoznatog razloga. Mogu sve otvoriti i čitati ali ne prolaze moji postovi. Tako da sada neću otvarati diskusiju, uglavnom se slažem s tobom Alf. Premda ne očekujem, ali sada znam da postoji mogućnost da će tehnika opet zaštekati. Također neću ulaziti u razloge, može ih biti više. :-k

Vrh

PostPostano: pon sep 05, 2011 1:16 pm 
Član foruma

Primjetio sam i da se "ekipa iz dvorca" ponaša na svom forumu jako bezobrazno prema onima koji ne misle kao i oni. Evo jedan primjer sa ekipom iz hrvatske koja je pokušala kanalizirati i šta su sve dobili za odgovor. Doduše nije da su imali savršenu sesiju, ali su im barem mogli pomoći sa kojim savjetom ili što već a ne ih maksimalno popljuvat skupa sa Laurom a predstavljju se kao OPD ili teže ka tome a ono što su pokazali jednim primjerom je ČISTI OPS. Evo linka http://cassiopaea.org/forum/index.php/t ... 584.0.html
Sve ono što sam uspio pohvatati sa tog foruma da im se forum pretvorio u "Kult Kasiopeja".
Moje mišljenje o transkriptima je jako dobro do negdje 2000 godine a onda su postala lošija i lošija , pogotovo ovo zadnje gdje bi čovjek očekivao da sa toliko godina iskustva da če postavljat pametnija pitanja. Ali eto sve su ovo samo lekcije.

Vrh

PostPostano: pon sep 05, 2011 11:45 pm 
Član foruma

Da se vratim na prehranu, kao jednu od tema zadnje sesie Kasiopeje.
Ma mislim da je nesporno da živimo u 3 denzitetu kojim vladaju sile mraka OPS ili kakogod. Dakle mi tu živimo ( da ne širim priću zašto) i mi tome svijetu pripadamo biološki. Prema tome i hranu treba izbalansirat sukladno okruženju u kojem živimo.
Ovo dakako nije opravdanje za gnjusne stvari koje ljudi rade životinjama.
Tko je jeo meso divljači i ribe, zna da je u usporedbi sa onom iz tovilišta, kudikamo zdravija i ukusnija.
Ako se optimizira prehrana i fizička vježba, onda je i zdravlje dobro, a svakako je i duhovni napredak lakši i brži, u tim uvjetima.
Mislim da u tom kontekstu treba gledati izjave Kasiopejaca.

Vrh

PostPostano: pet sep 09, 2011 2:18 am 
Član foruma

Joyner je napisao/la:
Primjetio sam i da se "ekipa iz dvorca" ponaša na svom forumu jako bezobrazno prema onima koji ne misle kao i oni. Evo jedan primjer sa ekipom iz hrvatske koja je pokušala kanalizirati i šta su sve dobili za odgovor. Doduše nije da su imali savršenu sesiju, ali su im barem mogli pomoći sa kojim savjetom ili što već a ne ih maksimalno popljuvat skupa sa Laurom a predstavljju se kao OPD ili teže ka tome a ono što su pokazali jednim primjerom je ČISTI OPS. Evo linka http://cassiopaea.org/forum/index.php/t ... 584.0.html
Sve ono što sam uspio pohvatati sa tog foruma da im se forum pretvorio u "Kult Kasiopeja".
Moje mišljenje o transkriptima je jako dobro do negdje 2000 godine a onda su postala lošija i lošija , pogotovo ovo zadnje gdje bi čovjek očekivao da sa toliko godina iskustva da če postavljat pametnija pitanja. Ali eto sve su ovo samo lekcije.

Prilično naivno stari moj. Živimo u džungli, a mi nismo lavovi nego plijen. Ekipa iz HR je konačno pokazala pravo lice. Manipulator je naložio vatricu, a naivci su slijedili. Uopće nije važno tko je tko. Važno je da se na svim forumima nalaze osobe koje štreberski čitaju literaturu, a poltronski komentiraju, iz čijih postova nećeš dobiti značajnijih informacija. Ne mogu reći da me zanima pretresti sve postove prozvanih, tako da se ovo možda i ne odnosi na njih, ali koliko se sjećam (duže vrijeme ne idem na Cs forum), nisu im neki komentari.

Činjenica jest da je ego odradio svoj posao i tako je rezotkrio pravo stanje stvari. Što je u stvari dobro za sve (i za forum kao i HR ekipu). I svatko ide dalje svojim putem.
Stoga radije budi kritičan i analitičan nego lokal-partiotski nastrojen. Kroz istinu učimo svi.

Što se tiče ekipe iz dvorca, mislim da su bili čak previše blagi, zapažanja su im točna. Jedino ne znaju koliko još ima spavača u njihovom taboru. A ima ih. I to znaju. Sada.

Vrh

PostPostano: pet sep 09, 2011 2:21 am 
Član foruma

Joyner je napisao/la:

Ovdje se slažem s tobom pretvorio se u kult, ali ne Cs. :thumbup:

Vrh

PostPostano: pet sep 09, 2011 1:56 pm 
Član foruma

-Moderna definicija kulta kontrole uma jest bilo koja grupa koja upražnjava kontrolu uma i varljive tehnike regrutacije. Drugim riječima kult prevari ljude da im se pridruže i prisili ih da ostanu. Ovo je definicija s kojom će se složiti većina ljudi. Osim samih kultova, naravno!-
Ne vidim kod Kasiopea foruma niti jedan element kulta, niti me tko vara niti me tko prisiljava na bilo što, sve je stvar slobodne volje i zdravog razuma.
Nisam u ulozi branitelja C's foruma i njegovih članova, ali nije mi drago kad se netko olako etiketira. Prospe se perje (etiketiranja) pa ga ti onda pokupi.

Vrh

PostPostano: pet sep 09, 2011 2:41 pm 
Član foruma

evo i jedna uvodna informacija iz Kasipejskih transkripti od 22.06.20002 godine

Linija između KULTA i religije je vrlo vruća tema o kojoj se raspravljalo - teško je dobiti čvrstu i brzu definiciju. Po riječniku, "kult" je: "sistem religioznog obožavanja ili rituala; odano sljeđenje ili ekstravagantno divljenje osobi, principu, itd., grupa sljedbenika; sekta."

Korijen riječi "kult" je "kwel", koji znači "skretanje, ustručavati se, briga za", i vezan je za riječi "kultura" i "kultiviranje". Kod modernih definicija, kult se razlikuje od religije.

Religija je po riječniku: sistem religijskog vjerovanja u božanske ili nadljudske moći koje se moraju slušati i obožavati; takvo uvjerenje se izražava ritualima; bilo koji specifičan sistem vjerovanja, obožavanja i rituala, često uključuju i etičke i filozofske kodove", itd. Korijen riječi "religija" je "ligare", što znači "zavezati" ili "povezati". Učinilo mi se od gornjih definicija, da bih svakako rađe bila "kult" nego "religija", iako je činjenica da se niti jedna od gornjih definicija čak ni izdaleka ne može primjeniti na Kasiopejski materijal ili posao koji činimo u Quantum Future School ( QFS školi ).

Ali pojam "kult" je postupno lišen svog istinitog značenja i počeo je značiti nešto drugo u našim modernim vremenima. Danas, je "kult" grupa koja manipulativnim tehnikama utječe na umove sljedbenika kako bi ih obmanjivala. Što je smiješno je to da, temeljeno na našem istraživanju povijesti i razvoja triju velikih monoteističkih religija: judaizam, kršćanstvo i islam, da su oni puno više "kultovi", nego bilo što drugo, u smislu da se skoro njihova cjelokupna struktura osniva na manipulativnim tehnikama koji utječu na um sljedbenika kako bi ih obmanjivali. Na kraju, kako zovete to što će ljude "spasiti", zato što se boje pakla i prokletstava? Posebno ako dokazi pokazuju da takav "pakao i prokletstvo" uopće ne postoje.

Vrh

PostPostano: pet sep 09, 2011 4:10 pm 
Član foruma

kries je napisao/la:
evo i jedna uvodna informacija iz Kasipejskih transkripti od 22.06.20002 godine

Linija između KULTA i religije je vrlo vruća tema o kojoj se raspravljalo - teško je dobiti čvrstu i brzu definiciju. Po riječniku, "kult" je: "sistem religioznog obožavanja ili rituala; odano sljeđenje ili ekstravagantno divljenje osobi, principu, itd., grupa sljedbenika; sekta."

Učinilo mi se od gornjih definicija, da bih svakako rađe bila "kult" nego "religija", iako je činjenica da se niti jedna od gornjih definicija čak ni izdaleka ne može primjeniti na Kasiopejski materijal ili posao koji činimo u Quantum Future School ( QFS školi ).

Tko to ne razmišlja objektivno već obranaški? Ha?
Ako usporediš postove članova Cs foruma s gore navedenim opisom kulta možda nađeš sličnosti. Mislim da su forumaši stvorili kult, a ne Laura. Za primjer, a ima toga još, pročitaj samo reakcije Saše i Ljubice, ljudi koji su na Cs forumu godinama link preuzet od Joynera http://cassiopaea.org/forum/index.php/topic,24584.0.html. Nije niti najmanje važno da li će netko sebe ili svoju organizaciju nazvati kultom ili neće. Važno je kako ga njegovi članovi doživljavaju. Ono što doživljavaju na svjesnoj i nesvjesnoj razini komuniciraju prema drugima. Kad komuniciraju, drugi to mogu pratiti i usporediti. Ja uspoređujem i opažam, u konkretnom topicu poniznost i prihvatanje kazne koju im forum dodijeli za pogrešku koju su napravili, samo da ne bi bili izbačeni. Dugogodišnji članovi foruma, koji su naučili kako bezopasno komunicirati na forumu bez iznošenja vlastitih stavova i kako ići niz dlaku. No pitanje je zašto su tako ponizno stavili glave na panj? Da li zato što smatraju da tako treba biti ili zato što osjećaju da trebaju? I to zbog čega? Ne žele biti izbačeni. U svakom slučaju je neprirodno biti toliko podložan. A ako to nije kult, što jest?

Naravno, ne kažem da su svi Cs forumaši sljedbenici, ali najveći dio jest. Tako, da Laura htjela-nehtjela, između ostalog, se treba nositi s kultom koji je nastao na forumu. I mislim da je toga jako svjesna. I ne mislim da podržava stvaranje kulta, ljudi s ti koji ga stvaraju. #-o

Što se tiče tvog komentara o religiji, naravno svatko ima pravo na izbor religijskog i ostalih uvjerenja, da li ti je poznato da je Paleokršćanstvo registrirano kao religija? Doduše, već dvije godine ne pratim zbivanja na Cs forumu pa možda i nemam baš najfriškije informacije, možda su se preregistrirali u nešto drugo. Tako da na Cs forumu imaš oboje kult i religiju. Pri tome mislim na kult ličnosti.

Vrh

PostPostano: pet sep 09, 2011 10:24 pm 
Član foruma

Već sam rekao da nisam niti zastupnik niti sljedbenik i sve što govorim, to je u moje razmišljanje. Jednako sam član C's foruma, Galaksije kao i redovni gledatelj emisije za poljoprivrednike. Gledam,čitam i učim od sviju od kojih se da nešto naučiti. Ne volim svrstavanja u stada, niti sportskih, niti političkih niti forumaških.
O Ljubici i Saši ne želim govoriti iz privatnih razloga ali ču citirati tvoj post ;

“Prilično naivno stari moj. Živimo u džungli, a mi nismo lavovi nego plijen. Ekipa iz HR je konačno pokazala pravo lice. Manipulator je naložio vatricu, a naivci su slijedili. Uopće nije važno tko je tko. Važno je da se na svim forumima nalaze osobe koje štreberski čitaju literaturu, a poltronski komentiraju, iz čijih postova nećeš dobiti značajnijih informacija. Ne mogu reći da me zanima pretresti sve postove prozvanih, tako da se ovo možda i ne odnosi na njih, ali koliko se sjećam (duže vrijeme ne idem na Cs forum), nisu im neki komentari.

Činjenica jest da je ego odradio svoj posao i tako je rezotkrio pravo stanje stvari. Što je u stvari dobro za sve (i za forum kao i HR ekipu). I svatko ide dalje svojim putem.
Stoga radije budi kritičan i analitičan nego lokal-partiotski nastrojen. Kroz istinu učimo svi.

Što se tiče ekipe iz dvorca, mislim da su bili čak previše blagi, zapažanja su im točna. Jedino ne znaju koliko još ima spavača u njihovom taboru. A ima ih. I to znaju. Sada.“

Koliko vidim ovdje iznosiš svoj stav -ekipa iz HR je konačno pokazala pravo lice- to je ok.
Ali nedugo zatim praviš ih žrtvom -Ja uspoređujem i opažam, u konkretnom topicu poniznost i prihvatanje kazne koju im forum dodijeli za pogrešku koju su napravili, samo da ne bi bili izbačeni.
Stoga mi nije jasan tvoj stav glede članstva Saše i Ljubice na C's forumu.
Možda če nam biti jasnije kad nam objasniš što podrazumijevaš pod pojmom kulta.
Dalje poznato mi je da je Paleokrščanstvo u USA registrirano kao religija, službeno, čime dobiva legalitet i legitimnost zaštite prava svojih članova, kao uostalom i druge religije a ne kultovi .Da ne prepričavam proćitaj Povelju o načelima na http://hr.paleochristianity.org/
Tako če tebi i svima drugima biti jasno o kakvoj se religiji radi
I dalje mi nije jasno koliko često pratiš diskusije na C's forumu, jer jednom prigodom- duže vrijeme ne ideš na C's forum- a već drugom prigodom pozivaš proćitaj na C's forumu.
To ti sve skupa, dakako ne uskraćuje pravo da većinu članova C's foruma etiketiraš kao članove kulta.
U ime čega to govoriš, a već duže vrijeme ne ideš na C's forum???

Vrh

PostPostano: pet sep 09, 2011 11:05 pm 
Član foruma

Moj osvrt je i bio na to da kada neko ima neku kritiku da ga se odmah popljuje a i pogotovo na pokušaj kanaliziranja ekipe iz HR ( uopče nije bitno što su iz hrvatske mogli su biti iz Gvineje Bisao). Oni su i napisali prije svega da je to bio samo pokušaj i da se ne uzima zdravo za gotovo ,nego da iznesu na forum šta su experimentirali. Niti Laura nije odmah uspjela iz prve nego su joj bili potrbeni mjeseci da uspije dobiti pravi kontakt. Ja sam očekivao da če im ipak POMOČI sa nekim adekvatnim SAVJETIMA jer ipak za to bi i trebao služiti takav forum a ne da ekipi iz dvorca svi idu niz dlaku a ako netko nešto kaže drugačije da je agent masona ,lizarda , CIA-e ili slično i da hoče razjebat njihov rad. Možda po definiciji nisu kult ali na tom forumu su večinom samo sljedbenici koji klimaju glavom. Nevidim onda smisao takvog foruma ako nitko nesmije ništa reči misleči svojom glavom.

Vrh

PostPostano: sub sep 10, 2011 1:40 am 
Član foruma

kries je napisao/la:
Već sam rekao da nisam niti zastupnik niti sljedbenik i sve što govorim, to je u moje razmišljanje. Jednako sam član C's foruma, Galaksije kao i redovni gledatelj emisije za poljoprivrednike. Gledam,čitam i učim od sviju od kojih se da nešto naučiti. Ne volim svrstavanja u stada, niti sportskih, niti političkih niti forumaških.

Koliko vidim ovdje iznosiš svoj stav -ekipa iz HR je konačno pokazala pravo lice- to je ok.
Ali nedugo zatim praviš ih žrtvom -Ja uspoređujem i opažam, u konkretnom topicu poniznost i prihvatanje kazne koju im forum dodijeli za pogrešku koju su napravili, samo da ne bi bili izbačeni.
Stoga mi nije jasan tvoj stav glede članstva Saše i Ljubice na C's forumu.

Naravno da iznosim SVOJ stav. U vremenima u kojima se nalazimo smatram da je iznimno važno iznositi svoje stavove, a ne tuđe. Problem je što često mnogi nemaju stava uopće. Mislim da površno čitaš moj post, ne pravim ja žrtve od tvojih prijatelja/poznanika već su to napravili sami na Cs forumu. Iskreno, iznimno mi je drago da se dogodila ta epizoda, vjerujem da će ti to biti teško razumjeti, no pokušat ću objasniti. Godinama neki članovi Cs foruma prigušuju svoju pravu prirodu, zašto to rade, neka sami promisle. Srećom, ego je eksplodirao i naveo našu trojku na djelovanje. Naivno su uletjeli u situaciju koja ih je izvukla na svjetlo dana i ogolila ego. Oni se sad vjerojatno pitaju što im se dogodilo, kako su izgubili kontrolu. Nema više skrivanja iza bezličnih postova na forumu, moraju preuzeti odgovornost i stav. Kad kažem „srećom je ego eksplodirao” smatram da je katarza koja se dogodila, iako vođena egom i programom, poništila djelovanje programa. Tako da tvoji frendovi mogu nastaviti svoj život na novi način, jedan program se urušio, lekcija je naučena. Uvijek mogu ako žele i dalje biti sljedbenici, vratiti se na Cs forum pod drugim nickom. Međutim, ovo im je prilika da umjesto skrivanja u sjeni preuzmu poziciju na svjetlu. Trebaju naći svoj vlastiti put, a ne sljediti tuđi. A za tako nešto treba imati „muda”.
Citat:
Možda će nam biti jasnije kad nam objasniš što podrazumijevaš pod pojmom kulta.

Nepotrebno, tvoja definicija kulta je sasvim OK, zato je i boldano/obojano istaknuto u postu. Primjeni definiciju na desetak ili više nasumce izabranih postova na Cs forumu. I razmisli o rezultatu.
Citat:

Dalje, poznato mi je da je Paleokrščanstvo u USA registrirano kao religija, službeno, čime dobiva legalitet i legitimnost zaštite prava svojih članova, kao uostalom i druge religije a ne kultovi .Da ne prepričavam proćitaj Povelju o načelima na http://hr.paleochristianity.org/
Tako če tebi i svima drugima biti jasno o kakvoj se religiji radi.

Skačeš sam sebi u usta. Navodiš:
Citat:

Učinilo mi se od gornjih definicija, da bih svakako rađe bila "kult" nego "religija", iako je činjenica da se niti jedna od gornjih definicija čak ni izdaleka ne može primjeniti na Kasiopejski materijal ili posao koji činimo u Quantum Future School ( QFS školi ).
.

Citat:

I dalje mi nije jasno koliko često pratiš diskusije na C's forumu, jer jednom prigodom- duže vrijeme ne ideš na C's forum- a već drugom prigodom pozivaš proćitaj na C's forumu.

Uopće ne pratim Cs forum, nemam živaca za pretakanje iz šupljeg u prazno. Primjenjuje se kvazi-znanstveni, kvazi-objektivni način komuniciranja gdje se uglavnom kopiraju citati iz literature bez usporedbe, analitike ili iznošenja zaključaka. Članovi foruma nemaju pravo na svoje mišljenje već na mainstream mišljenje. Takav način komunikacije mi je neprihvatljiv, jer znanstvena ili objektivna literatura treba biti referentna točka za usporedbu predmeta proučavanja, a ne slijepo, papagajsko ponavljanje. Nadam se da uviđaš razliku. Pročitavši sve postove u vezi situacije s našom hrabrom trojkom, komentari starijih članova Cs foruma su bili na mjestu. Potpuno. Srećom nemam više ovisnost o transkriptima.

Citat:

To ti sve skupa, dakako ne uskraćuje pravo da većinu članova C's foruma etiketiraš kao članove kulta.
U ime čega to govoriš, a već duže vrijeme ne ideš na C's forum???
Elitizam?
Ne primjećuješ li kod sebe mentalnu infekciju? Biti drugačiji je neprihvatljivo, zar ne? Imati svoje mišljenje je neprihvatljivo, zar ne? Pa čak i biti u krivu je neprihvatljivo, zar ne? ](*,)

Vjerujem da je i tebe ova situacija izvukla na vjetrometinu, stoga budi zahvalan jer imaš priliku razbiti stare obrasce i okrenuti novi list. Ako imaš "cojones/cohones".

Vrh

PostPostano: sub sep 10, 2011 1:54 am 
Član foruma

Joyner je napisao/la:
Moj osvrt je i bio na to da kada neko ima neku kritiku da ga se odmah popljuje a i pogotovo na pokušaj kanaliziranja ekipe iz HR ( uopče nije bitno što su iz hrvatske mogli su biti iz Gvineje Bisao). Oni su i napisali prije svega da je to bio samo pokušaj i da se ne uzima zdravo za gotovo ,nego da iznesu na forum šta su experimentirali. Niti Laura nije odmah uspjela iz prve nego su joj bili potrbeni mjeseci da uspije dobiti pravi kontakt. Ja sam očekivao da če im ipak POMOČI sa nekim adekvatnim SAVJETIMA jer ipak za to bi i trebao služiti takav forum a ne da ekipi iz dvorca svi idu niz dlaku a ako netko nešto kaže drugačije da je agent masona ,lizarda , CIA-e ili slično i da hoče razjebat njihov rad. Možda po definiciji nisu kult ali na tom forumu su večinom samo sljedbenici koji klimaju glavom. Nevidim onda smisao takvog foruma ako nitko nesmije ništa reči misleči svojom glavom.

Stari moj, ti ne kužiš uopće što se dogodilo, zar ne?
Naša hrabra trojka NIJE TRAŽILA SAVJET niti POMOĆ prije provođenja eksperimenta. Kako im itko onda može pomoći? Nije li to kršenje njihove slobodne volje? Ekipa na forumu je ljuta jer ih nitko nije pitao za dozvolu da koriste OUIJA ploču koja se primjenjuje već stotinu i više godina. No pustimo sarkazam, svatko može prizivati što hoće i koga hoće, no tako nešto objaviti i na način kako su to napravili govori najviše o programu koji ih je vozio i koji se razotkrio. I sigurno da može nanijeti velike štete Laurinoj organizaciji. A to je zadnja stvar koju bi naša hrabra trojka ikad željela napraviti. Oni su samo htjeli "malo se igrati Laure i društva". K'o dječica, ne sagledavši situaciju sa svih strana. Kad razmišljamo jednostrano, tada je obično neki od programa na djelu. A imamo ih svi dovoljno, aktivnih i pasivnih, čuče k'o virusi u nama i čekaju da nam padne objektivnost kako bi se aktivirali. :twisted:

Vrh

PostPostano: sub sep 10, 2011 5:29 am 
Član foruma

Nerado sam se uključio u ovu diskusiju ali kad sam već započeo nastavit ču.
Slažem se sa recimo 90% toga što je Lampa iznnio. Samo imam neke svoje stavove koje izgleda moram ponoviti.
Pojam kult, u ovoj diskusiji uglavnom se koristi s namjerom diskreditiranja, i na to sam osljetljiv.
Gadno je kad ti prilijepe naljepnicu,bilo koje vrste,teško je odlijepit. Imam nažalost loših iskustava sa etiketiranjem u cilju diskreditacije. Za argumentiranu raspravu sam uvijek.
U cijelosti se slažem sa iznesenim glede Saše i Ljubice, ali i dalje ne volim generaliziranje.
Prepostavljam da i na C's forumu ima "sljedbenika" samo to nije njegova osnovna funkcija.
Taj kao i ovaj forum vidim prvenstveno kao skup slobodnomislećih ljudi, koji žele učiti i to znanje dijeliti s drugima. A ipak svi smo različiti, ima nas tu raznih, moguće i sljedbenika.
Vrijeme sve pokaže.
Paleokršćanstvo crkva ili kult.
Lampa mislim da ti je jasno da kad otkrivaš neke stvari koje se godinama ili stolječima skrivaju od očiju javnosti, da si dirnuo u osinjak. Tu se ne biraju sredstva da se nosioci novih ideja eliminiraju (prije su zavšavali na lomači) ili barem diskreditiraju (kult).
Osnivanje Paleokršćanske crkve samo je korištenje zakonske zaštite i usklađivanje djelatnosti sa zakonskim okvirom. Ako sustav nudi mogućnost legaliziranja "djelatnosti", i zakonsku zaštitu zašto to ne iskoristiti. Ili možda misliš da je bolje da su "kult".
A koliko je Paleokršćanska crkva, religija u klasičnom smislu te rijeći, ponovno predlažem da pročitaš Povelju o načelima, pa onda možemo nastaviti diskutirati.
I da završim sa onom druga Mao-a "Neka cvijeta stotinu cvijetova"
:D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 41  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.