metuzalem je napisao/la:
Uf, uf, ovaj 4D Log je odličan, naročito neki raniji postovi, elokvencija vrhunska, promišljanje dubinsko, upravo o tome mozgam već neko vrijeme iako na bitno primitivnijem nivou.

I ja isto mislim da je taj 4D Log odlican blog, ali ipak samo raniji postovi. Za razliku od novijih postova koji mi se cine vise kao odraz odredjene frustriranosti i donekle "wishful thinkinga". Mada, to je moje subjektivno misljenje pa je moguce da gresim.
Jack987 je napisao/la:
http://4dlog.blogspot.com/2011/06/e-pur-si-muove.html
Taman kad sam pomislio kako sam usamljen u svojim razmišljanjima u vezi nekih stvari, naletih na jedan (meni) zanimljiv post na kasiopejskom forumu :
(piše Antony iz Rusije, na ne baš perfektnom engleskom pa ću nastojati najbolje izraziti njegove misli, tj., pokušati prevesti to na najbolji način)
Dobra večer svima iz Rusije! Moje ime je Antony.
Pročitao sam sve sesije od 1994.g. do sada. Dakle, pažljivo me slušajte!
Informacije koje su dane od 2000.g., ne sadrže zapravo ništa bitnog; to je mlaćenje prazne slame i ništa bitno! Niti točno! Najinteresantnije mi je kako se svi zahvaljujete na tim sesijama, u kojima se općenito radi NI O ČEMU! Jeste li primijetili brdo smeća ni o čemu?
U tim sesijama ona mnogo govori ni o čemu, a zatim slijedi potvrdno "DA" od strane Kasiopejaca.
U početku, 1994.g. - to su bili konstruktivni dijalozi! Kasiopejci su odgovarali, a ne samo potvrđivali sa "DA" cijelo vrijeme.
Gdje su informacije o zbivanjima koja će uslijediti ove jeseni? Gdje su informacije o promjenama na Zemlji ove jeseni koje neće pogoditi samo Ameriku?
Dosta je bilo brbljanja o svemu i svačemu, a SAMO NE O ISTINI! Postoje daleko važnije stvari od vaše dijetalne prehrane, pušenju i životnim stilovima ljudi!
Da li vam je zaista potrebna konstantna reinkarnacija? Vaš izbor je u vama!
Upamtite, Istina se nalazi iznutra, a ne izvana! I cijelo ovo vrijeme sile tame još uvijek skrivaju istinu! Ali vrijeme za skrivanje više ne postoji, svjetlost se probija kroz tamu!
-
A zapravo je svima vama mnogo važnije – napraviti izbor nematerijalnosti sljedećeg "života" – odbiti transformaciju u bilo koju materijalnu oblast (i tako evoluirati svijest) i zaustaviti svoje reinkarnacije. To je vrlo važno. Naravno, svatko od vas odlučuje da li to želi ili ne.
Promislite hoće li biti dosta onih koji će napraviti izbor u smjeru nematerijalnog poslije smrti, kojima neće biti potreban sljedeći život, makar u njemu bili dobrostojeći, zdravi, bogati, kraljevi, predsjednici – i koji će sve to odbiti.
~
Napravite Svoj Izbor! Prestanite se reinkarnirati! Izađite iz nereda i zla univerzuma!

Sto se mene tice, svako na svom blogu moze da pise sta hoce, kao i da odabira ono sto ce prevoditi shodno vlastitom misljenju, medjutim kada resimo da to prenesemo ovde na forum, mozda bi ipak trebalo malo vise da razmislimo pre nego sto to uradimo. To vazi i za prevod tog posta sa cass foruma koji je Jack postovao ovde, koji je prevodilac cak morao i da modifikuje kako bi se bolje uklopio u njegovo misljenje. Evo na primer ova recenica iz prevoda:
Citat:
Postoje daleko važnije stvari od vaše dijetalne prehrane, pušenju i životnim stilovima ljudi!
koja u originalu glasi ovako:
Citat:
There are things more important than your vegetarian diet, smoking and lifestyle of living а man!
http://cassiopaea.org/forum/index.php/t ... #msg267880Po meni, ovde se postavlja pitanje kako neko kao sto je taj "Antony iz Rusije" moze da ima kriticko misljenje o novijim sesijama kasiopejaca, a da mu je promakla takva znacajna stvar da se ne radi o "vegeterijanskoj dijeti" nego upravo suprotno?! Ispada da u stvari i nije pazljivo citao poslednje sesije, ali ih eto kao kritikuje. Jasno je zasto je prevodilac tog posta morao da modifikuje tu recenicu u "vaše dijetalne prehrane" jer u suprotnom bi citirao coveka koji kritikuje nesto sto nije ni procitao, a prevodilac je ocigledno to hteo da izbegne. I to nam u stvari govori o prevodiocu i njegovoj nameri da prevodi ono sto potvrdjuje njegove stavove, cak i ako, kao u ovom slucaju originalni autor posta kritikuje nesto sto ocigledno nije pazljivo procitao. Moguce je da gresim, ali po meni to nije u redu i predstavlja odredjeni "wishful thinking".
Ili na primer ove recenice:
Citat:
Gdje su informacije o zbivanjima koja će uslijediti ove jeseni? Gdje su informacije o promjenama na Zemlji ove jeseni koje neće pogoditi samo Ameriku?
Dosta je bilo brbljanja o svemu i svačemu, a SAMO NE O ISTINI!
Na ova pitanja tog "Antony-a iz Rusije" licno bih mu odgovorio slicno kao sto je i jedan od clanova na cass forumu:
http://cassiopaea.org/forum/index.php/t ... #msg267887Otprilike, odkud on zna sta ce se desiti sledece jeseni? Ili, kako on zna sta je "istina"? Posto vec sa takvom sigurnoscu prica o tome i zamera sto kasiopejci ne govore o tome. Medjutim, izgleda da nije nasao za shodno da detaljnije objasni svoje misljenje.
Sa druge strane, svako ko je pazljivo citao kas transkripte od pocetka do danas je mogao uvideti da kasiopejci vrlo retko ili uopste i ne govore o nekom tacnom datumu, godisnjem dobu ili nesto slicno. Sta vise, kazu da je "vremenska linija" fluidnog karaktera i da nista nije striktno odredjeno, pa je u tom smislu i nesvrsishodno davati predvidjanja da ce se nesto desiti u neko tacno odredjeno vreme. Ne uzimati u obzir taj princip u stvari znaci ne primenjivati "znanje" koje je prezentovano u tom materijalu, ili u najmanju ruku ne razumevanje materijala, ili mozda povrsno citanje. U tom smislu, kritika i procena takve osobe da od 2000-te godine informacije u transkriptima nisu bitne i da su smece je ipak vrlo upitna, bar sto se mene tice. Osim toga, neko ko svoj post zapocinje recenicom "Dakle, pažljivo me slušajte!" ili npr "Upamtite" za mene licno ima previse sugestivnu intonaciju koja se meni ne dopada, medjutim to je moje subjektivno misljenje pa je moguce da gresim.
Ili na primer izjave kao sto su ove:
Citat:
Da li vam je zaista potrebna konstantna reinkarnacija? Vaš izbor je u vama!
Upamtite, Istina se nalazi iznutra, a ne izvana! I cijelo ovo vrijeme sile tame još uvijek skrivaju istinu! Ali vrijeme za skrivanje više ne postoji, svjetlost se probija kroz tamu!
-
A zapravo je svima vama mnogo važnije – napraviti izbor nematerijalnosti sljedećeg "života" – odbiti transformaciju u bilo koju materijalnu oblast (i tako evoluirati svijest) i zaustaviti svoje reinkarnacije. To je vrlo važno. Naravno, svatko od vas odlučuje da li to želi ili ne.
Promislite hoće li biti dosta onih koji će napraviti izbor u smjeru nematerijalnog poslije smrti, kojima neće biti potreban sljedeći život, makar u njemu bili dobrostojeći, zdravi, bogati, kraljevi, predsjednici – i koji će sve to odbiti.
~
Napravite Svoj Izbor! Prestanite se reinkarnirati! Izađite iz nereda i zla univerzuma!
Sto se mene tice, sve to lepo zvuci, medjutim malo mi je to onako romanticarski new age naivno. Jer u sustini mi jedva da imamo pojma i o nasem zivotu i bicu ovde i sada u ovom realitetu, i sa teskom mukom i puno truda jedva da shvatamo nesto o nama samima ovde gde trenutno jesmo i sustini sveta koji nas okruzuje, tako da mi je malo naivno sugerisati nekome da se "prestane reinkarnirati" posle smrti kao da je to neka "gotova stvar" na koju tako lako mozemo uticati nasim pukim izborom. Mada ko zna, mozda i gresim, ali meni to zvuci kao neki "wishful thinking".
...
Sve u svemu, mislim da je u redu prevoditi takve postove i stavljati na svoj blog, ali sa druge strane cudi me da neko takav prevod bez objasnjenja i kritickog osvrta kopira i ovde na forum, tim pre sto je u pitanju administrator koji je procitao, pa cak i preveo cele kas transkripte. Jedino sto mogu da zakljucim da tu nedostaje odgovarajuca primena procitanih "informacija/znanja" iz materijala koji je prevodio. Ali opet kazem, moguce je da gresim.
Pozdrav