Sada je: čet maj 01, 2025 11:28 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 531 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet aug 28, 2008 3:50 pm 
Član foruma

e da...isus, buda , muhamed, e onda oni iz indije ima ih dosta,...
ima na portalu znanje bas fina lista samo zaboravih imena, koji su "volonteri" pred kreatorom

a ima ljudi vako, za koje kazemo da su karizmatici, mudraci itt, kad umru predju u iduci denzite ili u iducem reinkarnacijskom ciklusu postignu nivo za prelazak pa se opet u narednom pojave u 4d

kasiopejski transkripti...rekli su onoj lauri da su joj obje macke presle u 3d i da ce kad uginu pojavit se ko ljudi... i s nama je to tako,

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 28, 2008 7:56 pm 
Član foruma

Judziin je napisao/la:
tesko odgovorit, postoje samo nagadjanja, dok nedozivis neznas...
aa kad dodje val, i kad/ako predjemo naci cemo se u novom realitetu i denzitetu a opet cemo bit na istom mjestu...
sto ce bit sa nasim tjelima? - pa zar je bitno?

Lepo receno, telo nije bitno, vazno je skoncentrisati se na razvoj "duse". A sto se tice tela, navodno ce se prilikom prolaska tzv Talasa, onim ljudima koji budu "zreli" za 4D otvoriti/poslagati nedostajucih deset DNK nizova, sto ce takodje znaciti i odredjenu fizicku "transformaciju", nemam predstavu koliku. U sustini dusa ce preci na 4D sa istim/novim telom. Drugi nacin je da dusa napusti telo, ode privremeno na 5. denzitet koji je prvi totalno energetski tj. bez materije, pa se zatim dusa ponovo rodi u nekom telu na 4D. Drugi nacin je uobicajen kada dusa "evoluira" sa 3. na 4D, a prvi je navodno moguc samo prilikom prolaska 'talasa'.

Naravno, kao sto rece Judziin "dok ne dozivis ne znas".

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 04, 2008 12:09 am 
Član foruma

R. Zelazny u knjizi Hronike Ambera, je po meni najblize definiciji 4D,
preporuka za knjig(e)u.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 04, 2008 1:44 am 
Moderator

Aragorn je napisao/la:
Naravno, kao sto rece Judziin "dok ne dozivis ne znas".
Pozdrav

"dok ne dozivi nije probao"

ta mi je draža :)

(prokleta taštatura!)

Zadnja izmjena: promatrač; uto nov 04, 2008 4:23 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 04, 2008 2:33 am 
Član foruma

glock je napisao/la:
R. Zelazny u knjizi Hronike Ambera, je po meni najblize definiciji 4D,
preporuka za knjig(e)u.

I dimenzijama, odnosno realitetima. I ja se prikljucujem preporuci. Jeste epska fantastika ali je dobra :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 14, 2009 6:17 pm 
isključen/a

http://www.4shared.com/file/87658348/f4 ... ITETA.html

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 23, 2009 12:46 pm 
Član foruma

juzni krst je napisao/la:
http://www.4shared.com/file/87658348/f44410a3/ODNOSI_IZMEU_TRECEG_I_CETVRTOG_DENZITETA.html

There was an error opening this document. The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect.

Može li se ponoviti upload file-a?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 23, 2009 1:23 pm 
isključen/a

Zašto, Plitki kada sve funkcioniše. Može se skinuti. Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 23, 2009 8:07 pm 
Početnik

Plitki, ako imas problem sa download-om, daj mail pa mozemo ti poslati.. nije velik file..
pozz svima!!

Vrh

Naslov: Zar je već počelo?
PostPostano: sri jul 22, 2009 9:59 pm 
Član foruma

Dobio sam dojavu od prijatelja koji je, tokom jednog svog skorašnjeg iskustva astralne projekcije, naleteo na entitet/biće više svesti, koje mu je reklo da su podatomske čestice širom čitave planete počele da pucaju, time izazivajući negativni odražaj na bića koja vibriraju na nižim frekvencijama, tj stvorenja čiji je prioritet u životu mržnja, sebičnost, zavist, gordost, strah(ovo zadnje me zabrinjava :D)itd...
Ono što je mene zaintrigiralo jeste to što je sve to očigledno povezano sa nadolazećim valom, koji uzima sve većeg maha, i koji, nadam se, neće doći dok ne budem spreman za njega...XD

Vrh

Naslov: Re: Zar je već počelo?
PostPostano: čet jul 23, 2009 8:22 pm 
Član foruma

Ne znam da li se moze povezati sa tom "dojavom", ali u nekoj od poslednjih sesija je bilo ovo:

Citat:
P: (Joe) Mnogi New Age-ri će biti razočarani 2012.

O: 2012 je za zbunjivanje. Mi smo neprestano govorili o neodređenosti prirode budućnosti. Ona je uvijek otvorena sve dok se vjerojatnosti ne počnu poništavati, kao što se sad dešava. Ali makro-kolapsi trebaju nešto „vremena“ da bi se dogodili.

P: (L) Dakle, vi kažete da se makro-kolaps već počeo dešavati?

O: Da.

P: (L) Da li je to moguće? (Ark) Hmm, pa, da.

O: Čekajte i vidite!

Pozdrav

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 6:01 am 
Član foruma

Nemesis je napisao/la:
Dobio sam dojavu od prijatelja koji je, tokom jednog svog skorašnjeg iskustva astralne projekcije, naleteo na entitet/biće više svesti, koje mu je reklo da su podatomske čestice širom čitave planete počele da pucaju, time izazivajući negativni odražaj na bića koja vibriraju na nižim frekvencijama, tj stvorenja čiji je prioritet u životu mržnja, sebičnost, zavist, gordost, strah(ovo zadnje me zabrinjava :D)itd...
Ono što je mene zaintrigiralo jeste to što je sve to očigledno povezano sa nadolazećim valom, koji uzima sve većeg maha, i koji, nadam se, neće doći dok ne budem spreman za njega...XD

Krajem 70-ih sam primjetio da se nešto mijenja i da nije sve na Zemlji kako bi trebalo biti. Mislio sam da vanzemaljci nešto petljaju sa vremenom. Onda sam mislio da zemljani iz drugih vremena nešto petljaju sa vremenom. Sve me zbunjivalo jer nijesam mogao viđeti uzroke malih promjena koje se nijesu vraćale na staro stanje. Sad su se promjene toliko nakupile i namnožile da Zemlja sad i prije 10-ak godina nije ista planeta. Promjene su već vrlo očigledne i sve se ubrzava. Tek kad sam otkrio ovaj forum povezao sam te promjene sa talasom i sad su mi očigledna najava talasa. Kasiopejci su tačno rekli, mada se po nekad s njima ne slažem, niko na Zemlji ne može reći kad će se talas ili bilo što dogoditi. Događaji ne zavise od naše prestave vremena nego su povezani sa postizanjem prijethodnih uslova. Jedan događaj , bilo koji bio beznačajan ili planetarno značajan, neće se dogoditi dok se ne ispune svi uslovi za njegovo odigravanje a to nema nikakve veze sa našom vremenskom skalom. Naročito jer je ona nepouzdana i vrijeme kakvog ga mi shvatamo nije uniformno. Zato su i predviđanja velikih vizionara nepouzdana upravo zbog nepouzdanosti vremenske skale.
Što se tiče spremnosti spremni smo mi za njega samo neka dođe. :thumbup: :occasion5:

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 10:18 am 
Član foruma

Nemesis je napisao/la:

The fourth density is a vibrational spectrum. The time/space continuum has put Earth and that star system into that type of vibration. This causes electromagnetic realignments within the body of the planet. The energies and collective thoughtforms of the population also disturb the energy patterns of the planet. Geological changes accompany transition between densities. At this point we are in the last 20 years at the end of a cycle which has lasted 75,000 years.

Četvrti gustoća je vibracijski spektar. Vrijeme / prostor kontinuumu ubacila Zemlji, a da u taj sustav zvijezda tipa vibracija. Ovo uzrokuje realignments elektromagnetski unutar tijela planeti. Energije i kolektivne thoughtforms od stanovništva također remeti energetsku obrazaca planeti. Geološke promjene prate tranziciju između densities. U ovom trenutku smo u posljednjih 20 godina, na kraju jednog ciklusa koji je trajao 75.000 godina.

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 1:44 pm 
Član foruma

Kako se meni sve cini netko je pomješao lončiće...

Ako uzmemo stare Vedantske filozofije o vremenskim ciklusima:

3102. prije krista počinje Kali juga koja bi po tradicionalnom vjerovanju trebala trajati 432000 solarnih godina ](*,)

Bla bla bla...

Mi smo sada u sedmom manvantarasu (od njih 14 u jednom kozmičkom danu( isto toliko ih je i u kozmičkoj noći))
Svaki od 14 manvantarasa je podijeljen u 71 deviziju, mi smo u 28 Maha jugi ( traje samo 4,320,000 godina) koja se dijeli na 4 juge.... Bla bla bla...

Mi smo trenutno u zadnjoj Kali Jugi....

No postoji i loša vijest.
Mi smo tek u prvom sumraku koji traje 36,000 godina...
Nakon tih 36,000 godina ulazimo u centralni perion od 360,000 godina Kali juge, završavamo sa još 36,000 godina drugog sumraka...

Pa koliko smo duboko onda ušli u kali jugu?
5111 godina!!
Tooooo!!

A za kraj i dobra vijest:

Srila Prabhupada kaže:
"After the Battle of Kurukshetra, at which Bhagavad-gita was spoken, Kali-yuga continues for 432,000 years, of which only 5,000 years have passed. Thus there is still a balance of 427,000 years to come. Of these 427,000 years, the 10,000 years of the sankirtana movement inaugurated by Sri Caitanya Mahaprabhu 500 years ago provide the opportunity for the fallen souls of Kali-yuga to take to the Krishna consciousness movement, chant the Hare Krishna maha-mantra and thus be delivered from the clutches of material existence and return home, back to Godhead."

Neki učenjaci misle kako će Kali stvarati probleme sve do 2032, neki misle da to zlatno razdoblje počinje 2012, a neki misle da je već počelo 500 godina ranije rodjenjem Sri Chaitanya Mahaprabhu-a iliti Zlatnog avatara...

O Kali jugi imate ovdje
Kod:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kali_Yuga

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 2:18 pm 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Događaji ne zavise od naše prestave vremena nego su povezani sa postizanjem prijethodnih uslova. Jedan događaj , bilo koji bio beznačajan ili planetarno značajan, neće se dogoditi dok se ne ispune svi uslovi za njegovo odigravanje a to nema nikakve veze sa našom vremenskom skalom. Naročito jer je ona nepouzdana i vrijeme kakvog ga mi shvatamo nije uniformno. Zato su i predviđanja velikih vizionara nepouzdana upravo zbog nepouzdanosti vremenske skale.

Na identican nacin to objasnjavaju i Kasiopejci. Talas ili kako god zvali tu "promenu" se nece dogoditi dok se ne ostvare odredjeni dogadjaji, odnosno svi uslovi za njegovo odigravanje, a nikako ne zavisi od nase percepcije vremena, odnosno od nekog odbrojavanja casovnika do neke tacno odredjene godine. Zato i ispada je vezivanje za neku odredjenu godinu kao sto je 2012 naivno i moze doneti samo razocarenje ukoliko se bas nista ne desi pomenute godine.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: ned jul 26, 2009 12:53 pm 
Član foruma

Pa eto izgleda da se složih sa Kasiopejcima iako se ne slažem sa njima baš u svemu :mrgreen: :mrgreen:
Sva ka čestica u svemiru je u vezi sa svakom drugom česticom u svemiru. Isto tako i svaka nakupina čestica je povezana sa svakom drugom nakupinom čestica bez obzira na složenost veza među česticama. Sve to čini jedunu fantastično složenu mrežu odnosa, uslova, zavisnosti i svega što znamo i što ne znamo. Ta mrežaveza ne smije se naprezati do beskraja mad manja naprezanja mogu proći bez posljedica. Zato ako čovjek želi nešto promjeniti po svojoj volji mora nadomjestiti prekide veza drugim vezama kako bi mreža ostala u ravnoteži što je beskrajno težak, pipav i dosadan posao. Kad smo pravili odbranu Zemlje od vanzemaljskih g****a napravili smo oko zemlje a i kroz veći dio svemira novu mrežu povezanosti koja sa ovom mrežom veza ima samo jednu tačku. Ta tačka je trenutak agresije vanzemaljskig govanaca na ljude i Zemlju. Tad stupa u djejstvo ljucka mreža veza koja dovodi do uništenja vanzemaljskih g****a i njihov put u septičku jamu. Radi se o tome da do trenutka njihove odluke ne dolazi do nikakve reakcije. Sve što se dogodilo dogodilo se i tu nema promjene ali moguć je nastavak tih događaja na mjestima đe mi izaberemo u trenutku kad mi izaberemo samo pod uslovom da oni odpočnu agresiju. U suprotnom se neće ništa desiti a događaji koji su se desili ostaju nepromjenjeni. Jedna lukava zamka kojom mi nijesmo ništa učinjeli osim što imamo pravo da se branimo a oni su svojom akciom krivi za ono što će im se desiti. Događaji se mogu a i ne moraju desiti čak i oni nevjerovatni ili očigledni. Kamen bačen u vis i ne mora pasti na Zemlju pa i ako nije bačen dovolno jako isto tako kamen bačen na zid možeproći kroz zid bez posljedica i za kamen i za zid mada ne znam kako će biti onima iza zida.

Ne vezujte se za godine. To je bez veze, treba znati da talas (ja sam imao takav osjećaj) promjena dolazi. Treba znati da će mnogi preći u drugi svijet a mnogi ostati u ovom. Bez obzira prelazili ili ne vrlo je važno raditi na sebi i saznati ko smo i što smo jer to saznanje pomaže i jednima i drugima i cijeloj ljuckoj vrsti ukupno. Nije ni malo lako dstići ta znanja ali nije ni nemoguće. Kad se dođe do njih saznamo da je sve to vrlo prosto ama takvi smo načinjeni, možda i sa razlogom. Ne kaže narod džabe "Pregaocu Bog širi mahove".
Ne brinite se promjene sigurno dolaze, a doći će kad se ispune uslovi.

Vrh

PostPostano: uto jul 28, 2009 3:11 pm 
Član foruma

a koji bi to bili uslovi/uvjeti? :-k

Vrh

PostPostano: uto jul 28, 2009 8:44 pm 
Član foruma

Pa uslov je da krenu promene :D

Vrh

PostPostano: uto jul 28, 2009 8:48 pm 
Član foruma

demiurge je napisao/la:

Za svakoga posebno. Večina ljudi kad razmišlja o promjenama misli na planetu u kompletu , a ne ide od toga da smo svi mi dio toga i da je ta slika ustvari ko puzla sastavljena od mnogo komadića slagalica.

Vrh

PostPostano: uto jul 28, 2009 9:12 pm 
Član foruma

demiurge je napisao/la:

Bog sveti će znati. Neke stvari su skrivene od nas, što veli narod "Ne može se sve na svijetu prstom dotaći".

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 531 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.