Kako se meni sve cini netko je pomješao lončiće...
Ako uzmemo stare Vedantske filozofije o vremenskim ciklusima:
3102. prije krista počinje Kali juga koja bi po tradicionalnom vjerovanju trebala trajati 432000 solarnih godina
Bla bla bla...
Mi smo sada u sedmom manvantarasu (od njih 14 u jednom kozmičkom danu( isto toliko ih je i u kozmičkoj noći))
Svaki od 14 manvantarasa je podijeljen u 71 deviziju, mi smo u 28 Maha jugi ( traje samo 4,320,000 godina) koja se dijeli na 4 juge.... Bla bla bla...
Mi smo trenutno u zadnjoj Kali Jugi....
No postoji i loša vijest.
Mi smo tek u prvom sumraku koji traje 36,000 godina...
Nakon tih 36,000 godina ulazimo u centralni perion od 360,000 godina Kali juge, završavamo sa još 36,000 godina drugog sumraka...
Pa koliko smo duboko onda ušli u kali jugu?
5111 godina!!
Tooooo!!
A za kraj i dobra vijest:
Srila Prabhupada kaže:
"After the Battle of Kurukshetra, at which Bhagavad-gita was spoken, Kali-yuga continues for 432,000 years, of which only 5,000 years have passed. Thus there is still a balance of 427,000 years to come. Of these 427,000 years, the 10,000 years of the sankirtana movement inaugurated by Sri Caitanya Mahaprabhu 500 years ago provide the opportunity for the fallen souls of Kali-yuga to take to the Krishna consciousness movement, chant the Hare Krishna maha-mantra and thus be delivered from the clutches of material existence and return home, back to Godhead."
Neki učenjaci misle kako će Kali stvarati probleme sve do 2032, neki misle da to zlatno razdoblje počinje 2012, a neki misle da je već počelo 500 godina ranije rodjenjem Sri Chaitanya Mahaprabhu-a iliti Zlatnog avatara...
O Kali jugi imate ovdje
Kod:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kali_Yuga