arwen dor je napisao/la:
Ajmo s druge strane....
Kako umjetnici, znanstvenici dobijaju poruke iz viših sfera?
Psihologija, koja je priznata službena nauka, o fenomenu stvaranja velikih djela ne govori kao o metafizičkom, kao o vezi s bogom ili nekim entitetom iz duhovnog svijeta koji šapuće na uho naučniku ili kompozitoru kako treba izgledati njegovo djelo, nego govori o stanju plime. .
PLIMA ne je takvo stanje, intenzitet koncentracije pažnje koje dostižu ljudi u trenucima dok se potpuno predaju svom poslu.
Ne, to ne ide bas tako, psihologiju slobodno mozes da zaboravis, jer se ovde radi o stvarima koje su van domasaja naseg linearnog uma, i bilo kakvog naucnog objasnjenja.
"Poruke" o kojima pricas, dolaze iz samog izvora, ne zbog bilo kakve "koncentracije" niti "predanosti poslu", naravno ako govorimo o velikim, ingenioznim i magicnim stvarima, koje se ne desavaju tako cesto.
Takve stvari se obicno desavaju u
sanjanju, tj. povisenom stanju svesti...ja sam u sanjanju "primio" jednu predivnu pesmu, to je bilo carobno.
Inace slusam i produciram elektronsku muziku, i oduvek sam hteo da napravim neku stvar sa zenskim vokalom, ali nikad nisam imao inspiraciju, nikad mi nije padalo na pamet kako bi to moglo da izgleda.
I doslo mi je u sanjanju. To je nesto najneverovatnije sto postoji.
Jednostavno, pesma....cela stvar...slusao sam je (tj. stvarao) minutima, bila je 110% ja, tj. odraz mog duha. I bila je sa prelepim zenskim vokalima. :) Secam je se samo u tragovima kao sto je i sa svakim povisenim stanjem svesti, samo je ovde bilo jos teze jer je cela pesma u pitanju, ne samo jedna informacija koju nije problem zapamtiti, ali jednom cu je preneti i u ovaj svet (ili koji vec), kada budem imao dovoljno energije da je se cele setim.
Takve stvari apsolutno nemaju veze ni sa kakvom predanoscu poslu, intezitetom koncentracije ili bilo cime slicno.
Takve stvari se ne mogu "silovati".
arwen dor je napisao/la:
Kanaliziranje?
Ili izvjesna mjera opičenosti?
Ni jedno ni drugo.
Jednostavno cistija veza sa samim izvorom svega, sa onim odakle svi dolazimo. Komunikacija.
Evo jos jednog primera kog sam se setio, a koji spada pod istu kategoriju.
Ja fiziku nikad nisam ucio. Sve i sto jesam bilo je da bi popravio ocenu ili tako nesto..nikad me u sustini nije zanimala tada u skoli. Jednom sam bio kod prijatelja koji studira na tehnoloskom fakultetu i desila se jedna jako cudna stvar.
Krenuli smo da pricamo u vezi necega sto sam otkrio, i on je to odmah povezao sa nekom aktuelnom teorijom u fizici. Tako je pocelo.
Ja sam potom, sasvim lagano i neprimetno uleteo u neverovatno stanje koje je opet s druge strane bilo sasvim prirodno i bez bilo kakve vidljive promene u svesti...
Drugar je krenuo da cita neke teorije iz oblasti fizike, a ja sam krenuo da mu govorim koja je tacna, koja nije, i zbog cega!
To je neverovatno, jednostavno sam
znao sve, osecao sam svaku rec koju mi je citao, svaku formulu koju mi je pokazivao...sve sam u istom trenutku razumevao, i onda mu objasnjavao kako funkcionisu stvari vezano za odredjenu pojavu posto ni njemu nisu sve bile jasne, a o onima koje nisu bile tacne, opet sam mu isto potanko govorio zbog cega nisu i gde je greska.
On je znao za te moje izlete do beskraja i nazad, tako da i pored shoka zbog stvari koja se desava, nije reagovao da me ne bi omeo ili mozda prekinuo celu stvar.
Nije znao da se to ne moze prekinuti ni u ludilu :)
Posle toga..samo smo ispili sok i nastavili da se spremamo za fudbal.