Sada je: pon maj 05, 2025 10:01 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 41  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kasiopejci i predrasude
PostPostano: pon maj 10, 2010 10:50 am 
Član foruma

juzni krst je napisao/la:
Drugar, mislim da su ukusi dio procesa 3D, da ne kažem iluzija 3D, i upražnjavanjem bilo kojeg ukusa je koncept ograničenja. U čovjekovom uzdignuću, nema ukusa, nema dualiteta, nego približavanjem Onome Što Jeste - priblizavanje jedinstvu.

juzni krste, trebao bi poceti shvacati zasto covjek mora proci proces dualiteta i tih "osjecaja". Upravo zato da bi shvatio da dualizam (licnost) nije nista drugo do fasada koja ih prijeci da osjete monizam (sustina).
I zato me cudi kako ne shvacas da je i samo ogranicavanje jedan (od) put(ova) koji vode do cilja kojeg svi mi moramo proci.

Dakle, govoris o jedinstvu u gornjem postu, a onda kazes sljedece:
Ne traži u drugima njihove mane, nego traži u sebi svoje vrline!

Pobogu, zar mane i vrline nisu jedna vrsta (naseg) dualizma? Sve je to jedno te isto, samo ih mi djelimo na dobro i lose, ugodu i nelagodu, itd sto je opet samo proces koji je jako bitan u nasem sazrijevanju.

LP

Vrh

PostPostano: pon maj 10, 2010 11:49 am 
isključen/a

bad.ass:
Citat:
Ako si ti juzni krste uzdignut, onda bi sa tog nivoa svijesti trebao poceti shvacati zasto ostali moraju proci proces dualiteta i tih "osjecaja". Upravo zato da bi shvatili da dualizam nije nista drugo do fasada koja ih prijeci da osjete monizam.
I zato me cudi kako to da ne shvacas da je i samo ogranicavanje jedan put do cilja kojeg svi mi moramo (ili vec jesmo) proci.

Koliko vidim ti ovdje imaš dvije dileme: ponavljam; ti imaš dileme; dali je drugi uzdignut ili ne, a odmah daješ i rječenje - to je u prvom slučaju, a u drugom,; ti se čudiš; što neko ili nešto?
Vidiš drugar, ti moraš za te dileme pronaći odgovor - ja ti tu ne mogu pomoći.
Ali koliko vidim ti si gornji tekst ili slabo shvatio ili ga nisi ni shvatio, pa se kaže:
Citat:
Drugar, mislim da su ukusi dio procesa 3D, da ne kažem iluzija 3D, i upražnjavanjem bilo kojeg ukusa je koncept ograničenja. U čovjekovom uzdignuću, nema ukusa, nema dualiteta, nego približavanjem Onome Što Jeste - priblizavanje jedinstvu. Ukusi ili opredjeljenja su opcije blokiranja, a to rade osjećanja. Opet, osjećanja nikad nisu mogla iznjedriti realitet ali su takođe dio procesne škole. Ako prihvatimo Jedinstvo kao vlastiti koncept, onda su sve ostale priče samo dio vlastitih učenja. Ubjeđivanje je takođe dio vlastitih blokada i pokušaj naturanja vlastitog.

Ovdje je samo nešto konstatovano, naravno, i to nešto je samo za nekoga.

U slijedećem slijedi;
Kod:

Opet ista greška; Ništa ja ne kažem, ja sam samo prenijeo ono što je vjerovatno stotinama godina ili vječno na snazi, naravno samo onima, a dijelom i sebi, koji su na toj stazi, dok za druge to je bezlično i na njih se to ne odnosi, sve dok isto ne primjene u životu. (moram biti iskren i ja sam još u toj fazi primjenjivosti gore navedenog).
Dalje slijedi;
Citat:
Pobogu, zar mane i vrline nisu jedna vrsta (naseg) dualizma? Sve je to jedno te isto, samo ih mi djelimo na dobro i lose, ugodu i nelagodu, itd sto je opet samo proces koji je jako bitan u nasem sazrijevanju.

Ako ovo navedeno već znaš, znači ostaje ti samo da to lično primjeniš, a ako je to takođe samo konstatacija, onda u moje ime hvala, ostaje nama da je apsorbujemo i takođe primjenimo.
južni krst:
Citat:
Sve dok smatramo da je nešto ispravno ili nije, dotle smo u blokadi - manje ili više. Dok ne spoznamo tamu, nemožemo spoznati Svjestlost, zašto, jer i tama i Svjetlost su dijelovi Istog.

Ovdje sam zbunjen, jer ti ponavljaš ono što je već napisano.
Nije loše još jednom tekst pročitati (ali pažljivo)
Na kraju, gore navedeni tekst se nemože posmatrati u odjeljcima i iz istog vaditi izvadke, i to samo one koji ti nisu jasni. Tekst je sažet u jednu cijelinu i samo kao takav može određenoj individui koristiti kao energetski dodatak, već stvorenim vlastitim konceptima, koji ne izlaze iz gore navedenog; "Da smo svi dio jednog Jedinstva - Onog što Jeste".
Svako dalje izvrtanje, ne shvatanje ili pokušaj dokazivanja vlastitog neznanja je samoinicijativno i ne čini ovaj tekst ništa manje vrijednim.
Pozdrav.

Vrh

PostPostano: pon maj 10, 2010 3:14 pm 
Član foruma

bad.ass:
Citat:
Ako si ti juzni krste uzdignut, onda bi sa tog nivoa svijesti trebao poceti shvacati zasto ostali moraju proci proces dualiteta i tih "osjecaja". Upravo zato da bi shvatili da dualizam nije nista drugo do fasada koja ih prijeci da osjete monizam.
I zato me cudi kako to da ne shvacas da je i samo ogranicavanje jedan put do cilja kojeg svi mi moramo (ili vec jesmo) proci.

Koliko vidim ti ovdje imaš dvije dileme: ponavljam; ti imaš dileme; dali je drugi uzdignut ili ne, a odmah daješ i rječenje - to je u prvom slučaju, a u drugom,; ti se čudiš; što neko ili nešto?

Nema tu nikakvih dilema koje se ticu ovih dviju rijeci (dilema i cudjenje) koje gore spominjes, samo konstatiram da proces uzdizanja povlaci za sobom i znanje o svemu pa i dualizmu kao prijeko potrebnoj "energiji" koja nam pomaze (ili je pomagala) u sazrijevanju i dostizanju apsoluta.
Ako rjesenje postoji, ono je produkt osobnog misaonog procesa.

U slijedećem slijedi;
Kod:

Opet ista greška; Ništa ja ne kažem, ja sam samo prenijeo ono što je vjerovatno stotinama godina ili vječno na snazi, naravno samo onima, a dijelom i sebi, koji su na toj stazi, dok za druge to je bezlično i na njih se to ne odnosi, sve dok isto ne primjene u životu. (moram biti iskren i ja sam još u toj fazi primjenjivosti gore navedenog).

Apsurdno je govoriti i preporucivati "trazenje vrlina, a ne mana" unutar konteksta tvojih recenica koje obuhvacaju apsolutnu svijest i objasnjenje kako je sve jedno, ako se zna da je dualizam ustvari monizam kojeg (mi) ljudi tesko ili nikako mozemo shvatiti zbog stanja u kojem se trenutno nalazimo, jer je sam dualizam (u ovom slucaju mana i vrlina) nista drugo doli ovozemaljska tvorevina, sa cime se sigurno slazes, koja je nastala u nedostatku znanja i/ili pravog shvacanja znanja.

Ako ti je intencija bila da ovim gore navedenim citatom preporucis ljudima kako da se ponasaju/shvacaju tj. traze svoje vrline a ne (tudje) mane, neznam bas koliko ce im to "ubrzati" put ka Spoznaji.

Sto su to vrline, a sto mane? - Predrasude stvorene iz neznanja. Ako je tako, onda ne bi trebalo ljudima govoriti da traze vrline nego Sebe, no to je van svakih ovozemaljskih (opisnih) etalona.
Hmm, a mozda da im za pocetak preporucim Gurdjieva? :-k

LP

Vrh

PostPostano: pon maj 10, 2010 8:48 pm 
isključen/a

Drugar, sve dalje bi bilo volovsko nadguravanje kao na Grmeču, zbog toga kao stariji vo prepuštam ti prvo mjesto.
ps. Nemaš potrebe prepravljati već izrečeno i napisano. jer tako želiš da ušminkaš vlastitu zabludu. Samo udri: :ontopic: Pozdrav.

Vrh

PostPostano: pon maj 10, 2010 9:12 pm 
Član foruma

Drugar, sve dalje bi bilo volovsko nadguravanje kao na Grmeču, zbog toga kao stariji vo prepuštam ti prvo mjesto.
Nemaš potrebe prepravljati već izrečeno i napisano. jer tako želiš da ušminkaš vlastitu zabludu. Samo udri

O boze... #-o

LP

Vrh

PostPostano: pon maj 10, 2010 9:27 pm 
isključen/a

Drugar, šta je boli glava, a zabava nije ni počela.
Idemo na zablude o kaseopejcima i predrasudama.
Bok

Vrh

PostPostano: pon maj 10, 2010 10:20 pm 
Član foruma

Evo ja cu izigravati mirotworca :) , bad.ass-u se pokvarila tastatura i vise ne moze kucati duplo v 'w' pa zwog toga ova nesuglasica.
Inace Kasiopejci su cool likovi koji nam zele pomoci, a dali zelimo pomoci sebi samima je druga (ana)tema.
Sa stanovista 3D nikom ne verujem vise od 50%, cak ni sebi ... :blob: 1, 2, 3...

I tako, evo jos jedan trag medju zemaljskim smrtnicima...
:D
232910052010

Vrh

PostPostano: pon maj 10, 2010 11:18 pm 
Član foruma

glock je napisao/la:
Evo ja cu izigravati mirotworca :) , bad.ass-u se pokvarila tastatura i vise ne moze kucati duplo v 'w' pa zwog toga ova nesuglasica.

Wraga. "Pao" je novi notebook... :mrgreen:

LP

Vrh

Naslov: Re: Kasiopejske Transkripte - prevedene
PostPostano: čet jul 22, 2010 2:19 am 
Član foruma

gledao sam neki intervju sa ovom Laurom na youtube, i neznam je li još neko zamjetio da gospođa ima blago retardiranu, debilnu facu, da ne napominjem kilažu. nešto mi to ne paše zajedno sa duhovnim temama. ovako na prvi pogled bi rekao da žena radi u pekari ili tako nešto. čitao sam dosta ove transkripte ali kad sam je vidio postao sam još više oprezniji.

Vrh

PostPostano: čet jul 22, 2010 9:04 am 
Uskost je napisao/la:
gledao sam neki intervju sa ovom Laurom na youtube, i neznam je li još neko zamjetio da gospođa ima blago retardiranu, debilnu facu, da ne napominjem kilažu. nešto mi to ne paše zajedno sa duhovnim temama. ovako na prvi pogled bi rekao da žena radi u pekari ili tako nešto. čitao sam dosta ove transkripte ali kad sam je vidio postao sam još više oprezniji.

Zabavno je kako naša svjetovna programiranja i predrasude "slikaju" svijet koji nas okružuje i najbolje govori o našoj svjestnosti ili o našoj ... uskosti?

Da, s obzirom na trenutnu razinu svjesnosti onoga što spada pod čovječanstvno, danas bi bilo više cool da jedna figura na mjestu Laure izgleda recimo kao Angelina Jolie u Lari Croft, koja se bori s mračnim silama na planeti, uništava svojim ubitačnim oružjem Lizzije, oslobađa sužnje, itd. Stvarno, kako netko tako debeo, tko nam između ostaloga na youtube-u nudi recepte za navodno zdravu prehranu može jašiti "na valu promjena"? No, dobro svatko od nas vidi ono što želi vidjeti, pa ako smo skloni poklanjati našu pažnju isključivo onome što je u dobrom celofanu, Laura je teška luzerica! Na kraju krajeva tko joj je kriv što odgaja petero djece, što je ako sam dobro razumio imala teške porođaje, saobraćajku, rastavu, itd. Što joj vrijedi da je pročitala stotine (možda tisuće) knjiga, proučavajući građu dok je pisala Tajnu povijest svijeta i seriju "Val" kada ne može stati na štikle i napućenim usnicama, trepčući okicama pred svjetlima reflektora uzviknuti: "Ja sam kontakt s Kasiopejcima, koji će vam pokazati put!" Ma i ti Kasiopejanci, zar nisu mogli pronaći nekog anđela preko kojega će nam se obratiti?

No, dobro i dalje nam ostaje ponadati da se netko možda javi i Angelini ili nekoj drugoj Anđeli, pa nam možda odmah to i Hollywood uprizori tako da se nećemo trebati niti mučiti s čitanjem transkripata, već samo sjesti s kokicama ili pivom pred ekran i vidjeti ono što bi željeli vidjeti: predivni anđeoski kontakt s višim densitetima, koja je izgleda borderica, tj. pati od graničnog poremećaja osobnosti, što je just fine jer takve osobe zaista znaju što je dramaturgija, grandioznost, ekskluzivnost, dobra ambalaža, itd. Tako bi to izgledalo puno spektakularnije i ... onda jasno i duhovnije!

Uskost, predlažem da se u test uskosti uvede i sljedeće pitanje: da li produhovljena osoba može, pardon, ... smije biti (pre)debela?

Eh, i za kraj pala mi je na pamet i Carla Rueckert, medij Ra materijala, koja se isto (sram je bilo) fino nadebljala i ne liči na ništa. Baci oko na ženu, mislim da više ne prolazi test duhovnog izgleda. Prema kriterijima uskosti to bi mogao biti dobar znak da je čitav materijal još jedna smijurija, na kraju krajeva tko je vidio da se netko s kroničnim artritisom uopće uhvatio takvog posla (umjesto da je recimo radila na blagajni fastfood restorana).

Vrh

PostPostano: čet jul 22, 2010 9:12 am 
Član foruma

Uskost je napisao/la:

Kad bi ti upoređivao moju malenkost sa Laurom lako je moguće da bi došao do zaključka da ja imam "retardiraniju i debilniju facu" od Laure uz "simptomatičan" višak kilograma. Možda bi našao još bezbroj zamjerki vezano za moj fizički izgled, ko zna? Možda tebe ili nekog drugog podsjetim na Kvazimoda ili Frankenštajna? Da Lauru i/ili mene posmatraš iz aviona (naravno sa odgovarajuće visine) neko od nas dvoje bi ti možda izgledao kao Leonardo DiCaprio. Moguće je.
Ja ne radim u pekari nego se bavim proizvodnjom građevinskih materijala. Kad bi me ugledao pored mješalice za beton u kojoj mješam hemikalije - onako prljavog i znojavog možda bi imao još goru sliku o meni nego o Lauri iz pekare.
Naveo si riječi: Duhovne teme. Značenje te dvije riječi mi je nerazuljivo. Možda bi to mogao da mi ih objasniš na nekoj od tema pa da se "duhovno izdignem"? Ufff, osjećam nekakvu slabost u tjelu dok sam napisao riječi "duhovno izdignem". Previše je to za mene. Pogotovo prva riječ. Bolje da se vratim kod mješalice.

Jedan savjet od mene iako ga nisi tražio: Nemoj ići u detektive! :wink:

Percepcija je čudo jedno, kao i predrasude.

Morao sam izmijeniti formulaciju da bi bila jasnija: Nije bitan izvor informacija (uz važnu napomenu da nije bitno kako taj izvor izgleda) nego sama informacija po sebi. A za nas pojedinačno je bitno šta ćemo uraditi sa tom informacijom.

I da još dodam da se slažem sa time da postaneš još oprezniji. :thumbup:
Kakva su vremena došla možda bi svi trebali slijediti Tvoj Put.

A moderacija neka donese odluku da li da se ovo sve prebaci na temu zgodnog naziva "Kasiopejci i predrasude".

@prasimix :thumbup:

Sažetak ovog mog posta bi bio #-o ](*,)

Vrh

PostPostano: čet jul 22, 2010 9:33 am 
Član foruma

to je samo jedna strana.
druga bi bila ta da je izvor informacije i te kako bitan. najbolje se i dolazi do informacija kada se u nekim procesima razluče dobri izvori od onih krivih. u suprotnom samo se vrtimo u krug sa svim mogućim informacijama.
ljepota nije uopće bitna ali je bitan fizički dojam jer se na našim tijelima zrcali duša.
to nema nikakve veze sa znojem ili zanimanjem. to stvarno nije bitno. nije bitna ni debljina ni boja kose i slično, ali je opći dojam osobnosti i te kako bitan.

Vrh

PostPostano: čet jul 22, 2010 11:43 am 
Član foruma

MonteChristo je napisao/la:
ljepota nije uopće bitna ali je bitan fizički dojam jer se na našim tijelima zrcali duša.

Dali bi htio objasniti malo dublje?

Vrh

PostPostano: čet jul 22, 2010 12:20 pm 
Član foruma

pa postoje standardi ljepote koji su više manje neslužbeni.
određena oblina lica, više izduženo manje oblo, visina od - do, težina od - do.........
npr. 90-60-90 kod žena (nadam se da ovo nije seksistički)
to sve i zavisi u kojim djelovima svijeta se to gleda, ali to je samo dokaz da postoji neslužbena definicija ljepote. razlika je i u kojem stoljeću to gledamo.

vjerojatno misliš na ono da se na našim tijelima zrcali duša.
pa to je prema analogiji. na našim licima se mogu vidjeti neka naša duševna stanja (ne sva).
isto tako se naše duševno stanje odražava na način kako hodamo.
sigurno da je u cijelom našem tijelu postoji odraz onog što je u nama samima.
to sa onim standardima ljepote nema nikakve veze.

inače me pojam ljepote uvijek podsjeti na onu budhino predavanje učenicima kada je došao sa cvijetom u ruci i samo šutio, pa na kraju otišao.

Vrh

PostPostano: čet jul 22, 2010 7:30 pm 
Član foruma

upravo sam o tome i ja pričao. znanje, duhovnost, količina ljubavi koja zrači iz osobe, to se se odražava na njegovom tijelu. ne pričam ovdje o ljepoti i kako bi osoba trebala izgledati ko andjelina dzoli ili bred pit ali govorim o simetričnosti i skladnosti tijela pa i crta lica, jer to je u vezi sa mislima ili duhovnim stanjem ako hoćete. mislim da je univezalna SIMETRIČNOST a ne ljepota ključna riječ ovdje. čitava kreacija tako funkcioniše, leptir ima pravilne šare, školjke iz mora potpuno pravilne crte i obline, pa tako i čovjekovo tijelo. naše misli oblikuju tijelo, izopačuju ga ili formiraju simetrično, mada ima i genetike koja je takođe vezana sa duhovnim mogućnostima to jest tjelesnim karakteristikama (uveliko se podudaraju). pogledajte šta znači jaka, pravilna, duhovna faca: slika
kažem ova Laura mi više liči na neku našu seosku vračaru, gataru, nego na nešto drugo, ali ove skripte imaju mnogo zanimljivih informacija i redovno ih čitam kao i svi vi. probajmo biti otvoreni i kritički nastrojeni prema svemu, nemojte se osjećati povrijeđenim ovim kritikama. mislim pogledajte je prvo ako već komentarišete pa recite šta vi tu vidite ili ne vidite. http://www.youtube.com/watch?v=M_1j-3zupiE

Vrh

PostPostano: čet jul 22, 2010 9:10 pm 
Član foruma

nemam pojma ko je tip na slici, ali meni vise djeluje kao neki istocni (poljska, bosna...) baustelac iz nemacke nego neko ko je (vjerovatno) duhovno prosvijetljen... mada ovakve face imaju i ovi novokomponovani gurui nju ejdza.

sto se tice laure, ona mi izgleda ko majka koja nikad nece iznevjeriti svoje dijete, a, priznaces, vece duhovnosti od toga nema.

toliko sto se tice duhovnosti i vanjskog izgleda. to je ionako skroz nevazno.

Vrh

PostPostano: čet jul 22, 2010 9:36 pm 
Član foruma

Ovo je odista zanimljivo, odakle potječe takvo tumačenje? Jel biste htjeli da navedete neke izvore na tu temu?

Nekako mi se čini da je to prilično tanak led ( a možda mi se samo čini, hmmm.... )... :-k

@Uskost

Ako bi išli tom metodom procjene, kakva je tvoja procjena Kerry Cassidy, žene koja je intervjuirala Lauru? "Jaka" duhovna faca ili ne?

Jordan Maxwell ( slika1, slika2 )? David Icke ( slika1, slika2 )? Alex Jones ( slika )? Dann Millman ( slika1, slika2 )? Gurđijev ( slika1, slika2, slika3 )? Uspenski ( slika1, slika2, slika3 )? Castaneda ( slika1, slika2 )? Phil Schneider ( slika1, slika2 )? Karla Turner ( slika)?

Interesira me šta kažeš o tim facama? "Jake" ili ne?

Vrh

PostPostano: čet jul 22, 2010 10:51 pm 
Član foruma

cocco bill je napisao/la:
nemam pojma ko je tip na slici, ali meni vise djeluje kao neki istocni (poljska, bosna...) baustelac iz nemacke nego neko ko je (vjerovatno) duhovno prosvijetljen... mada ovakve face imaju i ovi novokomponovani gurui nju ejdza.

sto se tice laure, ona mi izgleda ko majka koja nikad nece iznevjeriti svoje dijete, a, priznaces, vece duhovnosti od toga nema.

toliko sto se tice duhovnosti i vanjskog izgleda. to je ionako skroz nevazno.

Itzahk Bentov
http://en.wikipedia.org/wiki/Itzhak_Bentov

Vrh

PostPostano: čet jul 22, 2010 11:23 pm 
Član foruma

cocco bill je napisao/la:

jesi ozbiljan ili se šališ? onda su sve majke u mom komšiliku strašno duhovne.
to se zove majčinski instikt prijatelju, instikt. duhovnost je suprotno, bar po meni, izgleda da imamo različita shvatanja duhovnosti, za tebe je vjerovatno exsluzivna i pojedinačna ljubav duhovnost a za mene suprotno. ali svak ima svoju perspektivu gledanja i ono što smatra za istinu.

Artist je napisao/la:
Ovo je odista zanimljivo, odakle potječe takvo tumačenje? Jel biste htjeli da navedete neke izvore na tu temu?

Nekako mi se čini da je to prilično tanak led ( a možda mi se samo čini, hmmm.... )... :-k

@Uskost

Ako bi išli tom metodom procjene, kakva je tvoja procjena Kerry Cassidy, žene koja je intervjuirala Lauru? "Jaka" duhovna faca ili ne?

Jordan Maxwell ( slika1, slika2 )? David Icke ( slika1, slika2 )? Alex Jones ( slika )? Dann Millman ( slika1, slika2 )? Gurđijev ( slika1, slika2, slika3 )? Uspenski ( slika1, slika2, slika3 )? Castaneda ( slika1, slika2 )? Phil Schneider ( slika1, slika2 )? Karla Turner ( slika)?

Interesira me šta kažeš o tim facama? "Jake" ili ne?

prvo da ti kažem da ne postoji razvijen naučni sistem na ovu temu analize faca, upravo zato što je svaki čovjek subjektivan i prevelike su razlike između ljudi. ovo što ja pričam uglavnom je intuicijski i to svaki čovjek može da vidi kao što svaki čovjek može da prepozna boga ali to nije teorijski razrađeno, intuicija je u pitanju, ili vidiš ili ne vidiš, pa nije bezveze ona stara izreka "oči su ogledalo duše" ?
problem je što ne možeš sam da ocjeniš drugu facu ako nisi i osobno dostigao jedan nivo duhovnosti da možeš da to vidiš u faci i očima. to ti je to o čemu pričam, a sve face koje si postavio su izuzetno duhovno jake osim ovog Alex Jones i ovog prvog Maxvella. recimo ovaj Alex Jones nema šta da traži u duhovnim vodama možda će zvučati banalno ali to mu se vidi iz oblika glave, očiju, iz face sveukupno, genetski potencijal je moguće presudan. Moguće da je u pitanju ono što se na istoku zovu čakre, pa kod nekih ljudi jednostavno neke čakre su blokirane a kod nekih su sve aktivne pa im se tako formira i tijelo. Naravno Gurdjieff je najjači ovdje sigurno, pogledaj tu facu i taj pogled, on se izdvaja kao recimo što je slučaj i kod Nikole Tesle. kod takvih ljudi se odma vidi da su evolucijski/duhovno napredniji. Ovi ostali su simetrične ili "normalne" i balansirane face kao sigurno i kod većine nas koji se bavimo ovim temama znači ne mogu da kažem tačno iz face na kojem su stupnju duhovnosti ali znam da li jesu ili nisu ili da li imaju ili nemaju šanse. nekim ljudima se na faci vidi da nemaju šanse i da su već umrli što se toga tiče. ali ove face su ono što ja zovem normalnost i siguran duhovni potencijal sad je pitanje šta svako pojedinačno iz toga napravi. Isti je slučaj sa gospođom koja je intervjuirala Lauru, kao i sa njenim kolegom iz project Camellot, oni su dobre duše, dok je ova Laura ima pokvaren i nečist pogled i facu kao i većina žena koju srećem na ulici na pijaci u pekari. neki ljudi žive u višim čakrama a neki u nižim čakrama (stanjima svijesti) pa je moguće da se shodno tome formira i tijelo i sve te misli i stanja svijesti odražavaju na tijelu/faci, a genetski evolucijski potencijal ima možda i odlučujuću ulogu. ljudi su genetski evolutivno MNOGO različiti možda zvuči kao fašizam ali stvarno je tako, u startu neki ljudi imaju jače duhovne predispozicije a neki slabije, ljudi neprekidno evoluiraju i ona manjina naprednih će biti većina za nekoliko stotina godina i to će opet možda biti prosjek... kako evoluira čovjek se penje po čakrama dok ne dostigne boga.
eto možda sam malo nasrao ali nije loše da se čuju sva mišljenja.

Vrh

PostPostano: sub jul 24, 2010 5:12 pm 
Moderator

Ojha.....:mrgreen:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 41  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.