bad.ass:
Citat:
Ako si ti juzni krste uzdignut, onda bi sa tog nivoa svijesti trebao poceti shvacati zasto ostali moraju proci proces dualiteta i tih "osjecaja". Upravo zato da bi shvatili da dualizam nije nista drugo do fasada koja ih prijeci da osjete monizam.
I zato me cudi kako to da ne shvacas da je i samo ogranicavanje jedan put do cilja kojeg svi mi moramo (ili vec jesmo) proci.
Koliko vidim ti ovdje imaš dvije dileme:
ponavljam; ti imaš dileme; dali je drugi uzdignut ili ne, a odmah daješ i rječenje - to je u prvom slučaju, a u drugom,;
ti se čudiš; što neko ili nešto?
Vidiš drugar, ti moraš za te dileme pronaći odgovor - ja ti tu ne mogu pomoći.
Ali koliko vidim ti si gornji tekst ili slabo shvatio ili ga nisi ni shvatio, pa se kaže:
Citat:
Drugar, mislim da su ukusi dio procesa 3D, da ne kažem iluzija 3D, i upražnjavanjem bilo kojeg ukusa je koncept ograničenja. U čovjekovom uzdignuću, nema ukusa, nema dualiteta, nego približavanjem Onome Što Jeste - priblizavanje jedinstvu. Ukusi ili opredjeljenja su opcije blokiranja, a to rade osjećanja. Opet, osjećanja nikad nisu mogla iznjedriti realitet ali su takođe dio procesne škole. Ako prihvatimo Jedinstvo kao vlastiti koncept, onda su sve ostale priče samo dio vlastitih učenja. Ubjeđivanje je takođe dio vlastitih blokada i pokušaj naturanja vlastitog.
Ovdje je samo nešto konstatovano, naravno, i to nešto je samo za nekoga.
U slijedećem slijedi;
Kod:
Dakle, govoris o jedinstvu u gornjem postu, a onda kazes sljedece:
juzni krst je napisao/la:
Ne traži u drugima njihove mane, nego traži u sebi svoje vrline!
Opet ista greška; Ništa ja ne kažem, ja sam samo prenijeo ono što je vjerovatno stotinama godina ili vječno na snazi, naravno samo onima, a dijelom i sebi, koji su na toj stazi, dok za druge to je bezlično i na njih se to ne odnosi, sve dok isto ne primjene u životu. (moram biti iskren i ja sam još u toj fazi primjenjivosti gore navedenog).
Dalje slijedi;
Citat:
Pobogu, zar mane i vrline nisu jedna vrsta (naseg) dualizma? Sve je to jedno te isto, samo ih mi djelimo na dobro i lose, ugodu i nelagodu, itd sto je opet samo proces koji je jako bitan u nasem sazrijevanju.
Ako ovo navedeno već znaš, znači ostaje ti samo da to lično primjeniš, a ako je to takođe samo konstatacija, onda u moje ime hvala, ostaje nama da je apsorbujemo i takođe primjenimo.
južni krst:
Citat:
Sve dok smatramo da je nešto ispravno ili nije, dotle smo u blokadi - manje ili više. Dok ne spoznamo tamu, nemožemo spoznati Svjestlost, zašto, jer i tama i Svjetlost su dijelovi Istog.
Ovdje sam zbunjen, jer ti ponavljaš ono što je već napisano.
Nije loše još jednom tekst pročitati (ali pažljivo)Na kraju, gore navedeni tekst se nemože posmatrati u odjeljcima i iz istog vaditi izvadke, i to samo one koji ti nisu jasni. Tekst je sažet u jednu cijelinu i samo kao takav može određenoj individui koristiti kao energetski dodatak, već stvorenim vlastitim konceptima, koji ne izlaze iz gore navedenog; "Da smo svi dio jednog Jedinstva - Onog što Jeste".
Svako dalje izvrtanje, ne shvatanje ili pokušaj dokazivanja vlastitog neznanja je samoinicijativno i ne čini ovaj tekst ništa manje vrijednim.
Pozdrav.