Sada je: pon maj 05, 2025 10:28 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 41  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kasiopejci i predrasude
PostPostano: pet mar 19, 2010 8:48 pm 
Član foruma

zašto bi se uopće moralo imat neki zaključak iz čitanja cs.
čitanje materijala (ne samo cs) koji su nam sada dostupni (internet) traži od nas i dodatne sposobnosti.
npr. ja primjećujem da je tempo čitanja jako bitan, i trebam cijelo vrijeme bit svjestan kako mi "leži" to što čitam.
često nejasnoće koje imam zbog npr.brzog prolaza, same traže slijedeće štivo.
vrsta pažnje koju imamo je najvažnija, jer primjećujem i razne direktne utjecaje na ego, bilo zbog materijala ili vrste pažnje kojom pristupamo čitanju.
nije lagan zadatak pratiti sam sebe dok nešto radiš ili čitaš, ali bez toga mislim da tekst čita nas a ne mi njega.

isto tako mislim da je pogrešan stav u vezi izbačenih da je to nešto kroz njih a ne oni. ipak je svak odgovoran za sebe pa i ako omogućava ta to nešto ide kroz njih. to nešto bi najrađe išlo kroz sve a dosta i uspjeva što se vidi po stanju čovječanstva, ali ipak ne u potpunosti.
forum nekome može bit alat, pomoćno sredstvo ili izvor opuštanja, nije bitno, ali ni u kom slučaju svijet u kojem živi. pretjerano žučna reakcija je upravo signal da neko živi u "ovom" svijetu virtuale. ako pročitaš najveće mudrosti a povremeno ne pogledaš u ljude oko sebe pa i u oblake, nema ništa od duhovnosti.

Vrh

PostPostano: pet mar 19, 2010 9:03 pm 
Član foruma

MonteChristo je napisao/la:
ako pročitaš najveće mudrosti a povremeno ne pogledaš u ljude oko sebe pa i u oblake, nema ništa od duhovnosti.

Sto znaci, da se ne bi previse "ufurali", pa "zaslajfovali", moramo se malo i prizemiti i izbalansirati.
U protivnom, dzaba nam sav trud.

Vrh

PostPostano: pet mar 19, 2010 10:06 pm 
Član foruma

Sophia je napisao/la:
Nije neka velika opasnost za pronicljivog covjeka citati KS , mnogo su vise u opasnosti oni koji su primali te poruke jer su sebe izlozili raznim uticajima ,i jedna napredna Duhovna civilizacija u ovom slucaju Kasopeja ili bica iz 6D bi sigurno trebala znati da primanjem poruka preko te ploce , onaj tko te poruke prima se izlaze raznim uticajima pa ga ne bi nikad ni izlozili takvoj situaciji ili mu slali poruke na takav nacin ,pogotovo ne znajuci hoce li ta poruka biti protumacena pravilno i sta sa onih drugih hiljadu poruka iz drugih izvora.

Kako bih rekao Sophia, jesi li dobro razmislila o smislu ove recenice pre nego sto si je postala? Metoda "kanalisanja" ouiji plocom spada u "nabezbednije" metode, u kojoj je mogucnost manipulacije ucesnika najmanja, iako je velika. Inace, ploca sama po sebi ne privlaci razne entitete nego frekvencija onih ljudi koji kanalisu. Ploca tu sluzi samo kao "telefon", i ono sto se "javi" kroz plocu, dobro ili lose, i inace je privuceno frekvencijom ljudi koji ucestvuju, i ne samo kod njih, nego kod svih nas sve vreme. Tako na primer funkcionisu "prilepci" koji su tu sve vreme bez obzira da li neko koristi plocu ili ne, a plocom mozemo eventualno da stupimo u kontakt sa njima. Najveca "opasnost" sa koriscenjem ploce je mogucnost manipulacije kroz lazne ili iskrivljeno interpretirane informacije, a ljudi su skloni da veruju u sta god da se javi "sa drugog sveta".

Ovo drugo sto si napisala da u sustini bica sa 6D ne bi ni slala poruke zato sto su svesni da primaoca izlazu raznim stetnim uticajima bi znacilo da, ako sledimo tu logiku, do nas ovde uopste ne mogu ni doci nikakve informacije koje su sa nekog "viseg nivoa" kao sto je 6D, jer oni znaju da je to jako stetno za nas pa i ne pokusavaju. Sledeci tu istu logiku, mozemo reci da onda samo OPS entiteti "salju" svoje informacije ljudima putem raznih "kanalisanja" jer OPD eniteti sa bilo kog nivoa viseg od naseg moraju znati da je to stetno za ljude. Sledeci i dalje tu logiku kojom si se ti posluzila, ispada da bilo koji kanalisani materijal nije dobar jer izvor mora biti OPS sfera. Sto u stvari ispada da tebe kanalisani materijali i ne zanimaju. Ako nisi mislila tako, onda si se pogresno izrazila u predhodnom postu.

Citat:
Ako se mi postavimo neutralno prema nekom materijalu , bilo da nam se svidja ili ne svidja ..nema tu mjesta za licna raspravljanja , ko je kakav i kakav mu je psiholoski profil, sto nije prevazisao ...itd..rasprava je uvijek posljedica neke vezanosti za nesto.

Ne moze se postaviti neutralno prema necemo ukoliko se primenjuje princip "svidja-nesvidja", sto se inace vidi iz tvog komentara koji sam predhodno citirao.

Vrh

PostPostano: sub mar 20, 2010 1:30 am 
Član foruma

Aragon ja ne vjerujem da ima i jedan metod kanaliziranja siguran pa ni tom plocom , ta ploca je materijalna i privlaci sebi slicno, za nas nevidljive entitete u materijalnoj kreaciji, nesto kad je nevidljivo moze se predstaviti i kao Sveti Petar, sve je stvar vjerovanja onog tko je takvom plocom i poceo traziti neku istinu. I na osnovu cega je netko mogao utvrditi da je ona najsigurnija, ima li i jedan nacin da moze za sigurno provjeriti tko mu se javio sa druge strane.
Pa pogledaj koliko danas ima religija koje sa slatkorjecivim rijecima pa cak i nekim rijecima i koje imaju u sebi istinu manipuliraju sa masama , pricaju im jedno a rade drugo...sto ne moze i netko sa druge strane sebe nazvati "Mi iz Buducnosti" i reci nam bilo sto.
U najboljem slucaju ajde da je privuklo neku napredniju civilizaciju u ovoj materijalnoj kreaciji koja zna nesto vise od nas ili ima napredniju tehnologiju pa nas moze gledati kad hoce i reci nam sto hoce a jesu li to bica iz 6d ili 3d .Mi smo duhovna bica pored toga sto se vozimo ili prozivljavamo iskustvo u ovom tijelu i duhovna istina nas stize preko duhovnih aparata, prije vjerujem da kad covjek trazi drugi nacin a ne onaj koji vec posjeduje sam sebi otvori prostor da bude obmanut , ma mozda se neko i samo sali na kraju,
Tako da mi nismo onemoguceni da znamo istinu, nikako nismo , samo taj potencijal ne koristimo.
Covjek moze neke matematicke probleme da rijesi preko duhovnih energija u sebi bez da je ikada izucavao to mentalno, jednostavno ima nesto u nama sto Zna.
Ovo sto sam rekla da svidja i ne svidja , istina upotrijebila sam pogresan izraz neutralno, mislila sam vise u smislu kad recimo dvije osobe zive zajedno i one mogu voliti jednu drugu , znaci nisu neutralne ali ne moraju to dozivljavati kao neko vezivanje da druga osoba mora imati isto misljenje , da ne smije nikog drugog pogledati da mora vidjeti iste boje ...kao sto ima slucajeva da se covjeku nesto dopada , svidja, voli ali je nesiguran i stalno se plasi da se tu nesto ne narusi, da to ne izgubi, da neko ne misli drugacije pa onda komunikacija gubi prijateljsku notu konstruktivne rasprave nego ode u nesto drugo...itd..
Ja mogu da pisem samo o svom rasudjivanju koliko god ono blesavo bilo netkom drugom, licemjerno bi bilo da se ja prilagodjavam necijem drugom a ne mislim tako, mislim licemjerno prema samoj sebi tako da uvazavam da ti imas kriticku analizu na moje rasmisljenje, meni je to u redu, ti imas svoje rasudjivanje.

Vrh

PostPostano: sub mar 20, 2010 9:00 am 
Član foruma

Pa dobro Sophia, zanci ipak sam bio u pravu, ti u stvari mislis da kanalisani materijali generalno nisu dobar nacin spoznaje i ucenja. To se definitivno moze shvatiti iz svega ovoga sto si napisala. Mozda si tako i trebala da zapocnes ovu diskusiju.

Citat:
I na osnovu cega je netko mogao utvrditi da je ona najsigurnija, ima li i jedan nacin da moze za sigurno provjeriti tko mu se javio sa druge strane.

Na osnovu zdravog razuma. To je mozda jedina metoda u kojoj svi ucesnici ostaju pri cistoj svesti, niko nije u transu ili pod hipnozom.

Vrh

PostPostano: sub mar 20, 2010 11:27 am 
isključen/a

Aragorn:
Citat:
Pa dobro Sophia, znaci ipak sam bio u pravu,

Šta ti to znači, jeli želiš da kažeš da si na koncu pobijedio?

Aragorn:
Citat:
Ne moze se postaviti neutralno prema necemo ukoliko se primenjuje princip "svidja-nesvidja",

Ne može se postaviti neutralno prema nečemu ako po svaku cijenu insistira na "pobjedi-porazu" ako se želi po svaku cijenu biti pobjednik. Pozdrav.

Vrh

PostPostano: sub mar 20, 2010 2:04 pm 
Član foruma

Aragorn je napisao/la:
To je mozda jedina metoda u kojoj svi ucesnici ostaju pri cistoj svesti, niko nije u transu ili pod hipnozom.

Jedino je pitanje koliko je ta svest zaista cista. Nekada je, siroka i covek jasno sagledava stvari, a nekada, sto je cini mi se, cesce slucaj, suzena. I to vec dovodi do disbalansa energija koje kolaju okolo.

Aragorn je napisao/la:

Inace, ploca sama po sebi ne privlaci razne entitete nego frekvencija onih ljudi koji kanalisu. Ploca tu sluzi samo kao "telefon", i ono sto se "javi" kroz plocu, dobro ili lose, i inace je privuceno frekvencijom ljudi koji ucestvuju, i ne samo kod njih, nego kod svih nas sve vreme. Tako na primer funkcionisu "prilepci" koji su tu sve vreme bez obzira da li neko koristi plocu ili ne, a plocom mozemo eventualno da stupimo u kontakt sa njima. Najveca "opasnost" sa koriscenjem ploce je mogucnost manipulacije kroz lazne ili iskrivljeno interpretirane informacije, a ljudi su skloni da veruju u sta god da se javi "sa drugog sveta".

Vrh

PostPostano: sub mar 20, 2010 2:07 pm 
Član foruma

Čao svima!

Nije moj tekst potpuno of topić, ovdje:

viewtopic.php?f=7&t=449&p=84371#p84371

i ovaj:

viewtopic.php?f=7&t=423&p=84377#p84377

Nije baš samo zdrav razum kriterij - zdrav razum u 3-D??? Kako da zdrav razum predje polaritet subjektivno-objektivno a kamoli svu kolićinsku i kvalitativnu masu iskustva koja nama još dodje - znaći: razum je svijest=iskustvo???? ah ....

Ćak i najdubljija meditacija (vidi moj drugi link) nije kriterij i može da nas samo ostavi na jednoj "wisheful-planetu" u budućnosti u sanjanju vlastitih snova .... (sic!) hehee

Ali svako treba da se samo svojom slobodnom voljom da se uvjeri u svoju suštinu ni jedna transkripcija ne može da radi praksu umjsto vas/nas.

Stvarni strah (nije to strah, već opasnost) dodje tada, kad baš ništa ne znajemo više, kad sve prošlo i nestalo, kad neće bići ni jednog dobrog entiteta (a kamoli ega hehehe ) odnosno ni jedne poznate vsebine: potpuno bezkonaćni svemir i potpuni mirrrrr samo mirrrrrr i ništa ti se ne dogadja više jer nemaš ni jednog kvaliteta više, koji može da ti prema materialistićkim zakonima gravitacije materije i to i nadublje suptilne i karmićke (@slićno privlaći slićno) dalje kreira subjektivnu iluziju, ko će ti tada pomoći? ne bude više galaksije foruma i mogućnosti, koje imamo sada in ne bude više ni mogućnosti, koje imaju entiteti sa 4-D, i takisto ne vektora razvoja ili kreiranja ili rušenja....

Takisto vrlu istinitu postoji i druga mogućnost: da možemo i baš sve da iskreiramo i napravimo i to nama je super zadovoljivo.
.... etc ....

Što ću uopšte raditi u takvom sviješču, koncentraciji bez nama sada poznate vsebine?

Dali mogu nama tada pomoći Css-transkripti??? hehhhh samo pitanje, koje već odavno znao je.

Naravno ima naćin, da savladamo sve ove prolazne varke.
"Kljuć" ima u svakome (još uvjek vjerujem u to).

Iznosio sam što mislim ili znam u linkovima, ali stvarni kvaliteti mogu da su jako kompleksniji i važniji od mog pisanja. Naš jezik na zemlji ni pod razno nema koda, da bi materializirano ili kanalizirano prenosio poruke, koje stoje kao važne iznad - sve što može da nama ućini je, da nas uputi pravom pravcu i izvježba nas na tom putu da smo sigurni, da smo isabrali taćno ali ništa više od toga ovdje sada ne možemo primiti sve ostalo je iluzija i past ili bacanje vremena ili ćak komercialna manipulacija nekih likova.

Napomena: svi triju tekstovi su zajedna enota

By dreammer nordijanac

Vrh

PostPostano: sub mar 20, 2010 9:15 pm 
Član foruma

Citat:
Vijetar od D.N:
- Koje kriterije uopšt e imamo mi, da stvarno i objektivno sudjujemo ono Poruku iz viših d???
(dihotomija polariteta, onaj iz rijeke gore, zlatko)

Kriterij je stvar pojedinca. Svaki pojedinac ima svoje kriterije u ocjeni i procjeni istine. Od intuicije pa do recimo dihotomije. Zašto se iz suprostavljenjih pojmova ne bi mogla dobiti kvalitetna procjena? Naročito ako se u odnosu prema transkriptima oslanjamo na brojne dihotomije: unutarnje / vanjsko - pojedinac / okolina - tjelesno / duhovno.

Možemo analizirati transkripte i ako se recimo poigramo sa “geometrijom teksta”, njegovim prostornim rasporedom, pa ćemo vidjeti da nam transkripti nude iluziju vremena, točnije iluziju narušavanja njegova protoka, ako se riječi po tekstu pomiču lijevo, desno, gore i dole onda se puštanjem stvarnog svijeta u tekst, vrijeme može proizvoljno kretati po vremenskoj osi.

Ali isto tako možemo vidjeti da u transkriptima nema čvrstog temporalnog uporišta niti uzročno-posljedične logike, nego radnja ide naprijed-natrag, iz raznih vremenskih točaka u sadašnjost, te retrospekcijama raznih opsega i dosega vraća se u različite točke u prošlosti, kojima su češće ispričane predradnje, koje služe lakšem snalaženju čitatelja u vremenu okvirne priče.
Vrijeme u zbilji - ispripovijedano vrijeme - potpuno je podređeno vremenu oblikovanja priče. To je vrijeme povijesne statike, vrijeme u kojemu se ne mijenjaju ni likovi ni pripovjedač. Izjednačava se ispripovijedano i pripovjedno vrijeme.

Na svakom nasumično odabranom transkriptu može se uočiti napetost između odabrane taktike i potrebe da se ugrozi ili barem propitkuje čitateljeva pozicija, a time i njegov dijapazon spoznaja i očekivanja.

Nešto što započinje kao seansa nastavlja se pred očima čitatelja odvijati kao prepričan, posredovan događaj u kojemu je ''pošiljatelj u sadašnjosti'' zapravo glavni lik u prošlosti. Sam akt pisanja biva važan kao i ono o čemu se piše. Sam čin pisanja nameće se kao čin izlaza i iskupljenja. Ostvariti, osvijestiti svoj dar, iskoristiti ga za pisanje priče o stvarnosti je izlaz iz ispraznosti življenja.

Govorim o osviještenoj, demitiziranoj i demistificiranoj naraciji koja se autoanalizira i propitkuje vlastite postupke i produkte. Ova metafikcijska samosvijest izvire iz vjerodostojnosti samonaracije, koja nastaje kao rezultat visokog stupnja autoričina poznavanja i korištenja samootkrivanja, samodefinicije i samousmjeravanja vještine pripovijedanja.

Možemo zaključiti da se radi o autorici koji uvijek iznova tematizira strahove, osamljenost i nesnalaženje psihološki načetih pojedinaca, a da pritom pripovjedni prostor obogaćuje novim pripovjedačkim strategijama, od kojih je svaka još jedna nijansa u čitanju i pogled iz novog kuta u oblikovanju autoričinog iskustvenog svijeta i svjetonazora koji iz njega proizlazi.

Citat:
Shinning:
Nije baš samo zdrav razum kriterij - zdrav razum u 3-D??? Kako da zdrav razum predje polaritet subjektivno-objektivno a kamoli svu kolićinsku i kvalitativnu masu iskustva koja nama još dodje - znaći: razum je svijest=iskustvo???? ah ....

Razum o svemu čega smo svjesni ima nešto da kaže, i to je ono što on uvijek čini. Pokušava objasniti, dati opis onoga što je na neki način sadržaj u svesti, bilo da je taj opis precizan odraz opisivanog ili samo pokušaj da bude što precizniji. Znači razum to uvijek nužno radi, pravi popis, opis, klasifikacije, kategorije, imenovanja. Ako čulnim iskustvom znamo nešto, to je neposredno čulno opažanje, ali razum također ima tu da kaže još nešto u vezi sa tim što nadilazi samo čulno opažanje, to je razumski aspekt jednog istog fenomena, onako kako njega vidi razum, tako da razum uvijek nastoji da radi ono što mu je i posao, da razumijeva, bez obzira koliko je to uspješno ili ne. Tako da on to čini na svakom nivou spoznaje fizičkom, metafizičkom, mističnom, transcendentalnom, duhovnom. Razum je uvijek prisutan jer je inherentan dio nas, fragment naše sveukupnosti.

Vrh

PostPostano: sub mar 20, 2010 9:55 pm 
Član foruma

Čao Zlatko!

Css još nisam ćitao: sada ćistim samo moj In/ u: in ------- box ------- out

ali Pl su mi sada ok. Tvoj tekst ponekad mi je nedohvatan jer nisam na tvojem nivou podrazumijevanja, ali barem pokušat ću da razumijem tvoj zadnji post. Dobro pišeš!

Prije nego sam napisao stav o razumu, naravno, pitao sam se kako će ćitalac da razume taj razum takisto i šta zapravo je razumeo autor Aragorn i kako ja to razumem što je mislio.
Ako znaći razum sve to, što Ti sada odgovaraš - da to je to i dobro je. Ali poznamo više tumaćenja razuma i mogu da nastanu težkoće u tumaćenju.

Ali još ipak izglasavam, da naš razum takav u kompleksnom smislu kako ti si ga izdvojio jako moćno je relativan (subjektivan) i nije konaćni kriterij. Razumijevanje i naš zdravi razum samo su dio Programma Kreacije za 3-D plan.
Konaćni kriterij je Svijest/Svijetlo/Informacija i stavove prema tome napisao sam u komentaru na tekst poruke od Pl a kod svijesti njena kvaliteta: Mudrost. To sam htio naglasiti.
hm .... razum .... ne mislim, da je snažniji kriterij naše sijećanje i slaganje (harmonija) sa Iskustvom Jednog (Kreatora) i Istine ..... da, da, ovdje odlućujuće je sve, što si Ti napisao i može da nam pomogne. I nije bitno, ionako razum stalno je na radu tumaćenja svih informacija koje mi možemo primjetiti ili registrirati. Mudrost ovdje kanalizira pravu suštinu.

Nije baš samo razum jedini resurs odn. equivalent za potragom izmjene informacija u tom procesu: već i sam taj proces kreiran od namere i suština tog procesa, pa može da izgleda kao komunikacija, izmjena, transkripcija može da je kriterij odn. propisan kodiran stav primanja poruke. Koji kvalitet izmenjuje se, kako i zašto, pod kojim uslovima itd .... Slićno privlaći slićno: ali treba nama je pratiti, što je to slićno u nama i što je suština slićnog, koje nama dodje. Ovdje radi cijelo tijelo na svim razinama, Svijest/Razum/Svijetlost/i naš kompleksni sistem u cijelini treba da je aktiviran na posmatranju poruka. Razum samo je dio složenih kompleksnih medjuobno zavistnih kodiranih stava - strukturiranih namjera naše pažnje. Razum samo je filter ali ima i više filtera u našoj strukturi. MI istotako možemo da "razumjemo" informacije i tada, kad predjemo granice našeg lićnog razuma, kad predjemo i granice kolektivnog razuma, planetarnog razuma, i ćak i razuma viših nivoa D. I dalje moguće je svijestno saznanje Istine odnosno informacija, prema kodiranom stavu koji nama pruža suština Znanja i u nama izžareva se kao Mudrost ali ovdje vidi paralelu u mom današnjom komentaru Pl.

Možda je to tako, ali nije to recept za sve.

Mislim, da je danas dovoljno napisanog od mene.

Čao svima!

D.N.

Vrh

PostPostano: ned mar 21, 2010 12:39 pm 
isključen/a

Aragorn je napisao/la:
Pa dobro Sophia, zanci ipak sam bio u pravu, ti u stvari mislis da kanalisani materijali generalno nisu dobar nacin spoznaje i ucenja. To se definitivno moze shvatiti iz svega ovoga sto si napisala. Mozda si tako i trebala da zapocnes ovu diskusiju.

Citat:
I na osnovu cega je netko mogao utvrditi da je ona najsigurnija, ima li i jedan nacin da moze za sigurno provjeriti tko mu se javio sa druge strane.

Na osnovu zdravog razuma. To je mozda jedina metoda u kojoj svi ucesnici ostaju pri cistoj svesti, niko nije u transu ili pod hipnozom.

Zdrav razum je izmanipulisana rec. Svako ima svoje subjektivno vidjenje tog istog zdravog razuma. Rekao bih da svi ovde mislimo da imamo zdrav razum, ali se svakog dana desava da postoje, blago receno, nesuglasice i rasprave, koje cesto znaju otici maksimalno u krajnost. Toliko da se nekome zgadi.

Gde je onda zdrav razum?

Vrh

PostPostano: ned mar 21, 2010 1:14 pm 
Član foruma

Čao svima!

Mislim isto. Nije razum tisto, što mi uzimamo za univerzalni kriterij. Mudrost i inteligencija (vidi debatu kod Denziteta) i istotako i moj pojam resonance (neću da mislim, da sam ga j a izumio ali samo sam ga sada dao u to debatu). To što opisije nama Zlatko, može se isto poimati kao resonanca ali treba da je isto tako u harmoniji sa naćelom Ljubavi odnosno Reda.

Što oćem da kažem je, da ima nekoliko faktora koje trebamo pratiti zajedno i svi i možda još neki drugi važni su. Dio tog stava naravno pa jeste i zdrav razum, koji se zapravo u suštini preobražava, znaći zdrav razum jako je relativan i promenljiv resurs.

Lep dan svima!!
D.N.

Vrh

PostPostano: pon mar 22, 2010 12:13 am 
Član foruma

[quote="Shinning"]

Bas redovno pratim tvoje postove, allo, allo, ali te sada bas nista ne razumem.

sorry :glasses7:

Vrh

PostPostano: sub maj 08, 2010 5:54 pm 
Početnik

Evo ovi na 180 strana raspravljaju o Laurinom kultu. Ako je i samo jedan procenat od ovoga tacno...
http://www.godlikeproductions.com/forum ... 5499/pg180

Vrh

PostPostano: sub maj 08, 2010 10:37 pm 
Administrator

O tome smo podosta diskutirali već ovdje:

viewtopic.php?f=5&t=1283

:mrgreen: :roll:

Uglavnom, svatko ima nekog svog "prirodnog neprijatelja"... :-k

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: ned maj 09, 2010 12:33 am 
Početnik

U sustini, bolje je pogledati materijal pa sam doneti zakljucke. Meni je bilo dovoljno kada sam u nekoj od sesija procitao koncept o potencijalnom 'unistenju duse'?! :shock:
Bilo je to malo previse za moj ukus tako da... [-X
Laura je prevarant. Dobar. Ali i dalje samo prevarant...

Vrh

PostPostano: ned maj 09, 2010 4:27 pm 
Administrator

Dušu ne možeš "uništiti" ( pod navodnicima ), već ju itekako možeš degradirati... a to se u današnjem svijetu dosta često zove "uništenje" ( npr. "Uništen mi je život jer mi je puknuo nokat...", "Uništio si me, uzeo si mi sav novac...", "Uništio je moj auto jer se zabio u njega..." ).

"Uništenje" je degradacija, ne totalno nestajanje ( ne-bitak ).

Kladio bih se da ako uzmeš bilo kojeg pozitivnog i svjesnijeg pojedinca, i podlegneš ga intenzivnoj, "znalačkoj" torturi... raznoraznim bolestima... umnim manipulacijama... itd... da će takva duša brzo degradirati!!! Ne kažem da će sve, ali većina hoće. uostalom, njima ( 4D OPS ) je bitna većina, radi svoje ishrane... ako se i par "tvrdoglavih" duša neda "zgnječiti", onda ih možda ostave na miru, pa rađe vrše torturu na ostaloj većini koju lakše mogu "prepraviti" na svoj način. Uglavnom, vidi svijet oko sebe... to i rade... i to tisućama godina!!!

Njima je bitno da spuste frekvencije duša, tako da one budu uvijek "ukusne" za njih. Non-stop se vodi taj hiperdimenzionalni rat, između frekvencija pozitivnog i frekvencija negativnog... upravo KROZ nas, sve duše su uključene u to... htjele to one ili ne...

Postoji i tehnologija pomoću koje dušu možeš strpati u jednu kutijicu i ona bude tamo zarobljena dok ne odrede u koje će se tijelo opet moći "usaditi"... samo promotri Maškaradu Anđela od K. Turner... imaš je tu na forumu... ili ovaj tekst od Montalka ( Arja je tu na forum postavila )... Dinamika realiteta postojanja... i mnogi drugi... nevezano uz Kasiopejce. Tako da je velika iluzija da je duša "neuništiva" i da njima nitko ne može manipulirati ( htio to netko shvatiti ili ne... )!!! Ne možeš dušu "izbrisati" iz postojanja, ali je itekako možeš zgnječiti, degradirati, smanjti joj svijest, promijeniti joj frekvencije, svijest... čak do primarne materije ( početne svijesti postojanja ). Čak i kroz više tijela i inkarnacija... Uostalom, pa i grupi duša koja trenutno okupira ljudsku egzistenciju, jednom se dogodila degradacija - PAD!!! Pali smo, pali... da, da... jes da je bilo to davno, ali ipak... eto nam kad ŽELIMO materijalnu briju... eto nam sad... oćemo to "zabranjeno voće"... i Reptili nam ga baš fino smjestili... i sad... sve što ide uz to.

Laura jedino može "prevariti" svog muža... hehe... uostalom, što je to "prevarant"??? Onaj tko bar jednom ispriča neku neistinu? Onda mi nabroji na prste od ruke tko na ovoj planeti NIJE PREVARANT! Iako mnogi ne žele biti "prevaranti" - oni onda to jesu. I ja, i ti, i mi svi skupa... jer "nepogrešivost" jedino možeš postići ako imaš svijet 7. denziteta ( odnosno univerzalnog kreatora, boga, ili kak god to hoćeš nazvat... ).

Dakle, glupo se ovdje zavaravati da smo neuništivi, da nam nitko ne može ništa ako i 100% pozitivno razmišljamo - još uvijek boli kad te netko opali lopatom... a njome te može i "degradirati" do izvjesne mjere... hehe! Tu iluziju "neuništivosti" vole mnogi new-age koncepti, ali kako znamo, to je mudro konstruirano radi izvjesnih manipulacija i energije... pa... tko voli - nek izvoli!

:toothy2:

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: ned maj 09, 2010 11:29 pm 
Početnik

Koliko se secam, konotacija te seanse je bila unistenje Duse, a ne 'degradacija'.
Zasto? Pa strah je kula vodilja za manipulaciju i kontrolu. A moze li vodja kulta poput Laure da pozeli nesto bolje od straha koji sledbenici osecaju jer je onda 'jedini spas' i bekstvo ono sto vodja kaze.
Ko zna koliko se ljudi istripovalo da im je njihov bliznji Guster zbog Laurinog tripa i njenih skriptica. A bili bi srecniji da nikada nisu ni culi za kasiopejce koji i tako ne postoje.
Evo ti mali eksperiment:
Ukucaj u googlu:
cassiopeans debunked; i vidi sta ce ti sve izaci
a onda ukucaj:
Law of One (Ra Material) debunked; i vidi sta ce ti onda izaci. A izacice ti...pa jedno veliko nista! A znas zasto? Zato sto je tesko baciti tamu na svetlo koje sija tako jako kao sto je to slucaj kod Elkins, Rupert, McCarty.. :notworthy: :love3:

Vrh

PostPostano: pon maj 10, 2010 3:01 am 
Član foruma

jokoonoko je napisao/la:
sustini, bolje je pogledati materijal pa sam doneti zakljucke. Meni je bilo dovoljno kada sam u nekoj od sesija procitao koncept o potencijalnom 'unistenju duse'?!
Bilo je to malo previse za moj ukus tako da..

To se mozda moze porediti sa "de-evolutivnim" razvojnim putem neke "duse". Slican koncept se moze procitati i kod na primer Gurdjijeva. Taj princip je u sustini u direktnoj vezi sa OPS orjentacijom. Predlazem da procitas i ostale znacajne teme na forumu pre nego sto odlucis sta jeste a sta nije "previse za tvoj ukus".

Citat:
Law of One (Ra Material) debunked; i vidi sta ce ti onda izaci. A izacice ti...pa jedno veliko nista! A znas zasto? Zato sto je tesko baciti tamu na svetlo koje sija tako jako kao sto je to slucaj kod Elkins, Rupert, McCarty..

Sto se mog iskustva tice, cini mi se da neko ko razume i shvata Ra materijal jednostavno mora razumeti i Kasiopejski, isto kao i obrnuto. Mislim da neko ko ne moze da prepozna i shvati slicnosti i "nadogradnju" ta dva materijala, u stvari nije razumeo ni jedan kako treba.

Vrh

PostPostano: pon maj 10, 2010 10:10 am 
isključen/a

Aragorn:
Citat:
Predlazem da procitas i ostale znacajne teme na forumu pre nego sto odlucis sta jeste a sta nije "previse za tvoj ukus".

Drugar, mislim da su ukusi dio procesa 3D, da ne kažem iluzija 3D, i upražnjavanjem bilo kojeg ukusa je koncept ograničenja. U čovjekovom uzdignuću, nema ukusa, nema dualiteta, nego približavanjem Onome Što Jeste - priblizavanje jedinstvu. Ukusi ili opredjeljenja su opcije blokiranja, a to rade osjećanja. Opet, osjećanja nikad nisu mogla iznjedriti realitet ali su takođe dio procesne škole. Ako prihvatimo Jedinstvo kao vlastiti koncept, onda su sve ostale priče samo dio vlastitih učenja. Ubjeđivanje je takođe dio vlastitih blokada i pokušaj naturanja vlastitog.
Aragorn:
Citat:
Sto se mog iskustva tice, cini mi se da neko ko razume i shvata Ra materijal jednostavno mora razumeti i Kasiopejski, isto kao i obrnuto. Mislim da neko ko ne moze da prepozna i shvati slicnosti i "nadogradnju" ta dva materijala, u stvari nije razumeo ni jedan kako treba.

I da još nadodam, ne da bi druge ubjeđivao u ispravnost ili grešku, nego zarad proširenja zajedničkih spoznaja. Onaj Što Jeste je u svemu, ako umemo taj koncept, onda je Kreator i u drugim materijalima, a ne samo onim za koje mi smatramo da su ispravni. Sve dok smatramo da je nešto ispravno ili nije, dotle smo u blokadi - manje ili više. Dok ne spoznamo tamu, nemožemo spoznati Svjestlost, zašto, jer i tama i Svjetlost su dijelovi Istog.
E sada, da bih upotpunio naziv Kaseopejske predrasude, smatram da svako ponaosob može i mora imati svoj stav i svoje vlastito mišljenje. Ali nebi trebao da se zadrži na tome, nego da ide dalje, jer ostati na stečenom mišljenju je za individuu jako loše - blokirao je sam sebe. Ovo je upućeno onima koji su spremni i imaju energije da idu u dalje istine i veće vlastite promjene. Mislim da je u svemu, Laura kao entitet nebitna, nego su bitnije poruke koje su nam uputili naši učitelji. E sada, kako će te poruke neko dešifrovati je druga stvar, vjerovatno i dio vlastitog razvoja. Sva ostala nabrajanja o njoj lično je gubljenje energije i presuđivanje nekome, o kome znamo jako mali ili gotovo ništa. Na kraju stoji ona koja je stalno kroz vijekove prisutna;
- Ne traži u drugima njihove mane, nego traži u sebi svoje vrline!
- Ne čini drugima ono što nebi volio da tebi čine!

Znam da ovo nije lako (ni meni) ali vrijedi pokušati, jer nemamo što izgubiti.
Pozdrav.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 41  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.