Sada je: pet jul 04, 2025 11:14 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 41  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kasiopejci i predrasude
PostPostano: pon mar 15, 2010 4:18 am 
Član foruma

aamon je napisao/la:
Ma ta Laura je meni, u najmanju ruku, sumnjiva osoba!
Ponekad mi djeluje kao čisti dezinformator!
Pa, dobro! Jeste li ikada imali dojam čitajući kasiopejce da baš ona naj-naj-naj važnija pitanja koja vam se sama nameću i koja biste logično pitali kasiopejce - Laura jednostavno preskoči!?!

Da, i meni se to cesto desavalo, medjutim mislim da je stvar u tome da je ona u napred pripremala pitanja, citajuci i istrazujuci pre toga, pa tako vrlo cesto nije obracala paznju na odgovore koji su usput izlazili van okvira onoga sto je ona pitala. Ne vidim nikakvo posebno znacenje u tome osim da svakom coveku "mozak" radi razlicito, i u istim situacijama svako razlicito reaguje i razmislja. Isto tako, nisu za svakog ista pitanja naj-naj vaznija, i da budem iskren, cudi me da neko kao sto si ti aamon, ko toliko dugo posecuje ovaj forum nije u stanju da uvidi razliku izmedju subjektivnog i objektivnog kod ovako jednostavnih primera. Meni je na primer jako zasmetalo sto u nekoj nedavnoj sesiji Laura nije postavila neko podpitanje vezano za piramidalne strukture u Bosni, i mogao bih da se durim zbog toga, medjutim to bi bio moj subjektivni dozivljaj, jer ne bih uvazio i druge ljude, od kojih u sustini ocekujes nesto, u ovom slucaju Lauru. Cinjenica je da je ona tom prilikom imala na umu da postavi druga pitanja koja su nju/njih vise interesovala i po meni je to sasvim u redu. Zamerati joj tako nesto je u stvari prilicno sebicno i u stvari spada pod "zahtevanje". Ako bi tvoje namere bile iskrene, ti bi malo vise sam istrazio pozadinu kas transkripata, procitao "pratece" materijale, u kojima verovatno pise vecina odgovora na pitanja koja bi i ti sam postavio.

Inace aamon, mozes li da objasnis na koji nacin ti je Laura "sumnjiva osoba", i zasto ti deluje kao "cist dezinformator"? Predpostavljam da onda smatras da su i cas transkritpti dezinformacija? Nadam se da uvidjas da nije u redu pisati tako nesto ukoliko ne mozes to da potkrepis objektivnim opazanjima.

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 4:43 am 
Član foruma

boristurk je napisao/la:
aamon je napisao/la:
Pa, dobro! Jeste li ikada imali dojam čitajući kasiopejce da baš ona naj-naj-naj važnija pitanja koja vam se sama nameću i koja biste logično pitali kasiopejce - Laura jednostavno preskoči!?!

(ne trebate ovo komentirat, ali se, molim vas, zapitajte barem duboko u sebi!):

Ja sam bio na tragu takvog neceg, ali imam dojam da nije bas blagonaklono primljeno to moje zapazanje.

Ne radi se o tome da nije bilo "blagonaklono" primljeno, nego je tvoje zapazanje jednostavno krajnje subjektivno. Pogledaj samo ovde na forumu, najvise pricas o indigo deci i Lauri. Obrati paznju na tom topicu o indigo ljudima koliko ti je razlicitih ljudi na razlicit nacin objasnilo istu stvar. Medjutim, izgleda da to nikako ne dolazi do tebe. Predpostavljam da si uocio kakav je generalno stav urednistva prema temi indigo dece, i u kojoj meri je on slican sa stavom tog sott clanka koji ti se tako jako zamerio, pa u tom smislu skrenuo bih ti paznju da ovaj forum ima svoju koncepciju i da neke stvari prolaze neke ne. To se mozda ne vidi na prvi pogled ali dovoljno je obratiti paznju na "sticky" topice i povezati sve u jednu celinu. Ignorisati tako nesto znaci ne postovanje i ne uvazavanje "kuce" u koju si dosao.

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 7:47 am 
Početnik

Dobro jutro svima!

@Aragorn: puno Ti hvala, napisao si "ternu" i dao nama oped novu harmoniju (barem meni :) ) - ovaj diferenzitet stvara nama ponekad probleme. Takisto mislim, da je isto mislila Laura na Cs-u sa svojom rećenicom meni.

I ja sam većeras kad sam pisao moj tekst ovdje imao sam u umu dinamićki odnos izmedju našeg subjektivnog uma (možemo kazati "tonala") i objektivnog (pa Karlos K. i ovdje za paralelu: "naghuala") koji nama ponekad napravi iluzionistićku dezinformaciju ili zbrku.

Budite dobro i ćuvajte se! Čao.

D.

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 8:03 am 
Član foruma

i ja sam se tako izjasnio, pa ću se opravdat.
dakle ja nemam ništa protiv laure. pročitao sam velik dio njenog materijala.
niti protiv kanaliziranja kao metode. metoda je dobro poznata, stara i uvijek se kanaliziralo i ima dosta podataka o metodi.
al bavit se metafizikom, spiritualnim, znači da me ne zanima u prvom planu tko je bush ni tko je držao okidač kod wtc-a.
umjesto takvih podataka korisnije je razviti neku vrstu intuicije o spiritualnoj prirodi i odnosima čovjeka i prirode te odnosima
npr.
između ljudi.ona daje podatak o 300.000 godina, o 26000 godina a čitajući steinera cirirat ću dio
Citat:
Vidite, može se gledati proljetna točka u kojoj
svake godine ο proljeću izlazi Sunce. Ona se pomiče,
ide naprijed. U starim vremenima primjerice
u egipatsko vrijeme, proljetna se točka nalazila u
zviježđu Bika. Ona je uznapredovala i prošla zviježđem
Bika, Ovna, a danas se nalazi u zviježđu Riba.
Ta se točka stalno pomiče sve dalje i dalje. Kreće
se u krugu. Nakon određenog vremena mora se ponovno
vratiti. Proljetna Sunčeva točka obiđe nebeski
krug za 25920 godina. Sunce taj krug obiđe
svakoga dana. Izlazi, zalazi, prolazeći pri tome istim
putanjama kojima prolazi i proljetna točka. Na
dugo razdoblje od 25920 godina gledamo kao na
ophodno vrijeme proljetne točke. Gledamo kratko
razdoblje izlaska i zalaska Sunca do povratka na
ishodišnu točku — gledamo na vremensko razdoblje
od 24 sata. Pri tome Sunce u kratkom vremenu obiđe
isti krug.

dakle nailazim na neki podatak u tekstu starom cca 100 godina.
mislim da je zanemarivanje tih podataka koje su u biti nastali prije masovnosti interneta, vrlo pogrešno.
naravno s moje točke gledišta.
evo upadam u zamku pa kažem i da je to linija manjeg otpora.

npr. reptili su poznati barem tisućljećima, samo se nazivi mijenjaju. kao rezultata ponašanja u susretu s njima danas je većina ljudi nabrušena i ratoborna, dok se u starim tekstovima navodi međusobna različitost ali i poštovanje i "suživot".

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 8:25 am 
Član foruma

isto tako negdje sam pročitao, neznam jeli cs, ra ili nešto treće, kako se više nema vremena za 20 godina psihoanalize.
ha, to drugim riječima znači da je kasno za bilo što. pa ako ćemo slušat te nove materijale, oni kažu da je pogrešno znanje lošije od neznanja. to znači da nije bitno koliko vremena imamo već je bitno da ispravno radimo ili kako bi netko rekao, da smo na pravom putu. naravno da postoje prećice, samo su obično puno opasnije od "regularnog" puta. to puno opasnije obično znači da nema teorije da se prođu. a o tim prečicama ima više u alkemijskom vjenčanju cristiana rosenkreuza, djelu od prije 500-600 godina.

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 8:30 am 
Početnik

Zdravo svima!
@M.Chr.: da da, tako je........... pa i mi, kao što sam na Cs-forumu (vidi moj lin k gore nazad) napisao u mojoj prići prije 15-16,17 godinama ništa nismo znali kako da nazovemo ova bića ali vidjeli smo nekve stavove njihove i nazvali smo ih zaista: reptili, paraziti, sifoni, pijavke=sisare, prlavština i slićno..... i nikad nismo znali, ko su i odakle su lijepi plavi vrlu ćisti i ljubazni ljudi - koji sada valjaju za Nordijce; nazvali smo ih kao "space-bebe." ....
Ali ako si pročitao moju komunikaciju na Cs - ako ne prićas isti jezik i isto terminologiju, mogu da nastanu problemi, jer jezik programira ljude i njihovu percepciju.
Ja to ne možem da promjenim ali jako mi je žao, da je tako..... jer ovo znaći samo dubljije "robovanje" u tami ....

Prijatni pozdrav i sve dobro svima!

D.

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 10:20 am 
Član foruma

boristurk je napisao/la:
aamon je napisao/la:

(ne trebate ovo komentirat, ali se, molim vas, zapitajte barem duboko u sebi!):

Ja sam bio na tragu takvog neceg, ali imam dojam da nije bas blagonaklono primljeno to moje zapazanje.

Jack koji načelno podržava transkripte je negdje iznio svoje mišljenje da su informacije koje se u njima iznose samo 70% točne (ili netočne, ne sjećam se točno).
U svakom slučaju u njima su izmiješane istine i izmišljotine (baš kao i u mnogim drugim izvorima informacija) i kome to nije jasno te u Lauru i transkripte gleda kao u "Božju objavu" ili temelj daljnih spoznaja prije ili kasnije će doživjeti bolna razočarenja.

Mislim da je očigledno da kasiopejci nisu ono za što se predstavljaju (mi u budućnosti) i da se u većem dijelu seansi bave potpuno irelevantnim, beznačajnim pitanjima.

Svaku informaciju, bez obzira na izvor treba propustiti kroz gnostičke naočale, i uvijek biti spreman prihvatiti da si u zabludi jer samo takav stav omogućuje širenje spoznaje.

Uostalom, svatko od nas ima jednog "znalca" u najdubljoj dubini svoga bića i što prije obratimo pažnju na tu mogućnost - to bolje. To, nažalost, povlači za sobom neke konzekvence koje se našoj prolaznoj osobnosti sigurno neće svidjeti, pogotovo ako još nismo za te spoznaje sazreli.

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 12:03 pm 
Početnik

Čao Sofija!
Pa da - ja tako puno nemam iskustva sa Cs-fenima, i tamo i ovdje sam nov. Ali ipak imam nekva iskustva i tako i danas pitao sam ih konkrteno, jer treba ćovjek da demolira svoja već poznata iskustva odnosno znanje i pojmove, da može da komunicira na forumu Cs?
Kao važćno ovdje: moj slućaj je takav i moje iskustvo je takvo, znaći prićam uvu ćinjenico na moj sunbjektivni naćin....
Meni ovo lići na jedan Novi red sa svom novom poredkom i jezikovnim i mentalnim slikama i sa svojom novom ideologijom, ako zaista je to tako.
Uvjek dobijem samo savjete: idi pa ćitaj Wave itd .... hmp?? Ćitao sam da znanje je resnica i sviejtlo ali ako ja to kažem, slijede komentari da prićam konfuznosti.... Mislim, da je stvar suviše indoktrinirana i žao mi je za to.... Ali to je moje iskustvo možda nemam pravo.

Zašto tako naterali su me kao, citat (Laura): kao prvo odmah kad si došao ovdje, pokušaš da nas ućiš nešto. Mi to ne trebamo i ne želimo... ako oćeš da ućiniš ovo, ajde idi pa napravi si svoj forum."
Molim da nije ovaj citat razumjen loše ...... pa ipak, problem?

Mislim da niko koji dolazi na nekvi forum, dje tema je svijest i slićno, nije putpuna tabula rasa i treba da osvoji kao prvo "glossary" i ćita masu knjiga i tek onda može da ne prića "gluposti."
Ovu lići mi na grad, koji zagrajen je kao nova tvrdžava za proširenje vlastitog ega i opet smo na poćetku ....
Šteta na stvari.

Gledajte: bića iz prihodnosti zaista postoje. Mislim da neću se buniti, ako o njima ćovjek kaže, da donose nama znanje, ili ljubav, ili novu "nadu" ili bilo što, što ćovjek može da primjeti i zapazi i takisto memorira i tako stavi ih u svoj idejni svijet. Ali ako ovaj terminološki repertoar nije identićan sa Cs-transkriptima - tvoja iskustva su subjektivna i ništa ne valjaju i tako ne možeš da dobro komuniciraš sa Cs-fenima.....

Eto, sada sam izprićao ćinjenicu, svrhu moje poruke ovdje.

Budite dobro i ćuvajte se!

D.

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 12:35 pm 
Član foruma

Citat:
Jack koji načelno podržava transkripte je negdje iznio svoje mišljenje da su informacije koje se u njima iznose samo 70% točne (ili netočne, ne sjećam se točno).

to je jack više puta naglasio kao i to da sami kasiopejci negdje kažu o 60 i nešto % istinitosti.
meni se čini logičnim da se sama laura ozbiljno bavi tim pitanjem i pokuša podignuti "čistoću" makar radi čuvanja energije.
pošto to zavisi najviše od prisutnih osoba, to znači da nije da je od 10 rečenica 6 ispravno a 4 ne, već da su same seanse dobre ili promašene.

@sofija
Citat:
To, nažalost, povlači za sobom neke konzekvence koje se našoj prolaznoj osobnosti sigurno neće svidjeti

vrlo lijepo.

@dreammer
zašto imaš potrebu baš tamo komunicirati? kao da pucaš od želje da s njima razgovaraš.
uostalom, ovaj forum je puno bolji, pogotovo zbog širine pristupa, a opet se vodi računa o kvaliteti.

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 12:51 pm 
Član foruma

Mislim da je "problem" o kojem pričate u biti vrlo jednostavan. Naime, osobno nisam Kasiopejce doživjela na način da slijepo vjerujem u sve što pročitam. Istina je da nema teksta u kojem pronađem sebe ili današnja događanja ili Istinu - takav još nisam pročitala. Međutim kod svih ljudi koji primaju poruke (a igrom slučaja poznajem ih nekolicinu) radi se o istoj stvari: oni pitaju i primaju onoliko koliko mogu shvatiti. Logično je da se među svima vama nalaze oni koji možda znaju više ili manje, ali to je nebitno. Jer, ako proučavate sve te stvari na način da slažete mozaik koji će vama (mislim na vaše intuitivno znanje) koristiti za dalje ne vidim zašto bi trebali postati bilo čiji fan? Ili zašto bi trebali biti izrazito protiv njih?
Kad bi Istina bila tako lako vidljiva i spoznajna, ovaj forum ne bi postojao kao niti razni chanelinzi i sve ostalo. Zato, svatko ima pravo uzeti koliko mu i kako odgovara. Ja se primejrice ne slažem sa svim što sam pročitala kod Kasiopejaca, ali ne pada mi na pamet suditi ih - čemu? Uzmem ono što mi kao puzzla dobro paše u slici koju stvaram i idem dalje. Ponekad sinkronicitetom naiđem na nešto što mi odgovara, uzmem ponovno puzzlu, smjestim je i idem dalje.
Jer imam osjećaj da problem nastaje onog trena kad se nekoliko duša udruži i odluči zajedno boriti! Organiziranje u smislu djelovanja, nekako mislim da ne vodi ka onom što je Istina! Svaka grupa, ako to niste primejtili - ima vođu - jednostavno ne ide drugačije, a u većini slučajeva upravo se zbog toga počinju rađati problemi. Vjerujem da ih i oni (Laura i družina imaju). I mi svi ovdje smo na neki način grupa - ali na svu sreću - nismo se još oragnizirali te možemo ovako raspravljati i komunicirati bez straha da nas netko tumači. Jer da se taj netko nađe - vjerujem da bi štošta imao za reći. Činjenica je da smo svi različiti, bez obzira što se priča o nekom jedinstvu i Jednoti. Jednotu - usuđujem se primjetiti možda ipak trebamo tražiti unutar nas, a ne izvan nas.
I da, postoje oni koji će reći da su Laura i mnogo njih drugih - dezinformatori, pa da, možda jesu - ali možda smo to i svi mi ovdje. Nema dokaza, nema činjenica koje bi potkrijepile gotovo niti jednu temu na ovom forumu - a opet, mnogi od nas su sigurni u barem djelić onoga o čemu pišu, ako nisu sigurni - onda vjeruju, jer inače ovdje ne bi niti bili. Ali, nitko, pa ni Laura ne može reći da je sve baš tako. Možda smo zaista samo stavljeni u poziciju da se nalazimo između više sukobljenih strana - ni krivi, ni dužni - a ništa od toga nismo do kraja osvijestili. I na koncu pitanje je da li bi se mnogima od nas svidjela Istina kad bi je saznali. Zato i imamo potrebu tražiti i tražiti i tražiti. Ali, bilo bi lijepo da u tom traženju i analiziranju ne sudimo - budimo promatrači.
Stoga mislim da je mudro biti u društvu sa samim sobom i ponirati u sebe kako bi se prisjetili. Na tom nam putu od koristi ponekad mogu biti i razne Laure, Ickeovi, sve....Ovisi samo kako ćemo ih konzumirati.

Lijepo pozdrav svima Alf :hello2:

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 1:06 pm 
Moderator

Sofija je napisao/la:
Mislim da je očigledno da kasiopejci nisu ono za što se predstavljaju (mi u budućnosti)...

Sofija, da li bi htjela tu očiglednost dodatno objasniti jer mi nije jasno što je tu očigledno? Naime nema nikakve razrade, nisi to ničim potkrijepila, barem nekom logikom.

Sofija je napisao/la:
...da se u većem dijelu seansi bave potpuno irelevantnim, beznačajnim pitanjima.

Ko se bavi ? Kasiopejci ili oni koji pitaju. Gle, ima potpuno debilnih pitanja tu i tamo ali odgovori, po meni, nisu debilni nego adekvatni. Nekada metodologija ispadne, popusti koncentracija, dosta su isprva bili zabrinuti i pod strahom jer ih ometa suprotni tabor jel' i to se da vidjeti.

Šta reći....ipak su to Ameri, hehe, nisu navikli na nedaće :wink: :mrgreen:

Sofija je napisao/la:
Svaku informaciju, bez obzira na izvor treba propustiti kroz gnostičke naočale, i uvijek biti spreman prihvatiti da si u zabludi jer samo takav stav omogućuje širenje spoznaje. Uostalom, svatko od nas ima jednog "znalca" u najdubljoj dubini svoga bića i što prije obratimo pažnju na tu mogućnost - to bolje. To, nažalost, povlači za sobom neke konzekvence koje se našoj prolaznoj osobnosti sigurno neće svidjeti, pogotovo ako još nismo za te spoznaje sazreli.

Potpisujem. Svaka čast Sofija :thumbup: I ne samo prihvatiti da se radi o zabludi u vezi stavova... nekad je zabluda u tome što mislimo da smo svjesni a nismo. E to je teško prihvatiti.

Alf, lijepo rečeno.

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 1:36 pm 
Početnik

Pozdrav svima!!

@M.Chr.: hvala, vidjet ću šta bude .... ipak nisam tako lagani "vijetar" i možda treba mi ova lekcija. Vidjet ću ....

Ali imate pravo: ovdje na tom forumu (galaksija) vidi se nekva "mekoba" - laganost (positivno!!) - neznam što to je, ali dobra energija (ili duša") ovdje osjeti se .......

To što kaže Sofija, je takisto dobro ..... ali izgleda da Feni od Cs ne podnose kritiku ili sopstvenu misaonu snagu odnosno analiziranje tema (pa ćak i ako to prihvate, treba da praktikuješ njihovu terminologiju) ?

Dobro, ovo je moja lakcija, koju treba da savladam.....

Budite dobro i ćuvajte se!
D.

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 2:25 pm 
Član foruma

laura je očito dominantna osoba u toj grupi i grupa kreće u pravcu u kojem ona to diktira.
ona kao osoba ima svoju intimu koja je skrivena iza materijala i ne vidi se, bar ne lako. ali ta njena intima, intuicija je zaslužna za njen rad.
samim tim što kanalizira ona se odriče svoje intuicije i objašnjenja, objelodanjenja istine (osim u pitanjima) i to je jedna strana. a druga strana je forum, grupe, dnevne aktivnosti jer je to isključivo ona a ne kanalizirana bića.
dok kanalizira ona je jedno (više ili manje uspješna), a dok organizira ljude, vodi forum, ona je nešto drugo.
ili skraćeno: kasiopejci se obraćaju njoj, pa se ona obraća ostalima. dakle ona "obrađuje" htjela to ili ne.
moglo se i vidjeti da neke kod čitanja materijala obuzmu jaki osjećaji.
iako i meni ponekad iz čista mira iz duše dođe da zaplačem, mislim da se izvor toga nalazi u zabludi.

@alf
jedno je suditi a drugo dati iskren komentar.

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 2:48 pm 
Početnik

Čao svima!

pa ćak i ja mogu da plaćem, ali nisam malena beba, vidi to:

http://www.cassiopaea.org/forum/index.p ... 145911#new

Napisao sam što gotovo najbolje znam jer moj engelski vrlo mi smeta i ne ide mi dobro .... ali mislim, da sa mu pravom pravcu naglasio stvari.

Nije stvar u tome, kako naš ego ili mentalni program podrazumijeva stvari i bilo koju istinu već u našem stavu prema njoj.

gledajte - imao sam i slićnu iskustvo sa jednom vidovnjaku, magu, etccccccccc koji tako nazove samog sebe i koji prakticira nekoliko spiritualnih i tajnih nauka i vodi nekoliko takvih grupa. Što njega najviše naljutilo tako snažno, da me i nagušio svojom prljavom energijom i ozljijedio me (energetski blokad i napad)? E pa to, da ja nisam pao njemu izpred noga i vikao: oću da te sljedim moj Veliki Spasitelj! (....)

Stvarno se bojim, da nije nešto tako izza ovih sledbenika Laure odnosno Cs-teachinga.
Možda je to moja poruka zašto sam došao ovdje i tamo i ja sam to ne znam ali znate mi ovo: kadkod radim i pratim u mom životu najprije Ja sam da provjerim ko i što to tamo je pa makar i sam vrag .... (dobro, prićam metaforićki) :)
Sretno svima!!!
D.

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 3:12 pm 
Član foruma

Java je napisao/la:
Sofija je napisao/la:
Mislim da je očigledno da kasiopejci nisu ono za što se predstavljaju (mi u budućnosti)...

Sofija, da li bi htjela tu očiglednost dodatno objasniti jer mi nije jasno što je tu očigledno? Naime nema nikakve razrade, nisi to ničim potkrijepila, barem nekom logikom.

Sofija je napisao/la:
...da se u većem dijelu seansi bave potpuno irelevantnim, beznačajnim pitanjima.

Ko se bavi ? Kasiopejci ili oni koji pitaju. Gle, ima potpuno debilnih pitanja tu i tamo ali odgovori, po meni, nisu debilni nego adekvatni. Nekada metodologija ispadne, popusti koncentracija, dosta su isprva bili zabrinuti i pod strahom jer ih ometa suprotni tabor jel' i to se da vidjeti.

Da, upravo tako. Ni meni nije jasno na osnovu cega se moze doneti zakljucak da je ocigledno da kas. nisu ono za sta se predstavljaju? Na primer, ja bih mogao da kazem da je meni ocigledno da jesu to za sta se predstavljaju, i mislim da se to vidi kroz cele transkripte, sto naravno ne znaci da sam u pravu. Kao sto Java rece, diskusiju ne vode kasiopejci nego oni sto pitaju, a ako se posveti malo vise paznje transkriptima, moze se uociti da kasiopejci ponekad skrecu paznju da nije dobro postavljati privatna, glupa i trivijalna pitanja. I oni to cesto rade na suptilan nacin a nekada ne rade uopste kada se cini da je potrebno, i upravo to govori da je vrlo moguce da jesu ono za sta se predstavljaju, OPD bica sestog denziteta. Da bi se to bolje uocilo i shvatilo, nije lose razmisliti o sustini OPD/OPS koncepta.

MonteChristo je napisao/la:
Sofija je napisao/la:

to je jack više puta naglasio kao i to da sami kasiopejci negdje kažu o 60 i nešto % istinitosti.
meni se čini logičnim da se sama laura ozbiljno bavi tim pitanjem i pokuša podignuti "čistoću" makar radi čuvanja energije.
pošto to zavisi najviše od prisutnih osoba, to znači da nije da je od 10 rečenica 6 ispravno a 4 ne, već da su same seanse dobre ili promašene.

I ja isto mislim da ce pre biti taj princip u pitanju, po kome su cele sesije manje ili vise "korumpirane", sto uvek zavisi od puno faktora, koliko sam ja shvatio, od toga ko je sve prisutan do toga o cemu svako od njih razmislja i emotivnog osecaja u tom trenutku, odonsno licne frekvencije. Mislim da kasiopejci za RA materijal kazu da je "tacan" preko 60%, a za sebe navode izmedju 70 i 80%. Ako nekoga zanima kakvi bi mogli biti pokazatelji da je sesija vise ili manje "korumpirana", onda ce mu znaciti da procita Adventures With Cassiopaea gde je, izmedju ostalog, obradjen taj problem.

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 3:35 pm 
Član foruma

Monte Cristo - jako je tanka linija između iskrenog komentara i osude! Ako je iskren komentar proglašavanje nekoga dezinformatorom, ili definiranje nekoga kako nije ono što tvrdi (mislilo se na Kasiopejece - a Laura im vjeruje), ili iznošenje stava kako nešto iznešeno u KT može biti pogubno ako to čita osoba koja biva još k tomu i otimana (spomenuto na temi Abdukcije, ali vezano uz KT) - e onda nisam sigurna koliko je to blisko s nečim što nazivaš "iskren komentar". Osim ako osoba koja ga je iznjela vjeruje kako je samo komentirala.
Nisam se do sada nikome obratila niti bilo koga citirala, pa to neću niti sada, ali mogu što i jesam iznjeti da smatram da mi se ne sviđa što sam dobila dojam da Laura i društvo stvaraju - religiju - udrugu - sektu, nazovimo to bilo kako, ali to je samo moje viđenje. I nije osuđivanje. Jer možda sam potpuno u krivu, možda se trebaju stvoriti društva koja će izvojevati pobjedu - nemam pojma. I u konačnici - šta me tu ima smetati? Niti sam dio njihova društva niti to kanim postati.

Što se kanaliziranja tiče: kanalizirati možemo svi - probaj i vidjet ćeš - samo nemoj smetnuti s uma da kad sam otvoriš vrata - to nosi sa sobom vrlo veliku odgovornost. Tu odgovornost vjerujem Laura osjeća na svojim "leđima".
U svakom slučaju to je njezin odabir - ako je njezin. Ali ja ne mislim da smo mi u drugačijem položaju - pa to cijelo vrijeme pričam - zato i kažem da se svi trebamo zapitati. Ja se pitam, stalno se pitam, svakoga dana o svemu što promišljam i priznajem da pojma nemam.
I bez obzira što mi eto nešto ponekad ne štima u Kasiopejskim porukama razmišljam na način da niti Laura niti bilo tko tamo nema detektor koji otkriva koga imaju na "vezi". To ne možeš znati.
U konačnici netko se dobro zajeb....s nama - to je navjerojatnije, ali moje je mišljenje da postoji način da iz svega toga isplivamo. Time ne mislim da će Laura ili bilo tko, Spasitelj ili Pajo Patak doći i pokazati nam Put, kao što malo vjerujem u sve o 2012., ali istovremeno vjerujem, osjećam da se događa nešto što ne možemo objasniti, nešto radi čega dobivam dojam da se oni koji nam ovo rade nas boje puno više nego mi njih.

U tom kontekstu - mi koji za sebe volimo reći da smo Jedno - u biti smo puno razdvojeniji i pitanje je tko za koga "radi". Time mislim na sve nas - baš sve - nema izuzetaka, ali upravo zato trebamo dozvoliti da svako ima pravo na svoje mišljenje. Izražavanje mišljenja i iskrenog komentara - barem za mene - ne uključuje diskreditiranje nekoga samo zato što se ne slažemo s njim. Eto - u tom kontekstu sam pisala.

Jer ako su kasiopejci spomenuli negdje sumpor, miris sumpora i vezu s grejsima, a s tim sam imala problema nedavno - ne vidim razloga zašto tu informaciju ne bih "uzela". Što mi drugo preostaje, koga pitati što mi se dogodilo, a eto kod njih se o tome pričalo. I to je to, nemam razloga ne vjerovati toj informaciji, kao i obratno - dakle - sve ostaje na nama, na svakome od nas - ne mogu obajsniti razliku između iskrenog komentara i osude upravo zbog toga - to svaki čovjek mora sam osjetiti.
I nitko od nas nije cijepljen prtoiv nezgrapno iznesenog mišljenja - što eto - može biti olakotna okolnost. I samoj mi se to događa.
Međutim, ponekad se osude zamaskirane u iskrene komentare jednostavno vide iz aviona! I samo sam na to odreagirala!

Alf :love6:

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 4:17 pm 
Član foruma

ma u redu je alf, slažem se s tobom.
ja sam samo osjetljiv na veliku osjetljivost forumaša. :shock:
često ljudi neku izjavu shvate u krivom kontekstu, pa počmu brinuti i onda objašnjavaju kako ne napadaju nikog i slično.
često se usklađuju mišljenja bez potrebe.
bilo koji post ja smatram u startu dobronamjernim, iako mogu imat skroz suprotan stav.

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 4:24 pm 
Član foruma

Ma znaš MonteC. u posljednje vrijeme se sve nekako tumba jače nego prije. Barem ja imam takav osjećaj, a unutar toga smo svi - pa plivamo onako kako najbolje znamo da se održimo s glavom iznad vode. Lijepo je zato biti ovdje i komunicirati čak i u onim situacijama kad su nam mišljenja suprostavljena. Dapače, ponekad na taj način više naučimo.

Alf :hello2:

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 4:33 pm 
Član foruma

Aragorn je napisao/la:
Predpostavljam da si uocio kakav je generalno stav urednistva prema temi indigo dece, i u kojoj meri je on slican sa stavom tog sott clanka koji ti se tako jako zamerio, pa u tom smislu skrenuo bih ti paznju da ovaj forum ima svoju koncepciju i da neke stvari prolaze neke ne. To se mozda ne vidi na prvi pogled ali dovoljno je obratiti paznju na "sticky" topice i povezati sve u jednu celinu.

To je prvo sta mi je upalo u oci....

Aragorn je napisao/la:
Ignorisati tako nesto znaci ne postovanje i ne uvazavanje "kuce" u koju si dosao.

Mislim da je to rjeseno u jednom od mojih zadnjih postova na tu temu. Mozda se ne vidi na prvi pogled. Ali, meni je uvijek bilo drazi otvoren gard, pa mi je drago da si to tako i rekao konacno.

pozdrav

Vrh

PostPostano: pon mar 15, 2010 4:56 pm 
Član foruma

boristurk je napisao/la:
Aragorn je napisao/la:
Predpostavljam da si uocio kakav je generalno stav urednistva prema temi indigo dece, i u kojoj meri je on slican sa stavom tog sott clanka koji ti se tako jako zamerio, pa u tom smislu skrenuo bih ti paznju da ovaj forum ima svoju koncepciju i da neke stvari prolaze neke ne. To se mozda ne vidi na prvi pogled ali dovoljno je obratiti paznju na "sticky" topice i povezati sve u jednu celinu.

To je prvo sta mi je upalo u oci....

Aragorn je napisao/la:
Ignorisati tako nesto znaci ne postovanje i ne uvazavanje "kuce" u koju si dosao.

Mislim da je to rjeseno u jednom od mojih zadnjih postova na tu temu. Mozda se ne vidi na prvi pogled. Ali, meni je uvijek bilo drazi otvoren gard, pa mi je drago da si to tako i rekao konacno.

pozdrav

Ako ti je to prvo palo u oci, odnosno to si odmah uvideo, onda se postavlja pitanje tvojih iskrenih namera dolaskom ovde. Ili da kazem preciznije, bilo bi iskreno da si ti ovde dosao da procitas, razmislis, uvazis neke nove informacije i razmisljanja ljudi, ali ispada da si ti zapravo dosao da na neki nacin potvrdis sam sebi svoj stav. O tome najbolje govori cinjenica da nisi uvazio komentare razlicitih ljudi, a "napravio" si se kao da te iskreno zanima. Na taj nacin si ti u stvari zloupotrebio njihovu dobru volju da ti objasne svoje stavove, i u sustini, nepotrebno si im usisao energiju. Boristurk, ono sto bi ti mozda nazvao "prikriveni gard" je u stvari "vanjska konsideracija/uvazavanje". Ako dobro shvatam sta si hteo da kazes, ispada da si ti imao nameru da isprovociras ne bi li neko pokazao tebi drazi "otvoreni gard". Tu se postavlja pitanje smisla takvih tvojih namera, i koji je tvoj cilj? Ne znam da li uvidjas ali to bi spadalo pod ociglednu manipulaciju, a svako ko dublje razmislja o temama kojima se bavimo na ovom forumu zna kakvu frekvenciju 'manipulacija' sa sobom nosi.

Sto se mene licno tice, to nije nista novo kada su u pitanju osobe koje sebe po svaku cenu dozivljavaju kao "indigo decu". Od kada sam na ovom forumu toga je bilo u dosta razlicitih varijanti, ali sustina se skoro uvek na kraju svodila na isto.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 41  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.