Monte Cristo - jako je tanka linija između iskrenog komentara i osude! Ako je iskren komentar proglašavanje nekoga dezinformatorom, ili definiranje nekoga kako nije ono što tvrdi (mislilo se na Kasiopejece - a Laura im vjeruje), ili iznošenje stava kako nešto iznešeno u KT može biti pogubno ako to čita osoba koja biva još k tomu i otimana (spomenuto na temi Abdukcije, ali vezano uz KT) - e onda nisam sigurna koliko je to blisko s nečim što nazivaš "iskren komentar". Osim ako osoba koja ga je iznjela vjeruje kako je samo komentirala.
Nisam se do sada nikome obratila niti bilo koga citirala, pa to neću niti sada, ali mogu što i jesam iznjeti da smatram da mi se ne sviđa što sam dobila dojam da Laura i društvo stvaraju - religiju - udrugu - sektu, nazovimo to bilo kako, ali to je samo moje viđenje. I nije osuđivanje. Jer možda sam potpuno u krivu, možda se trebaju stvoriti društva koja će izvojevati pobjedu - nemam pojma. I u konačnici - šta me tu ima smetati? Niti sam dio njihova društva niti to kanim postati.
Što se kanaliziranja tiče: kanalizirati možemo svi - probaj i vidjet ćeš - samo nemoj smetnuti s uma da kad sam otvoriš vrata - to nosi sa sobom vrlo veliku odgovornost. Tu odgovornost vjerujem Laura osjeća na svojim "leđima".
U svakom slučaju to je njezin odabir - ako je njezin. Ali ja ne mislim da smo mi u drugačijem položaju - pa to cijelo vrijeme pričam - zato i kažem da se svi trebamo zapitati. Ja se pitam, stalno se pitam, svakoga dana o svemu što promišljam i priznajem da pojma nemam.
I bez obzira što mi eto nešto ponekad ne štima u Kasiopejskim porukama razmišljam na način da niti Laura niti bilo tko tamo nema detektor koji otkriva koga imaju na "vezi". To ne možeš znati.
U konačnici netko se dobro zajeb....s nama - to je navjerojatnije, ali moje je mišljenje da postoji način da iz svega toga isplivamo. Time ne mislim da će Laura ili bilo tko, Spasitelj ili Pajo Patak doći i pokazati nam Put, kao što malo vjerujem u sve o 2012., ali istovremeno vjerujem, osjećam da se događa nešto što ne možemo objasniti, nešto radi čega dobivam dojam da se oni koji nam ovo rade nas boje puno više nego mi njih.
U tom kontekstu - mi koji za sebe volimo reći da smo Jedno - u biti smo puno razdvojeniji i pitanje je tko za koga "radi". Time mislim na sve nas - baš sve - nema izuzetaka, ali upravo zato trebamo dozvoliti da svako ima pravo na svoje mišljenje. Izražavanje mišljenja i iskrenog komentara - barem za mene - ne uključuje diskreditiranje nekoga samo zato što se ne slažemo s njim. Eto - u tom kontekstu sam pisala.
Jer ako su kasiopejci spomenuli negdje sumpor, miris sumpora i vezu s grejsima, a s tim sam imala problema nedavno - ne vidim razloga zašto tu informaciju ne bih "uzela". Što mi drugo preostaje, koga pitati što mi se dogodilo, a eto kod njih se o tome pričalo. I to je to, nemam razloga ne vjerovati toj informaciji, kao i obratno - dakle - sve ostaje na nama, na svakome od nas - ne mogu obajsniti razliku između iskrenog komentara i osude upravo zbog toga - to svaki čovjek mora sam osjetiti.
I nitko od nas nije cijepljen prtoiv nezgrapno iznesenog mišljenja - što eto - može biti olakotna okolnost. I samoj mi se to događa.
Međutim, ponekad se osude zamaskirane u iskrene komentare jednostavno vide iz aviona! I samo sam na to odreagirala!
Alf