Sada je: čet maj 01, 2025 12:49 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Galaktička Federacija Zvijezdanih Nacija
PostPostano: sri okt 19, 2016 12:39 pm 
Administrator

Izvod iz Pravila foruma

Citat:
3) PRIVATNE PORUKE, PRIVATNI MAILOVI

NIJE DOZVOLJENO iznošenje dijelova ili kompletnih privatnih poruka, Emailova ili ikakve privatne korespondencije drugih članova ili sa drugim članovima bez njihovog odobrenja i rezultira isključenjem sa foruma.

…tako da si isključen.

Vrh

PostPostano: ned feb 05, 2017 4:54 pm 
Član foruma

Veći broj ljudi u meditacijama pronalazi sjećanja na dolazak na Zemlju.

Mogli bi skupiti ta sjećanja na jednom mjestu, što kažete?

Vrh

PostPostano: čet aug 10, 2023 7:28 pm 
Član foruma

Evo malo sam prošalabajzao o temama o Plejađanima i GFOL-u (Galactic Federation Of Light) kako je poznatija na Internetu. Galaktička Federacija Zvjezdanih Naroda (nacija) je puno ispravniji opis.

Kako danas, u kontekstu pLandemije Corone 19 razmišljate o njima, Kasiopejcima, Nibiruancima...

Neki su spominjali da bi Nibiru mogao imati promjer planete Uran. a kasnije je bilo riječi i da je razorena. Ako je razorena na rubu sunčevog sistema ili već kad je ušla negdje oko Neptuna ili malo iza, pa morali bi doletjeti oko zemlje barem neki asteroidi i to značajnijeg promjera. Ne možeš tek tako razbucati planetu te veličine, a da se sunčevom ili bilo kojem drugom zvjezdanom sistemu načičkanom planetama, ništa ne dogodi.

I još jedna stvar. 2025/2026. planira se druga pLandemija i ovoga puta će cijepljenje biti o-ba-vez-no nema mrdalame. Tko ne pristane, blokira mu se račun, ne može primiti plaću, mirovinu, invalidninu, ili socijalna davanja.

Što će se prije toga dogoditi s Internetom samo Bog zna. Možda upravo prolaze posljednji mjesei u kojima možemo forumarit bez da stavimo otisak prsta kad hoćemo ići na Internet ili čak toliko puta stavit otisak prsta koliko linkova želimo otvorit. Mada, manje me je strah takvog scenarija, jer bi opao broj sati koje ljudi provode na Internetu a time i utjecaj masovnih medija. Na internetu se svaša može pročitat, ili se barem do 2019-te moglo, ali mas mediji diktiraju o kojim će se vijestima raspravljat, koje će se vijesti pretraživat i time još uvijek imaju kako neposredan tako i posredan utjecaj na ljude. Realniji scenarij je daljnje pooštravanje cenzure Interneta. Ići će onoliko daleko dokle mogu ići. Kad vide da su prejako stisli, pa ljudi manje provode vremena na Internetu, stvorit će neku kontroliranu glasnu opoziciju koja će nam ""donijeti slobodu i demokraciju na Internet"". A to će ustvari biti samo još jedna psy op ""Elita"".

Vrh

PostPostano: sub aug 24, 2024 8:47 pm 
Član foruma

piskavac je napisao/la:

I još jedna stvar. 2025/2026. planira se druga pLandemija i ovoga puta će cijepljenje biti o-ba-vez-no nema mrdalame. Tko ne pristane, blokira mu se račun, ne može primiti plaću, mirovinu, invalidninu, ili socijalna davanja.

Sve je relativno. Nema garancije za uspjeh ili neuspjeh, kapiraš. Ovisi, kako ti sam svojim unutarnjim perceptorima želiš da stanje bude?! Ne mora se ništa drastično ili pogubno dogoditi. Pustiš li tu novu „paradigmu“ u sebe, već si primio njihov program.

piskavac je napisao/la:
Što će se prije toga dogoditi s Internetom samo Bog zna. Možda upravo prolaze posljednji mjesei u kojima možemo forumarit bez da stavimo otisak prsta kad hoćemo ići na Internet ili čak toliko puta stavit otisak prsta koliko linkova želimo otvorit. Mada, manje me je strah takvog scenarija, jer bi opao broj sati koje ljudi provode na Internetu a time i utjecaj masovnih medija. Na internetu se svaša može pročitat, ili se barem do 2019-te moglo,.

Stvari koje su se i prije događale u povijesti, a nisu se nigdje primjerice mogle zapisati, jel to dokaz da se nikad nisu dogodile? Možda jesu, možda ne baš tako (ili nikako), a možda novi gospodari žele da vjeruješ njihovoj ocijeni. Jednom sam već napisao, čovjek svojim kapacitetima nije baš ništavilo! Sve zavisi od osobne želje/volje da se nešto dopusti, ili da se blokira. Ne bih kazao da interneta neće biti, možda će se prilagoditi novom OS, da ne možeš ništa sakriti etc. Čitajući brojne spise povjesnih ličnosti, ne mogu se oteti dojmu da je današnji čovjek brutalno isprepadan. I to toliko, da misli kako ne može ništa promjeniti – no, siguran sam da to ipak jeste moguće. Svaki gospodar živi do trenutka, kada će ga zamjeniti neki drugi, a njega tako redom u krug. Opet će neko izmisliti neku pošast, opet će ljudska vrsta da paniči, a oni će povećavati bilans svog proračuna, jebga.

Vrh

PostPostano: pon aug 26, 2024 5:00 pm 
Član foruma

A šta će ti više internet? ??? bilo kome .. Šta se novo može naći na internetu?
Sve smo prežvakali više puta i valjda smo ukapirali da postoje teorije zavere koje nisu teorije ni zavere nego istinska kontrola i manipulacija ljudi od strane skrivenih ...

U međuvremenu je internet postao nova vrsta zavisničkog ponašanja - navike koja ti troši vreme koje bi mogao da upotrebiš na hiljadu načina korisnije.

Meni je dosta interneta.

youtube ne možeš da gledaš ako nije premijum - od glupavih reklama za nešto što nikad neću da kupim . Fejsbuk isto - nedavno su mi ponudili da postanem premijum korisnik za deset dolara mesečno i da nemam sponzorisane sadržaje ..
yt gledam na Brave - pa za sad nema reklama .. ali smučili su mi svuda sa accept kukiz , prisluškivanjem razgovora , poruka , addovima ... nemaš mira nigde od uvaljivanja ... bemti takav internet .........

Ja mislim da meni treba da plaćaju da gledam idiotske reklame. Televizor nemam od 2003 godine a i pre toga ga nisam gledala baš zbog reklama .. i nemogućnosti da biram šta ja oću da gledam.

Knjige smo sačuvali na hard diskovima - pa ako nam ukinu internet bar ćemo imati šta da čitamo ..ionako svako ima na stotine sačuvanih naslova koji nikad nisu otvoreni.

Ništa novo pod Suncem ....... Koja je vajda od svega što smo do sad pročitali na forumu Galaksija ( i na pokojnom forumu Objave ) Šta nam se promenilo na bolje od toga što smo saznali sve to što smo saznali ...

Život nas i dalje šiba novim katastrofama a ljudi oko nas su povilenili još više ... kao da su lobotomirani ... Prosto ne mogu da verujem šta ljudi pričaju , pišu , komentarišu . Ovi naši ludaci .. a mani svecki tipa woke "kultura" poklonici .. lgbt lobotomisti ... i njihovi protivnici još luđi .. Na primer : Amdrew Tate protiv lgbt , feminizma i woke kulture ... Hilarijouz .. Čovek se prestavlja kao musliman (poturica) a realno je megaloman, overkonzumer, human trafiker,pimp, lažov ,arogantni ludak ... drao se i na onog Engleza Pirsa .. tj ostavio ga bez teksta ..(što nije baš naročito teško )

i da .. apsolvirali smo zakon privlačnosti i nismo ga baš najbolje savladali .. kao što rekoh ..lepo zvuči ali ne mora da znači - ili ne deluje na ovim geografskim duzinama i širinama ..... Najbolje su ga unovčili oni što o njemu razglabaju naveliko i naširoko prodajući maglu -tj kurseve i knjige na tu istu temu... Kontra fraza : nema lebe bez motike - nam je ipak u genima .. i odloleva zakonu privlačnosti prilično dobro .

Secikese i zulumćari nam kroje sudbinu i bombarduju glupostima sa ekrana teveprijemnika...

Ludilo mozga . Rešenje - hektar zemlje - bez komšija i civilizacije .. use i u svoje kljuse ili bar kozu za početak . Sve ostalo je dobrovoljno ili prisilno skakanje u vodenicu za meso.

Galaktička federacija ??? Verovatno su je Amerikanci razbucali kao i Jugoslovensku federaciju ..

pozzz

Vrh

PostPostano: čet okt 03, 2024 6:03 pm 
Član foruma

Matrona je napisao/la:
Ja mislim da meni treba da plaćaju da gledam idiotske reklame. Televizor nemam od 2003 godine a i pre toga ga nisam gledala baš zbog reklama .. i nemogućnosti da biram šta ja oću da gledam.

Vjerovala ili ne, ima i takvih ponuda. Nabaviš kutiju koju prikopčaš na TV i plačaju te po satu da non stop gledaš reklame. E sad sigurno postoji neka caka da ne možeš taj TV strpati u špajz sve pospojiti, upaliti ga i ništa ne gledati. Vjerojatno kakav mikrofon snima barem zvukove i šalje one koji nalikuju na neki razgovor ili nečiji monolog.

U špajzu se mogu čuti samo miševi.

Matrona je napisao/la:
Knjige smo sačuvali na hard diskovima - pa ako nam ukinu internet bar ćemo imati šta da čitamo ..ionako svako ima na stotine sačuvanih naslova koji nikad nisu otvoreni.

Možda smo poskidali neke krive knjige. Možda ustanovimo da nam je neki malware obrisao neke knjige. Meni je obrisao cijeli serijal romana DINA. Ali ajd, to su barem bili romani, pa nije neka žalost. Koliko vidim znanstvenopopularne knjige nisu obrisali, ali to je ionako uglavnom mainstream literatura. Što bi tek bilo da sam u velikim količinama skinuo neko istinsko a malo poznato Znanje?????????

Matrona je napisao/la:
fraza : nema lebe bez motike - nam je ipak u genima .. i odloleva zakonu privlačnosti prilično dobro .

Na ovim zemljopisnim širinama i dužinama jedini zakon privlačnosti je onaj zakon o privlačnosti negativnih sila i negativne karme.

Matrona je napisao/la:
Secikese i zulumćari nam kroje sudbinu i bombarduju glupostima sa ekrana teveprijemnika...

Samim time što si maknula TV i to još tako rano te je oslobodila mnogih negativnosti. Od 2009-te godine kad je Internet postao stalno dosupan ja uopće ne gledam TV.

Matrona je napisao/la:
Ludilo mozga . Rešenje - hektar zemlje - bez komšija i civilizacije .. use i u svoje kljuse ili bar kozu za početak . Sve ostalo je dobrovoljno ili prisilno skakanje u vodenicu za meso.

Što si poduzeo da to ostvariš?

Matrona je napisao/la:
Galaktička federacija ??? Verovatno su je Amerikanci razbucali kao i Jugoslovensku federaciju ..

Galaktička Federacija je kanalizirani materijal i isto je relevantan kao kanaliziranje sibirskih šamana, woodooo vračeva i kanaliziranje poruka najvećih svjetskih religija.

Pozdrav i tebi.

Vrh

PostPostano: sub okt 05, 2024 12:23 am 
Član foruma

Preduzela - sam ... imam 95 ari u komadu ostalo mi od tate i plus hektar ipo na drugom brdu - ostalo mi od dede. I maštam da na tih 95 napravim kuću ili kolibu ...ili građevinski kontejner. Nema vode i nema struje blizu iako se otuda vidi moja varoš ... Dugo nismo ni znali gde je ta livada, pa sam je nedavno našla na internetskom katastru i otišla tamo nekoliko puta ovog leta .

Zakon privlačnosti je privukao tamo šiblje - trnjinu i drugare ..na trećini parcele .. ima prilazni put ali poljski put za traktore .. Nema kuća ni ljudi na dva tri kilometra odatle.

Zakon odbojnosti - od 2003 sam sama sa decom, koja više nisu deca - i imaju svoje živote - pa opet ne isto izađe .. Ne gradi se seosko ili planinsko domačinstvo sa jednom osobom ..ne ide ... eto .. samo imam viziju za penzijske dane :) a penziju će mi dati Včć ... obećo je da će svi da imaju penzije pa makar i sto eura za one bez staža :) jupiii

Vrh

PostPostano: čet okt 10, 2024 2:30 pm 
Član foruma

Matrona je napisao/la:

Preduzela - sam ... imam 95 ari u komadu ostalo mi od tate i plus hektar ipo na drugom brdu - ostalo mi od dede. I maštam da na tih 95 napravim kuću ili kolibu ...ili građevinski kontejner. Nema vode i nema struje blizu iako se otuda vidi moja varoš ... Dugo nismo ni znali gde je ta livada, pa sam je nedavno našla na internetskom katastru i otišla tamo nekoliko puta ovog leta .

Zakon privlačnosti je privukao tamo šiblje - trnjinu i drugare ..na trećini parcele .. ima prilazni put ali poljski put za traktore .. Nema kuća ni ljudi na dva tri kilometra odatle.

Zakon odbojnosti - od 2003 sam sama sa decom, koja više nisu deca - i imaju svoje živote - pa opet ne isto izađe .. Ne gradi se seosko ili planinsko domačinstvo sa jednom osobom ..ne ide ... eto .. samo imam viziju za penzijske dane :) a penziju će mi dati Včć ... obećo je da će svi da imaju penzije pa makar i sto eura za one bez staža :) jupiii

Dok si još vitalna trgaj tu trnjinu! Unajmi rezač drva koji će je jako usitniti. Ako su djeca ili barem jedno od njih u istoj državi pozovi ga da ti te sitne komade usitni u što finiju piljevinu. Umiješaj piljevinu, ali se osiguranjj da ti ne upadne niti jedno sjeme od kojieg bi trnjina mogla ponovo rasti. Piljevinu pomiješaš sa zemljom i dobiješ prvih po hektra - hektar visokog prinosa.

Maada mislim da je za ikakvu ozbiljnu preppersku poljoprivedu potreban barem jedan konj i odgovarajući plug. I da onaj koji ore za konjem također bude vitalan, jer tu radi i konj i čovjek. A ne samo konj. Još bolje ako nabaviš bika i kravu, pa krava daje mlijeko, a bik pomaže orati.

Vrh

PostPostano: pet okt 11, 2024 9:36 am 
Član foruma

Pozdrav piskavac :)

Za divno čudo, trnjina nije osvojila mnogo od te površine, a zna biti invazivna . Ipak ima mnogo da se krči, verovatno 1/5 zemljišta je pod šibljem. Nadam se da će biti prilike da to pripitomim i makar baštu postavim po ugledu na "Trag biljke " perma model . Biljana koja to vodi, je na yt i na fb ... gde objavljuje svoju baštu bez kopanja ... ona sve sadi u slojeve malča ..

E ... sutra se u 16 h po našem vremenu odvija globalna meditacija u hodu, pod upravom Dzo Dispenze i njegove zajednice.

Walk for the world - je meditacija koja je prošle godine okupila oko 140 000 registrovanih učesnika. Na sajtu se može registrovati za taj događaj i uz registraciju dobijete link za download meditacijje od 50 minuta.

( a sada će mi se javiti ptičice zloslutnice sa vapajem - neeeeeeeeeeee, to se otvara portal da vam zloće rovare po mozgu .... )

https://walkforthe.world/ je link

Dispenza je nedavno snimio film #Source is within - Izvor je u nama - gde su intervjuisani naučnici koji su upoznati sa njegovom metodom i oni sa svoje naučne pozicije vrše neka laboratorijska merenja kod učesnika ritritova ... Svi su oni kao zbunjeni .. u neverici , ali kad tamo na licu mesta vide i čuju ljude koji su imali uspeha u isceljenju, onda su prinuđeni da menjaju svoja zvanična mišljenja... i bla bla bla...

Ja stvarno ne znam da li je taj čovek, Dispenza glup ili naivan i kao da ne zna šta je bilo s ljudima kao što je on , tokom istorije... SVE IH JE POJEO MRAK - sve koji su ugrožavali postojeću industrijsku medicinu i njene prihode. Sad je otkazan trodnevni seminar u Parizu zbog "tehničkih" pitanja ali to je tek početak.. Mnogo bi mu pametnije bilo da je ostao u postojećim okvirima i da ga "prati" onoliko ljudi koliko ga već prati ...a na sedmodnevnim radionicama ima po par hiljada učesnika .... i milionske prihode od toga ... Ali ne ..on je zapeo da dobije naučnu potvrdu ... Sad sam ja ptica zloslutnica - ali ovo neće ispasti na dobro ..

Ne verujem da će ovo videti veliki broj ljudi i ova tema nije odgovarajuća za ovo obaveštenje - ali će bar izaći na - novi postovi - pa ko vidi ,vidi ...

Vrh

PostPostano: pon okt 21, 2024 3:50 pm 
Član foruma

Matrona, nek ti je sretan i blagoslovljen svaki napor kojeg uložiš u malčiranje i druge tehnike obnove svoga zemljišta.

Ajd ti kad dođeš u penziju probaj vratit jedno od svoje troje djece u selo, pod izlikom da si zbog umirovljenja i starosti onemoćala, ali u biti bi mogli biti nemoćni oni. Što ako iuznenada neka budala zbog ratnih sukoba presjeće neki jako važan dalekovod, a oni ostanu ne samo bez struje i telefona nego i bez vode, jer vodovodne pumpe ne rade na ljubav i zrak.

Reci mu neka se vodi kratkoročnim, srednjoročnim i dugoročnim ciljevima. (Da sam ja radno sposoban i naslijedio tako nešto tada bi mi; ---

kratkoročni cilj bio da odmah iskrčim svu tu površinu; i da na 80 posto te površine sijem povrće, a na 20 posto voćke koje brzo rastu, kao npr. kupina, malina, ogrozd, crni i crveni ribizl i šipak. Oni počinju donositi plod od treće godine života pa nadalje. I uvijek će kila ovog voća stajati više nego kilogram paprike, luka, mrkve, cikle, kupusa, krastavaca i štajaznam koja zelenjava može uspjevati na tom zemljištu.

Srednjoročni cilj - Kad oni počnu donositi prve obilnije plodove, još više smanjiti površinu pod povrćem, a povećao površinu pod spomenutim voćkama. Uveo bih neke ljekovite biljke, kao npr komorač anis, menta i druge kratkoživuće ljekovite trajnice. Doduše, s ljekovitim biljkama je nezgodno što se ne kupuju u velikim količinama pa nema komercijalne koristi, ali možda mogu davati sjenu biljkama koje vole sjenovito stanište. Ili živjeti u nekom drugom obliku simbioze.

Dugoročni cilj, kada značajno smanjim površinu pod povrćem, posaditi spororastuće, ali zato jako hranjive voćke; najviše dud i pasji trn. Kad sam bio mali klinac sjećam se da su se seoske barabe voljele penjati po dudovima u mome selu, pa bi mi netko od njih udijelio malo dudovih bobica od kojih su prsti bili plavi kao da si prolio tintu po njima. Iz pasjeg trna i makadamije dobivaju se dragocjene, tržištu još nedovoljno poznate dvije Omega 7 masne kiseline. Za sada su one otkrivene jedino u ovim biljkama, a industrijski proces proizvodnje ovih kiselina još je u razvoju. Osim dudova i pasjeg trna posadio bih još višnje, trešnje breskve, marelice i borovnice.

Nikad neću zaboraviti bajkoviti dud. Ne znam šta je seljacima bilo pa su ih posjekli. Da ih danas imaju, morali bi u vrijeme dozrijevanja ploda danonočno čuvati to drvo da im netko, svjestan vrijednosti tih plodova ne pobere plodove i skupo ih proda, ne uloživši ni malo napora u uzgoj tog drveća.

Vrh

PostPostano: čet feb 27, 2025 9:32 pm 
Početnik

Ima li tko na ovom forumu da mu je u određenom trenutku života stigla vizitka galaktičke konfederacije? Na vizitki je u sredini bio Plejađanin blond duže kose u plavom odijelu i sa lijeva i s desna su stajale druge rase vanzemaljaca. Jedino što sam upamtila od drugih rasa je i reptilijan koji je stajao dva mjesta sa desna Plejađanina. Tu vizitku mi je netko ubacio u kaslić prije 20+ godina u Zagrebu. Sad imam 40 okruglo.

Sent from my 2312DRAABG using Tapatalk

Vrh

PostPostano: pet feb 28, 2025 8:38 am 
Član foruma

Iva G je napisao/la:
Ima li tko na ovom forumu da mu je u određenom trenutku života stigla vizitka galaktičke konfederacije? Na vizitki je u sredini bio Plejađanin blond duže kose u plavom odijelu i sa lijeva i s desna su stajale druge rase vanzemaljaca. Jedino što sam upamtila od drugih rasa je i reptilijan koji je stajao dva mjesta sa desna Plejađanina. Tu vizitku mi je netko ubacio u kaslić prije 20+ godina u Zagrebu. Sad imam 40 okruglo.

Ja je nisam dobio no nije čudno da su tad kružile. U to doba je bila ekspanzija new agea zahvaljujući ekspanziji interneta, a "galaktička federacija" je u toj subkulturi zauzela posebno mjesto.
Imam dojam da je u današnjem dobu priča o njima zamrla, da je sama po sebi isfurana, pogotovo na našim prostorima.

Vrh

PostPostano: pet feb 28, 2025 9:48 pm 
Početnik

MOONLIGHT je napisao/la:
Iva G je napisao/la:

Ja je nisam dobio no nije čudno da su tad kružile. U to doba je bila ekspanzija new agea zahvaljujući ekspanziji interneta, a "galaktička federacija" je u toj subkulturi zauzela posebno mjesto.
Imam dojam da je u današnjem dobu priča o njima zamrla, da je sama po sebi isfurana, pogotovo na našim prostorima.

Čisto da povučem paralelu. Vizitka=vizita=posjeta. :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.