Sada je: ned maj 11, 2025 8:03 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 358 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rudolf Štajner
PostPostano: čet maj 05, 2011 10:06 pm 
Član foruma

hvala svima koji su sudjelovali, pratili.

Vrh

PostPostano: pet maj 06, 2011 3:23 pm 
Član foruma

Monte kristo,od srca hvala i za ovo predavanje !

Prilažem adresu za preuzimanje u pdf formatu

http://www.4shared.com/document/ln-nxCa ... _O_LJ.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vrh

PostPostano: pet maj 13, 2011 4:02 pm 
Član foruma

Monte Kristo,legendo i grofe:ovo je pravo osvježenje i svakome razumljivo-Samo se mogu diviti i zahvaljinati.Rekao sam prije izvjesnog vremena da je zahvalno prevoditi predavanja ,koja je UČITELJ ODRŽAVAO ZA RADNIKE GOETHEANUMA.Tu se osjeća prava prisnost između jednog od največih posvećenika novog doba i obićnh priprostih ljudi,a to nam potvrđujeSTEINEROVU VELIĆINU I LJUBAV.
Monte Kristo samo naprijed i puno Ti hvala.

Vrh

PostPostano: sri maj 25, 2011 2:51 pm 
Član foruma

@MonteChristo

Zanima me šta je Steiner rekao o ženi što se duhovnosti tiče pošto sam našao podatak da je Steiner počitao dosta kontroverznu knjigu od Weiningera.Ja sam samo našao jedan djelić njegovog teksta u kojem on izjavljuje da se djelomično slaže da Weiningerom odnosno bolje rečeno da ima istine u onome što je Weininger napisao o ženi.
Evo naslova predavanja:
Man and Woman in Light of Spiritual Science
I jedan mali djelić teksta koji je meni upao u oko:
Citat:
For example a young man, Otto Weininger, wrote a book entitled Sex and Character. Otto Weininger was a man with great potential which, however, he was unable to develop because the full weight of materialism rested heavily on his soul. He was of the opinion that the individual human being can be seen neither as entirely masculine nor feminine but rather that the masculine is mixed together with the feminine and vice versa. This embryo of an idea dawned in the soul of Weininger but was stultified by the prevailing materialism. Thus Weininger imagined there to be a mixing and material interaction of the masculine and feminine principles such that in every man a hidden woman and in every woman a hidden man is to be found. But out of this, some strange conclusions came to him. Weininger said for example that the woman possesses no ego, individuality, character, or personality, no freedom and so on. As his theory was concerned only with a purely material, quantitative mixing of male and female properties, it followed that the man possesses all of these things. These, however came to nothing in him because of his other male qualities. Thus if we enter into this logically we soon discover a theory which destroys itself. Yet as we shall see, there is some truth in it.

Stoga me zanima me jel postoji još neko njegovo predavanje u kojem govori o ženi što se duhovnosti tiče i o Weiningerovim tezama.
Ja sam mišljenja da su muškarac i žena dva različita svijeta koja pak mogu zajedno ostvariti određene skrivene potencijale, slažem se u nekim stvarima sa Weiningerom kojega feministice doslovno mrze zbog onoga što je rekao o ženi,a u nekima ne.
Stoga me interesira šta je Steiner rekao o ženi.

Vrh

PostPostano: sri maj 25, 2011 6:06 pm 
Član foruma

to predavanje koje si našao imaš ovdje prevedeno:
http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?f=24&t=2886#p95617

iz predavanja:
Citat:
Da li to znači da spol nema značenja u duhovnom svijetu? Da li polaritet fizičkog i eteričkog tijela koji čine da se ovdje na zemlji ispoljavaju dva spola, nemaju odjeka u višim svjetovima? Zasigurno ne nosimo našu seksualnu prirodu sa nama u više svjetove; međutim, ishodište dva spola može se naći u astralnoj sferi.

postoje specifičnosti tjelesne i duševne prirode, ali duhovna priroda je unisex.
u duhu ne postoje ni muškarci ni žene, već bića.
isto tako ne postoje ni djeca ni starci.

neznam da li trežiš još nešto.

Vrh

PostPostano: čet maj 26, 2011 10:01 am 
Član foruma

Evo i mog malog priloga glede pitanja u svezi žene:Stvari valja promatrati sa aspekta više inkarnacija(ukoliko ljudi mogu prihvatiti tu mogućnost) Po pravilu iz inkarnacije u inkarnaciju naš individum ili naše "ja"boravi naizmjence u tijelu žene pa tijelu muškarca.No postoje slućajevi da naše JA boravi nekoliko inkarnacija u tijelu žene ili muškarca.Sve ovisi o tome koliko smo stekli iskustava i znanja kao muškarac ili žena.Steiner je više puta saopćio da, ako nam fali duhovno znanje i iskustvo(tj. ako u tome oskudjevamo) moramo se inkarnirati u tijelu žene,pošto je njena konstitucija pogodna za navedeno,kao na primjer veća "mekoća"mozga.Dazavršim:Mi ljudska bića smo izuzetno komplicirana tj.fizički,duševno duhovno, i sve naše ovozemaljsko sadašnje stanje je posljedica ili rezultat iskustava iz prošlih inkarnacija.Mi smo vjećni duhovno.U POLARNO i HIPRBOREJSKO DOBA bili smoDvospolni ili hermafroditi,a od LEMURSKOG doba došlo je do razdvajanja na muško i žensko i od tada se poćinjemo reinkarnirati

Vrh

PostPostano: sri jun 01, 2011 12:22 pm 
Član foruma

Monte Kristo zaista si genijalac.Ovaj ciklus je toliko zanimljiv da jednostavno ne znam kako da Ti zahvalim .Ovdje se vidi koliko STEINER može biti konkretan.ovo je predivno.Od srca hvala

Vrh

PostPostano: sri jun 15, 2011 9:21 pm 
Član foruma

[color=#008000] Monte Kristo-Po stoti put Ti hvala za ovako zanimljiva predavanja i izuzetno kvalitetan prijevod.
Steinerov govor je toliko svjež i znaćajan kao da je izrećen u naše vrijeme.

Znaćajne su i potresne Steinerove rijeći u svezi povezivanja intelekta i duhovnosti;Ukoliko ljudi ne uspiju povezati intelekt i duhovne spoznaje nastat će još strašniji i razorniji ratovi.Zbog iskljućivog materijalizma,koji vodi u ekstremni egoizam i ćiste životinjske nagone koji ruše sve pred sobom,većina čovječanstva će se međusobno istrijabiti.
Kamo sreće da što veći broj ljudi ćita i ozbiljno shvati ova i sva ostala Steinerova predavanja.
Dragi Monte Kristo Ti zaiata ćiniš izuzetno plemenit posao.-Hvala Ti-izdrži do kraja.Stalno Te u mislima podupirem.
[/size][/color]

Vrh

PostPostano: čet jun 16, 2011 2:04 pm 
Član foruma

to skoro da nije moguće spriječiti. to "ako" već odavno ide u krivom smjeru i kočnice više nisu dovoljne.
može se zaustaviti jedino eksplozivom.
to je stvarno potresna činjenica da je humanizam potisnut. pogledaj samo način općenja i izražavanja koji prevladava među ljudima. kratke rečenice, skoro nagonski izgovorene, bez duhovnog i emocionalnog sadržaja.
mladima se to može i treba oprostiti, ali ako neko ima 40 ili više godina a ponaša se kaubojski onda je to tragedija čovječanstva.
manihejci su shvatili da će doći do raslojavanja čovječanstva i ta spoznaja ih je toliko potresla da su se povukli iz javnosti. kao što postoje anđeoske hijerarhije tako će postojati i ljudske hijerarhije. dva su očigledna procesa u čovječanstvu. proces ljudi koji evoluiraju i proces onih koji se idu prema animalizmu. znaš da niži uvijek napadaju i ispoljavaju agresivnost. strašno je da ni oni koji evoluiraju na koncu neće imati izbora već se morati sukobiti s ostatkom čovječanstva. i bit će puno palih anđela.
naravno da je tu bitna duhovna stvarnost koja je iza svega toga.

Vrh

PostPostano: čet jun 16, 2011 10:18 pm 
Član foruma

Grofe jednostavno i genijalno . Bukvalno uživam u svakoj rečenici. Ako je dovoljno jedno veliko HVALA od srca za trud koji si uložio ...
Isto tako i Artistu veliki pozdrav za predavanje koje je priredio .
bruneto Latini ...
Ljudi svaka časta =D>

Vrh

PostPostano: sri jun 22, 2011 10:57 pm 
Član foruma

[size=150][color=#40FF80]Grofe ,legendo,uspješno si završio i ovaj ciklus.Ustrajan si i svaka Ti ćast.To što ostavljaš za nas mnoge je istinska duhovna hrana.Ovaj ciklus kao i sva predhodna ćitat će stotine i stotine ljudi željnih prave istine i duhovnosti.Vjerujem da si imao pomoć iz duhovnog svijeta Neka tako i ostane;neka si blagoslovljen.Od srca ti i iskreno zahvaljujem-Živio
[/siz[/color]
e]

Vrh

PostPostano: ned jun 26, 2011 1:32 pm 
Član foruma

Dragi Monte Kristo!

Zaista si neumoran,svaka ćast.Ovo predavanje se odnosi na osobu koja mi je izuzetno simpatićna i ćije ime koristim na ovom forumu.Ćitao sam o njemu u Steinerovom ciklusu"EZOTERNA PROMATRANJA KARMIČKIH VEZA"-Ovaj,kao i svi Tvoji predhodni prijevodi,je izvanredno kvalitetan i zanimljiv.
Po tko zna koji put najiskrenije Ti se zahvaljujem-Samo naprijed !

Vrh

PostPostano: pon jun 27, 2011 3:28 pm 
Član foruma

Za sve štovatelje Steinerovog velićanstvenog djela prilažem adrese za zadnji ciklus "EVOLUCIJA ZEMLJE I ČOVJEKA...." te za zadnje predavanje "BRUNETO LATINI" u PDF -u ,kako bi te važne materijale mogli isprintati.

http://www.4shared.com/document/9HXHHXw ... ZEMLJ.html

http://www.4shared.com/document/5vsapPa ... TINI-.html

Lijep pozdrav svima i ugodno ćitanje

Vrh

PostPostano: uto jun 28, 2011 6:47 pm 
Član foruma

Monte Kristo:Hvala Ti i za ovo predavanje.Jako je bitno znati pravu istinu o maniheizmu,pošto je njihov moto"ljubavlju jedino možemo pobijediti zlo".To je upravo bio i moto Rudolfa steinera kao najvećeg kršćanina i posvećenika 19. i 20 stoljeća.

Prilažem adresu za preuzimanje zadnjeg predavanja u pdf formatu-Grofe legendo samo naprijd i puno Ti hvala.

http://www.4shared.com/document/u6Ab1EC ... FONT_.html

Vrh

PostPostano: pon jul 04, 2011 5:24 pm 
Član foruma

Dragi grofe ,ovo su prave stvari.Ćini se kao da Steiner govori o sadašnjem vremenu.Svaki odlomak i stranica su zanimjivi i važni.-Prijevod izvanredan.
Ne nalazim prave rijeći zahvalnosti.Grofe, što da kažem:genije si i legenda .Od srca zahvaljujem.-Samo naprijed-To je pravo štivo i duhovna hrana.
primi najsrdaćnije pozdrave !

Vrh

PostPostano: sub jul 16, 2011 7:29 pm 
Član foruma

Ispričavam se na padobranskom upadu u temu, neki dan sam u Rijeci u robnoj kući Ri na trećem katu gdje je "prodajna izložba knjiga" vidio i nekoliko knjiga (4-5 različitih) Rudolfa Steinera, pa ako je netko u blizini i ako ga zanima, zna gdje ih može pronaći. Nažalost se ne sjećam o kojim se točno naslovima radi.

Vrh

PostPostano: pon jul 18, 2011 4:24 pm 
Član foruma

Dragi Monte Kristo !

Ne mogu se nadiviti Tvom požrtvovanom radu !Nevjerojatno kakovom brzinom prevodiš ovalo važnu temu,koja može biti i danas itekako aktuelna.

Zaista,sve o KRISTOVOM biću je današnjici neshvatljivo,pošto su mozgovi prizemljeni,a može se reći i podzemljeni.Tome je uzrok razorni materijalizam tj.ALKOHOL.koji sprećava uzdizanje.

Dragi grofe ,u ime mnogih i u osobno od srca Ti hvala.
Mnogo si nas zadužio.

Vrh

PostPostano: uto jul 26, 2011 10:29 pm 
Član foruma

Grofe , malo je reći HVALA na ovim divnim prevodima i tvojoj nesebičnosti =D> =D> =D> :hello2:

Vrh

PostPostano: čet jul 28, 2011 8:28 am 
Član foruma

drago mi je da netko čita

Vrh

PostPostano: ned jul 31, 2011 9:11 pm 
Član foruma

Citat:
Duhovna znanost čini mogućim da kada se dvije duše susretnu i jedna zahtijeva ljubav, druga je nudi.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 358 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.