Pozdrav.
Nov sam na forumu, odavno pratim ali nisam imao potrebe da se registrujem.
Sada nadjoh razlog da to uradim, samo da bih postavio ovo pitanje.
Prvi put sam to video ove godine kada sam bio na odmoru u sokobanji. Svako vece oko pola 12 su se pojavljivale cudne letelice iznad rtnja i okolnih planina. Na pocetku, pojavila bi se velika bela tacka, nakon cega bi se pojavljivale manje "tackice" koje veoma brzo menjaju boju.
Boja te "letelice" se u roku od jedne sekunde menja 3-4 puta, i to otprilike plava-zelena-crvena-zuta.
Isprva sam mislio da su to zvezde ( za ovo sto menja boje rekoh mozda eksplodiraju ), ali onda sam primetio da se krecu sve vise i vise, relativno sporo.
Jednu noc sam se u banji probudio, otisao u wc, pa rekoh ajde da pogledam koliko su se te dve popele visoko. Kada sam izasao na terasu, na nebu iznad rtnja i u okolini ih je bilo posvuda, sigurno preko 20.
Najvecu jezu sam osetio kada sam pokusao da uslikam te letelice. Kada god bih pokusao ( imam veoma dobar aparat ), slika bi se zacrnela, zabagovao bi aparat,... Pri pokusaju uslikavanja zvezda, koje dosta slabije svetle od pomenutih objekata, sve bi bilo uredu.
Mislio sam da se to desava samo iznad rtanja ( citajuci razne medije koje govore o rtnju ). Veceras kada sam izasao na prozor, pogledao sam u pravcu meseca i video istu tu veliku belu tacku. Razgledajuci malo nebo, ugledao sam i jednu "letelicu" koja menja boje.
Da li neko ima slicna iskustva, i imate li objasnjenja za ovo?
Pozdrav!