Sada je: ned maj 11, 2025 4:51 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1244 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 63  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet jul 15, 2005 7:53 pm 
Administrator

Dobro, možemo do imendana mlatiti praznu slamu i govoriti jel neka fotka fake ili nije. No, zbilja se može u Photoshopu ili bilo čemu sličnom napraviti bilo kakva slika... no, ovdje bih htio napomenuti sljedeće:

Imam zbilja desetke FILMOVA o raznim NLO-ima koji se doslovce vide kako "lete" ili se pojavljuju i slično. Mislim da se filmom isto može manipulirati, ali ne baš kao sa slikom. I da je 99% lažnog, a recimo 1% svega autentično - rezultat je isti kao i da su sve slike i filmovi točni - a to je da POSTOJE OBJEKTI za koje mi uopće neznamo kako se kreću, što su i tko ili što njima upravlja. Postoje mnoge kombinacije ljudsko/vanzemaljskih tehnika/tehnologija, bla,bla... da sad tu ne nabrajam i zaključak je da bi se malo ipak trebali i osvjestiti i u tom pogledu. Da sakupimo što više informacija o njima i da se to podijeli ljudima koje to zanima. Nekima da i NLO sleti na glavu, rekli bi da su malo zabrijali na rakiju ili slično... hehe.

Mozak mnogima uopće ne može "preraditi" informacije koje su im nepoznate. Češće to "objašnjavaju" najracionalnijim objašnjenjem kojeg se mogu sjetiti i ovisno na kojem su nivou. Ako su na jako niskim nivoima, to je obično "Božje djelo", a ako nešto malo znaju, to je ziher meteor, balon, optička varka, lom svjetla i slično. Pošto je većina ionako iluzija, ono što vidimo je obično i refleksija nečega. A to ni malo ne znači da je to - to. Treba vidjeti IZVOR a ne REFLEKSIJU.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 15, 2005 10:14 pm 
Član foruma

Jack
Zasto bi racionalno objasnjenje bilo nisko? Jel si ti dosao do ovoga intuicijom i snovima? Zakljucak da su NLO-i vanzemaljskog porekla je i te kako racionalan. Ljudi vide objekat koji po manevarskim sposobnostima i izgledu ne potseca na nijednu poznatu zemaljsku letelicu, pa onda zakljucuju racionalno da je izvanzemaljski, ali to nije i jedini racioanalan zakljucak. To je zdravorazumsko razmisljanje obicnog coveka, ali ne i naucnika. On ce dati puno mogucih objasnjenja zbog znanja kojeg posjeduje. Sta su mislili neki domorodci kad su prvi put videli avion? Oni bi na osnovu znanja i svetogleda zakljucili da se radi o pojavi povezanoj bogovima i visim silama. To je sasvim racionalno razmisljanje na osnovi njihovih poznavanja. Iracionalno bi bilo da recimo u danasnje vreme NLO-e povezujemo angjelima i bogovima.

Ne postoji inherentni dokaz da su NLO-i ET stvar. To su samo tvrdnje i pretpostavke, sasvim racionalne. Pastirao sam jedan link koji nudi malo drugacije objasnjenje(tectonic strain theory) ali sumnjam da ce vam se to uklopiti u verovanja. ET objasnjenje ja daleko vise interesantnije i intrigantnije.

Postoje dve naucne procedure utvrdjivanja dal je nesto ET ili zemaljskog porekla. Prvo je utvrdjivanje dal se uopste radi o artefaktu ili o prirodnoj tvorevini-pojavi. To je jako tezak posao. Drugi je merenje radioaktivnih izotopa. Ti izotopi su drugaciji ako je nesto vanzemaljskog porekla, odnosno nije proizvedeno na nasoj planeti koja ima jedinstven izotopski otisak.

Mozda su stvarno ET porekla, to je teorija koja meinstrim nauka i te kako razgledava, ali bez onog hajpa i entuzijazma kao popularna "ufologija".

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 23, 2005 5:11 pm 
Član foruma

http://www.vecernji-list.hr/newsroom/zanimljivosti/339027/index.do

22.07.2005 18:57

NLO viđen i iznad Maslenice

slika

MASLENICA – Sandro Sadžak (17) i Marcel Ivančić (14) iz Siska preksinoć su snimili nepoznati leteći objekt iznad Maslenice. Te su ljetne večeri na balkonu kuće razgovarali, a onda su pogledali uvis te su na nebu ugledali pulsirajuću bijelo-žutu svjetlost. Podsjetimo, posljednjih tjedana Večernji list objavio je nekoliko fotoaparatom zabilježenih neobičnih pojava na nebu iznad Zagreba i Krka. (fš)

"When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. Sometimes there's a moment as you are awaking, when you become aware of the real world around you. But you are still dreaming."
http://ufos.tk

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 23, 2005 6:53 pm 
Član foruma

Jaka fotka. Vidi se da je vanzemaljski brod, nema sta. :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 23, 2005 8:07 pm 
Član foruma

slika

slika

Ima gde se vidi i bolje. 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 23, 2005 9:29 pm 
Član foruma

stvarno se odlicno vidi - kao da je UFO namjerno stao da pozira :)

"When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. Sometimes there's a moment as you are awaking, when you become aware of the real world around you. But you are still dreaming."
http://ufos.tk

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 23, 2005 10:25 pm 
Član foruma

I jeste mu pozirao. To je snimio Bili Mejers koji je kontaktirao Nordijce i oni su mu dozvolili da ih snima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jul 23, 2005 11:39 pm 
Član foruma

Hmm na koju foru je on kontaktirao Nordijce?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 24, 2005 7:06 am 
Član foruma

Oni su njega kontaktirali. To su radili šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, javljali su se i inspirisali više pojedinaca. Neke su i programirali da rade za njih. Više to ne rade.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 24, 2005 7:47 pm 
Član foruma

Pantelija nije mi jasna jedna stvar sa majerom.
Naime, koliko sam dobro svatija, on je reka da su mu oni rekli da su na ovoj planeti samo 3 vrste, i kao da nema prijetnji?

Ok, a šta je sa sirius A, tau ceti, greysima, reptilima, i ostalom ekipom?
Ili sam ja to krivo pročita?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 24, 2005 8:22 pm 
Član foruma

JOE je napisao/la:
Ovi su Buša dofurali doma :shock:

slika

kometar na sliku, foto montaza napravljena u zurbi vidjiva golim okom. Autor nije pazio da ne ostavi deformacije oko svijetleceg objekta. U koliko imate photoshop i pripadajuce extenzije, proturenjem kroz filtere (npr inverzija) itd mozete vidjeti sve greske.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 24, 2005 8:32 pm 
Član foruma

Ziggy je napisao/la:
Vidi se da je ova fotka slikana dugom ekspozicijom zbog manjka svetlosti, mozda 1/2 sek i tako nesto. Pogledajte automobile na cesti u donjem delu slike. I one lice na NLO-a za ne? To gore je obican avion.

Iznad bijele kuce ne lete avioni.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 24, 2005 9:24 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
slika

slika

Ima gde se vidi i bolje. 8)

ista prica kao i predhodnom komentaru. ovaj nlo ima i malu antenu na vrhu, s obzirom na izostrenost objekta u odnosu na pozadinu moze se reci jos jedna brzopleta fotomontaza

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 24, 2005 11:00 pm 
Član foruma

GameDeveloper je napisao/la:
Pantelija nije mi jasna jedna stvar sa majerom.
Naime, koliko sam dobro svatija, on je reka da su mu oni rekli da su na ovoj planeti samo 3 vrste, i kao da nema prijetnji?

Ok, a šta je sa sirius A, tau ceti, greysima, reptilima, i ostalom ekipom?
Ili sam ja to krivo pročita?

Nije mi poznato šta su mu sve rekli, ali znam da su ga upozoravali na opasnost od zlih osvajača.

'ovaj nlo ima i malu antenu na vrhu, s obzirom na izostrenost objekta u odnosu na pozadinu moze se reci jos jedna brzopleta fotomontaza'

Izvodiš vrlo naučne zaključke. Koliko ja vidim NLO se savršeno slaže sa pozadinom i osvetljenjem a oštrina verovatno zavisi od kretanja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 24, 2005 11:45 pm 
Član foruma

da je autor doticne fotografije dodao malo blur mnogo bi uvjerljivije izgledalo.. pazi suma je zamagljena, a objekat iznad nije ( alien skin - chrome ), ako kazes da je nlo vec preletio sumu vidjela bi se sjena na tlu, a ona nedostaje. Da bi uocio greske prilikom izrade fotomontaza, najbolje je gotovu sliku pogledati u 800x600 rezoluciji i color seting stavis na medium
:wink: inace iskusni graficar ce uvijek uvjerljivu fotomontazu praviti na nizoj rezoluciji... tako ce izvuci maximum...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 25, 2005 7:21 am 
Član foruma

Senke na tlu nema jer nema ni sunca.
Da bi se dokazalo da je neka fotografja fotomontaža potrebne su mnogo detaljnije analize same fotografije i njenog negativa. Ti to nisi u mogućnosti da izvedeš i zato uozbilji se malo sa takvim komentarima. Jeste da ovo nije neki naučni forum ali ako svi budemo lupali šta nam padne napamet onda neće biti ni za malu decu. Ovde ipak pokušavamo nešto da saznamo i razmenimo informacije.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 25, 2005 10:47 am 
Član foruma

tuzlak, aj analiziraj mi ovu sliku.

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 25, 2005 11:55 am 
Član foruma

I nije ti neka slika.

Evo jedne bolje 'montaže', Rusi se potrudili da ga zabiju u zemlju!

slika
slika
slika
slika
slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 25, 2005 12:24 pm 
Član foruma

trenutno mi lici na neispeglano platno fotografisano koristeci kratku ekspoziciju. Svjetleci objekat koji u ovom slucaju predstavlja NLO, mogo bi biti lupom fokusirani snop svjetlosti. Pokretanjem lupe snimljen je trag, glava objekta je trenutak kada je lupa zaustavljena. Mozete jednostavno rukom naciniti manji pokret imitirajuci putanju na slici i zapaziti da onog trenutka kada je zaustavite da dolazi do trzaja. Lupu i fotoaparat u ruku i uvjericete se u ovo sto govorim. Jos jedna nelogicnost, ako "glavu" posmatramo kao NLO u pokretu, isti ne ostavlja odgovarajuci otisak na "nebu".

Druga opcija je da je umjetnik koristeci vectorske graficke alate (PS) nacinio liniju i na istu nabacio bijeli glow, ali je opet zanemario prija pomenutu nelogicnost.

Neda mi se da uplodujem neke svoje fotomontaze, doduse nisu u pitanju NLO /UFO teme vec, manipulacije gradjevinskih objekata i ljudskog tijela ( most preko neba, rotterdam u oblacima, lice jedne ne zgodne djevojke na tijelu manekenke itd.)

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 25, 2005 12:33 pm 
Član foruma

tuzlak, ona slika, to sam ja slikao 20 god starim fotoaparatom jednu noć, i sasvim slučajno sam to uhvatio.
Ono iznad šta si postao isto nije fotomontaža, jer da je, znači i da je film montiran jer su te slike iz jedne dokumentarnog filma.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1244 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 63  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.