Jack987 je napisao/la:
Evo i novog slučaja nad Zagrebom, Dugo Selo... Večernji List:
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/za ... 7/index.do

Nažalost, danas fotografija više nije nikakav dokaz, jer je tehnika toliko napredovala da se sve može fotomontirati da izgleda bolje od originala!
Ostaje nam tako samo ili "iskustvo iz prve ruke" ili "vjera"!
Obratite pažnje na komentare iza članka:
"olympus
Kupi si novi aparat jer taj tvoj olympus pravi kojekakve krugove na slici, sigurno imas onaj mali slatki u bojama,,,,,losa kvaliteta.
Imam i ja par slika s tim bijelim kruzicima. Na Internetu ih ima tisuce, ako ih zelite vidjeti utipkajte rijec ORB pa cete naci objasnjenje. Da li jeovo orb ili zrno prasine, god knows
Imam takodjer Olympus - mju digital i vec sam puno puta imao 'letece tanjure'. Kao sto je netko vec napisao, to je obicno smece ili kapljica vode kombinirana s lomom svjetlosti. I, da, nije se vidjela prilikom slikanja ali se vidjela kasnije. I, da, nisam na ljetovanju u Nevidjanima (jel' postoji uopce takvo mjesto ?) pa da zovem novinare da pogledaju sliku gdje s klincima igram nogac u dovristu, a oko nas par 'letecih tanjura'. Smijeh. Al' je vijest, svaka cast.
Treba obrisati prašinu sa objektiva,prije slikanja,i evo.....nema svemiraca. To je mrvica nečega na objektivu,na koju padne svjetlo.Pošto je jako blizu,ispadne mutno.Neoštro.Obriši objektiv mekanom i čistom krpicom....i toga više nema. d

) photoshop ili ne, cak i mene zanima sta je to:) "Nakon što sam ga uslikala Olympusom" - moze bit reklama za Olympus ili deformacija istog aparata:) ajde nek netko objasni, ili ako je jos netko vidio nek javi:)
danas je vrlo lako uočiti takvu pojavu...
...dovoljno je znati samo osnove Photoshopa

"