Sada je: čet maj 08, 2025 5:19 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1244 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 63  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub jul 09, 2005 4:01 pm 
Član foruma

Faaip de Oiad je napisao/la:
Ako netko ne želi prihvatiti istinu, znači da ne razmišlja. Zato je "razmišljanje s čekićem" nepotreban izraz.

To je i moje misljenje.
Prije bi mogli rec da imamo dva stanja.
Prvo, normalno = "razmisljanje" a drugo = "pokusaj razmisljanja" sta ipak nije razmisljanje osim ako razmisljanjem ne zovemo random pojavu nepovezanih misli tako prisutnu kod danasnjeg covjeka.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 10, 2005 1:29 am 
Član foruma

Organski,

Svaka cast! Da nisi Hrvat voleo bih te kao brata (nije zdravo da Srbin i Hrvat budu braca).

Ne znam zasto citirate te "Kasiopejce". Da li tu vidite neku mudrost? Pa da dobijem zadatak da napisem Bibliju prilagodjenu ovom vremenu, verovatno bih napisao nesto slicno. Naravno, ne bih pominjao algebru (ni matematiku uopste) jer je jos uvek bauk po skolama. Mada, kad bolje razmislim, matematika moze 'ladno da zameni Sotonu. Zamislite samo u mom "Otkrovenju": Ko ne bude znao koliki je sinus ugla od 90 stepeni sledi mu skrgut zuba i vecni plac. Dobro, pitanje je iz trigonometrije, al' je*i ga, morao si da budes spreman na sve. :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 10, 2005 1:32 pm 
Član foruma

Pa ako tako stoje stvari VV uvijek mozemo biti sestre.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 10, 2005 1:54 pm 
Član foruma

VV
Skoro sve sto se ovde prica bazira se na kasiopejskim izvorima. Neko da neku teoriju i onde je podupre nekim citatom kasiopejaca: "Evo tako je jer isto misle i Kasiopejci". To je isto kao pozivati se na Bilbliju ili Kuran.
Ako nesto ne ispadne kao sto su oni rekli ili postoje cvrsti naucni dokazi da nije tako onda ih pravdaju kako oni gledaju iz drugog denziteta ili vremena.

Postoji kreativno razmisljanje koje stvara ideje i koncepte i razmisljanje koje ne stvara nista. Ono se odvija unutar vec ustanovljenih koncepta i verovanja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 10, 2005 2:18 pm 
Član foruma

....

Zadnja izmjena: Faaip de Oiad; pet nov 07, 2008 1:29 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 10, 2005 3:38 pm 
Član foruma

Nitko nikoga ne bocka. Samo konstatiram validnost tih spisa. Netko citira Bibliju, netko Kasiopejce. Nemam nista protiv razlicitih verovanja. Nisam niti Talibanac niti krstonosac. Svi mi ovde na neki nacin nesto propovedamo i branimo stavove. Moramo se u nekom trenutku i "bocnuti".
To je i cilj ovog foruma zar ne? FORUM - vidi Vujaklija ili Klajic. Razmenjati misljenja i komentirati ih. Zar ocekujes samo potvrdne komentare.
Uostalom jel si ti Galaksijin advokat? Ako smo ga nekako uvredili unapred se izvinjavamo(bar ja) Covek ima znanje i moze sam replicirati.
Da nismo mozda tebe uvredili?

Kao sto je Galaksija dosao do toga vlastitom analizom, tako sam i ja dosao do svojega vlastitom analizom. I sta sad? Ajmo pricati o izgledima McLarena da osvoji ovogodisnji sampionat. :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 10, 2005 5:23 pm 
Član foruma

....

Zadnja izmjena: Faaip de Oiad; pet nov 07, 2008 1:28 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 10, 2005 6:12 pm 
Član foruma

Heheh sada ispada da tlacimo Galaksiju...nemogu da vjerujem!! To mi zvuci poput uvodne spice STAR WARS: "Imperija i Dart Vejder tlace Galaksiju".
:lol:

Netko je spomenuo da su UFO-i naizgled mali ali posto je unutra 4D prostor je zaista velik. Uvek sam se cudio kako neko moze raditi "hopa-cupa" u peglici. Napokon odgovor.

:)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jul 10, 2005 11:59 pm 
Administrator

Haha! Dobro je ovo s peglicom !!!

Vidite analogiju:
Recimo neki file može recimo imati 1,5 MB. I vi da tu istu količinu podataka možete staviti recimo na disketu ( sjeća li se netko još tog medija ?!? ), samo ako ju zazipate ( komprimirate ) određenim programom ( WinZip, WinRar i sl. ) - jer samo 1,44 MB stane na disketu. E i vidi sad - zazipaš stvar i ona ima "samo" recimo 1 MB !!! SVE od toga si preuredio određenim algoritmom da on bude DRUGAČIJI u odnosu na veličinu, a ISTI u odnosu na sastav podataka. Dakle, jednu stvar si prebacio u drugačije zakone ( algoritme prema kojima se kodirala stvar ) i ona je PROMJENILA veličinu. Ona zazipana ima određena svojstva i kasnije se ona opet može vratiti u prvobitno stanje.
Vjerojatno postoji i analogija našeg fizičkog prostora.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 11, 2005 10:34 am 
Član foruma

Komprimiranje materije i prostora nije nista novo u fizici. To se desava recimo kad se zvezda urusava od sopstvene gravitacije zbog gubitka fuzione energije. Ali mislim da to ipak nema veze sa denzitetima jer ja vidim denzitete ne kao fizicku varijablu vec kao nivo percepcije nekog bica. Takav "komprimiran" UFO bi prema ovim zakonima bio recimo velicine peglice :D ali bi zadrzao masu, tezeo bi preko 20 tona.
Drugo pitanje je zasto bi uopce ET komprimirao brodove. Ako je zbog smanjenja vidljivosti onda bi bilo bolje prigusiti onaj lajt shou koji pravi pogon letelice.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 11, 2005 10:44 pm 
Administrator

Nemaju potrebe "smanjivati" letjelicu=vremensko/prostorni stroj. Oni se recimo kada lebde iznad površine i mi ih možemo vidjeti, nalaze u vidljivom dijelu spektra koji mi možemo percipirati. Oni unutra se nalaze u 4. denzitetu, dok je "cijeli brod" u našem, 3. denzitetu. ( Tko zna kako ga vide životinje, stanovnici 2. denziteta??? ). No dobro kažeš, stvar je percepcije.
Biljka vas ne može "osjetiti" ako kraj nje brzo prođete. Ali ako se stanete do nje, osjetit će vašu prisutnost. No, tako slično i mi ne možemo percipirati djelatnosti koje se dešavaju u 4. denzitetu, jer tamo sve titra manjom valnom duljinom=većom frekvencijom, i sami interval u jedinici vremena je puno manji. Planckova konstanta je naš najmanji "iznos" vremena, zar ne? Koiko? Negdje 10 na -14. sekunde ( neznam sad napamet, a nije toliko ni bitno ). Sve manje od toga nama se čini istovremeno.

Ima jako dobar tekst o NLO-stanjima i svijesti u "vremenu" i prostoru u ovom tekstu ( eng. ):

http://www.val.hr/znanje/literatura/-EN ... etails.zip

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jul 11, 2005 11:45 pm 
Početnik

Prije tjedan dana na nebu iznad Zagreba u 23:30 bio sam svjedok cudnoj pojavi, tocnije bljestavoj svjetlosnoj kugli koja je vrlo brzo prosarala po nebu, to nebi ni bilo toliko cudno da objekt nije napravio neobjasnjivu putanju cik cak po nebu i zatim nestao u dubini svemira. Nakon par dana u kojima sam razmisljao o cudnoj pojavi na nebu pokusao sam promatrati nocno nebo u nadi da cu ponovo uociti NLO, kad ono nakon dva dana na istoj poziciji (Sjevero istoku), ponovo svjetleca kugla jos jaceg inteziteta neopisive brzine prosarala nebom i ponovo nestala u dubini svemira. Iduci dan na vecer ali ovaj put oko tri ujutro ista prica samo puno kraceg trajanja...
Zanima me dali je mozda jos neko uocio cudne pojave ovih dana na nebu iznad Zagreba?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jul 12, 2005 2:09 am 
Administrator

Bilo je pojave prošle godine svjetlosne kugle, čak ju je slikao aparatom jedan dječak, bilo je i u novinama.

Može biti svašta, ali obično svjetlosne kugle nastaju kad prolaze iz 4. u 3. denzitet. Entiteti koji prolaze mogu biti razni.

Jao, pa ja živim na sjeveroistoku Zg... hm... malo ću više sad gledati po nebu... možda uočim nešto zanimljivo. Javim onda.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 13, 2005 1:51 am 
Član foruma

Smatra se da je uzrok takvih svetlecih lopti tektonicko trenje i da se pri tom trenju proizvode naboji jonizirane plazme koja jednostavno odleti u nebo ili krece se nekom trajektorijom pod dejstvom magnetog polja zemlje. Istrazivanja na tom polju je radio Paul Devereux, David Clarke i Michael Persinger(tectonic strain theory). Nedavno sam gledao na diskaveri kako u laboratorijskim uslovima proizvode vakve pojave. Lome dva kamena jakim pritiskom prese i onda pregledaju snimak na kojim se vide mnostvo malih lopti kako lete naokolo. Normalno to se vidi na usporenom snimku jer je u tom slucaju trajanje plazmicnih lopti vrlo kratko. Ali kad se radi o trenju tektonickih ploca te lopte mogu da budu veoma velike i traju poprilicno dugo.
Druga stvar koja dopunjuje ovu teoriju je to sto se "UFO-i" ovog tipa cesto vide kako izlete iz zemlje, ili lebde nisko. Otuda i pretpostavke UFO entuzijasta da ET ima podzemne baze.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 13, 2005 1:55 am 
Član foruma

Uuups zamalo da zaboravim link

http://www.holman.net/ufo/archives/misc ... /persinger

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 13, 2005 12:11 pm 
Član foruma

evo i ja se tek probudio valjda kasnimo za njima ili smo u drugom realitetu :lol: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 13, 2005 3:08 pm 
Član foruma

zanimljivo kako se uvijek nalazi logicno objasnjenje za kriva prorocanstva, objasnjenja onih koji silom zele vjerovati.... da, mora da smo u krivom realitetu.... kako ide ono ona pjesma, jdnog velikog pjesnika... 'i sto ja umjesto vas da napravim, u samo tri harme i pet strofa.... sjebani ste u mozak, katastrofa'

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 13, 2005 10:09 pm 
Član foruma

Stephane, najezda je bila, al to šta vi ne pratite događanja...to je druga stvar....i naravno.....mediji ti takvo što neće prenijeti na televiziji jer je televizija pod kontrolom iluminata.
Potraži malo na netu šta se dogodilo 7.7 u mexicu, te tjedan dana prije isto u mexicu.
Ovo šta je "trebalo biti" u las vegasu....nije bilo, treban pokušat pronać šta je s time bilo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 13, 2005 10:30 pm 
Administrator

Evo i današnjih vijesti iz novina:

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 14, 2005 8:52 am 
Član foruma

NESVAKIDAŠNJE I Katarina Šafarik snimila tajanstveni krug
NLO i na nebu blizu Zagreba
Autor Frane ŠARIĆ

http://www.vecernji-list.hr/system/gall ... lo-txt.jpg

Katarina Šafarik, 24-godišnja Zagrepčanka, u redakciju Večernjeg lista javila se nakon što je jučer pročitala našu priču i vidjela snimke Jelene Cvijić jer je i ona prije tri tjedna fotoaparatom zabilježila neobičnu pojavu, gotovo identičnu onoj koju je snimila Jelena prije dva tjedna na otoku Krku.

Na fotografiji koju je snimila Katarina Šafarik noću 21. lipnja vidi se velik, crvenkast krug na nebu iznad Dugog Sela pokraj Zagreba.

"Šetala sam psa u mjestu Gračac pokraj Dugog Sela kad sam iznenada na nebu ugledala velik puni Mjesec. Nakon što sam ga uslikala Olympusom, na slici sam zamijetila neobičnu pojavu ili predmet uz Mjesec pa sam još jedanput okinula, no na drugoj slici toga predmeta više nije bilo. Voljela bih da mi netko iz Zvjezdarnice objasni o čemu je riječ. Mene to pak podsjeća na kameleonovo oko, a vrlo su zanimljivi rub i koncentrični krugovi unutar te pojave", rekla je Katarina Šafarik, koja je trenutačno na ljetovanju u Neviđanima.

krug mi se cini identicnim kao i onaj koji je skoro slikao i momak iz zagreba... da li je rijec o zrcu prasine na leci ili !? ugl. interesantno...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1244 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 63  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.