Sada je: pet maj 02, 2025 3:59 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 531 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Abdukcije
PostPostano: pon dec 12, 2011 11:19 am 
Član foruma

galaksija je napisao/la:

P.S. Mislim da u nekim segmentima, engleski prijevod teksta kojeg koristim nije baš najprecizniji, dok opet orginalne članke na italijanskom jeziku ne mogu razumjeti. S obzirom da se usko držim formata i pojmova koje je koristio prevodioc na engleski, može se desiti da neki navodi ili pojmovi na kraju završe krivo prevedeni. S tim u vezi, prije bilo kakvog upuštanja u praktikovanje ove simulacije, trebalo bi pažljivo proučiti i kontemplirati stvar, odnosno, razumjeti suštinu. Nadalje, ovdje nisam podebljavao pojedine dijelove teksta koje je podebljavao prevodilac kako bi ukazao na njihovu veću važnost s obzirom da to može biti uveliko subjektivno; prim. prev.

A ja bih samo dodala da je ovdje riječ o "hipnozi" - bez obzira što je Malanga to naveo kao nešto drugo. Pretpostavljam da je riječ o tom široko rasprostranjenom strahu od hipnoze. Kao i o nekim parničnim postupcima s kojima je očito imao problema. Na žalost. To bi valjda moglo ući u metode koje se koriste da se netko stisne pa prestane s radom.
Sam Malanga je dao i vrlo precizan opis vanzemaljaca (dobivši ga od svojih klijenata) u kojem je naveo točno oblasti njihova djelovanja spram nas. Isto ej tako dao opis kloniranja ljudi...Ma ima svega i vrlo je interesantan - a svakako lijepo osvježenje s informacijama nakon Karle i Barbare. Sve je to dio njegove knjige, naravno na nepoznatom talijanskom jeziku! :mrgreen:

Inače, hvala Galaksija :thumbup: !

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: pon dec 12, 2011 12:09 pm 
Administrator

Flaš - mentalna simulacija, nastavak:

5. modul

Odstranjivanje klonova

Sada ćemo upitati dušu da li je svjesna postojanja bilo kakve kopije (klona) njenog trenutnog fizičkog tijela/kontejnera. Te kopije/klonovi moraju biti uništeni, ili će uz pomoć njihove aktivacije duša ponovo biti uhvaćena protiv njene volje. Onda ćemo zatražiti od duše da ide i potraži te kopije u holografskoj mreži, (očito, moramo koristiti one pojmove koje ona može razumjeti, kao... potraži ih sada, ili...traži ih u ovom sadašnjem trenutku, ili... potraži ih oko sebe.) Mi ćemo joj reći da ona zna gdje su ti klonovi i da se ona može lako povezati s njima, a onda ćemo je pozvati da potraži te kopije na onim mjestima u univerzumu gdje se one trenutno nalaze. Duši uzme otprilike oko 50 sekundi da pronađe prvo mjesto a unutar 3 minute ona će pronaći tri glavna mjesta gdje se nalaze klonovi:

- Jedno od mijesta je uvijek nešto slično plakaru koji se koristi za prezerviranje. Njega čuvaju vojnici.

- Drugo mjesto se obično nalazi tamo gdje i vanzemaljska vrsta kojoj ono pripada. To mjesto se uklapa i sa aktivnom vanzemaljskom memorijom subjekta; ovdje se mogu vidjeti prozirni cilindri u kojima kopije plutaju u tekućini koja se koristi kao prezervans.

- Na trećem mjestu, klonovi su obično uskladišteni u horizontalnom položaju i to mjesto je obično vezano sa vanzemaljcem pod nazivom Hor(us) ili "Režalo".

Broj kopija varira od jedne do tri, zavisno o mjestu i procedurama koje se koriste. Kad god duša pronađe neko od mijesta gdje se čuvaju klonovi, mi tražimo od nje da ih smakne, ohrabrujući je i podsjećajući je na to da oni nisu živi, nego su lažni, kako bi se izbjegla kriza i unutrašnji sukob.

U ovom modulu. možemo odvojiti neko vrijeme na prikuljenje podataka u vezi sa stvarnim mjestom gdje su se klonovi nalazili kad su bili uništeni, tako da možemo saznati i to ko ih je u stvari držao. Na taj način možemo potvrditi da li su ta mjesta pripadala: vojsci, AAM, što se potvrđuj euz pomoć podataka iz prošlog modula, i takođe, ekstra-dimenzionalnom parazitu: Horusu (koji sadrži RA, bestjelesnog parazita,) ili Režala (s njegovim vanzemaljskim sadržajem koji takođe može biti bestjelesan.) (Ovdje želimo napomenuti to da su Horus, Ra i Režalo samo konvencionalna imena koje smo dali ovim vanzemaljcima tokom našeg proteklog rada.)

Napomene:

U stvari, nedavno smo otkrili da kad duša opiše mjesto gdje su uskladištena fizička tijela/kontejneri, ona tamo takođe vidi i klonove drugih, nepoznatih žrtava otmica.
Sada imamo tendenciju da tražimo od duše da eliminiše sva fizička tijela/kontejnere koje vidi, one koji pripadaju drugim ljudima zajedno sa svojim. Čini se da ova operacija ništa ne košta i daje indirektnu prednost pri pomaganju oslobađanja i drugih žrtava otmica koje još uvijek nisu svjesne toga da su otimane. (Kraj 5. modula.)

(...)

nastaviće se...

Vrh

PostPostano: uto dec 13, 2011 9:12 am 
Član foruma

Definitivno mi se sviđa Malangin pristup ovoj vrsti problematike, iz jednog od najbitnijih razloga, a to je kao što već rekoh da ovo osoba može raditi sama, pa bar neke dijelove, dok ne uđe u neke dublje spoznaje i znanja. Doista je ovdje na nekim mjestima korišteno i vođstvo druge osobe, koju ja više doživljavam kao ,,podsjetnik,, šta treba sljedeće vizuelizirati ili način kako to ,,izoštriti,,.Vrlo slično nekoj vrsti vođene meditacije kroz koju se obavlja samoprogramiranje za razvoj i jačanje USPAVANIH-ZABORAVLJENIH ljudskih potencijala(tipa sjećanje, samopromatranje, odbrana,djelovanja,iscjeljenje itd...)

Inače bih voljela da ima malo više podataka u dijelu koji je vezan za gravidnost i vanzemaljske fetuse.Samo čisto da uporedim sa nekim svojim zapažanjima, i ako sam se i sama uvjerila da kod osoba koje su tek u ,,osvještavanju- sjećanju,, na ova manipulativna djelovanja u nekom početnom stadiju nije poželjno te dijelove ,,potencirati-otvarati,, dok ne dođu u fazu spremnosti za nekakvo pravilno prihvatanje, a potom i djelovanje.

U biti ovo me interesuje čisto iz jednog fascinantnog ponavljanja da žene koje su se ,,sjetile,, svoje ,,vanzemaljske-djece,, u toku tih i takvih gravidnosti većinom znaju ,,pol,, tog vanzemaljskog djeteta kojeg trenutno nose...i ovdje mislim isključivo na one fetuse koje će biti rođeni u njihovom vanzemaljskom realitetu-svijetu itd,itd,itd...

Vrh

PostPostano: uto dec 13, 2011 10:08 am 
Administrator

Flaš-mentalna simulacija; nastavak:

6 – modul

Foto album

Na ovoj tački, s obzirom na to da je duša vidjela sebe unutar fizičkog tijela s kojim nema više interferencije sa strane, bićemo u stanju da je re-programiramo za budućnost. Međutim, da bi se to učinilo, duša treba da vidi i prepozna sve vanzemaljce koji su bili u interakciji s njenim fizičkim tijelom/kontejnerom. To su vanzemaljci kojih se ona ne sjeća ali će ih uskoro prepoznati. Tražićemo od duše da napravi jedan foto album i da ga prikaže svom fizičkom tijelu/kontejneru, u njegovom umu; po jednu sliku svake vanzemaljske vrste koja je dolazila. Sada duša, bez nekih vidljivih poteškoća, pravi jedan foto album koji sadrži sve vanzemaljske vrste koje smo opisali u našim istraživanjima. Nakon svake slike koju duša ukratko opiše, (ovdje ne želimo da se previše dugo zadržavamo na njihovom opisivanju jer te slike samo služe duši da verifikuje koja je vrsta vanzemaljca ta koju ona treba da drži daleko od sebe a za nas da vidimo koju vrstu vanzemaljaca ona posmatra), mi ćemo je podstaknuti da napravi sljedeću sliku.

Vrste vanzemaljaca koje duša treba da vidi su:

slika

slika

1. Saurus/Reptilijanac
2. Insektoid/Mantid
3. Srcolika glava (jedna vrsta grejsa, nešto veće visine s kožom sličnom slonovskoj koji su visoko telepatični)
4. Peto-prsti plavušan/Orange (naranđasti) – često u plavom kombinezonu i obično u društvu sa vanzemaljskom ženom
5. Amfibijski vanzemaljac sa žabljim prstima
6. Lux/Orb
7. Vojnik ljudskog izgleda
8. Šesto-prsti plavušan (‘Režalo’) ili Nordik.
9. Horus/Draco (vanzemaljac koji izgleda kao krilati antropomorfid i koji je povezan sa egipatskom civilizacijom)
10. EBE (klasični grejs sa svim svojim verzijama)
11. Crna Tačka (sadržaj trans-dimenzionalnih parazita: Horusa ili Režala)
12. bilo ko drugi koga duša prepozna

Sasvim je moguće da se Duša neće sjetiti nekih od ovih vanzemaljaca a to je vjerovatno zbog toga što sve žrtve otmica nisu imale posla sa svim ovim vanzemaljskim vrstama. Ukoliko se Duša u određenom momentu ne može sjetititi ničega više, to znači da ona nije imala više doživljaja te vrste i tada trebamo da ostavimo to i možda da koristimo opšte rečenice, (u transformativnoj gramatici proces generalizacije se koristi kad ne postoje opisi bilo koje vrste koji koriste kategorizirajući elemenat, tako je moguće uključiti sve što može biti uključeno) što će naučiti Dušu da izbjegava da bude zarobljena od strane bilo koga.

Napomena:

Sada je trenutak u kome treba da obavijestimo Dušu da su Horus i Režalo samo fizička tijela/kontejneri za druge stvari koje su “bestjelesne”, koje ona obično vidi kao crne bezoblične ili dvo-dimenzionalne tačke: dok je “Šesto-prsti” jedno lažno fizičko tijelo/kontejner. Duša takođe mora biti informisana da uništavanje ili istjeravanje ova dva fizička tijela/kontejnera nije dovoljno, nego da ona mora prepoznati unutar njih i ‘druge’, tako da im ne dozvoli da joj se ikad više približe. Ukoliko u ovom trenutku upitamo Dušu odakle dolaze ta druga bića koja su sadržana unutar njih, ona će bez ikakve sumnje reći da ta dva bestjelesna entiteta dolaze iz jednog drugog mjesta gdje “fizička tijela” ne postoje i gdje se sve zatvara u sebe. Na kraju, čak iako sama ličnost žrtve otmica ne zna ništa, ispostavlja se da je Duša veoma dobro informisana nakon što postane svjesna i obavijesti se o stanju stvari.

Kad Duša postane svjesna svih tih različitih tipova vanzemaljaca i vojnika (subjekt koji se ničega ne sjeća prije ove simulacije, sada je u stanju da precizno opiše sviju njih, zato što mu je Duša pokazala te slike koje ona uzima iz hologramske mreže), ona može biti re-programirana. Mi ćemo je pitati da li želi da ova “gospoda” više ne dolaze i ne manipulišu njeno fizičko tijelo/kontejner. Koncept Duše a takođe i njenog fizičkog tijela/kontejnera mora se neprestano naglašavati jer u drugom slučaju Duša će se re-programirati tako da nju niko ne može uzeti, i neće uzimati u obzir činjenicu da će vanzemaljci i dalje manipulisati njeno fizičko tijelo/kontejner. Stoga, mi moramo stalno podsjećati Dušu da čak ni njeno fizičko tijelo/kontejner ne treba da bude otimano nikada više. Ukoliko se Duša složi s tim, mi ćemo je pitati da li ona želi da je naučimo kako da ih “otjera daleko”. Duša uvijek na ovo odgovara potvrdno i mi onda tražimo od nje da samo za jedan trenutak pogleda budućnost ovog fizičkog tijela/kontejnera. Ove riječi ćemo uskladiti sa uobičajenim vizuelno-kinestetičkim frazama kao:

…pogledaj budućnost ovog fizičkog tijela/kontejnera… da li još uvijek vidiš onu ”gospodu” kako dolaze da uzimaju tvoje fizičko tijelo/kontejner?…

Duša može odgovoriti potvrdno i reći:

…da oni se vraćaju natrag ali ne mogu više ništa uraditi…
Ili, ona može reći:

…samo se Tom i Dik vraćaju…

Zavisno od toga koliko dobro smo odradili prethodne module.

Sada ćemo tražiti od Duše da očisti svoju budućnost od tih slika tako da ćemo automatski očistiti i realnost od njihovog prisustva.

Ovu vizualizaciju ćemo pratiti sljedećim riječima:

Nikada-više, ne-više, uništeni, stop (pojam ‘stop’ ili ‘zaustaviti’, Duša intepretira kao “nikad se nije dogodilo”.)

Sada ćemo pitati Dušu da pogleda opet kako bi vidjela da li se ti entiteti ponovo vraćaju.
Duša posmatra njenu budućnost i opisuje ono što se sada u njoj nalazi. Ona obično kaže da će se vanzemaljci vraćati ali neće biti u stanju ništa više da urade. Oni neće uzimati ni nju, niti njeno fizičko tijelo/kontejner. U nekim slučajevima, ona kaže da se vraćaju tražeći neke poznanike ili rođake koji žive s njenim fizičkim tijelom/kontejnerom (djeca, bračni drug, braća, roditelji...)

Na ovoj tački, mi pitamo Dušu da li će ona dozvoliti njima da je uzmu: da uzmu nju ili njen njeno fizičko tijelo/kontejner; (na ovaj način mi projiciramo u sadašnjosti tu potvrdu koja se odnosi na budućnost.) Duša kaže čvrsto – NE!

Sada treba da pripremimo Dušu da nam da dvije važne informacije i to je razlog zašto od nje tražimo da pogleda u svoju budućnost, kao i u budućnost njenog fizičkog tijela/kontejnera. Pitaćemo je da ih izbroji. Duša vidi sva njena fizička tijela/kontejnere odjednom, međutim, ona ne zna koliko njih je tamo ukoliko mi ne zatražimo od nje da ih prebroji. Na taj način, ona će ih vidjeti jedno po jedno, pa će ih izbrojati. Duša onda kaže da je broj fizičkih tijela/kontejnera između nule kao minimum (što znači da je ovo njeno trenutno fizičko tijelo poslednje) i 6 kao maksimum.

Ovaj tip pitanja je namijenjen da se ličnost navede na to da razumije kako izgleda njena sudbina u budućnosti a isto tako da i mi znamo da li se odgovor statistički uklapa sa svim ostalim, te tako da odredimo i kredibilitet svih ostalih odgovora koji su prikupljeni. Nadalje, Duša odmah postaje svjesna i toga šta joj budućnost nosi, te tako često dobijamo i sljedeći opis, “kad se sve završi ovdje, onda prelazimo tamo, u dimenziju koja je sazdana od svjetlosti”.

Želimo da podsjetimo na to da čovjekova ličnost ovdje nije pod hipnozom, nego se ona nalazi u stanju koje je povezano s njenom Duševnom komponentom, tako da ona odgovara odmah ali je nesvjesna onoga što kaže jer je lijeva moždana polutka odsjećena od 80% komunikacije.

Drugo pitanje za provjeru odnosi se na prvo fizičko tijelo/kontejner Duše. Mi pitamo Dušu da nam kaže kako je njeno prvo fizičko tijelo/kontejner. Potrebno je da koristimo sadašnje vrijeme jer Duša ide i gleda svoje sadašnje prvo fizičko tijelo/kontejner koje je još uvijek prisutno, ili u stvari, ko-prisutno s našim vremenom. Cilj ovog ispitivanja je da se verifikuje da li Duša s kojom imamo posla potiče od 1-og ili 2-og kreatora. Ukoliko Duša opiše tijelo njenog 1.-og domaćina kao tijelo džinovskog čovjeka, onda imamo posla sa Primordijalnim Čovjekom (Primordial Man – PM, prim. prev.) i tu je sada potrebno da koristimo drugi modul za re-programiranje Duše; nasuprot tome, ukoliko Duša opiše svoje prvo fizičko tijelo/kontejner kao bilo kakvo drugo fizičko tijelo/kontejner, onda nije potrebno korištenje tog modula i nastavljamo tako što ćemo je pitati da se pridruži njenom Duhu i njenom Umu uz pomoć jednog eksperimenta fuzije. Duša obično oklijeva u početku, ali ona onda to pokuša i odmah dobija određenu korist od toga. Tako ćemo onda i podučiti Dušu kako da sarađuje u toj trijadi, pa time i prebacujemo na ‘0’ sve one šizofreničke stavove i ponašanje koje je tipično za mnoge žrtve otmica. Oni stiču jednu “teritorijalnu kartu” koja je kompletna ili koja će se odnosti bar na njihovo neposredno virtuelno susjedstvo.

Nastaviće se...

Vrh

PostPostano: uto dec 13, 2011 3:54 pm 
Početnik

Super tekst =D>

Ovaj 7. vojnik ljudskog oblika- često je u zadnje vrijeme prisutan u mojim snovima, ali uvijek je još jedan s njim... Ja sve do sad zapravo i nisam to uzimala za čudan san jer kao ono iz okruglog svemirskog broda su izašla dva takva vojnika i ja sam sjela na cestu i gledala u njih i tu je bio kraj. Također, i ovaj nabildani s tim nekakvim rogovima na glavi :twisted: (to su bile grozne noći). Pa puno hvala na ovim informacijama.
Ja, osobno imam ogromni problem vezan uz snove o abdukcijama. Ti snovi su toliko postali odvratni da neću ni o tome pisati. Htjela bi samo napomenuti da od dana kada sam pitala jednu osobu na forumu preko pm o tome i od trenutka kada sam počela čitati knjigu "Oteti" i ostale knjige slične tematike ti snovi su se prorjedili, ali su postali puno realniji i ne znam kako da se izrazim, puno su više bili detaljniji.
Imam neke slike koje sam crtala nakon tih snova, stavit ću ih da vidite, možda kome pomogne, ako ima sličan problem.
Uglavnom sad se sve svelo na to da ja, za koju su prije svi govorili da imam dugi jezik :oops: i da me nije ničega strah, tokom noći osjećam strah, znojim se, pa iskreno ako moram to wc tokom noći, trpim do jutra jer me strah, a ni sama ne znam čega i u svakodnevnom životu se osjećam nesigurno i uznemireno.

Attachment/i:
Opaska: ovo su ruke i usta ....nečega..što je imalo cijelo tijelo plavo samo mu je glava bila ljudska (glava od meni drage osobe) s tim da su mu usta bila sa velikim jezikom i zubima kao na slici
P8160609.JPG
P8160609.JPG [ 314.66 KiB | Pogledano 5740 put/a. ]
Opaska: ova prava slika se tokom sna pretvorila u drugu nakon koje se pojavilo biće sa slike ispod, kojeg ja, iz ne znam kojeg razloga zovem Orao
P8160607.JPG
P8160607.JPG [ 201.96 KiB | Pogledano 5740 put/a. ]
Opaska: to je slika iz sna nakon kojeg se smrzavam kad ga se sjetim
P8160606.JPG
P8160606.JPG [ 261.19 KiB | Pogledano 5740 put/a. ]
Vrh

PostPostano: uto dec 13, 2011 4:55 pm 
Član foruma

Alerim, meni je interesantna ova, neka ,,spirala,, koju vidim na slici, i naravno ptica. Jeli to bila osoba sa glavom ptice, ili baš ptica...

Vrh

PostPostano: uto dec 13, 2011 5:11 pm 
Početnik

To je baš bila ptica. Ta ptica je zapravo razgovarala sa mnom u snu. I kad sam je ja pitala kako se zove, dobila sam neki odgovor na slovo Z (ne znam punu riječ), a nakon pitanja od kud je, odgovor je bio na slovo L, ali ne mogu se sjetiti cijele riječi kao ni kod imena. Uglavnom, nakon toga ja tu pticu zovem orao i mislim da između tog orla i tog mjesta na L postoji neka povezanost.
A iz ove spirale je taj orao izletio... to je sve čega se sjećam.

Vrh

PostPostano: uto dec 13, 2011 6:08 pm 
Član foruma

Alerim i sama sam nekad imala znak ,,spirale,, kao i ptice koju sam ja zvala hehehe ,,soko,,samo si me ovim crtežom podsjetila na neka od obilježja-znakova...
U biti najbitnije je skloniti strah i pokušati na neki način (meni izgleda sasvim prihvatljivo ovaj Malagin način, kojeg Galaksija prevodi) ostvariti što dublje sjećanje da bi mogao krenuti u neko djelovanje...

Vrh

PostPostano: sri dec 14, 2011 8:00 am 
Član foruma

Tako je Znak - najvažnije je riješiti se straha.
I da, Malanga nam daje vrlo važne informacije koje se mogu primjenjivati. Istovremno da ne bude zabune - kad sam rekla da je riječ o hipnozi - a koja je izmjenjeno stanje svijesti - nisam rekla da to čovjek ne može činiti sam. Pa i meditacija je oblik izmjenjenog stanja svijesti. Ima čak i sve točke "indukcije" pogotovo ona na disanje. Pa bi ovdje mogli pričati i o obliku samohipnoze. Dakle, koliko različito toliko i slično. Ali nije ovdje to tema, pa da ne oftopičarim. I na koncu - sve to služi jednome - a to je da se sjetimo i suočimo s time - osvijestimo događanje kako bi mogli maknuti strah. Sve je na nama, izbor kako ćemo to raditi.

Alerim i meni su se prvo vraćala sjećanja, a tek sam onda čitala literaturu, Otete, Anđeosku maskaradu i sl. I pomagalo mi je to u tim trenucima, ako ništa drugo znaš da se to ne događa samo tebi - onda je lakše ići dalje.

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: sri dec 14, 2011 9:56 am 
Administrator

Flaš-mentalna simulacija, nastavak:

7-modul

Reprogramiranje Duševne komponente prema Primordijalnom čovjeku

Ukoliko Duševna komponenta žrtve otmica potiče ili dolazi od Primordijalnog čovjeka (PM), ona obično osjeća određenu nostalgiju za svojim prvim fizičkim tijelom/kontejnerom koji je tokom vremena deificiran kao otac, gospodar ili stvoritelj.

Duša želi da se vrati natrag što je prije moguće i često puta se sjeti da je ona ovdje napuštena i tako živi čekajući da se PM vrati i uzme ju opet natrag.

Duša pokazuje potpunu nesvjesnost u vezi s onim što se stvarno dogodilo i ona pogrešno vjeruje kako mora čekati PM-a da se on vrati natrag.

Međutim, mi znamo da su stvari drugačije od toga. Znamo da je PM blokirao unutar sebe svoju Duševnu komponentu, tako da bi napravio svoje fizičko tijelo/kontejner besmrtnim, ali time je takođe blokirao i sposobnost Duše da doživljava, zato što ona ne može doživjeti jedinu stvar zbog koje je došla u ovaj univerzum a to podrazumijeva doživljaj smrti.

PM ne želi da umre i on se ponaša prema Duši upravo na isti način kako to čine i drugi vanzemaljci jer oni žude za tim da Duša bude blokirana u njihovim fizičkim tijelima/kontejnerima tako da oni mogu biti besmrtni, čak i u slučaju da time sprečavaju Dušu i svu Svijest da imaju doživljajno iskustvo.

PM koristi jedan trik kako bi riješio ovaj problem.

Uzeo je svoje Duševne komponente i podijelio ih je s ljudskim fizičkim tijelima/kontejnerima tako da Duša može doživljavati smrt koristeći se ljudskim fizičkim tijelima/kontejnerima.

Međutim, čini se da je na kraju ovog doživljaja Duša željela da se vrati svom orginalnom vlasniku, PM-u, koji ju je stavio u kavez zauvijek. Duša je još uvijek ovdje s nama zato što je napuštena od strane PM-a i ona je potpuno nesvjesna da ju koriste i eksploatišu njeni budući tamničari.

Kad mi u ovom modulu podsjetimo Dušu o njenoj ulozi u svemu ovome, ona pokazuje ljutnju prema PM-u i ne želi da mu se više vraća. Kroz ovu spoznaju mi želimo pomoći Duševnoj komponenti da shvati kako je ekscentrični visoki čovjek koji se čini kao jedan neobičan i mudar starac (to je način na kojeg ga Um vidi) koji se ponekad pojavljuje i kod SIMBAD-a kad ga praktikuju oslobođene žrtve otmica i koji pokušava da nagovori Dušu da mu se vrati, da je to u stvari jedan inteligentan ljudski lažov, koji želi da zatvori Dušu nakon što ona doživi smrt, koristeći je u tom kontekstu i puštajući je da često bude otimana od strane vanzemaljaca i prilikom čega mu ona služi kao neka vrsta trojanskog konja.

PM takođe koristi čovječanstvo kao topovsku hranu periodično uzrokujući eksterminaciju ljudske rase, kako bi spriječio vanzemaljce da preuzmu Duševnu komponentu i kako bi izbjegao da čovječanstvo postane samosvjesno, te tako i spozna kako stoje stvari.

Kako smo još prije naglašavali, čovječanstvo nema svog zaštitnika ni u obliku vanzemaljaca, niti ljudske vojske, pa čak ni u PM-u, (koji je stvorio vanzemaljce, koji su nakon toga stvorili nas, tako da mogu kroz nas postati isto kao i PM.) PM je sam na određeni način počinio grijeh želeći da postane besmrtan i možda vječan, isto kao i njegov prvi stvoritelj.

8 – modul

Odvajanje Duševne komponente od Primordijalnog čovjeka (PM-a)

Pitaćemo Dušu da li ona želi da zauvijek ostane rob PM-a, koji se pretvarao da je njen otac, njen stvoritelj i njen dobročinitelj, a koji ju je u stvarnosti samo eksploatisao za svoju vlastitu korist. Mi tražimo od Duše da sama pogleda u budućnost i tako sama verifikuje kako stvarno stoje stvari. Na ovoj tački, Duša postaje duboko dirnuta i plače, ali odlučuje da se zauvijek odvoji od PM-a, stičući ponovo svoju slobodu i zauvijek.

Sada pitamo Dušu da li ona zna kako da se odvoji od PM-a. Često, ona to ne zna.

Onda pitamo Dušu da li ona želi da joj mi kažemo kako to da učini.

Duša se slaže.

Sada kažemo Duši da vizualizira svoju vezu sa PM-om kao jednu dugačku gumenu traku a da onda tu traku povuče prema sebi i na taj način će se ona otkačiti od PM-a i potpuno će se namotati unutar same Duše, unutar njenog sadašnjeg fizičkog tijela/kontejnera.

Duša to lako čini.

Period neposredno nakon ovog modula je često veoma emocionalan.

...

Vrh

PostPostano: sri dec 14, 2011 10:13 am 
Administrator

9 - modul

Stvaranje zaštitnog zvona/mjehura

Na ovoj tački, tražićemo od Duševne komponente da stvori jedno prozirno zvono koje će zajedno sa cijelim tijelom obuhvatiti i trijadu u tijelu.

Onda ćemo reći da se ovo zvono ne može ući izvana a da ono dozvoljava da se vidi napolje, pa tako ličnost/osoba može kontaktirati vanjsku sredinu ali vanjska sredina, što podrazumijeva vanzemaljce i vojsku, sve one, poznate i nepoznate, neće biti u stanju da nikad više uđe unutra a ako oni slučajno dodirnu to zvono, ono će tako zavibrirati da će ih automatski uništiti.

Duša zna kako to da učini i ona želi da sačuva njeno fizičko tijelo/kontejner, tako da ona neće imati nikakvih poteškoća kod pripreme ovog poslednjeg odbramenog trika.

U ovoj mentalnoj simulaciji, Duša stvara zvono koje obično radi onoliko dugo koliko je dug i život žrtve otmica.

Samo Duša može da otvori to zvono i to se događa samo onda ukoliko to ona poželi.

Napomene:

Mi smo bili u stanju da potvrdimo da je ovaj blok dosta puta poslužio kao jedan skriveni i efekasan štit u poređenju sa slučajevima gdje ovaj modul nije bio korišten. Ideja za odabiranje štita u obliku zvona dolazi odatle što osoba asocira taj oblik sa zvukom. Zvuk podrazumijeva vibraciju pa je tako na taj način lakše za nekoga ko je vizuelan, auditoran ili kinestetičan, da prihvati pojam jednog vibrirajućeg zaštitnog oblika. Zahvaljujući Lucianu Scognamigliu, možemo naglasiti i to da je pojam “Zaštitnog zvona” veoma star i korišten je u Hunduizmu, http://www.skepticfiles.org/mys5/tantsafe.htm, što je kasnije bilo pogrešno kopirano od strane američkih nju-ejđera, http://www.unexplainable.net/artman/pub ... 5400.shtml, a prije njih, od strane Rozenkrojcera http://www.rosicrucian.com/zineen/p_aura.htm.
U tom kontekstu, oblik zvona se može efikasno zamijeniti i jednim energetskim oblikom kojeg možemo porediti s konceptom Aure. To će više odgovarati onima čija je percepcija više kinestetična, nego vizuelna. U tom slučaju, prema Scognamigliu, ovaj modul treba biti modifikovan na sljedeći način:

Zatražićemo od Duševne komponente da stvori jednu transparentnu auru kojom će omotati trijadu koja se nalazi u tijelu i koja će takođe obuhvatati i cijelo tijelo.

Onda ćemo reći Duši da se ovu auru ne može ući izvana i da će nam ona dozvoljavati da vidimo kroz nju zato što je prozirna i da osoba tako može biti u kontaktu s vanjskim svijetom ali vanjski svijet, koji podrazumijeva vanzemaljce i vojsku, sve one, poznate i nepoznate, neće nikad više biti u stanju da uđe u nju, a ako oni dodirnu tu auru, ona će zavibrirati tako da će ih automatski uništiti.

Duša zna kako to da učini i ona želi da sačuva njeno fizičko tijelo/kontejner, tako da ona neće imati nikakvih poteškoća kod pripreme ovog poslednjeg odbrambenog trika.

(...)

nastaviće se...

Vrh

PostPostano: sri dec 14, 2011 10:16 am 
Administrator

10-modul

Završni dio

Sada kažemo osobi da izađe napolje iz ogledala i da nastavi da leti...

(...)

nastaviće se...

Vrh

PostPostano: sri dec 14, 2011 12:07 pm 
Administrator

Nakon simulacije

Odmah nakon ove simulacije reći ćemo osobi da će unutar 56 sati vanzemaljci i vojska pokušati da opet vrate pod svoju kontrolu ono na što oni misle da polažu pravo.
Treba da kažemo da, šta god da se desi, osoba neće biti opet oteta, jer je Duša sada reprogramirana.

Obično, kratko nakon toga, vanzemaljci i vojska će pokušati da stupe na scenu.

Osoba može osjećati da je bila oteta i moguće je da se ona ne sjeća toga šta se u stvari dogodilo, međutim, kad se ona sjeća šta se desilo kod narednih pokušaja otmice, onda možemo vidjeti da su svi oni propali. Ti pokušaji abdukcije se mogu nastaviti tokom dužeg vremena ili će jednostavno ostaviti čovjeka na miru nekoliko mjeseci, nadajući se da će njegove odbrambene barijere oslabiti, međutim, tako nešto se nikada ne događa.

U ovom kontekstu, žrtve otmica čije Duše potiču od 2.-og stvoritelja, neće više biti napadane, dok će kod onih čije Duse potiču od 1.-og stvoritelja biti uvijek PM koji će im dosađivati.
PM je spao na to da sarađuje sa vanzemaljcima i vojskom kako bi vratio kući njegovu izgubljenu Dušu i to, sve do sada, ne može biti postignuto tako lako; to se dešava zato što Duševna komponenta često odbija da fizički eliminiše PM-a, jer se osjeća vezana za njega zbog zajedničke prošlosti.

Moguće je to da ova vrsta situacije donekle stvara emocionalni stres kod žrtve otmica, jer se Duša stalno osjeća opkoljenom sve dok njena svijest ne eksplodira i ona ne dozvoli nikome u cijelom univerzumu da joj se približi.

To je posljednja tačka u našem radu.

Pored toga, treba da kažemo da ovdje samo u jednom navratu osoba stiče toliko mnogo svjesnosti da ona vidi virtuelni svijet oko sebe na tako različit način da ona sada dovodi u pitanje sve što je do sada vjerovala i često preispituje veze i odnose s ljudima koje poznaje.

U ovom kontekstu, mi treba da ostanemo u vezi sa žrtvom otmica tokom naredih mjeseci dok ona ne razumije viziju svog novog unutrašnjeg stanja ravnoteže koje će joj omogućiti da čini čuda a istovremeno i razumije zašto se sve to događalo.

nastaviće se...

Vrh

PostPostano: čet dec 15, 2011 3:31 pm 
Početnik

galaksija je napisao/la:

Nakon simulacije

Odmah nakon ove simulacije reći ćemo osobi da će unutar 56 sati vanzemaljci i vojska pokušati da opet vrate pod svoju kontrolu ono na što oni misle da polažu pravo.
Treba da kažemo da, šta god da se desi, osoba neće biti opet oteta, jer je Duša sada reprogramirana.

Obično, kratko nakon toga, vanzemaljci i vojska će pokušati da stupe na scenu.

Osoba može osjećati da je bila oteta i moguće je da se ona ne sjeća toga šta se u stvari dogodilo, međutim, kad se ona sjeća šta se desilo kod narednih pokušaja otmice, onda možemo vidjeti da su svi oni propali. Ti pokušaji abdukcije se mogu nastaviti tokom dužeg vremena ili će jednostavno ostaviti čovjeka na miru nekoliko mjeseci, nadajući se da će njegove odbrambene barijere oslabiti, međutim, tako nešto se nikada ne događa.

U ovom kontekstu, žrtve otmica čije Duše potiču od 2.-og stvoritelja, neće više biti napadane, dok će kod onih čije Duse potiču od 1.-og stvoritelja biti uvijek PM koji će im dosađivati.
PM je spao na to da sarađuje sa vanzemaljcima i vojskom kako bi vratio kući njegovu izgubljenu Dušu i to, sve do sada, ne može biti postignuto tako lako; to se dešava zato što Duševna komponenta često odbija da fizički eliminiše PM-a, jer se osjeća vezana za njega zbog zajedničke prošlosti.

Moguće je to da ova vrsta situacije donekle stvara emocionalni stres kod žrtve otmica, jer se Duša stalno osjeća opkoljenom sve dok njena svijest ne eksplodira i ona ne dozvoli nikome u cijelom univerzumu da joj se približi.

To je posljednja tačka u našem radu.

Pored toga, treba da kažemo da ovdje samo u jednom navratu osoba stiče toliko mnogo svjesnosti da ona vidi virtuelni svijet oko sebe na tako različit način da ona sada dovodi u pitanje sve što je do sada vjerovala i često preispituje veze i odnose s ljudima koje poznaje.

U ovom kontekstu, mi treba da ostanemo u vezi sa žrtvom otmica tokom naredih mjeseci dok ona ne razumije viziju svog novog unutrašnjeg stanja ravnoteže koje će joj omogućiti da čini čuda a istovremeno i razumije zašto se sve to događalo.

nastaviće se...

mozda sam u krivu s obzirom da sam samo preletio tekst...
No, sam koncept Samo-inducirane metode za stalno zaustavljanje vanzemaljskih otmica podrazumijeva izvodenje nekog algoritma ili rituala za sprecavanje otmica sto ogranicava tok te stoga prouzrokuje stagnaciju umjesto napredak (Kasiopejci: rituali ogranicavaju tok, znanje stiti) Prikupljanjem znanja rastemo i razvijamo se do stupnja gdje nam ne trebaju rituali. Uostalom, da li je ovo zaista znanstveno i empirijski obrađeno : hipoteza, eksperiment, argumentacija, zakljucak i najvaznije dokaz a ne samo pretpostavka koja eto mozda funkcionira jer pacijenti imaju moguci subjektivni dozivljaj ili moguće željno razmišljanje da su njihove otmice prestale? Uostalom, zar nas vanzemaljski entiteti ne mogu oteti i bez da primjetimo (otmu nas i vrate nas u istoj vremenskoj točci)? :-k
Poanta ovog svega sto pisem je da se u praksi pokazalo da nema boljeg nacina zastite od prosirenja perspektive, prikupljanja znanja i duhovnog rasta.
No, naravno tko voli nek izvoli.
What are your thoughts on this subject? :occasion5:

Vrh

PostPostano: čet dec 15, 2011 4:36 pm 
Član foruma

Onaj ko ove manipulacije nije prošao iskustveno ili recimo ne sjeća ih se, neka lijepo i dalje nastavi spavati ostajući samo na teoriji ili priči ,,umske logike,,..
- Pročitavši Kasiopejce ne znači da ih moramo i slijediti od početka do kraja, uostalom kao i sve ostale ,,pripovjetke,, i znanja...Što ne bi recimo mi nešto sami saznali, bez prepisivanja tuđeg, a pogotovo kritikovanja...
- Da bi nakon rada sa nečim utvrdio ,,rezultat,, treba da prođe neko vrijeme...itd,itd,itd (hebi ga sad nemam vremena,zvoni na vratima, pih... ](*,)

Vrh

PostPostano: čet dec 15, 2011 7:58 pm 
Član foruma

Zašto nemogu postati post, cirka 10 puta mi izađe ovo( Post sadrži premalo znakova)i kao da gledam da će ovaj sad proći, a onaj od pola strane A4 formata nema teorije... Znam da nisu vanzići, heheh u pitanju...

Vrh

PostPostano: čet dec 15, 2011 8:14 pm 
Član foruma

wanderer je napisao/la:

Poanta ovog svega sto pisem je da se u praksi pokazalo da nema boljeg nacina zastite od prosirenja perspektive, prikupljanja znanja i duhovnog rasta. :

Poanta svega što si napisao je da papagajski ponavljaš nešto što si pročitao bez imalo kritičkog razmišljanja. Pročitaj svoj post i pogledaj da li ti napisano zvuči/izgleda kao ritual - rad bez razumijevanja.

Citat:
U kojoj praksi se pokazalo da nema boljeg načina zaštite...
znači da postoje i drugi načini zaštite...
Citat:
...od proširenja perspektive...

Citat:
...prikupljanja znanja...

Citat:
...duhovnog rata...

Molim te objasni kako to postižeš ili kako bi netko napisano trebao postići? Kroz neko djelovanje, možda? Ili je i bilo kakav oblik djelovanja za tebe ritual?

Što čovjek treba napraviti kad prikupi to znanje? Spremiti ga u špajz? Ili ga možda treba primjeniti? Što je po tebi znanje? Teoretska nakupina tuđih misli kojih se treba pridržavati kao pijan plota? Ili je znanje možda kompilacija teoretskog znanja primjenjenog u nekakvoj praksi iz koje se potom izvuku zaključci o načinima djelovanja/rješavanja nekog problema i slično? ili možda nešto treće?

Želim ti reći da potcjenjuš ljude na forumu ako samo površno, neobavezno baciš neki post glumeći pri tome znanje. Ovdje se napisano čita i o tome se razmišlja. Svaka rečenica ima svoju težinu i smisao.

Vrh

PostPostano: čet dec 15, 2011 11:38 pm 
Početnik

Lampa je napisao/la:
wanderer je napisao/la:

Poanta ovog svega sto pisem je da se u praksi pokazalo da nema boljeg nacina zastite od prosirenja perspektive, prikupljanja znanja i duhovnog rasta. :

Poanta svega što si napisao je da papagajski ponavljaš nešto što si pročitao bez imalo kritičkog razmišljanja. Pročitaj svoj post i pogledaj da li ti napisano zvuči/izgleda kao ritual - rad bez razumijevanja.

Citat:
Citat:

Citat:

Citat:
...duhovnog rata...

Molim te objasni kako to postižeš ili kako bi netko napisano trebao postići? Kroz neko djelovanje, možda? Ili je i bilo kakav oblik djelovanja za tebe ritual?

Što čovjek treba napraviti kad prikupi to znanje? Spremiti ga u špajz? Ili ga možda treba primjeniti? Što je po tebi znanje? Teoretska nakupina tuđih misli kojih se treba pridržavati kao pijan plota? Ili je znanje možda kompilacija teoretskog znanja primjenjenog u nekakvoj praksi iz koje se potom izvuku zaključci o načinima djelovanja/rješavanja nekog problema i slično? ili možda nešto treće?

Želim ti reći da potcjenjuš ljude na forumu ako samo površno, neobavezno baciš neki post glumeći pri tome znanje. Ovdje se napisano čita i o tome se razmišlja. Svaka rečenica ima svoju težinu i smisao.

Moj cilj nije bio ikoga potijeniti niti glumiti znanje :?: nego mi je bio cilj nauciti kroz dijeljenje mojeg shvacanja i citanja tudih i time dobiti siru sliku. A i nemoj zamjeriti, debelo sam u pocetku sa svime ovime...

Vrh

PostPostano: čet dec 15, 2011 11:55 pm 
Član foruma

wanderer je napisao/la:
Lampa je napisao/la:
wanderer je napisao/la:

Citat:
Citat:

Citat:

Citat:
...duhovnog rata...

Moj cilj nije bio ikoga potijeniti niti glumiti znanje :?: nego mi je bio cilj nauciti kroz dijeljenje mojeg shvacanja i citanja tudih i time dobiti siru sliku. A i nemoj zamjeriti, debelo sam u pocetku sa svime ovime...

No harm done. :)

PS. Kombiniraj pročitano s osobnim iskustvima, kakva god bila. Piši o iskustvima i njihovoj usporedbi s pročitanim. Tako stječaš razumijavanje teorije na spoznajnoj razini.

Vrh

PostPostano: pet dec 16, 2011 7:55 am 
Član foruma

Citat:
Uostalom, da li je ovo zaista znanstveno i empirijski obrađeno : hipoteza, eksperiment, argumentacija, zakljucak i najvaznije dokaz a ne samo pretpostavka koja eto mozda funkcionira jer pacijenti imaju moguci subjektivni dozivljaj ili moguće željno razmišljanje da su njihove otmice prestale?

Kao što rekoh možda samo kad se čita izgleda kao željeno razmišljanje ili subjektivni doživljaj. Kad neke stvari doživiš i vidiš da ih više nema ili da im je smanjen intenzitet onda vidiš i rezultat, jer toga doista i nema ili opet ponavljam nema u tom obimu jedan period dok se manipulacija u velikom broju slučajeva ne isključi skroz...
Kako dokazati ovo djelovanje znanstveno, kad ni ove vrste manipulacije nisu dokazane znanstveno, uostalom kao ni bilo koje druge vrste nevidljivih manipulacija, a neki ljudi su ih bili svjesni oduvijek???

….malo prizemno i sirovo objašnjenje onoga čemu smo svjedoci…

Znanstvenici,naučnici, doktori itd,itd ove i slične stvari vole svrstati i ubaciti u grupu šizofrenih, itd. simptoma, pa tako po njima svi vidoviti (grah, karte,kugle, vizije,itd) razne vrste duhovnih iscjelitelja ( energetičari,reikisti, šamani,hodže, popovi, vještice,regresoterapeuti, hipno... i šta ja znam) bi po njihovom objašnjenju svi trebali ući u tu grupu, a svi znamo da to nije tako, jer i oni idu istim takvim(provjereno) da pitaju šta im je dalje činiti i kako im pomoći kad im znanstveni, naučni doktorski, itd faktori zakažu...

Citat:
Uostalom, zar nas vanzemaljski entiteti ne mogu oteti i bez da primjetimo (otmu nas i vrate nas u istoj vremenskoj točci)?

U ovom pristupu je napisano kako se rješavaju manipulacije u bilo kojoj vremenskoj tački (u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti- ako uzimamo ovo kao neke uobičajene termine za objašnjenje vremenskih tački).
Kad se osvijeste neke stvari tj. kad se pokrenu i razviju uspavani dijelovi sebe, onda itekako postaješ svjestan približavanja i uplitanja nečega blizu tebe čak i ako sjediš u autobusu među gomilom ljudi. To takvi ljudi mogu osjetiti recimo po promjeni gustoće,kvalitete, vibre zraka (ovo stvarno ne znam kako najbolje dočarati taj osjećaj...i ovo je nekakav najprostiji primjer za objašnjenje neprimjetnih otmica (ništa nije bilo, a bilo je…)

-------
Nego mene ovaj dio izlaganja buni...nekako mi je zgužvano...mislim ovaj PM (Ko je lik? Prvi pali čovjek koji je bio u raju, sotona, šta???)..možda zbunjoza zbog termina i izraza...
-----------
Kako smo još prije naglašavali, čovječanstvo nema svog zaštitnika ni u obliku vanzemaljaca, niti ljudske vojske, pa čak ni u PM-u, (koji je stvorio vanzemaljce, koji su nakon toga stvorili nas, tako da mogu kroz nas postati isto kao i PM.) PM je sam na određeni način počinio grijeh želeći da postane besmrtan i možda vječan, isto kao i njegov prvi stvoritelj.

Valjda će ovaj post sad proći...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 531 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.