Sada je: uto maj 06, 2025 11:30 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1244 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 63  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri jan 19, 2005 10:57 pm 
Administrator

Skinuo sam knjige ( I i II ). Fakat dooooooobrooooooo !!!

I nije samo o Marsu... puuuuno toga tu ima.... Hej, vidio sam da se unutra spominju i Pledians... Bobo, jel su to isto 6th STO kao i Kasiopejci?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 19, 2005 11:05 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
Assa,

malo šale nije na odmet. Ukoliko izgubimo smisao za šalu, onda će tek situacija biti kritična.

Pozdrav!

Ma.. Zaboravila sam i sama da postavim smajlija
trebli su da se pojave ovi: 8) :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 20, 2005 11:55 am 
Član foruma

Sindikat marsovaca???
Smesno... :D
A i zalosno... :(

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 21, 2005 8:30 am 
Administrator

Jack987 je napisao/la:
Skinuo sam knjige ( I i II ). Fakat dooooooobrooooooo !!!

I nije samo o Marsu... puuuuno toga tu ima.... Hej, vidio sam da se unutra spominju i Pledians... Bobo, jel su to isto 6th STO kao i Kasiopejci?

Jack,

postoji mogućnost da su neke planete u sazvijezđu Plejade naseljene, tako da se neka od bića koja tamo žive tako i nazivaju. Što se Kasiopejaca tiče, koliko sam ja razumjeo stvar, oni su se predstavljali u posljednjih nekoliko godina pod imenima “lokatora” preko kojih su odašiljali informacije koje su neki pojedinci primali ovdje procesom čanelinga. Oni kažu da putuju uz pomoć (na ‘vrhu’) onog “talasa” i kako se on kreće i prolazi kroz prostor/vrijeme tako se i njihova lokacija mijenja.

Prvo su se javili kao Arkturijanci (knjiga: We the Arcturians), onda kao Plejadanci (Bringers of the Dawn), pa Kasiopejci a koliko znam poslednje poruke navodno stižu iz područja sazviježđa Rigel. Taj talas se kreće, pa to ne bi trebalo biti nikakvo čudo. “Kasiopejci” su, navodno, “MI (ili možda, - neki od nas) IZ BUDUĆNOSTI”. S obzirom da je vrijeme iluzija u 3D, koja ima svoju funkciju, a u suštini ne postoji, bar ne onako linearno kakvim ga mi smatramo i doživljavamo, ne bi trebalo biti čudo da se mi na neki način “istovremeno” nalazimo svuda odjednom.

Čini se da i supernove igraju u svemu tome određenu ulogu. Izgleda da pospješuju prenos i primanje poruka.

U vezi The Mars Records takođe ne bih preporučio da se uzima sve “zdravo za gotovo”. Na osnovu materijala iz teksta Orion Technology može se vidjeti da tzv. “elita” raspolaže tehnologijom koja je daleko ispred ovoga što je dostupno i poznato većini nas.

http://www.galaksija.com/oriontechnology.htm

Međutim, problem je u tome što tzv. “Cointelpro Dezinformativni Sistem” na jedan veoma sofisticiran način miješa informacije sa dezinformacijama, pokušavajući da izbaci iz kolosjeka one koji ovu tematiku ozbiljnije istražuju.
Tako se recimo u Orion Technology između ostalog tvrdi da je Tesla imao velikog udjela u Philadephia Experiment-u, što lično ne vjerujem jer je Tesla umro 7/01/43 a eksperiment je održan u jesen te godine. Tesla je takode veći dio 1942.g. proveo u krevetu zbog bolesti. Mada je tačno da je Von Neuman bio glavni, što se tog eksperimenta tiče.

Naučnike koji se nađu na pravom tragu ovi likvidiraju (tako da izgleda kao samoubistvo ili infarkt) a onda njihove knjige eliminišu ili potenciraju neke elemente iz tih knjiga koji su manje bitni, da bi se odvukla pažnja od onog što je bitno. Jedan od primjera je Moris Jessup, američki astronom koji je napisao knjigu The Case for the UFO:

http://www.quantumfuture.net/store/Varo-Jessup.PdF

Nakon njegovog “samoubistva” svi su počeli pričati o Philadelphija Experimentu, jer ga je on prvi javno pomenuo, dok su mnogo važnije stvari o kojima je on govorio u ovoj knjizi zataškane.

U mnogim slučajevima, daunlodiraju ljude određenim dezinformacijama, puste ih malo da javno pričaju, pa ih onda eliminišu, tako da se tim dezinformacijama da veći kredibilitet. To su većinom tzv. ‘Montauk children’, djeca koja su svojevremeno bila programirana u sklopu Montauk Projekta. Na primjer, u ovome što je Phil rekao na svom prvom (i poslednjem) predavanju ima dosta istine, ali čini se da ima i dezinformacija:

http://www.apfn.org/apfn/phil.htm

Neke ostave da trabunjaju. Vjerujem da je jedan od takvih Stewart Swerdlow. Neke daunlodiraju određenim materijalima isto kao što su svojevremeno daunlodirali Mojsija, Muhameda, Jozefa Smitha… Tu bi primjer mogao biti J. Hurtak sa “svojom” knjigom Enoch Keys. Postoji cijela jedna plejada tih majstora dezinformacije, od kojih jedni to rade svjesno a drugi nesvjesno. Naravno, nijedan od njih ne laže 100%, jer bi se to lako prepoznalo.
Većina ih samo odvlači pažnju s bitnih stvari na nebitne.

U Mothman Prophecies, J. Keel lijepo opisuje kako određene sile imaju sposobnost da čovjeku koji je u zabludi izrežiraju cijeli niz sihronizovanih slučajnosti, organizovanih tako da mu pruže povrdu kako je on u nekoj svojoj teoriji u pravu, dok se istovremeno radi o jednoj najobičnijoj iluziji. Imamo posla sa nekom vrstom “multidimenzionalne” manipulacije.

Stoga treba biti veoma oprezan i razborit! Materijale iz raznih izvora treba čitati, upoređivati, analizirati itd. Vremenom čovjek dobije ‘osjećaj’ za istinu, te lakše prepoznaje “kukolj” u žitu.

Pozdrav!

Vrh

Naslov: NLO//UFO
PostPostano: pet jan 21, 2005 11:20 pm 
Član foruma

Prvo pozdrav svima.Odmah da kazem da je stranica stvarno dobra.Vidim ima i Krscani ima i onih koji ne vjeruju u Boga.Evo nek ima i koji Musliman ;-)
Nesto o NLO... Prije nego sto pocnem toplo svima preporucujem knjigu "Tajna Veza" Autor knjige je Muhammed isa dawud,knjiga je opomena cijelom covjecanstvu. Radi se o Dedzalu (antichrista) NLO I BERMUDSKOM TROUGLU.Dedzal (antichrist) Rodjen je 300 god. prije Musaa a.s (Mojsije) i dan danas ziv i zdrav. Allahovom (Bozjom) voljom Dedzal posjeduje velliku moc i intelegenciju.100 god. najmanje naprijed od nas.
Tvrdi se (ja ubjedjen sam) da su leteci tanjiri licno njegov izum i da te objekte upravljaju ljudi koji rade za njega.Ubijen je ili zabranjeno mu je,svakome ko pokusa da objelodeni nesto u vezi Nlo-a.Smatra se da je on trenutno u bermudskom trouglu,i da ce se pojaviti prije smaka svijeta,kao naj vece iskusenije.Dedzal,rodjen je defektnim ociju,tj. jedno oko mu je defektno.Njegova cilj je da unisti cijelo covjecanstvo osim jevreje... (nazalost to se i desava i uspije njegova cilj)
Njegov pecat,nalazi se na novcanicu od 1 dolara. Takodjer,lider organizacije "new world order" (novus ordo seclorum) jeste Dajjal.
U gore spomenute knjige,navodi se isto tako,da je knjizi Protokoli Cionskih Vodja (nekazem mudraca,jer zao covjek nemoze mudar biti.) autor je licno Dajjal.Postovani ljudi,bez razlike koja je vasa vjerska pripadnost... Zelim sve naj bolje i nadam se dacemo produziti na ovu temu i da se nadje neko koga interesuje ko je Dedzal (Antichrist) ili Jevrejski dugo ocekivani kralj.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 22, 2005 12:24 am 
Član foruma

Zanimljivo...Da li se negdje moze naci ta knjiga "Tajna veza" u elektronskoj verziji?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 22, 2005 12:55 am 
Član foruma

Leteci tanjiri su vlasnistvo samo jednog covjeka,Mesiha Dedzala i njegovih ljudi i radnika. O bazi tajanstvenih letecih tanjira obavjestio nas je poslanik Muhammed a.s. jos prije 1.400 god. U Hadisu koji biljezi Muslim,stoji da je Poslanik na pitanje: "Kojom ce se dedzal brzinom kretati po zemlji," odgovorio je: "Brzinom oblake koji nosi vjetar"
Dzimi Karter je video leteca tijela i to vidjenje je potvrdio u prisustvu 20 osoba.Dzef Karter sin americkog presjednika o tome iznosi stav i kaze: " Moj otac je siguran da ta leteca tjela nisu iz reda ni jedne vrste nasih aviona a ne zaboravite da moj otac pozna atomsku fiziku i da je sluzio u ratnoj mornarici." Nakon kratkog vremena presjednik je izjavio: " Kad stignem u Mijelu Kucu poduzet cu sve ne ophodne mjere da se svim izvestajima o vidjenju nepoznatih leteckih tjela pozabave odgovorni ucenjaci"

Poslije dvije godine njegovog presjednikovanja,americko a i svetsko mjenje u ocekivanju da Presjednik izvrsi dato obecanje,nije dobio nista pa cak ni za trajanje cijelog mandata po tom pitanju Karter se nikad nije pojavio.

Zbog Cega ???

Dali je u Bijeloj kuci postojao neko ko je bio veci od Kartera i ko je imao vecu moc i uticaj od njega ?
Bez sumnje to je moguce.

DEDZAL JE KRALJ I PRESJEDNIK TAJNE SVIJETSKE DRZAVE I SVIH SVIJETSKIH MASONSKIH VLADA.

On je spolutni,jedini lider "nOVOG SVIJETSKOG PORETKA" Nagovjesten je jos 1776 godine na americkoj novcanici na apoenu od jrdnog dolara.On je ocekivani jevrejski kralj proti koga ce se boriti Mehdija a koga ce ubiti pravi mesih Isa a.s. (Isus).

Produzit cu kasnije :-)

Zadnja izmjena: Mome; ned jan 23, 2005 12:47 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 22, 2005 1:52 am 
Administrator

Da, slažem se - apsolutno trebamo profiltrirati sve podatke. I ništa ne uzimati zdravo za gotovo.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 22, 2005 12:07 pm 
Član foruma

Moguce. Jedno je sigurno: NLO-e ili "letece tanjire" koriste amerikanci (a mozda i neke druge super-sile). Pitanje je samo da li su ih oni sami napravili, ili im je neko pomogao.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 22, 2005 3:28 pm 
Administrator

Što se tiče učešća letećih tanjira u napadu na STC, čini mi se da je nešto na tu temu još davno pomenuto u ovoj čaneling seansi ovdje:

http://www.galaksija.com/stc.htm

Pozdrav!

P.S. MOSSAD i vanzemaljci rade u tandemu. Uostalom, nije ni čudo, oni su - "Jehovini izabranici".

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 22, 2005 4:48 pm 
Član foruma

Naravno da su NLO-u ucestvovali kod WTC slucaja. Ne zaboravite da Rigel radi za Draco nakon invazije Draco na Rigel.Rigel trazi planete u svemiru na koje ce Draco izvesti invaziju.Ovo se radi kod nas ali najgore nas tek ceka. Rigel je tada kreirao Zeta Reticuli I i II da nadgledaju ljude na Zemlji i otimaju ih. Takoder su oni tvorci cupacabre.
Uostalom imate hrpu vido zapisa gdje su oko WTC-a snimljni NLO-i.

Sve ove igre su dio jedne vece koja se zove NWO.

poz 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 23, 2005 12:07 am 
Član foruma

U 1950. godinui su ucestali slucajevi vidjene letecih tanjira,te je narod poceo da upucuje zahtjeve americkoj vladi trazeci dodatna objasnenja.Tom prilikom su stizala cudna objasnenjaod americkih zracnih snaga u kojima su te pojave nastojale prikazati kao obicne iluzije i fikcije,sto je jos vise uznemirio narod na americkim ulicama.Domaci mislioci su vrsili stalni pritisak na Trumanovu vladu,zahtjevajuci da mu se uskrati povjerenje,sto ga je primoralo da 4. aprila 1950. godine zakaze konferenciju za stampu na kojoj je izdao sopstenje u kome je izmedju ustalo kaze: "Pouzdano se zna da leteca tjela ne dolaze na Zemlju iz Sjedinene Americke Drzave,niti iz bilo koje druge zemlje.Ne postoji apsolutna nikakva opasnost po Americku nacionalnu sigurnost.OKO GOSPODARA NIJE NEMARNO.ON CUVA OVAJ NAROD !!"

Na koga li je Gospodin Truman mislio ? I koje to oko cuva americki narod ??
Presjednik Truman je bio jevrej. Pripadao je pokretu masona koji vjeruju u dolazak Mesiha (Dedzala) Koji ce ih izbaviti.
U istinu je bilo cudno kada je izdao naredbu: 146/B 1951.godine,a koja je objavljena u biltenu zdruzenih pomorskih i zracnih snaga americke vojske (Japan), gdje je stajalo i ovo: "I ostali radnici koji rade u ovim ustanovima su obavezni da sute i skrivaju sve informacije o letecih tanjira do kojih dodju na posredan ili neposredan nacin. "

Naredbom,koja je imala strogo povjerlivi karakter,propisane su i kazne za svakog ko radi u ovim ustanovima ukoliko se ogluse o navedenu naredbu , i to: 10.000 americkih dolara,ili do 10 godina zatvora.To je vazilo i za pilote i trgovske firme,kao i za sve one koji izdaju bilo kakvo saopstenje o NLO-ima.

Hmm.. Zar ne mislite da se neko krije iza toga ??

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 23, 2005 12:41 am 
Administrator

Mome,

mislim da nije bilo potrebe da otvaraš ponovo istu temu, prvenstveno zato što ne govoriš ništa novo. Očigledno je da nisi pročitao tekstove koji su već objavljeni na tu temu na ovom vebsajtu, kao ni dosadašnje poruke na ovom forumu pod postojećom temom NLO/UFO.

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 23, 2005 3:12 am 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
Mome,

mislim da nije bilo potrebe da otvaraš ponovo istu temu, prvenstveno zato što ne govoriš ništa novo. Očigledno je da nisi pročitao tekstove koji su već objavljeni na tu temu na ovom vebsajtu, kao ni dosadašnje poruke na ovom forumu pod postojećom temom NLO/UFO.

Pozdrav!

Izvinjavam se ako ste vec govorili na ovu temu,ali mislim,ustvari siguran sam da niste.Ja bi te zamolio prvi post da procitas,vidis o cemu pricam,pa mi das link gdje ste u veazi toga pricali,bit cu ti zahvalan.Citao sam sve textove,da,al nisam video vakve pretpostavke.Mozete komotno da zakljucite temu.

Pozdrav !

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 23, 2005 3:47 am 
Administrator

Mislim da je obraćanje pažnje na vjersku i nacionalnu pripadnost učesnika foruma nepotrebno trošenje energije.

Knjigu koju si pomenuo nisam imao priliku da pročitam, međutim, pojam kojeg pominješ “Dedzal” proistekao je iz staroegipatskog pojma “Djed”. Ljudi imaju neku čudnu potrebu da personaliziraju odnosno uspostave pojam “vođe” tzv. “sila mraka” koje neki nazivaju i 4D OPS silama i koje već odavno vladaju ovim “našim prostorima”, odnosno, da mu daju ljudske atribute. Tako taj entitet postaje poznat pod raznoraznim imenima kao što su Djed, Satana, Ahriman, Lucifer, Antihrist, Demijurg itd. (U zadnje vrijeme popularan je pod imenom Pindar.) Taj sve može i sve zna, i odgovoran je za sve zlo koje nas je zadesilo. Tako, kada smo definisali “krivca za sve,” to automatski podrazumjeva da mi nizašta nismo krivi tj. odgovorni!? Baš lijepo!

Nekim slučajem u poslednjoj poruci pod temom NLO/UFO sam pomenuo da ima slučajeva kada ove sile likvidiraju i one koji su imali funkciju dezinformatora, kako bi se njihovim dezinformacijama dalo više kredibiliteta. To znači da nečija smrt ne mora da bude u svakom slučaju verifikacija iznesenog materijala, odnosno, da je neko govorio istinu na temu NLO-a i Vanzemaljaca.

Lijepo bi bilo kad bi postojala jedna knjiga u kojoj “sve piše,” pa tako da nam uštedi truda.

Mnogo ljudi takođe ima tendenciju da pročita jednu knjigu, te da njenom autoru da toliki kredibilitet, da nakon toga sve tumače na osnovu onoga šta su pročitali u toj knjizi. Koliko to sve ima veze sa objektivnom realnošću, veliko je pitanje. Takvi istovremeno postaju zatvoreni za druge izvore informacija, jer “sada sve znaju”. Neki idu dotle da tvrde kako od Biblije ili Kurana ne moramo dalje ni ići. Tamo sve piše. Nažalost, da bi se saznala istina i sklopio mozaik, potrebno je pročitati više od jedne knjige.

“Djed” je rođen 300g prije Mojsija?! Mogu da kažem da ti “djedovi” manipulišu nama mnogo duže.

Djed, Satana, Antihrist…itd. u suštini podrazumjeva grupu 4D OPS entiteta koji su usklađeni sa tzv. entropičnim silama kreacije i pod čijom kontrolom se mi nalazimo već duže vremena. Ne žive u “Bermudskom Trouglu”, mada on kao i neka druga mjesta na ovoj planeti često služi kao “portal” za tranzit u druge dimenzije.
S obzirom da mi volimo takvim entitetima da dajemo i 3D mjesto boravka, tako se i “njegova” prijestonica smjestila na Himalaje, Bermudski Trougao, Kilimanđaro, Shambalu…itd. a neki čak tvrde da živi u Londonu (naravno, u centru grada).

U uvodu protokola (ovdje: http://www.galaksija.com/protokoli.htm) već sam odavno rekao da Jevreji Aškenazi, (bivši Hazari), koji su po genomu arijevci namjeravaju da u sklopu Novog Svjetskog Poretka uklone sa planete što više onih sa semitskom genetikom (uključujući i Jevreje Sefarde). Znači, ni to nije neka velika tajna.

Stvar sa pečatom na novčanici od jednog dolara je takođe poznata svakome ko je imalo dublje proučio pozadinu Novog Svjetskog Poretka, tj. onih koji iza njega stoje. Ta grupa ima svoju simbologiju i piramida sa svevidećim okom nije jedini njihov simbol.

Ja čak lično sumnjam da je “Djed” smislio i Alaha i Jehovu, kao i sve današnje religije, tako da dok se mi prebrojavamo i grupišemo, on može da radi šta hoće.

Ljudima se manipuliše - manipulisanjem stanja njihove svijesti.

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 23, 2005 3:25 pm 
Administrator

Predlažem da se ova tema prebaci u istoimenu NLO/UFO koja već ima jako puno postova. da ne stvaramo zbrke na forumu ( dvije iste teme ). To je radi novih koji dolaze, da se lakše snađu. Ako možeš, Bobo, preslikaj ovo sve u onu temu ( to je moj prijedlog, ti odluči ).

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 23, 2005 8:16 pm 
Član foruma

Vako,galaksija... Nauka i istrazivanje nikad na odmet nisu.Odmah sam reko da je stranica stvarno jedna od naj interesantnije,za mene.
Ja jeste,vjernik sam,tako ni jedna religija mislim da nije proti istrazivanje.
Valjda vam je poznato da je kur'an zapoceo sa rijec "UCI !"
Djed,kako ga ti zoves,nije smislio religije... jer i njega je Neko stvorio,ko sto sam reko,kao naj vece iskusenije.
Ja mislim da kad bi on smislio religije,on bi se prestavio tamo kao Gospodar a ne kao naj vece zlo.
Autor knjige preko religije (kur'an i hadis) dosao je do saznanje da su leteci tanjiri njegov (dedzalov) izum o nwo pecat na apoenu od 1 dolara itd...
A ima i mnogo mnogo naucnih dokaza,koji skoro su ljudi otkrili.
Ali opet ne mislim da se samo na to trebamo nasloniti. Iz svake se knjige moze pouka izvlaciti.
Da bi ste bolje razmisljali i interesovali o kur'anu,shvatili bi i vi da je to naj vece cudo... Ako hoces dacu ti neke linkove pa izvoli vidi ;-)

Ok da ne dodje do nesporazum,jer stvarno nije mi bila namjera da ubacivam nesto.Mislim da je naj bolje tema da se ponisti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 24, 2005 7:00 am 
Član foruma

Ja nista ne uzimam zdravo za gotovo.Verujem samo sebi.Sve prvo analiziram i proverim,pa onda...Odlucim da li je istina ili ne.... :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 24, 2005 11:42 am 
Administrator

Grunf,

interesuje me gdje si našao onih prvih pet draco-fotografija?

http://grunfer.freeserverhost.com/

Prilično orginalno izgledaju!

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 24, 2005 12:46 pm 
Član foruma

To ti je iz onog filma ili serije, nisam siguran. Kad su putovali u centar zemlje. Al tako oni neizgledaju.

Ovako izgledaju:
http://img3.imagevenue.com/loc232/th_89 ... colors.jpg
http://img3.imagevenue.com/loc123/th_34 ... arrior.jpg

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1244 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 63  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.