Citat:
Sto se tice izvanzemaljaca, zelio bih reci samo jednu stvar; ne zelim vjerovati, zelim znati. Posto sam velik dio svog zivota proveo u vjerovanju, procitati neciju knjigu i jednostavno joj vjerovati, bez ikakvih fizickih dokaza, samo temeljene na drugim uvjerenjima i indicijama, tako nesto odbijam. Nemojte me krivo shvatiti, ja i dalje citam, tragam, postavljam pitanja i nadam se odgovorima, ali ne zelim jednu religiju zamjeniti drugom. Kao sto Sagan kaze na pitanje o izvanzemaljskoj inteligenciji; da samo mi postojimo, bilo bi puno neiskoristenog prostora.
I po meni je rasuđivanje i korišćenje intuicije/racionalnog uma i kritičko prosuđvanje izvora odličan pristup ovom fenomenu. Dokaze u okviru naše koncenzus-nauke i koncenzus-pogleda na svet doduše nećemo naći, jer ih ovaj fenomen prevazilazi. Ali neka novija naućna istraživanja mogu baciti dodatno svetlo na njega.
Citat:
Ali tebe je nafilovao onaj glupi David Icke koji je uzeo nacističku doktrinu i iz nje izbrisao riječ Židov i umjesto nje stavio riječ Vanzemaljac. Tip promiče sveopču mržnju i bolesnu paranoju. Pogledaj samo sebe za primjer kako si odmah počeo pričati kako sam ja izgleda vanzemaljac i to reptil ili njihov agent i priznaj da bi me rado, sa mnogim drugima, bacio u kakav konc. logor.
Lično nemam ništa protiv Icke-a - niti bih rekla da on ikoga poziva na linč, naprotiv - ali on je samo jedan od mogućih izvora i kada su sami vanzemaljci u pitanju, za mene ima mnogo relevantnijih, prosto jer mi taj drugi način izvođenja dokaza i obrade podataka neuporedivo više odgovara: Bartolik, Tarner, Bartli, Tom Montalk je odličan, James Valley, Toper, ...
Niko od njih se ne bavi širenjem straha, niti pozivanjem na linč, kao ni Icke uostalom.
I mnogi od njih se nisu bavili samo suvoparnim istraživanjem agende ili abdukcija, već ispitivanjem načina kako da ljudima koji su pogođeni tom agendom veoma konkretno pomognu. A tim ljudima zaista jeste potrebna pomoć, ne ignorisanje onoga što im se događa, niti njihovo korišćenje za potvrdu sopstvenih deluzija.
Navodni altruizma i pozitiva + posmatranje ljudske vrste kao neke vrste duhovnih siročića
jeste prepoznatljiva aplikacija – posebno uočljiva usled kontradiktornosti ova dva stava - i svako od pogođenih će sa njome izaći na kraj u skladu sa svojim posebnim ličnim karakteristikama i snagom volje.
Ali etiketiranje sigurno neće nikome pomoći.
Međutim, taj uticaj – koji se često ceo opisuje rečju programiranje, bez obzira na nijanse – nije ograničen samo na abdukcije.
I na žalost, određena mehaničnost i predvidljivost toka ovih „talasa“, uz nuspojave koje ga prate, meni ukazuje da je izloženost velika. Time ne želim da kažem da postoji neki dogovor, da imamo posla sa nekim agentima matriksa, programiranim individuama u smislu nekog greenbaum – programiranja, ili bilo šta slično.
Možete to da zamislite kao thought-forms ili kao telepatske poruke koje
se povezuju sa određenom linijom u strukturi ličnosti ili u samoj
potrazi koja sama po sebi, bez tog energizovanja, često može biti veoma pozitivna. I koje većina prepoznaje kao svoje sopstvene misli i osećanja.
Energizovanjem, može se stvoriti opsesija dezinformativnim idejama –
da citiram sa teksta koji ću linkovati - kompulzija da se govori i
racionalizuje protiv ideja koje su suprotne agenda, iznenadna averzija
prema određenoj liniji istraživanja (zabranjena zona), nagla averzija
prema prijatelju, tako da se prekine odnos i tako dalje i tako dalje.
Varijante su bezbrojne. Mislim da je Montalk to odlično predstavio u
narednom tekstu i nadam se da će uskoro biti kompletan. Mislim da ga treba pažljivo pročitati.
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=2133
Tragaoci su jednostavno prva meta – kraj, niko nije imun, od toga
moramo početi. Možemo ih zvati generalnim zakonom, Štajnerovim arimanskim snagama ili vanzemaljcima, kako god nam se sviđa. A ova se igra – kao što sam spomenula na drugoj temi - odvija u mentalnom, metafizičkom okruženju kojim ne vladamo dovoljno. Potrebno je samo da proverimo koliko dugo smo u stanju da održimo kontinuitet svesnosti, pa da nam postane jasan stepen naše ranjivosti.
Bilo bi dobro da ovaj uvid ne izazove strah, niti prejaka negativna
osećanja prema toj drugoj strani koja sprovodi svoju agendu, ili
jalovo osuđivanje, jer je to lepa podloga za dalje energizovanje. Ali
je važno da ih budemo svesni. Kao i da budemo savršeno svesni, bez
ikakve samoobmane, svojih trenutnih kapaciteta i da se krećemo napred
u skladu sa njima, polako i bez žurbe. Možda upravo putem kreativnog
izlaženja na kraj sa ovim izazovom ojačavamo svoje prisustvo i vladanje tim mentalnom planom

.