Slazem se sa ovom zadnjom izjavom. Jedino sam SIGURAN u ono sto osjetim, a u sve ostalo ili VJERUJEM ili NE VJERUJEM.
Dave R. Heyneck je u zakljucku svoje knjige UFO-mit ili stvarnost, izmedju ostalog, napisao sljedece:
"...Naravno, ja nisam aktivni ufolog i po prirodi sam izrazito skeptican te ne nasjedam olako na neke tvrdnje. Pa ipak, zaista je besmisleno drzati se ideje da u ovome nasem ogromnom svemiru, starome petnaestak milijardi godina, nema inteligentnijih stvorenja od nas samih. Mislim da je Sagan rekao da bi to bio prevelik gubitak prostora i vremena, i u potpunosti se slazem s tom tvrdnjom.
Optimistican sam i vjerujem da nismo sami, ali jos uvijek nisam uvjeren da su nas predstavnici izvanzemaljskih civilizacija posjetili - bilo u davnoj proslosti ili u ovom stoljecu..."
"...Tako ce i nasi unuci mozda spoznati tajnu Zone 51 i nevidljivih bombardera, Roswella i neobicne poruke Neila Armstronga. Do tada nam ne preostaje nista drugo do da pazljivo osluskujemo nebo u potrazi za porukama sa zvijezda, pazljivo propitujemo vlastite korake i konacno se sami otisnemo s nase kolijevke Zemlje i potrazimo one druge"
Ja licno vjerujem u postojanje NLO-a (kao letjelica aliena), jer bi to rijesilo mnoge nejasnoce. Osim toga, i sam sam vidio nesto za sto mislim da je bio NLO. To se desilo prije godinu dana kada sam se vozio od Sarajeva prema Tuzli, oko 20:00 sati. Na nebu je bilo nekoliko svijetlecih kugli poredanih u krug koji se okretao nekoliko sekundi da bi nakon toga nestao. To se ponavljalo u vise navrata, a sve ukupno sam posmatrao tokom (otprilike) 45 minuta voznje. Na zalost, nisam imao pri ruci foto-apart da sve to snimim...
DzaHo je takodje, kad je bio mali (hehe), vidio zelenu kuglu koja se kretala od jugozapada prema sjeveroistoku, ali neka on prica o tome