Mislim da je osnovni nesporazum u tome što neki misle da su «denziteti» kao nivoi postojanja, odnosno, svjesnosti, «izum» Kasiopejaca, što je samo rezultat «ezoteričke nepismenosti», jer je to u hermetici poznato «od kako je svijeta i vijeka».
U ezoterici se to naziva Velika Kosmička Oktava. Ova ezoterična istina sigurno je bila poznata i čovjeku po imenu Guido of Arezzo (995 – 1050.g.), italijanskom benediktinskom svešteniku, koji je sastavio muzičku skalu i nadjenuo imena tonovima. On se tom prilikom poslužio Odom Jovanu Krstitelju, koju je 200 godina prije toga u hermetičkom smislu komponovao Paul Diacre, lombardijski istoričar.
Oda Jovanu Krstitelju, u svojoj orginalnoj verziji izgleda ovako:
UT gueant laxis
REsonare fibris
MIra gestorum
FAmuli tuorum
SOLve polluti
LAbil reatum
Sancte Johanes
U suštini, radi se o 7 nivoa postojanja, od materije pa do Jedinstva sa Jednim. Da li ćemo ih nazvati «denzitetima» ili nekim drugim imenom, apsolutno nije bitno.
Odatle i 2-gi Zakon – Zakon Broja Sedam ili Zakon Oktave, koji «upravlja» svim aktivnostima tj. kretanjima, pa tako i razvojem individualne svijesti koja isto kao i solfeđo ide od DO – materija, 1-vi novo postojanja, prvi denzitet ili kako god ko hoće to da nazove, pa preko RE, MI, FA... Tako se opet vraćamo na frekvencije, što više istinskog znanja to veća frekvencija svijesti i brži prelazak na gornju «notu» ili denzitet ili ravan postojanja ili kako god to hoće neko da nazove.
Isto tako, što čovjek živi u većoj ignorantnosti, neznanju, zabludama, iluziji itd.itd. utoliko će se duže zadržati na donjim nivoima, što na kraju krajeva opet dođe kao jedna sasvim poštena lekcija.
Pojam «denzitet» upotrebljen je kao takav prvi put upotrebljen u knjizi The Ra Material, čiji su autori Don Elkins, Carla Rueckert i James Allen McCarty. Kniga je prvi put objavljena 1984. godine, što znači prije 20 godina, odnosno, mnogo prije nego što su članovi QFS škole uspostavili kontakt sa tzv. Kasiopejcima.
Što se čanelinga tiče i vjerodostojnosti informacija koje se mogu dobiti na taj način, to mnogo zavisi od razvojnog stepena svijesti ljudi koji izvode seanse i izvora s kojim je uspostavljen kontakt. Sam čaneling NIJE Izvor nego SREDSTVO.
Banalan primjer bi bio Internet. Internet nije Izvor nego SREDSTVO. Za mene lično 99.9% informacija dostupnih preko Interneta su ili nerelevantne ili lažne, dok istovremeno uz pomoć interneta mogu da dođem do onih 0.1% relevantnih i istinskih informacija. Tih 0.1% informacija je za mene veoma bitno i ja ne mogu da kažem da internet NIJE POUZDAN zato što smatram da na njemu ima mnogo više dezinformacija nego informacija.
Bića OPD frekvencije sa viših ravni postojanja gledaju na nas kao što bi mi gledali na ludake koji su stacionirani u nekoj ludnici. Mi tim ludacima ne možemo pomoći tako što ćemo ih uzeti za ruku i izvesti napolje, jer oni nisu slučajno tamo gdje jesu. Međutim, s vremena na vrijeme vidjećemo da neki od njih pokazuju znakove ozdravljenja, pa ako hoćemo onda im možemo pomoći ali samo tako što ćemo im dostaviti informacije na osnovu kojih će oni moći proširiti svoju svijest do određene tačke te tako si sami stvoriti uslove da izađu napolje.
Ja sam samo djelić materijala (od ukupno 1500 strana) tih seansi objavio pod naslovom «Eksperimentalne čaneling seanse» a ne kao «bogomdata istina». «Bogomdata istina» se propagira kroz crkve, džamije i druge institucije.
Što se tiče vanzemaljaca i NLO'a, dovoljno je otići na
www.amazon.com i ukucati u «search» UFO ili Aliens, i vidjeti koliko literature već postoji na tu temu. Ono što čovjek može naći u lokalnoj knjižari nije ništa.
Na kraju, ovaj vebsajt nisam ni namjenio za to da nekoga u nešto ubjeđujem nego da ponudim dodatne informacije koje mogu uzeti u obzir oni koji su u svojoj ličnoj potrazi za istinom.
Pozdrav!