sad znam da nije tema predstavljanje , ali moram mali uvod zbog same teme .......imam 40 godina i sa 17 sam procitao Ucenje Don Huana.....pa onda sve redom i prosto ih gutao.....pa jedan period najblaze receno pakla , pa opet kastaneda , pa jedan period gradjanskog , bolje receno malogradjanskog zivota , pa opet kastaneda , a usput i brdo drugih knjiga a pogotovo o shamanizmu i onda nesto do sada najljepse , a to je pronalazak ovog sajta......i evo tema superiska......
1.sve sto je chaos engine naveo je 100% kastaneda
i u to nema sumnje
2.da bi se kastaneda bar pokuso razumijeti moraju se procitati sve knjige i to obavezno redom kako su napisane
3.biografija je potpuno nebitna kao i sve nase biografije.....
4.ko se upecao na materijalisticku zamku njegovih slijedbenika neka mu i bude , valjda su to i zasluzili, ali ruku na srce nisu jedini , na sve strane se znanje placa debelim parama....osim ovdje (hvala administratorima)
A SAD NAVAZNIJE.......... ne znam zasto ljudi to nisu vidjeli u njegovom ucenju postoji najvaznija stvar , a to je bitka za slobodu....kako?
ovdje na sajtu lijepo mozete naci kako nam OPS papa energiju (negativnu) i to je dosta zastupljeno....a ponegdje se provuce i ideja i da nam pozitivci ruckaju ovu pozitivnu......to je kastaneda nazvao orao... mi ovdje cesto zanemarujemo i to pitanje , sad to posmatrajte ovako ...negativni papci su hrana negativnoj opciji iznad nas , a vodje i zasluzni postaju unaprijedjeni u lancu ishrane..... pozitivni papci (religiozni, new age , dobri ateisti) hrane pozitivne a njihove vodje i zasluzni penju se po zaslugama na visi nivo...... kastaneda to nije tako rekao , on je jednostavno sve to strpao pod voldorese jer postoji i treci put , put slobode, a on se naziva orlov dar....ili jednostavno receno oni koji uspiju da ne budu ni pozitivni ni negativni i jos pri tom sacuvaju energiju i izvjezbaju sve moguce i nemoguce tehnike ukljucujuci sanjanje, magicne pokrete itd njih orao....ili hajdemo reci tvorac pusti u.... nepoznato Tu tek nastaje prava stvar jer ni Don Huan ni Kastaneda ne znaju gdje idu i to je ono sto mene svaki put najezi....a i na ovom sajtu se mogu naci pored nabrajanja mnogih svemirskih rasa koji jasu val i neki putnici koji nisu nigdje svrstani....hm mozda i Don Huan jase....
Imate i pricicu sa objasnjenjem zasto orao ne pojede i takve.... pa zato ako imas milijarde pilica i pobjegne ti poneko, neces trcati za njim mada je meni draza pomisao da je to nagrada za trud.......
E sad ja licno podrzavam Galaksijin pristup svemu i gnosticizam mi je blizi , a rado bih se i Jacku pridruzio u OPD 4 denzetitu i bio bih presretan kada bih skupio sada energiju za to , a put Don Huana i Karlosa Kastanede ce mi uvijek izmamiti osmijeh i zudnju za slobodom koje jos uvijek nisam dostojan jer sam slab i jadan za takav poduhvat........
Mladjim ucesnicima sajta koji pocnu citati Kastanedu ne preporucujem samostalno uzimanje haluciogenih droga je je to mozda bilo neophodno da bi se Karlosu razdrmala svijest (u to vrijeme je bio nadobudni student) jer svi koji su na ovom sajtu su vec dobro razdrmani ..........