Hvala svima na odgovorima.
Inače u životu sam čvrsti realist, za mene vrijedi matematika i fizika, ono što je dokazivo.
Alternativu sam počeo čitati sasvim slučajno, par straniica na forumu. U početku mi je bilo sve smiješno, reptili, kasiopejci, čakre, meditaciji, joga...ono wtf?
Nekad sam se zabavljao i čatajući to štivo.
No nešto u meni me kopka cijelo vrijeme , i tako sam istraživao, čitao, provjeravao informacije...i ukrug. Naravno da mi više nije smiješno, u nešto sam čak počeo da vjerujem.
No eto, sad zbog ovih snova, zbog adljnjeg čitanja...ne znam...strah me je čitati, u biti starh me je ZNANJA...noću gledam jel me prate kakve sjene, osvrćem se oko sebe, puno sam opreziji nego prije. Skačem na zvukove i čudne podražaje.
Nekad i poželim da nisam naišao na ovaj forum te da ne znam sve ove stvari...jer me plaše...i stah me je sve više...al opet nekako me privlači da istražujem dalje.
Ne znam jer ko ima sličnih iskustava?
Tragom_ptice_dodo je napisao/la:
Sleeper dobro nam dosao na forum.
Kao prvo tvoje ....
U biti imam neko svoje misljenje i poprilično sam sigurna da sam upravu.
Pokusaj da vratis film svog zivota u nazad zadnjih 10-15.godina. Sjeti se kad su ti se te more tacno pocele dešavati. Da li ti se jos nesto cudno desilo u tom periodu zivota? I najbitnije pitanje: DA LI SE SJECAS LJUDI, OSOBA KOJE SU U TOM PERIODU USLE U TVOJ ZIVOT? Kakav si imao odnos sa tim osobama? Ljubavni? Poslovni? Prijateljski? Pokusaj da se sjetis zivota svojih roditelja. Mozda je neko usao u njihov zivot tada? Mozda taj etnitet nije namijenjen tebi vec tvom ocu ili majci ali si ti zakacio na njeg….pokusaj da se sjetis…
Zasto te sve ovo pitam? Imam jak osjecaj da ti je neko nabacio magiju(ili si naletio na tudju). Moguce je da je ljubavna magija. Odgovor i to pravi dobices od reikiste, samo ga pronadji…ali pazi, moras nac pravog i nemoj bit naporan i uporan da ti da odgovor….cak ces i sam doci do odgovora.
Sretno ti!
Poznajem jednu osobu koja je kroz OŠ bila svih 8 g. zaljubljena u mne, to je trajalo dio i kroz srednju i uvijek mi je namještala neke spačke kada sam bio sa drugom djevojkom. Naravno ta osoba me nikad nije privlačila niti sam ikad htio imati išta sa njom ....
Sjetim se ponekad toga , ponekad mislim da je ona odgovorna za ovo...ali opet zdrav razum prevladava. Kako bi dijete od 14-15 godina, u doba kada Internet nije bio raširen mogla baciti kakvu magiju na mene? Čini mi se prilično nevjerovatno....Iako se sjećam ali mi je u magli, da su pokušavale nešto sa svijećama i brojevima...
Heh...ko će ga znat, tu osobu sad rijetko srecem, samo smo na bok.
Mislim da bi bilo glupo pitati jel si ti bacila neke magije na mene

...ono kako će ona reagirat na takvu izjavu.
U biti sad se još sjećam da smo neku ženu u rodom selu, zezali ko klinci da je 'copernica' odnosno vjestica

...to su nam govorile bake na mljekari, kako je to nekad u selu bilo popularno...no ta osoba odavno nije bila živa.
Par stvari su se dešavale i mojoj baki i djedu. Prenosim priču :
U neko doba noći prije jedno 30-ak god. nešto je uskočilo kroz prozor u sobu od bake i djeda. Baka je pala ko u tans, nije mogla se mivcati, govoriti, obitelj se sakupila 0oko nje i počelo se moliti. Ona se sjeća da ju je to 'nešto' gušilo u mislima i uspjela se sjetiti mislim djevice od trsata ako se ne varam i u tom trenutku je to pustilo i odskočilo nazad kroz prozor.
Slična situacija s djedom, njega je to 'nešto' gušilo kad je spavao na leđima te se jedne noćinaljutio, zamahnuo rumaka i osjetio kako udara u nešto, Čuo se udarac kako je to palo i od toga dana ništa.
Baka je još pričala kako je vidjela ženu u bijemo, neku mušku zmiju i čovjeka bez glave. Za par stvari ima i svjedoka.
Oni su vrlo kredibilni ljudi i ja im vjerujem svaku riječ, iako inače ne vjerujem u takve 'babske priče' . Kroz cijeli život sam ih upozano kao osobe koje uvijek govore istinu. Tako da nikad nisam posumnjao u ove priče.
Zašto ovo govorim? Zato jer vam želim dati što je više moguće detalja da bi zajedno otkrili kako spriječiti ili normalizirati ove moje more.
Možda ove stavri nemaju veze sa mnom, ja mislim da nemaju, a možda će nekom od vas biti na korist da prepozna uzroke . Ja ću se truditi objasiti svoje osjećaje, kao što sam to naveo u uvodu, isto tako ću se truditi maksimalno svega prisjetiti da dođemo do rješenja.
Ne pretpostavljam ništa, odnosno još ne želim i nemogu doći do zaključka zašto to sanjam, sve dok ne skupim dovoljno informacija od Vas dragi ljudi.
Hvala Vam svima!
Pozz