Sada je: pon maj 05, 2025 11:06 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: čet dec 02, 2010 3:08 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Kužim te to sa nivoima, ali postoji i ono otkud se manifestira fizički svijet, ono otkud je viđenje.

Ni ovo mi opet nije bas jasno, ako mozes opet skrpi nekako, ako je vazno.

promatrač je napisao/la:
Da li zbilja misliš da je najviši nivo sanjanja bivanje u fizičkom svijetu u sanjanju tako da možeš dotači neki predmet i to sve što si rekao?

Pa iz ovog polozaja coveka u kome je sad, dok je u svom organskom telu, biti svestan u snu na onaj nacin koji sam opisao jeste najvisi nivo sanjanja. Dakle, mislim na osecaj i percepciju coveka koju ima u toj drugoj stvarnosti.
Drugo, ne treba da te buni "fizicki svet". To je jako komplikovana tema, oko koje se mnogi zbunjuju. Sve sto moze da se opaza je jednim svojim delom "fizicko"..ali bolje da ne idemo dalje u vezi sa tim, jer to je jako tesko za razum da shvati. Bolje da mi ti opises sta smatras pod "fizickim svetom" pa onda mogu da odgovorim mozda blize.
Ako mislis da je ovo trenutno oko nas fizicki svet - nije. Ali u isto vreme i jeste. Isto vazi i za neke druge stvarnosti. Postoje stvarnosti slicne ovoj, koje su samim tim sto ih opazas svesno u svom energetskom telu - nagual, ali su isto tako i fizicke, i ti ih tako i percipiras u svom sanjajucem telu. Sve najvece istine su sacinjene od paradoksa, ali samo prividnih paradoksa kako ih ja zovem, jer u stvari to nisu. Paradoksi su samo za nas linearan um, a u stvari se sve savrseno slaze.

Za dotacinjanje predmeta izgleda nisi bas razumeo...to je samo potrebno da bi se covek 100% ustanovio u toj novoj stvarnosti, kao sto sam rekao, to bi bio pecat, pecat na ustanovljenu kohezivnost. Sta ces posle toga da radis u toj stvarnosti, tvoja je stvar, bitno je da si se prebacio 100%. To je ultimativno sanjanje i poenta/sustina carobnjastva...pomerati i ucvrscivati skupnu tacku, tj. sebe, u novim polozajima.

promatrač je napisao/la:
To po meni, ne da je hvatanje srži postojanja, nego bivanje u matriksu i u sanjanju.
Nema sad tu neki problem ako se to zna, ali to je opet tu s ove strane zida od magle, ako me shvaćaš.
I to svakako jest postignuće, to je vau zbilja, treba mnogo rada i vremena da se to uspije.

Opet nisam siguran za prvih par recenica sta si mislio :) Posto ne znam sta mislis pod "matrix", a ne znam 100% na sta mislis pod "to je opet tu s ove strane zida od magle".

Za ovo poslednje, da, kao sto rekoh, to je ultimativno sanjanje, i sustina carobnjastva...o tome se radi u celoj prici.

Vrh

PostPostano: čet dec 02, 2010 3:17 pm 
Moderator

Pa dobro, samo nastavi, nismo se razumjeli, a mislim da ovaj tren ni nećemo, nikome ništa, ima još članova i nadam se plodnoj raspravi, neću da sad nas dvoje sami tu okrenemo 10 stranica rasprave.

Sad samo još jedno pitanje: Na što i sa čime misliš da ćeš se učvrstiti u trećoj pažnji ako ti je to cilj?

Vrh

PostPostano: čet dec 02, 2010 3:26 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Pa dobro, samo nastavi, nismo se razumjeli, a mislim da ovaj tren ni nećemo, nikome ništa, ima još članova.

Pa razumevanje je vazno, tako da ako ti je ostalo nesto, slobodno pitaj opet, samo malo drugacije nego onako kad nisam razumeo =) Mislim da sam jasno pricao, sad uglavnom zavisi od iskustva/znanja ljudi koji citaju, kako ce sta da shvate. Jebi ga, reci su uvek bile problem, pogotovu pisana komunikacija.

promatrač je napisao/la:
Sad samo još jedno pitanje: Na što i sa čime misliš da ćeš se učvrstiti u trećoj pažnji ako ti je to cilj?

O tome ne moze da se misli, tako da na to ne mogu da ti odgovorim...to nema nikakve veze sa umom niti razumom. Postoje mnogo prostiji manevri koje carobnjak nema pojma kako radi, pa ih radi...a kamoli tako nesto...nije vazno sve razumeti.

Eto jos jednog prividnog paradoksa...razumevanje je vazno, ali nije vazno sve razumeti. =)

Vrh

PostPostano: čet dec 02, 2010 3:50 pm 
Moderator

Pa gle, probat ću, meni ono što si opisao kao ultimativni cilj čarobnjaštva nije cilj, nego su to usputne pojave na putu spoznaje sebe.

To sanjanje koje ti opisuješ kao ultimativni cilj čarobnjaštva je još uvijek u domeni Tonala.
Isto tako, čim je nešto Sanjanje, automatski nije prebacivanje sebe 100%, nego je Sanjanje.

Ali svejedno znam na što misliš pod tim 100% ali ne znam reći čega je to 100%, možda 100% promjene svog ljudskog obličja u nemanifestirano pa opet pretvorba, učvrščivanje na nov sanjajući položaj.

Vrhunska prijevara čovjeka koji sanja, je da je i tamo tijelo, u tome je problem, mi nismo tijelo.
Pretpostavljam da je ovaj tvoj vrhunac (100% prebacivanje) na tragu te spoznaje iz samog tvog izvora, da se trajno ukloni ta pretpostavka tjelocentrizma iz tvog bića.

Po meni je viši nivo od ovoga koji si ti spomenuo, umjeće svijesti u nemanifestiranom obliku.
Znači usudiš se biti nemanifestiran bez da jednostavno nestaneš, umreš.
Treba se desiti pomirena spoznaja sebe kao takvog i to tako da stojiš na lopti, ne da se skližeš u ponor i to prvo u sanjanju a onda i na javi kao svoj dvojnik, a onda i dalje.

Vrh

PostPostano: čet dec 02, 2010 4:36 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Pa gle, probat ću, meni ono što si opisao kao ultimativni cilj čarobnjaštva nije cilj, nego su to usputne pojave na putu spoznaje sebe.

Uh uh... =)

Problem je sto ovde nema tvoje ili moje...ako pricamo o carobnjastvu, onda se jasno zna cilj, naravno opet zavisi i od temperamenta, nego zeli moc, neko slobodu...ali opet, cilj je jasan. Spoznaja sebe je prirodna stvar na tom putu.

promatrač je napisao/la:
To sanjanje koje ti opisuješ kao ultimativni cilj čarobnjaštva je još uvijek u domeni Tonala.
Isto tako, čim je nešto Sanjanje, automatski nije prebacivanje sebe 100%, nego je Sanjanje.

Kako mislis da je ultimativno svesno sanjanje u "domenu tonala"?

Kao sto sam i mislio, bice mnogo zabune, jer zavisi gde je ko individualno...

Sta mislis da sad radis?

Ja cu da ti kazem - sanjas. Svesno mozda ne bas sasvim, ali sanjas.

Jel se osecas svojim 100%?

Dakle, ovde si 100%, pa opet sanjas u ovoj stvarnosti. Dakle, moguce je. Ova stvarnost, tj. ovaj zivot je isto svestan san. Isto kako ovde obitavas mozes da budes i u nekoj drugoj stvarnosti, naravno sa svojim energetskim telom, koje isto moze da oseca fizicki.

promatrač je napisao/la:
Ali svejedno znam na što misliš pod tim 100% ali ne znam reći čega je to 100%, možda 100% promjene svog ljudskog obličja u nemanifestirano pa opet pretvorba, učvrščivanje na nov sanjajući položaj.

Zbunilo te tih 100%. Ali i to sam objasnio ako procitas, pod 100% mislio sam na percepciju i osecaj stvarnosti koje imas u drugom svetu. 100% jednako kao i ovde.

Ne znam na sta mislis pod "nemanifestirano".

promatrač je napisao/la:
Vrhunska prijevara čovjeka koji sanja je da je i tamo tijelo, u tome je problem, mi nismo tijelo.

Mislis li da covek koji sanja to ne zna? =)

Prevara coveka koji ne sanja je da misli da to tamo nije telo. Jeste, samo ne ono fizicko u kome je zaspao, vec energetsko u kome se isto oseca kao i u fizickom koje spava. Nema razlike, sem sto energetsko telo ima neogranicene mogucnosti.

Dakle, i tamo je telo.

promatrač je napisao/la:
Po meni je viši nivo od ovoga koji si ti spomenuo, umjeće svijesti u nemanifestiranom obliku bez da jednostavno nestaneš, umreš, pomirena spoznaja sebe kao takvog i to prvo u sanjanju a onda i na javi kao svoj dvojnik, a onda i dalje.

Kao sto sam vec rekao, ovde nema tvoje i moje, stvari u vezi sanjanja se znaju =)

Samo bi morao da mi objasnis sta je "umece svesti u nemanifestiranom obliku"..

Ako sam uspeo da shvatim smisao, onda cu opet da ti kazem, da je "pomirena spoznaja sebe" prirodan deo ovog puta...to ne moze da se nazove "visim nivoom sanjanja"...i tesko da to prvo ide u sanjanju, taj posao je ovde na Zemlji, tek posle se takvo stanje prebacuje i u svesno sanjanje, kada postane stabilno.

Zadnja izmjena: navigator; čet dec 02, 2010 4:41 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: čet dec 02, 2010 4:40 pm 
Početnik

Sve mi je to jasno,ali da rezimiramo.Koliko ja znam,možeš se projicirati na fizičku ravan(to momentalno ja radim),a kasnije možeš surfati i po astralnim ravnima.Samo moraš skužiti kako :toothy2:

Vrh

PostPostano: čet dec 02, 2010 4:54 pm 
Moderator

E da. :)

A tu je i ono što neki zovu Multilokacijom, neki dvojnikom, neki nikako....

Navigator, nismo se razumjeli, ne moraš se opterečivati objasniti mi, ali i možeš ako voliš.

Vrh

PostPostano: čet dec 02, 2010 5:01 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

Navigator, nismo se razumjeli, ne moraš se opterečivati objasniti mi, ali i možeš ako voliš.

Pa dvojnik = energetsko/sanjajuce telo, koje sam spomenuo.

A za razumevanje, poenta je bila da se razumemo, ali i ne moramo sto ti kazes... =)
Meni ne treba, jedino ne bih voleo da neko drugi ostane zbunjen, ili da mu nesto bude nejasno.

Vrh

PostPostano: čet dec 02, 2010 5:08 pm 
Moderator

Mora li biti tijelo? I mora li biti sanjajuće ili može li biti i kad smo budni?

Ajmo opet o tome da nas srnetina/Tolteq napadne.

:rofl :rofl :rofl :rofl

Vrh

PostPostano: čet dec 02, 2010 5:17 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Mora li biti tijelo? I mora li biti sanjajuće ili može li biti i kad smo budni?

Moze biti i kad smo budni, ali to tek u kasnijem stadijumu, kada uspemo dvojnika da privucemo u svakodnevnu stvarnost..

Vrh

PostPostano: čet dec 02, 2010 5:57 pm 
Moderator

"umece svesti u nemanifestiranom obliku" je viđenje.

To je ono bezdimenzionalno i bezvremensko odakle se stvara ovaj fizički svijet iz fokusa skupne točke, svijet orlovih zračenja, emanacija, svijet naguala.

Vrh

PostPostano: čet dec 02, 2010 6:08 pm 
Član foruma

navigator je napisao/la:
Samo da kazem da postoji mnogo nivoa svesnosti u sanjanju.

Kada budete sanjali na onom najvisem nivou, tj. kada odete "sa sve cipelama" ....
....

Ima više nivoa svesnosti...Da.

Ima i iznad tog koji opisuješ...Tako da...taj koji opisuješ nije najviši nivo svesnosti.

Iako, znam da je fascinantan doživljaj. Java u kojoj možeš sve.
Otuda valjda, fasciniranost.

Ali to je samo pravljenje još jednog lažnog sveta...Na žalost.

Vrh

PostPostano: čet dec 02, 2010 8:57 pm 
Početnik

navigator je napisao/la:
promatrač je napisao/la:

Pa dvojnik = energetsko/sanjajuce telo, koje sam spomenuo.

A za razumevanje, poenta je bila da se razumemo, ali i ne moramo sto ti kazes... =)
Meni ne treba, jedino ne bih voleo da neko drugi ostane zbunjen, ili da mu nesto bude nejasno.

Gle,navigator,ja milim sljedeće.Mislim da su sanjajuće tijelo,i onaj dvojnik o kojem kastaneda priča,dvije potpuno različite stvari.Sanjajuće tijelo ne egzistira na ovoj našoj fizičkoj ravni,dok je dvojnik stvaran i materijalan.Definitivno smatram da te dvije stvari ne treba povezivati.Bar ne u početku surfanja po astralu.

Vrh

PostPostano: čet dec 02, 2010 9:06 pm 
Moderator

Yep, hvala Kaskalo, tako i ja mislim da su to različite stvari iako dvojnik ne mora biti materijalan,
Dvojnik je vrlo vjerovatno primarno životna energija (onaj "višak" energije iz CC knjiga) pa ta energija može materijalizirati, iskombinirati nešto po potrebi ili umječu.

A baš u ovome kako sam opisao dvojnika je i tajna kako su stari vračevi uspjevali da im "saveznici" anorganci rade ono što oni hoće. Piše tamo da se za to treba imati mnogo energije i to ima mnogo smisla jer se sa dijelom svoje životne energije treba ući u anorganca i miroljubivo ga formirati da radi što treba. Sjediniti se s njime i dati mu obličje.
Naravno podrazumjeva se da se vrač voli sa svojim saveznikom pa onda spoj životnih energija ne predstavlja problem nego više zadovoljstvo manifestacije i ludu zabavu, otvorenu igru života i ljubavi.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 12:03 am 
Član foruma

zahir je napisao/la:

Ima i iznad tog koji opisuješ...Tako da...taj koji opisuješ nije najviši nivo svesnosti.

Ne citas pazljivo...rekao sam da ima vise nivoa svesnosti u snu, i ono sto sam opisao je najvisi nivo svesnosti u snu.

zahir je napisao/la:

Ali to je samo pravljenje još jednog lažnog sveta...Na žalost.

Laznog sveta? =) A gde je, ili koji je stvarni svet? =)

Ne moras da odgovoris, samo cu ti reci da gresis u vezi s tim. To je stvaran svet koliko je moguce biti stvarno.

kaskalo je napisao/la:
Gle,navigator,ja milim sljedeće.Mislim da su sanjajuće tijelo,i onaj dvojnik o kojem kastaneda priča,dvije potpuno različite stvari.Sanjajuće tijelo ne egzistira na ovoj našoj fizičkoj ravni,dok je dvojnik stvaran i materijalan.Definitivno smatram da te dvije stvari ne treba povezivati.Bar ne u početku surfanja po astralu.

Ne, to je jedna te ista stvar. Ti sanjas sa dvojnikom. Sanjajuce/energetsko telo tj. dvojnik, naravno da egzistira "na ovoj nasoj fizickoj ravni", samo je daleko, tj. uspavan je. To je kao sto sam vec rekao, jedan od vaznijih manevara carobnjaka, da izgrade dvojnika i krenu da koriste taj deo sebe u svakodnevnoj stvarnosti.
Kad ga probudis i krenes da ga koristis, naravno da je stvaran i materijalan, ali u isto vreme i nije.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 12:17 am 
Moderator

navigator je napisao/la:
Ne citas pazljivo...rekao sam da ima vise nivoa svesnosti u snu, i ono sto sam opisao je najvisi nivo svesnosti u snu.

Nije.
I u sanjanju ima tamno more svijesti, a svijetovi su ko mjehurići unutar kojih postoji neka stvarnost.
Mjehurići samorefleksije. :)

Jedino ako misliš baš na san, kao običan jak san.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 12:30 am 
Član foruma

Dvojnik i sanjačko tijelo nisu isto. Sanjačko tijelo je jedno od vozila za svijest, kojih ima više.

Dvojnik je makrokozmički aspekt svijesti. Ono što je osoba u tonalu, je dvojnik u nagualu.

Sanjačko tijelo se treba izgraditi, dvojnika osvijestiti, a to su dvije različite stvari.

Istina je da dok sanjaš, da sanjaš svog dvojnika u sanjačkom tijelu. Sanjačko tijelo tu dođe kao neka zaštita. Svijet sklopljen u sanjanju, slike, forme, oblici su interpretativna zaštita koju sanjačko tijelo pruža. Zato se kroz sanjanje spojna (skupna) točka može pomicati daleko i vraćati bez ikakvih posljedica na čovjekov tonal. Veći je izazov "sanjati" na budno, bez sanjačkog ili bilo kakvog drugog tijela kao zaštite. Zato prvo spoznaje dolaze kroz sanjanje kao ključevi, dok kroz traganje dolazi kontekst i znanje. S vremenom nestane razlike između jednog i drugog, nestaju granice između sna i jave, između tonala i naguala. Tada se dolazi do nemanifestirane svijesti, svijesti kakva zapravo je, bez forma i oblika. Prava stvarnost je ona nemanifestirana.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 1:18 am 
Član foruma

ovaj senko je prava sveska.
da nisam osoba sklona divljenju, bio bih ljubomoran! :glasses7:

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 7:53 am 
Član foruma

navigator je napisao/la:
zahir je napisao/la:

Da, i ja govorim o snu.

Gle, viši nivo svesti, za sobom vuče viši nivo svesnosti (toga što podrazumevaš pod tim, može se zvati i osvešćenost).

Tada takva svest, koja je zapravo uvek osvešćenost o sebi (makar ti pod svesnošću opisivao "stvarnoću" sna), ne mora nužno da opisuje svet čvrstih objekata.

Al nema veze.

navigator je napisao/la:
Laznog sveta? =) A gde je, ili koji je stvarni svet? =)

Ne moras da odgovoris, samo cu ti reci da gresis u vezi s tim. To je stvaran svet koliko je moguce biti stvarno.

Znam da je stvaran. Još stvarniji od ovog. Znam i da želiš to da podeliš sa drugima kao otkriće, iz najbolje namere (mada nikako da se otmem utisku da zvučiš prepotentno, možda je to što čujem, samo oduševljenost, no, ajde ...To je već moj problem, zbog kog ću goreti na lomači...).

Samo kažem da ima još stvarnije i od toga.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 9:54 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Prava stvarnost je ona nemanifestirana.

=D>

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.