promatrač je napisao/la:
Pa gle, probat ću, meni ono što si opisao kao ultimativni cilj čarobnjaštva nije cilj, nego su to usputne pojave na putu spoznaje sebe.
Uh uh... =)
Problem je sto ovde nema tvoje ili moje...ako pricamo o carobnjastvu, onda se jasno zna cilj, naravno opet zavisi i od temperamenta, nego zeli moc, neko slobodu...ali opet, cilj je jasan. Spoznaja sebe je prirodna stvar na tom putu.
promatrač je napisao/la:
To sanjanje koje ti opisuješ kao ultimativni cilj čarobnjaštva je još uvijek u domeni Tonala.
Isto tako, čim je nešto Sanjanje, automatski nije prebacivanje sebe 100%, nego je Sanjanje.
Kako mislis da je ultimativno svesno sanjanje u "domenu tonala"?
Kao sto sam i mislio, bice mnogo zabune, jer zavisi gde je ko individualno...
Sta mislis da sad radis?
Ja cu da ti kazem - sanjas. Svesno mozda ne bas sasvim, ali sanjas.
Jel se osecas svojim 100%?
Dakle, ovde si 100%, pa opet sanjas u ovoj stvarnosti. Dakle, moguce je. Ova stvarnost, tj. ovaj zivot je isto svestan san. Isto kako ovde obitavas mozes da budes i u nekoj drugoj stvarnosti, naravno sa svojim energetskim telom, koje isto moze da oseca fizicki.
promatrač je napisao/la:
Ali svejedno znam na što misliš pod tim 100% ali ne znam reći čega je to 100%, možda 100% promjene svog ljudskog obličja u nemanifestirano pa opet pretvorba, učvrščivanje na nov sanjajući položaj.
Zbunilo te tih 100%. Ali i to sam objasnio ako procitas, pod 100% mislio sam na percepciju i osecaj stvarnosti koje imas u drugom svetu. 100% jednako kao i ovde.
Ne znam na sta mislis pod "nemanifestirano".
promatrač je napisao/la:
Vrhunska prijevara čovjeka koji sanja je da je i tamo tijelo, u tome je problem, mi nismo tijelo.
Mislis li da covek koji sanja to ne zna? =)
Prevara coveka koji ne sanja je da misli da to tamo nije telo. Jeste, samo ne ono fizicko u kome je zaspao, vec energetsko u kome se isto oseca kao i u fizickom koje spava. Nema razlike, sem sto energetsko telo ima neogranicene mogucnosti.
Dakle, i tamo je telo.
promatrač je napisao/la:
Po meni je viši nivo od ovoga koji si ti spomenuo, umjeće svijesti u nemanifestiranom obliku bez da jednostavno nestaneš, umreš, pomirena spoznaja sebe kao takvog i to prvo u sanjanju a onda i na javi kao svoj dvojnik, a onda i dalje.
Kao sto sam vec rekao, ovde nema tvoje i moje, stvari u vezi sanjanja se znaju =)
Samo bi morao da mi objasnis sta je "umece svesti u nemanifestiranom obliku"..
Ako sam uspeo da shvatim smisao, onda cu opet da ti kazem, da je "pomirena spoznaja sebe" prirodan deo ovog puta...to ne moze da se nazove "visim nivoom sanjanja"...i tesko da to prvo ide u sanjanju, taj posao je ovde na Zemlji, tek posle se takvo stanje prebacuje i u svesno sanjanje, kada postane stabilno.