Sada je: uto maj 06, 2025 11:24 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 7:16 am 
Moderator

Citat:
Prošle su godine nakon tog događaja i eto prije koji mjesec dana kupio sam knjigu od E.Tolla
MOČ SADAŠNJEG TRENUTKA knjiga je jednostavn predobra i eto počeo sam sa vežbama iz knjige ali mogu reči nije to jednostavno jer nikako koliko se god trudio neznam kad mislim tko je tu tko jel moj instalirani um ili progovaram i mislim iz bića.U svakodnevnom životu uspio sam donekle imati unutarnju tišinu dok oko mene urlaju žena i djeca kolege sa posla putnici u vlaku i onda kad mislim da sam uspio katastrofa.
Žena mi počne prigovarati a ja jednostavno ne uspijem uključiti sadašnji trenutak i pras puknem i počnem svađu i kad svađa prođe uhvatim se kako sam ispustio sadašnji trenutak i prepustio se umu koji je očigledno cijelo vrijeme bio tu i vrebao moju slabost,neznam obesrabre me takve stvari.Ako neko može nek mi prokomentira navedeno a a ko ne opet dobro.

Predatorski um nas prvo uvuce u neke emocionalne reakcije ili nezeljene interakcije, da bi nas posle mucio prebacivanjem sebi, „eto, nisi ocuvao unutrasnji mir i prisutnost, kakav si ti slabic!“ ili sta vec. Imamo posla sa veeeeoma lukavim entitetom. 8)

Po mom misljenju, kljuc nije u odbacivanju i potiskivanju nekih reakcija, ili u oslobadjanju od njih, vec u tome da ih kao svedok, cisto prisustvo, budemo svesni.

Kako kaze Oso: „Ako sledite potiskivanje, mozete postati takozvana ljudska bica – falsifikat, nistavnost, pojava iznutra suplja. Ako pak ne sledite potiskivanje, vec se prepustate (da parafraziram i skratim), postacete nalik zivotinji – bicete lepi, lepsi nego tzv. civilizovani covek, ali na nivou zivotinje – nesvesni, bez trunke budnosti, bez svesti o mogucnosti napretka i rasta. Ako ne sledite ni potiskivanje ni prepustanje, onda postajete bozanski.“ (...) Ostanite budni. „Svedocenje predstavlja osnovni izvor.“

Ako smo ljuti, to je to, to smo mi u tom trenutku. Mozemo da potisnemo ljutnju, smatrajuci je „losom emocijom“, i na taj nacin falsifikujemo sebe, mozda da bismo dobili dokaz o nekom svom velikom duhovnom napretku – eto, kad me ne diraju stvari ovoga sveta, sta reci 8), mozemo joj se nekontrolisano prepustiti, postajuci bice kojim vladaju sile van njegove kontrole, ili mozemo pokusati da mic po mic u sebi stvaramo prisustvo koje ce biti svedok te ljutnje. Stvarajuci postepeno prostor oko onoga sto vrednujemo kao nesrecu, patnju, ljutnju, bes, nezadovoljenu zelju ...
A tada pocinje unutrasnja alhemija i transformacija energije. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 1:22 pm 
Član foruma

Da pojednostavimo:
Kada funkcionisemo iz unutrasnje tisine nema briga,strahova,ljubomore,analize istih...Tada nema analize uma gde on analizira svoje gluposti pa petlja sve dalje i dalje...A efekat su brige i strahovi...Ulazak u tisinu je evidentan kada srcani energetski centar gori poput sunca-kada osecate oganj u sebi...kada sve u vama gori!Ali ne brinite,to je prijatno i kada opipate fizicko telo sve je "normalno".Svesni ste sada i ovde i ulazite sve dublje i dublje..Vibracija je sve jaca i jaca...Unutrasnji oganj sve jaci i jaci...I tada je toliko besmisleno,i vi ste toliko nedodirljivi za brige,besmislene analize i sve gluposti uma predatora...Ustvari veza sa predatorima je potpuno prekinuta a vi kao da ste upali negde drugde,kao da ste izasli iz nekog glupog i nestvarnog sna.I tu je lepo...To je nesto kao Nirvana valjda...Ali treba reci da je to daleko jace i bolje...Mnogo mnogo bolje...Tada nemate potrebu da se bilo kome dokazujete...
Evo i ja cu izazvati "promatraca" da proveri kod sebe da li je sve tako.Nije bitno sta ce svet misliti...Neka utvrdi gde se nalazi sebe radi...Mene iskreno bas briga...Iskreno mislim da ga samovaznost to jest um tera da se hvali kako bi hranio sebe...Lep primer da svi vide...Ali neka prethodno opisano stanje bude univerzalni test bilo kome...Na putu napretka...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 1:47 pm 
Moderator

charmer_forever je napisao/la:
Da pojednostavimo:
Kada funkcionisemo iz unutrasnje tisine nema briga,strahova,ljubomore,analize istih...Tada nema analize uma gde on analizira svoje gluposti pa petlja sve dalje i dalje...A efekat su brige i strahovi...Ulazak u tisinu je evidentan kada srcani energetski centar gori poput sunca-kada osecate oganj u sebi...kada sve u vama gori!Ali ne brinite,to je prijatno i kada opipate fizicko telo sve je "normalno".Svesni ste sada i ovde i ulazite sve dublje i dublje..Vibracija je sve jaca i jaca...Unutrasnji oganj sve jaci i jaci...I tada je toliko besmisleno,i vi ste toliko nedodirljivi za brige,besmislene analize i sve gluposti uma predatora...Ustvari veza sa predatorima je potpuno prekinuta a vi kao da ste upali negde drugde,kao da ste izasli iz nekog glupog i nestvarnog sna.I tu je lepo...To je nesto kao Nirvana valjda...Ali treba reci da je to daleko jace i bolje...Mnogo mnogo bolje...Tada nemate potrebu da se bilo kome dokazujete...
Evo i ja cu izazvati "promatraca" da proveri kod sebe da li je sve tako.Nije bitno sta ce svet misliti...Neka utvrdi gde se nalazi sebe radi...Mene iskreno bas briga...Iskreno mislim da ga samovaznost to jest um tera da se hvali kako bi hranio sebe...Lep primer da svi vide...Ali neka prethodno opisano stanje bude univerzalni test bilo kome...Na putu napretka...

Ma fučkaš mene! Ja sam samo htio ući u forum tako da napišem svoja glavna iskustva i ono što me se najviše dojmilo, izložiti kao što jest bez lažne skromnosti a sad kako je to nekom sjelo... možda i čudno... ne shvačam sebe ozbiljno u tome. No drugi su očito to shvatili sa prevelikom težinom.
Vjeruj mi na riječ, nitko nije stvarno skroman u svim svojim idejama i postupcima, a pogotovo oni kojima su moji postovi mogli teško sjesti.

Nego pričaš li o stalnom položaju skupne točke ili onome koji je u svakodnevnom dosegu??

Zadnja izmjena: promatrač; uto nov 06, 2007 1:58 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 1:58 pm 
Član foruma

Stalno sam raspolozan i spreman za zezanje...
A sto se tice stanja o kome sam govorio ono mora postati dvadesetcetvorocasovno stanje koje se stalno produbljuje!Znaci stalno!
PS:
Nisam ga izmislio!hehehehehehe

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 2:03 pm 
Moderator

Stalno sam raspolozan i spreman za zezanje...
A sto se tice stanja o kome sam govorio ono mora postati dvadesetcetvorocasovno stanje koje se stalno produbljuje!Znaci stalno!
PS:
Nisam ga izmislio!hehehehehehe

Treba puno muke i vremena doći do takvog stalnog položaja, ovisi i o uvjetima u životu dosta... lakše je biti besprijekoran u savršenim uvjetima.
Možda se treba izložiti sitnim mučiteljima kako bi se utvrdio položaj.
Jel zna kad skliznuti skupna točka pod utjecajem nečeg, ne znam, npr. trošenja seksualne energije ...?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 2:56 pm 
Član foruma

Promatrac:
Citat:
Treba puno muke i vremena doći do takvog stalnog položaja, ovisi i o uvjetima u životu dosta... lakše je biti besprijekoran u savršenim uvjetima.
Možda se treba izložiti sitnim mučiteljima kako bi se utvrdio položaj.
Jel zna kad skliznuti skupna točka pod utjecajem nečeg, ne znam, npr. trošenja seksualne energije ...?

1.Zaista treba puno vremena...
2.Nije lakse u savrsenim uslovima..Naprotiv,tada se covek lako uspava.Krize i razne nepogode vise ce pogodovati napretku...Surovo...ali istinito.Ja sam morao gadno da najebem,sto je bila dosta dobra osnova za napredak.Ne treba naravno to forsirati...
3.Izlaganje sitnim muciteljima nije isforsirana stvar.Sve dodje prirodno...i kada treba...Mada covek na putu napretka shvati u jednom trenutku da su svi davezi iz njegove okoline,ali se mora u nju uklopiti...
4.Pogresno je misliti da se treba odreci seksa ili da je on uzrok raznim problemima...Jednostavno i to dodje ratniku (koja je mera i da li ga praktikovati) ali nikako ne predstavlja nezadovoljstvo zbog te situacije.
Mozda tvom putu i ne smeta a mozda i smeta.Nije univerzalno.Ziveo sex!
Sex moze biti i vrsta magijskog pokreta-kada je koristan.
Sve sto radimo zavisi da li je iz ugla unutrasnje tisine ili ugla uma.Od toga zavisi dali je nesto korisno ili stetno...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 3:06 pm 
Moderator

1.Zaista treba puno vremena...
2.Nije lakse u savrsenim uslovima..Naprotiv,tada se covek lako uspava.Krize i razne nepogode vise ce pogodovati napretku...Surovo...ali istinito.Ja sam morao gadno da najebem,sto je bila dosta dobra osnova za napredak.Ne treba naravno to forsirati...
3.Izlaganje sitnim muciteljima nije isforsirana stvar.Sve dodje prirodno...i kada treba...Mada covek na putu napretka shvati u jednom trenutku da su svi davezi iz njegove okoline,ali se mora u nju uklopiti...
4.Pogresno je misliti da se treba odreci seksa ili da je on uzrok raznim problemima...Jednostavno i to dodje ratniku (koja je mera i da li ga praktikovati) ali nikako ne predstavlja nezadovoljstvo zbog te situacije.
Mozda tvom putu i ne smeta a mozda i smeta.Nije univerzalno.Ziveo sex!
Sex moze biti i vrsta magijskog pokreta-kada je koristan.
Sve sto radimo zavisi da li je iz ugla unutrasnje tisine ili ugla uma.Od toga zavisi dali je nesto korisno ili stetno...

A da li stvarno misliš da je zbilja sve tako crno-bijelo, s jedne strane um, s truge strane tišina u svakodnevnom životu? Malo me buni to ima i nema razuma, nije baš tako apsolutno.
Koliko ja osjećam um je uvijek tu kad smo budni i funkcioniramo u svijetu ljudi.
Pitanje je samo koliko je sužen i koliko dopušta drugoj strani da radi, odnosno koliko si može dopustiti da bude sužen da ne postane samoubojica.
Ja to tako vidim a ti me ispravi ako sam u krivu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 3:42 pm 
Član foruma

He, he,.. svidja mi se tok razgovora izmedju ratnika,.. tak bi to stalno trebalo tu biti, ovo je forum za to... Ipak je bolje kad ti netko isprica svoja iskustva jer kad se tebi to isto pocinje desavati onda imas samo precicu,.. :thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 3:55 pm 
Moderator

Bojim se da je puno situacija u životu ratnika kad misle da su u unutarnjoj tišini a Letači im vrte knobove po glavi. I sami ste rekli da su vrlo lukavi. :shock: :?:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 5:17 pm 
Član foruma

promatrač pssst, sada ratnici ragovaraju

charmeru slazem se s tobom u svemu, ali u jednoj stvari, pa...hmmm....ma ZIVIO SEX, hahahahahaha

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 5:30 pm 
Član foruma

deanos je napisao/la:
pa...hmmm....ma ZIVIO SEX, hahahahahaha

he,..he,.. letaci - ratnici 1:0

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 5:36 pm 
Moderator

deanos je napisao/la:
promatrač pssst, sada ratnici ragovaraju

A sa čim ti ratuješ danas?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 6:08 pm 
Član foruma

iskreno, ja sam se salio i htio vidjeti koliko ima ega u tebi, a ima ga, ti moras osjetit da si potreban i da sijes znanje, e pa nije istina...hehehe

hmmm javi mi se, pobijedi svoj ego, napisi molim te pomozi mi i ja cu ti odati jednu tajnu, sada sam ozbiljan ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 6:19 pm 
Moderator

deanos je napisao/la:
iskreno, ja sam se salio i htio vidjeti koliko ima ega u tebi, a ima ga, ti moras osjetit da si potreban i da sijes znanje, e pa nije istina...hehehe

hmmm javi mi se, pobijedi svoj ego, napisi molim te pomozi mi i ja cu ti odati jednu tajnu, sada sam ozbiljan ;)

Odat ću ti tajnu da ega ima dok je života u tebi :) pitanje je koliko se brzo snađeš u sužavanju ega kad treba.
A što se tiće moje potrebe da sijem znanje, istina je, imam potrebu.
Što se tiće pisanja ovdje, :) radije nebi, no nije bitno.

I molim te pomozi mi!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 6:29 pm 
Član foruma

ovo su rijeci jednog mog najdrazeg prijatelja i....ma nije bitno da toliko pricam o njemu..... bitno je da on zna ;)

nije bitno sto radis i kako to radis bitno je da to sto radis prozmes vibracijom i radis iz srca i centra za odluke, nadam se da ce vam on to odluciti objasniti, ja cu ga zamoliti!

ovdje hocu da branim stav o tome zasto je sex dobar o tome zasto je sve na ovoj planeti dobro!!!! pa ukljucujuci i alkohol(koji pomice skupnu tocku kada ga koristimo na ovaj nacin)

dobro je i korisno tek kada to radimo sa vibracijom jer onda radimo to zbog moci!!!!

p.s. ego nemas kada se rijesis implanta, imas emocije koje nisu ni lose ni dobre, nego jednostavno jesu....a ti si onda promtrac, a dijelom izvodac ;)
eto nadam se da sam ti pomogao, svidjelo mi se ono molim te, hehehe mora da je to ego u pitanju.... :P

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 6:31 pm 
Moderator

deanos je napisao/la:
ovo su rijeci jednog mog najdrazeg prijatelja i....ma nije bitno da toliko pricam o njemu..... bitno je da on zna ;)

nije bitno sto radis i kako to radis bitno je da to sto radis prozmes vibracijom i radis iz srca i centra za odluke, nadam se da ce vam on to odluciti objasniti, ja cu ga zamoliti!

ovdje hocu da branim stav o tome zasto je sex dobar o tome zasto je sve na ovoj planeti dobro!!!! pa ukljucujuci i alkohol(koji pomice skupnu tocku kada ga koristimo na ovaj nacin)

dobro je i korisno tek kada to radimo sa vibracijom jer onda radimo to zbog moci!!!!

p.s. ego nemas kada se rijesis implanta, imas emocije koje nisu ni lose ni dobre, nego jednostavno jesu....a ti si onda promtrac, a dijelom izvodac ;)
eto nadam se da sam ti pomogao, svidjelo mi se ono molim te, hehehe mora da je to ego u pitanju.... :P

Ajde dobro, jel ti prijatelj sa Sjenjaka?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 6:33 pm 
Član foruma

ne, prijatelj mi nije odavdje iz druge drzave ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 6:49 pm 
Član foruma

deanos je napisao/la:

lazan privid dobroga,..u svjesnome ovom svijetu

sex je hrana za letace,...
alkohol je ne ulazak u sanjanje,..
alkohol moze i nemora pomaknut skupnu tocku, ovisi sve o volji i namjeri pojedinca..

Citat:

Ratnik nista ne cini zbog moci, vec zbog slobode,.. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 9:25 pm 
Član foruma

Hehehehehehehehe...
Morao sam da idem na posao a vi se vidim dobro zabavljate!
Ubacis minu i pokrenes diskusiju...Kad malo postane dosadno a jos i kad se pojavi neko pogodan kao "promatrac" malo se pokrene tema i odma postane zanimljivo.Ljudi su stvoreni za borbu kako rece Kastaneda a ne za mirno stanje stvari...Jeste to borba protiv sopstvenih slabosti ali i ovakve borbe mogu koristiti ako se iskorisi njihov efekat pametno.
"Promatrac" nije čitao nista od ranijih postova pre svoje pojave na forumu.Za njega postoji vreme pre "promatraca' i za vreme "promatraca" (što je nekada izjavio i Urobor-pre njega i za vreme njega).Zašto ovo tvrdim pa evo:Promatrač
Citat:
A da li stvarno misliš da je zbilja sve tako crno-bijelo, s jedne strane um, s truge strane tišina u svakodnevnom životu? Malo me buni to ima i nema razuma, nije baš tako apsolutno.
Koliko ja osjećam um je uvijek tu kad smo budni i funkcioniramo u svijetu ljudi.
Pitanje je samo koliko je sužen i koliko dopušta drugoj strani da radi, odnosno koliko si može dopustiti da bude sužen da ne postane samoubojica.
Ja to tako vidim a ti me ispravi ako sam u krivu.

Koliko puta smo pisali a najvise Stalker o tome da kada Um prožmemo vibracionom silom i kada prekinemo vezu sa letačima dobijemo TREZVEN UM i to nam ostane kao trofej iz borbe.UM je izuzetno koristan i moze vam dati najvece mudrosti ali samo kada nije pod uticajem letača.
TO NISI ČITAO!A ima svugde.Od prekomerne okupiranosti svojom ličnosti čak i ne čitaš tudje postove a i ako ih čitaš svo vreme misliš o sebi pa se ne sećaš teksta!

Ili dominira letač ili tvoje unutrašnje ja-unutrašnja tišina!Svaka mešavina je pogibeljna!
još jedan citat Undrground:
Citat:
He, he,.. svidja mi se tok razgovora izmedju ratnika,.. tak bi to stalno trebalo tu biti, ovo je forum za to... Ipak je bolje kad ti netko isprica svoja iskustva jer kad se tebi to isto pocinje desavati onda imas samo precicu

Kao što rekoh,treba malo "razgovora".Zamolio bih administraciju,moderatore da ne brišu ove postove,jes da ima tu i mnogo gluposti ali to pojačava sa druge strane interesovanje za temu.
Moj dobronamerni i dobrociniteljski napad na miša koji umišlja da je lav,treba da bude upravo tako shvaćen!Hoće čovek bez treninga da podigne 500 kila...
Nastavite da pišete!Ako se nešto i lupi bezveze to će pomoći da se raščiste stvari...Pozdrav svima,a naročito nekome ko će me posle ovoga možda mrzeti,a možda budemo nekad i prijatelji...ko zna?
Letači-Ratnici 1:6

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 06, 2007 10:13 pm 
Moderator

Odgovorio sam na tvoj post a ne na sve prije, rekao si:

Stavio si unutrašnu tišinu i um donekle na suprotne strane i samo sam to komentirao. I nije to neko zlo, može se i tako reči iako to nije ni približno dobro sročeno. Vjerovatno misliš na mjesto čistog razumijevanja pod uglom unutrašnje tišine i potpunu samorefleksiju pod uglom uma.
A ti napisao cijelu priču od mojeg posta i počeo indirektno vrijeđati i bacati prljav veš, bla ovo-bla ono, ti jesi - ti nisi.
Netko pokrene pljuvačnicu i ajmo svi pljuvat da se zguštamo na nekome u svoj svojoj samodopadnosti, socijalni biciklizam zavladao!

To su jalova posla.

Puno sreče u utakmici riječi i nadmudrivanja!

Castaneda je napisao da postoje četiri koraka da se nauči traganje: nemilosrdnost, prepredenost, strpljenje i ljubaznost.

Imaš samo ovo prvo koliko vidim i pomoču toga si došao do mjesta čistog razumjevanja, radi dalje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.