alf je napisao/la:
A ponekad je to i dio manipulacije......dobro je ostaviti otvorenom i mogućnost da neki snovi nisu samo snovi.....
Snovi ili naše prestave i doživljaji koje živimo na svim nivoima našeg bića, uglavnom nesvesno, ista je pojava. Samo je pitanje odakle, sa kog nivoa, sadržaj stiže, manifestovan snovima... sa plićeg ili dubljeg nivoa.... Ipak su oni deo nas.... Samo je pitanje da li ćemo napraviti identifikaciju, ili konačno odrediti šta je naše, a šta ne.... uglavnom taj postupak predstavlja razrešenje problema....
Citat:
OSVEŠĆIVANJE, OSVETLJAVANJE = SVETLOST = ZNANJE.....

Entiteti, tamni, kače se na naša tela ( i fizičko i eterično i misaono) ako i sami duboko podsvesno ne nosimo tamna mesta koja ih privlače.... Ja sam imala razna iskustva, čak i u totalno budnom stanju, iako se nisam nikad bavila ovom tematikom, niti je ovaj deo metafizičkog znanja bila moja sfera interesovanja. Shvatila sam da u pojedinim fazama života postoje nivoi, kada je čovek spreman da skoči na viši stepen razvoja, čak i krajnje nesvesno, kada nam se ovakve stvari prikazuju u različitim manifestacijama, od običnih snova, preko lucidnih, do pravih astralnih (ovde mislim na spontane, ne svesno izazvane astralne letove), preko nametnutih misli sa kojima se borimo, sve do neobičnih svakodnevnih "loših" iskustava, koja često umemo da prokomentarišeno lošom srećom ili baksuzlukom...hehehehe....
To znači da se nešto tamno pomalja na svetlo dana.... I to je dobro jer čoveka tera da se zamisli nad sobom.... Početi, možda i od klasične psihoanalize, koja mnogo odgovora može da pruži, pre svega o podsvesnim nivoima našeg psihičkog tela. Svašta se tu može naći.... A ispod takvih slojeva, konačno počinje da se pomalja naša duša, najčešće u bolu, ali lekovitom.... sve zavisi koliko duboko možete ići..... Nivo individualno nesvesnog.
Sldeći nivo je porodično stablo i uticaji porodične karme, genetike koju nosimo. Nivo kolektivno i porodično nesvesnog. Veoma važan rad na harmonizaciji takvih energetskih potencijala koje nosimo.... Ovde je veoma važno da shvatimo da jedino iz zahvalnosti i ljubavi prema svojim korenima moramo prihvatiti naše nasleđe.... tada se može veoma jasno videti šta je to što nosimo naše, a šta pripada drugima.... Lepo im se zahvalimo što su nam pružili i svojoim životima udahnuli život, i okrećemo se sebi.... Ovaj deo nosi uticaje veoma suptilnih mešanja u karme drugih, na duboko podsvesnim nivoima, uglavnom izraženo kroz neverovatno lukavo prikriven osećaj krivice... neverovatno je, ali mi u toku života često odrađujemo karme naših predaka, do onog momenta kada toga postanemo svesni i kada se konačno okrećemo sebi.... To je suptilan način preuzimanja sopstvene odgovornosti.... Eh, kad budem imala vremena, možda napišem nešto kompleksniji članak na tu temu....
I na kraju, karmički uticaji iz naših prošlih života, blokirane energije sećanja, misaone forme koje su pohranjene u misaonom telu, i koje kroz negativnost, predstavljaju pouzdano i plodno tle za ovakve i slične entitete.... Poznate su knjige koje opisuju regresivna stanja ljudi koja razrešavaju probleme u ovom realitetu i u ovom životu... To spada u neku vrsti čišenje podsvesnih, u ovom slučaju, jako dubokih nivoa, reprogramiranja misaonih formi.... I tada se realitet oko nas menja....
I na kraju, jedino što mogu preporučiti je gajenje pozitivnih i lepih misli. Jer kakve su nam misli, takav nam je i život. Uvek slično, privlači slično. UVEK!!! Misao je najmoćnije oružije kojim branimo svoju "teritoriju" i kojima stvaramo i uređujemo sopstveni realitet.... A uz to, ne zaobilazite svoja tamna mesta.... A onda pravac METLA, očistite sopstvenu "kuću", sopstveno telo (fizičko, peihočko, mentalno, eterično, misaono...) Otvotite prozore, vrata, otvorite se..... Osvetlite ih, osvestite... Jer kad jednom budu došla na svestlo mrak više neće moći da se vrati... ne dozvolite da ona vas kontrolišu, kontrolišite vi sospstvenu tamu.... To je jedini način da se odbranite od uticaja entiteta....
Mi zbilja možemo menjati sopstveni realitet !!! ..... Ja probala.... hehehhe.... zbilja radi....
Promena našeg unutrašnjem energetskog stanja, nivoa vibracija kompletnog bića, neverovatno utiče na sve oko nas, a na nas najviše.... Društvo oko nas samo počinje da se ponaša u skladu sa našom energijom... Ili ih privlačimo.... ili u takvim povećenim vibracionim stanjima, drugi počinju pokazivati svoje pravo lice.... maske spadaju....
HARMONIZACIJA !!! To je način.... Pomirite sopstvene suprotnsti.... Sve dok ratujete sa sobom, imaćete društvo kojekakve vojske, sa strane, okupljene s koca i konopca, koja jedva čeka da neko povuče oroz i zapodene kavgu.... a onda zbogom pameti.....
Hajd sad, zdravo - živeli....

Sad se malo ponavljam, ali pokušavam da prenesem činjenicu koliko su duboki nivoi ljudkog bića. toliko duboli da je teško pojmiti....
I kako zaprljanost pojedinih delova tih nivoa može poslužiti kao dobra podloga za manipulaciju....
Tamno privlači tamno....Osho je očito bio u stanju harmonizacije, celosti.... kažu: prosvetljen, osvetljen, osvešćen.....
Zato je živeo život u svojoj sadašnjosti....
I sigurno nije gubio vreme na manipulacije....
Manipulisani smo ako i sami nosimo kod manipulatora.... Pa zar nismo shvatili koliko svako od nas manipuliše nesvesno, pre svega sobom, svojim životom, pa onda i ostalima....
Manipulišemo jer u našem misaonom telu, eteričnom telu, podsvesnom emotovnom telu nosimo informacije energetskih blokada.... One se pojavljuju , često u vidu snova, koji nam mogu doći i u javi, da bi ih videli, osvestili, shvatili i na koncu preduzeli nešto da ih razrešimo.... Dok to ne uradimo, i dalje ćemo sobom manipulisati, pa ćemo i privući manipulatore.... iz drugih dimenzija....
A šta učiniti???
Pa uraditi što je moguće više na sopstvenoj harmonizaciji suprostavljenih delova našeg bića...
Sve dok se budemo vadili da su nas drugi izmanipulisali, nećemo moći prihvatiti sopstvenu odgovornost za dati nam život..... Snovi su nam samo pomagači da identifikujemo tamnu stranu.... A na nama je da je osvetlimo.... To je naš posao, naša životna lekcija....
Neverovatno ! .... Uvek nam je neko drugi kriv.....???
Zašto konačno ne očistimo sopstvene misli.... i one svesne i one nesvesne....