Hej, "draga koleginice" Oblutak,
ova tvoja priča o kolegi s posla me je podsetila na jedan događaj koji mi se desio pre neki dan i mislim da bi bilo korisno da učesnici ove diskusije pročitaju kako tragači izlaze na kraj s nemogućim ljudima.
Moj sin je udario šakom nekog dečaka iz komšiluka pa je na naša vrata došla majka tog deteta sa namerom da se svađa sa mnom. Ta komšika je pijanica i uvek je po malo nakresana...

I onda, uđe ona u moj stan smrtno ozbiljna i ljuta i počne vikati i rekla mi je da se ona ne sme nikako nevirati i uzbuđavati,jer je operisana, odstranili su joj desnu dojku!
A onda se počela skidati da mi pokaže kako nema dojku, zamislite!
I znate šta sam ja učinio?
Ja sam joj rekao da su mene takođe operisali i odstranili mi levo mudo i počeo sam da skidam pantalone da joj to pokažem kako se i ja ne smem nervirati, zaboga!
Kad sam to učinio, ona se ukočila i momentalno prestala vikati. Tajac!
Naravno, nisam se skinuo, samo sam počeo, ali to je bilo dovoljno da se njeno ludilo zaustavi. To je traganje, hehehe...
Pokazao sam joj njeno ogledalo, videla je koliko se besmisleno ponaša kad sam je oponašao. To se zove tehnika ogledala ili paradoksalna intencija. Hehehe...tragači su majstori da zaustave nečije ludilo... to mi je i bio cilj, da je zaustavim kako bi smo mogli normalno razgovarati. A onda smo smireno i trezveno rešili problem sa decom. Da nisam to učinio bio bi to razgovor ludaka, hihihi!
A sada, pošto su neki učesnici ove ovde diskusije veoma žestoko i nadasve efikasno i dostojno svakog divljenja i pohvale izvršili kako veliku, tako i malu nuždu, nesebično nas tom prilkom zasipajući uzvišenim tekovinama svojih vidovnjačkih i ratničkih vrlina i pošto su nas nedostojne jadnike iznad svega podarili senzacionalnim i novim mudrostima i znanjima koja su izvan svake sumnje i osporavanja i koja pokazuju nezamislivo visok nivo njihove svesti i time su veoma unapredili i preporodili naš život i doveli nas do opšteg blagostanja i na taj način nam pokazali put ka sreći i ispunjenju, želim da im ovom prilikom iskažem svoju beskrajnu zahvalnost i večnu odanost. Hvala vam!
Hvala vam što ste svojim primerom pokazali da čovek može uraditi neverovatno čudo, čistu magiju i čaroliju, pravi podvig svesnosti, trezvenosti i duha. Pokazali ste i dokazali da je moguće sa veoma puno reči ispričati ama baš ništa što bi bilo kreativno, novo i bilo kome korisno, osim što je tu bilo mnogo vršenja nužde, kako male tako i velike, jednih po drugima. A možda je i to jedna vrsta kreativnosti, šta ja znam. Nužda je nužda, što reče slavni glumac Džon Vejn u nekom filmu i ostade po tome upamćen u istoriji filma: „Čovek mora da čini ono što mora da čini.“
Svaka čast! Iako sam mnogo puta pokušavao da izvedem takav nezamislivi podvig i čaroliju pišući postove na ovom forumu, moram skromno priznati da mi tako nešto nije uspelo. To je izvanredno umeće koje će mi nažalost izgleda ostati zauvek nedostižno. Nikad neću naučiti da sa mnogo reči ne kažem ništa. Ipak ne može čovek biti uspešan baš u svemu.
Evo, u pokušaju da bar malo dostignem vaš zavidno visok nivo zasluga na ovom forumu, odlučio sam da dam mali doprinos koji se naravno ne može ni približno usporediti sa vašim, te bih sada ako dopustite nastavio sa daljim izlaganjem po pitanju ljudskog energetskog polja tj. energetskog tela i načinima njegovog vraćanja u savršenu ravnotežu i optimalno stanje, tj. o načinima dolaženja do besprekornosti.
Radi toga ću ovde opisati jedan praktični postupak koji je strahovito efikasan u lečenju energetskog centra koji je lociran u predelu srca i solarnog pleksusa (vrha grudne kosti) a koji je sedište naših emocija, tj. osećanja.
Eto, veoma ljubazno, veselo i nadahnuto ste skrenuli pažnju na ključni problem samovažnosti i još ljubaznije je demonstrirali, te sam se osetio podstaknutim da iznesem veoma moćan postupak koji u velikoj meri oslobađa ovaj energetski centar koji sam gore spomenuo od tog pogubnog osećanja.
Radi se o postupku koji je deo indijanske šamanske tradicije i koji je poznavao Kastaneda ali u svojim knjigama nije o njemu govorio, međutim znanje o tome je preneo instruktorima i praktičarima tenzegriteta koji ga veoma rado primenjuju jer je neverovatno blagotvoran za oslobađanje od samovažnosti a i svih drugih štetnih emocija poput straha, tuge, očaja i tako dalje.
O čemu se radi? Postoje predivna svesna bića na ovoj zemlji koja imaju veoma blagotvornu i plemenitu energiju i zrače takvu uzvišenu ljubav koja je potpuno neshvatljiva ljudskom umu. Ta bića nam mogu veoma pomoći da se oslobodimo mračnog i groznog osećanja samovažnosti pomoću te ljubavi koju žele da nam daju i da nas uz to još i nauče kako da i mi imamo takvu ljubav u srcu.
Tragično je što su ta bića skoro svuda oko nas i mi ih često gledamo, prolazimo pored njih, dodirujemo ih ali nemamo pojma o njihovoj pravoj prirodi niti smo sposobni da opazimo njihovu energiju. Čak ih većina ne doživljava kao živa bića! Toliko je ljudsko slepilo i neosetljivost.
Ta divna bića su nesebično izlečila moj emotivni energetski centar i darovala mi nezemaljsku ljubav i naučila me kako da i ja tako volim i ja sam im beskrajno zahvalan što su mi pomogla i sve bih učinio za njih. A obični ljudi se u svojoj bezumnosti i slepoći ponašaju uglavnom neprijateljski ili ravnodušno prema njima. Eh, kada bi samo znali da im ta bića mogu dati neprocenjivo blago! Kad bi to znali, nikada ne bi umirali od srčanih bolesti. Ali oni ne žele da slušaju vidovnjake.
Ako neko želi da isproba neverovatnu isceliteljsku moć tih prijateljskih bića umesto opsesivnog bavljenja svojom i tuđom samovažnošću i napadanjem i prepadanjem iste kod drugih a prikrivenim veličanjem vlastite, neka uradi sledeći postupak do koga sam došao intelektualnim istraživanjem i praktičnim eksperimentisanjem sa znanjem koje opisuje Kastaneda i druge srodne tradicije:
Da bi smo postali potpuno sposobni da ovo obavimo, potrebno je imati bar minimalni osećaj energije u svom telu.
Otiđite u šumu, pronađite neko mlado i zdravo drvo, najbolje hrast, grab ili bagrem, priđite mu blizu i kažite mu da ste došli da tražite pomoć od njega. Onda ga zagrlite, obujmite ga rukama i priljubite se uz njega. Potrebno je da to uradite potpuno isto kao da ste zagrlili nekog najvoljenijeg jer - to je ljubavni zagrljaj, bukvalno kao da grlite svoje voljeno biće.
Idemo dalje, pošto ste zamolili drvo da vam pomogne i zagrlili ga ljubavničkim zagrljajem, usredsredite svu pažnju na svoje srce, dišite sa njegovom vibracijom, disanje je vibracija, treperenje, neka budu isto! NE MISLITE. Samo osećajte.
Posle toga, dok ste tako sasvim u srcu, istim tim srcem osetite drvo, uđite u njega srcem, tom vibracijom koja izbija iz njega! Pazite da to bude i dalje ljubavnički odnos pun strasti i nežnosti.
Stopite se tako sa drvetom i budite jedno.
Dišite i proširite vibraciju disanja na celo drvo, osetite ga energetski preko svog srca. Vi ste drvo, i skupa vibrirate!
Kada sve ovo uspešno obavite, videćete - osećaj ljubavi koje će vam drvo uzvratiti je neopisiv i ošamutiće vas osećaj velike miline, neverovatno!
Ostanite tako u tom stanju nekoliko minuta a onda se odvojite od njega.
Imaćete osećaj takve sreće koja je skroz nezemaljska, ne vredi da opisujem jer se ne može opisati.
Drvo će vam očistiti energetski centar srca i dovesti ga u red i pojaviće se u njemu osećaji koji će vas zaprepastiti jer su veoma uzvišeni... a od osećanja samovažnosti i ostalih pogubnih i štetnih emocija neće biti ni traga. Osetićete sebe i svet na potpuno drugačiji način, i setićete se da ste nekad tako osećali svet kad ste bili dete! Ali biće tu i puno divnih, neopsivih osećanja koja ni deca nemaju. Da, vaše srce je postalo srce deteta, oslobođeno od mračne i neljudske energije (emocija) letača. Tada ćete shvatiti šta u stvari znači „dečije čisto srce“ u nekim duhovnim tradicijama. Isus kaže u bibliji „Ko ne bude imao srce poput ovog deteta ovde, neće ući u carstvo Božje.“ Ali u toj knjizi punoj poluznanja, (zlo)namerno ne piše kako povratiti srce deteta. Ne daje se pravo znanje o tome kako osloboditi srce bolesne energije, tj. mračnih osećanja koja poput raka postepeno razjedaju naše biće i na fizičkom i na energetskom nivou.
Kada savladate i uvežbate ovaj postupak, onda ćete zaista shvatiti šta zapravo znače "uzvišena osećanja“. Ali nećete moći rečima da ih opišete. Nema veze, ona će vas pokrenuti na neverovatne akcije i daće vam izvanredan polet i optimizam.
Ovaj postupak radite više puta, slušajte osećaje svog tela koje će vam reći kad je energija srčanog centra vraćena u savršeno stanje. I ne samo, to već je i oplemenjena uzvišenom energijom i emocijama drveta. Ali nemojte očekivati odmah na početku jake efekte, potrebno je više pokušaja i uvežbavanja da bi smo uspeli da se efikasno stopimo sa drvetom tako da nas njegova svest može izlečiti.
UPOZORENJE:
Ne smete voditi ljubav s drvetom duže od nekoliko minuta, jer se može dogoditi da ga energetski iscrpite pa će se ono razboleti a može se čak i osušiti i uginuti.
Kad usavršite ovaj postupak, biće vam dosta teško da se odvojite od njega, jer je osećaj toliko neverovatno ugodan, da ćete imati potrebu da ostanete večno tako s njim stopljeni!
Ali morate imati disciplinu da sve prekinete posle par minuta jer ako preterate, ubićete ga.
Ovaj postupak će vam trajno preporoditi energetski centar srca što će povući sa sobom osim pozitivnog emotivnog preobražaja i povlačenje fizičkih bolesti iz srca, osim ako se radi o teškim oštećenjima srčanog mišićnog tkiva. Drvo je najbolji iscelitelj za srce ali leči i druge stvari. Ali, trebamo se pokrenuti i učiniti nešto praktično i korisno za same sebe, osim što gubimo vreme na međusobna prepucavanja i podjebavanja, oprostite na izrazu.
Pozdrav.