Sada je: čet maj 08, 2025 1:00 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub sep 29, 2007 6:58 pm 
Početnik

Pozdrav svima koji menjaju svoje NICK-ove.Posebne simpatije za UROBORA i LETACHA ali i za ostale koje slucajno nisam pomenuo.To je pravi doprinos brisanju licne istorije.He he he,neke sam prepoznao... :wink: BRAVO!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 29, 2007 9:05 pm 
Moderator

Citat:
HE HE bas zgodna vezbica za gubljenje licne istorije.!

E, vidis, tu ima mali zajeb: naime, ne mozes se odreci necega sto nemas. Hebiga, to stvarno zna valjda svaki pocetnik. 8) Nemate znanja, nemate licnog iskustva, nemate sta da podelite sa drugima, nemate sta da im prenesete, ne vladate osnovnim pojmovima i cinjenicama, o nekim duhovnim iskustvima ili ratnickoj etici da i ne govorim, samo isprazan misaoni tok i nepostojanu paznju koja proizvoljno biva vucena tamo-amo. :? Pa, ljudi cega cete se odreci?! :?:

Ko je shvatio, shvatio je, a nastavak teme jedva cekam 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 29, 2007 10:29 pm 
Početnik

Arja,ne bih se stobom u potpunosti slozio.Nasa civilizacija je u potpunosti unistena od strane strane sile a najvise stvaranjem LICNOSTI.Treba obrisati u potpunosti sva moguca sranja koja su nam usadjena.Treba obrisati kompletnu licnost.SVI imaju sta da brisu,svi.Problem iskustva kako to raditi je prisutan ali bitno je biti svestan problema.Brisimo sve,skoro sve je u nama totalna glupost.Izgradimo potpuno novo nase unutrasnje bice.Samo bez Flajera!Predlazem mnogo humora.Veselo!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 29, 2007 11:07 pm 
Moderator

Lord, veoma veselo cu ti reci da nemas sta da brises. Nemas cak ni licnost.
Imas reptilski/letacki mozak, koji kao neki majmun skace sa predmeta na predmet, imas potpuno mehanicke navike i imas emocionalne dugmice koje stiska kako ko hoce i diriguje tvojim proizvoljnim raspolozenjima, ispraznim misaonim tokovima i jos praznijim emocionalnim usponima i padovima.
I to je to. Cega ces se to odreci :?:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 29, 2007 11:22 pm 
Početnik

Odlicno!Jedna obazrivo odabrana primedba bila je dovoljna da pokrene tvoju izizetnu samovaznost.Tvoj ego je potom krenuo u haoticnu odbranu samoga sebe sto je rezultiralo besmislenim i proizvolojnim napadima.Ako nemas sitnih mucitelja potrazi ih u svojoj okolini inace ces se utopiti u svojoj samovaznosati.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 29, 2007 11:49 pm 
Član foruma

moji prijatelji dragi i izuzetno ''važni''
kao što je lijepo reko dobri stari Kastaneda , prvi korak u gubljenju samovažnosti je da se postane svijestan da je imamo, svatko od nas , i da to prizna sebi i prihvati. Mislim da ste neki od vas preskočili taj korak i odlučili skokom postati prosvijetljeni vodovnjaci , mudraci , ratnici i ko zna što
hvala dragoj samovažnosti koja me natjerala da napišem ovaj post.Posebne zahvale i dosadi , i vašoj raspravi , a na poslijetku od srca hvala i malom duhu koji je i nije tu :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 30, 2007 7:05 am 
Moderator

Citat:
Odlicno!Jedna obazrivo odabrana primedba bila je dovoljna da pokrene tvoju izizetnu samovaznost.Tvoj ego je potom krenuo u haoticnu odbranu samoga sebe sto je rezultiralo besmislenim i proizvolojnim napadima.Ako nemas sitnih mucitelja potrazi ih u svojoj okolini inace ces se utopiti u svojoj samovaznosati.

Hej, Lord, pa nemoj da se ljutis. Nije valjda da te je tako lako izbaciti iz "ljubaznog mod-a" :wink: . Idemo samo veselo.
Ja sam samo dala mali doprinos brisanju licne istorije, buduci da su svi izrazili zelju u tom pravcu 8). Nista vise i nista licno.

A moram da priznam i reagovala na prilicno besmislenu situaciju da neko u svom prvom postu napise da ce se kod stotog odreci svoje licne istorije na forumu, menjajuci nick, dok mu jos par likova pri tome aplaudira :? . (mislim, nadam se da se tako mislilo, jer zasto bi se neki ratnik bavio tudjom licnom istorijom, na forumu ili bilo gde :wink: ; no, sto rece moj prijatelj nat: "nazalost mnooooooooooooooooogo je lakshe boriti se sa tudjom samovaznoshcu nego sa svojom")

U tom konceptu brisanja licne istorije – ako se povrsno shvati – a gornji pasus je flagrantan primer za to – cuci upravo ogromna samovaznost i opasnost za nastavak puta. Dok god mislimo da posedujemo nesto vredno cega se eto odricemo da bismo stupili na put, bez greske ostajemo energetski vezani za to. To je nasa investicija, odrekli smo se toliko vredne licne istorije. Medjutim, mi nemamo nista, mi smo ljudi praznih saka (e, sto ne volim ovu zamenicu, ali je hebiga stvar univerzalna). Cega cemo se odreci?

Ako ste u stanju da posmatrate sebe makar i tokom kratkog vremena, videcete da mi nemamo nikakvu (dragocenu) licnost. Nasa navodna licnost je sastavljena od grozdova kompleksa, parcica „licnosti“ koji se potpuno proizvoljno smenjuju, potpuno se haoticno krecu po nasem unutrasnjem prostoru. Imamo nasa verovanja: nasa „ladicna uverenja“, jedna drugima potpuno suprotstavljena, potpuno kontradiktorna, sto nismo u stanju da vidimo, jer objektivni posmatrac nikada nije prisutan u nasem unutrasnjem prostoru, samo ustalasani parcici grozova kompleksa kojima dajemo punovazni naziv „licnost“. Nasa paznja skace sa jedne senzacije na drugu kao uznemireni majmun. To je ono sto „imamo“. Nista.

Umirite se samo za trenutak i posmatrajte svoje misli i emocionalne reakcije koje naviru: to smo mi. Malo zlobe, ljubomore, zavisti, samosazaljenja, straha, samovaznosti koju sakupljamo posmatrajuci sebe kao dobro i ljubazno stvorenje. Pustite ih da izadju, one su nista.
I to je to.

Tek kada pocne da pamti sebe, covek stekne nesto cega bi eventualno mogao da se odrekne. S time sto mu to vise ne pada tesko, jer zna sa cime ima posla. On to jednostavno otpusta.

Ne preskacite stepenice na putu, kao nas prijatelj koji je pre nego sto je napisao i jedan post vec smislio sta ce uraditi kada bude napisao sto.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 30, 2007 8:48 am 
Početnik

Arja je napisao/la:
Citat:
HE HE bas zgodna vezbica za gubljenje licne istorije.!

E, vidis, tu ima mali zajeb: naime, ne mozes se odreci necega sto nemas. Hebiga, to stvarno zna valjda svaki pocetnik. 8) Nemate znanja, nemate licnog iskustva, nemate sta da podelite sa drugima, nemate sta da im prenesete, ne vladate osnovnim pojmovima i cinjenicama, o nekim duhovnim iskustvima ili ratnickoj etici da i ne govorim, samo isprazan misaoni tok i nepostojanu paznju koja proizvoljno biva vucena tamo-amo. :? Pa, ljudi cega cete se odreci?! :?:

Ko je shvatio, shvatio je, a nastavak teme jedva cekam 8)

Zato mislis da nemam stotinak postova na forumu. :lol:

Pretpostavljam i vecina koja se sada pojavljuje i krece od 0.

Ti si svoju istoriju kroz forum gradila =D> Sa lepim tekstovima. =D>

Cuvaj svoju istoruju na forumu ako ti je to potrebno.

Uvek u nekom trenutku mozes reci Znas JA sam ona Arja sa foruma i pokupiti necije postovanje. Korisno zar ne.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 30, 2007 9:20 am 
Početnik

Arja,nema bolje ili losije samovaznosti.Najbolje je ismejavati kako SOPSTVENU tako i tudju.Medjutim treba biti obazriv gde to raditi.U kontaktima sa onima koji nisu na "putu" reci bilo sta sto bi bila kritika njihovog lika i dela moglo bi da dovede do velikih sukoba.
Ovde su svi na "putu" i pritiskati njihovu samovaznost je korisno jer tek tada mogu imati uvid u to sta jos treba raditi.Ako ce ti to predstavljati zadovoljstvo neka bude da sam se naljutio.He he.Evo reci cu da sam samovazna nistarija i egoman!
Sustina je da niko nije postedjen!
Cilj mi je bio da alarmiram sve na forumu u vezi problema samovaznosti,od mog "drskog" i smisljenog nastupa pa do "promena' raspolozenja.Traganje je odredjeno ponasanje sa ciljem da ostvari odredjeni efekat.
Nemojte molimvas misliti da je broj postova odraz velicine necijeg znanja.Moze ovde sutra da se pojavi Vidovnjak koji poseduje veliku moc i snagu a da pise svoj prvi post.Price o "zaslugama" i broju postova nisu relevantne.
Zasto bi neko izazivao tudju samovaznost,sto ne gleda svoja posla?
Kako rece Lee Marvin mi svi moramo zajedno.Sto nas je vise bice bolje za nas "put".Jedinka ide samostalno ali ovde je potrebna i"kriticna masa".
Kada se drugi oslobadjaju samovaznosti i ja sam blizi cilju.Kada se ja oslobadjam samovaznosti i drugi su blizi cilju.U ovome smo svi zajedno!Eto zato treba ismejavati samovaznost.Seci je deo po deo.Najbolje je kad se ona ismejava,to pokrece neke druge mehanizme.
A ja cu po uzoru na druge zavrsiti sa ovim NICK-om da nebi ispalo da gradim lik i delo.LORD sada umire.Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 30, 2007 9:53 am 
Član foruma

Po nekom mom misljenju mi itekako imamo sta da brisemo i cega da se odreknemo. Krenimo redom.

Sta nas to cini ovakvima kakvi jesmo?
Pod broj 1, to je nasa lazna licnost koju svi imamo.

Od cega se sastoji ta nasa lazna licnost?
Od nasih kompleksa, isprogramiranih predubjedjenja, identifikovanja, samovaznosti, nizih centara, negativnih emocija, strahova, fantazija...

Sta nam ona cini?
Drzi nas crstvo prikovanima za "matrix KS" i cini nas poslusnim i nesvjesnim robovima gospodara i "lordova" sa visih nivoa egzistencije.

Da li je ta lazna licnost nase pravo JA, nase istinsko i izvorno bice, nasa sustina, dusa ili energetski dvojnik?
Valjda nije.

Kako doci do svog pravog ja, svoje sustine ili energetskog dvojnika?
Valjda tako sto cemo se prvo osloboditi onog laznog i nametnutog u nama.
I sad izgleda dolazimo do zakljucka da ipak imamo cega da se oslobodimo i sta da pobrisemo. Barem tako meni izgleda, mozda nisam u pravu i mozda sam nesto pogresno shvatio i protumacio ali cini mi se da je ovako.

A na koji nacin ili primjenom kojeg znanja ili tehnika cemo to sve ucinit?
To je vec nesto sto zavisi od svakog od nas ponaosob, neko ce u tome uspjeti tako sto ce redovno raditi tensegrity i rekapitulaciju, neko tako sto ce pamtiti sebe, neko ce mozda molitvom ili nekom mantrom uspjeti nesto uciniti (ja necu sigurno) ali neko mozda hoce, samo je najbitnije od svega da jedni drugima ne uskacemo i "nasilno" ne ulijecemo u "radni prostor" koji cinimo i pravimo nasom vlastitom borbom za osvajanje vece svjesnosti i spiritualnog napretka.

S druge strane, mozda neko misli da je sve to slino "smece" u nama, ta lazna licnost i ti kompleksi, ti strahovi i nasa sveukupna nesvijest nesto sto nije vrijedno nikakvog pomena, ja to razumijem, i meni nekad dodje da se sa nekom odvratnoscu i gadoscu odnosim prema svemu tome i da sto brze okrenem glavu od svega toga ali kako ce mi to pomoci da se toga i oslobodim?
Valjda prvo moram tacno znati cega se trebam osloboditi, dakle moram u potpunosti biti svjestan sta je to tacno i konkretno protiv cega se moram boriti. Ako ne budem tacno i konkretno to znao i ako ne budem bio potpuno svjestan toga kako cu onda znati protiv cega se borim i cega treba da se oslobodim? Jer to protiv cega se ja borim, sve ono sto cini moju laznu licnost i sve ono sto me cini jednom obicnom masinom i nesvjesnim bicem, stanovnikom 3D svijeta ja ne mogu a da sasvim ozbiljno ne shvatim. Ja prije svega to moram krajnje ozbiljno shvatiti, sagledati sve to sa sto je moguce razlicitih aspektaka ili uglova posmatranja, napraviti neki "plan" rada, djelovanja, nesto osmisliti i onda zastoko krenuti u akciju.
A kako cu to uciniti ako to sve ne shvatim smrtno ozbiljno, tek nakon toga ja se mozda mogu i sprdati i saliti s tim, ali nakon sto mi je apsolutno postalo jasno s cime imam posla i uopste koliko imam posla u borbi sa svim tim.
A to je uzasno ogroman i naporan posao, nesto toliko tesko i komplikovano da to ne mozemo cak ni zamisliti ali vremenom mozemo iskusiti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 30, 2007 10:11 am 
Moderator

Citat:
Uvek u nekom trenutku mozes reci Znas JA sam ona Arja sa foruma i pokupiti necije postovanje. Korisno zar ne.

Tako je. A ti ces reci: Znas, ja sam onaj Urobor-Samogriz/bezimeni koji se tako herojski odrekao svoje licne istorije na forumu i poceo iz pocetka :wink: . I pokupiti necije postovanje (inace to ne bi ni pominjao, zar ne?) Efekat: oboje smo hrana predatora. 8)

Lizardi ili letaci, kako hocete, su neverovatno sposobni da preko nasih najdubljih uvida, nasih najozbiljnijih koraka ka slobodi prevuku opnu i upravo njih upotrebe da bi nas ponovo uspavali i ucinili hranljivima. I mi nastavljamo tim putem, ne uvidjajuci da se u stvari krecemo u potpuno suprotnom smeru.

Interakcija na ovakvom forumu zbog toga moze da bude veoma korisna, mada mozda nije uvek najprijatnija.

Pokusajmo da ostanemo prisutni i nadziremo proces svescu nezainteresovanog posmatraca. Da budemo kao mali plamicak svece, da prenesem deo sa susednog topica:

Citat:
„...Sloboda da se nestane, da se uzleti, da se bude kao plamen sveće, koji, uprkos tome što je podignut naspram svetlosti biliona zvezda, ostaje nedirnut, jer se nikad nije pravio da je nešto više od onoga što jeste – obična sveća“.

Jer sloboda nije investicija.

Citat:
Kada se drugi oslobadjaju samovaznosti i ja sam blizi cilju.Kada se ja oslobadjam samovaznosti i drugi su blizi cilju.U ovome smo svi zajedno!

Da. Ili sto bi rekao nas drug Jack: svi smo u istoj kasi :wink: Sto bi se reklo, jedna podebela sveca. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 30, 2007 10:52 am 
Početnik

Draga Arja,moram na odlasku jos nesto da ti kazem.Sto vise budes branila svoj "lik i delo" to ces vise gubiti postovanja i simpatije koje si tako dugo odgajala svojim postovima a koji su ti zivota vredni.Sama si skinula masku dozvolivsi svojoj samovaznosti da se tako ocajno brani.
he he,kome nije bilo jasno do sada sta je to samovaznost sada ce mu biti jasno.Ocekujem opsiran odgovor u odbrani lika i dela.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 30, 2007 11:05 am 
Član foruma

˝Vazno je da si dovoljno disciplinovan da uradis ono sto ne zelis da uradis. Sustina ratnikovog sko-
lovanja jeste u onome sto odbija, ne u onome sto prihvata.˝ - Don Huan
“ Bez protivnika, mi smo ništa,” nastavio je Kastaneda. “ Protivnik pripada ljudskom obliku. Život je rat, borba. Mir je neprirodan.” Ocenio je pacifizam kao “monstruozan” zato što su ljudi, prema njemu, “ bića podviga i borbe.”

Besprijekornost
Završila sam fakultet i zaposlila se u dobrostojećoj državnoj firmi. Naravno preko veze. Dobro sam se snašla i brzo napredovala. Dosta novaca, momci, zabave – savršeno.
Firma me je jednom prilikom poslala na seminar zajedno sa jednom kolegicom i dvojicom kolega koji su radili na drugoj lokaciji i jedva da sam ih poznavala. Momci su se trudili, naročito jedan od njih, napuhivali, onako kako već muškarci rade: providno, glupo i djetinjasto. Ja ovo, učinio ono, ja bih, ja ću, ma nitko mu ravan.
Vraćali smo se sa seminara uvečer, osobnim automobilom, hladna zimska noć, puhala je bura s kišom, cesta se počela lediti, frajer se zanio u objašnjavanju, zamlatarao rukama i auto je otklizilo s ceste, po zemljanom nasipu ukoso tirdesetak metara do dna i okrenulo se na bok. Izvukli smo se i ugledali otvoreni prijelom potkoljenice moje kolegice. Gledamo kost kako viri vani. Šok! Njih dvojica stoje kao kipovi. A onda ih je obuzela panika. Viknuli su da idu po pomoć i zbrisali! Trk uz padinu! Dalje od kosti koja viri, dalje od neugodne situacije. Namjestila sam kolegicu kako sam mogla, a ona se počela gubiti. Kiša pada, bura puše u čas nas je smočilo do kože i počeli smo drhtati. Ona bunca, halucinira. Ja se nekontrolirano tresem, smrznuta do kostiju.
Srećom, naišlo je auto, vozač im je stao. Tip se spustio do nas niz kosinu, dok su se njih dvojica, siročići, uvukli u njegov automobil! Sjedokosi stranac, pedeset – šezdeset godina, hladan kao led, u jednoj ruci boca u drugoj kutija prve ponoći. Piće nas je ugrijalo, vratilo u život, tip joj je učas sredio nogu, podigao je i odnio na cestu. Upadao je do koljena u blato, posrtao, kada smo došli gore jedva je bio živ. Burno je disao, ispljunuo krv. Dok su dva mlada muškića virila kroz prozor njegovog automobila! Otvorio je vrata, pokazao im da iziđu vani, ukrcao kolegicu i mene i ostavio ih na kiši. Odvezao nas je u bolnicu, predao osoblju, pozdravio nas i otišao.

˝Da nisi toliko konfliktan mogao bi uspješno surađivati bilo s kim.˝
˝Ratnik je netko tko je dovoljno savitljiv da bude bilo što.˝ -don Huan

(Pre)ob(učena) lutka

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 30, 2007 11:18 am 
Član foruma

Kako da se obrise licna istorija, kada moramo da se prisetimo sto vise osoba sa kojima smo bili? :roll:
... ovde nesto neshtima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned sep 30, 2007 12:04 pm 
Moderator

Citat:
Draga Arja,moram na odlasku jos nesto da ti kazem.Sto vise budes branila svoj "lik i delo" to ces vise gubiti postovanja i simpatije koje si tako dugo odgajala svojim postovima a koji su ti zivota vredni.

Dragi Lord, pokusaj to da shvatis prosto kao moj pokusaj „brisanja licne istorije“ :wink: . Sto je onaj Samogriz bolji od mene. Bogami nece moci! :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 01, 2007 9:03 pm 
Član foruma

Mehaničnost
U firmi ima tip koji je na rukovodećem mjestu i kojemu je posao mlaćenje prazne slame. Vrlo elokventan, pompozan, izraženog gestikuliranja, zaostao u oralnoj fazi razvoja. Govori uvijek isto i mnogo, a nikad ništa ne kaže. Nedavno je dobio naočale za vid. U skladu sa svojim dotadašnjim ponašanjem upotrebljava ih kao sredstvo pri komunikaciji: jedan kraj stavi u usta dok potvrđuje sugovorniku, stavi ih na stol prije nego što želi početi govoriti, maše njima po zraku kada želi naglasiti svoje mudrosti,...
Upozorila sam na ovo jednog duhovitog kolegu i on ga je počeo oponašati. Doveli smo ga za zajednički stol i ovaj mu je izveo pravi show. Svi su se valjali po podu, a mlatitelj prazne slame je problijedio. Od tada, kada ga želim zaustaviti u razgovoru, vrlo napadno, sa smiješkom pogledam u njegove naočale i on se momentalno sjeti onog oponašanja, zaustavi se i sledi. Ali, čim dignem pogled i koketno mu se nasmiješim, on sve zaboravi i sretan nastavi gdje je stao.

Veliki broj kolega u poslovnoj komunikaciji se drugačije ponaša ako razgovara sa ženom, nego sa muškarcem. Takvi daju komplimente, ponašaju se zaštitnički i uslužno i najčešće me oslovljavaju sa ˝draga kolegice˝. Nisu ni svjesni toga i ne znaju šta u stvari govore i zašto.Muškarcu nikada ne kažu ˝dragi kolega˝. Analizirajte obraćanje na ovom forumu i zamjetit ćete isto. Takve muškarce nazivam lisicama.

Promijeniti nickname na forumu je kao otići živjeti u drugi grad. Ako pri tome nastavimo živjeti na isti način, a uz put svima pričamo o toj promjeni, svrha je promašena. Jer cilj je uklanjanje rutinskog ponašanja tj. izlaska iz ustaljenih energetskih tokova - svojih; kao i tokova onih koji nas nastoje kontrolirati. Teže je i veći izazov promijeniti te tokove u poznatoj sredini. U redu, neka i ima svrhe ˝Sa stotinak postova na nula. ˝, ali donijeti odluku o promjeni nicknamea nakon pet dana i objavljenih deset postova ne može odgovarati navedenom cilju. Pa meni duže traje paketić uložaka!
Sve mi ovo više liči na želju nekih lisica da šmugnu na novi teren, pa nastave po starom.

˝Orlov dar˝ - dona Florinda:˝Kada te nagual poučio da šutiš o osobnom životu, namjeravao ti je pomoći nadvladati osjećaj krivnje prema svojoj obitelji i prijateljima, koji su na tebe računali na različite načine. Nakon što se borio čitava života, muški ratnik se, naravno, mora izbrisati, ali će ta borba na njemu ostaviti traga. Postat će tajnovit, uvijek na oprezu sa samim sobom. Žena se ne treba boriti s tim poteškoćama. Ona je već spremna rastočiti se. Zapravo, to se od nje i očekuje. Budući da sam žena nisam sklona tajnovitosti. Tajnovitost je cijena koju vi muškarci morate plaćati zato što ste važni u društvu. Borba je samo za muškarce, jer se nerado daju brisati, pa pronalaze čudnovate putove da negdje i nekako šmugnu.˝

˝Ni ti, kao ni svi,
učiniti nećeš ništa,
volim i radim sve ono,
što nikad probao nisi.˝

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 02, 2007 2:57 pm 
Član foruma

Hej, "draga koleginice" Oblutak, :wink: :mrgreen:

ova tvoja priča o kolegi s posla me je podsetila na jedan događaj koji mi se desio pre neki dan i mislim da bi bilo korisno da učesnici ove diskusije pročitaju kako tragači izlaze na kraj s nemogućim ljudima.

Moj sin je udario šakom nekog dečaka iz komšiluka pa je na naša vrata došla majka tog deteta sa namerom da se svađa sa mnom. Ta komšika je pijanica i uvek je po malo nakresana... #-o I onda, uđe ona u moj stan smrtno ozbiljna i ljuta i počne vikati i rekla mi je da se ona ne sme nikako nevirati i uzbuđavati,jer je operisana, odstranili su joj desnu dojku!

A onda se počela skidati da mi pokaže kako nema dojku, zamislite! :shock:

I znate šta sam ja učinio?

Ja sam joj rekao da su mene takođe operisali i odstranili mi levo mudo i počeo sam da skidam pantalone da joj to pokažem kako se i ja ne smem nervirati, zaboga!

Kad sam to učinio, ona se ukočila i momentalno prestala vikati. Tajac!
Naravno, nisam se skinuo, samo sam počeo, ali to je bilo dovoljno da se njeno ludilo zaustavi. To je traganje, hehehe... :mrgreen:

Pokazao sam joj njeno ogledalo, videla je koliko se besmisleno ponaša kad sam je oponašao. To se zove tehnika ogledala ili paradoksalna intencija. Hehehe...tragači su majstori da zaustave nečije ludilo... to mi je i bio cilj, da je zaustavim kako bi smo mogli normalno razgovarati. A onda smo smireno i trezveno rešili problem sa decom. Da nisam to učinio bio bi to razgovor ludaka, hihihi! :mrgreen:

A sada, pošto su neki učesnici ove ovde diskusije veoma žestoko i nadasve efikasno i dostojno svakog divljenja i pohvale izvršili kako veliku, tako i malu nuždu, nesebično nas tom prilkom zasipajući uzvišenim tekovinama svojih vidovnjačkih i ratničkih vrlina i pošto su nas nedostojne jadnike iznad svega podarili senzacionalnim i novim mudrostima i znanjima koja su izvan svake sumnje i osporavanja i koja pokazuju nezamislivo visok nivo njihove svesti i time su veoma unapredili i preporodili naš život i doveli nas do opšteg blagostanja i na taj način nam pokazali put ka sreći i ispunjenju, želim da im ovom prilikom iskažem svoju beskrajnu zahvalnost i večnu odanost. Hvala vam!

Hvala vam što ste svojim primerom pokazali da čovek može uraditi neverovatno čudo, čistu magiju i čaroliju, pravi podvig svesnosti, trezvenosti i duha. Pokazali ste i dokazali da je moguće sa veoma puno reči ispričati ama baš ništa što bi bilo kreativno, novo i bilo kome korisno, osim što je tu bilo mnogo vršenja nužde, kako male tako i velike, jednih po drugima. A možda je i to jedna vrsta kreativnosti, šta ja znam. Nužda je nužda, što reče slavni glumac Džon Vejn u nekom filmu i ostade po tome upamćen u istoriji filma: „Čovek mora da čini ono što mora da čini.“

Svaka čast! Iako sam mnogo puta pokušavao da izvedem takav nezamislivi podvig i čaroliju pišući postove na ovom forumu, moram skromno priznati da mi tako nešto nije uspelo. To je izvanredno umeće koje će mi nažalost izgleda ostati zauvek nedostižno. Nikad neću naučiti da sa mnogo reči ne kažem ništa. Ipak ne može čovek biti uspešan baš u svemu.

Evo, u pokušaju da bar malo dostignem vaš zavidno visok nivo zasluga na ovom forumu, odlučio sam da dam mali doprinos koji se naravno ne može ni približno usporediti sa vašim, te bih sada ako dopustite nastavio sa daljim izlaganjem po pitanju ljudskog energetskog polja tj. energetskog tela i načinima njegovog vraćanja u savršenu ravnotežu i optimalno stanje, tj. o načinima dolaženja do besprekornosti.

Radi toga ću ovde opisati jedan praktični postupak koji je strahovito efikasan u lečenju energetskog centra koji je lociran u predelu srca i solarnog pleksusa (vrha grudne kosti) a koji je sedište naših emocija, tj. osećanja.

Eto, veoma ljubazno, veselo i nadahnuto ste skrenuli pažnju na ključni problem samovažnosti i još ljubaznije je demonstrirali, te sam se osetio podstaknutim da iznesem veoma moćan postupak koji u velikoj meri oslobađa ovaj energetski centar koji sam gore spomenuo od tog pogubnog osećanja.

Radi se o postupku koji je deo indijanske šamanske tradicije i koji je poznavao Kastaneda ali u svojim knjigama nije o njemu govorio, međutim znanje o tome je preneo instruktorima i praktičarima tenzegriteta koji ga veoma rado primenjuju jer je neverovatno blagotvoran za oslobađanje od samovažnosti a i svih drugih štetnih emocija poput straha, tuge, očaja i tako dalje.

O čemu se radi? Postoje predivna svesna bića na ovoj zemlji koja imaju veoma blagotvornu i plemenitu energiju i zrače takvu uzvišenu ljubav koja je potpuno neshvatljiva ljudskom umu. Ta bića nam mogu veoma pomoći da se oslobodimo mračnog i groznog osećanja samovažnosti pomoću te ljubavi koju žele da nam daju i da nas uz to još i nauče kako da i mi imamo takvu ljubav u srcu.

Tragično je što su ta bića skoro svuda oko nas i mi ih često gledamo, prolazimo pored njih, dodirujemo ih ali nemamo pojma o njihovoj pravoj prirodi niti smo sposobni da opazimo njihovu energiju. Čak ih većina ne doživljava kao živa bića! Toliko je ljudsko slepilo i neosetljivost.

Ta divna bića su nesebično izlečila moj emotivni energetski centar i darovala mi nezemaljsku ljubav i naučila me kako da i ja tako volim i ja sam im beskrajno zahvalan što su mi pomogla i sve bih učinio za njih. A obični ljudi se u svojoj bezumnosti i slepoći ponašaju uglavnom neprijateljski ili ravnodušno prema njima. Eh, kada bi samo znali da im ta bića mogu dati neprocenjivo blago! Kad bi to znali, nikada ne bi umirali od srčanih bolesti. Ali oni ne žele da slušaju vidovnjake.

Ako neko želi da isproba neverovatnu isceliteljsku moć tih prijateljskih bića umesto opsesivnog bavljenja svojom i tuđom samovažnošću i napadanjem i prepadanjem iste kod drugih a prikrivenim veličanjem vlastite, neka uradi sledeći postupak do koga sam došao intelektualnim istraživanjem i praktičnim eksperimentisanjem sa znanjem koje opisuje Kastaneda i druge srodne tradicije:

Da bi smo postali potpuno sposobni da ovo obavimo, potrebno je imati bar minimalni osećaj energije u svom telu.

Otiđite u šumu, pronađite neko mlado i zdravo drvo, najbolje hrast, grab ili bagrem, priđite mu blizu i kažite mu da ste došli da tražite pomoć od njega. Onda ga zagrlite, obujmite ga rukama i priljubite se uz njega. Potrebno je da to uradite potpuno isto kao da ste zagrlili nekog najvoljenijeg jer - to je ljubavni zagrljaj, bukvalno kao da grlite svoje voljeno biće.

Idemo dalje, pošto ste zamolili drvo da vam pomogne i zagrlili ga ljubavničkim zagrljajem, usredsredite svu pažnju na svoje srce, dišite sa njegovom vibracijom, disanje je vibracija, treperenje, neka budu isto! NE MISLITE. Samo osećajte.

Posle toga, dok ste tako sasvim u srcu, istim tim srcem osetite drvo, uđite u njega srcem, tom vibracijom koja izbija iz njega! Pazite da to bude i dalje ljubavnički odnos pun strasti i nežnosti.

Stopite se tako sa drvetom i budite jedno.

Dišite i proširite vibraciju disanja na celo drvo, osetite ga energetski preko svog srca. Vi ste drvo, i skupa vibrirate!

Kada sve ovo uspešno obavite, videćete - osećaj ljubavi koje će vam drvo uzvratiti je neopisiv i ošamutiće vas osećaj velike miline, neverovatno!

Ostanite tako u tom stanju nekoliko minuta a onda se odvojite od njega.
Imaćete osećaj takve sreće koja je skroz nezemaljska, ne vredi da opisujem jer se ne može opisati.

Drvo će vam očistiti energetski centar srca i dovesti ga u red i pojaviće se u njemu osećaji koji će vas zaprepastiti jer su veoma uzvišeni... a od osećanja samovažnosti i ostalih pogubnih i štetnih emocija neće biti ni traga. Osetićete sebe i svet na potpuno drugačiji način, i setićete se da ste nekad tako osećali svet kad ste bili dete! Ali biće tu i puno divnih, neopsivih osećanja koja ni deca nemaju. Da, vaše srce je postalo srce deteta, oslobođeno od mračne i neljudske energije (emocija) letača. Tada ćete shvatiti šta u stvari znači „dečije čisto srce“ u nekim duhovnim tradicijama. Isus kaže u bibliji „Ko ne bude imao srce poput ovog deteta ovde, neće ući u carstvo Božje.“ Ali u toj knjizi punoj poluznanja, (zlo)namerno ne piše kako povratiti srce deteta. Ne daje se pravo znanje o tome kako osloboditi srce bolesne energije, tj. mračnih osećanja koja poput raka postepeno razjedaju naše biće i na fizičkom i na energetskom nivou.

Kada savladate i uvežbate ovaj postupak, onda ćete zaista shvatiti šta zapravo znače "uzvišena osećanja“. Ali nećete moći rečima da ih opišete. Nema veze, ona će vas pokrenuti na neverovatne akcije i daće vam izvanredan polet i optimizam.

Ovaj postupak radite više puta, slušajte osećaje svog tela koje će vam reći kad je energija srčanog centra vraćena u savršeno stanje. I ne samo, to već je i oplemenjena uzvišenom energijom i emocijama drveta. Ali nemojte očekivati odmah na početku jake efekte, potrebno je više pokušaja i uvežbavanja da bi smo uspeli da se efikasno stopimo sa drvetom tako da nas njegova svest može izlečiti.

UPOZORENJE:

Ne smete voditi ljubav s drvetom duže od nekoliko minuta, jer se može dogoditi da ga energetski iscrpite pa će se ono razboleti a može se čak i osušiti i uginuti.

Kad usavršite ovaj postupak, biće vam dosta teško da se odvojite od njega, jer je osećaj toliko neverovatno ugodan, da ćete imati potrebu da ostanete večno tako s njim stopljeni!

Ali morate imati disciplinu da sve prekinete posle par minuta jer ako preterate, ubićete ga.

Ovaj postupak će vam trajno preporoditi energetski centar srca što će povući sa sobom osim pozitivnog emotivnog preobražaja i povlačenje fizičkih bolesti iz srca, osim ako se radi o teškim oštećenjima srčanog mišićnog tkiva. Drvo je najbolji iscelitelj za srce ali leči i druge stvari. Ali, trebamo se pokrenuti i učiniti nešto praktično i korisno za same sebe, osim što gubimo vreme na međusobna prepucavanja i podjebavanja, oprostite na izrazu.

Pozdrav. :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 02, 2007 6:01 pm 
Član foruma

Znanost i dogma
Svaki postupak koji ima za cilj utvrđivanje određene zakonitosti mora proći kroz slijedeće faze:
1)Promatranje odabrane pojave u prirodnim ili kontroliranim uvjetima.
Primjer: Uzmimo da vozilo ima brzinu v = 2 m/s, a uređaj za ispaljivanje daje projektilu brzinu w = 3 m/s.
Stavimo uređaj na kolica koja se gibaju ka meti i izmjerimo brzinu kojom je projektil pogodio u metu: u = 5 m/s.
Izvedemo niz takvih pokusa s kolicima i projektilima različitih brzina.
2)Izvođenje tvrdnje (teorema, poučka, formule).
U navedenom primjeru zaključili bi da vrijedi tvrdnja u = v + w (Galilejevo pravilo za zbrajanje brzina).
3)Provjera izvedene tvrdnje (˝suđenje tvrdnji˝).
Ovako formulirana tvrdnja smatra se valjanom dok se ne utvrdi suprotno.
U ovom primjeru navedena tvrdnja je smatrana ispravnom nekoliko stoljeća. Krajem devetnaestog stoljeću je napravljen slijedeći pokus: u smjeru gibanja Zemlje (brzina v) emitirana je zraka svjetlosti čija je brzina w = c = 300000 km/s. Utvrđeno je da zraka svjetlosti nije u metu pogodila brzinom u = v + c , kako bi se očekivalo po gornjoj tvrdnji, nego brzinom c. Na taj način je utvrđeno da navedena formula ne vrijedi za jako velike brzine (bliske brzini svjetlosti), odnosno oborena je, pa je postavljena nova tvrdnja (Einsteinovo pravilo).
Iz ovoga slijedi da je ono što mi nazivamo tvrdnja zapravo samo pretpostavka (hipoteza).
Ovo je logičan, razuman, znanstveni pristup. On je plod osobine uma koju nazivamo trezvenost.

Primjer2: Na jednom skupu učenika jedan od njih govori o svom prosvjetljenju. Dakle, na temelju predhodnih promatranja samog sebe izvodi hipotezu da je prosvjetljen. Usred njegovog izlaganja diže se drugi učenik i iz svega glasa vikne: ˝Lažeš!˝
Prvi učenik problijedi i sav smalaksalo sjedne. Onaj od maloprije mu kaže: ˝Ako ne možeš izdržati bijednu ljudsku riječ, kako možeš tvrditi da bi izdržao erupciju kosmičke energije?˝ Prvi učenik mu se pokloni i povuče se. Prihvatio je činjenicu da je njegova hipoteza bila pogrešna, nastavio s radom i nakon nekog vremena postigao cilj. Jer je uspio suzbiti samovažnost.

Dogmatski pristup ignorira treću fazu, ukoliko nam ona ne ide u korist. On je plod osobine uma koju nazivamo samovažnost.
Primjer3: Jedan veliki fizičar je u kasnoj fazi svoje karijere postavio hipotezu koja je trebala biti kruna njegovog znanstvenog rada. Njegov tim je izveo niz provjera, ponovo i ponovo i nije bilo sumnje: stvar nije funkcionirala. Ali, on je i dalje tvrdio da je hipoteza valjana i zahtijevao da tim nastavi sa pokusima. Jednom od mlađih članova para je počela izlaziti na uši ali je učtivo izjavio:˝Žao mi je, ali stvarnost potvrđuje da je vaša hipoteza pogrešna.˝
Stari as je odgovorio:˝Vi ste neodgojeni glupi balavac. Ništavni početnik koji je ovdje zahvaljujući mojoj milosti. Možete me osporavati kada vam ugled bude viši od mog, a to znači nikad. Ako stvarnost ne odgovara mojoj tvrdnji, pogrešna je stvarnost!˝
Čovjek nije razumio da hipoteza ne može biti ˝njegova˝, već da je to samo opis, koji manje ili više odgovara ili ne odgovara stvarnosti. Da je hipoteza bila djelo nekog drugog naučnika brzo bi shvatio da je pogrešna. Pošto je bila ˝njegova˝, samovažnost mu je zamaglila trezveni dio uma i sve se svelo na osobni obračun. On je opovrgavanje valjanosti hipoteze shvatio kao napad na sebe.
Primjer4: Na jednom forumu jedan vidovnjak kaže: ˝ Godinama radim Kastanedine discipline i zaista je dosao trenutak za izlazak dvojnika.˝
Dakle, na temelju predhodnih promatranja samog sebe izvodi hipotezu da je vrijeme da mu dvojnik ˝izađe˝.
Ali mu onda drugi vidovnjak kaže: ˝Odlično, ali molim te daj opiši nam ukratko kako si to godinama radio "Kastanedine discipline" i šta si doživeo, otkrio, opiši nam svoj put, kako si došao do ovog stanja.˝
Zahtjeva provjeru tj. ˝suđenje˝ hipotezi. .
Prvi odgovara: ˝Smatram da nije potrebno da ovde objasnjavam svoj put iz razloga sto bi to moglo da se pretvori u jednu vrstu sudjenja meni dali sam zavredio postovanje,dali sam dovoljno jak,dali zaista nesto znam,koliko znam itd.˝

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 02, 2007 7:40 pm 
Početnik

Pozdrav narode,

Vidim ovde se malo renovira ali se nadam da ce uskoro biti sve u još boljem izdanju nego ranije.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 02, 2007 8:22 pm 
Član foruma

Ako baš volite Kastanedu, idite na
http://www.ivantic.net/ostale_vazne_knjige.htm

Tamo su mu sabrana dela.
Neka sam 'pozajmio' od Stalkera, a neka sam ja skenirao, ta imaju posebnu draž i vrednost mojih žvrljotina i podvlačenja jer sam ga uvek čitao kao udžbenik sa olovkom u ruci, više puta otkako se pojavio.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.