Sada je: čet maj 08, 2025 12:20 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri sep 26, 2007 1:43 pm 
Početnik

STALKER (citat):
-----------------------------------------------------------------------------------
Odlično, ali molim te daj opiši nam ukratko kako si to godinama radio "Kastanedine discipline" i šta si doživeo, otkrio, opiši nam svoj put, kako si došao do ovog stanja. Kako si uspeo da toliko ojačaš i usavršiš dvojnika da on sada pokušava da se materijalizuje? Hajde, reci nam pošto Kastaneda uopšte nije bio jasan povodom toga, pa bi nam dobro došla iskustva iz prve ruke. Podeli znanje sa nama, pa zato služe forumi, zar ne?
Onda će ti možda neko i objasniti šta ti je činiti.
------------------------------------------------------------------------------------
Smatram da nije potrebno da ovde objasnjavam svoj put iz razloga sto bi to moglo da se pretvori u jednu vrstu sudjenja meni dali sam zavredio postovanje,dali sam dovoljno jak,dali zaista nesto znam,koliko znam itd.
A onda na osnovu procene sudija treba da mi se odgovori na odredjeni nacin.Niko od nas ne treba da donosi povrsne sudove o drugima a na osnovu pisane reci ne moze se doneti sud.Svako od nas moze da prepise tudje mudrosti i da se iza njih krije.Samo trazim da se pise o "Izlasku dvojnika" ukoliko je moguce.Uopste nije bitno dali to zavredjujem ili ne .
Sto se tice pisanja o nekim drugim temama smatram da Stalker i jos neki od prisutnih to dobro rade i da nije potrebno moje angazovanje.
Pojavicu se tek kada budem predlagao novu temu.Do tada pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 26, 2007 6:55 pm 
Početnik

LORD999 je napisao/la:
U budnom stanju kada mi kompletno telo vibrira cesto mi se desava pojava da nesto hoce da izleti iz temena glave napolje.Zbog nesigurnosti da li da pustim ili ne krajnjim naporom ga zadrzavam i onda sve prodje.
Mozda energetski dvojnik hoce napolje? Ako je tako,koliko je to opasno kada nije snevanje nego budno stanje?
Bio bih zahvalan ako neko moze da mi odgovori na ova pitanja.Ipak mislim da se ovde radi o veoma opasnim stvarima pa treba biti oprezan.

Verovatno ti necu direktno odgovoriti na pitanje ali ipak da podelim svoje iskustvo sa tobom i ostalima.

U potpuno budnom stanju dok sam hodao ulicom sam imao prilike da osetim neku vrstu napetosti iznad temena. Odjedamput sam postao svedok dva unutrasnja dijaloga. Uplasio sam se naravno. Ali ipak sam se pustio da to posmatram neko vreme ciju duzinu ne mogu odrediti. Vise se ne secam ni tema unutarnjeg dijaloga.

Nisam postao ni pametniji ni iskusniji. Samo imam jedan dogadjaj vise u nizu neobicnih.

Samospoznaja je lican cin i mislim da bi svako od nas izvukao drugacije zakljucke iz mog ili tvog iskustva.

Ako ti izmenjena stanja dodju na prirodan nacin bez uplitanja ikakve tehnike mislim da bi trebalo da se pustis jer se ona javljaju spontano kao posledica i tvoje spremnosti za njih. - Ali to je samo moj stav

Sretno :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 27, 2007 1:37 pm 
Član foruma

LORD999 je napisao/la:
STALKER (citat):
-----------------------------------------------------------------------------------
Odlično, ali molim te daj opiši nam ukratko kako si to godinama radio "Kastanedine discipline" i šta si doživeo, otkrio, opiši nam svoj put, kako si došao do ovog stanja. Kako si uspeo da toliko ojačaš i usavršiš dvojnika da on sada pokušava da se materijalizuje? Hajde, reci nam pošto Kastaneda uopšte nije bio jasan povodom toga, pa bi nam dobro došla iskustva iz prve ruke. Podeli znanje sa nama, pa zato služe forumi, zar ne?
Onda će ti možda neko i objasniti šta ti je činiti.
------------------------------------------------------------------------------------
Smatram da nije potrebno da ovde objasnjavam svoj put iz razloga sto bi to moglo da se pretvori u jednu vrstu sudjenja meni dali sam zavredio postovanje,dali sam dovoljno jak,dali zaista nesto znam,koliko znam itd.
A onda na osnovu procene sudija treba da mi se odgovori na odredjeni nacin.Niko od nas ne treba da donosi povrsne sudove o drugima a na osnovu pisane reci ne moze se doneti sud.Svako od nas moze da prepise tudje mudrosti i da se iza njih krije.Samo trazim da se pise o "Izlasku dvojnika" ukoliko je moguce.Uopste nije bitno dali to zavredjujem ili ne .
Sto se tice pisanja o nekim drugim temama smatram da Stalker i jos neki od prisutnih to dobro rade i da nije potrebno moje angazovanje.
Pojavicu se tek kada budem predlagao novu temu.Do tada pozdrav!

Ma kakvo suđenje!!?? :shock: Ja sam te samo zamolio da izneseš svoja iskustva u vezi toga kako si došao do ovoga što ti se događa i to je sve. Ali, ne moraš tvoja je stvar da li želiš podeliti iskustva sa ostalima. I nisam donosio nikakve sudove o tebi. Ali sad hoću, i reći ću da ja mislim da ti izbegavaš da opišeš svoja iskustva zato što jednostavno ne postoje. A pošto ne postoje, nemaš šta ni opisivati. Inače ne vidim drugi razlog zašto bi neko odbijao da priča o svojim doživljajima na putu samospoznaje i da se krije iza paravana da ga neko osuđuje, sudi, procenjuje i ostale nepostojeće stvari. Ha ha ha...pa nije ovo sudnica ili policijska stanica! :mrgreen: Ali, možda ipak grešim. Kad bi ti ispričaosvoja iskustva na putu i kako si došao do sadašnje situacije sa dvojnikom dokazao bi da ja grešim.

Ovako si samo elegantno izbegao odgovor na pitanja koja sam ti postavio, sa iskrenom namerom da čujemo autentična iskustva iz prakse.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sep 27, 2007 11:33 pm 
Početnik

Nismo se dobro razumeli.Kao vidovnjak smatram da nije potrebno da dokazujem sta znam i umem.Uopste me ne interesuje kako cu biti prihvacen i shvacen.Postavio sam konkretno pitanje i tu sam.Po principu univerzalnog zakona podelicu u zavisnosti od situacije tamo gde bude trebalo svoja iskustva sa drugima.Mislim da je glavni problem ovde sto pojedinci se ponasaju kao vlasnici svih deonica foruma i imaju tapiju na sve sto se tu desava.Strah da ce im neko skinuti krunu s glave i preuzeti je je ocigledan pa brze bolje pokusavaju da ga ulaskom u raspravu diskredituju i omalovaze.Ucenje Don Huana i Karlosa Kastanede treba da bude fleksibilno bez mnogo naprezanja i napetosti,mogu reci opusteno i slobodno a pogotovo slobodne volje.Pojedinci koji tu pokusavaju da postanu vladari nisu na pravom putu a i predstavljaju opasnost i pretnju za pocetnike i sve ostale.Treba uci u svetlost i biti vasiona u malome a i u velikome.Treba biti,bitisati u skladu sa Vaseljenom ili Velikim Duhom.Tada nema potrebe da se bude vladar i tada covek coveku nije konkurent i oponent nego prijatelj.Dok se ne stvore takvi uslovi necu se ni javljati.Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 28, 2007 12:08 pm 
Član foruma

Evo, jedna dobra duša je prevela anonimne beleške koje je neko vodio zapisujući Kastanedin govor u jednoj knjižari u L.A., i poslala mi. Ovaj tekst do sada nije preveden na srpsko-hrvatski. Zahvaljujem se na trudu.

Knjižara Phoenix, prosinac 1993.godine

Anonimna dostava bilješki, pisanih u knjižari Phoenix sa Carlosom Castanedom u Los Angelesu, Kalifornija, prosinac 1993.

Priprema puta ratnika:

Nagual je osoba sa dvostrukom energetskom konfiguracijom. U don Juanovoj liniji, bilo je 27 naguala. Don Juan je to zvao vračanje/čarobnjaštvo. Mislim da bih ja to mogao nazvati nekako drugačije. Možda nagualizam?

Don Juan je poučavao način slamanja psihološkog uvjetovanja spoznajne podijeljenosti koje nas drži odvojenima od našeg izvora.Svijet, kakvim ga mi doživljavamo je stvoren a priori. On nam je unaprijed dan.

Najvažnija stvar koju je don Juan rekao jest, da je sva naša energija upotrijebljena u obrani nas samih. Sva naša nastojanja idu samo u to. Toliko smo dugo okupirani samoobranom, da to više i ne primjećujemo.

Vrijeme je da počnemo uviđati sami za sebe. Da započnemo “rekapitulirati” svoj život. Svaku akciju, svaki događaj, da bi pronašli “nosač” koji predstavlja naš život. Naš nošač je način na koji se odnosimo prema ljudima.

Kada sam ja započeo rekapitulirati svoj život, otkrio sam da se ja prema svijetu odnosim kao beba. Ja sam žalio samoga sebe. Moj čitav život nije bio ništa drugo, doli beskrajno ponavljanje te činjenice.

Kada me don Juan usmjerio da rekapituliram svoj život, uvidio sam kako sam proveo život braneći tu poziciju. Bila je to stravična spoznaja. Sve što sam htio je bio netko tko bi slušao tu moju tužnu priču i žalio me.

Te ideje samovažnosti toliko nas zaslijepljuju, da ne vidimo ništa drugo, no moguće je odvojiti se od ideja o samovažnosti. Još jedan način kojim se oslijepljujemo jest u mišljenju da će ispunjenje doći kada pronađemo partnera. Možemo čak biti i u braku, no i dalje tragati za nekime tko bi zadovoljio naše potrebe. ”To mi je samo supruga.”

Ne želimo davati, nevjerojatno smo sebični, samo želimo primati.

Ratnici, vidovnjaci, Naguali, vole bez pitanja, u ovome svijetu ili onome iza, za bilo koju naknadu zauzvrat.
Mi ne primjećujemo tu samovažnost koja vlada našim postojanjem. Da ju primjećujemo, ne bi činili našim tijelima ono što im činimo.

Ideja o osobi, o sebi, nije naša i vrijeme je da to razjasnimo. Don Juan je dao niz premisa kako bi uvidjeli što nam se desilo i što su nam učinili. Ne za usporedbu, nego za istraživanje.

Jednom sam radio za jednog psihijatra, zapisivao sam transkripte slučajeva sa kaseta. Imao je 3000 kaseta sa tim njihovim pričama. Kada sam poslušao sve te kasete, shvatio sam da su sve bile o meni. Njihove su priče bile i moje priče. Don Juan me uobičavao pitati, po čemu sam ja jedinstven. Ništa u vezi mene nije bilo jedinstveno.

Na tim je kasetama bilo 3000 različitih ljudi i svi su bili ja. Ništa nije jedinstveno u vezi nas, ali nešto jest magično: svi ćemo umrijeti. Don Juan me izvukao iz društvenog uređenja, tako da sam mogao uvidjeti da ljudi ne mare hoću li ja živjeti ili umrijeti. To nas uništava. Zašto prijanjamo uz to apsurdno društveno uređenje koje vodi jedino u našu propast?

Privrženost, ljubav – samo su potrebe.

Ako proučite društveno uređenje kroz vas same, vidjet ćete da to ne void nikuda. Ne gledajte na društveno uređenje uspoređujući, već ispitujući.

Rekapitulacija je način na koji napadamo samovažnost. Trebamo energiju koju osiguravamo odvojenim preispitivanjem ponovnog proživljavanja našeg dreka, naše samovažnosti.

Rekreacijsko drogiranje, ekstazi San Pedro? Sveti Petar! U tome ne možemo naći svrhu. Droga nas onemogućava u izdržavanju pritiska. Don Juan je koristio droge da zaliječi i istrenira moju pažnju, jer je nisam uopće imao.

No umijesto korištenja droge kako bi pronašli magiju u našim životima, postoji nešto mnogo bolje.

Samodisciplina. To je jedini izlaz iz stupice društenog uređenja. Uz samodisciplinu možemo činiti čuda. Ratnik koji je svjestan smrti, svjestan je zamke društvenog uređenja, svjestan je zamke samovažnosti, svjestan je zamke razloga i želi jedino slobodu. Sloboda je skok u nezamislivo.

Samodisciplina nije katolička kategorija, ona je fluidna i slobodna – plutajući užitak, koja dolazi od 25 h svijesnosti dnevno.

Ovo su osnovni obrasci odgovornosti za ratnika:

Ne pitaj glupa pitanja. Nemoj reći: “Ja ne razumijem” ili “Možeš li mi reći zašto”. Nema racionalnog objašnjenja. Ako želiš znati, moraš to i probati, eksperimentiraj.

1.Prihvaćanje činjenice da ćete umrijeti. Smrt je netko s kime se ne može pregovarati, svi koji žive, umiru. Prihvatite ideju i pretpostavite odgovornost da ćete umrijeti.

Nešto prozvati naglas, jest primarna snaga koja se odaziva na naš poziv, a mi je nikad ne koristimo. Recite naglas: “ Ja želim odgovornost za to što ću umrijeti.” Mora biti izrečena naglas, nije dovoljno samo pomisliti. Moć ne zna čitati misli. Kako napredujete tako će biti i prilagodbi. Neka vaša riječ bude konačna. Ratnik ima odgovornost stajati iza svojih riječi. Bar jednom u životu budite nečemu posvećeni, pa makar to bila i vaša smrt. Ratnik će umrijeti za svoju riječ. Izgovoriti nešto naglas, tajanstveno je i magično, ali i suptilno. Glasno i jasno izgovaranje vaše namjere, jest tajna nad tajnama. Učinite to. Tražite na nepoznatim mjestima. Preuzmite odgovornost za stajanje pred beskrajem. On nije slabašan, on ne odgovara na moljakanje, on će se popišati na vas. Njega nije briga za vas. Već samo sa prvom premisom možete imati zapanjujuća iskustva. Nikad nismo bili u stanju objasniti samo riječima.

Trebali bismo tužiti termin popis. Nosimo svijet u nama. Odgovor mora biti složen i mi ga tada prihvaćamo. Ratnik mora upravo tu stati.

2. Najvažnija stvar za ratnika jest artikulirati odgovornost percipranja.

Mi nemamo svrhe, ništa čemu bi se veselili osim senilnosti.

Sve je moguće. Mi smo već čarobnjaci. Idite do samog dna, do najniže razine i formulirajte svijet koji se temelji na onome što se tamo nalazi. Na dnu je smrt. Ja sam ljudsko biće, dakle ja težim višem. Izrecite svoju namjeru da budete netko drugi kako bi se izliječili. Kada sam bio bolestan, jednostavno sam skočio. Učinio sam što je don Juan rekao. Bolest je ništa drugo nego udovoljavanje samome sebi. Volio sam svoju bol. Promijenite svoj kanal izgovarajući svoju namjeru. Tada dolazi Plašt Samopouzdanja. Plašljivost i ukočenost naši su neprijatelji. Nije razumno vjerovati da su krila jedini način da bi se letjelo. Postoje druge mogućnosti. Potražite ih. Pitajte biće koje će umrijeti. Pitajte zrcalo. Nešto će se desiti.

3.Treća stvar za ratnika je dužnost. Kome sam dužan sada za ovo? Postanite odgovorni za ono što vam je dano. Steknite novi alat. Kod primanja znanja, vi ste za njega odgovorni. Dužni ste ostatak života. Samo nešto tamo vani, može to poništiti. Odgovorni ste da uvidite što je to što nas održava. Kada platite, postajete slobodni, ako odbijete ono vas zarobi. Biće koje će umrijeti pretpostavlja odgovornost. Bez odgovornosti mi smo samo egomanijaci.

Mokraća je Babina. (Baba, hindu svetac, prosvijetljeni učitelj, prim. Prev.) Zadovoljstvo je reći da je sve što izlazi iz Babe svetinja.

U idućim ću razgovorima govoriti o Sanjanju, zatim o Prikradanju i konačno, govoriti ću o vječnim ljudima. Neću ništa prešutjeti. Govorit ću vam kao svjedok - bio sam tamo. Vidio sam nevjerojatne stvari. Kao suze su na kiši.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 28, 2007 4:20 pm 
Početnik

LORD999 je napisao/la:
Nismo se dobro razumeli.Kao vidovnjak smatram da nije potrebno da dokazujem sta znam i umem.Uopste me ne interesuje kako cu biti prihvacen i shvacen.Postavio sam konkretno pitanje i tu sam.Po principu univerzalnog zakona podelicu u zavisnosti od situacije tamo gde bude trebalo svoja iskustva sa drugima.Mislim da je glavni problem ovde sto pojedinci se ponasaju kao vlasnici svih deonica foruma i imaju tapiju na sve sto se tu desava.Strah da ce im neko skinuti krunu s glave i preuzeti je je ocigledan pa brze bolje pokusavaju da ga ulaskom u raspravu diskredituju i omalovaze.Ucenje Don Huana i Karlosa Kastanede treba da bude fleksibilno bez mnogo naprezanja i napetosti,mogu reci opusteno i slobodno a pogotovo slobodne volje.Pojedinci koji tu pokusavaju da postanu vladari nisu na pravom putu a i predstavljaju opasnost i pretnju za pocetnike i sve ostale.Treba uci u svetlost i biti vasiona u malome a i u velikome.Treba biti,bitisati u skladu sa Vaseljenom ili Velikim Duhom.Tada nema potrebe da se bude vladar i tada covek coveku nije konkurent i oponent nego prijatelj.Dok se ne stvore takvi uslovi necu se ni javljati.Pozdrav!

Potpuno se slazem sa tobom i sam odavno posmatram ovaj forum i potpuno mi je neprijatno da se ukljucim zbog istih stvari koje si naveo. Jasno mi je zasto nisi direktno spomenuo i one koji prednjace.

Citat:
Ma kakvo suđenje!!?? Ja sam te samo zamolio da izneseš svoja iskustva u vezi toga kako si došao do ovoga što ti se događa i to je sve. Ali, ne moraš tvoja je stvar da li želiš podeliti iskustva sa ostalima. I nisam donosio nikakve sudove o tebi. Ali sad hoću, i reći ću da ja mislim da ti izbegavaš da opišeš svoja iskustva zato što jednostavno ne postoje. A pošto ne postoje, nemaš šta ni opisivati. Inače ne vidim drugi razlog zašto bi neko odbijao da priča o svojim doživljajima na putu samospoznaje i da se krije iza paravana da ga neko osuđuje, sudi, procenjuje i ostale nepostojeće stvari. Ha ha ha...pa nije ovo sudnica ili policijska stanica! Ali, možda ipak grešim. Kad bi ti ispričaosvoja iskustva na putu i kako si došao do sadašnje situacije sa dvojnikom dokazao bi da ja grešim. Ovako si samo elegantno izbegao odgovor na pitanja koja sam ti postavio, sa iskrenom namerom da čujemo autentična iskustva iz prakse.

Sa strane se ipak vidi drugacije.

Zasto bi se covek gnjavio-trosio i prolazio kroz neprijatna iskustva onih koji su pokusali da obrazloze svoja gledista. Mozda covek jednostavno nema impuls da pise Mozda je covek na visem nivou od svih nas pa ga i nebi smo razumeli. Treba ispostovati njegov stav u svakom slucaju

Samo pogledajte te u nazad i procitaj te polemike sa nekim ljudima kojih vise nema na forumu pa ce verovatno biti sve jasno. Videce se da se proteruju ljudi koji razmisljaju svojom glavom ili drugacije.

Nama smrtnicima je zanimljivo da cujemo i drugacije stavove i razmisljanja.

Kako to da se na forumu ne pojavljuju vise ucesnika koji znaju odgovore ili iznose svoja tumacenja Prosto je neverovatno da nema onih koji poznaju tematiku. Sto je jos ne verovatnije svi poznavaoci tematike misle isto pa nemaju potrebu da komentarisu. Nesto nije uredu.

Ovo nije samo moj stav ima dosta ljudi koji prate forum a nemaju potrebe da bilo sta komentarisu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 28, 2007 7:40 pm 
Član foruma

Oh, My Lord (999)!
U potpunosti se slažem s Vama. Vidite, on to i meni radi!
Naime Stalker živi tri kmetske kolibe desno od moje, a svaki puta kada se sretnemo pravi se da me ne primjećuje. A to je naprosto nemoguće, jer sam visok 234,35 cm i težak 201,425 kg ( ni trunke sala, sve sami mišići moj Gospodaru), a uz to sam ˝lep kao greh˝, a o dugoj plavoj kosi da i na govorimo.
Pošto smo, dakle, prirodni saveznici predlažem Vam slijedeće:
1)Pročitajte ponovo ˝Drugi krug moći˝ i zahvalite dotičnom gospodinu što je odigrao ulogu done Soledad.
2)Zahvalite mu što nije primjenio trik sa kožnom uzicom kao Don Huan (taj starac je tek bio prava napast, tako, oh, nemilosrdan).A zamislite se tek kako ˝make eggs˝, kao Joe Cordoba, Vaše gospodstvo.
3)Dobro proučite predhodne postove da Vas opet ne iznenadi. Napadnite Vi njegovu samovažnost, kao što je on, čineći Vam uslugu, napao Vašu.
4) Napišite gomilu kvalitetnih postova, boljih nego što su njegovi i na taj način unaprijedite svih nas na forumu.
Uz ponizne (novo) kmetske rukoljube, uvijek Vaš, nadam se, budući vazal
Oblutak (000).

Dosta je šale, prijatelju, mislim da nemaš pravo jer te je Stalker korektno izazvao na ˝dvoboj˝ i to kao član foruma, ne koristeći nikakvo posebno pravo ni ovlasti. Da sam te izazvao ja (početnik) da li bi i onda rekao da se ponašam kao vladar? Ili da te netko na igralištu izazove na basket? U čemu je problem? Ili hoćeš ili nećeš.
Uostalom Stalker ne može biti kralj foruma jer je maloljetan, a uz to još uvijek piški u gaće (vidi njegovu sliku). Da si malo podviknuo na njega zavukao bi se pod pokrivač.

UROBOR-SAMOGRIZ: Zasto bi se covek gnjavio-trosio i prolazio kroz neprijatna iskustva onih koji su pokusali da obrazloze svoja gledista.
˝Svjesnost je obdarena sposobnošću rasta, a jedini način rašćenja je u borbi, u sukobljavanjima na život i smrt.˝
Poznato?
Ugodna ugoda, ratnici.
Neka me članovi foruma sada ispričaju jer moram uslužiti svog Lorda i Stalkeru dodati bočicu s mlijekom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 28, 2007 9:20 pm 
Početnik

@oblutak: to uopce nije smijesan, nego pateticno-jadno i servilno-kukavicki napisan post..nikad od tebe ratnika

@UROBOR-SAMOGRIZ i LORD999 u potpunosti se slazem sa vama, isto tako znam dosta o ovoj temi i vidim da nema smisla ista pisati, ne vjerujem da ce i ovoj post preziviti

ali ovo je zgodno za citati..lijepo se vidi kako samoproglaseni ratnici pokapaju sami sebe..zivjela samovaznost! =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 28, 2007 10:05 pm 
Član foruma

DUH JE MODERATOR I ADMINISTRATOR !

( od brisanja postova,izazovnije je brisanje licne istorije)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 28, 2007 10:31 pm 
Početnik

Lee Marvin je napisao/la:
DUH JE MODERATOR I ADMINISTRATOR !

( od brisanja postova,izazovnije je brisanje licne istorije)

Negovanje nick name je i negovanje licne istorije.

Posle desetak postova obavezno ga menjajte inace ce te se slupati o samovaznost

Citat:
@oblutak: to uopce nije smijesan, nego pateticno-jadno i servilno-kukavicki napisan post..nikad od tebe ratnika

@UROBOR-SAMOGRIZ i LORD999 u potpunosti se slazem sa vama
=D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 28, 2007 11:04 pm 
Član foruma

dean321 je napisao/la:

@UROBOR-SAMOGRIZ i LORD999 u potpunosti se slazem sa vama, isto tako znam dosta o ovoj temi i vidim da nema smisla ista pisati, ne vjerujem da ce i ovoj post preziviti

ali ovo je zgodno za citati..lijepo se vidi kako samoproglaseni ratnici pokapaju sami sebe..zivjela samovaznost! =D>

Moguće. Napisao sam:
˝ 3)Dobro proučite predhodne postove da Vas opet ne iznenadi. Napadnite Vi njegovu samovažnost, kao što je on, čineći Vam uslugu, napao Vašu.
4) Napišite gomilu kvalitetnih postova, boljih nego što su njegovi i na taj način unaprijedite svih nas na forumu. ˝
Šta je tu patetično-jadno i servilno-kukavički?
Isto tako:
˝Uostalom Stalker ne može biti kralj foruma jer je maloljetan, a uz to još uvijek piški u gaće (vidi njegovu sliku). Da si malo podviknuo na njega zavukao bi se pod pokrivač.˝
A ovdje?
Odgovori mi konstruktivno i na taj način mi pomozi da postanem bolji i riješim se moje samovažnosti. Unaprijed zahvaljujem. Kao što vidiš ja ne odustajem, borim se, a to znači da sam ipak, kakav-takav, ratnik. Sada si ti na redu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 28, 2007 11:09 pm 
Početnik

Grohotom sam se smejao citajuci prethodne postove.Mozda cemo smehom brze napredovati ka prosvetljenju.Hvala svima na prvoklasnom uzivanju!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sep 28, 2007 11:57 pm 
Član foruma

Ako pregledaš moje predhodne postove vidjet ćeš da sam u njima direktno Stalkeru postavio par pitanja na koja mi nije odgovorio. Shvatio sam to, opravdano ili neopravdano, kao napad na moju samovažnost. To je točno ono što moju samovažnost najviše pogađa: ignoriranje.
Da li je to pogodio slučajno ili ne, ne znam. U svakom slučaju sam mu zahvalan na tome, kao i tebi. Još sam mu zahvalan na gomili dobrog materijala, njegovog ili prevedenog, koji mi je mnogo pomogao. Tebi na tome, za sada, ne mogu biti zahvalan.
Volim konstruktivne diverzije, kao što su Marvinove, a prazno klasificiranje tipa tko je sebe čime proglasio ne vodi ničemu. Na ovom forumu ima ljudi iz čijih se postova vidi da su jaki
(Charmer, Navigator, Stalker, Iamquet...). Napiši i ti par takvih. Onaj koji se bori je ratnik. Šta je onaj koji odustaje i bježi? Što ti misliš o samovažnost tipa koji ima pseudonim (nomen est omen) Lord999 i dolazi iz dvorca u beskonačnosti? Budi konstruktivan. Doprinesi. Stalker se, kao i svi mi, bori sa svojom samovažnošću. Možda je to vidim bolje nego ti. Ali njegova borba je žestoka. Tvoja? Uđi u forum pa da te vidimo. Lako je stajati sa strane i lijepiti etikete i grohotom se smijati. Piši, iznosi svoja razmišljanja, konfrontiraj se konstruktivno. O smislu se odlučuje na drugom mjestu. Ti si samo pion u kosmičkoj igri šaha. Sjećaš se? Šta pion ima razglabati o smislu igre? Isprljaj se blatom. Ti bi bolje. Izvoli.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 29, 2007 12:26 am 
Početnik

Dobri moj prijatelju,
Smeh koji sam malopre opisao nije ruganje upuceno tebi ili bilo kome,on je radost mog unutrasnjeg bica koje se ruga Flajerima i podsmeva njihove gluposti a voli ljude koji predstavljaju svaki ponaosob citav jedan Kosmos koji je nazalost ugrozen od strane spoljne sile.Ko uspe da postigne to stanje bice na dobrom putu.Svima u tome zelim puno uspeha!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 29, 2007 12:41 am 
Član foruma

@UROBOR-SAMOGRIZ, dean321, LETACH, LORD999

Dobrodosli na forum! 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 29, 2007 12:47 am 
Član foruma

ma pusti decu nek se igraju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

shto se tiche pseudonima,ova tema o Kastanedi i kastenedijancima bi mogla da se zove i VAShAR TAShTINE
ali,valjda to tako i treba da bude...
kako ce se zagoreli a napaljeni ratnici boriti sa svojom samovaznoshcu ako je ne izvade na povrshinu
tako da
samo nastavite

P.S. nazalost mnooooooooooooooooogo je lakshe boriti se sa tudjom samovaznoshcu nego sa svojom,
ustvari sve je lakshe od toga,pa je zato uvek lakshe uhvatiti se bilo chega osim toga,
a bez toga nema napred,vec samo u krug,on end on :mrgreen:

P.P.S. kad se mnogo pishki u pesku,pesak treba promeniti
to i machke znaju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 29, 2007 1:06 am 
Član foruma

Volim vas i zelim vam sve najbolje:smeh,sklad,snagu i znanje.

Sta god verovali ili neverovali da jesmo,moracemo zajedno,mi ljudska i sva ostala bica.Ne mozemo izbeci izazov udruzivanja,jer nemamo vremena.

Sve najbolje i U Zdravlje !

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 29, 2007 6:01 am 
Član foruma

Urobor:˝Potpuno se slazem sa tobom i sam odavno posmatram ovaj forum i potpuno mi je neprijatno da se ukljucim zbog istih stvari koje si naveo. Samo pogledajte te u nazad i procitaj te polemike sa nekim ljudima kojih vise nema na forumu pa ce verovatno biti sve jasno. Videce se da se proteruju ljudi koji razmisljaju svojom glavom ili drugacije. ˝
Uzmimo kofrontaciju JiVana i Stalkera. JiVana nitko nije protjerao nego je sam odlučio da se više ne javlja. Njegova volja. U jednom od svojih postova pozvao sam ga da se vrati i napiše ponešto. Ti nisi. Zašto? Prepao si se strašnog Stalkera? Ili ti je bilo neprijatno?
Dean:˝@oblutak: to uopce nije smijesan, nego pateticno-jadno i servilno-kukavicki napisan post..nikad od tebe ratnika.˝
U svijetu ljudi postoji nikad. U svijetu energije postoje metode za njezin povrat i oporavak. Dakle, u tom svijetu, nema nikad.
Lord:˝Kao vidovnjak smatram da nije potrebno da dokazujem sta znam i umem.˝
Dean:˝lijepo se vidi kako samoproglaseni ratnici pokapaju sami sebe˝
Oblutak je ˝samoproglašeni ratnik˝, a Lord je vidovnjak. Samoproglašeni ili diplomirani?
Da gomili vaših konstruktivnih prijedloga dodam još jedan: Na ovom ili nekom drugom siteu otvorite novi forum o Kastanedi. S radošću ću ga iščitavati, kao i ovaj postojeći. A Stalkeru ćemo zabraniti da se javlja. Da se ne bi ˝gnjavio-trosio i prolazio kroz neprijatna iskustva˝.
Bilo mi je zadovoljstvo. My Lord.

Vrh

Naslov: Brisanje licne istorije
PostPostano: sub sep 29, 2007 4:24 pm 
Član foruma

Hteo bi ovom prilikom da napisem svoja iskustva u vezi brisanja licne istorije ali cu se ograniciti na deo koji govori o udaljavanju od prijatelja,poznanika i svih onih koji svojom jakom namerom nas stalno vracaju nazad i ne dopustaju nam ozbiljniji napredak "Stazom Ratnika".
Kada sam nekada o ovome citao smatrao sam cistom besmislicom udaljavanje od svih prijatelja medjutim sa porastom nivoa energije i napretkom na stazi znanja pocelo je da se to spontano desava.Nekada bi mi veoma tesko padao svaki prekid odnosa sa bilo kime.To bih smatrao pravom tragedijom,dok danas to nije nista posebno,prava sitnica...
Sa porastom energije mogao sam da osetim jacinu namere dugogodisnjih prijatelja koji su "zeleli" mene istog onakvog kakvog me pamte od samog pocetka i kakvog me oni vide.Primetio sam da se recimo ponasam stidljivo pred osobom koja me zna od pre 20 godina kad sam bio stidljiv.Ta osobina je davno promenjena ali ta osoba bi uspela da snagom svoje namere vrati "zeljeno" ponasanje kod mene.Bilo je jos slicnih stvari ali "najgore" je bilo kada bih bio u kontaktu sa rodbinom i najboljim prijateljima.Svi moji napori na stazi ratnika padali bi u vodu u susretu sa njima.
A onda na cudesan nacin jedan po jedan prosto bi svi nestajali iz mog zivota a da u meni nije bilo ni trunke zaljenja.Naravno ,u urbanim gradskim uslovima pojavili su se drugi ljudi u mom zivotu ali oni nisu mogli da me "definisu" i da na isti nacin uticu kao oni "stari".
Razlog pisanja ovog posta je zelja da ohrabrim sve one koji se nadju u slicnoj situaciji i da nista ne brinu.Medjutim nikako ne preporucujem isforsirano i nespremno forsiranje ovakvih situacija jer bi to moglo da se odrazi negativno.Treba pustiti da se stvari desavaju same od sebe.
Sto vise energije imamo bice nam sve lakse i lakse.
Treba raditi magijske pokrete,rekapitulaciju,snevanje...i imati u svakom trenutku stav lava svesnog potpuno sadasnjeg trenutka sa tigrovim pogledom i sptremnoscu da se baci na plen ,odnosno znanje.
Nije to napetost,to je spremnost naseg energetskog dvojnika,a potpuna opustenost naseg fizickog tela.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 29, 2007 6:37 pm 
Početnik

Ostavimo se vise kritike ko je shvatio shvatio je, a ko nije :roll: i vratimo se na temu.

Citat:
LETACH - Negovanje nick name je i negovanje licne istorije.

Ovo je odlicna ideja. =D> I jos od Letacha ( :lol: ) Ako bi se svi ovoga drzali verovatno bi pazljivije slusali jedni druge. Ako nisi u stanju da se odreknes nicka kako ces se odreci vaznijih stvari. Krijes svoje pravo ime a ovamo negujes svoj nick. Super za kalkulaciju.

Zamislite da se odreknete statusa na forumu i krenete iz pocetka. Sa stotinak postova na nula. :wink:

HE HE bas zgodna vezbica za gubljenje licne istorije.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.