|
Član foruma |
|
Na više mesta u svojim knjigama, Kastaneda opisuje upotrebu sunca kako bi se došlo do energije i zato mislim da ovde treba reći nešto više o tome jer je to bitan deo indijanskog učenja koje je ovaj čovek opisao i sve što sam u nastavku teksta o tome napisao se zasniva pre svega na mojim eksperimentisanjima i istraživanjima tog učenja uz naravno, korišćenje i ostalih izvora dostupnog znanja.
Korišćenje energije sunca je bitan deo pripreme i podrške na putu ratnika i integralni deo ovog drevnog znanja Meksičkih vidovnjaka.
Pre neki dan, kolega moderator Arbitrium Liberum je na internom forumu poslao veoma zanimljiv post u kome je opisao fascinantno iskustvo u vezi toga. To iskustvo je toliko izazovno i zanimljivo da sam mu odgovorio i protumačio ga. Zbog važnosti informacija koje su tu iznete, odlučili smo da se ta dva posta objave na javnim stranicama foruma pa stoga evo u nastavku slede ti postovi:
Ovde na forumu je pocelo da se prica o onom filmu "Celestinsko prorocantsvo" ja se zainteresovao, nasao film na internetu i skinuo ga. Pogledao film, koji je ostavio na mene veoma snazan i pozitivan utisak. Radio jos nesto na kompjuteru, pa negde ujutru oko pola sest, rekao ajde da legnem vise ...
Krenuo da zatvorim prozor od sobe, napolju taman pre svitanja, nebo svetlo i plavo ali jos nema sunca. Padne mi na pamet, valjda pod utiskom filma da probam da vidim onako auru i tu energiju. Legnem na krevet, malo gledam u nebo, nekako sam se bio neobicno smirio. E onda sam poceo da vidim one tackice sto onako jure, ali mnogo vise i lepse nego pre, izgleda da je stvar u tome da ih se gleda na neki odredjen nacin, pa samo one budu u vidokrugu. Tada dignem ruku naspram plavog neba i lepo vidim sebi auru oko ruke, iako sam video nesto i pre, ovo je bilo spektakularnije, totalno trodimenzionalno, kao da mi je ruka u necemu, sto se kovitla i krece, i koliko god da sam pomerao ruku, mahao, sklanjao pogled, ostajalo je. Nema veze sa onom post slikom koja ostaje u ocima, razlika kada se vidi ovo je jasna, i menjalo je boje u odnosu na pozadinu kako bih pomerao ruku.
Sledecu noc, odnosno jutro, opet oko pola sest, opet lepo vreme, nije mi djavo dao mira, pa sam hteo da probam ponovo. Legnem, smirim se koliko mogu, vidim tackice, dignem ruku . . . i nista, nema aure, probam par puta, nece. Mislim se: pa dobro, nije vazno, bar me ovo lepo odmara. Zatvorim malo oci, odmorim ih, proslo je neko vreme, otvorim oci namestim ih onako da vidim te tackice sto jure, a kojih izgleda ujutru ima najvise, i opet ih vidim al onako bas mnogo. Koncentrisem se na njih jedno vreme i onda se desava nesto neobicno, dok ih tako gledam skroz sam opusten i nekako mi deluju veselo, u jednom trenutku tacke staju, vise se ne krecu onako haoticno, nego bukvalno stanu u mestu, jako zasvetle, toliko da ne vidim nista drugo osim njih, i kao da krecu onako kao jedna prema meni, ili nekako ja prema njima, nije bas lako objasniti. I tada osecam preko grudi i stomaka nekakvu neobicnu euforiju, nema druge reci, nije sreca, nego nekako super, poprilicno neopisivo, kao da vam je neverovatno drago zbog necega da hocete da se kikocete i da placete u isto vreme, ali veoma je jako, kao neka skoro fizicka opipljiva euforija. Onda je prestalo pa sam se vratio u normalu, probao ponovo i opet doziveo to isto samo jos lakse nego prvi put, posle me jos drzalo neko vreme.
Jos jedna stvar vezana za taj osecaj, siguran sam da sam ja sam to uradio, sta li sam vec uradio, kao sto za razne stvari ne mogu da budem siguran dal sam ja to stvarno izazvao, doziveo, ili je to nesto indukovano sa strane, od nekoga drugog, ili nekim dogadjajem. Za ovo imam nekakav cudan osecaj da sam siguran da sam ja to nekako sam samcijat izazvao.
Eto, nista narocito opet, a poprilicno ludo.
Te loptice koje lete kroz vazduh i koje mnoge osobe mogu spaziti kada onako neusredsređeno i odsutno zure u plavo nebo su eterička energija sunca. O tome sam ti već ranije rekao u jednom postu na temi Aura. Ta eterička energija u saradnji sa eteričkom energijom zemlje održava sva živa bića na planeti u životu a posebno je odgovorna za rast, razvoj i zdravlje fizičkog tela većine organizama.
Sunce je, isto kao i Zemlja, džinovsko živo biće koje je svesno i inteligentno i čija svest je toliko veća od naše da mi to ne možemo ni pojmiti niti ćemo ikada moći.
Ta eterička energija sunca koja nije ništa drugo do njegova životna sila, njegova svesnost, preplavljuje zemlju i mi je možemo videti onako kako si je ti video, ali postoje i mnogo dublji i obuhvatniji nivoi viđenja.
Zbog uslova i načina života savremenog prosečnog čoveka, većina osoba na planeti ima ozbiljan nedostatak ove neophodne eteričke energije u svom telu i većina njih su navikle da žive na tom bednom minimumu.
Indijanska tradicija poznaje metode viđenja te energije i njenog apsorbovanja radi postizanja vrhunskog zdravlja, optimizma i telesnog blagostanja. Ja redovno radim te prakse a Kastaneda je opisao postupak u knjizi "Drugi Krug Moći",a i Taiša Abelar detaljno piše o tome u delu svoje knjige "Prelazak Čarobnjaka". Efekti su spektakularni, eto, baš si ti doživeo u manjem intezitetu jedan od njih koji si opisao "kao nekakvu neobicnu euforiju, nema druge reci, nije sreca, nego nekako super, poprilicno neopisivo, kao da vam je neverovatno drago zbog necega da hocete da se kikocete i da placete u isto vreme, ali veoma je jako, kao neka skoro fizicka opipljiva euforija." Neverovatno precizan i jasan opis onoga što se oseća kada se "povežemo" sa suncem i kad osetimo njegovu suštinu, a ta suština je baš ta euforija koju si opisao, energija sunca i njegovo biće je čista i neopisiva radost. Ti si u stvari opisao dušu sunca jer si je "video"! ("Videti", znači osetiti nešto celokupnim svojim bićem a ne samo očima i razumom.)
A kad nešto "vidimo" onda možemo i rukovati time. Sunce kao živo biće, nesebično i do kraja besplatno daje ogromne količine svoje eteričke energije na korišćenje i apsorpciju svim bićima na zemlji. Međutim, usled anomalija u ljudskoj svesti i umu koje su izazvali predatori, velika većina ljudi apsorbuje mizerno male količine te energije i to uglavnom preko hrane jer su biljke i životinje nabijene tom energijom. Ali i taj indirektni izvor je energetski zatrovan i namerno osujećen da bi ljudi bili slabi i poslušni, znamo kome a kako - to je posebna i obimna tema pa ne bih sad ovde o tome.
Ti si doživeo izvanrednu stvar, kao što rekoh "video" si , osetio dušu sunca i sad znaš da je ono veličanstveno i neshvatljivo živo biće, ali pošto nemaš dovoljno znanja, nisi učinio još jednu stvar dok si osećao tu neopisivu radost, a to je apsorpcija, upijanje te energije. To se vrši jednostavnim činom udisanja. Predlažem da ako ti se to ponovo desi, uživaj, opusti se i udiši jako i duboko tu energiju u sebe. Slobodno, sunce nam to poklanja besplatno! Ako tako učiniš, naknadni efekti koje ćeš osetiti na svom zdravlju, snazi i dobrom raspoloženju će te zaprepastiti...Kada sam te fenomenalne efekte doživeo prvi put, potpuno sam spoznao da sam gotovo celog života živeo na bednom minimumu te za život neophodne energije, kao u ostalom i većina ostalih ljudi. Od tada se stalno hranim suncem i više mi ne pada na pamet povratak na onaj bedni minimum. A zanimljivo je da mi radi toga treba sve manje materijalne hrane, sve manje jedem a težina ostaje ista. Ali, to su poznati efekti.Međutim, u javno objavljenoj literaturi se namerno, rekao bih, ne govori o pravom načinu "hranjenja " suncem već se serviraju neispravne i nepotpune tehnike koje samo zamajavaju ljude a efekti su slabi, postupci su mučni, dugotrajni i neefikasni. Najvažniji faktor koji ti "učitelji" izostavljaju (namerno?) je ključna uloga disanja.
Eto, rekao sam ti šta je u pitanju i šta bi trebalo činiti, znanje spašava i štiti. Zanimljivo je da ovakva energetska iskustva poput tvog neki ljudi dožive, oduševe se , ali pošto nemaju racionalnog objašnjenja o čemu se radi i kako to iskoristiti, brzo sve zaborave i zanemare jer postoje dve vrste znanja: energetsko i racionalno. Glavni cilj razvoja svesnosti je ujediniti ta dva znanja jer samo tako postižemo svoju celovitost i možemo zaista i potpuno gospodariti stečenim (ili povraćenim?) znanjem. Forsiranje samo jedne vrste znanja vodi u zastranjenje i propast i to nam pokazuje istorija a bogami i sadašnji trenutak gde se koristi samo racionalno znanje.
Kad nešto saznamo koristeći naše telo kao energetski primo - predajnik i senzor, kao što si ti učinio, potreban je i razum da to sve protumači i nađe korisnu primenu tog znanja. Na sreću, većinu tih energetskih uvida su odavno već protumačili i praktično iskoristili istraživači svesti i duha koji su živeli tokom hiljada godina pre nas tako da ne moramo počinjati od nule.
Eto toliko, nadam se da sam bio opširan i dosadan, ali ipak hvala na pažnji.
|
|