Sada je: pon maj 05, 2025 12:34 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: sri jan 20, 2010 10:01 am 
Član foruma

Dečak :mrgreen: kaj je zafalilo ti je hrane pa se odmah pobunio?
Recu ti jednu stvar samo. Covjek u raspravi gubi energiju... a svi zapetljani u tu igru misle da je to bas cool kako se nedmudruju i kako su zbilja pametni, dok se buba na tvojoj glavi hrani... daje ti neki osjecaj samovaznosti, malo ti ubrzga adrealin itd. Raspravljat sta je realnost a sta nije je suludo, to je isto kao da raspravljamo dali je nebo zuto, plavo, roza ili ljubicasto. Pa guess what, nebo je svih tih boja zavisi samo kad ga gledas, u zoru, podne ili sumrak :mrgreen: Drugim rijecima, dijeliti informacije znaci dijeliti iskustva, to nije pobijanje iskustava, to je nadopunjavanje u svrhu da svi sudionici napreduju. Neka paranoja "oni nas nadgledaju" i sl. ne prouzrokuje nista osim straha i mrznje... a tko se hrani sa strahom i mrznjom? Prepreka postoji jedino u covjekovom umu. Nekome je tesko otici na wc, zasto bi on morao uloziti takav napor sa svojim tijelom, dok druga osoba uopce za istu stvar ne osjeca napor, znaci prepreka je samo tvoj nacin dozivljavanja iste. Zvao ti tu prepreku, drevni, iluminati, ego, samovaznost itd... isto je. Opusti se i uzivaj :angel4: popij neko pivce bit ce ti bolje :occasion5: :thumbup:

"Ljudi koji mrze to su najpre glupaci, zatim kukavice, ali nikad heroji." def. Hater = a person that simply cannot be happy for another person's success. So rather than be happy they make a point of exposing a flaw in that person.

Vrh

PostPostano: sri jan 20, 2010 7:22 pm 
Član foruma

Vag je napisao/la:

Decko, pa ti pricas o budnosti i kao ti si budan a po tvojim izjavama se vidi da nisi nista bolji nego na koje pljujes. Kako moze budno, prosvjetleno bice drugima govoriti da su jadni da su to gluposti sta oni kazu.

Budno, prosvjetljeno bice drugima može govoriti da ih jašu neljudski entiteti, jer budno, prosvetljeno biće UVEK govori istinu umesto da ugađa glupostima i popušta budalaštinama.

To ne znači da budno i prosvijetljeno biće ne poštuje i ne uvažava druge ljude. To zapravo znači da ih voli. Oni koji ti pričaju da si OK, da si najbolji, pametan, dobar, itd. su ti najveći neprijatelji. Neprijatelji su to, prijatelju moj, jer govore ono što nije istina i na taj način te održavaju u iluziji tj. spavanju.

Živ bio.

Vrh

PostPostano: sri jan 20, 2010 7:32 pm 
Član foruma

Dečak je napisao/la:
Vag je napisao/la:

Decko, pa ti pricas o budnosti i kao ti si budan a po tvojim izjavama se vidi da nisi nista bolji nego na koje pljujes. Kako moze budno, prosvjetleno bice drugima govoriti da su jadni da su to gluposti sta oni kazu.

Budno, prosvjetljeno bice drugima može govoriti da ih jašu neljudski entiteti, jer budno, prosvetljeno biće UVEK govori istinu umesto da ugađa glupostima i popušta budalaštinama.

To ne znači da budno i prosvijetljeno biće ne poštuje i ne uvažava druge ljude. To zapravo znači da ih voli. Oni koji ti pričaju da si OK, da si najbolji, pametan, dobar, itd. su ti najveći neprijatelji. Neprijatelji su to, prijatelju moj, jer govore ono što nije istina i na taj način te održavaju u iluziji tj. spavanju.

Živ bio.

A jesi ga usro.
Budno bice niti plasi niti ti prica da si najbolji. Ono jedino ako je potrebno ti posalje snage, pomoli se za tebe ili kako vec ali se nemjesa, vec respektuje slobodnu volju. Budno bice neprica kako je ono budno i izvan svega.

Ajde, ovo je mjesto za snove a ne o tome koje budan a ko jos spava.

Vrh

PostPostano: sri jan 20, 2010 7:46 pm 
Član foruma

Alcy1 je napisao/la:
Dečak :mrgreen: kaj je zafalilo ti je hrane pa se odmah pobunio?
Recu ti jednu stvar samo. Covjek u raspravi gubi energiju... a svi zapetljani u tu igru misle da je to bas cool kako se nedmudruju i kako su zbilja pametni, dok se buba na tvojoj glavi hrani... daje ti neki osjecaj samovaznosti, malo ti ubrzga adrealin itd. Raspravljat sta je realnost a sta nije je suludo, to je isto kao da raspravljamo dali je nebo zuto, plavo, roza ili ljubicasto. Pa guess what, nebo je svih tih boja zavisi samo kad ga gledas, u zoru, podne ili sumrak :mrgreen: Drugim rijecima, dijeliti informacije znaci dijeliti iskustva, to nije pobijanje iskustava, to je nadopunjavanje u svrhu da svi sudionici napreduju. Neka paranoja "oni nas nadgledaju" i sl. ne prouzrokuje nista osim straha i mrznje... a tko se hrani sa strahom i mrznjom? Prepreka postoji jedino u covjekovom umu. Nekome je tesko otici na wc, zasto bi on morao uloziti takav napor sa svojim tijelom, dok druga osoba uopce za istu stvar ne osjeca napor, znaci prepreka je samo tvoj nacin dozivljavanja iste. Zvao ti tu prepreku, drevni, iluminati, ego, samovaznost itd... isto je. Opusti se i uzivaj :angel4: popij neko pivce bit ce ti bolje :occasion5: :thumbup:

Izvanredan natpis, koji o, jada, nije napisala tamo neka osoba koja se predstavlja kao Alcyl1, već njen ljubljeni dečko, koji inače učestvuje na ovom forumu, a koji je to učinio u ime "ljubavi". Pravi vitez!

APSOLUTNO ZANIMLJIVO! :love5:

Dobra vam je ta "umetnost sanjanja".

Vrh

PostPostano: sri jan 20, 2010 8:14 pm 
Član foruma

Oprostite molim Vas što sam ovde nekima uznemirio blažene snove i mir spavanja. Ja sam samo poslušao naredbu duha i svratio da neke malo "protresem" iz sna.

Tako da se selim na podforum "Metafizika" gde mi je i mesto. Ako nekome trebam, potražite me tamo.

Kakava samovažna osoba sam ja. JA!

Kada dunem i vatru sunem, srušiću vam kuću! :mrgreen:

Živi bili.

-------------------------------------------

RADOST

Ja imam golicanje u palčevima
i to mi dozvoljava da plešem na ulici.
U mom stomaku imam kikotanje
što mi omogućava da grlim sve koje vidim.
Ja imam Izvor u mom srcu
koji izliva ljubav u svet.
Ja poznajem radost Duha
i zbog toga se smejem u sebi.
Ja se radujem životu
i zbog toga slavim svetlost.

------------------------------------------

DEČAK

Ja zovem dete, koje JA JESAM
da bi uzelo moju ruku i učilo me radosti.

Ja zovem dete, koje JA JESAM
da bi me učilo radosti otkrivanja
u svim svetovima u kojima JA JESAM.

Ja uzimam moju ruku i plešem
s matricama galaksije.
Ja otvaram moje srce i pevam
s matricama majstorstva.

JA JESAM dete, koje JA JESAM
i budim sve što mogu biti
Ja budim, JA JESAM.

-----------------------------------------------

BUĐENJE

Ja osećam bockanje u mojim leđima.
Ja osećam težinu u mojim ramenima.
Ja osećam kako se moja krila šire.

Ja čujem zov vetra
i pripremam se za let.
Ja mirišem slobodu na nebu.
Ja dotičem prag čuda
pritom se polako uzdižem.

Ja volim osećaj lebdenja.
Ja poznajem uzbuđenje ronjenja.
Ja osvjetljavam nebo sa svetlima dok letim
kada ljubim lice Duha.

-------------------------------------------------

SMEH

Neki kažu, smeh je najbolji lek.
Neki kažu, smeh je protivotrov zlu.

Neki kažu, smeh je gubitak vremena.
No ja ti kažem, smeh je u potpunosti BOŽANSKI.

Na ovoj planeti živi veliko mnoštvo ozbiljnih ljudi
oni jednostavno ne razumeju kosmički vic.

I neki provode čitav svoj život u ozbiljnom naporu
oko onog što oni nazivaju božanskom istinom.
Ali ja sam od Duha čuo jedan vic ...
Smejanje je istina –
a poenta je ljubav.

--------------------------------------------------

AURORA

Otvori srce za svečanost
otvori svoj duh za otkrivanje.
Otvori telo, otvori svoju svetlost
za cilj Duha.
Misija je gotovo ispunjena –
ostvari to!

Mistične misije
trebaju magične vizije.
Otvorena, divlja srca
oslobađaju magično dete.
Mi plešemo prema kući –
ostvari to!

Naše ekstatično pravo na rođenje
ispunjeno je milošću i radošću.
Svemir je oblikovan kroz
magično dete.
Dotakni novo jutro –
ostvari to!

SJAJ VEČNOG DUHA POBEDIO JE TAMU SMRTI

Vrh

PostPostano: sri jan 20, 2010 8:46 pm 
Član foruma

nego, izraz "drevni" se rijetko upotrebljava. kaži mi iz kojeg je to učenja, osim ako nije tvoj vlastiti.
znam da su drevniji od nas.

Vrh

PostPostano: sri jan 20, 2010 8:47 pm 
Član foruma

:mrgreen: a bas si pravi decak, cim nije po njegovom odmah se nece igrat

"Ljudi koji mrze to su najpre glupaci, zatim kukavice, ali nikad heroji." def. Hater = a person that simply cannot be happy for another person's success. So rather than be happy they make a point of exposing a flaw in that person.

Vrh

PostPostano: sri jan 20, 2010 9:12 pm 
Član foruma

iskreno da vam priznam, mene pomalo plase ti ljudi koji govore da kroz njih govori "duh", ili "duh sveti"... evo za primjer u bibliji koliko je pod vodstvom takvih pobijeno ljudi, a i ovi muslimani su dobar primjer. :-k
Da meni neki duh govori, smatrala bi da ima poruku za mene, jer da se zeli drugima obratiti ucinio bi to direktno i pojedinacno, zar ne ;)... ili postoje odabrani, probudjeni, koji zele sve dobro ljudskom rodu, pa ga slijedite jer ON ZNA sto je DOBRO ZA VAS :lol:

p.s.- samo pokusavam ukazati jedan mentalni program koji je postao toliko ocit a vecina ga ima, pa da porade malo na njemu. Da, djecace, to tebi dajem savjet ;)
Drzi se! :occasion5:

Vrh

PostPostano: čet jan 21, 2010 8:20 am 
Član foruma

.
.
Za Alcy1

Lijepo i pametno pišeš. Ubuduće ćeš imat dodatni komadić moje pozornosti. Eto, neka se
i tvoja samovažnost malo počasti, zaslužila je. Nije fer da čuči sama negdje u zapećku. :)

Vidim da je forum malo živnuo, što me veseli. Uskoro ću ovdje postat jedan zanimljiv tekst
sa savjetima za sanjače. Valjda nas još ima takvih i zločesti svijet nam ne uzima sanjačku
energiju 100%. Još. Možda 99%. :wink:

Ovo pišem više da se obvežem i da natjeram sam sebe da obećanje i ispunim. To vam je
zato što sam lijena bitanga. :)

Vrh

PostPostano: čet jan 21, 2010 11:21 am 
Član foruma

Dečak je napisao/la:

Tako da se selim na podforum "Metafizika" gde mi je i mesto. Ako nekome trebam, potražite me tamo.

SJAJ VEČNOG DUHA POBEDIO JE TAMU SMRTI

@Dečak
Heh, nisam ni mislio da tvoje znanje potjece iz nekih pametnih knjiga vrijednih paznje, vec iz "prosvijetljenih" đumbus postova "Metafizike". Neces nam trebati, bez brige budi,.. :rotfl:

@Acy
Vis, kak te neciji pimpek naveo da napokon nesto pises na nekom kvalitetnom forumu a ne na onoj svojoj svastari,... :mrgreen:

Vag je jedini covijek ovdje koji vrijedi, ostali samo mlatite praznu slamu,.. :thumbup:

..to bi bilo sve od mene,..svratio sam samo malo da vas vidim,.. :hello2: :notworthy:

...đenja... :hello2: :rofl

:thumbup:

:-)

Vrh

PostPostano: čet jan 21, 2010 11:55 am 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
.

Uskoro ću ovdje postat jedan zanimljiv tekst sa savjetima za sanjače. Valjda nas još ima takvih i zločesti svijet nam ne uzima sanjačku
energiju 100%. Još. Možda 99%. :wink:

Pa nađe se pokoji. Sanjač, jel.

Nego naleteh negde na tvoj opis neorganskog sveta. Rekao si da je crn sa dosta sive, što mi je interesantno, jer se i meni pojavio sa dosta sive, samo što je bio smeđ. Ako je to uopšte bio taj svet, a ne nešto što je napravila moja svest u sanjanju. Ume ona tako da napravi kojekakve gluposti. :) Pozdrav!

Vrh

PostPostano: čet jan 21, 2010 12:26 pm 
Član foruma

Citat:
Vag je jedini covijek ovdje koji vrijedi, ostali samo mlatite praznu slamu,..

kao prvo nije da me ovo pogađa.
ali ovakve izjave su mentalni sklop koji nije dobar za ljude.
duhovan čovjek ne može ovako nešto napisat. ili u skladu s temom o castanedi, skromnost ti ovo ne dozvolila.
poslje ovakvih izjava počinje diskusija i prepucavanje kada svi tvrde da ih nešto nije briga, al ipak bude 50 postova.
dečak je praktički protjeran a teme, a da se nitko nije potrudio smisleno i bez vrijeđanja predočit mu gdje griješi.
od ljudi dobiješ ono šta si sposoban primit.

Vrh

PostPostano: čet jan 21, 2010 1:16 pm 
Moderator

@MonteChristo, molim te nemoj tako sa Queen Toltijem!
On sve vidi i on će nas rasporediti ko će dobiti lizalice i ići će u raj, a ko će ostati na zločestom svijetu. Samo da znaš! :wink:

A Dečakova poezija mi se sviđa, osim što ima previše jaja unutra.

EDIT:

Eeee, umalo zaboravih zahvaliti na komplimentu, Hvala, ja ništa ne vrijedim. To mi je mantra.

Vrh

PostPostano: čet jan 21, 2010 2:33 pm 
Član foruma

@ tolteq ...pa i ovo je svastara, no u mojoj svastari povezujem teoriju i praksu. Ovdje je pretezno teorija, a na mojem forumu imas osnovne vjezbe za sve koji zele se zele uvjeriti u istinutost teorija, jer mogu sami na sebi osjetit jer bez iskustva teorija je slijepa vjera. Takodjer ima razna ucenja, te spajanje i usproredjivanje ucenja u svrhu da se poveze isto znanje, jednako tako u nekim ucenjima nemas nesto, dok u drugima imas, tako recimo sto se tice i sanjanja, i rada sa energijama, mozes naci razne smjernice sve to skupljeno na jedno mjesto, jer u principu sve je to JEDNO ZNANJE, koje se pogubilo... recimo imas puno toga sto se tice energije, kako je pozvati sa visih razina, i to specificnu koju zelis... npr. meni nikad nije odgovarala zapadna ceremonijalna magija radi nacine ulaska u sve to a taj je da ti pumpaju osjecaj moci (sto i dokazuju neke zapadne okultisticke knjige - ego: koji dovodi do astralnih borbi i sl), dok na istocnoj se radi na drugaciji nacin a to je da ti zapravo stupis u ljubavni odnos sa energijom koju prizivas tako zapravo izbjegnes ego i osjecaj moci, jer u ljubavi nestaje ego, zar ne, i ostaje samo zahvalnost, medjusobno postivanje i sl.

Ono sto se svima dogodi na ovom putu, je to da proporcionalno sa sposobnostima raste i osjecaj samovaznosti, i tu svi padaju na testu. Zato smatram da zapadni nacinu to spada i shamanizam (prica o palim shamanima koji su se odali moci), nije najbolji put za nekoga (mene) tko ima namjeru da napreduje. Naravno napredak svako vidi drugacije, nekima je napredak biti bolji od drugog ljudskog bica, sto po meni samo ukazuje na njegov strah od toga da sam sebe ne cijeni dovoljno pa mora imati neku potvrdu izvana koji mu non stop dize samopouzdanje. Napredak u mojim ocima je da se priblizis sto vise istinskom Sebi, sto nazivam Apsolut, jer od Njega sve i proizlazi, sto se vise priblizujes tu ti rastu tvoje prave moci (jer Apsolut i je svemocan), no neke na tom putu toliko obuzmu te nove sposobnosti da misle da su one cilj koji su htjeli postici i tu zastrane, i pocnu se malo pomalo udaljavati, na nacin da pocnu upotrebljavati svoju volju... tad sam primjetila da se dogodi nesto sto ih sprijeci u tome, ili cak oduzme skoz sposobnosti. Neki se koprcaju u tom stanju godinama, pa malo po malo "skupljaju karmu".

Priblizavanje samome Sebi, bi znacilo da prestanes koristit svoju volju, to znaci prepustanje (alat u rukama Duha/Apsoluta), to je osobna/individualna stvar i ne ukljucuje niti jedno drugo bice. Kad kazem da ne ukljucuje nit jedno drugo ljudsko bice mislim pod to da ti si taj koji ima osobni odnos, jer ti si taj koji napreduje, nitko drugi, stoga je nepotrebno ikome drugome ista govoriti (kao što to upravo činim :mrgreen: ). Svako bice ima svoju volju koju koristi u svhe koje ono to zeli (napredak ili degradacija - vrijeme ionako nije bitno)... petljanje u tuđu volju u najblazem slucaju naziva se crna magija. U vedama pise da je želja tu koja nas je odvojila od Apsoluta, da zadnja zelja koja se osoba treba odreci prije nego sto napusti materiju, a svladala je sve ostale prepreke, je želja za sljedbenicima (to je onaj sindrom mesije).

U principu meni je divno koliko zapravo postoji znanja na raspolaganju onome tko zeli da ga koristi. I uopce nije tesko napredovati, samo covjek treba se sjetiti sta to znaci voljeti. Voljet je otvaranje, o(t)puštanje, prepuštanje, užitak, sreća, sve suprotno tome stvara zapreke ka napretku, kao što je prisvajanje (posesivnost, želja sa samozadovoljavanjem), sto dovodi do suprotnog tj. umjesto da se širis (OTVARAS OCI) ti se skupljas u jednu tocku (ZATVARAS OCI), to grčenje i "gusta energija" se zove materija, sto dovodi do boli, straha, sukobljavanja itd koje se odrazava na mentalu tog bica... Sto si duze u takvom stanju, skupljas sve vise tih mentalnih programa, kojih moras rijesavat jedan po jedan (a ne izbjegavati i ignorirati ih kao da ne postoje) i shvatit koji uzroci (a uzroci nikad nisu vanjski nego unutarnji), koji te koce ka tvojoj slobodi. Zapravo je smjesno kako je sve tako jednostavno.

Uglavnom tu sam se sad raspisala o svemu i svacemu :mrgreen: , nikako da prevazidjem taj svoj program brbljave babe, a valjda budem uskoro. No eto kad vec brbljam da podijelim neke svoje spoznaje koje mi daju fine rezultate, ako uopce ikoga zanima neko moje iskustvo sto se tice ove tematike :oops: . .

Vrh

PostPostano: čet jan 21, 2010 2:42 pm 
Član foruma

evo nesto iz sanjanja :D

sinoc sam prvi put dozivjela da ono sto sam gledala nisam uopce mogla razumjeti. Kao drzao me je jedan muskarac a ja sam progurala glavu u neku drugu dimenziju gdje je otisao jedan decko, i ovaj sto me je drzao da ne uletim u tu drugu dimenziju me pitao sta vidim, pokusala sam nekako prenesti sta vidim, no nisam nikako uspjela, asocijacija koja mi je dolazila je bila jedino da je sve kao da se vodene boje preljevaju jedna u drugu no nisam mogla raspoznati niti jedan oblik. Sve se vrtilo, pretapalo... onda sam napokon ugledala nesto poznato, bio je taj decko, cini mi se da je to bio neki njegov svijet, i ono sto sam donekle mogla definirat sto je oko njega da su bila cudna bica nalik zmijama no takvo sto nikad nisam vidjela, kao zmija koja na svojoj glavi ima jos malih zmijskih glava, no ne slici na nase zmije, nego je nekako bijelo plavo, sklisko... On i taj oblik sam jedino mogla raspoznati u tom svijetu. Poslje me je uvukao taj decko koji me je drzao nazad... i tad sam se probudila :mrgreen:

Vrh

PostPostano: čet jan 21, 2010 7:34 pm 
Član foruma

Alcy1 je napisao/la:
Btw. informacija koja nema potporu se zove teorija... al neznam kako danasnje teorije nastaju ovako, prije si barem imao neku potporu, sumnju, koju si donekle mogao ispitat... hmm.. bolja rijec bi onda za danasnju informaciju bez potpore bila FANTAZIJA.

Mislim da se bar 90% informacija koje dolaze iz domena Metafizike ili Alternativne nauke ne mogu proveriti, ali ne bih rekao da bi se mogle smatrati "fantazijom".

Dečak je napisao/la:
Napad po egu, nesuvisli argumenti, skretanje pažnje sa konstruktivne i korisne rasprave na budalaštine i trivijalnosti... Nadmoćan i arogantan stav bez ikakvog temelja u činjenicama...Pa onda kaže zajebite teoriju, dajte praksu...

Cini mi se da je to standardna pojava koja se redovno javlja na forumu, kada su u pitanju sve znacajne teme, ne samo kod Kastanede. Narocito se aktivira kada je "atmosfera" na forumu pozitivna ili neka rasprava postane "produktivna" tj. kada vise ljudi raspravlja o znacajnim stvarima sa mogucnoscu dolaska do nekog "odgovora". Vrlo cesto se osobe koje zapocinju to "pre-usmeravanje fokusa paznje" na trivijalne stvari mogu uociti po njihovoj hiperaktivnosti i stancovanju postova kao sa "pokretne trake". Varijanta ove pojave koja se mozda moze smatrati "opasnijom" jeste tzv. Vektorisanje, kada neka osoba sluzi kao "vektor" koji ne samo da preusmerava paznju na trivijalne stvari, nego preusmerava "misaone koncepte i forme" u jalovom pravcu, tako da neiskusni "tragaoci" trose vreme i energiju na jalovo "vrzino kolo" i subjektivizam. Po meni, jedan od najpoznatijih "vektora" na forumu je bio Astralwalker.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: čet jan 21, 2010 8:04 pm 
Član foruma

Aragone, informacije koje smatras da su istinite i koje nemozes provjeriti, a to ukljucuje i metafiziku i alternativne nauke, se nazivaju slijepo vjerovanje, sto jako odgovara vecini onih koje nazivate manipulatori. Znastveni pristup informaciji je takav da on informaciju uzima kao mogucu, (a ne da ju odbacuje kao danasnji znastvenici), znaci uzima u obzir da je moguce i otvori se prema istoj, nakon toga slijede ispitivanja, sto ukljucuje razne subjekte kako reagiraju nad istu, provjera i usporedba rezultata, te onda donosenje nekog zakljucka. IMHO to je nacin kako funkcionira inteligentno bice. Vjerovat u nesto sto nemozes sam provjerit je oslanjat se na druge i blago receno davanje moci drugome. Izvrstan nacin manipulacije i pranja mozga! Nakon sto si predao moc drugome, dolazi faktor da tvoja sumnja, bude ocrnjena kao "vrazije misli", "programeri su te dohvatili", "to je nije nase da ispitujemo Boziju volju i sl"... drugim rijecima igra se karta na nacin da subjekta koji unosi nemir u jedan "vjerski" sistem gdje su vec definirali sto je istina a sto nije, emocionalno ocrne, izdvoje kao negativnu i nepozeljnu. Recimo to je upravo ovo sto si ti sada napravio. To je sugestija, da sve sto je izvan domene vaseg oblikovanog stava, svijeta, je nepozeljno i negativno.
NHF, vec viđen uzorak (evo ovo je sad ogledalo, na koji nacin ti radis... znaci izdvojim te kao nepozeljan aspekt jer se ne uklapas u sliku koju stvaramo - no to i sam znas bez da se ti ja ista objasnjavam, zar ne 8) )

Rasprava gdje se prica o nekoj realnosti, na nacin da se sukobljavaju dva subjekta o tome sta JE ili STA NIJE, ne koristi nikome osim energetskim vampirima. Dokazivanje nekih stavova ili odrzavanje neke slike svijeta tj. svog uvjerenja bilo to prica o OPS, iluminatima, reptilima, denzitetima, kanalizatorima i religiji i sl. nije nista drugo doli straha da se ne raspadne vlastita "vjera". Zapravo ne postoji razlika izmedju religijskih fanatika i fanatika koji zagovaraju teorije urota. I jedna i druga strana sire jednaku emociju/stav - Borba za prezivljavanje . Ako cemo po toj novoj terminologiji koju vidim da zagovaras, potreba za borbom za prezivljavanje (bilo uvjerenje ili fizicka) je dio reptilskog mozga :glasses7: i korespondira za 1. čakrom - jednom riječju crvenis se :|

Dakle koja je razlika izmedju mene i tebe u ovoj prici, pa gledajmo ovako, ja nisam napala niti tebe niti decaka - to je razlika :toothy2: I naravno pozivam vas da se pridruzite skupa u djeljenju svojih iskustava svima nama na forumu, pa da skupa nesto naucimo, bez upiranja pristiju kao do sada.

pusa :hug:

Vrh

PostPostano: čet jan 21, 2010 8:12 pm 
Član foruma

Alcy1 je napisao/la:

sinoc sam prvi put dozivjela da ono sto sam gledala nisam uopce mogla razumjeti.

Ili možemo to reć ovako; sinoć si prvi put odlučila ne interpretirati energiju u nešto poznato. U sanjanu mi u biti opažamo/skupljamo druge snopove energije od onih koji su nam uobičajeno aktivni a naš "interpreter" silom gura energiju u njemu prepoznatljive grupacije i sustav tumačenja (kojeg bi možda neprecizno mogao nazvat kao odrednicu uređenja tonala ili dio tonala) koji nam je aktivan u prvoj pozornosti je aktivan i u sanjanju, što je razumljivo, jer je i jedini koji imamo ali je i neefikasno jer za to nije predviđen. Našao se u nebranom grožđu recimo to tako.

Ja recimo vrlo često u sanjanju opažam stvari i energiju za koju nemam sustav tumačenja. Zapravo to svi radimo al recimo da ja znam popustit i prepoznat spomenute mehanizme pa mi se to i češće događa. Što je najgore, takvo iskustvo ne možeš čak ni zapamitit jer nemaš s čime. Takvi snovi su često neuređeni i konfuzni. Upotrebom svjesnog napora mogu dovest svoj uobičajeni sustav tumačenja i rasuđivanja u sanjalačku pozornost no onda mi se događa ono što se događa svima: tumačenja koja dobijam su neprecizna, stvari koje vidim "maglovito podsjećaju" i "sliče" na neke stvari (kao tvoje plave zmije) no u biti to nisu. To su stvari za koje nemamo predmet na svom stoljnjaku.

Vrh

PostPostano: čet jan 21, 2010 8:30 pm 
Član foruma

lone_bird :mrgreen: slazem se sa tobom, i bas sam happy sto sam uspjela nadic sama sebe i tu potrebu da definiranjem koja je duboko ukorijenjena u um. Sjenko mi je to prvi put ukazao prije negdje godinu dana i vise, da probam ne definirat u umu ono sto promatram. Nas um cijelo vrijeme ima tu potrebu. Mozete napraviti pokus za ovu teoriju. Nacrtas si na zid neku tocku, i promatras je, ne vezajuci se za svoje misli. U jednom trenutku sve oko te tocke ce poceti se vijugati i shapeshiftati, i tad ces vidjeti da cim um pocne definirat sta se desava, analizirat, to vijuganje i shapeshiftanje prestane. Najbolji nacin za početnike da su uvjere kako nas um djeluje. PROBAJTE EXPERIMENTIRATI. uvidjet cete jos nesto, da ako uložite napor da ostanete u takvom stanju što duže, obicno će vas ili nešto počet češkati, ili telefon, ili ce netko uletit, ili slicne "prepreke" da razbiju to stanje.

Stari jogiji su mogli biti u takvom stanju satima (danima), čak postoji jedna priča o jednom kralju koji je mislio da ga taj jogi zeza, pa ga je polio vodom, da izadje iz njega... no zamisli nit to mu nije moglo maknuti koncentraciju. Što se više vježba to stanje duže možes biti u njemu :)

Vrh

PostPostano: čet jan 21, 2010 8:39 pm 
Član foruma

Alcy1 je napisao/la:
Aragone, informacije koje smatras da su istinite i koje nemozes provjeriti, a to ukljucuje i metafiziku i alternativne nauke, se nazivaju slijepo vjerovanje, sto jako odgovara vecini onih koje nazivate manipulatori.

Da li bi mogla da stavis citat ili vec nesto gde sam napisao da smatram da su te informacije istinite?

Citat:
Dakle koja je razlika izmedju mene i tebe u ovoj prici, pa gledajmo ovako, ja nisam napala niti tebe niti decaka - to je razlika

Zasto mislis da sam ja napao tebe?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.