Sada je: pet maj 09, 2025 8:29 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri jun 20, 2007 11:34 am 
Član foruma

Lee Marvin je napisao/la:
KAKVE SU OVO PODELE ?! KAKVA JE OVO UNIFORMISANOST ?!

NA STA OVO LICI ! NIKO NI REC DA KAZE O ZAJEDNISTVU,O UDRUZENOSTI !

OH,MI SMO SILNI,MI MOZEMO SVE SAMI,JEBES UDRUZIVANJE NAMERE,JEBES KRITICNU MASU,JEBES PRAVILO NAGUALA I OSTALE BAJKE! SVI SMO UCITELJI,SAVETODAVCI,POKROVITELJI I PRODAVCI,SVOJIH STAVOVA, MISLI I ZAMISLI;NOVOSVESTENICI PREDSTAVE O 'SLOBODI',NETRPELJIVI I VELIKI U SVOJIM MISLIMA,UVEK SPREMNI DA KAZEMO:"NE ! TI SI TAJ KOJI SE PRAVI VAZAN,A NE JA ! JA IMAM DUGACAK DUHOVNI STAZ,JA BOLJE ZNAM ! JA SAM SA DUHOM SEDEO U ISTOJ KLUPI U SKOLI !"

KOJA JE RAZLIKA IZMEDJU TI I JA ?

ZAR GOVOR NIJE NAJPOGUBNIJI MOGUCI RITUAL ?

MOZEMO LI MI,OVDE, DA GOVORIMO TAKO DA NE PRICAMO O SEBI !

UZALUD SVAKO ZNAJNE,AKO OVDE NEMA RADOSTI I LJUBAVI ?

ZAR SMO TOLIKO SEBICNI,

I JA I TI, I MI I VI

Lee Marvine,

Moram da ti skrenem pažnju da pisanje velikim slovima (caps lock) nije dozvoljeno jer se u celom internet svetu to smatra kao vikanje, dranje...a to je krajnje nekulturno.

Drugo, ti kažeš (urlaš): "MOZEMO LI MI,OVDE, DA GOVORIMO TAKO DA NE PRICAMO O SEBI !"

Izgleda mi da baš tvoj ego ovde urla stvarajući buku i iznoseći besmislene izjave. Izgleda da ti nisi obavešten da je Ja, ego, ugrađen u sve jezike sveta te je skoro nemoguće uopšte govoriti a da se ne priča o sebi. Kao što sam rekao u jednom ranijem postu "Ego je svesprisutan u rečima kao Gospod Bog..." Tako da smatram da je to što ti pričaš samo besmisleno i frustrirano filozofiranje. Ovo nije mesto gde se ispucavaju lična nezadovoljstva.

Molim Vas da prekinete sa međusobnim optužbama u stilu ko ima veći ego, ko se ovde pravi važan...svi su egomanijaci... Pa, jesu! Neko više a neko manje. Onaj ko je više taj urla po forumima. :mrgreen:

Svako dalje međusobno prepucavanje i bavljenje ličnostima koje učestvuju na ovom forumu tretiraće se kao spam i biće sprečeno. Molim vas da se vratite na temu a tema je Kastaneda i njegovo delo posmatrano iz ličnog ugla, a ne kritikovanje moje, tvoje ili njegove egomanija... Bolje da razmotrimo načine koje nudi Kastaneda da se toga oslobodimo.

Hvala na razumevanju.

Zadnja izmjena: STALKER; sri jun 20, 2007 11:40 am; ukupno mijenjano 3 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 20, 2007 11:35 am 
Član foruma

KAKVE SU OVO PODELE ?! KAKVA JE OVO UNIFORMISANOST ?!

NA STA OVO LICI ! NIKO NI REC DA KAZE O ZAJEDNISTVU,O UDRUZENOSTI !

OH,MI SMO SILNI,MI MOZEMO SVE SAMI,JEBES UDRUZIVANJE NAMERE,JEBES KRITICNU MASU,JEBES PRAVILO NAGUALA I OSTALE BAJKE! SVI SMO UCITELJI,SAVETODAVCI,POKROVITELJI I PRODAVCI,SVOJIH STAVOVA, MISLI I ZAMISLI;NOVOSVESTENICI PREDSTAVE O 'SLOBODI',NETRPELJIVI I VELIKI U SVOJIM MISLIMA,UVEK SPREMNI DA KAZEMO:"NE ! TI SI TAJ KOJI SE PRAVI VAZAN,A NE JA ! JA IMAM DUGACAK DUHOVNI STAZ,JA BOLJE ZNAM ! JA SAM SA DUHOM SEDEO U ISTOJ KLUPI U SKOLI !"

KOJA JE RAZLIKA IZMEDJU TI I JA ?

ZAR GOVOR NIJE NAJPOGUBNIJI MOGUCI RITUAL ?

MOZEMO LI MI,OVDE, DA GOVORIMO TAKO DA NE PRICAMO O SEBI !

UZALUD SVAKO ZNAJNE,AKO OVDE NEMA RADOSTI I LJUBAVI ?

ZAR SMO TOLIKO SEBICNI,

I JA I TI, I MI I VI

Pogrijesio si poantu.
Za sve postoji mjesto i vrijeme kao i nacin.
Ovaj forum bi trebao biti mjesto na kojem je prva i osnovna preokupacija sudionika - rad na sebi, ukoliko zelite jedni drugima gladiti programe izjavljivati ljubav ili djeliti radost, imate subforum sveostalo,
ako i to nije dovoljno uvjek mozete napraviti svoju web stranicu

nazalost kada je u pitanju svjesnost postoji puno ljudi koji su zainteresirani iskljucivo da ometaju druge, a pojedinim slucajevima i da ih manipuliraju, takva je priroda matrixa

Ovo je subforum o Kastanedi ciji je osnovni cilj bolje razumjevnaje Kastanede i njegovih metoda, to znaci da ne ostaje puno prostora za subjektivna ubjedjenja, predubjedjenja ili dogme. Niti za vjezbanje ega a kamoli za nametanje svojih proograma djonom.

ucesnici cija je iskrena namjera da rade na sebi lako se mogu prepoznati, isto kao sto se lako prepoznaju ometaci, bukaci i manipulanti

to nije pitanje sebicnosti nego golog prezivljavanja, narocitu sada u 15 do dvanest kada je kucu vec dobro zahvatio plamen

tko to ne razumije nije mu mjesto na ovom forumu

i po tisuciti put, ukljucivanje caps locka- smatra se vikanjem

posto sam siguran da ne vices u vlastitoj kuci molio bih te da ne vices ni ovdje

hvala na razumjevanju

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 20, 2007 11:50 am 
Član foruma

Sasi Gligu bih savjetovao da obrati paznju na pravila ovog foruma da se ne bi iznenadio ukoliko jednog dana bude baniran.

Citat:
Pod pojmom buka na ovom forumu podrazumjevamo bilo kakvu informaciju koja je nebitna za trenutnu diskusiju, ne daje nikakav smisleni doprinos istoj, odvlači paznju od teme ili zbunjuje. Buka se u diskusije moze ubacivati na najrazličitije načine, bilo da se radi o preusmjeravanju topica predstavljanjem brojnih sporednih pojmova ili protuargumenata, koji jos vise zamagljuju predmet diskusije nego li ga pojašnjavaju. Presumjeravanje diskusije na površni nivo, te korišćenje crno bijelih kontrasta takodjer su načini za podizanje buke. Na ovom forumu imamo samo riječi i cilj svakog diskutanta trebao bi biti, da bude potpuno svjestan svojih riječi, da ih upotrebljava jasno i koncizno, te da u svakom momentu bude svjestan dinamike diskusije.

Sasa ovo je vec x put da uleces djonom, nisi se ni registrirao a vec si bio na metafizici otvorio topic u kojem si sve prisutne koji se bave bilo kakavim vjezbama nazvao budalama. Od tada je proslo puno vremena i nisi vise novajlija tako da mi je tesko povjerovati da je u pitanju samo neprilagodjenost klimi koja vlada na ovom forumu.

Mozda ti i slijedeci tekst pomogne da bolje razumijes kako funkcionira ovaj forum.

Citat:
Netko jednom rece - Pusti dusu da dise! Potpuno se slazem. Svatko ima pravo da se izrazi onako kako zeli ili onako kako nalazi za shodno. medjutim u ovoj tvrdni postoji jedna mala zackoljica i ona je naravno semanticke prirode. Dakle - kako dozivljavate internet forum?
Ako vam je netko dosao u kucu, usao u salon za goste, da li cete stajati mirno i gledati ga dok tu istu vasu kucu pljuje, cijepa vase knjige, govori sto ga je volja bez ikakvog obzira prema drugim gostima, prostaci, urla, ismijava druge goste, nastoji ih izmanipulirati.... naravno da necete.

Pozdrav i hvala na razumjevanju

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 20, 2007 12:12 pm 
Član foruma

blue_jay je napisao/la:
Stalker ja zaista pozdravljam tvoju ideju da postavis topik magijski pokreti. Zanima me da li njih svako moze izvoditi ili je potreban odredjen nivo predznanja da bi bili efektivni?

Da bi se naučili magijski pokreti tenzegriteta, nije potrebno nikakvo predznanje. Ipak, učenje je uveliko olakšano ako se već bavimo borilačkim veštinama poput kung-fu-a, karatea i sl. jer ove veštine veoma razvijaju moć kinestetičke memorije koja je neophodna da bi se ovi pokreti naučili.

Ja sam imao sreću da sam se dosta godina bavio karateom pa mi učenje tenzegriteta nije toliko teško palo.

Kastaneda kaže da će svako, bez izuzetka, ko makar i povremeno vežba ove pokrete doći do unutrašnje tišine. U tome je njihova magija. Um pretrpan budalaštinama koje nam serviraju grabljivci će se zaustaviti i mi ćemo tada početi da opažamo svet i sebe direktno kao energetska polja.

Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 20, 2007 12:23 pm 
Član foruma

Mitar Miric je napisao/la:
Citao sam opet unazad ovu temu i stalno me proganja jedno pitanje. Ako se nasla slicnost sa letacima i lizardima .kako onda da se podrzavaju magijski pokreti , jer za Kasiopeju su to sve rituali, a rituali stete.

Pokreti tenzegriteta nemaju nikakve veze sa bilo kakvim ritualima. Oni su stvarni napor da se probudi svesnost o energetskom polju koje prožima i okružuje naše fizičko telo. To polje don Huan naziva dvojnik, energetsko telo, drugi... To je naš duh koji je jedini kadar da nas oslobodi ropstva.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 20, 2007 6:21 pm 
Početnik

STALKER je napisao/la:
Mitar Miric je napisao/la:
Citao sam opet unazad ovu temu i stalno me proganja jedno pitanje. Ako se nasla slicnost sa letacima i lizardima .kako onda da se podrzavaju magijski pokreti , jer za Kasiopeju su to sve rituali, a rituali stete.

Pokreti tenzegriteta nemaju nikakve veze sa bilo kakvim ritualima. Oni su stvarni napor da se probudi svesnost o energetskom polju koje prožima i okružuje naše fizièko telo. To polje don Huan naziva dvojnik, energetsko telo, drugi... To je naš duh koji je jedini kadar da nas oslobodi ropstva.

Hajde da se dogovorimo sta je Ritual pa da ne bude zabune. Ja sam pronasao sledece:

*Ritual je nesto sto se radi spolja da bi se postigle promene iznutra.

Zna li neko bolju ili potpuniju definiciju?

Efekti i svrha rituala je posebna tema.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 20, 2007 11:13 pm 
Početnik

Sasa Glig je napisao/la:

*Ritual je nesto sto se radi spolja da bi se postigle promene iznutra.

Zna li neko bolju ili potpuniju definiciju?

Ritual je, najšire posmatrano, svaka radnja koja se ponavlja veći broj puta u određenim (najčešće ravnomernim) intervalima i koja ima takvo dejstvo da dovodi do promena u onome ko je vrši. Dakle, najvažnija osobina je PONAVLJANJE sa pratećim, hipnotišućim, efektom koji se tako izaziva. Nama najpoznatija je upotreba ZVUKA u navedene svrhe (šamanski bubnjevi ili savremena tehno muzika mogu izazvati slične simptome u pogledu promena krvnog pritiska). Pored zvuka, poznato je i korišćenje POKRETA sa istim (ili sličnim) dejstvom pa nije slučajno da se isti uspešno koriste kao veoma efikasno sredstvo u mnogim (ako ne i svim) religoznim i verskim sistemima prilikom uticanja na sledbenike. Tehnike hermetičkog i kabalističkog prizivanja sile (izvođenje kabalističkog krsta, srednjeg stuba, rituala pentagrama i sl.), prakse hrišćanskog bogosluženja (krštenje, liturgije) i td. su primeri ritualnog ponašanja. Znači, po definiciji, ritualno ponašanje se vrši u cilju izazivanja određenog efekta na svest praktikanta.

Grubo posmatrano, puno toga u ljudskom ponašanju se može (ne obavezno i mora) podvesti pod ovakvu definiciju. Ritualna svakodnevna ishrana u isto vreme, paljenje cigareta i ispijanje kafe u istim intervalima, ritualni odlazak na posao, pa čak i ritualni seks (petak, dan za .....) predstavljaju sigurni metod za neprekidno oticanje životne energije iz centara našeg tela i jedan od najefikasnijih metoda naših prijatelja letača za održavanje dosadnog, neinventivnog, ponavljajućeg, RITUALNOG unutrašnjeg dijaloga svojih robova koji ih održava u stanju hipnotičke bezvoljnosti i odsustva želje za otporom. (Otuda, strategija ratništva podrazumeva i odsustvo rutina i sklonost ka beskrajnoj improvizaciji). Pored njih, i ljudski mučitelji su do savršenstva razvili metode za ritualno zatupljivanje ljudi po zatvorima putem beskrajno ponavljajućih pokreta (tucanje kamena, šetnja u krugu i sl.).

Sa aspekata Kastanedinog učenja rituali nisu dobrodošli zbog svoje opasne osobine da veoma efikasno vezuju pažnju onoga ko ih praktikuje. Bilo kakvi postupci opsesivnog bavljenja imaju isti (negativni) učinak.

Znači, svaki ponavljajući pokret može biti ritualni pokret ali suštinski je važno dejstvo koje isti izaziva. Uostalom, ne moraju svi ritualni pokreti da imaju negativni predznak. I vožnja automobila predstavlja ponavljajuće, opsesivno izvršavanje istih radnji koje žestoko opterećuju svest čoveka čineći ga automatom, pa ipak se svi slažemo da to predstavlja neophodno i korisno ponašanje jer isključuje razmišljanje i smanjuje vreme za reagovanje.

Tenzegritetski pokreti nikako ne mogu biti rituali već upravo i služe da razbiju obrazac ritualnog ponašanja prosečnog čoveka tako razarajućeg za njegovo zdravlje i energiju. Efekat ponavljanja pokreta je kod Magiskih pokreta, naravno, prisutan ali na način kao što sportista ponavljanjem pokreta podizanja tega razvija svoje mišiće ili kao što beskrajno ponavljanje tonova na klaviru kroz vežbu dovodi do savršene melodije. Nikome ne pada napamet da ovakve pokrete (ili beskrajno puta ponovljene pokrete pri izvođenju kata u karateu) nazove ritualima. U slučaju Tenzegriteta meri se efekat koji takvi pokreti izazivaju na onoga ko ih primenjuje obzirom da to nisu fizičke vežbe već pre pokreti koji služe prizivanju snage. Primarni njihov cilj je izazivanje zaustavljanja unutrašnjeg dijaloga a prateći, pozitivni, efekti na mišiće i celo telo su čist bonus. Pokreti nisu izmišljeni sa ciljem delovanja na određene koštano/mišićne grupe (aerobik ili slične vežbe telesnog razvijanja) već imaju, pored navedenog delovanja na zaustavljanje unutrašnjeg dijaloga, presudni uticaj na upoznavanje sa vibracionom silom u našem telu. Efekat uticaja na energetsko uravnoteženje celog organizma ogleda se i kroz razbijanje okorelih obrazaca mišljenja i ponašanja.

Nije samo energija ono što očekujemo da pazarimo od praktikovanja pokreta. Ne zaboravimo da je to i JEDINI penicilin za naše leteće gospodare koji su nam dali svoj um u zamenu za našu energiju. Naš um je njihov um. Naša samovažnost je njihov poklon.

A ŠTA ĆEMO AKO SE ISPOSTAVI DA JE UOPŠTE NEMOGUĆE UNIŠTITI SVOJU SAMOVAŽNOST BEZ PRAKTIKOVANJA MOĆNIH POKRETA ?

Tada nam džabe i smrt kao saveznik, i mali mučitelji i kontrolisana ludost i sanjanje. Eksere ne možeš da ukucavaš golim rukama. Moraš da uzmeš pravi alat.

ČEKIĆ.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 21, 2007 4:09 pm 
Član foruma

Upoznala sam ljude koji nisu procitali ni jednu 'kastanedinu knjigu'.:mrgreen:
Njima je to prirodno stanje stvari.
Oni to >zive< uskladjeni sa ritmom/rutinom Vasione.

Onog trenutka kad smo se zaceli dobili smo alat/fizicko tijelo.
"Uspostavio" se magijski pokret...Zivot.
Shvatajuci ovo,covjek je na dobrom putu da dalje ispo>stavlja<.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 21, 2007 7:31 pm 
Član foruma

Diamond je napisao/la:
Upoznala sam ljude koji nisu procitali ni jednu 'kastanedinu knjigu'.:mrgreen:
Njima je to prirodno stanje stvari.
Oni to >zive< uskladjeni sa ritmom/rutinom Vasione.

Onog trenutka kad smo se zaceli dobili smo alat/fizicko tijelo.
"Uspostavio" se magijski pokret...Zivot.
Shvatajuci ovo,covjek je na dobrom putu da dalje ispo>stavlja<.

I moje mišljenje je da nikakav poseban redoslijed pokreta nema ekskluzivnu mogućnost doprinijeti nekim ciljevima koji se pripisuju magičnim pokretima kako ih je opisao Castaneda. Ima cijeli niz vjezbi čijim vjezbanjem se ostvaruju nevjerojatni rezultati na tim poljima. Od drevnih taoističkih vjezbi, vjezbi budističkih monaha do na zapadu popularnog tai chija i do ina.
Ima ljudi kojima više lezi neki sustav koji se ne bazira na Castanedi uopće.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 21, 2007 7:54 pm 
Početnik

Iamquetzalcoatl
Pozljivo sam procitao tvoj tekst uglavnom nema puno mesta oko kojih bi se sporili. Posto nisi naveo bolju definiciju ili osporio onu koju sam ja naveo konstatovacu da su Magiski pokreti ipak rituali. O njihovim efektima, smislu potrebi mozemo naravno prodiskutovati i videti u kom i kolikom obimu ih mozemo porediti to sa drugim ritualima koji imaju ikakve slicnosti. (molitva, mantranje, ritualni plesovi, tehnike hermetizma ,bajanje i ko zna sta jos jer je stvarno obilje svega i svacega).

Don Huan je je rekao o ritualima to sto je rekao da ne ponavljam vec receno. Na nama je da to i razumemo. To sto je on govorio se uklapa i sa vec recenim u svetu duhovnosti. Nisam u mogucnosti da precizno ikog citiram ali otprilike i ukratko :

Duhovni tragaoci su davno i na mnogim mestima odmah videli da postoji povezanost izmedju spoljasnje i unutrasnje oblasti. Odatle i toliko izobilje rituala. Odmah se vidi uzrocno-posledicna i neizbezna veza. Radis nesto spolja da proizvedes nesto unutra Tako je nastao ritual. Naravno i Stari vidovlnjaci su to videli na njima svojstven nacin.

Nesumnjivo je da rituali imaju snazne i rznovrsne efekte. Generalno ono sto je krajnje pogresno vezano za rituale je uverenje da nesto radis spolja da bi proizveo kvalitentnu promenu unutra. Rituali zaista deluju – ali su oni povezani kao posledice.

Takvo uverenje unistava skoro svaku religiju ili vec one koji delaju u skladu sa tim. Svaka celina koja nema da ponudi nista vise od rituala je pre ili kasnije osudjena na propast. To bi se desilo i sa hriscanstvom kada bi ostala na nivou molitve i citanja poslanica, i apsolutno sa svim ostalim sistemima. Molitva je potrebna na pocetku a posle ne kada se usvoji to nesto drugo (strategija ratnika u nasem slucaju) molitva postaje besmislena jer se zivi u stanju posvecenosti.

Sva je sreca sto smo izabrani da kako tako mozemo citati Castanedine knjige i osvedociti se mudrost i kreativnost tog sveta i videti obilje informacija nemenjenim za borbu protiv samorefleksije.

Napisao si

Tenzegritetski pokreti nikako ne mogu biti rituali vec upravo i služe da razbiju obrazac ritualnog ponašanja proseènog èoveka tako razarajuceg za njegovo zdravlje i energiju.***

Ja bih ipak to odvojio i napravio razliku Ritualnog i Rutinsko ponasanja.

O ciljevima Magiskih pokreta mozemo da polemisemo ali samo da ne mesamo u ovom trenutku Ciljeve Magiskih pokrete i Ciljeve rekapitulacije jer cemo se pogubiti u tekstovima i temema

Napisao si

*** A sta cemo ako se ispostavi da je uopste nemoguce unistiti svoju samovaznost bez praktikovanja magicnih pokreta***

Bas suprotno Snaga ucenja Don Huana se i sastoji od velikog dijapazona mogucnosti u borbi protiv samovaznosti. Siguran sam da znas da postoje razna delovi ucenja koja ako ih praktikujemo dovode do zaustavljanja unutrasnjeg dijaloga, cuvanje energije i gubitka samovaznosti pa me cudi da si to napisao ali evo da te podsetim

-delanje bez ocekivanja – (cuva jako velike kolicine energije)
- brisanje licne istorije
- ispravno hodanje
- ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jun 21, 2007 11:52 pm 
Početnik

Saša,
Znaš da sam ja zadnji koji će osporiti dejstvo delanja bez očekivanja, korišćenja smrti kao savetnika, brisanja lične istorije, malih mučitelja, kontrolisane ludosti itd, itd. Odnosno, ja baš potenciram sve te tehnike jer one, između ostalog, utiču na podizanje nivoa energije. U tome se ne sporimo. Tako da, kada pričamo o Pokretima, NARAVNO DA NISU JEDINO POKRETI GENERATORI ENERGIJE već i sve prethodno navedeno kao i još mnogo toga drugog. Dakle, ne SAMO Pokreti i ne JEDINO Pokreti već i sve drugo iz Kastanedinog učenja, svaki dan, uvek. Ako ti već imaš dovoljno energije, ako si tu energiju prikupio besprekornim životom u kome primenjuješ sve one prethodne stvari, onda nemoj da ih radiš, jebeš Pokrete ako treba da ih radiš SAMO ZBOG ENERGIJE. Ili, da se razumemo do kraja. Šta kome vrede samo Pokreti ako ne primenjuje ništa drugo od Učenja u svakodnevnom životu. (Mada bi i sama upotreba Pokreta bez ičega drugog dovela mic po mic do daljeg.... Ali dobro. slažemo se.) I zbog toga tebi priča o njima smeta jer je najlakše ispasti pametan u društvu pričom o Pokretima pošto svi nešto vežbaju i tu već svako može ponešto da skapira a ne da te gleda ko budalu kad spomeneš Ca.Ca., jer tu ima i komercijalnog efekta, i druženja, i knjiga i slika i Vežbaonica i svi su IN jer su u TRENDU pošto znaju TENZEGRITET, i mogu da prodaju fazone klinkama ”da od toga mogu i da SVRŠE”. I ko zna šta sve ne. I koga još jebeno briga da razmišlja o traganju i kontrolisanoj ludosti kad je danas na programu CULT na Topčideru a posle idemo u salu na Tenzegritet. Evo, slažem se sa tobom. I meni smeta. Naročito kad naplaćuju prenošenje Pokreta.

Znači, do ENERGIJE možeš doći i drugim sredstvima (slažem se potpuno da čista besprekornost najbolje čuva energiju), ne trebaju ti Pokreti. Do unutrašnje tišine takođe vode i drugi putevi, ne trebaju ti Pokreti.

ALI, ALI, ALI !

Zaboravio si da priča o Pokretima nije samo priča o ENERGIJI. To je i:

Priča o Preraspodeli te iste energije u telu (Ne može nikako drugačije jer jedino Pokretima možeš da povratiš energetski optimalno stanje tela putem dovođenja svih Centara u red),
Priča o Letačima (Ne može nikako drugačije jer, između ostalog, jedino Pokretima možeš da izbaciš energetsku implantaciju na vrhu temena - NE besprekornošću, NE kontrolisanom ludošću),
Priča o Vibracionoj sili (Ne može se nikako drugačije doći čak ni do spoznaje da ona postoji a kamo li tek da se njome manipuliše. Tek Pokretima počinješ istu da osećaš)

Ima i drugo.

Priča o buđenju NAMERE (tu su i druga sredstva na raspolaganju).
Priča o aktiviranju energetskog tela i učenju da se njime manipuliše (ima i druga sredstva - sanjanje).

Itd, itd.

I zato postavljam jasnu i logičku tezu:

1. Letači su nam dali um u zamenu za energiju. Hvala im.
2. Um nam je doneo razarajući poklon iz Pakla - Samovažnost.
3. Želimo li da razorimo Samovažnost (KAO NAJVEĆEG POTROŠAČA NAŠE ENERGIJE), MORAMO da skinemo Letače sa naše grbače. Jer kad odlete (odskakuću ? odpuze ? odgmižu ?) odneće i to sranje sa sobom.
4. JEDINO što Letače tera od nas su Magični Pokreti.

Ponavljam:

A ŠTA ĆEMO AKO SE ISPOSTAVI DA JE UOPŠTE NEMOGUĆE UNIŠTITI SVOJU SAMOVAŽNOST BEZ PRAKTIKOVANJA MOĆNIH POKRETA ?

SVE drugo je suviše slabo za Letače. I besprekornost, i sitni mučitelji, i kontrolisanje ludosti svaki dan, i moranje da se veruje, i putovanje avenijom svesti, i putovanje autoputem, i ne-radi, i zurenje u drveće. I zurenje među ženske butine. Lepo, korisno. Ali nedovoljno. Mora čekić u glavu. Ili ne mora. Jebeš sve ovo, što se uopšte zamaramo. Pridružimo se sitnim mučiteljima do kraja života. Ma kakvi Pokreti. Pa još Magični. Idemo na utakmicu pa prvog pandura šipkom u glavu. PA DA VIDIŠ TI MOJE POKRETE. U redu je. Oćeš - Nećeš. Meni ne mora niko da se pravda. Ni da mi objašnjava bilo šta. Kako god ko hoće. Kako god ko razume. Kako god ko želi. Meni je, lično, baš svejedno. Ne ubeđujem nikoga.

Ali, ovo je moje mišljenje. Možda strašno grešim. Možda uopšte i ne znam šta pričam. Možda ništa nisam razumeo. Baš me briga. Samo, ne mogu da budem jasniji i direktniji od ovoga:

BEZ POKRETA, NEMA IGRE.
BEZ REKAPITULACIJE, NEMA IGRE.
BEZ SANJANJA, NEMA IGRE.

Inače, ne bi tek tako Huan i ostali ceo život radili Pokrete i Rekapitulaciju. Ne bi Nagual Hulijan i Silvio Manuel džabe pravili Šamanistički Teatar u kome je Hulijan glumio a Manuel igrao Pokrete. Ne bi Huan ostavio u nasleđe Kastanedi da uvede novu eru, eru čiste preraspodele energije.

Jer, znali su oni, stare su to kuke: ČIM PREKINEŠ SA POKRETIMA, EVO GADOVA NAZAD.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 22, 2007 6:07 pm 
Početnik

Zelim da vas obavestim da se u Beogradu svakog prvog ponedeljka u mesecu desavaju susreti ljubitelja ucenja Don Huana

Teme

1. Ovoga puta imam usmeno obecanje da ce doci Prof Dusan Pajin koji je pisao predgovore na Kastanedine knjige, Kao i gospodin D. Vukovic koji je doktorirao na temu Kastanede.

/ ako neko zeli da dodje samo zbog tog neka mi se javi jer cu proveriti informaciju o njihovom dolasku na dan dva pre susreta/

2. Formira se grupa koja bi pod nadzorom prakticara koji vezbaju vise godina radila Magiske Pokrete.

/zelim da naglasim da su proteklih godina potpuno besplatno drzali obuku svima onima koje je to zanimalo, a siguran sam da ce to ostati tako i u buduce /

3. Neobavezno caskanje o svemu i svacemu

Beograd,
Svaki prvi ponedeljak u mesecu , restoran PARK (na ulazu u Kalemegdan, kod Pedagoskog muzeja) -- u 19h.
Izvolite...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 23, 2007 12:07 pm 
Početnik

Iamquetzalcoatl

Pre svega da izrazim zadovoljstvo sto ispred sebe imam takvog sagovornika koji ume da prati nit price pa se evo nadam skorom zavrsetku polemike.

Favorizujes pricu o energiji koja postaje kljucni deo nase polemike. Potpuno se slazem sa tobom da to i treba tako. Drago mi je da se slazemo i oko toga da se energija moze dobiti i praktikovanjem drugih vestina i kako kaze

Vesela Vestica
**moje mišljenje je da nikakav poseban redoslijed pokreta nema ekskluzivnu mogucnost doprinijeti nekim ciljevima koji se pripisuju magicnim pokretima kako ih je opisao Castaneda. Ima cijeli niz vjezbi cjim vjezbanjem se ostvaruju nevjerojatni rezultati na tim poljima***

Ja bih da dodam i predpostavim da su magiski pokreti najjaci pokreti za koje iko zna i da donose najvise energije. Moguce tesko mi je da proverim ali prihvatam.

Charmer
***Efekti magijskih pokreta:
1.Unutrasnja tisina
2.Totalno blazenstvo-kada se pokreti rade koliko toliko pravilno (kada se rade mocno mozete samo misliti...)
3.Poboljsana koncentracija
4.Povecanje uspesnosti na svim poljima
5.Mnogostruko povecanje zdravlja
6.Radost i zadovoljstvo postojanja (zivota)
7.Donose takav mir da nikakvi besedini (pa ni gomile njih tome ne mogu prici)
8.Mnogi se drogiraju ili piju alkohol da bi usli u neko stanje zadovoljstva -sa magijskim pokretima to vam nece trebati jer daju mnogo bolji efekat ,plus ne narusavate zdravlje i trosite novac.
9.Omogucavaju povecanje vaseg energetskog bilansa i samim tim dalji uspeh i napredak u vasim carobnjackim (ratnickim) aktivnostima***

Prihvatam sve gore navedeno. Ali isto tako prihvatam i mogucnost drugih tehnika koji donose iste rezultate. Pogledaj pamflete raznih new age pravaca pa ces se sloziti.

Preraspodela energije.

Istina je da kada se preraspodela energije izvrsi na pravi nacin dolazi do 5. Mnogostrukog povecanja zdravlja. Ali to se postize i u drugim tehnikama. Molitva leci, postoji milion rituala lecenja.

Uglavnom postavljas pricu kao da je energija osnov svega, sto ima i logike.

Pises

*** I zato postavljam jasnu i logièku tezu:

1. Letaèi su nam dali um u zamenu za energiju. Hvala im.
2. Um nam je doneo razarajuæi poklon iz Pakla - Samovažnost.
3. Želimo li da razorimo Samovažnost (KAO NAJVEÆEG POTROŠAÈA NAŠE ENERGIJE), MORAMO da skinemo Letaèe sa naše grbaèe. Jer kad odlete (odskakucu ? odpuze ? odgmizu ?) odnece to sranje sa sobom.
4. JEDINO što Letace tera od nas su Magièni Pokreti***

Slozio si se da do energije mozes doci i drugim sredstvima a tvrdis 4.
Znaci li to da im samim pokretima dajes specijalne znake koje ih teraju od nas. Ili tvrdis da su jedino magicni pokreti toliko jaki da mogu da oteraju azdahe. Neko je na forumu rekao da ce nas izjedati u vecoj kolicini sto imamo vise enrgije.

O Gadovima, kako ih tih nazivas

Ja bih pozvao u pomoc pricu o sitnim muciteljima i pricu o preuzimanju odgovornosti za sopstvena dela.
*** Ti se zalis . ceo svoj zivotti se zalis jer nisi preuzeo odgovornost za sopstvene odluke***
A pozvao bi i onog lava koji ce nas pojesti jer nas vidi kao hranu.
Jednostavno oni rade ono sto rade takav je proces. To sto se nama to ne dopada i treba nam energija je druga stvar. NAUCI da zivis sa energijom do noznih prstiju ili NAUCI da budes besprekoran pa te nece uznemiravati njihova pojava.

Da ali meni treba Energija
DA DA, kao i novca nikada dosta energije. Pitam ja tebe Kolika je to energija potrebna da bi se ostvarilo blazenstvo. Ili kolika je kolicina novca potrebna za srecu. Imati energije je zaista mocna stvar. Jesmo li blize besprekornosti time sto smo mocni.

Moc je prepreka na putu ka znanju.

Nas gubitak energije je POSLEDICA-jednostavno zakonitost. Ako napravis los posao izgubices novac. Bez energije si ili bez novca i eto mesta za samozaljenje. Obicno su nam drugi krivi ili nam samo malo fali novca. Preuzmi odgovornost. i prihvati da je to stanje posledica -nemanje besprekornosti

I sta dalje?
Uzmes energiju nadomestis i putuj dalje igumane ne misli na manastire. Puknes lovu i bas te briga uzmes kredit. Ali Oni u Banci ti stave HIPOTEKU na ...
A tamo gore?
Tamo je jos mnogo surovije nema cak ni sitnih slova gde mozemo videti koja je opasnost u svemu. Lici na potpisivanje blanko ugovora.

Don huan lepo kaze je visoka cena rituala koju placamo morbidnoscu koja ima najvece oravo najvecu HIPOTEKU na nasu svest.

Jednostavno to se ne radi tako. PRKOSIS ZAKONIMA. Uzimas nesto sto ti ne pripada. Mozda i uzimas iste novcanice koje si imao u rukama ali one ti vise ne pripadaju Mozes to naravno ali budi spreman i da prihvatis posledice i Hipoteku.

Don Huanu su bile potrebne godine da dobije znak duha i dozvoli Castanedi da pusti pricu o Pokretima.

Zasto?
Zbog devet tacaka koje navodi koje navodi Charmer. Bilo bi smesno da je tako i paradoksalno. Naravno da ne druga je stvar u pitanju. Pokreti su i tekako mocni njihovo dejstvo je prejako. Opasnost je to. Don Huan je odgovoran i naravno nije na svoju volju to uradio nego je cekao godinama znake duha. Sada je odgovornost na onima koji nude magiske pokrete. Stalker hoce da postavi web prezentaciju i besplatno ponudi svima znanje Magiskih pokreta. Uredu ako je sve ovo drzi u malom prstu i moze da vlada situacijum samo napred ili ga idalje moje moje neznanje uveseljava i uopste ne misli ovako kao ja OK.

***SAMOPOZVANI nisu dobrodosli u svet vracva.***

A na Magiske Pokrete moze da dodje svako (postaje li i ratnik) negde besplatno a negde ima i da se plati debelo a nije potrebno ni predznanje.

Stvar je takva kakva jeste u ovom trenutku moje misljenje o M. Pokretima je. Kada bas nemas drugih sredstava radi pokrete. Ali imaj na umu citavu pricu o njima.

Koristim priliku da se IZVINEM svima onima koji su se smatrali budale ili... zbog moje price o znacaju Magiskih pokreta. Ponovo cu proveriti jesam li upotrebio tu ili slicnu rec. Stvarno nemam nameru da ikoga vredjam a pogotovu ne ljude koji su kao i ja posveceni ucenju Don Huana. Ali oko onoga sto napisete ili napisem vodicemo polemiku do kraja.

Ja sam ovo jednostavno morao da vam kazem vi kako zelite...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 23, 2007 7:34 pm 
Član foruma

Išao jedan mudrac putem i naišao na na jednog čoveka kako golim rukama pokušava da zakucava eksere. Ruke su mu bile skroz krvave ali je on uporno udarao dalje.

Mudrac se začudio i upitao čoveka:

"Šta to radiš?"

"Pa, zar ne vidiš, zakucavam eksere."

"Ali, zašto ne uzmeš čekić?"

Čovek ga je pogledao kao da je lud.

"Naš sveštenik nam je rekao da je čekić jedna veoma opasna stvar i da nas može ubiti. Još nam je rekao da je besprekoran i produhovljen čovek samo onaj koji zakucava eksere golim rukama."

"Ali, lakše je to raditi čekićem, a uz to nećeš trpeti bol i krvariti."

"Ne, ne, to je pogrešno. To nije BESPREKORNO. Ja radim ovako, a ti ako hoćeš idi pa zakucavaj čekićem."

Mudrac se zahvalio i otišao dalje pitajući se da li je čekić dovoljno efikasna alatka. Možda bi od sad trebalo da zakucava maljem od 50 kg.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 24, 2007 2:33 am 
Član foruma

"Najvaznija stvar je da shvatis kako ne postoji 'Kastanedino ucenje'".

Karlos Kastaneda("Susreti sa Nagualom")

Zna li iko ista o 'Ucenjima' Dzoa Korteza,Carlija Spajdera,Isidoro Baltazara,Dilasa Grau-a ili Dzona Majkla Abelara,Mariana Aureliana ?

P.S.Promukao sam,pa ne pipam Caps Lock.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 24, 2007 8:40 am 
Početnik

"Najvaznija stvar je da shvatis kako ne postoji 'Kastanedino ucenje'".

Karlos Kastaneda("Susreti sa Nagualom")

Zna li iko ista o 'Ucenjima' Dzoa Korteza,Carlija Spajdera,Isidoro Baltazara,Dilasa Grau-a ili Dzona Majkla Abelara,Mariana Aureliana ?

P.S.Promukao sam,pa ne pipam Caps Lock.

Ako se tvoj tekst odnosio na mene, ako ne da izrazim svoju radost

=D> Potpuno se i Napokon slazemo stvarno ne postoji Kastanedino ucenje vec samo interpretacija onoga sto je on naucio u segrtovanju kod Don Huana koju nam on prenosi kroz knjige.

Inace postoji knjiga Ucenje Don Huana pa je mozda primereno koristiti i rec ucenje

Ja nemam pojma o ucenjima koje navodis ali bih voleo da me obavestis pojedinim koje izaberes na mail jer nisu tema ovog dela foruma.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 24, 2007 9:20 am 
Član foruma

Nije se odnosilo ni na koga,i odnosilo se na sve.

Sto se tice pomenutih licnosti,prva cetvorica su bili Kastanedini bliski prijatelji,a ostala dvojica don Huanovi.O ostalom ne znam.Ako neko zna,neka javi.

A sto se tice pokreta,ko hoce nek radi,ko nece ne mora.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 24, 2007 10:12 pm 
Početnik

Vesela Vjestica je napisao/la:
I moje mišljenje je da nikakav poseban redoslijed pokreta nema ekskluzivnu mogućnost doprinijeti nekim ciljevima koji se pripisuju magičnim pokretima kako ih je opisao Castaneda. Ima cijeli niz vjezbi čijim vjezbanjem se ostvaruju nevjerojatni rezultati na tim poljima. Od drevnih taoističkih vjezbi, vjezbi budističkih monaha do na zapadu popularnog tai chija i do ina.

Nisam stručnjak za Tai Chi i bilo bi glupo da o tome pričam. Siguran sam da postoji mnogo ljudi koji bi puno toga mogli da kažu o energetskom delovanju te tehnike, postoje i silne knjige itd.. Zašto npr. ne staviti u ovaj spisak i hermetičke vežbe vibriranja energije u sefirotima (10 komada u telu) formulama koje ih aktiviraju a zatim usmeravanje te, tako pobuđene energije, da ide putem srednjeg stuba (ili čak i drugim stazama koji ih povezuju a da pri tome koristimo još i Tarot karte za svaku stazu među Sefirotima). Osamdesetih godina su to bile dosta popularne tehnike na ex-YU prostorima. Setimo se i ide, pingale i kundalinija u Radža jogi. Itd. Itd. Ne sumljam da sve te vežbe deluju, možda baš i onako kako ih njihovi tvorci (učitelji, poznavaoci) i reklamiraju. Ali, naravno nije stvar u tome. U korenu ovoga leži pitanje zašto koristiti OVO A NE ONO ? tj, da banalizujem, ŠTA JE BOLJE? Da bi dobili odgovor na ovo pitanje, trebalo bi uraditi, šta ? Dovući poznavaoce svih tih tehnika i u direktnom sukobu odrediti pobednika. E, tako funkcioniše um prosečnog čoveka. Test, kviz, poeni, sudije, malo spektakla i muzike, perle i ženske butine. I onda imamo pobednika i svi sad znaju šta im je činiti. Namerno karikiram da bih istakao da to jednostavno tako ne funkcioniše. Babe i Žabe. To je kao kad bi razmišljali da li je bolji karate ili džudo ili kung fu ili kendo ili aikido ili … Nema odgovora na to pitanje. Čak i da napravimo turnir (i jesu pravljeni) šta bi saznali ? Samo ko je u tom trenutku bio uspešniji. Sutra je situacija obrnuta. Zašto je ovaj koan nemoguće rešiti ? Zato što ne znamo šta znači reč, “BOLJE” . Za nekoga je jedna stvar bolja, za drugoga nešto sasvim drugo. Čak je i za istog čoveka, u različitim vremenskim intervalima (životnim dobima) ista stvar ima različito dejstvo. Znači, niko ne zna šta je BOLJE. Možemo jedino da raspravljamo o efikasnosti i prilagođenosti nama određene teme, vežbe, učenja. Naravno, poznajemo samo ono što smo probali. O drugim stvarima pojma nemamo. Pa ili ćutimo ili verujemo u napisano.

Ipak, mi ovde (ili barem neki od nas) tvrdimo da Tenzegritet ima univerzalnu korist za sve ljude. Moramo da verujemo da je to tako, ali nećemo (ili barem ja) braniti taj stav (ničijim) životom. Samo do pre desetak godina (knjiga Magija pokreta je kod nas izašla 1998) nismo ni znali da Pokreti uopšte i postoje. Ali ista stvar je i za druge tehnike. Po čemu bi morali da imamo više poverenja u bilo šta drugo što nam je servirano u nekim drugim knjigama ? A koliko tek knjiga ima koje nisu prevedene kod nas i za koje ljudi i ne znaju ? I tako u krug. Međutim, ja to vidim kao vrlo jednostavnu stvar. Odabrao si određeno učenje ili tehniku. Preciznije, nešto u tebi je izvršilo taj odabir jer su se poklopile mnoge zajedničke tačke tvoje ličnosti sa detaljima te tehnike ili učenja. I to je sve. Ono što je za tebe OK za nekog drugog je nekorisno. Kada bi svi tako posmatrali, tj. kada bi dali pravo drugim ljudima na njihov izbor a ubeđivanje u ispravnost našeg stava smatrali samo kao dobronamernu priču čiji je cilj da pomogne, ne bi dolazilo do onoga do čega dolazi. A dolazi do toga da smo spremni da ubijemo ako se drugi ne slažu sa nama. Spremni smo da fanatično branimo, do zadnje kapi (tuđe) krvi našu pamet. Strategija ratnika ne priznaje nikakvu fanatičnu odbranu svojih stavova, jer ratnik nema posede koje će da brani do smrti. Osim ako ne donese svesnu odluku da ipak tako uradi pa onda uključi svoju kontrolisanu ludost da ga u tome podrži (ne-rad).

Vesela Vjestica je napisao/la:
Ima ljudi kojima više lezi neki sustav koji se ne bazira na Castanedi uopće.

Dobro. Ovde se nalaze ljudi koji, ipak, misle drugačije.

Dakle, ne znam da li je Tai Chi (ili bilo šta drugo) bolje, šta god to značilo. Ali, mislim da:

- ne treba mešati Tai Chi (ili bilo šta drugo) i Magične Pokrete,
- ako prihvatamo učenje Ca.Ca. onda osećamo da su i Pokreti deo tog učenja (i to veoma važan deo) i praktikovaćemo njih a ne npr. Vudu rituale i prizivati ljubav Erzuli Fride. Treba biti vrlo oprezan pri pravljenju mix učenja tj. kombinovanja delova različitih učenja da se ne odleti pravo u psihozu.
- Pokreti su prizivanje snage. I njihov kontekst je drugačiji od konteksta svakodnevnog života i mogu sa složiti sa napomenom iz knjiga da ih treba razdvojiti od briga svakodnevnog života tj. (ako je to moguće) odvojiti od zvuka televizora, radija i sl. Treba ih prihvatiti kao ŠALU ali ih izvoditi OZBILJNO, žestoko i sa razumevanjem svrhe Pokreta. Pomaže barem elementarno poznavanje borilačkih veština.
- Čini mi se da se treba pridržavati saveta da se klonimo dejstva kretanja vazduha po našem oznojenom telu iz razloga navedenih u knjizi.

Sasa Glig je napisao/la:
Preuzmi odgovornost. i prihvati da je to stanje posledica -nemanje besprekornosti

Da, samo kad ne bi bilo izvršene agresije od strane Letača (ili što bi u SOLARISU Sartorijus rekao “tvorevina F.“. Dakle, od sada su to, za mene, “tvorevine L.“ – čisto da ih malo zajebavamo) . Dakle, nije situacija u kojoj smo mi napadnuti u dobu od treće godine i postali trpeza tvorevina L. nastala zbog našeg nemanja besprekornosti pa da bi sad mi preuzeli odgovornost za to i prihvatili to stanje. Ne prihvatimo to kao POSLEDICU jer je ništa od naših postupaka nije izazvalo. Nekada davno, pre million godina, u školama smo učili priče iz II sv. rata i postojao je termin “Privremeno okupirana teritorija (POT)”. Dakle, ako si slabiji, neko te okupira i ti tu ne možeš ništa pa ćutiš. Dok ćutiš. Možda i zauvek ali zato ćutiš i vežbaš (treniraš, učiš, plačeš, šta god) pa ćeš, MOŽDA, jednog dana postati sposoban da povratiš POT. Čini mi se da je to baš ovaj slučaj.

Sasa Glig je napisao/la:
Jednostavno oni rade ono sto rade takav je proces. To sto se nama to ne dopada i treba nam energija je druga stvar. NAUCI da zivis sa energijom do noznih prstiju ili NAUCI da budes besprekoran pa te nece uznemiravati njihova pojava.

Lepo je to što oni rade svoj posao ali i komarci rade svoj posao, sišu nam krv i mi se ne ljutimo na njih ali ih ipak ubijemo (ako možemo). Dakle, mi ne mrzimo komarce ali im ne dozvoljavamo da nam to rade. Poenta je da NE MOŽEŠ da naučiš da budeš besprekoran sve dok su ti na grbači jer vučeš na glavi (i u glavi) njihov um i njihov poklon – samovažnost. Ovo je borba na život i smrt.

Znači, tvoja teza je sledeća:

- nemaš novac, nemaš energiju (ili šta god),
- žališ se, kukaš,
- grčevito se boriš da nađeš metode da to stanje prevaziđeš,
- ako i uspeš u tome, nećeš doći do zadovoljstva jer ovom krugu nema kraja, kao kod narkomana, uvek ti treba JOŠ,
- ne shvataš da tvoj pravi problem nije nedostatak novca i energije nego nedostatak besprekornosti koji je i doveo do ovih nuzpojava,
- da si bio besprekoran ne bi imao ove probleme,
- čak i ako bi ih imao, ne bi kukao i žalio se već bi to shvatio, pa ako ne možeš ništa tu da uradiš, prihvatio bi to stanje..

Itd.

Ja se u stvari slažem sa ovim u kontekstu svakodnevnog života. Ali,

Ima tu jedan gadan problem. Da je to tako jednostavno ne bi onda svi redom (Huan, Henaro, Hulio i svi ostali) radili sve ono što su radili i to tokom celih svojih života kao ratnika i, plus, terali svoje sledbenika (učenike) na isto. A tu je bilo stvarno svačega. Sve priče oko mehura percepcije, pa preuređenje ostrva Tonala, pa učitelj i dobrotvor čiste mehur i sva sranja gomilaju na jednu stranu da bi prazno mesto ispunila volja, pa sve muke oko energije, preusmeravanja energije, razvijanja energetskog tela, pomeranje skupne tačke i šta sve ne.

I tako smo, polako, došli do suštine.

Svi su oni bili u stravičnoj potrazi za energijom. I može se reći da je SVE ŠTO SU RADILI, sve što su pričali, sve knjige, sve tehnike samo priča o energiji. I evo ja sada formiram svoj finalni stav o knjigama i Učenju: Ovo je Učenje o energiji. O načinima za vraćanje izgubljene i čuvanju postojeće energije. Besprekornost je samo način za pravilno trošenje tj. čuvanje energije. I NIŠTA DRUGO. Sve ostale metode, takođe. Mali mučitelji, traganje, smrt kao saveznik, ne-radi, brisanje lične istorije, sve, sve. Pomeranje skupne tačke, koliko tu treba energije. Putovanje avenijom svesti, haos. Svet neorganskih bića – iz njega su crpeli energiju da bi otkrili traganje za tragačima, finalni manevar kojim uzimaju tu energiju bez petljanja sa neorganskim bićima. Kapije sanjanja, krila percepcije. Zakrpe na energetskom telu. Odnos sa decom. I sve drugo. Energija, energija, energija. Međutim, ima tu nešto drugo. Hulijan je bio sladostrasnik i kao običan čovek i kao Nagual. I opet je mogao da radi šta god je želeo. Nešto što bi nekog drugog iscrpelo na smrt njemu nije smetalo. Dakle, ovo je veoma važno: ONAJ KO IMA DOVOLJNO ENERGIJE NEMA POTREBE DA SE PONAŠA KAO RATNIK. Druga priča je što njegovo glupo, nebesprekorno ponašanje, može da mu se obije o glavu i da ga uništi, ali sa aspekta energije on može da se ponaša kako hoće. O ovome treba razmisliti:

Mera našeg pridržavanja pravilima ratničkog života je količina energije koju posedujemo.

Za prosečno zasranog čoveka koji je plod dosadnog seksa svojih roditelja, važi da bez energije nema ništa. Moraš da uradiš sve što je potrebno da bi došao do nje. Sada je jasno zašto bez Rekapitulacije, Pokreta i Sanjanja nema ništa. Te tri tehnike generišu najviše energije. I zato Ca.Ca. kaže, kad mu kukaju da je on barem imao Učitelja a oni ne, da nam ne treba ništa, da već imamo sve što je potrebno. Tako je. Sva uputstva imamo, sve tehnike, ne treba nam ni D.H. ni Stanar da sami krenemo malo po malo ka akumuliranju energije. Što više, to bolje. Jedino je problem što nam treba stravična količina. Skupimo energiju i vrata će polako početi da nam se otvaraju.

AKO ŽELIMO da se otvore. Jer, ne moramo ništa od ovog da radimo. Može malo brisanja lične istorije, malo traganja. I dosta. Ma kakav svet neorganskih bića, to je mnogo opasno. Da prestanem sa seksom ne bih li imao dovoljno energije za sanjanje ? NO CHANCE ! Jebeš sanjanje ! Noću da mi laprdaju tvorevine L. oko kreveta ? NO WAY ! Nikog ja ne izazivam, samo me pustite da živim. I da seksam. I to petkom !

Ali, za nekog to nije dovoljno. Što bi rekao Rambo, oni su pustili prvu krv.

Vraćam se na prethodnu priču o Tai Chi i šta je bolje a šta nije. Ostale tehnike i učenja mogu da nagomilaju energiju ali ne znaju šta bi sa njom. Imamo retku privilegiju da živimo u vremenu kada postoji ovakvo TOTALNO učenje, jedino učenje koje je čisto i jasno definisalo probleme i ponudilo rešenja. Tvorevine L. stoje iza mnogih religija i učenja ali sada su se stvari promenile. Sad je sve jasno. Hoćeš – Nećeš. Hoćemo li da budemo deo problema ili deo rešenja ? Nema druge odluke. Krajnji cilj smo čuli od Toresa – pomeranje skupne tačke Zemlje.

Koliko li ljudi treba da bude uključeno u to ?

Da li imamo energije i petlje čak da i pomislimo da i mi možemo biti deo tog projekta ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 24, 2007 10:12 pm 
Član foruma

Džo Kortez,Čarli Spajder,Isidoro Baltazar,Dilas Grau su imena koja je koristio čovek opšte poznat kao Karlos Kastaneda, a Dzon Majkl Abelar i Mariano Aureliano je koristio čovek opštepoznat kao don Huan Matus.
:)

Svaki ozbiljan istraživač Kastanedinog rada to zna. :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 25, 2007 9:03 am 
Početnik

Iamquetzalcoatl je napisao/la:
Krajnji cilj smo čuli od Toresa – pomeranje skupne tačke Zemlje.

Koliko li ljudi treba da bude uključeno u to ?

Da li imamo energije i petlje čak da i pomislimo da i mi možemo biti deo tog projekta ?

Iskreno, prvi put čujem da je nekom tako nešto palo napamet, mislim u tom smislu, u smislu tog svetonazora. Generalno to je veoma, veoma drevna ideja i ima svoje utemeljenje u mitologiji, s tim što su to nekad radili bogovi ili heroji. Onaj mitološki motiv koji govori o budjenju nečeg što duboko u zemlji hrče, o budjenju zemaljske nemani, budjenju čije su posledice spektakularne. Ipak, ko je taj ko bi to mogao da uradi, ima li taj neko petlje i energije, da li se neko tu oseća pozvanim i prozvanim ili ne, predstavlja niz sasvim irelevantnih pitanja, jer će to svakako biti deo nečije sudbine. Taj čije će sudbine takav poduhvat biti deo, ništa o tome neće znati sve do negde 11.59h.....

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.