Dečak je napisao/la:
Ovaj svakodnevni svet u kome obični ljudi žive je SAN. Kada legnu da spavaju, samo menjaju san i uskaču u neki drugi u kome međutim, imaju puno manje kontrole nego u onom koji nazivaju java. Zato toltečki šamani kontrolu jednog svakodnevnog i običnog sna - nazvanog "java", prenose u oblast spavanja. To znači da oni nisu u stvari ništa učinili, samo su potrošili ogromnu energiju na značajno proširenje mogućnosti sna... Sve je san, osim smrti. Ko hoće da se probudi i izađe iz začaranog kruga snova, ne treba da naseda na šamansko bežanje iz jednog sna u drugi već treba da umre.
Od kad sam umro, više ne sanjam. Budan sam. Ali razumem vas, i ja sam isto tako bio
prevaren, dok sam bio živ.
Živeli!

Sjenko je napisao/la:
Ti hoćeš reć da si kompletno "budan" i svjestan?
Niko nije "kompletno" budan i svestan osim izvora i tvorca univerzuma. Među živim bićima
postoje različiti nivoi ili razine svesnosti tj. budnosti. Reč "budan" koristim za osobu
koja je dostigla prirodni maksimum "budnosti" što će reći - svesnosti. Veruj mi, taj
maksimum je veoma daleko od bedne i jadne svesnosti prosečne osobe.
Sjenko je napisao/la:
Kako znaš da tvoje iskustvo smrti i tvoja "budnost" nije samo manipulacija
predatorovog uma?
Znam, zato što sam budan. Biti budan takođe znači podići frekvenciju svog svetlosnog tela,
to je kao kada u muzici idemo od veoma dubokih tonova ka onim visokim, najvišim. U sferi tih da tako kažem, dubokih basova, borave ta stvorenja koja vi zovete predatori, voladoresi i sl. Oni ne mogu da nas slede u visoke tonove te kosmičke energetske muzike jer je njihov
prirodni maksimum - prag frekvencije daleko niži nego naš. To bi bilo kao da nekog operskog pevača sa dubokim basom teraš da otpeva "visoko C".
Predatori mogu da nam čine to što nam čine jedino ako vibriramo na istoj frekvenciji sa
njima. Ja to zovem kompatibilnost svetlosti. Oni imaju veoma lukavo razrađen sistem pomoću koga ljude održavaju na tim svojim, niskim, mračnim frekvencijama energije svesti. Ako hoćeš da svojim svetlosnim telom zapevaš visokim tonovima energije svesti, isključi misli, uđi svom pažnjom u svoju energiju srca, pronađi tu nešto kao oko koje gleda u svim pravcima a onda pomoću njega ĆUTI I GLEDAJ apsolutno sve što je SADA I OVDE. Ovo podiže frekvenciju svetlosnog tela a dalje ne vredi opisivati, dalje treba doživeti.
Sjenko je napisao/la:
Ovaj svjet je san. To stoji. Ali ti ga sanjaš jednako kao i ja, koliko si ti
budniji od mene ako sanjamo isti san?
Kada kažem da je ovaj svakodnevni svet san, mislim da je on iluzija. Opsena je to,
prijatelju, jer ljudi imaju jedan filter između sebe i sveta koji prilagođava i menja ono
što opažamo. Taj filter su postavili DREVNI. On je poput naočara koje nam ne dopuštaju da
vidimo objektivnu realnost. Ja sam moje naočare skinuo i gledam te kako me kroz svoja tamna stakla posmatraš... Ja tebe vidim kakav jesi a ti mene pa ni sebe ne možeš, za sada.
Eto, zato sam budniji od tebe. Jer, zapevah "visoko C" i padoše mi naočare.
Sjenko je napisao/la:
I ja sam umro, i vidio sam nešto što nema smisla opisivati, jednostavno me obeshrabri svaka primisao da to opišem, stvari koje nikad neću moć shvatit umom. Ali nisam moga ostati tamo, nisam doduše mogao ni kompletno nestati, pa sam se vratio i nastavio sanjati ovaj ovdje san, ali sa motivacijom da ne prestanem raditi na sebi i na svojoj svjesnosti. Ali, sad znam kako doći do tih stvari. Kako se spremiti da kad ponovno umrem, budem spreman ostati, ne nestati i ne vratiti se. A jedna od tih stvari koja će mi pomoći je svjesnost snovima. Jer upravljanje snovima nije ništa drugo nego upravljanje svojom pažnjom i svojim energetskim potencijalom. Sanjanje, kao i prikradanje, je u neku ruku trening za umiranje. Vidim da si "popljuvao" prikradanje kao i sanjanje. Koliko ti uopće znaš o tim tehnikama? Ne mislim na ono što si pročitao u Carlosovim knjigama, nego koliko ti znaš iz vlastitog iskustva i viđenja?
Vratio si se nazad da još neko vreme "jašeš" na niskim frekvencijama i družiš se sa
DREVNIMA. Poštujem tvoj izbor. Ali, sve je to ringišpil u luna parku iluzije, deca se igraju
skakanja po beskrajnom prostranstvu snova koje sanjaju Drevni. Zabavan je to park, ali vodi u veliku nevolju. Oni su izmislili "sanjanje" i "prikradanje" tj. "traganje". Oni ti kažu da
se baviš kontrolom snova tj. iluzije kako nikada ne bi iz te iluzije izašao. A prikradanje
je samo fino podešavanje frekvencije svetla ljudskog bića da postane što bliža DREVNIMA i na taj način još zarobljenija. Oni su majstori iluzije tj. sanjanja, snova, i nude znanje o
svojoj majstoriji obećavajući šarene laže o "totalnoj slobodi", "trećoj pažnji"... Međutim
to znanje ne daju besplatno, cena je gubitak slobodne volje i ljudskosti. Drugim rečima,
postaješ rob i ne-čovek. Pa zar Kastaneda i njegovi nisu ponavljali više puta da njih ne
interesuje ono što je ljudsko već ono neljudsko? No, koliko god se trudili da postnemo nešto
drugo, uvek ćemo u suštini ostati ljudi jer smo tako stvoreni i rođeni.
Što se tiče toga koliko znam o toltečkim - Kastanedinim tehnikama, mogu u svako doba da
vidim šta i kako rade šamani, ratnici, tolteci, čarobnjaci i sl. spavači, jer su svi oni
sada i ovde! Oni mene ne mogu videti jer vibriram daleko višom frekvencijom koju ne mogu ni da zamisle. Za nih su te vibracije oblast tame u percepciji koju opisuju kao "tamno more svesnosti" ili "prepreka opažanja" ili "čovekov okov". To "more" nije tamno! Samo im je nedostupno jer vole da sa drevnima pevaju te duboke basove. Njihove tehnike i znanja su smešni u odnosu na ono što mogu zbilja probuđena ljudska bića. To ti je kao kod kompjutera, procesor koji VIBRIRA na 500 MHZ ne može se uporediti po mogućnostima sa onim koji radi na recimo, 4 GHZ. Sećaš se kakav je bio računar pentium 1? Koliko para - toliko i muzike.
Sjenko je napisao/la:
Da bi mogao umrijet svijestan i biti budan moram prvo poznavati sebe... Dali ti Dečače poznaješ sebe, ne sjećanja iz djetinjstva, priče koje ti predator šapuće o tebi,
slike umetnute u um, nego pravog sebe?
Priče iz detinjstva mi duh o meni šapuće.
Da, ja znam ko sam. JA SAM ONAJ KOJI JESTE, SADA I OVDE.
Sjenko je napisao/la:
I na kraju, stvarno je jedini način za čovjeka da bude istinksi budan
umrijeti, tu se slažemo. Ali ipak, tvoje riječi ne mogu nikoga uvjeriti, jer kako će ljudi
koji nemaju to iskustvo shvatiti ono o čemu pričaš, prije nego što umru? A kad i jednom
umru, bez sposobnosti upravljanja svojim potnecijalom i bez svjesti koju moraju razviti dok
su još živi, smrt im neće biti najugodnije iskustvo. Ako si umro, onda bi to trebao
znati...
Ljudi će shvatiti ako to ZAISTA žele, jer su već umirali ali se većina toga ne seća,
međutim, svi podsvesno znaju istinu.
Svest se ne treba "razviti", već je razvijena. A postoji i "sposobnost upravljanja svojim
potencijalom" kod svih ljudi. Svest treba OSLOBODITi pa će sva velčanstvenost ljudskog bića zasijati kao sunce. Prvi korak ka oslobađanju je BUĐENJE. Ali ko voli da spava u iluziji,
neka spava, slobodna mu volja, ako mu se tako sviđa.
AURORA