ertzy je napisao/la:
Kako si to napravija jer mi mozes opisat.
Nemogu ti opisati jer nema postupka. Povišena svijest nije jedno određeno stanje, da za njega ima formula. Da bi to razumjela, moraš dobro razumjeti prirodnu ljudske čahure i spojne (skupne) točke. Neka stanja povišene svijesti su dalje od našeg normalnog ljudskog, neka bliže. Meni se desilo još u tinejđerskim godinama serija neobjašnjivih iskustava koja su razvijala moju intuiciju i ostavljala me blago pomaknutog naspram drugih ljudi. U međuvremenu sam naletio na kastanedine knjige koje su mi, takoreći objašnjavale što mi se događa, no još je tu bio veliki jaz između pročitanog i stvarnosti. Sve je kulminiralo jednim iskustvom koje me ostavilo više nego blago pomaknutim naspram prije. I taman sam tad negdje počeo sretati ljude koji su iz vlastitog iskustva znali što mi se događa. Nekad je recimo bilo samo dovoljno da budem u njihovom prisustvu i stvari bi se počele objašnjavati. Neki od njih su i voljno, do neke mjere, mogli upravljati svojom ST, a moje je tijelo u njihovom prisustvu samo upijalo nove stvari. Tu je puno veći problem bio istrenirati um da bude discipliniran, jer za razliku od tijela koje samo uči, um mi moramo naučiti da nađe svoje mjesto u svemu tome. Ugkavnom, nakon toga sam godinama bio labav, izgubljen između normalnog svijeta i "novog" svijeta, a sad, čini mi se, učim se biti usidren u svom novom ja.
ertzy je napisao/la:
Koji su to ljudi i kako su ti pomogli.
I da ti kažem njihova imena, nebi ti to ništa značilo, jer nit si za ta imena ikad čula, niti ta imena njih predstavljaju. To su sasvim "obični" ljudi pokraj kojih bi prošla na cesti bez da se okreneš. A pomogli su mi tako da su mi bili prijatelji i da su bili tu dok sam prolazio i dok prolazim kroz svoja iskustva. Možda i ti, ako budeš dobra, ovdje ili negdje drugdje naiđeš na takve prijatelje