Sada je: pet maj 02, 2025 2:40 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: sri maj 14, 2014 8:24 am 
Član foruma

Ja sam prvi put pristupio svojoj vezi kroz sanjanje. No trebalo joj je par godina nakon toga da se manifestira na budno (a da sam ja toga svjestan).

Vrh

PostPostano: uto maj 20, 2014 9:18 am 
Član foruma

Gor Prichard je napisao/la:
Znatizelja valjda.Nisam ni ja pokusavao,ali cesto pogodim sta ce neko da uradi,kazi i nekoliko sekundi prije nego se to dogodi.

DH je jednom nešto spomenuo o tragačima i o njihovom odnosu s vremenom, navodno oni mogu biti "ispred vremena" odnosno za njih vrijeme ne teče linearno ili ne toliko striktno kao za nas ostale.

Sad ostaje pitanje jel to što opisuješ pitanje psihologije ili pitanje vremena. Uobičajeno ljudi su previše zatvoreni u svoje svjetove /začahureni da bi osjetili ili znali osjetit druge. Neuobičajeno - sve je moguće.

Jednom, još dok sam bio malo spaljen dan nakon tripa/lsd-ja što sam kao mlađi jednom pojeo s nekim frendovima zatekao sam se u šumi, bili smo ja i stari, nešto smo radili ne sjećam se sad točno no onda sam osjetio nešto strano, kao nekakvo prisustvo, drukčiji um, nešto teško opisivo, i onda primjetimo da metar od nas stoji ogromni gušter, zelembać, i promatra nas. Točno sam ga osjetio prije nego sam ga vidio. Jebeno je bilo. Ali ne, nisam znao što će napravit :) Bit će da je to onda ipak pitanje vremena.

Vrh

PostPostano: uto maj 20, 2014 11:17 am 
Član foruma

Navodno nakon tripova možeš imati flash backove još dugo poslje, tko zna, možda ti se svijest još nije bila nazad zabetonirala u stari položaj :)

Vrh

PostPostano: uto maj 20, 2014 7:02 pm 
Član foruma

I Tesla je malo posjecivao komsije iz paralelnih svjetova.Izgleda da je bio izvrstan sanjac.

http://www.youtube.com/watch?v=5cKhHpO3 ... B2DC99FC6D

Vrh

PostPostano: uto maj 20, 2014 8:27 pm 
Član foruma

Ima o Tesli finih podataka kroz kanalizirane materijale.

Vrh

PostPostano: pet jun 20, 2014 9:38 am 
Član foruma

Dali može neko otvoreno da kaže svoje mišljenje bez ustezanja, dali je disciplina ustvari program. Ja vidim da je to program a ne vidim da je to nešto kao prirodna pojava. Za disciplinu,.. nešto kao da mora da radi za tebe, da bi disciplina bila održiva, a to nešto mi izgleda kao program. I kako sad to ako si programiran disciplinovanošću možeš imati vezu sa duhom, to je čudno. Hm, hm... svest o sebi nije program već je samo skup tumačenja koji se reprodukuju iz inventara koji je stvoren gledanjem u svet...a program je naše usmerenje radi delovanja (delanja). Ako izađeš iz delanja na momenat svesnim manevrom ne-delanja, tu se samo zaboravi svoja usmerenost ali ono “sebe“ i dalje je tu, samo što mu inventar nije pri ruci jer je udaljen od tog stanja svesti kojim se manipuliše poznato. Dakle, disciplina i kontrola su program svesti. Ima tu puno nekih konstrukcija koje govore da svesti odgovara programiranost i da se bez toga verovatno kraće živi. Pa niko nije lud da ne traži red.

Vrh

PostPostano: čet aug 14, 2014 9:32 pm 
Početnik

Pozdrav! Naisla u ulicnoj prodaji knjigu "Unutrasnja Vatra" onako, omot mi nekako zapeo za oko i tekstovi na zadnjici. Pocela citati no ne razumim nic vec od pocetka. Potrazih malo na internetu teme i eto me ovdje. Dal neko zna razliku desne i ljeve svjesti. Povisenu svjest takodjer opisuju ka nadsvjest, svjest bez magle cistu svjest, bistrinu. Mene taj opis iskreno podsjeca ka da se smrkne bjelo. Dali je to povisena svjest? Ca ja znam da bi se to moglo postici samo tako da te neki coek tukne po siji? :shock:

Vrh

PostPostano: pet aug 15, 2014 4:40 pm 
Član foruma

Razliku između leve i desne strane?

Znam :^o

Pa nije teško otići u povišenu svest ako ti neko rečima pruži podršku tako što taj zna za to stanje. Odlika je da nedostaje unutrašnji monolog, a pritisak percepcije je drugačiji, javlja se belina.

Vrh

PostPostano: pet aug 15, 2014 6:04 pm 
Početnik

gavranius je napisao/la:
Pa nije teško otići u povišenu svest ako ti neko rečima pruži podršku tako što taj zna za to stanje. Odlika je da nedostaje unutrašnji monolog, a pritisak percepcije je drugačiji, javlja se belina.

Pa neznam bas da bi to bilo tako jednostavno ??

Vrh

PostPostano: pet aug 15, 2014 10:25 pm 
Član foruma

ertzy je napisao/la:
gavranius je napisao/la:

Pa neznam bas da bi to bilo tako jednostavno ??

Pa nije jednostavno zato što se javlja nepopustljivost u vođenju sebe. Neko mora da se slomi da bi se skupna tačka pokrenula.

Vrh

PostPostano: pet aug 15, 2014 10:33 pm 
Početnik

gavranius je napisao/la:
Neko mora da se slomi da bi se skupna tačka pokrenula.

Pa smrknes malo belog i to je to.

Vrh

PostPostano: sub aug 16, 2014 10:16 pm 
Početnik

ertzy je napisao/la:

Cek, izgleda ta tu nije niko probo pa neznate povezanost izmedju povisene svjesti i toga.
Opis povisene svesti iz knjige je tocno takav koda si povuko.

Vrh

PostPostano: sub aug 16, 2014 11:31 pm 
Član foruma

ertzy je napisao/la:
gavranius je napisao/la:
Neko mora da se slomi da bi se skupna tačka pokrenula.

Bravo \:D/

Ako imaš para i šeme za to vredi probati

No koja je poenta? Msm šta da postignemo u okviru uvida iz priče

Kako se slomiti?
To je veoma opasno, smatram. Ono što se slama ako već dozvoljavamo, se zapravo sužava do izčeznuća.

Ako neko vidi bolje, ae...

Vrh

PostPostano: ned aug 17, 2014 4:26 am 
Početnik

gavranius je napisao/la:

No koja je poenta? ..

Pa poenta je ta da nemamo nekog Huana da nas lupa o siju da ujdemo u povisenu svjest.

Mnogi su glazbenici i umjetnici pa i poslovni ljudi na bjelom prahu i sami opisuju neku cistocu , bistrinu, preciznost stvaranja necega. Mislim da im se svidja to stanje nezamagljenosti.

Ne gledam to ka neki opijat vec ka neku pomoc u principu.

Vrh

PostPostano: ned aug 17, 2014 10:19 am 
Član foruma

Bijeli prah koji spominješ je neka vrsta bljede imitacije povišene svijesti, tj. spuštanja duha, bijelog, aktivnog principa. Iako daje neku vrstu "bistrine uma", slično kako to daje i povišena svijest jednako tako daje i osjećaj superiornosti, povećani osjećaj samovažnosti i koristan je jedino za rovati i roštati po tonalu (fizičkom svjetu), nedaje nikakve onostrane uvide i iskustva. Za razliku od bijelog praha, koji na kratko umjetnim putem poboljšava rad uma, spuštanje duha daje vezu s tihim znanjem, prirodno razumjevanje stvari bez verbalizacije istih. Dapače, nakon korištenja bijelog praha, osoba ostaje zabetonirana u "slici sebe" danima, osim naravno, ako nejde nanovo koristiti isti, što naknadno vodi do još veće zabetoniranosti i tako u krug. Makar se može činiti kao nešto slično povišenoj svijesti, na duge staze je veoma kontraproduktino za nekog tko namjerava fluidnost i slobodu.

Vrh

PostPostano: ned aug 17, 2014 10:21 am 
Član foruma

Da nemamo nekog da nas pokreće. I baš nam trebaju sredstva za promenu.

Mi ne vidimo kako živimo pa nam se stvara ta zamagljenost.

Rekapitulacija je dovoljna tehnika da se razbistrimo

Vrh

PostPostano: ned aug 17, 2014 10:41 am 
Član foruma

Definitivno ćeš prije rekapitulacijom i traganjem po sebi doći do viška energija dovoljnog za povišenu svijesti, nego bilo kakvim bijelim prahovima i sličnim preparatima.

Vrh

PostPostano: ned aug 17, 2014 11:51 am 
Moderator

Citat:
...

Citat:
...

Pa uvijek možeš sam sebe opaliti tavom u glavu, pomak skupne točke zajamčen, a može i supruga ili suprug... pa da bude dobročinitelj.

....
.....

opravdanja, opravdanja.... bi, a neću.... ali jesam, samo što nisam.... jer su mi...

Ovo je bila nedjeljna misa.

Amen

Vrh

PostPostano: ned aug 17, 2014 12:44 pm 
Član foruma

rasipate energiju bez veze. :wink:
niti Ertzya zapravo zanima Castaneda, niti ga zanima ono sto objasnjavate, niti mu je jasno o cemu prica.

Vrh

PostPostano: ned aug 17, 2014 2:22 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Definitivno ćeš prije rekapitulacijom i traganjem po sebi doći do viška energija dovoljnog za povišenu svijesti, nego bilo kakvim bijelim prahovima i sličnim preparatima.

To je točno.

Supstance su prevoz do mesta gde te supstance stanuju, tako to vidim.
Prevoz nam ostvari žestinu tj žestina se javlja u pokretanju ST

Iako se neko preveze na to neko mesto koje supstanca diktira, ukoliko se ne obavi rekapitulacija svega što se događalo tom prilikom, mogu nastati tzv crne rupe u sećanju ili neki drugi sindrom tipa zavisnost

Nije da ne pomaže prah ali se ostaje nesvestan jer se dopušta da vlada prema ubeđivanju onih koji prah puštaju u promet,,,a to je loša i kobna namera

Jednom sam konzumirao belo vino i tom prilikom sam ubeđivao sebe da ću osetiti meskalin, i desilo se da sam vido meskalita u svom gradu koji mi je predstavio moj problem. To tad nisam verovao kao sada, ali mi je sada jasnije meskalitov prezent

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.