Sada je: sub maj 03, 2025 5:14 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: sub jan 04, 2014 4:57 am 
Moderator

Povišena svijest je kao droga, a obična svijest je kao loše vino i rupa u glavi.

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 11:06 am 
Član foruma

Dobro, no svejedno ne vidim korelaciju između laganja i povišene svijesti.

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 1:13 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Što će ti laganje?

Da bi očuvao energiju i ostvario rezervisani prostor za dalju manipulaciju.

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 1:59 pm 
Član foruma

Zašto moraš lagati da bi očuvao energiju? Od koga čuvaš? I nad kime manipuliraš?

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 4:12 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Zašto moraš lagati da bi očuvao energiju? Od koga čuvaš? I nad kime manipuliraš?

Dobra su ti pitanja. Pomislio bih da neznaš šta je to energija :D
Morao bi da lažeš pa da vidiš o čemu se tu radi.
Manipulišeš nečiju znatižilju. A dok nekog lažeš on si stvara pogrešnu sliku. :D

Eto zamisli dvoje na ulici kako pričaju ali gledaj ih kao svetleća jaja...i sad, između njih se talasa energija...oni se stapaju jer komuniciraju...Ako se ne laže ovaj drugi ti automatski otme puno energije da bi jasno upamtio dešavanja...Ako ovaj laže toga, on se pak automatski ne brine za baš ništa.

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 5:28 pm 
Član foruma

Pomislio bi čovjek da ti ne znaš što je energija i kako se čuva. Ne moraš lagati okolo ljudima da bi se očuvao od njih, dovoljno je biti neprijemčljiv, nedostupan. Meni nitko nemože uzeti energiju ako ja to ne dam, ili ako me ne prevari. A trezvenost je tu da se nebi moglo lako prevariti. Ono što se može ovakvom manipulacijom je drugima uzeti energiju, samo što je tuđa energija neiskoristiva ako nije kompatibilna i srodna. Dapače, pomalo je i radioaktivna. Veće su šanse da ćeš se tako zaprljati i isprogramirati tuđim obrascima, preuzeti od drugih stvari podsvjesno, bez da ih razlikuješ od vlastitih misli i obrazaca, a da ne pričam o anorganskim posjetiocima i nesrodnim bićima kojima ćeš tako otvoriti vrata. Isto tako, ako si temeljno rekapitulirao svoj život, onda informacije, priče i događaje, možeš držati odvojeno od svoje energije, jer to više nisu tvoje priče.

Ratnici ne moraju lagati, jer imaju prikradanje, što je puno bolje od laganja i glume. Oni kada i rade nešto neočekivano, poput onog slučaja kad se Huan pravio star i nemoćan, oni ne lažu, oni doista budu ono čemu prikradaju, iz veoma jednostavnog razloga. Položaj skupne točke određuje način na koji vidimo svijet, ali i određuje način na koji mi na van djelujemo drugima. Don Huan nije lagao i glumio da je star i nemoćan, nego je nacentrirao položaj skupne točke u kojem je star i nemoćan. Samo, za takve podhvate pojedinac mora biti fluidan i dicpliniran, sa velikim viškom (vlastite, ne tuđe) energije.

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 5:33 pm 
Moderator

Sjenko je napisao/la:
Dobro, no svejedno ne vidim korelaciju između laganja i povišene svijesti.

Ma to ja pričam sam sa sobom.

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 5:36 pm 
Član foruma

Pozdravi mi promatrača :)
Normalna svijest je duboka depresija, pogotovo ako unutra naslućuješ ostale položaje, ali ih nemožeš trenutno skupiti.

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 5:56 pm 
Moderator

Naslućujem druge položaja kao što naslućujem ono što su bila jaja prije miješanja i pečenja u kajganu, ulovio sam u sanjanju proces stvaranja kajgane.
Svi sastojci su svjesni i samodostatni i dobro izgledaju prije nego se jaja razbiju, imaju svoj život, a dok se pomješaju, ono što ih gleda (promatrač) se također pomješa jer ne može dešifrirati prijašnje jasne komponente i vrste svijesti iz njih, to je preopterećenje. I onda se još kajgana ispeče da bi se dobio ljudski - pardon, kajganski oblik!
I sad dođavola ta kajgana-tudum ima svoju svijest, i usput je promatrač morao odbaciti 90% stvari da bi gledao kroz svijest kajgane.

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 6:13 pm 
Član foruma

Pa sama mogućnost da se sjetiš što je bilo prije kajgane meni zvuči kao razlaganje nazad na žumanjak i bjelanjak, tj. na razmrsivanje spetljanih vlakana. Ne znam zašto, ali čini mi se da ovo što pričaš ima veze s onom rekapitulacijom iznad ovog života, bezvezremenskim razmrsivanjem prirode žive svijesti.

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 7:11 pm 
Član foruma

Kako hoćete :D ja znam da se mora lagati.
Čim pričaš istinu nekom njegova prva pažna upije sve od reči do reči i gradi malu pečurkicu od toga s kime razgovora.
I onda si zarobljen. Taj te ne pušta.
A kad ga lažeš onda njegova pažnja počne bledo da te gleda.

Kada nedaš informacije o sebi tako sačuvaš energiju.
Ljudi pamte karakter koji zastupaš, i kad te sledeći put vide oni pozivaju baš to stanje svesti. I baš taj karakter koji su zarobili.

To je istina.
Zato čarobnjaci imaju više imena.

Pitanje za promatrača: iz kog sve razloga čarobnjaci imaju više imena?

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 7:18 pm 
Moderator

robotix je napisao/la:
Pitanje za promatrača: iz kog sve razloga čarobnjaci imaju više imena?

Da bi mogli biti kajgane sa varijabilnim vrstama pečurki bez opterećenja koje radi lična historija. Često je i to opterećenje previše.

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 7:19 pm 
Član foruma

robotix je napisao/la:
Kako hoćete :D ja znam da se mora lagati.
Čim pričaš istinu nekom njegova prva pažna upije sve od reči do reči i gradi malu pečurkicu od toga s kime razgovora.
I onda si zarobljen. Taj te ne pušta.

Pa normalno da te zarobi kad si dostupan. Zapravo, uopće nije bitno oćeš li lagati ili ne, čim pričaš o sebi drugima, oni te "zarobljavaju" u svojim glavama tako da te uvrste u popis, bio opis tebe iskren ili lažan. I tako te ograničavaju, ali ti ne uzimaju energiju. Šta kažeš na to, da umjesto da pričaš o sebi, što troši puno više energije od bilo kakvog stapanja, rađe uživaš u tišini?

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 8:02 pm 
Član foruma

Radim 24h dnevno pa nemam vremena za uživanciju u tišini :D

Pa šta ako pričam o sebi? Nisam ja ponosan na sebe. Sve što činim je da se namerno mešam u sve. A to je energetski gledano veoma uzbudljivo. Jačam. To je nekaj novo, nešto što prvi put radim, mešam se u sve :D

A sjenko, šta ako ti ustvari svo vreme ideš stranputicom?
Bili ti glumatao žensko u kontinuitetu? Bili ušao u kafić da zatražiš limun, jer ti je tobože loše?

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 8:23 pm 
Član foruma

robotix je napisao/la:

:-#

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 8:25 pm 
Član foruma

robotix je napisao/la:

Pa šta ako pričam o sebi? Nisam ja ponosan na sebe. Sve što činim je da se namerno mešam u sve. A to je energetski gledano veoma uzbudljivo. Jačam. To je nekaj novo, nešto što prvi put radim, mešam se u sve :D

A sjenko, šta ako ti ustvari svo vreme ideš stranputicom?
Bili ti glumatao žensko u kontinuitetu? Bili ušao u kafić da zatražiš limun, jer ti je tobože loše?

Kad pričaš o sebi, sebi ili drugima, jačaš svoju samorefleksiju. Možda ti se čini da više sudjeluješ u životu, no to je suprotno od nerada i zaustavljanja svijeta, suprotno od ratnikovog puta.

Jel radiš s ljudima ili radiš neki tehnički posao? Ja rađe radim poslove tehničke prirode, poput snimanja i makar sam okružen ljudima, uvijek mogu biti u tišini, ako sam dovoljno miran unutra. Tako da rad ti nije isprika. Drugo je ako tvoj posao zahtjeva komunikaciju, no tu se onda koriste pravila prikradanja i nedostupnosti.

Ja idem svojim putom srca, te radim i ne-radim svo ono što mi taj put donese. Bio sam od fizičkog radnika na baušteli, preko televizijskog snimatelja, novinara do P.R. u predsjedničkom stožeru i nisam morao lagati ništa o sebi, jer sam doista bio ono što sam namjerio da budem. Pa ako treba da budem žensko, bit ću žensko, no za sad mi još nije trebalo. No od avantura fluidnosti u svijetu tonala, puno je zanimljivije zauzimati različite položaje u drugim svjetovima. Ako misliš da je ovaj život ovdje pun drama i kompliciran, rađe se drži podalje od nepoznatog :)

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 8:36 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Povišena svijest je kao droga, a obična svijest je kao loše vino i rupa u glavi.

Pa hajmo se drogirati :D

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 8:48 pm 
Član foruma

Uf, Sjenko razgovaraš samnom kao sam početnik i neznalica.

A jesil ti prekinuo ikada kontinuitet nečega važnog? Ne vidim da u tvojoj svesti boravi neko iskustvo koje ukazuje da si fluidan...Vidi na ovom putu je obavezno dotaći šizofreniju. Nemože mirno početi da se rukuje namerom. Mora se poludeti. Ne vidim da si ti nekad poludeo, a to odmah znači da nema kud da ti putuje skupna tačka.

Neznam dali je ovo dobro što pišem ali vidim da je don Huanov učitelj imao potrebu da se spali u susretu sa saveznikom.

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 9:11 pm 
Moderator

http://www.youtube.com/watch?v=F6DdUNcwr_w

Vrh

PostPostano: sub jan 04, 2014 9:17 pm 
Član foruma

Što se tiče posla: svakodnevno uslužujem ljude, ali to nije jedini posao koji radim, a radim ih nekoliko jer firma u kojoj radim ima potrebe za jednog čoveka koji će sve obavljati.
Tu su realizacija i izrada oglasa non-stop, a povremeno snimanje i montaža. Vođenje evidencije takođe, to je i najkritičije, tada me često napadaju sile.

Ljudi su me uvek pamtili...kaže mi jedan “ošišaliste se“ a došao da ponovi oglas...A neki me namerno porede sa direktorovom slikom pa kažu “ovo vam je otac“...Sve koje sam video bili su lukavi. Pojedinci su preterano zahtevni, pravi uroci. Velike cepidlake. Ulizice i ljigavci.

Svi očekuju garanciju. Zato im uradim dobro posao jer koristim njihovu nameru očekivanja.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.